pestanea: Ροδάνθη: Η ωραία κοιμωμένη του «Survivor»... ξύπνησε. | Greek ADD

pestanea: Ροδάνθη: Η ωραία κοιμωμένη του «Survivor»... ξύπνησε.

pestanea ...για όλη την οικογένεια  Ροδάνθη: Η ωραία κοιμωμένη του «Survivor»... ξύπνησε. May 27th 2018, 07:46, by pestanea ενημέρ...

pestanea
...για όλη την οικογένεια 
thumbnailΡοδάνθη: Η ωραία κοιμωμένη του «Survivor»... ξύπνησε.
May 27th 2018, 07:46, by pestanea ενημέρωση

«Φαίνομαι γλυκιά και εύθραυστη. Αυτό θέλω να νομίζουν και οι αντίπαλοί μου. Θα αλλάξουν, όμως, γνώμη όταν τους κερδίσω». Οταν δήλωνε τα παραπάνω η Ροδάνθη, η νεαρότερη παίκτρια του «Survivor» που έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί για λόγους όχι αγωνιστικούς, ουδείς φανταζόταν ότι θα έφτανε η στιγμή που θα γινόταν και επίσημα η Αμαζόνα του φετινού ριάλιτι επιβίωσης. Τότε βέβαια κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν η στιγμή που τη συγκεκριμένη φράση θα την επιβεβαίωναν ιδίοις όμμασι εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές και χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Είναι γεγονός ότι η Ροδάνθη, όσες φορές κι αν προταθεί, ποτέ δεν φεύγει. Παραμένει αλώβητη στις ψηφοφορίες ακόμη και όταν έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρούς παίκτες. Οσο κι αν η κάμερα τη δείχνει να μη συμμετέχει στις δουλειές της ομάδας τόσο καταφέρνει να μοιράζεται τα έπαθλα και να απολαμβάνει τα κρεβάτια, τα μαξιλάρια και τις λοιπές ανέσεις. Οσο και αν αποτυγχάνει στα αγωνίσματα τόσο διατηρεί τη θέση της σαν να έχει φέρει πρωτιές. Το Twitter την αποκαλεί «κατσαρίδα» και οι συζητήσεις που αφορούν το πρόσωπό της είναι πάντα πολλές και τις περισσότερες φορές έχουν διαστάσεις υπερβολής. Κάπως έτσι ξεκίνησε να αναπαράγεται ο μύθος πως είναι εγγονή του μακαρίτη καπετάν Μάκη Αγούδημου, επειδή ένα από τα πλοία του φέρει το όνομα «Ροδάνθη» - μόνο που έτσι λένε τη σύζυγό του. Και όπως συμβαίνει στην εποχή του Internet και των fake news, κάποιος το είπε, πολλοί τον πίστεψαν και το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης απλώθηκε στην επικράτεια. Επί μήνες η συγκεκριμένη φήμη κυκλοφορούσε ανενόχλητα μέχρι που διαψεύστηκε και από τις δύο οικογένειες.

Η Ροδάνθη δεν είναι εγγονή εφοπλιστή. Είναι μία Κρητικοπούλα φοιτήτρια της Γυμναστικής Ακαδημίας με πάθος για τη ρυθμική γυμναστική. Σε συνέντευξή της λίγο προτού μπει στο «Survivor» είχε δηλώσει: «Ο στόχος μου είναι να αποκομίσω όσο τον δυνατόν περισσότερες εμπειρίες, μπορώ. Οπότε, ό,τι προκύψει στην πορεία είναι καλοδεχούμενο. Αποφάσισα να πάω στο "Survivor" γιατί είναι εμπειρίες τις οποίες έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύ λίγοι άνθρωποι στη ζωή τους και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να ανακαλύψω τον εαυτό μου και το ποια πραγματικά είμαι»

Χαλαρή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πάντα δήλωνε τότε: «Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να επιβιώσω, γιατί όταν είσαι σε ένα νησί νηστικός με ξένους ανθρώπους δεν ξέρω πώς θα είναι. Πάντως, ξέρω ότι θα βάλω τα δυνατά μου και θα κάνω πολλή υπομονή γιατί το θέλω πραγματικά. Το "Survivor" είναι το παιχνίδι των ανατροπών οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν θα κερδίσω, αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι θα το διασκεδάσω και θα βάλω τα δυνατά μου».

