******** Αγαπώ τη Ναύπακτο ******** I love Nafpaktos city: All items | Greek ADD

******** Αγαπώ τη Ναύπακτο ******** I love Nafpaktos city: All items

Blogtrottr ******** Αγαπώ τη Ναύπακτο ******** I love Nafpaktos city   η Ναύπακτος ανέτοιμη για να δεχτεί τους καλοκαιρινούς...

Blogtrottr
******** Αγαπώ τη Ναύπακτο ******** I love Nafpaktos city
 
η Ναύπακτος ανέτοιμη για να δεχτεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες
May 26th 2018, 14:40, by Click me

κλικ    στην    εικόνα

Αυτό το μαύρο χάλι παρουσίαζε σήμερα Σάββατο 26 του Μάη η μια από τις δυο παραλίες της πόλης μας, στην καρδιά του τριημέρου για την αργία του Αγ. Πνεύματος, με μεγάλο τουριστικό ρεύμα από τα αστικά κέντρα και προς την Ναύπακτο. Οι ντουζιέρες σε τριτοκοσμική κατάσταση, ούτε μία αλλαξιέρα για τους λουόμενους και  η ακροθαλασσιά γεμάτη πέτρες.  Δεν έχουν το σθένος ούτε την πνευματική διαύγεια να παρουσιάσουν καθαρή την πόλη μας τουλάχιστον στα ευαίσθητα σημεία της που προκαλούν τον επισκέπτη. Αντ’ αυτού τους αρμόδιους δημοτικούς παράγοντες θα τους δεις διάσπαρτους σε διάφορα παραλιακά στέκια να μπεκροπίνουν, να καλοπερνούν, να χαϊδεύουν πλάτες και να το διασκεδάζουν. Όσο για τον ίδιο τον δήμαρχο; Είπαμε, ο κυρ Τάκης δεν είναι ο δήμαρχος, αλλά ο δημαρχεύων! με ό,τι αυτό συνεπάγεται…   

 ΔΕΙΤΕ  ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠ’ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ:
Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Ντροπή σας κύριοι του δήμου, Ντροπή σας !!!

Το ονειρικό ηλιοβασίλεμα στη λίμνη Τριχωνίδα (φωτό)
May 26th 2018, 13:44, by Click me

Κι εκεί που τα ηλιοπαιχνιδίσματα, το κρυφτούλι του ήλιου με τα σύννεφα, πάνω από το Πέλαγος της Αιτωλίας, τη λίμνη Τριχωνίδα, έφταναν στο τέλος τους, καθώς ελάχιστα λεπτά απέμεναν ακόμη ως το ηλιοβασίλεμα, ο ήλιος ξεπρόβαλε δειλά δειλά πίσω από ένα βαρύ σύννεφο και είπε να κοιταχτεί για τελευταία φορά αυτή τη μέρα στον καθρέφτη της μεγάλης λίμνης.

Κι ήταν τέτοια η όψη του, καθώς μια άκρη από το σύννεφο τον κάλυπτε μερικώς, και τόσο θερμό το πρόσωπό του, αφού είχε γίνει ήδη κατακόκκινο από το ζωηρό παιχνίδισμα, που ήταν λες και χαμογελούσε γλυκά στην πλάση που αποχαιρετούσε.

Μόλις έστρεψε, λοιπόν, το σπινθηροβόλο αλλά αδύναμο, λόγω του προχωρημένου της ώρας, βλέμμα του προς τη μεριά της λίμνης, ήταν σαν ένα ολόφωτο χαλί να ξεδιπλώθηκε, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, στην απέραντη γαλάζια νερένια επιφάνεια δημιουργώντας έναν πύρινο διάδρομο που διέσχιζε τη λίμνη σε ολόκληρο το μήκος της με κατεύθυνση από τη δύση προς την ανατολή.

Κι αμέσως το γαλάζιο της λίμνης άλλαξε χρωματισμό και ντύθηκε στα χρώματα του ουρανού, που αυτή την ώρα απαρτιζόταν από ποικίλες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του γκρι, ενώ και τα βουνά τριγύρω πήραν μια μαγευτική γκριζωπή απόχρωση. Και φάνταζε σαν ουρανός, λίμνη και γη τριγύρω ν' αποχαιρετούν με κάθε επισημότητα τον βασιλιά του ουρανού και της γης. Σαν έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον ζωοδότη ήλιο που χωρίς τη δική του παρουσία δεν θα είχαν καμία ομορφιά.

