MATI GR: Πάτρα: Ομάδες «περιφρούρησης» κατοίκων για παράνομους μετανάστες | Greek ADD

MATI GR: Πάτρα: Ομάδες «περιφρούρησης» κατοίκων για παράνομους μετανάστες

MATI GR Τα βλέπει όλα...  Πάτρα: Ομάδες «περιφρούρησης» κατοίκων για παράνομους μετανάστες May 28th 2018, 12:25, by blogsitegr ...

MATI GR
Τα βλέπει όλα... 
thumbnailΠάτρα: Ομάδες «περιφρούρησης» κατοίκων για παράνομους μετανάστες
May 28th 2018, 12:25, by blogsitegr

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Η φύλαξη της Πειραϊκής Πατραϊκής από τον ΟΛΠΑ είναι 24ωρη και αυξημένη - «Δεν είμαστε ρατσιστές», δηλώνουν οι κάτοικοι
Ομάδες «περιφρούρησης» έχουν συστήσει κάτοικοι της Πάτρας, που πραγματοποιούν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή του νέου λιμανιού για τον εντοπισμό τυχόν μεταναστών.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, τη σύσταση ομάδων περιφρούρησης παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυψέλης, Νίκος Μακρυπόδης, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, που πραγματοποίησε σύσκεψη την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στις «περιπολίες» δίδεται έμφαση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η σύσταση των ομάδων έγινε μετά την εκκένωση των δύο πρώην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ, μετά και τα μαχαιρώματα που προκάλεσαν και το θάνατο ενός Αφγανού μετανάστη.


Στόχος των τοπικών αρχών είναι να μην δημιουργηθούν νέοι άτυποι καταυλισμοί, στους οποίους θα διαμένουν μετανάστες που θα προσπαθούν μέσω κυκλωμάτων να περάσουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Επιφυλάξεις για την τακτική των ομάδων «περιφρούρησης»

Πάντως, η πρακτική των ομάδων «περιφρούρησης» που πηγαίνουν σε ύποπτα σημεία για να διαπιστώσουν την ύπαρξη τυχόν αλλοδαπών δημιουργεί επιφυλάξεις, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί αρμοδιότητα των Αρχών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν επιθυμούν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία κι ότι έχουν δώσει εξετάσεις μη ρατσιστικής συμπεριφοράς. Επίσης, υποστηρίζουν ότι εάν διαπιστώσουν την ύπαρξη μεταναστών δεν θα πάρουν το «νόμο στα χέρια τους», αλλά θα ενημερώσουν τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Ιδιωτική εταιρεία φυλά τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής σε 24ωρη βάση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές αναφέρθηκε στα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί για τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής που ανήκουν στον ΟΛΠΑ. Πλέον, έχει ενισχυθεί το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας security και ο χώρος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως. 
protothema.gr
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item