Άνεμος Αντίστασης: All items | Greek ADD

Άνεμος Αντίστασης: All items

Άνεμος Αντίστασης Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας  Για τους τεμπέληδες Έλληνες που δε θέλουν να δουλέψουν, μίλησε ο Ν...

Άνεμος Αντίστασης
Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας 
thumbnailΓια τους τεμπέληδες Έλληνες που δε θέλουν να δουλέψουν, μίλησε ο Νότης σε όσους πήγαν σε συναυλία του στα Τίρανα
May 26th 2018, 20:38, by Anemos Antistasis


Ένα άλλο αφήγημα, αυτό των τεμπέληδων Ελλήνων, φαίνεται πως είναι πιο εμπορικό, όταν το "έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τις δουλειές", μπορεί να σου κοστίσει εισιτήρια σε συναυλία.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, ολοκλήρωσε τελικά χωρίς απρόοπτα τη συναυλία που είχε σχεδιάσει στα Τίρανα, παρόλη την κατακραυγή που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες στη γειτονική χώρα, με καλλιτέχνες να καλούν σε μποϋκοτάρισμα της συναυλίας, για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.
Έτσι, σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου το εισιτήριο για να μπεις κυμαίνονταν από 120 ως 200 ευρώ, δεκάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το Νότη Σφακιανάκη, ο οποίος πριν αρχίσει το πρόγραμμα τους εξήγησε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Αλβανούς, οι οποίοι είναι αρχαίοι Ιλλυριείς και πως όλοι του οι υπηρέτες είναι Αλβανοί. Εισαγωγή, που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.
Στην ίδια εισαγωγή, εξήγησε πως οι Έλληνες "είναι τεμπέληδες" και δε θέλουν να δουλέψουν, απορρίπτοντας δουλειές όπως αυτή του σερβιτόρου:
Δίνεις δουλειά και σου λένε "Εγώ θα γίνω σερβιτόρος;". Γιατί κακό είναι να είσαι σερβιτόρος;
Ανυπομονούμε να δούμε το Νότη σε κάποιο ανάλογο event σε μία από τις παραλίες της Μυκόνου, όπου θα εξηγεί στους εύπορους πελάτες των καταστημάτων για το πόσο τεμπέληδες είναι οι Έλληνες, όπως ας πούμε οι σερβιτόροι που  θα τους εξυπηρετούν εκείνη τη στιγμή, και οι οποίοι κοιμούνται σε κοντέινερ, προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην.


thumbnailΣυγκινητικό: Εκκλησία θα αναστηλώσει το πλήρωμα αμερικανικού αεροπλανοφόρου, λίγο πριν πάει να βομβαρδίσει κάποια χώρα
May 26th 2018, 19:18, by Anemos Antistasis


Ο λόγος για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Harry S. Truman", το οποίο κατέπλευσε στη βάση της Σούδας στις 23 Μαΐου.
Όπως διαβάζουμε σε δελτίο τύπου, το αεροπλανοφόρο έφτασε στη Σούδα μετά από 43 συνεχόμενες μέρες στη θάλασσα, προκειμένου το πλήρωμά του να απολαύσει μερικές μέρες χαλάρωσης αλλά και να συσφίξουν οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ενώ αναφέρεται πως "Αντιμετωπίζουμε την ελευθερία σαν μια σημαντική αποστολή, όπως όλες τις αποστολές μας στη θάλασσα".
Συγκινητική λεπτομέρεια, είναι η προσφορά εθελοντικής εργασίας που θα κάνει το πλήρωμα στο βάψιμο μιας εκκλησίας και στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με μία παιδική χαρά και φράχτες.
Έτσι το πλήρωμα του συμμαχικού αεροπλανοφόρου, θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από τον πόλεμο και το θάνατο τον οποίο σκορπά κατά καιρούς, όπως ας πούμε συνέβη στην επιχείρηση "Inherent Resolve", στην οποία το "Harry S. Truman" συμμετείχε για 8 μήνες.
Μία επιχείρηση, που κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του συγκεκριμένου αεροπλανοφόρου, μετρούσε 11.000 αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε Ιράκ και Συρία, ρίχνοντας 12.192 βόμβες στη Συρία και 12.095 βόμβες στο Ιράκ και καταστρέφοντας περίπου 6.500 κτίρια και στις δύο χώρες.
Ο αριθμός των νεκρών αμάχων είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά ενδεικτικά μόνο για το Μάρτιο του 2017, η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 1472 αμάχων σε Συρία και Ιράκ.


thumbnailΑπόρρητη μελέτη: Συντάξεις στα 72, καμία αύξηση για 10 χρόνια!
May 26th 2018, 18:27, by Anemos Antistasis


Μνημόνιο διαρκείας με μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας για μια περίοδο 45 ετών, που ξεκινά από το 2016 και εκτείνεται ως το 2060, αποκαλύπτει η απόρρητη μελέτη για την πορεία του ασφαλιστικού μετά τους νόμους (4336, 4387 και 4472) που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η νέα μελέτη 47 σελίδων του 2018 είναι προς το παρόν απόρρητη. Εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και φυλάσσεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε αρμόδιους παράγοντες της Κομισιόν.

Η… βόμβα για τις συντάξεις

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής την δημοσιεύει ολόκληρη σήμερα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν «μέχρι κεραίας» και επιπρόσθετα θα υπάρχουν νέες αλλαγές και στα όρια ηλικίας που αυξάνονται προοδευτικά από το 2021 και μετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους πίνακες της απόρρητης μελέτης:
1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση 18% από τον Δεκέμβριο του 2018 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης λαμβάνεται ως δεδομένο ότι δεν θα δοθεί καμία αύξηση για μια 10ετία τουλάχιστον σε όσους παλαιούς συνταξιούχους μένει υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς μετά τη μείωση κατά 18%.
2. Ερχεται αυτόματη αύξηση ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από το 2021 και μετά. Προοδευτικά (μετά το 2035) η αύξηση σε σχέση με τα σημερινά όρια ηλικίας φτάνει στα 5 έτη. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα έρθει απότομα, αλλά θα είναι προοδευτική. Ανά τρία χρόνια, με πρώτη εφαρμογή από την 1/1/2021, οι ηλικίες συνταξιοδότησης, είτε για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη, θα αναπροσαρμόζονται όχι με νόμο, αλλά με βάση το πόσο ανεβαίνει η ηλικία επιβίωσης για τους άνω των 65 ετών.

Σύνταξη με βάση το… προσδόκιμο ζωής!

Η ηλικία που θα βγαίνουμε στη σύνταξη δηλαδή συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής! Στο αυθεντικό αγγλικό κείμενο της μελέτης η αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας (σ.σ.: που έχει νομοθετηθεί ήδη από το 2010 με το νόμο 3863 και επικαιροποιήθηκε το 2015 με το νόμο 4336 και το τρίτο Μνημόνιο) αναφέρεται: «the legislation stipulates a retirement age increase mechanism from year 2021 onwards, that will adjust the retirement age in line with life expectancy every three years». Δηλαδή, «η νομοθεσία προβλέπει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης συνδέεται από το 2021 και ανά τριετία, με το προσδόκιμο ζωής».

Ανά έτη

3. Η έξοδος για πλήρη σύνταξη με 15 ως 20 έτη ασφάλισης από το 67ο έτος ανεβαίνει ως το 69ο έτος μετά το 2021 και εκτινάσσεται στο 72ο έτος από το 2040 και μετά.
4. Η σύνταξη με 40 χρόνια εισφορών ανεβαίνει στο 64ο έτος από το 2021 ως το 2030 και φτάνει στα 66 από το 2040 και μετά.
5. Ερχεται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και μάλιστα ταχέως, εντός της επόμενης διετίας. Η πρόωρη σύνταξη από το 62ο έτος περνάει στο 64ο έτος σταδιακά και προοδευτικά (με τις ανά 3 χρόνια αλλαγές ορίων) από το 2021 και μετά.

