Άνεμος Αντίστασης: Μεγαλειώδης αγώνας των εργατών της Cosco ενάντια σε 12ωρα και άθλιες συνθήκες εργασίας | Greek ADD

Άνεμος Αντίστασης: Μεγαλειώδης αγώνας των εργατών της Cosco ενάντια σε 12ωρα και άθλιες συνθήκες εργασίας

Άνεμος Αντίστασης Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας Μεγαλειώδης αγώνας των εργατών της Cosco ενάντια σε 12ωρα και άθλιες συ...

Άνεμος Αντίστασης

Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας

Μεγαλειώδης αγώνας των εργατών της Cosco ενάντια σε 12ωρα και άθλιες συνθήκες εργασίας
http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/05/cosco-12.html
May 31st 2018, 20:23


Με ασπίδα την ταξική αλληλεγγύη συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα, σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία
Με κυρίαρχο σύνθημα: «"Dport" και "Cosco" ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά», οι απεργοί εργαζόμενοι στις προβλήτες της «Cosco», σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 31 Μάη, αποφάσισαν ομόφωνα να δεχτούν την εισήγηση που, επίσης ομόφωνα είχε πάρει απόφαση προηγούμενα το ΔΣ του σωματείου τους, για συνέχιση του απεργιακού αγώνα, τον οποίο καλύπτει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από απόφαση που έλαβε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της διοίκησής του.
Η απόφαση για συνέχιση του αγώνα ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, το απόγευμα της Πέμπτης, να κρίνει την 24ωρη απεργία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, ως παράνομη και καταχρηστική. Σημειώνεται ότι και η απεργία της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ κρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από το Πρωτοδικείο Πειραιά, ως παράνομη.
Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, εμείς δηλώνουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε ένα μεγαθήριο, όμως ξέρουμε ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι, με κυρίαρχο το «όλοι για έναν και ένας για όλους», έχουμε τη δύναμη ως εργαζόμενοι να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας. Η απόφαση των δικαστηρίων, συνέχισε, δείχνει ότι η εργοδοσία, χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη τους, θέλουν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε να δουλεύουμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Το μοντέλο της «Cosco» που παρουσιάζεται ως το μοντέλο της «δίκαιης ανάπτυξης», θέλουν να το εφαρμόσουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, κατέληξε ο Μάρκος Μπεκρής.
Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, χαιρέτισε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, σημειώνοντας πως το μήνυμα που στέλνουν, ότι δεν κάνουν βήμα πίσω, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η μεγάλη αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τους εργαζόμενους της χώρας και από συνδικαλιστικές οργανώσεις διεθνώς, είναι η ασπίδα μας, τόνισε χαρακτηριστικά.
Η απεργιακή περιφρούρηση συνεχίζεται, ενώ στις 6.00 π.μ. της Παρασκευής θα γίνει νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στις πύλες της «Cosco».
Βαριές καταγγελίες εργαζόμενων για τις συνθήκες εργασίας στα κάτεργα της Cosco
Σε δήλωσή του στο πόρταλ 902.gr μέλος της διοίκησης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ σημείωσε: «Δίνουμε μια μάχη για να καταφέρουμε να υπογράψουμε ΣΣΕ με αυξήσεις, να δουλεύουμε με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι συνθήκες μεσαιωνικού χαρακτήρα. Κόντρα βάρδιες, 12ωρα, πιέσεις της εργοδοσίας για συνεχή αύξηση της παραγωγής χωρίς τη λήψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και προστασίας, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων Το καλοκαίρι είχαμε και θάνατο.
Όμως ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει να αντιδράσει και συσπειρωμένος στο Σωματείο έχει ξεκινήσει αυτή τη μάχη. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε το δίκιο μας. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι όταν είναι ενωμένος, μπορεί να σπάει την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των Γενικών μας Συνελεύσεων».
Ένας ακόμα εργαζόμενος σημείωσε: «Ούτε βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Ως εδώ. Δεν έχουμε άλλες αντοχές για να υπομένουμε αυτές τις συνθήκες εργασίας. Οι πόστες (ομάδες δουλειάς) όση δουλειά και να έχει, είναι μέχρι 4 άτομα. 25 χρονών παιδιά και έχουν σακατευτεί. Συνάδελφοι έχουν μυοσκελετικά προβλήματα και έχουν κάνει ορισμένοι σπονδυλοδεσία και δεν είναι ούτε 30 χρονών. Απέλυσαν τις προάλλες ένα συνάδελφό μου, γιατί είχε κομμένες 4 κήλες και ο γιατρός τού απαγόρευσε να σηκώνει από δω και πέρα ακόμα και ένα κιλό. Τον έδιωξαν γιατί ζήτησε να αλλάξει πόστο. "Δεν μπορούμε να σε απασχολήσουμε άλλο, απολύεσαι" του είπαν, έτσι στην ψύχρα».
Ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε ότι «ακόμα και οι συνάδελφοι που φοβούνται να απεργήσουν και φαίνεται ότι αυτήν τη στιγμή είναι απέναντί μας, βοηθάνε με τον τρόπο τους τον αγώνα μας. Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε για τις προθέσεις της εργοδοσίας. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος;».
«Είμαστε αποφασισμένοι να υπογράψουμε ΣΣΕ, να δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε» σημείωσε άλλος εργαζόμενος. «Οι συμβάσεις μας είναι ατομικές. Άλλα παίρνει ο ένας, άλλα παίρνει ο άλλος. Δεν έχουμε αργίες, δεν έχουμε Κυριακές, τις δουλεύουμε και δεν πληρωνόμαστε. Είμαστε μόνιμα στο τηλέφωνο και το μήνα μάς εξασφαλίζουν μόνο 16 μεροκάματα. Από κει και πέρα αν τύχει δουλειά, αν είσαι υπάκουος, θα σε πάρουν να κάνεις κανένα ακόμα μεροκάματο μπας και καταφέρεις να συμπληρώσεις 800 και 900 ευρώ μισθό».
Οι εργαζόμενοι απαντούν αποφασιστικά και αγωνιστικά στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, η οποία έστειλε επιλεκτικά σε κάποιους εργαζόμενους το εξής μήνυμα: «Η DPORT και οι συνεργαζόμενες εταιρείες σας ενημερώνουν ότι η απεργία που εξήγγειλε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ είναι παράνομη και από τις 6 το πρωί ξεκινάμε κανονικά τις εργασίες μας. Όσοι εργαζόμενοι πρόκειται να εργαστείτε στην πρωινή βάρδια, καλείσθε να προσέλθετε κανονικά στην εργασία σας», αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων και συνεχίζοντας την προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού.
902.gr





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/h6dwSf

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item