Ήταν μάλιστα τόση η σαγήνη που εξέπεμπαν αυτή την ώρα τα φυσικά στοιχεία στη γη κάτω και στον ουρανό πάνω, η λίμνη και τα βουνά τριγύρω της κάτω, και ο ουρανός, τα σύννεφα και ο ήλιος πάνω, που το σκηνικό φάνταζε σαν ο χρόνος να σταμάτησε για κάποιες στιγμές και γη κι ουρανός από κοινού να προσπαθούσαν να δελεάσουν τον ήλιο να μείνει έστω για λίγο ακόμη κοντά τους.

Ο ήλιος όμως δε βολεί, καθώς πρέπει σε λίγο να έχει περάσει την κορυφογραμμή των Ακαρνανικών και να συνεχίσει το ταξίδι του πάνω από την ανοιχτή θάλασσα του Ιονίου κι ακόμη πέρα ως την άλλη άκρη της γης και μέσα σε λίγες ώρες να ξαναβρεθεί πάλι εδώ την επαύριο, ακριβώς την ορισμένη ώρα, στο αέναο ταξίδι του που χαρίζει απλόχερα τη ζωή στην πλάση. Γι' αυτό δεν χωρά καμία καθυστέρηση.

Κι έτσι, σε λίγο μόλις ο φωτεινός δίσκος χάνεται πίσω στον ορίζοντα το μαύρο πέπλο της νύχτας, που επελαύνει γοργά αμέσως με την αποχώρηση του ήλιου, θα καλύψει τη γη των Αιτωλών απ' άκρη σε άκρη και μόνο ο ουρανός θα παραμείνει περίλυπος ν' ατενίζει για λίγο ακόμα τον ήλιο που όσο απομακρύνεται προς τη μεγάλη θάλασσα του Ιονίου συνεχίζει να βάφει ακόμα, αν και όλο και πιο θαμπά και αδυνατισμένα πλέον, τον ουράνιο θόλο, ωσότου χαθεί τελείως και η τελευταία ηλιαχτίδα και τ' αστέρια πάρουν τη θέση τους στο ουράνιο στερέωμα.

Η εικόνα όμως είναι τόσο μαγευτική, τα χρώματα τόσο έντονα και η σαγήνη της φύσης τόσο ελκυστική, που ακόμα κι όταν το σκοτάδι καλύψει τη Θέση Θέας Πετροχωρίου, από όπου καταγράφηκαν και οι προβαλλόμενες εικόνες μια ανοιξιάτικη μέρα, εκεί όπου καθείς που θα έχει την τύχη να βρεθεί νιώθει ότι εξουσιάζει ολόκληρη τη μεγάλη λίμνη, η στιγμή αποτυπώνεται βαθιά μέσα του και την κουβαλά ως πολύτιμο εφόδιο που ηρεμεί το νου και ημερεύει την ψυχή.

Μια εικόνα σπάνια, μια αίσθηση μοναδική, μια έλξη μυστηριακή, στοιχεία όλα τους περιζήτητα και σπάνια που μπορεί να τα συναντήσει μαζεμένα όποιος βρεθεί στο Πετροχώρι Θέρμου, στον φυσικό εξώστη προς τη μεγάλη λίμνη, την Τριχωνίδα, την κατάλληλη στιγμή.

Εκεί κατά το λιόγερμα! Την ώρα του καθημερινού αποχαιρετισμού του ήλιου στη μαγευτική λίμνη Τριχωνίδα, στην κυρά της Αιτωλίας στο «Μέγα Αιτωλικό Πεδίο» της αρχαιότητας. Για να βιώσει τη μοναδική αίσθηση που παρέχει αυτό το υπερθέαμα της φύσης από εκεί. Από το γοητευτικό οροπέδιο που ο ιστορικός Πολύβιος αποκαλεί «των Θερμίων πεδίον». Από το Πετροχώρι, τον εξώστη στη λίμνη Τριχωνίδα, και ειδικότερα από την ειδικά διαμορφωμένη Θέση Θέας προς τη λίμνη κατάνακρα του οροπεδίου του Θέρμου.

Να βρεθεί εκεί για ν' απολαύσει ένα ηλιοβασίλεμα από τα πολλά αντίστοιχα που συμβαίνουν τόσο ίδια μα και τόσο διαφορετικά την κάθε ημέρα του χρόνου σ' αυτή την ξεχωριστή μα και τόσο άγνωστη γωνιά της ενδοχώρας.