Παλαιές συντάξεις

Το μεγάλο σοκ αποκαλύπτεται στα ποσά συντάξεων, παλιών και νέων. Οι περικοπές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2018 στους παλαιούς συνταξιούχους είναι το ένα κομμάτι και οι μειώσεις στις νέες συντάξεις (για αιτήσεις μετά το νόμο Κατρούγκαλου) είναι το δεύτερο.
Στο μεν πρώτο τμήμα των περικοπών, η απόρρητη μελέτη που αναλύει επίσημα και για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τι θα συμβεί πραγματικά στις συντάξεις με τους ψηφισμένους μέχρι σήμερα νόμους της κυβέρνησης, αναφέρει ότι:
– Οι κύριες συντάξεις όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 12/5/2016, επανυπολογίζονται και έχουν: α) την εθνική σύνταξη, β) την ανταποδοτική σύνταξη και γ) την προσωπική διαφορά, δηλαδή το ποσό της διαφοράς σε σχέση με τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα. Από την 1/1/2019 (σ.σ.: δηλαδή από τη σύνταξη που πληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018) η προσωπική διαφορά καταργείται είτε ολοσχερώς είτε εν μέρει. Θα χάσουν όλο το ποσό όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά έως 18% στη νέα σύνταξη, ενώ όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά άνω του 18% θα έχουν μείωση της σύνταξης μέχρι 18%.
Το υπόλοιπο της διαφοράς που απομένει συμψηφίζεται με αυξήσεις που νομοθετικά έχουν προβλεφθεί να αρχίσουν να δίδονται από το 2023 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας συνταξιούχος έχει σήμερα 1.100 ευρώ και με τον επανυπολογισμό η σύνταξη βγαίνει στα 800 ευρώ, έχει θετική προσωπική διαφορά 300 ευρώ ή ότι η νέα σύνταξη είναι κατά 27% μεγαλύτερη από την παλιά. Τον Δεκέμβριο του 2018 θα έχει μείωση κατά 18% ήτοι κατά 198 ευρώ και η σύνταξη θα μειωθεί στα 902 ευρώ. Ομως, το υπόλοιπο της διαφοράς από τα 800 ως τα 902 ευρώ (δηλαδή τα 102 ευρώ που θα παίρνει), θα συμψηφιστεί με τις αυξήσεις που θα δοθούν από το 2023 και μετά.

«Πενηνταράκια»…

Στην πράξη, αν δοθούν 20 ευρώ αύξησης, ο εν λόγω συνταξιούχος θα πάρει μηδέν γιατί αυτά τα 20 ευρώ θα συμψηφιστούν με τα 102 ευρώ της νέας προσωπικής διαφοράς, η οποία θα μειωθεί ισόποσα με την αύξηση. Στα 102 ευρώ δηλαδή θα έχει 82 ευρώ προσωπική διαφορά και 20 ευρώ αύξηση. Αν το 2024 ξαναδοθεί αύξηση 20 ευρώ, τότε θα έχει 62 ευρώ προσωπική διαφορά και 40 ευρώ από αυξήσεις. Οταν μηδενιστεί η προσωπική διαφορά, θα έχει πραγματική αύξηση στη σύνταξη. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί για μια 10ετία τουλάχιστον.
– Οι επικουρικές συντάξεις που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω των 1.300 ευρώ, επανυπολογίζονται και εφόσον το νέο ποσό είναι μικρότερο, τότε επιβάλλεται μείωση ως 18%.
– Δεν επανυπολογίζονται οι επικουρικές όσων είχαν άθροισμα συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ καθώς τα ποσά των επικουρικών για αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: περίπου 330.000 συνταξιούχοι) επανυπολογίστηκαν ήδη από 1/6/2016 και μειώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο αν ο επανυπολογισμός που έγινε σε αυτές τις επικουρικές «κατέβασε» το μικτό άθροισμα κάτω από τα 1.300 ευρώ, προβλέφθηκε μια προσωρινή προσωπική διαφορά και η μείωση κάτω των 1.300 ευρώ δεν εφαρμόστηκε. Αυτή η προστασία εξαλείφεται τώρα και όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα τη χάσουν από την επικουρική του Ιανουαρίου του 2019.

Στους… νέους

Το δεύτερο σκέλος των περικοπών αφορά στους νέους συνταξιούχους που θα υποβάλουν αίτηση από 13/5/2016 και μετά.
Εδώ οι μετρήσεις της μελέτης δείχνουν εξαφάνιση των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ εντός διετίας καθώς η συνολική αναπλήρωση από κύρια και επικουρική σύνταξη πέφτει κάτω και από το 59% του μισθού (σ.σ.: συντάξιμες αποδοχές). Το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις από 65% που είναι σήμερα υποχωρεί στο 54% του μισθού το 2020,στο 49% το 2030 και στο 44% το 2040!
Στις επικουρικές η αναπλήρωση πέφτει στο 10% με 12%, με τις νέες κιόλας συντάξεις, που υπολογίζονται για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1/1/2015 και μετά.
Το σοκ δεν έχει φανεί ακόμη καθώς είναι σε λίστα αναμονής πάνω από 110.000 νέες επικουρικές συντάξεις από το 2015 και μετά.
Η συνολική αναπλήρωση μισθού από σύνταξη (σύμφωνα με τον πίνακα 10 της μελέτης) εξελίσσεται για κύριες και επικουρικές συντάξεις ως εξής:
– Στο 77% μέχρι το 2016.
– Στο 64% μέχρι το 2020.
– Στο 59% μέχρι το 2030.
– Στο 54% μέχρι το 2040
– Στο 47% μέχρι το 2050.
– Στο 43% μέχρι το 2060.

Οι δείκτες αναπλήρωσης

Οι δείκτες αναπλήρωσης συνδυάζονται με μια μέση διάρκεια εισφορών για σύνταξη που θα φτάσει στα 37,8 έτη από 31 έτη σήμερα για τους άνδρες και στα 37,1 έτη από 29 έτη που είναι σήμερα για τις γυναίκες.
Στην τσέπη των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων που προγραμματίζουν σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου, οι δείκτες αναπλήρωσης «τους λένε να συντομεύουν» γιατί όσο αργότερα αποχωρήσουν τόσο λιγότερα θα πάρουν! Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με μισθό 1.350 ευρώ:
– Με αποχώρηση το 2016 (πριν από τα μέτρα) παίρνει σήμερα 1.039 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη.
– Το 2020 θα πάρει 864 ευρώ από κύρια και επικουρική.
– Το 2030 θα πάρει 796 ευρώ.
– Το 2040 θα έχει 729 ευρώ.

