FoulsCode: Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είχε πέντε εμπειρίες κοντά στο θάνατο τα τελευταία 30.000 χρόνια | Greek ADD

FoulsCode: Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είχε πέντε εμπειρίες κοντά στο θάνατο τα τελευταία 30.000 χρόνια

FoulsCode Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών! Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος ...

FoulsCode

Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών!

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είχε πέντε εμπειρίες κοντά στο θάνατο τα τελευταία 30.000 χρόνια
https://www.foulscode.com/2018/05/30000.html
May 29th 2018, 10:07




Πριν από δεκατρείς χιλιάδες χρόνια, όπως έληξε η τελευταία εποχή των παγετώνων, χάθηκαν ολόκληρα τμήματα του Great Barrier Reef της Αυστραλίας. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας κάλυψε τη μεγαλύτερη συλλογή κοραλλιών στον κόσμο με ιζήματα που έρχονται από την πρόσφατα πλημμυρισμένη γη, εμποδίζοντας τα κοράλλια του ηλιακού φωτός να μεγαλώνουν. Ο υφάλων τελικά ανακτήθηκε, αλλά χρειάστηκαν εκατοντάδες έως χιλιάδες χρόνια. Αυτός ο σχεδόν θάνατος και η ενδεχόμενη ανάσταση δεν ήταν εφάπαξ, σύμφωνα με νέα μελέτη που αποκαλύπτει τα όρια μετατόπισης του ύφαλου σε γεωλογικούς καιρούς. Είναι μια ιστορία που έχει περάσει πέντε φορές τα τελευταία 30.000 χρόνια - και μπορεί να συμβαίνει και πάλι σήμερα.

Η μελέτη "έχει μερικά πραγματικά σημαντικά διδάγματα" για την κατανόηση του πόσο ανθεκτικά κοράλλια αντιμετωπίζουν την αλλαγή και πόσο γρήγορα θα ανακάμψουν μετά από καταστροφικά γεγονότα, λέει ο Kim Cobb, παλαιοκλιματολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας στην Ατλάντα, ο οποίος δεν συμμετείχε στη δουλειά. Ο σημερινός ρυθμός αύξησης της στάθμης της θάλασσας είναι μέτριος - περίπου το 10% του ρυθμού πριν από 13.000 χρόνια - αλλά η πρόοδος μπορεί να επιταχυνθεί δραματικά, λέει.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν υποβρύχιο σόναρ για να εντοπίσουν θέσεις στον πάτο της θάλασσας, πέρα ​​από τον σημερινό ύφαλο, όπου τα κοράλλια ενδέχεται να έχουν αυξηθεί στο παρελθόν. Στη συνέχεια, διέσχισαν 20 τρύπες, εξάγοντας πυρήνες πετρωμάτων που περιείχαν απολιθωμένα κοράλλια και ιζήματα που είχαν κατατεθεί τα τελευταία 30.000 χρόνια, καλύπτοντας μέρος της τελευταίας εποχής των παγετώνων και των θερμών χιλιετιών που ακολούθησαν.

sciencemag.org | FoulsCode.comhttps://foulscode.blogspot.com/feeds/posts/default



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/rr6Vpw

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item