FoulsCode.com | Greek ADD

FoulsCode.com

FoulsCode.com Δικηγόρος της Ελισσάβετ για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Το Βρετανικό Μουσείο είναι ο μεγαλύτερος κλεπταποδόχος στον...

FoulsCode.com


Δικηγόρος της Ελισσάβετ για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Το Βρετανικό Μουσείο είναι ο μεγαλύτερος κλεπταποδόχος στον κόσμο»

Posted: 07 Nov 2019 01:18 PM PST





Επεσήμανε πως το Βρετανικό Μουσείο επιτρέπει να γίνεται ανεπίσημη «τουρ των κλεμμένων», όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα χάλκινα αγάλματα του Μπενίν και τα περίφημα αγαλματίδια από το Νησί του Πάσχα.
Σφοδρή επίθεση κατά του Βρετανικού Μουσείου εξαπολύει ο δικηγόρος της Βασίλισσας Ελισσάβετ, Τζέφρι Ρόμπερτσον, κατηγορώντας το πώς εκθέτει κλεμμένη πολιτιστική κληρονομιά, ανάμεσα σε άλλα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.



Ο Ρόμπερτσον, ο οποίος ήταν στην ομάδα της Αμάλ Αλαμουντίν που είχε ετοιμάσει μελέτη για τη διεκδίκηση των Γλυπτών, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian που αναμεταδίδει χωρία από το βιβλίο του, κατηγόρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, ότι είναι «οι μεγαλύτεροι κλεπταποδόχοι του κόσμου» και ότι «το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων δεν έχουν καν εκτεθεί στο κοινό».


Επεσήμανε πως το Βρετανικό Μουσείο επιτρέπει να γίνεται ανεπίσημη «τουρ των κλεμμένων», όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα χάλκινα αγάλματα του Μπενίν και τα περίφημα αγαλματίδια από το Νησί του Πάσχα.


Το Βρετανικό Μουσείο θα ήταν σπουδαιότερο αν «ξέπλενε τα χέρια του από το αίμα και επέστρεφε τα κλοπιμαία του Ελγιν», τόνισε ο Τζέφρι Ρόμπερτσον. «Το Μουσείο λέει μια σειρά από προσεκτικά κατασκευασμένα ψέματα και μισές αλήθειες για το πώς τα Γλυπτά του Παρθενώνα σώθηκαν, περισώθηκαν ή διασώθηκαν από τον Λόρδο Ελγιν, που τα απέκτησε παράνομα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.


Παράλληλα επέκρινε το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη ότι «κλειδώνουν την πολύτιμη κληρονομιά άλλων χωρών, που εκλάπη από τους λαούς τους με πολέμους, κλοπές και δολιότητα». Επιπλέον, κατηγορεί το Βρετανικό Μουσείο και την κυβέρνηση ότι τα φορτώνουν σε άλλους, όταν πρέπει να απαντήσουν σε αιτήματα επιστροφής πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Κάθε μετανάστης θα έχει δικαίωμα σύνταξης συμπληρώνοντας 1.000 ένσημα (τρία χρόνια εργασίας).

Posted: 07 Nov 2019 01:10 PM PST





Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,

ίντερνετ, φορολογική ασυλία…
Ε Σ Υ ;;;
& ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ




ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ


Μετά από απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει έδαφος και σπίτια στους μετανάστες και μετά από τον νόμο που θέτει προς ψήφιση όπου:


* Κάθε"μετανάστης" θα προηγείται στους καταλόγους του ΟΑΕΔ για εύρεση εργασίας


* Κάθε μετανάστης θα έχει δικαίωμα σύνταξης συμπληρώνοντας 1000 ένσημα (τρία χρόνια εργασίας)


*Κάθε μετανάστης θα έχει φορολογική ασυλία
* Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ


ΔΗΛΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΙΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ….ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ.


ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".


Σε αυτή μου την κίνηση, σας θέλω όλους/ες δίπλα μου.
Είμαι σίγουρη πως θα είμαστε πολλοί και όλοι μαζί ένα σώμα μια ψυχή.


Με εκτίμηση σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισες


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δαλακλή Νατάσα


https://www.facebook.com/groups/monogon/permalink/1343960185783540/
http://www.efenpress.gr

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΟΣΕΙΣΜΟΊ»: ΈΝΑ ΝΈΟ ΓΕΩΦΥΣΙΚΌ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ

Posted: 07 Nov 2019 12:37 PM PST




Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανακάλυψαν «stormquakes» - ένα νέο γεωφυσικό φαινόμενο που σχηματίζεται όταν οι μεγάλες καταιγίδες αλληλεπιδρούν με τον ωκεανό για να προκαλέσουν απελευθέρωση σεισμικών κυμάτων που μπορούν να ταξιδέψουν για χιλιάδες μίλια.
Αυτά τα προηγουμένως άγνωστα σεισμικά γεγονότα μπορούν να έχουν το ισοδύναμο αποτέλεσμα των σεισμών μεγέθους άνω των 3,5 βαθμών. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις, όπως να βοηθήσει σε μελέτες που διερευνούν τη δομή της Γης.
Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο όρος «stormquake»αναφέρεται σε δόνηση που προκαλείται από καταιγίδες όπως τυφώνες καθώς ταξιδεύουν στον ωκεανό.
Αυτές οι δονήσεις είναι συνεχείς απελευθερώσεις ενέργειας και μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν πηγή σεισμικών κυμάτων για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters ανέλυσε δεδομένα από το 2006 έως το 2015 από το USArray, ένα έργο που συλλέγει σεισμικά δεδομένα από εκατοντάδες αισθητήρες που διαδίδονται σε όλο το μήκος και το πλάτος της βορειοαμερικανικής ηπείρου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εντοπίστηκαν 14.077 καταιγίδες, πάνω από χίλιες ετησίως.
Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο συνηθισμένες, οι καταιγίδες που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, θεωρήθηκαν ως μέρος του θορύβου του περιβάλλοντος που παράγουν αυτοί οι αισθητήρες.
Μόνο με τη σύγκριση των δεδομένων σε μια καταγραφή των καταιγίδων ή τυφώνων κατά την ίδια περίοδο κατέστη σαφές ότι stormquakes είναι στην πραγματικότητα διακριτά, προβλέψιμα γεγονότα, ξεχωριστά από το θόρυβο του περιβάλλοντος.
Υπάρχουν τρία συστατικά που χρειάζονται για να σχηματίσουν ένα stormquake: μεγάλα ηπειρωτικά περιθώρια, ισχυρές καταιγίδες και ωκεάνιες όχθες, που είναι πεπλατυσμένες όπως οι υποβρύχιοι λόφοι.
Καθώς και οι τρεις από αυτές τις συνθήκες πρέπει να πληρούνται, όχι κάθε καταιγίδα θα δημιουργήσει ένα καταιγιδοσεισμό.
Για παράδειγμα, ο τυφώνας Sandy παρά τις ταχύτητες ανέμου μέχρι 90 μίλια την ώρα δεν προκάλεσε καταιγίδες όταν έπληξε την Καραϊβική και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ το 2012. Η γεωλογία που ακολούθησε ο Sandy δεν ήταν ενδεδειγμένη για τη δημιουργία των διακριτών εκρήξεων ενέργειας οι οποίες απαιτούνται για την παραγωγή ενός stormquake.
Stormquakes έχουν συμβεί χωρίς να εντοπιστούν επειδή θεωρήθηκαν ως μέρος του θορύβου του περιβάλλοντος.
Αντίθετα, ο τυφώνας Bill δημιούργησε πάνω από 300 stormquakes το 2009 καθώς έπληξε τη Βόρεια Αμερική.
Θεωρείται ότι τα κύματα στις ωκεάνιες επιφάνειες που παράγονται καθώς μια καταιγίδα περνάει δημιουργούν δευτερεύοντα κύματα που ταξιδεύουν βαθιά στον ίδιο τον ωκεανό. Αν αυτό συμβαίνει σε μια περιοχή όπου το νερό είναι αρκετά ρηχό, αυτά τα δευτερεύοντα κύματα τότε χτυπάνε το ωκεάνιο δάπεδο σαν σφυρί για να παράγουν το stormquake. Με αυτό τον τρόπο, ένα σεισμικό γεγονός μπορεί να προέρχεται από τον ωκεανό ακριβώς όπως ένας συνηθισμένος σεισμός μπορεί να προέρχεται από το φλοιό της Γης.
Με τον ίδιο τρόπο που υπάρχουν «hotspots» γύρω από τις γραμμές ρηγμάτων όπου οι σεισμοί είναι πιο πιθανό να συμβούν, οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τοπολογία του ωκεάνιου δαπέδου για να προβλέψουν πού θα συμβούν stormquakes.
Για παράδειγμα, στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Αμερικής εντοπίστηκαν καταιγίδες από τις ακτές της Νέας Αγγλίας, της Φλώριδας και του Κόλπου του Μεξικού, αλλά απουσιάζουν από το Νιου Τζέρσεϊ στη Γεωργία, καθώς απουσιάζουν από τις ακτές του Μεξικού.
Καθώς το φαινόμενο αυτό έχει μόλις περιγραφεί, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο σημαντική είναι μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί. Αντιπροσωπεύουν ένα σήμα ανάμεσα στον θόρυβο [αν και μικρό] και αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την υποκείμενη δομή της Γης. Βασικά, οι καταιγίδες ενδέχεται να παρέχουν πληροφορίες για περιοχές που δεν επηρεάζονται από σεισμούς, αλλά είναι ευαίσθητες σε stormquakes, όπως η Νέα Αγγλία.
Όπως συμβαίνει με όλες τις επιστημονικές ανακαλύψεις, ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να γίνει πλήρως κατανοητός ο πλήρης αντίκτυπος αυτού του νέου ευρήματος.

Γεωδίφης
Πηγή -oxfordstudent.com

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item