Μειώνουν τις δαπάνες στο 13,4% του ΑΕΠ

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί γίνονται αυτά στο ασφαλιστικό» βρίσκεται στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά και είναι η συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών στα επίπεδα των χωρών της ευρωζώνης.
Η Γερμανία δαπανά το 8%-9% του ΑΕΠ της για τις συντάξεις, ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι κοντά στο 13%. Στην Ελλάδα οι δαπάνες έφτασαν στο 17,3% του ΑΕΠ το 2016 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει πάει τη δαπάνη στο 13,4% το 2020, δηλαδή την κατεβάζει 3,9 μονάδες, που σημαίνει απώλεια άνω των 7 δισ. ευρώ για τους συνταξιούχους. Μετά το 2020 η δαπάνη πέφτει πιο κάτω, στο 12,9% του ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει «γενοκτονία» ασφαλισμένων και οι «ξένοι» και η τρόικα της λένε «μπράβο», γιατί τους βολεύει, αλλά δεν της λένε ότι θα πρέπει να βελτιώσει και την κοινωνική διάσταση του ασφαλιστικού, δηλαδή μια χαμηλή σύνταξη, των 600 ευρώ, να μην έχει και φόρους και υψηλό ΕΝΦΙΑ και εισφορές και «φακελάκια» στην περίθαλψη, αλλά να είναι απαλλαγμένη από τα χαράτσια του κράτους.
Για να φτάσουμε σε επίπεδα Γερμανίας, το ελληνικό κράτος θα πρέπει να σταματήσει το σκάνδαλο με τις διαρκείς περικοπές και να αλλάξει τους κακούς νόμους δίνοντας ως μοναδικό κίνητρο ασφάλισης μια καλή σύνταξη, έστω και στα βαθιά γεράματα των σημερινών 50άρηδων και 30άρηδων. Αλλιώς θα έχει συμβάλει σε μια πρωτοφανή γενοκτονία των πιο παραγωγικών ηλικιών της χώρας. συντάξεις


thumbnailΗ αστυνομία Τσίπρα-Τόσκα σε επίθεση φασιστών σε αντιφασίστες συνέλαβε αντιφασίστες
May 26th 2018, 17:31, by Anemos Antistasis


Επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς στο Πέραμα, στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, καταγγέλλει στα κοινωνικά δίκτυα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.), κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής της παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος.

Η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς, αναφέρει η ΟΡΜΑ.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια μεταξύ μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ από την μια πλευρά και εκπροσώπων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος από την άλλη και αναφέρει πως προχώρησε σε 22 προσαγωγές, συνολικά και από τις δύο πλευρές.

Στην πραγματικότητα έγιναν 16 προαγωγές αντιφασιστών, αυτών που αμύνθηκαν της επίθεσης από φασίστες!

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Η εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή, και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά από την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Η. Κασιδιάρη» αναφέρει, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: «Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά. Ο αγώνας για την αναχαίτιση του νεοναζισμού και της φασιστικής, εγκληματικής δράσης των δολοφόνων της Χ.Α. πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής».

Ούτε λέξη για τις προσαγωγές δεκάξι αντιφασιστών, που δέχτηκαν επίθεση από συμμορία χρυσαυγιτών, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταδικάσει -δήθεν- τη σημερινή φασιστική επίθεση στο Πέραμα!

Λέξη για τα ΜΑΤ του Τόσκα, για να μην αποκαλυφθεί ότι οι εντολές για τσάκισμα κάθε αντιφασιστικής αντίστασης προέρχονται από τον ίδιο τον Τσίπρα.

Αυτόν που μόλις προχθές άκουγε ικανοποιημένος τον Μπουτάρη να κηρύσσει τον αγώνα ενάντια στον αριστερό φασισμό.

thumbnailΟ Πιτσιόρλας αδειάζει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: "Θα κόψουμε τις συντάξεις, θα εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε"
May 26th 2018, 16:49, by Anemos Antistasis


Περιφερειακές δηλώσεις, που γίνονται κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, τις δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα εφαρμοστεί το μετρό της περικοπής των συντάξεων, αλλά κι άλλες δεσμεύσεις που έχει η κυβέρνηση από το τρίτο μνημόνιο.
Μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει απολύτως όλα όσα έχει συμφωνήσει.
Θα τηρήσουμε απολύτως όσα συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε
«Αναφέρεστε σε περιφερειακές δηλώσεις και όχι σε δηλώσεις του πρωθυπουργού ή του κ. Τσακαλώτου. Αυτή είναι μια συζήτηση που γίνεται κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, αυτό που έχει σημασία είναι τι λέει η κυβέρνησή, τι λέει ο πρωθυπουργός και τι λένε οι υπουργοί που χειρίζονται το θέμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα όσα συμφωνήσαμε θα τα τηρήσουμε αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα διατηρήσουμε την δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία και συγκράτηση  που έχουμε πετύχει αυτά τα χρόνια. Δεν θα ακυρώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν θα κλοτσήσουμε την καρδάρα τώρα στο τέλος, αυτά που πετύχαμε πρέπει να τα διατηρήσουμε».
Δεν πρέπει να πάμε στις εκλογές φοβούμενοι την μείωση των συντάξεων
Όταν ρωτήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σηκώσει προεκλογικά το βάρος της μείωσης των συντάξεων, ο υφυπουργός απάντησε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές με την μεγάλη εικόνα και όχι φοβούμενος κάποιες δύσκολες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, που όμως είναι αναγκαία η εφαρμογή τους. Θα είναι λάθος να κυριαρχήσει το κριτήριο πώς θα πάμε σε εκλογές, είπε χαρακτηριστικά.
«Εμείς θα πάμε στις εκλογές επικαλούμενοι ένα τεράστιο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή η έξοδος από τα μνημόνια και η ολοκλήρωση του προγράμματος και η στροφή που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, δεν θα πάμε σε εκλογές φοβούμενοι κάποιες πλευρές που όντως είναι δύσκολες αλλά είναι αναγκαίες, αυτά τα θέματα τα έχει λύσει κυβέρνηση.
Στις εκλογές θα πάμε τον επόμενο χρόνο έχοντας τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις του προγράμματος και εφαρμόζοντας και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καταθέσαμε, αλλά και την αναπτυξιακή στρατηγική που επίσης καταθέσαμε. Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη. Το κριτήριο για μας δεν είναι πώς θα πάμε στις εκλογές, αν αυτό το κριτήριο κυριαρχήσει είναι προφανές ότι θα κάνουμε λάθος. Με αυτό το κριτήριο σκέφτεται μόνο η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πρέπει να έχει την ευθύνη να προχωρήσει τη χώρα. Εφόσον προχωρήσει η χώρα θα ωφεληθούν και οι πολίτες».
Η απόφαση να μην πάρουμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης έχει ρίσκο, είναι όμως σωστή
Αναφερόμενος στην αρνητική στάση της κυβέρνησης για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ο υφυπουργός Οικονομίας ανέφερε πως για να υπάρξει πιστοληπτική γραμμή θα πρέπει να αποφασίσουν τα κοινοβούλια των  ευρωπαϊκών χωρών και η χώρα να συνδεθεί ξανά με τη λογική ενός νέου προγράμματος μέτρων. Κάτι τέτοιο, ανέφερε, θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για το λαό αλλά και για την οικονομία, γιατί θα έδινε την εικόνα ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε ένα προηγούμενο στάδιο και δεν προχώρα μπροστά.
«Η ολοκλήρωση του προγράμματος μας  βάζει σε μία νέα φάση. Πρέπει ως χώρα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να περάσουμε σε μια νέα περίοδο και να απεξαρτηθούμε από την λογική των προγραμμάτων.
Οι παράγοντες, όπως τώρα η περίπτωση της Ιταλίας, μπορεί να υπάρξουν και μετά από ένα ή δύο χρόνια. Η στιγμή είναι τώρα με την έξοδο από το πρόγραμμα, πρέπει να αποφασίσουμε εν γνώσει μας και με όλες τις συνέπειες της απόφασης μας ότι θα βγούμε αποφασιστικά σε μια καινούργια περίοδο. Από μας εξαρτάται να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε οι αγορές να πεισθούν ότι έχουμε γυρίσει σελίδα.
Είναι μία απόφαση σωστή, μία απόφαση που περιέχει προφανώς ένα ρίσκο αλλά εμείς πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη από την πλευρά των αγορών».
Τον Ιούνιο θα εκκενωθεί ο χώρος του Ελληνικού, μετά το Σεπτέμβριο οι μπουλντόζες
Όσον αφορά την επένδυση του Ελληνικού, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εκκενωθεί όλος ο χώρος του Ελληνικού και μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν τις εργασίες στην εμβληματική αυτή επένδυση.
Ως προς τις πρόσφυγες που έχουν γίνει από κατοίκους στο ΣτΕ ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε πως αυτές δεν έχουν καμία τύχη.
«Οι προσφυγές κατά τη γνώμη μου δεν θα έχουν καμία τύχη διότι το προεδρικό διάταγμα που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του ΣτΕ ομόφωνα θα αποτελέσει προηγούμενο για το ποια τύχη θα έχουν οι πρόσφυγες. Τον Ιούνιο θα έχει εκκενωθεί όλος ο χώρος του Ελληνικού. Μέχρι το τέλος  Σεπτεμβρίου  θα έχουν  εκδοθεί και οι δυο  τελευταίες  κοινές υπουργικές αποφάσεις που είναι οι τελευταίες μικρές εκκρεμότητες για όλο το αδειοδοτικο πλαίσιο.
Η Lamda θα καταθέσει τις τελευταίες μελέτες της τον Ιούνιο και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν εκδοθεί και οι τελευταίες κοινές υπουργικές αποφάσεις.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει καμία απολύτως εκκρεμότητα ως προς τα αδειοδοτικά θέματα. Εκκρεμεί ο διαγωνισμός για το καζίνο. Αρχές Ιουνίου θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη του συμβούλου που θα εκδώσει τα τεύχη του διαγωνισμού και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την  εκδήλωση ενδιαφέροντος  για το καζίνο. Η μόνη εκκρεμότητα έχει να κάνει με την άδεια του καζίνο.
Από τέλος Σεπτεμβρίου θα μπορούσαν να μπουν οι μπουλντόζες. Το μόνο που μένει είναι να τελειώσει η διαδικασία διαγωνισμού για την άδεια του καζίνο.
Μόλις κλείσει και η διαδικασία του διαγωνισμού για το καζίνο μπορούν οι μπουλντόζες να μπουν στο Ελληνικό».

