pestanea: Πώς τα προβιοτικά συνδέονται με το άγχος και την κατάθλιψη | Greek ADD

pestanea: Πώς τα προβιοτικά συνδέονται με το άγχος και την κατάθλιψη

pestanea ...για όλη την οικογένεια Πώς τα προβιοτικά συνδέονται με το άγχος και την κατάθλιψη https://pestaneagr.blogspot.com/2018/06...

pestanea

...για όλη την οικογένεια

Πώς τα προβιοτικά συνδέονται με το άγχος και την κατάθλιψη
https://pestaneagr.blogspot.com/2018/06/blog-post.html
May 31st 2018, 21:04


Tα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα σου.

Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα, από την ενίσχυση του πεπτικού συστήματος μέχρι την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Από έρευνες που διενεργήθηκαν από επιστήμονες σχετικά με τη λειτουργία των βακτηρίων του εντέρου, αποκαλύφθηκε ότι, όταν υπάρχει κάποια ανισορροπία στα βακτήρια του εντέρου, μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την πέψη, όπως αέρια, φούσκωμα, κράμπες, ακόμα και ευαισθησία σε πολλές ασθένειες.

Η σύνδεση ανάμεσα στην κοιλιά και τον εγκέφαλο

Με ποιον τρόπο επικοινωνούν αυτά τα δύο; Το μυαλό χρειάζεται να ενημερώνεται πότε το έντερο ξεμένει από αέρια, πότε υπάρχουν προβλήματα με την πέψη ή πότε δέχεται επίθεση από παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι σύνδεσμοι ανάμεσα σε αυτά τα δύο όργανα είναι ορμονικοί, νευρικοί, ανοσολογικοί και προέρχονται από το κεντρικό νευρικό σύστημα και το εντερικό νευρικό σύστημα. Θα έχετε σίγουρα καταλάβει τη σύνδεση ανάμεσα στα δύο, που αναφέρεται συχνά και ως άξονας εντέρου και εγκεφάλου, όταν θα νιώθετε άγχος και ξαφνικά θα καταλαβαίνετε μία αναστάτωση και στην κοιλιά σας.

Πιθανές επιδράσεις των βακτηρίων του εντέρου στον εγκέφαλο

Όταν τα βακτήρια αυτά στο πεπτικό σύστημα δεν λειτουργούν σωστά ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο έντερο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια προβλήματα στην υγεία, όπως αυτά που ακολουθούν.

Η συνέχεια στο Shape.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/9mD4j1

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item