Οσο και αν η κάμερα τη δείχνει να μη συμμετέχει στις δουλειές της ομάδας, τόσο καταφέρνει να μοιράζεται τα έπαθλα και να απολαμβάνει τα κρεβάτια, τα μαξιλάρια και τις λοιπές ανέσεις. Οσο και αν αποτυγχάνει στα αγωνίσματα τόσο διατηρεί τη θέση της σαν να έχει φέρει πρωτιές

Η Ροδάνθη είναι απρόβλεπτη. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η κάμερα τη δείχνει να θυμώνει και να αντιδρά, να κλαίει και να παραπονιέται, να νιώθει αδύναμη ή αδικημένη. Μένει εκεί όμως και μάχεται. 

Αλλωστε στην τελευταία ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram λίγο πριν από την αναχώρηση για τη Δομινικανή Δημοκρατία έγραψε: «Ο,τι κι αν γίνει κοίτα τον στόχο». Και η Ροδάνθη φαίνεται να έχει σε αυτόν καρφωμένο το βλέμμα της.

Στο παιχνίδι έχει πέσει πολλές φορές θύμα bullying, καθώς το νεαρό της ηλικίας της κάνει πιο εύκολα τα πειράγματα και τα ξεσπάσματα εναντίον της από τους συμπαίκτες της. Και η ίδια, όμως, φαίνεται να αντιδρά σαν μικρό παιδί το οποίο θίγεται με το παραμικρό. Ετσι, όταν πριν από μερικές ημέρες θα σπεύσει να πάρει μεγάλα κομμάτια καρύδας για να ξεγελάσει την πείνα της, οι άνδρες της τότε ομάδας των Μαχητών θα την κριτικάρουν έντονα, με αποτέλεσμα να προτιμήσει να μείνει νηστική και λυπημένη. Φορώντας την κουκούλα του τζάκετ της, ξάπλωσε παραπονεμένη και έμεινε απομονωμένη για ώρες. Την ώρα που η κάμερα την προσέγγισε εξέφρασε τον θυμό της για όσα έγιναν.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η όμορφη Κρητικοπούλα γινόταν στόχος. Εδώ και πολλές εβδομάδες, λόγω της αγωνιστικής της αδυναμίας, την επιλέγουν πάντα οι πιο δυνατές αντίπαλοι. Η Κατερίνα Δαλάκα, μάλιστα, έχει δεχτεί πολύ έντονη κριτική γι' αυτή της την επιλογή, κάτι που πλήρωσε την περασμένη Δευτέρα αφού η Ροδάνθη τη νίκησε όλες τις φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Τα στατιστικά της μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικά. Σε 86 συνολικά αγώνες έχει 57 ήττες, μόλις 29 νίκες, ενώ βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης. Η εικόνα της συχνά πυκνά είναι αποκαρδιωτική. Μένει πολύ πίσω στη διαδρομή στον στίβο μάχης, είναι άστοχη, αδύναμη και κάνει συχνά λάθη.

Ολα άλλαξαν, όμως, μετά την περίφημη αναδιάρθρωση των ομάδων. Η Ροδάνθη από τη στιγμή που έφυγε η Μελίνα από κοντά της και ήρθε η Εύη Σαλταφερίδου, η οποία την υποστηρίζει ολόψυχα, έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Δυναμική, μαχητική και αποτελεσματική πλέον, κερδίζει και έχει ανατρέψει τα δεδομένα. Η σχέση της με τη Μελίνα είχε φανεί από νωρίς πως την επηρέαζε αρνητικά. Η ίδια η Κύπρια άφηνε αιχμές για την προσφορά της στην καλύβα και τις αγωνιστικές της ικανότητες, ενώ οι δύο γυναίκες ήρθαν σε ρήξη λίγο πριν από το πάρτυ της Ενωσης, όταν η Μελίνα την πλησίασε και άρχισε να τη ρωτάει αν αυτά που φορούσε ήταν δικά της ή τα είχε δανειστεί για να την προσβάλει, κάνοντας στο τέλος νύξη για δανεικό εσώρουχο. 

Η ίδια με θυμό και παράπονο θα τα αφηγηθεί όλα στον Κωνσταντίνο Τσεπάνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της αφήγησης θα αφήσει να εννοηθούν πολλά. Οπως το ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους έρχονταν σε ρήξη και ότι εκείνη δεν προκαλούσε αλλά η Μελίνα κινούνταν πάντα επιθετικά. Η μετακόμιση της Μελίνας στην καλύβα των Διασήμων την ανακούφισε, την άλλαξε σημαντικά. Απελευθερωμένη, μπήκε στον στίβο μάχης με άλλον αέρα. Αστειεύτηκε, χαλάρωσε, ανοίχτηκε. Και κέρδισε.