thumbnailΟ υποτακτικός του Τσίπρα, Λαζόπουλος είδε το φως το αληθινό: Σκληρή η απογοήτευση το 3ο μνημόνιο
May 26th 2018, 15:59, by Anemos Antistasis


Για σκληρή απογοήτευση, που «μας πότισε πολύ βαθιά» και «φορολαγνεία» κάνει λόγο ο Λάκης Λαζόπουλος αναφερόμενος στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου. 

«Είναι ένα συναισθηματικό κόστος απέναντι στους ανθρώπους του μεγάλου προοδευτικού ρεύματος που υπήρχε πάντα στην Ελλάδα και εκδηλώθηκε παλαιότερα στα χρόνια του ΕΑΜ, μετέπειτα του Παπανδρέου και τώρα. Ένα κομμάτι της ελπίδας χάθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην Εφημερίδα των Συντακτών, εξηγώντας ότι «προστέθηκαν απεριόριστοι φόροι σε επίπεδο σχεδόν φορολαγνείας, το αίσθημα αυτό έγινε εκρηκτικό. Δεν αναπνέουν οι άνθρωποι».

«Η Αριστερά κυβέρνησε με τέτοιο τρόπο που θα χρειαστεί απόσταση για να δει κανείς τι έγινε, γιατί είναι μεγάλος ο θυμός, η στεναχώρια και η απογοήτευση όλων» σημειώνουν.

Αποτιμώντας την τριετή διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι «έπρεπε να είχε τρέξει μια νέα πολιτική πραγματικότητα, και δεν έτρεξε, διότι το σύστημα ήταν τόσο σάπιο που δεν μπορούσε να γίνει καμία κίνηση. Σε ένα σάπιο σανίδι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάτσεις ακίνητος. Και ανέβηκε η Αριστερά κι άρχισε να πατάει ανέμελα πάνω στα σάπια και έγινε το νέο αριστερό χάος...»

skai.gr

thumbnailΧάος στην Λέσβο με τους μετανάστες: Κούρδοι εγκατέλειψαν τη Μόρια μετά τις βίαιες συμπλοκές
May 26th 2018, 15:19, by Anemos Antistasis


Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.

Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και απο ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται απο τις Αρχές. Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο. Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευομενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.


thumbnailΠληρωμένη ατάκα Ρωμανιά σε Αυλωνίτου: Είσαι ο άρχοντας της… πατάτας! [βίντεο]
May 26th 2018, 14:52, by Anemos Antistasis


Χαμός έγινε στον ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ανάμεσα στον πρώην Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Ρωμανιά και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου!
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανιάς αναφερόταν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προαπαιτούμενο της «καθαρής εξόδου» η μείωση των συντάξεων.
Κάποια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, τον διέκοψε με αποτέλεσμα ο ίδιος να γίνει έξαλλος.
«Μη με διακόπτεις. Σε παρακαλώ, είσαι περιορισμένων γνώσεων και έχεις το θράσος όταν μιλά ο άλλος να παρεμβαίνεις και να πετάς πατάτες. Αυτό κάνεις. Έχεις περιορισμένες γνώσεις, επιφανειακές γνώσεις, δεν ξέρεις τίποτα σε βάθος και θες την ώρα που μιλάει ο άλλος να πετάς την πατάτα σου. Να μάθεις να ακούς όταν μιλάει ο άλλος», έλεγε σε άκρως υψηλούς τόνους ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Την ώρα που μιλούσε ο εργατολόγος, απαντούσε ταυτόχρονα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον ψεύτη και υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει για να μην μειωθούν οι συντάξεις, κάτι που ο Γιώργος Ρωμανιάς χαρακτήρισε… «κουραφέξαλα».
Μάλιστα, στην συνέχεια την αποκάλεσε «άρχοντα της πατάτας»!



thumbnailΝέες προσλήψεις στις φυλακές – Πολιτική επιλογή η ενίσχυση της καταστολής. Του Γιώργου Μουργή
May 26th 2018, 14:01, by Anemos Antistasis


Είκοσι τέσσερις (24) θέσεις γιατρών, επτά (7) θέσεις νοσηλευτών και πεντακόσιες πενήντα επτά (557) θέσεις «ανθρωποφυλάκων» εξωτερικής φρούρησης και εσωτερικής φύλαξης προκηρύχτηκαν για τη στελέχωση των φυλακών. Αλλιώς διατυπωμένα, όπως αναφέρεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ: «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων».
Η κυβέρνηση, δηλαδή ο Κοντονής και οι υπεύθυνοι του υπουργείου για τις φυλακές, ενώ αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες κράτησης σχεδόν 9.500 κρατουμένων σε όλη τη χώρα, για την ιατρική φροντίδα των κρατούμενων ασθενών, για την εκπαίδευση, τους όρους επανένταξης και το τρόπο διαχείρισης της παραβατικότητας μέσα από κοινωνιολογικά προγράμματα και ανθρωπολογικές μελέτες  αποϊδρυματοποίησης, αφήνοντας έτσι στην τύχη όσους και όσες αποφυλακίζονται, στιγματισμένους και απομονωμένους, κόπτονται μόνο να καλύψουν τα κενά που δήθεν υπάρχουν στη φρούρηση και τη φύλαξη των φυλακών.
Το αστικό ταξικό μοντέλο που υιοθετούν και εφαρμόζουν στα ζητήματα κράτησης, όλοι αυτοί οι ειδήμονες των κυβερνητικών και υπουργικών θώκων έχει μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της καταστολής και την ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού προς αυτή την κατεύθυνση.
Η επίκληση μάλιστα για τους υποψηφίους Φύλαξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόβλεψη περί: «Μέριμνας για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, συμβάλλει στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και συντείνει με την εν γένει συμπεριφορά του στη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της συναίσθησης της κοινωνικής ευθύνης τους, ενόψει και της απόλυσής τους», δημιουργεί για άλλη μια φορά τεράστια ερωτήματα αφού καμιά προϋπόθεση επιστημονικής κατάρτισης δεν κρίνεται αναγκαία να προϋπάρχει.
Άραγε διασφαλίζονται τα προηγούμενα όπως διατυπώνονται στην προκήρυξη των προσλήψεων, ή αποτελούν μόνο ένα όψιμο ευχολόγιο με μηδενικό αντίκτυπο στην αληθινή ζωή για τις κρατούμενες και τους κρατούμενους;
Αν η απάντηση στην κατεπείγουσα έκκληση προς την Ελλάδα ώστε να αποφύγει μία κατάρρευση του σωφρονιστικού συστήματος, που απηύθυνε πρόσφατα η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), με αντίστοιχη έκθεσή της, είναι η πρόσληψη δεσμοφυλάκων και εξωτερικής φρουράς, τότε η διαχείριση από τους κρατικούς υπεύθυνους έχει μοναδικό χαρακτηριστικό τη λειτουργιά των φυλακών απλώς ως αποθήκες ανθρώπινων ψυχών και σύγχρονα κολαστήρια.
proslipsis-filakes