Δεν αποτελεί, βέβαια, αυτό το στοιχείο το μοναδικό κίνητρο για να επιδιώξει κάποιος να βρεθεί στο Θέρμο, στην καρδιά της Αιτωλίας, καθώς εδώ θα του δοθεί η ευκαιρία ν' απολαύσει τα πολλαπλά θέλγητρα της πολυπρόσωπης θερμιώτικης φύσης και των πληθωρικών μνημείων του πολιτισμού της.

Αλλά ακόμη και μόνο το να βιώσει κάποιος το ηλιοβασίλεμα εδώ θα αρκούσε ως στοιχείο για να επισκεφθεί το Θέρμο. Γιατί τέτοιες στιγμές δεν είναι δυνατό ν' αποδοθούν πετυχημένα με τον λόγο. Τέτοιες στιγμές πρέπει κάποιος να τις ζήσει. Να τις κάνει βίωμα.

Ένα βίωμα από ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα στην ενδοχώρα!
Ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, στη μυθική γη των Αιτωλών!!
Το ηλιοβασίλεμα που σπάει τον μύθο των μοναδικών ηλιοβασιλεμάτων στις ελληνικές θάλασσες!!!

Νικόλαος Κωστακόπουλος(Εκπαιδευτικός-Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου)


πηγή

ΑΠΑΙΧΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΙ ΑΠΑΙΧΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ~ συμβαίνουν μόνο στο δήμο NAYΠΑΚΤΙΑΣ
May 26th 2018, 13:38, by Click me


Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οικονομικών η τέντα με καθαρόαιμη λογιστική στοίχισε τόοοοοοοοοοοσο ! (με το συμπάθειο)
τον ψηφισατε ομως... γιατι για να ειναι αντιδημαρχος αυτο το απολιφαδι σημαινει οτι τον ψηφισαν
γιαυτό στις επόμενες εκλογές, ανοίξτε τα μάτια σας και λαδώστε τ’αυτιά σας!!! δηλαδή ξετυφλωθείτε!

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ  «ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ»   ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Οι εκλογές ΔΕΝ αργούν ~  αυτά κι άλλα τέτοια πολλά, να τα θυμάστε λοιπόν !!!

Κίνδυνος να μείνουν απότιστα 500.000 στρέμματα στην Αιτωλοακαρνανία λόγω ΔΕΗ
May 26th 2018, 13:24, by Click me

Στην Î'ιτωλοακαρνανία το νερό ρέει άφθονο φέτος, αλλά 500.000 στρέμματα κινδυνεύουν να μείνουν απότιστα λόγω Î

Περίπου 500.000 στρέμματα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δυνατότητα ποτίσματος, εν μέσω θέρους και με τις καλλιεργητικές ανάγκες στο κόκκινο, στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, την Αιτωλοακαρνανία.

Aν η ΔΕΗ επιμείνει στη σκληρή γραμμή για το θέμα των χρεών των οργανισμών, οι οποίοι με τη σειρά τους αδυνατούν να εισπράξουν τις οφειλές από τους παραγωγούς. Το οξύμωρο είναι, ότι μιλάμε για ένα νομό, που διασχίζεται από τον φουσκωμένο αυτή την περίοδο Αχελώο, με πάμπολλες λίμνες και μεγάλα αρδευτικά δίκτυα.

Για το θέμα που απασχολεί έντονα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, που καλλιεργεί σχεδόν όλη τη γκάμα των αγροτικών προϊόντων (δέντρα, κηπευτικά, κ.λπ.) μίλησε στον ΑγροΤύπο η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, κα Χριστίνα Σταρακά, σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Αυτό που ζητάμε δεν είναι να χαριστούν τα χρέη.

Αλλά θα ήταν επιβεβλημένο, δεδομένου ότι έχουν ανάγκη οι καλλιέργειες τώρα, η ΔΕΗ να μην ζητά το 30% ως προκαταβολή από τους οργανισμούς. Δεν μπορούν να τα εισπράξουν τώρα, όλα αυτά τα χρήματα από τους ταλαιπωρημένους αγρότες, οι ΤΟΕΒ.

Αυτό λοιπόν, που κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει και γι' αυτό το λόγο μιλήσαμε και με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, ενόψει νομοθετικής πρωτοβουλίας, είναι τα παλιά χρέη να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις και να πληρώνονται ταυτόχρονα οι τρέχοντες λογαριασμοί. Αν δεν γίνει αυτό, θα έχουμε μεγάλο θέμα, καθώς και οι 43 ΤΟΕΒ του νομού έχουν οφειλές. Βέβαια, πρέπει να πω, ότι από άποψη χρεών η κατάσταση των ΤΟΕΒ στο νομό μας, είναι πολύ καλύτερη, από εκείνη των ΤΟΕΒ της Πελοποννήσου».

Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, την αναστολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος αντλιοστασίων ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και μια ειδική ρύθμιση εξόφλησης οφειλών ζήτησε με επιστολή της από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστας Βήττας.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας, είναι κατά βάση αγροκτηνοτροφικός, ενώ έχει περίπου 495.000 στρέμματα αρδευόμενες εκτάσεις με παραγωγή μεγάλης ποικιλίας προϊόντων. Κατά συνέπεια η διακοπή ηλεκτροδότησης των ΤΟΕΒ, κυρίως κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική αλλά και στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Θα προκληθούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες ενώ οι αγρότες μας, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, θα έρθουν αντιμέτωποι με την καταστροφή.

Οι φορείς που λειτουργούν τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω συσσωρευμένων χρεών, μεγάλο τμήμα των οποίων είναι προς τη ΔΕΗ Α.Ε. ΤΟΕΒ αδυνατούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τους αγρότες κυρίως λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Επειδή είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια αλλά και πρόσφατα τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν στον εξοπλισμό των αγροτών, στην φυτική και ζωική παραγωγή τους, τεράστιες ζημιές από πλημμύρες και ανεμοθύελλες πράγμα που επιβεβαιώνεται και από σχετικές Αποφάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος περί κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παρακαλούμε για την άμεση αναστολή τυχόν διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος των αντλιοστασίων του Νομού και συγχρόνως την ρύθμιση των οφειλών των οργανισμών σύμφωνα με τις προτάσεις που σας έχουν καταθέσει.

Η Αντιπεριφερειάρχης Σταρακά Χριστίνα
Ο Πρόεδρος ΓΟΕΒ Αχελώου Βήττας Κων/νος


source

καλή μέρα και καλό τριήμερο σε όλους τους φίλους αναγνώστες μας!!!
May 26th 2018, 08:36, by Click me

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Ναυπακτίας – Τρίτη 29/5/2018
May 25th 2018, 15:02, by Click me

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Πληρ.: Χωραφά Σταυρούλα-Μαρία
Δ/νση: Ιλ. Τζαβέλα 37, Ναύπακτος 30300
Τηλ:2634360110
FAX: 2634360121
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 25/5/2018
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 10012

ΠΡΟΣ
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής».
Σας προσκαλούμε, την 29-5-2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:15 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιλ. Τζαβέλλα 37), για να συνεδριάσουμε σε Τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση και διάθεση πιστώσεων.
2. Έγκριση του από 02-05-2018 Πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του διαγωνισμού «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ »
3. Έγκριση Έκδοσης Εντάλματος Προπληρωμής
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος  Λουκόπουλος Παναγιώτης

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
May 25th 2018, 13:37, by Click me

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
May 25th 2018, 13:30, by Click me

Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο Μισθολόγιο-φτωχολόγιο με νέες μειώσεις μισθών, η επέκταση χρονικά της χορήγησης Μισθολογικών Κλιμακίων, το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης για τη διετία 2016-2017, η σχεδιασμένη μελλοντική κατάργηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600 έχει οδηγήσει και τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης. Ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τεράστια έλλειψη προσωπικού και ο συνεχιζόμενος οικονομικός στραγγαλισμός της, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση κοινωνικών δομών και αθρόες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς να αποκλείονται και οι απολύσεις!!!

Η αυξανόμενη εφαρμογή νέων ελαστικών μορφών εργασίας υποβαθμίζει περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί νέες γενιές συμβασιούχων χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η πολιτική ομηρεία και η κομματική χειραγώγηση είναι ο απώτερος στόχος αυτών των πολιτικών.

Η δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των εργασιακών ασθενειών, ιδιαίτερα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κόστος ανθρώπινες ζωές, δείχνει την πλήρη απαξίωση της κυβέρνησης και των Δημάρχων αλλά και των πολιτικών αδιαφορίας για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς και την υπερεργασία που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και των απαραίτητων μέσων για την εκτέλεση των καθηκόντων των εργαζομένων.