Η μαμά της Ροδάνθης για τη Ροδάνθη

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, μια ζεστή γυναικεία φωνή δέχεται να μιλήσει για το παιδί της με περισσή χαρά και ενθουσιασμό. Η Μαρία Καπαρού-Καπαράκη σπεύδει πρώτα απ' όλα να διευκρινίσει πως ουδεμία σχέση έχουν με την εφοπλιστική οικογένεια Αγούδημου. Οχι με χιούμορ, καθώς ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που συνέβη στην οικογένειά της και τους φόβισε πολύ. «Μας έβαλαν σε κίνδυνο με όλο αυτό. Οι εφοπλιστές κυκλοφορούν με ασφάλεια πολλών ατόμων, σκεφτείτε για μια απλή οικογένεια όπως εμείς να βγει μια τέτοια ψεύτικη φήμη τι συνέπειες είχε. Φοβηθήκαμε για την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας. Και κανείς δεν μας πήρε καν να μας ρωτήσει αν ίσχυε. Ηταν τόσο απλό να το κάνουν... Ευτυχώς αυτό έληξε και ηρεμήσαμε».

Την πρώτη τρικυμία ακολουθεί η ηρεμία που της γεννά η εικόνα της κόρης της. Της αγαπημένης της. «Εχει μεγαλώσει μόνο με αγάπη και από εμάς, απ' όλη της την οικογένεια και από τους φίλους. Είναι πολύ αγαπητή, είναι η ψυχή της παρέας. Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο την αγαπούν, το Πάσχα μια φίλη της δεν πέρναγε από το σπίτι γιατί δεν άντεχε που έλειπε η Ροδάνθη μας».
Ενα παιδί μεγαλωμένο σε μια δεμένη οικογένεια σίγουρα δεν παίρνει εύκολα απόφαση να πάει στην άλλη άκρη του κόσμου προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα ριάλιτι επιβίωσης. «Ηταν σοκ για μένα όταν μου το είπε. Ημουν, όμως, σίγουρη ότι θα της έκανε καλό γιατί θα έβγαινε από τον μικρόκοσμό της, όπου όλοι τής φέρονταν καλά, και θα μάθαινε και την άλλη πλευρά. Επρεπε να δει και την άλλη όψη του νομίσματος. Η Ροδάνθη βάζει στόχους, πάντα το έκανε και όταν το έβλεπε πέρυσι κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε "Μαμά, θα πάω στο Survivor". Πήγε και έκανε αίτηση και πέρασε από τέσσερις οντισιόν. Οταν τελείωσε την πρώτη, μου είπε "είμαι ήδη στο Survivor", ήταν σίγουρη ότι την πήραν, όπως και έγινε».

Λίγο προτού φύγει η Ροδάνθη μίλησε στη μητέρα της και της είπε ότι «δεν μπαίνω στο παιχνίδι για τα λεφτά. Δεν θα φύγω όμως και μόνη μου για κανέναν λόγο, ό,τι κι αν γίνει. Δεν θέλω να προδώσω αυτούς που με επέλεξαν». «Εχει τόση πολλή ψυχική δύναμη το παιδί μου», λέει η μητέρα της.

Τα σχόλια περί ραθυμίας δίνουν και παίρνουν. Εκείνη τι λέει όταν τα διαβάζει; Είναι κατηγορηματική. «Η κόρη μου δεν είναι τεμπέλα. Από πολύ μικρή δούλευε σε δύο δουλειές ενώ μαγειρεύει και με βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει βγει αυτό προς τα έξω. Δεν είναι έτσι, δεν ισχύει αυτό. Από την αρχή που δεν έπαιζε και απομονώθηκε, της έκανε κακό. Ομως το χαμόγελό της δεν μπόρεσαν να της το σβήσουν... Είναι το μπιμπελό μου, η Ροδάνθη μου», θα πει η μαμά της λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνομιλία μας.

Για αποχαιρετιστήρια ατάκα μού φυλάει ένα χαριτωμένο περιστατικό. Οταν η 19χρονη Μαχήτρια κατεβαίνει για διακοπές στην Κρήτη, πηγαίνει στο σπίτι του παππού της. Εκείνος, βέρος Κρητικός, κάθε φορά που την αντικρίζει, τηλεφωνεί στη μητέρα της και της λέει: «Μη μου το φέρνεις το κοπέλι εδώ, θα μου το κλέψουν» !
Αδικο δεν έχει ο παππούς. Κρίνοντας και από το γεγονός πως η Ροδάνθη ήταν η μόνη κοπέλα από την ελληνική ομάδα που γοήτευσε τους αντιπάλους Ρουμάνους, με έναν εξ αυτών να κάνει ερωτική εξομολόγηση on camera, ο παππούς κάτι παραπάνω ξέρει...

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item