Η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού επιβεβαιώνει την έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Τα ευρήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του 2015 δείχνουν ότι τα κύρια προβλήματα του υπερπληθυσμού και της χρόνιας έλλειψης προσωπικού συνεχίζουν να σοβούν και ότι το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα είναι στο όριο της κατάρρευσης. Τα δύο αυτά, μακράν σοβαρότερα, προβλήματα επιτείνουν και περιπλέκουν έτι περαιτέρω τα πλείστα όσα σοβαρά προβλήματα διαπιστώσαμε στις φυλακές που επισκεφθήκαμε, και δη την ποσοτικώς και ποιοτικώς ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη.
Η κατάσταση έχει μάλιστα επιδεινωθεί τόσο, που πολύ πέραν των σοβαρών ανησυχιών περί κακομεταχείρισης βάσει του Άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), υφίστανται σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν το δικαίωμα στη ζωή βάσει του Άρθρου 2 ΕΣΔΑ, δεδομένου ότι αδύναμοι κρατούμενοι δεν τυγχάνουν καμιάς προσοχής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αφήνονται απλώς να πεθάνουν.
Πρέπει να δοθεί τέλος στην παρούσα κατάσταση όπου οι φυλακές στην Ελλάδα λειτουργούν απλώς ως αποθήκες ανθρώπων».
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι νέες ντροπιαστικές καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά της Ελλάδας. Οι συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές όπως και οι κοινωνικές συνθήκες σκοτώνουν, αν αναλογιστεί κανείς πως τέσσερις από τους κρατούμενους που έκαναν την προσφυγή και δικαιώθηκαν δεν είναι πλέον στη ζωή, αλλά και ότι υπήρξαν πολύ πρόσφατα πέντε θάνατοι εντός των φυλάκων μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και οι υπεύθυνοι φορείς για τις φυλακές, αρνούνται μονίμως να δίνουν στοιχεία που αφορούν θανάτους κρατουμένων, επικαλούμενοι ως δικαιολογία πως δεν κρατούν ανάλογα αρχεία και στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μια συνολική ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό και τις αιτίες θανάτων. Αναρωτιέται εύλογα λοιπόν κανείς, αν αδιαφορούν πλήρως για τις αιτίες θανάτων στις ελληνικές φυλακές, πώς μπορούν να τις αντιμετωπίζουν προληπτικά, χωρίς την απαιτούμενη επιστημονική επάρκεια και ανάλυση, προσλαμβάνοντας μόνο προσωπικό φύλαξης;

Κυβερνητική επιλογή
οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης και με τα συντριπτικά ποσοστά που έλαβε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά τμήματα των φυλακών, εξαιτίας της ελπίδας και των ψεύτικων προγραμματικών υποσχέσεων που πούλησε σε όλους τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, η συνολική εικόνα παρά τις ελάχιστες βελτιώσεις παραμένει ίδια και απαράλλαχτη σε όλες τις φυλακές.
Οι ουσιαστικές ελλείψεις δεν καλύπτονται με πρόσληψη ανθρωποφυλάκων – αποθηκοφυλάκων, ούτε με κατασταλτικά αντίμετρα την ώρα που έρχονται στη δημόσια διαβούλευση ο νέος σωφρονιστικός και ποινικός κώδικας.
Όσο το πολιτικό προσωπικό και τα αρμόδια υπουργεία απαξιώνουν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των κρατουμένων, αδιαφορώντας για τις αληθινές ανάγκες, τόσο γίνεται επιτακτική η ανάδειξη και άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, των ελλείψεων και των απάνθρωπων συνθηκών που επικρατούν εντός των φυλακών.
Ρώτησα κάποτε τον συχωρεμένο Βασίλη Στεφανάκο σε μια συνέντευξη λίγο πριν αποφυλακιστεί, αν βιώνουν οι κρατούμενοι τα μνημόνια από μέσα κι αν άλλαξε κάτι στις συνθήκες κράτησης, μετά την αριστερή, υποτίθεται, διακυβέρνηση. Η απάντησή του, ακόμα, παραμένει επίκαιρη και διαχρονικά άξια για επίλογο με αφορμή την προκήρυξη αυτών των προσλήψεων.
«Η κρίση του μνημονίου έφερε φτώχεια. Όπως καταλαβαίνεις αυτό το κλίμα μετακυλίστηκε και στη φυλακή. Αρκετοί κρατούμενοι που είχαν μια βοήθεια από την οικογένειά τους, δεν την έχουν πλέον. Όπως, επίσης, είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα του φυλακισμένου όταν ξέρει ότι εκεί έξω η οικογένειά του δεν τη βγάζει.
Με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση χάσαμε και τους αλληλέγγυους, τους ανθρώπους που νοιάζονταν για τους κρατούμενους και βοηθούσαν στις κινητοποιήσεις, με την έννοια να ακουστεί λίγο πιο πέρα ο λόγος μας. Από αυτούς, άλλοι έγιναν βουλευτές, άλλοι πολιτικοί παράγοντες, και μερικοί που δεν ήθελαν να σταματήσουν τους κατηγόρησαν ως συνομιλητές εγκληματιών και τρομοκρατών και… σκιάχτηκαν.
Το μόνο καλό ήταν η θέσπιση ενός νόμου που βοηθούσε να εκτίουν τις ποινές δικαιότερα και βοήθησε κάποιους ανθρώπους να βγουν λίγο νωρίτερα».
Το σύστημα αντιμετωπίζει εκδικητικά
κρατούμενους και κρατούμενες
Ζώντας στην πολυτέλεια της ελευθερίας, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι ακατόρθωτο να μιλήσεις με όρους εγκλεισμού, αλλά γίνεται αντιληπτό πως στις ελληνικές φυλακές δεν λείπουν οι ανθρωποφύλακες.
Το σίγουρο που λείπει από το υπάρχων προσωπικό είναι τα προγράμματα εκπαίδευσης αναφορικά με τη  συμπεριφορά και τη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και τη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους, απέναντι στους εγκλείστους και στις έγκλειστες που εκτίουν τις ποινές τους.
Η άγνοια και η έλλειψη πολιτικής βούλησης ώστε να υπάρξει αληθινή λύση σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική διάσταση επίλυσης συνολικά των προβλημάτων εντός των φυλακών έχει τελικά σαν αποτέλεσμα την πρόσληψη ατόμων χωρίς την απαιτούμενη επιμόρφωση και την απουσία μορφωτικών εκπαιδευτικών προγράμματα του υπάρχοντος προσωπικού.
Από την άλλη μεριά οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι ακατάλληλες – και μόνον κατ' όνομα νοσοκομειακές – συνθήκες, μαζί με τις ελάχιστες και ανεπαρκείς σε αριθμό προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών που προβλέπει το ΦΕΚ, είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας πολιτικής παθογένειας που χαρακτηρίζει το σύστημα και αντιμετωπίζει εκδικητικά, μέσα από τη λογική της καταστολής και μόνον, κρατούμενους και κρατούμενες.
Την ίδια ώρα, μάλιστα, που οι επώνυμοι κρατούμενοι αποφυλακίζονται για λόγους υγείας, όπως ίσως το δικαιούνται, οι κολασμένοι πεθαίνουν στη φυλακή, αφού δεν τους δέχονται ούτε τα δημόσια νοσοκομεία.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πέρσι τέτοιο καιρό όπου οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού με επιστολή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης και με αφορμή το παράδειγμα καρκινοπαθούς συγκρατούμενής τους, στο τελευταίο στάδιο με μόλις τρεις μήνες ζωής και την αναίτια παράταση κράτησής της, σημείωναν: «Οι κρατούμενες δεν πρέπει να ζουν την εκδίκηση για ό,τι έκαναν μέσα από πρακτικές που απειλούν τις ίδιες με θάνατο. Γιατί τότε δεν μιλάμε για χώρους κράτησης, αλλά για χώρους κρεματόρια».
Οι απαιτούμενες συνθήκες κράτησης χωρίς κατασταλτικά μετρά, που θα συμβάλλουν στο να διαμορφωθούν και ενεργές συνειδήσεις δίπλα στην ευπαθή ομάδα των κολασμένων της φυλακής, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτικό και νομικό μας πολιτισμό αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Το αναφέρετο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, τη θεραπεία και τη ζωή αφορά και όσους – όσες βρίσκονται πίσω από σιδερόφραχτους τοίχους και ανθρωποβόρες συμπεριφορές ή «αναδιαρθρώσεις» προσωπικού.


