eXofitsio: Αλαλούμ με τις βεβαιώσεις συντάξεων | Greek ADD

eXofitsio: Αλαλούμ με τις βεβαιώσεις συντάξεων

eXofitsio eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις Αλαλούμ με τις βεβαιώσεις συντάξεων http://exofitsio.blog...

eXofitsio

eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις

Αλαλούμ με τις βεβαιώσεις συντάξεων
http://exofitsio.blogspot.com/2018/06/blog-post_831.html
Jun 2nd 2018, 04:40





Μια δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλασσαν οι υπεύθυνοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφορικά με τις βεβαιώσεις συντάξεων για το φορολογικό έτος 2017....

Όπως αναφέρει ο λογιστής - φοροτεχνικός Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς, το Γενικό Λογιστήριο ανέβασε νέο αρχείο βεβαιώσεων συντάξεων με διορθωμένα ποσά (σ.σ. οι περιπτώσεις που ελέγξαμε αφορούσαν σε νέο καθαρό φορολογητέο ποσό, ενώ τα ποσά του αναλογούντος και του παρακρατηθέντος φόρου παρέμειναν ίδια).


Ο κ. Γραβιάς τονίσει ότι «αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγελαφικής κατάστασης είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση τις προηγούμενες ημέρες να είναι αναγκασμένοι να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση βάσει των νέων δεδομένων. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι το βάρος θα πέσει και πάλι στις πλάτες των συναδέλφων λογιστών - φοροτεχνικών, αφού η συντριπτική πλειονότητα των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλεται μέσω των λογιστικών γραφείων».

«Ουσιαστικά, μετά από αυτές τις εξελίξεις θα πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλες τις υποβληθείσες δηλώσεις που εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία φορολογουμένων (σ.σ. αντιπαραβολή των νέων βεβαιώσεων με αυτές που συμπεριλήφθηκαν στις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις), γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους και κυρίως στους συναδέλφους φοροτεχνικούς», επισημαίνει ο Κ. Γραβιάς, «ενώ ταυτόχρονα θα αναλωθούν για μία ακόμη φορά άσκοπα πολλές εργατοώρες».

Σύμφωνα με τον λογιστή και φοροτεχνικό Κ. Γραβιά «επειδή δεν μπορούμε μονίμως εμείς οι φοροτεχνικοί να εκτελούμε αγόγγυστα όλες αυτές τις εργασίες και να κάνουμε επανελέγχους για πράξεις ή παραλείψεις διαφόρων φορέων του Δημοσίου, θα πρέπει να δοθεί μια λύση άμεσα από τους υπεύθυνους προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, αλλά κι εμείς οι επαγγελματίες του χώρου που στο κάτω κάτω δεν ευθυνόμαστε κιόλας. Ας αναλάβουν επιτέλους όλοι τις ευθύνες τους, όπως άλλωστε πράττουμε κι εμείς όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα πολύ συχνά καταβάλλοντας υψηλά πρόστιμα. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι΄αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε και ούτε μπορούμε εν μέσω υποβολής φορολογικών δηλώσεων και πλείστων άλλων φορολογικών υποχρεώσεων να ασχολούμαστε επιπροσθέτως και με τέτοιες εργασίες που κονιορτοποιούν κάθε προγραμματισμό εργασιών».

Κλείνοντας, ο κ. Γραβιάς επισημαίνει ότι «θα πρέπει να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι να ενημερώσουν δημόσια με σχετική ανακοίνωση για το σφάλμα που προέκυψε προκειμένου οι πολίτες να πράξουν τα δέοντα (δεν είναι δική μας υποχρέωση η ενημέρωση των πολιτών)».



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/PLYc9p

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item