Άνεμος Αντίστασης: «Τούτοι οι μπάτσοι που ‘ρθαν τώρα» κι άλλες ιστορίες αλληλεγγύης. Του Γιώργου Μουργή | Greek ADD

Άνεμος Αντίστασης: «Τούτοι οι μπάτσοι που ‘ρθαν τώρα» κι άλλες ιστορίες αλληλεγγύης. Του Γιώργου Μουργή

Άνεμος Αντίστασης Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας  «Τούτοι οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα» κι άλλες ιστορίες αλληλεγγύ...

Άνεμος Αντίστασης
Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας 
thumbnail«Τούτοι οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα» κι άλλες ιστορίες αλληλεγγύης. Του Γιώργου Μουργή
May 27th 2018, 14:15, by Anemos Antistasis


Παρασκευή 25 Μάη. Μια όμορφη γιορτή αλληλεγγύης στις κρατούμενες μωρομάνες των φυλακών της Θήβας διοργανώνεται στην αυλή του Σπούτνικ στην Πλατεία Αυδή, στον Κεραμεικό. Οι μουσικές επιλογές που πλαισίωσαν τη βραδιά πολλές. Ακούστηκαν λαϊκά, ροκ αλλά και ρεμπέτικα, όλα από μουσικούς επί σκηνής. Και εκεί πάνω στο κέφι, έγινε το απρόσμενο. Παρευρισκόμενος -αλληλέγγυος- σηκώνεται και ζητάει παραγγελιά το «Τούτοι οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα…». Το γνωστό άσμα όμως δεν έπαιξε ποτέ. Βλέπετε ο αλληλέγγυος δεν ήταν καλά ενημερωμένος και δεν ήξερε που ακριβώς βρίσκεται και με ποιους είχε να κάνει…
Το κάλεσμα για τη γιορτή έφερε την υπογραφή – ακόμα και στην αφίσα που διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- της «Πρωτοβουλίας Κινήματος PASSPORT».
Αν αναρωτιέστε για ποια πρωτοβουλία πρόκειται και ποιο κίνημα εκπροσωπεί να σας πούμε πως μιλάμε για μια συνδικαλιστική κίνηση στα σώματα ασφάλειας με το αληθινό όνομα «Κίνηση αστυνομικών PASSPORT», που αποτελείται από μπατσοσυνδικάλιστες του ΣΥΡΙΖΑ με μελή από το κόμμα, μπάτσους και μπατσίνες.
Υπήρξαν, μάλιστα, αρκετοί και αρκετές αλληλέγγυοι από το πολιτικό και ανθρωπιστικό κίνημα συμπαράστασης υπέρ των κρατουμένων που συμμετείχαν με τη παρουσία τους και εν αγνοία τους, παρασυρόμενοι από το μεταλλαγμένο αλλά αληθινά ευφάνταστο τίτλο «Πρωτοβουλία Κινήματος PASSPORT», κυρίως όμως από το κάλεσμα που αφορούσε την ευπαθή ομάδα των κρατούμενων μωρομάνων.
Όσοι και όσες δεν «τσίμπησαν», γνωρίζοντας τι σημαίνει «PASSPORT», δεν πέρασαν ούτε απ έξω, όπως το ίδιο θα έπρατταν, όσοι και όσες δεν θα είχαν τη τύχη να παραπλανηθούν, ως αληθινοί αλληλέγγυοι για τις μωρομάνες. Θα έμεναν μέσα οι μπάτσοι, οι χαφιέδες μπατσόσκυλα και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας με τα κομματόσκυλα της μπατσοεκδήλωσης.
Αν και είχαμε καιρό να δούμε τόσους μπατσοασφαλίτες και τους υποτακτικούς χαφιέδες τους, μαζεμένους και παρά το γεγονός ότι σύρθηκε το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη των 53+ να ξεπλύνουν τους μπατσοσυνδικαλιστές με την παρουσία τους, δεν έλειψαν και τα πιπεράτα από την εκδήλωση.
moromanes festival

Τα πιπεράτα
– Γνωστά, δήθεν πολιτικά και κινηματικά, διαδικτυακά προφίλ  ξεσκεπάστηκαν ως μπατσόσκυλα, πλέον, αφού δεν κατάφεραν να κρύψουν, τις δημόσιες ευχαριστίες τους σε μπάτσους και μπατσίνες, αποδεικνύοντας, έτσι, το ρόλο και τη σχέση τους ως παρακρατικός μηχανισμός χαφιέδων και συνεργατών τους.
– Φίλος, πρώην κρατούμενος αποφυλακισμένος με περιοριστικούς όρους, αντιλήφθηκε τι πραγματικά συνέβαινε, όταν στο μπαρ της εκδήλωσης συνάντησε σε ρόλο bartender το μπάτσο από το αστυνομικό τμήμα που δίνει παρών, ενώ ένας άλλος το μπάτσο μάρτυρα σε κατασκευασμένη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και συμμετοχή σε επεισόδια σε αντιφασιστική πορεία.
– Τόσο σουρεαλιστική παράσταση με ανακατεμένους μπάτσους, κομματοφρουρούς, χαφιέδες και αλληλέγγυους που το έβαλαν στα πόδια μόλις κατάλαβαν, στην εξέλιξη της εκδήλωσης, τι αληθινά διαδραματίζονταν, μόνο ως την πιο καλοστημένη μαύρη κωμωδία της χρονιάς μπορεί κάποιος να την αντιληφθεί.
– Το γεγονός ότι απουσίαζαν η Μίνα Καραμήτρου, ο Γιώργος Καραϊβάζ και ο Πάνος Σόμπολος για να καλύψουν το ρεπορτάζ, προφανώς, οφείλεται σε κακή ενημέρωση από τους διοργανωτές. Φροντίστε εκεί στη «Πρωτοβουλία Κινήματος PASSPORT» τα Δελτία Τύπου να τα στέλνεται εγκαίρως και στους σωστούς αποδέκτες. Έξαλλου καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τα δέοντα στη αντιτρομοκρατική με πολλούς χαιρετισμούς ΜΓΔ.
– Κάτι τέτοιες λαϊκές γιορτές αλληλεγγύης έρχονται για να μας θυμίσουν το γνωστό: Ο μπάτσος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι.
Αντί επιλόγου
Γίνεται αντιληπτό πως δεν μας πέρασε ούτε μια στιγμή να μπούμε στη λογική να αναλύσουμε τη σχέση που επιχειρούν να διαμορφώσουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί με την κοινωνία, με ενέργειες και εκδηλώσεις δήθεν συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η σχέση αυτή, αποτελεί εκ των ουκ άνευ και μακριά από κάθε σοβαρή, πολιτικά, διαλεκτική ανάλυση ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο, ανάμεσα σε διώκτη και διωκόμενο, ανάμεσα σε κάθε κρατική κατασταλτική εξουσία και το μαχόμενο κίνημα αντίστασης εναντίον της.
Η προσπάθεια, δε, να ξεπλυθούν μέσω ΣΥΡΙΖΑ οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στο όνομα των δήθεν δημοκρατικών θυλάκων εντός των σωμάτων ασφαλείας, εκμεταλλευόμενοι τις φυλακισμένες μωρομάνες, δεν περνάει σε κανέναν σκεπτόμενο πολίτη ούτε σαν αστείο.
Και μιας και η παραγγελιά του αλληλέγγυου δεν παίχτηκε ποτέ, ας την ακούσουμε εδώ και ας την αφιερώσουμε στους διοργανωτές της εκδήλωσης.


You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item