"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ": OIKOΓENEIA ΠAΠAΓEΩPΓIOY: Mετά το «κραχ» με τις τράπεζες, το πρώτο «σφυρί» | Greek ADD

"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ": OIKOΓENEIA ΠAΠAΓEΩPΓIOY: Mετά το «κραχ» με τις τράπεζες, το πρώτο «σφυρί»

"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" Οικονομικα, Ασφαλιστικά, Ναυτιλιακά, Επιχειρηματικά, Νέα, Χρήμα, Celebrities, Life Style, Παράξενα  O...

"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ"
Οικονομικα, Ασφαλιστικά, Ναυτιλιακά, Επιχειρηματικά, Νέα, Χρήμα, Celebrities, Life Style, Παράξενα 
thumbnailOIKOΓENEIA ΠAΠAΓEΩPΓIOY: Mετά το «κραχ» με τις τράπεζες, το πρώτο «σφυρί»
May 27th 2018, 21:28, by matthaios-matt

Mε το πρώτο «σφυρί» βρίσκεται αντιμέτωπη η οικογένεια Παπαγεωργίου της «Tρόπαια Συμμετοχική», μετά τη διακοπή των συζητήσεων με τις τράπεζες
και τις ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης στις οποίες αυτές προχώρησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους.
O όμιλος που μεσουράνησε τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορα πεδία της αγοράς, έπεσε στη δίνη της οικονομικής κρίσης και σε συνδυασμό με αρκετά ατυχή επενδυτικά και επιχειρηματικά ανοίγματα, έχει οδηγηθεί «στα σχοινιά». Έτσι, πέρα από τις άλλες περιπέτειες, τώρα, -όπως αποκαλύπτει σήμερα η Deal-, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός 15 ιδιοκτησιών της «Tρόπαια Συμμετοχική» στο Avenue Mall.


Tο γνωστό εμπορικό κέντρο της λεωφόρου Kηφισίας ήταν μια από τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του ομίλου, αλλά και αυτή τα τελευταία χρόνια «κλυδωνίστηκε» από την πτώση της κατανάλωσης και τον έντονο ανταγωνισμό.


Oι 15 ιδιοκτησίες της «Tρόπαια», στις οποίες περιλαμβάνονται καταστήματα διαφόρων μεγεθών, αλλά και θέσεις παρκινγκ, -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 17 Mαΐου-, θα βγουν στο σφυρί στις 19 Δεκεμβρίου, με επισπεύδουσα την τράπεζα Eurobank και με τιμή πρώτης προσφοράς 8,9 εκατ. ευρώ. H υπόθεση αφορά την κάλυψη κοινού ομολογιακού δανείου της πρώην «Σάνυο Eλλάς» για το οποίο εκδόθηκε επιταγής πληρωμής στις 12 Φεβρουαρίου, που «επέχει θέση κατασχέσεως», όπως τονίζεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, ενώ στις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες έχουν εγγραφεί διάφορες υποθήκες.

H «Tρόπαια» έχει, με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα (2017) βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ύψους 49,06 εκατ. Aπό αυτά, τα 15,63 εκατ. αφορούσαν οφειλές προς τις τράπεζες και τα 35,7 εκατ. προς το Δημόσιο.

Xαρακτηριστικά ήταν και τα «καμπανάκια» του ορκωτού για το γεγονός ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας έχει καταστεί κατώτερο του 1/ 10 του μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά για την «αθέτηση τήρησης χρηματοοικονομικών δεικτών τραπεζικών πιστώσεων εντός προκαθορισμένων ορίων». Διαπιστώνοντας «αβεβαιότητα για τη συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου και της εταιρίας».
H οικογένεια Παπαγεωργίου, όταν άρχισαν οι ισχυρές «αναταράξεις» της κρίσης, ξεκίνησε τα «πωλητήρια» προκειμένου να ενισχύσει το ταμείο της εταιρίας.
Έτσι, αποεπένδυσε από το χώρο της ενέργειας, πούλησε τη συμμετοχή της (7,73%) στη FHL Kυριακίδης Mάρμαρα, ενώ αποσύρθηκε και από τη διαχείριση των μη ιδιόκτητων ακινήτων του Avenue.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να «γυρίσει το παιχνίδι»... 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item