thumbnailΕπίθεση από χρυσαυγίτες καταγγέλλει η ΟΡΜΑ
May 26th 2018, 13:42, by Anemos Antistasis


Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης, μέλη της ΟΡΜΑ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στο Πέραμα. Ενώ κατευθυνόντουσαν προς το λιμάνι του Περάματος από την πλατεία Ηρώων, τους επιτέθηκαν χρυσαυγίτες.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, οι χρυσαυγίτες τους είχαν στήσει ενέδρα , έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους και τους επιτέθηκαν  με σιδερολοστούς, έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους, ωστόσο τα μέλη της ΟΡΜΑ τους απέκρουσαν.

Η ΟΡΜΑ καλεί σε  αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος ώστε να ασκηθεί μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία στους δράστες.

thumbnailΤο μεγάλο στοίχημα της Λαϊκής Ενότητας
May 26th 2018, 12:45, by Anemos Antistasis


Του Σπύρου Γουδέβενου       

Και ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έχουν βαλτώσει δημοσκοπικά, έχοντας βέβαια την σιγουριά του 1-2 στην πολιτική σκηνή της χώρας, 2 χρόνια τώρα οι δημοσκόποι βρίσκουν κάτι λιγότερο από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015, να μην επιστρέφουν στο μόρφωμα Τσίπρα λόγω της σκληρής εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων, αλλά και να μην εμπιστεύονται καμία αντιμνημονιακή δύναμη, και ιδιαίτερα την Λαϊκή Ενότητα που το πλειοψηφικό της κομμάτι (Αρ. Ρεύμα, ΔΕΑ,) προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
     
Η Λαϊκή Ενότητα, αν και για λίγους ψήφους δεν κατάφερε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο το 2015, συγκεντρώνοντας το 2,87% των ψήφων, λίγους μήνες μετά αποδυναμώθηκε και άλλο στην συνείδηση του κόσμου. Σήμερα το 3% φαντάζει πιο δύσκολο από την μία, και τα θέματα πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας που ανακύπτουν εντός ΛΑΕ φέρνουν στο προσκήνιο λίγες αποχωρήσεις, περισσότερες αποστασιοποιήσεις, και μεγαλύτερη γκρίνια που μεταφράζεται σε περιορισμένη εξωστρέφεια σε θέσεις και πολιτική δράση. Δεν παραγνωρίζω την συνεπή στάση της στο θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και εκεί η παρουσία συνολικά του Κινήματος δεν εμπνέει ανένταχτο κόσμο με αποτέλεσμα η μαζικότητα στις εν λόγω κινητοποιήσεις να μην αυξάνεται.

Η κύρια γραμμή της ηγεσίας της Λαϊκής Ενότητας, που πλειοψηφεί το Αριστερό Ρεύμα (χωρίς να βγαίνει από το κάδρο της κριτικής οι υπόλοιπες συνιστώσες που στις αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν αντιπαρέταξαν μέχρι σήμερα μία άλλη πολιτική στρατηγική, και όποια εναλλακτικές προτάσεις τους έμειναν στα στενά όρια των οργανώσεων τους), ήταν να χτιστεί γύρω από την ΛΑΕ έναν γενικώς αντιμνημονιακό μέτωπο. Και αν αυτό είχε μία χρηστική αξία μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αφού δεν προλάβαινες να χαράξεις ένα ξεχωριστό στίγμα, το να ακολουθεί αυτή τη γραμμή μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα αποτελεί σύμπτωμα πολιτικής ανεπάρκειας. Γιατί το "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" παίχτηκε και έχασε σε πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες νωρίτερα, και συγκεκριμένα το διάστημα 2011-2012 από τις πλατείες των αγανακτισμένων μέχρι την κυβέρνηση Παπαδήμου και τις εκλογές του 2012 όπου η "αντιμνημονιακή" Δεξιά δεν μπορούσε να ταιριάξει με την αντιμνημονιακή Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, που στο κάτω-κάτω, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ήταν "ανοικτό" μαγαζί και το παράκανε και σε αυτό. Μάλιστα η "αντιμνημονιακή" Δεξιά των ΑΝΕΛ το διάστημα 2012-2015 απέδειξε ότι αποτελούνταν από συγκυριακούς αντιμνημονιακούς που μόλις μύριζαν εξουσία και πριν το 2015 έτρεχαν στον Σαμαρά και μετά το 2015 ψηφίζουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Αντισυστημική Δεξιά δεν υπάρχει ή καλύτερα δεν υπερβαίνει το 1% του εκλογικού σώματος, και αυτό είναι ιστορικό κεκτημένο (και δεν πιάνονται ως αντισυστιμικοί οι νεοναζί), ενώ αντίθετα το 2-3% της ριζοσπαστικής αριστεράς που πολέμησε εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα στην μεγάλη του πλειοψηφία δεν ξεπουλήθηκε (Το κομμάτι της ανανεωτικής αριστεράς που κυριαρχούσε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγραφόταν ποτέ ως ριζοσπαστική αριστερά).

Μέγα θέμα είναι η θέση της Λαϊκής Ενότητας στο "πατριωτικό πρόσημο" με λάθος ύφος. Από την επιθυμία για σύμπραξη με το ΕΠΑΜ του Καζάκη που εντός του υπάρχουν ακροδεξιές φωνές(και αξιόλογοι αγωνιστές όμως, αλλά ας καλέσουμε αυτούς και μόνο), από την αρχική θολή θέση για τα Μακεδονικά συλλαλητήρια (που μετά διορθώθηκε) και η ανοχή στον ξυλοδαρμό Μπουτάρη από φασίστες από συνιστώσα (όχι το Αρ. Ρεύμα) εντός ΛΑΕ φτάνουμε να δημιουργείται στο κόσμο η εικόνα ότι η Λαϊκή Ενότητα απομακρύνεται από την αριστερά και καταλήγει να είναι ένας γραφικός σχηματισμός που τα λέει και αριστερά, και λίγο δεξιά. Η εικόνα του αχταρμά που στέρησε την είσοδο στην Βουλή το 2015, έχει μεγεθυνθεί επικίνδυνα στην κοινωνία και αυτό απομακρύνει την ΛΑΕ από το πιο κοντινό εκλογικό της κοινό, που είναι αυτό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που λιγότεροι από τους μισούς σήμερα δηλώνουν ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρίσκουν φωνή από κάπου αλλού. Και αυτοί οι ψηφοφόροι είναι κόσμος αν όχι στην ολότητα του αριστερός, αλλά είναι αριστερόστροφος και σήμερα δεν εκφράζεται από την γραμμή του "δεν αλλάζει κάτι άμεσα" του ΚΚΕ, αλλά ούτε από την Λαϊκή Ενότητα που στις παραπάνω περιπτώσεις φαντάζει να μην εκφράζει το χώρο της αριστεράς, ενώ στην πραγματικότητα κατά 98% αποτελείται από καθαρά αριστερούς ανθρώπους. 