Η προσχηματική αξιολόγηση με ξεκάθαρο τιμωρητικό χαρακτήρα σε συνδυασμό με την απεργοσπαστική «ντροπολογία Γεροβασίλη», αποδεικνύουν περίτρανα τις προθέσεις της συγκυβέρνησης να εφαρμόσει μια πελατειακή λογική με στόχο την πολιτική και κομματική χειραγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.

Ο νόμος «Κατρούγκαλου» για το συνταξιοδοτικό με τις νέες δραματικές περικοπές στις κύριες συντάξεις, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την μείωση των επικουρικών συντάξεων και την περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ, έρχεται να ισοπεδώσει ότι είχαν αφήσει όρθιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετατρέποντας τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας και τους συνταξιούχους σε ζητιάνους.

Η τροποποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του «Προγράμματος Καλλικράτης» με το νέο πρόγραμμα «Κλεισθένης 1», όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει ως «σημαία» των αλλαγών την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το εκλογικό σύστημα διενέργειας των Αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά στην ουσία δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή ενώ υποκρύπτει σημαντικές αλλαγές που σκοπίμως αποσιωπούνται καθώς δρομολογούν νέες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης Δημοτικών αρμοδιοτήτων και Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο γενικότερα, κάτω από αυτές τις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται, μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να ασκήσει το δικό του ανεξάρτητο, διεκδικητικό, αγωνιστικό του ρόλο.

Οι στοχευμένες επιθέσεις της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής των δανειστών, σε όλους τους Τομείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών και την απόλυση εργαζομένων!!!

Κανείς δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με την τεράστια φοροδιαφυγή του κεφαλαίου, την φορολογική δικαιοσύνη και την αναλογική κατανομή των βαρών. Καμία πολιτική ακραίας νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης δεν θα βελτιώσει το Δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας, δεν θα κατοχυρώσει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν θα ισχυροποιήσει δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι, να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του επίπονου και διαρκή αγώνα των εργαζομένων για την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος  –   Νίκος Τράκας

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας –  Γιάννης Τσούνης

Eκδρομή στην ορεινή Αρκαδία απ' το Μοναστήρι της Μεταμορφόσεως
May 25th 2018, 01:11, by Click me

Για πρώτη φορά με τους Συλλόγους φίλων του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, θα επισκεφτούμε, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2018, την ορεινή Αρκαδία. Μερικά από τα αξιοθέατα, είναι τα παρακάτω. 

Ιερά Μονή Βαρσών . Ανδρική μονή, αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο. Ένα παράδεισος ομορφιάς και πνευματικότητας, 11 χιλ. από την Τρίπολη. 

Βυτίνα. Από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου. 1033 μέτρα στο όρος Μαίναλο, σε μια κατάφυτη περιοχή που δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές.

Λαγκάδια. Η πατρίδα των Δεληγιανναίων, αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821. Ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν οι Λαγκαδινοί κτίστες.

Δημητσάνα. Από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική, ατμοσφαιρικούς ξενώνες, εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο. Ο μπαρουτόμυλος της Δημητσάνας, που τροφοδοτούσε με μπαρούτι τους εξεργεμένους Έλληνες του 1821.

Ιερά Μονή Κερνίτσης. Παλιά μονή της Κερνίτσας. Κτίστηκε το 14ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Νέα Μουσική Κυκλοφορία-Γιώργος Καμπανέλλης – «Moυ'χεις πειράξει το μυαλό»
May 24th 2018, 13:04, by Click me

Με καλοκαιρινή διάθεση επιστρέφει με νέο cd ο Γιώργος Καμπανέλλης με τίτλο΄΄Moυ’χεις πειράξει το μυαλό''
Πηγή έμπνευσής του ο έρωτας και η αγάπη του για τη μουσική που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια
Μοχλός  δύναμής του η ανάγκη να εκφραστούν μέσα από αυτό που αγαπά το ίδιο το τραγούδι.

Μια ξεχωριστή λαϊκή φωνή, ένας τραγουδιστής υψηλών προδιαγραφών, έρχεται δυναμικά,και πιο σίγουρος για τον εαυτό του, με ένα κομμάτι που σίγουρα θα αγκαλιάσει ο κόσμος, αφού έχει δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον ίδιο όλα αυτά τα χρόνια.
Μουσική:  Γιάννης Θάνος-Στίχοι:   Φώτης Καλαντζής

Label: Next Records

Δείτε στο ΥouΤube το video clip στο  link

https://youtu.be/nAdV0lvkghc

https://youtu.be/8-Xply06cyU

Καλή Ακρόαση

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item