EPIRUS TV NEWS: Quo Vadis Ευρώπη; | Greek ADD

EPIRUS TV NEWS: Quo Vadis Ευρώπη;

EPIRUS TV NEWS Ειδήσεις απο τα Γιάννενα και την Ηπειρο. Quo Vadis Ευρώπη; http://www.epirus-tv-news.gr/2018/06/quo-vadis.html Jun 1...

EPIRUS TV NEWS

Ειδήσεις απο τα Γιάννενα και την Ηπειρο.

Quo Vadis Ευρώπη;
http://www.epirus-tv-news.gr/2018/06/quo-vadis.html
Jun 1st 2018, 19:12

Από Νίκος Λαμπρόπουλος | EurActiv.gr




Με αυξημένα ευρωπαϊκά κονδύλια άνοιξε η εβδομάδα για την Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση του νέου νομοθετικού πακέτου για τη Συνοχή από τη Κομισιόν. Η Επίτροπος Κρέτσου επιμένει ότι η πρόταση είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτευχθεί, αλλά ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες και στην ίδια συμμετοχή.



Στα δυτικά της Ελλάδος, μετά το θεαματικό βέτο Ματαρέλα στη πρώτη σύνθεση της κυβέρνησης Κόντε, ο κατά τα άλλα άγνωστος στον πολιτικό κόσμο νομικός θα επανέλθει με οριστική πρόταση σήμερα στις 16.00 προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα. Ήδη πάντως το χρηματιστήριο έστειλε την απάντηση του, αφού τα ιταλικά ομόλογα κατέγραψαν τη χειρότερη ημέρα τους εδώ και 25 χρόνια.

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες σοκαρίστηκαν και με τις δηλώσεις του Επιτρόπου Έτινγκερ ότι στο άμεσο μέλλον οι Ιταλοί θα λάβουν το μήνυμα να μην ψηφίσουν τους λαϊκιστές, αναγκάζοντας τον να μαζέψει τα λόγια του και να ζητήσει συγνώμη. Η Γερμανία πάντως κρατάει τις αποστάσεις της από τις εξελίξεις, γιατί όποιος φυλάει τα ρούχα του κρατάει τα μισά.

Στο μεταξύ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, ανησυχεί ότι ακόμη και η χώρα μας μπορεί να επηρεαστεί από το αδιέξοδο των Ιταλών.

Το ίδιο ανήσυχη είναι και η Maria João Rodrigues, για την οποία η επιβολή της Ευρωζώνης στην Ιταλία δεν απαντά στην κρίση. Για την Ευρωζώνη ανησυχούν και οι Βρυξέλλες όμως, που ανακοίνωσαν ήδη δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ελλάδα και Σκόπια βρίσκονται ακόμη στο τρέξιμο, αλλά η Φεντερίκα Μογκερίνι συναντήθηκε παραδοσιακά την Κυριακή με το Νίκολα Ντιμιτρόφ προκειμένου να ξανά – ενημερώσει την Ευρώπη για τη «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις. Στο ίδιο κλίμα, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι υπάρχει ισχυρή αποφασιστικότητα και από τις δύο πλευρές, αλλά ο Ζάεφ σημείωσε ότι προς το παρόν υπάρχει μόνο «συμφωνία επί της αρχής».

Στο μεταξύ, ο Τραμπ συνεχίζει τα παιχνίδια με την ΕΕ για το χάλυβα αλλά ο Μακρόν δηλώνει αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις του. Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ δεν βλέπει πάντως ούτε ο Όλαφ Σολτς.

Η Ευρώπη όμως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί μονάχα με το εμπόριο και προχώρησε σε νέα δέσμη μέτρων για τα αστικά απόβλητα και τις συσκευασίες αλλά και για τα πνευματικά δικαιώματα στα φάρμακα.

Βέβαια, στην Ελλάδα παίρνουμε τα πράγματα με ηρεμία αλλά η «απανθρακοποίηση» της χώρας θα προχωρήσει είτε υπογράψει είτε όχι, δηλώνει ο Πρόεδρος της EURELECTRIC. Τα Κύθηρα πάντως, ήδη δίνουν το καλό παράδειγμα στη διαχείριση των απορριμάτων, διατηρώντας τη θέση του πιο καθαρού νησιού της Ευρώπης.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/1GDCgV

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item