Ίσως το άγχος των αριστερών προσωπικοτήτων της Λαϊκής Ενότητας να εκφράσουν πλατύτερα ρεύματα οδηγεί σε λαθεμένες προσεγγίσεις που εντέλει συγκρούονται με την ταυτότητα της Λαϊκής Ενότητας, η οποία αριστερή ταυτότητα είναι η μόνη που μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο που αγανακτεί με τις μνημονιακές πολιτικές και πίστεψε στην αριστερά για την ανατροπή τους. Μπορεί η κωλοτούμπα Τσίπρα να έδωσε τροφή σε δεξιούς να μιλάνε για "αριστερά μνημόνια" και την ευκαιρία να μιλήσουν απαξιωτικά για την πορεία της Αριστεράς των τελευταίων δεκαετιών, μπορεί να απαξίωσε την αριστερά σε κοινωνικά στρώματα, αλλά μην κάνουμε το λάθος σαν ΛΑΕ να απαξιώσουμε από μόνοι μας την Αριστερά. Και άλλες φορές η Αριστερά έχασε μάχες και η ήττα έφερε χαμηλή παρεμβατικότητα για ένα διάστημα μετά, αλλά πάντα μετά τις ήττες έμεναν οι συνεπείς που κράταγαν το "καντήλι ανοικτό", έτοιμο να βάλει φωτιά στο οικοδόμημα του Καπιταλισμού όταν η Αριστερά θα κατάφερνε να ακούσει τα "αχ...."  του κόσμου της εργασίας και να γίνει πάλι επίκαιρη.

Θα ήταν παράλειψη να μην ξεκαθαρίσουμε και από την άλλη μεριά ότι η ευαισθησία που πρέπει να μας διακρίνει ως αριστερούς σε βασικά κοινωνικά θέματα, δικαιωμάτων, κτλ δεν πρέπει με τίποτα να μας κάνει δεκτικούς σε ταυτίσεις με συνθήματα και τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερα μνημόνια, ¨πουλά" αριστερά σε θέματα δικαιωμάτων αλά καρτ.....Να μην ξεχνάμε ότι ενώ οι δικαιωματικού του ΣΥΡΙΖΑ σκίζουν τα ιμάτια τους για τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση τους έχει φτιάξει στην χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων!

Ο κόσμος περιμένει εναλλακτική πρόταση και εκφραστή της. Πρώτα πρόταση, καθαρή (κρυστάλλινη και όχι σαν αυτή του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματος Θεσσαλονίκης), πρόταση που θα απαντά στις αγωνίες του λαού, που θα σύρει τον λαό έξω από τον βούρκο της απελπισίας. Και η πρόταση θα πρέπει να εκφράζεται από ανθρώπους με ήθος και συνέπεια και μόνο τέτοιους, από ανθρώπους που δεν θα δικαιολογούν καμία φασιστική έκφανση εντός της κοινωνίας. Οι συνενώσεις, συμμαχίες με προσωπικότητες που δρουν μόνο ως προσωπικότητες,  με στόχο το 3%, 5%, 45%, μάλλον τον απωθούν!

* Ο Σπύρος Γουδέβενος είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας και του Αριστερού Ρεύματος

thumbnailΣτΕ: "Πράσινο φως" για το καταστροφικό Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος
May 26th 2018, 09:01, by Anemos Antistasis


"Πράσινο φως" άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του καταστρεπτικού για την περιοχή και τον μικρομεσαίο χώρο εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων.
Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ έβαλε, δυστυχώς,  τη σφραγίδα του για την ολοκλήρωση των όρων δόμησης στην εν λόγω περιοχή, που θα προκαλέσουν συμφόρηση, περιβαλλοντικήυποβάθμιση και νέα συγκέντρωση της εμπορικής δραστηριότητας σε λίγες μεγάλες, συνήθως πολυεθνικές αλυσίδες.
Εντός της έκτασης του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος), σχεδιάζεται να κατασκευαστεί πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας.
iskra.gr

thumbnailΑίσχος! Party με τα χρήματα της Unicef από τους έλληνες προϊσταμένους
May 26th 2018, 08:10, by Anemos Antistasis


Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διασπάθισης χρήματος με εμπλεκόμενη την Unicef Ελλάδος καθώς τόσο το πόρισμα της έκθεσης της Deloitte, όσο και οι περιγραφές υπαλλήλου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef είναι αποκαλυπτικά. 
Όπως έγινε γνωστό, στο ελληνικό τμήμα της UNICEF το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονταν πήγαινε τελικά στις τσέπες μερίδας προϊσταμένων, οι οποίοι για δεκαετίες απομυζούσαν τα χρήματα της οργάνωσης για να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι στενοί συγγενείς τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, υπάλληλος που είχε σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη του σκανδάλου με την υφαρπαγή τουλάχιστον 2.000. 000 ευρώ κάθε χρόνο από τα ταμεία του φιλανθρωπικού οργανισμού εξηγεί:
«Μέχρι και για ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef. Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε γάμους».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος, άλλα χρήματα πήγαιναν σε πολυτελή ταξίδια, εξόδους σε ταβέρνες και αγορές οικιακού εξοπλισμού για τα σπίτια υπαλλήλων του ελληνικού γραφείου της Unicef. Τεράστια ποσά φέρεται να δίνονταν για να αγοραστούν πλακάκια μπάνιου και άλλα είδη ανακαίνισης, που αφορούσαν βεβαίως κατοικίες υπηρεσιακών παραγόντων.
«Εξαφανίστηκαν χορηγίες της τάξης των 340.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών και υπέκρυπταν την απάτη με την βοήθεια συνεννοημένων λογιστών. Όταν ξεκίνησε ο έλεγχος και ήταν προφανές ότι τίποτα δεν μπορούσε να αποκρύβει, άρχισαν απειλές κατά της οικονομικής ελέγκτριας που αποτέλεσε την αρχή για την αποκάλυψη του σκανδάλου.   Μάλιστα υπήρξε επίθεση και ξυλοδαρμός της σε μία σύσκεψη. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αμφισβητήσουν το πτυχίο της και άρχισαν, υποτίθεται, να ρωτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς του δημοσίου για να επαληθεύσουν, χωρίς επιτυχία, την πλαστότητά του» σημειώνει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στο Βήμα.
Σε κάθε περίπτωση οι ατασθαλίες προέκυψαν και από πόρισμα της εταιρείας Deloitte που διενήργησε τον έλεγχο για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς και ύστερα από εντολή των κεντρικών γραφείων της Γενεύης.
Η άκρη του νήματος βρέθηκε με την προκήρυξη της θέσης του οικονομικού διευθυντή, το καλοκαίρι του 2016. Η γυναίκα που επελέγη για τη θέση ανάμεσα σε 90 υποψηφίους και μετά από πολλές συνεντεύξεις που έγιναν και στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στη Γενεύη, ξεκίνησε να ερευνά τα οικονομικά του ελληνικού τμήματος.
Η Unicef στην Ελλάδα συγκέντρωνε περίπου 4.5-5 εκατ. ευρώ ετησίως, τα περισσότερα από δωρεές. Κύρια διαπίστωση ήταν ότι ενώ όλες οι εθνικές επιτροπές είχαν την υποχρέωση να αποδίδουν το 70% στη Γενεύη και στην βοήθεια για εκατομμύρια παιδιά και το 30% να πηγαίνει στα λειτουργικά τους έξοδα, στην Ελλάδα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
«Όταν άρχισα να εργάζομαι δέχθηκα προσκλήσεις από παλαιούς υπαλλήλους της εταιρείας για να φάμε μαζί και να γνωρισθούμε. Στην πορεία, μου έκαναν διάφορες προτάσεις για παράνομα οικονομικά οφέλη ή να μου δώσουν και ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ για να κατοχυρώσω την οικογένειά μου. Όμως οι έλεγχοι που άρχισαν να γίνονται αποδείκνυαν το εύρος των απατών. Όλοι ήταν υψηλόμισθοί ενώ υπήρχαν άτομα στις οικονομικές υπηρεσίες που έπαιρναν επίδομα ανθυγιεινού επαγγέλματος και ειδικών συνθηκών. Μας είχε εντυπωσιάσει ότι παντού εμφανίζονταν να τοποθετούνται μεγάλες ποσότητες με πλακάκια, δείγμα ότι και εκεί υπήρχε κόλπο διασπάθισης χρημάτων.
Επιπλέον, δεν φαίνεται να είχαν καταχωρισθεί χρήματα παλιότερης χορηγίας του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία παρελάμβαναν, τμηματικά, υπάλληλοι της ελληνικής Επιτροπής. Ακόμη έκλεβαν χρήματα από τα ποσά που δίνονταν για τα καύσιμα των ΙΧ. Όταν έμαθαν οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων στην Γενεύη, τι συνέβαινε στην Ελλάδα, μας έλεγαν ότι αυτά δεν είχαν συμβεί ούτε στην Αφρική».
 iskra.gr

thumbnailΑπολογία Ηριάννας: Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται
May 26th 2018, 07:32, by Anemos Antistasis




Με την απολογία της Ηριάννας που συγκίνησε το ακροατήριο, έκλεισε η χθεσινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή.

Στην απολογία της, ανέφερε:

Είμαι από τον Ιούνιο στη φυλακή. Η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Πήρε μια τροπή που δεν την
περίμενα. Όσο και αν είχα άγχος για το τότε επικείμενο δικαστήριό μου, πίστευα ότι η αλήθεια μου θα ήταν αυτονόητη.

Σαν όνειρο θυμάμαι, γιατί είναι τόσο παράταιρη με τη ζωή μου, τη στιγμή της σύλληψης του Κων/νου. Κοιμόμασταν σπίτι του και τα ΕΚΑΜ έσπασαν την τζαμαρία.

Τον ξυπνάω γιατί ξύπνησα πρώτη. Θυμάμαι ακόμα το έντρομο βλέμμα του. Μου λέει «κάτσε ακίνητη, κλέφτες είναι». Και μετά μας πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ο Κων/νος δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι η Ο.Ο. κ ο Γ.Π. είναι μέλη της ΣΠΦ.

Το έμαθε μετά τη σύλληψή του. Όταν μου έδωσαν την έκθεση σύλληψής μου να υπογράψω, είδα ένα κατεβατό από άγνωστες λέξεις. Ένα κατεβατό από όπλα. (σ: Η σύλληψη της Ηρ. έγινε το 2012 κι όχι το 2011 που έγινε του Κων/νου).



Δεν προφυλακίστηκα, αφέθηκα ελεύθερη και συνέχισα κανονικά τις σπουδές μου. Παράλληλα δούλευα, δίδασκα στο διδασκαλείο ελλ. γλώσσας κ.ά. Και μετά ξεκίνησα το διδακτορικό μου.

Μετά έγινε η δίκη, καταδικάστηκα για μια οργάνωση τα μέλη της οποίας δεν γνωρίζω. Ως προς τα όπλα το μόνο που με συνδέει με τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι η έκθεση της κ. Μεθενίτη.

Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα όπως λέει η κ. Μεθενίτη. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται.



Και κάτι τελευταίο αν μπορώ: Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που προσεγγίζει την ουτοπία. Εγώ εργάζομαι με ανθρώπους που έχουν αφήσει τη χώρα τους, που θέλουν να σταθούν στα πόδια τους.

Αυτή είναι η ταυτότητά μου. Να βοηθάω μετανάστες να μάθουν ελληνικά για να σταθούν στα πόδια τους.

Δε με νοιάζει αν είναι σκευωρία, με νοιάζει που έχει καταστραφεί η ζωή μου. Και ο Κων/νος το ίδιο. 8 χρόνια δε μας άφησαν σε ησυχία. Παντρευτήκαμε στο Μεταγωγών.

Είχε προηγηθεί εξέταση του συγκατηγορούμενού της Περικλή, με τις ερωτήσειςτης εισαγγελίας να προκαλούν εντύπωση:



Εισαγγελέας: Για τη βία; Την καταδικάζετε;
Περικλής: Προσωπικά δεν ασκώ βία.
Εισαγγ: Κάνατε παρέα με ένα ζευγάρι που έχει ακραίες απόψεις. Ισοπεδώθηκε σχεδόν η Ερμού και δεν βγάλατε ένα κείμενο. Καταστράφηκαν περιουσίες ανθρώπων στο όνομά σας με αφορμή την απόρριψη της αιτήσεως διακοπής ποινής. Γιατί δεν καταδικάσατε;
Περικλής: Δεν καταδίκασα καν ούτε την εναντίον μου απόφαση. Δεν έχω βγάλει κείμενο. Δεν το έκανα εγώ, γιατί να πω κάτι;
Εισαγγελέας: Όταν γίνονται ενέργειες και δεν καταδικάζετε, σημαίνει ότι συναινείτε.

thumbnailPolitico: Στα χαρτιά η έξοδος-Θα συνεχίσει να φορά λουρί η Ελλάδα
May 26th 2018, 07:07, by Anemos Antistasis


«Μας οφείλουν περισσότερα από 200 δισ. ευρώ, οπότε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα», λέει η ΕΚΤ – «Θα είναι ένα μικρό λουρί. Μην ξεχνάτε ότι έχουν υψηλό χρέος που πρέπει να αποπληρωθεί» δηλώνει στο Politico άλλος αξιωματούχος – Πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ένας αξιωματούχος
Το οικοδόμημα της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα για τέλος των μνημονίων και της καθαρής εξόδου από αυτά, φαίνεται πως «γκρεμίζεται» από δημοσίευμα που έκανε το Politico επισημαίνοντας ότι η έξοδος από το πρόγραμμα θα είναι μόνο στα χαρτιά.
«Για την Ελλάδα, η επικείμενη έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης είναι μια ευκαιρία να αποτινάξει τελικά τα δεσμά της λιτότητας. Οι δανειστές όμως έχουν άλλες απόψεις» επισημαίνεται στις πρώτες γραμμές του δημοσιεύματος.
«Για τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Αθήνα δεν είχε τον έλεγχο των οικονομικών της πολιτικών, έχοντας αποδεχθεί μια σειρά από εμπόδια και μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για δάνεια που την εμπόδισαν από την πτώχευση. Οι υπάλληλοι της λεγόμενης τρόικας -η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)- βάζουν τώρα τα δυνατά τους για να εξασφαλίσουν την παραμονή των χειροπέδων», σχολιάζει το Politico.
Αν και όλοι συμφωνούν ότι έχει έρθει η ώρα να τερματιστεί επίσημα το πρόγραμμα διάσωσης, είναι λιγότερο πρόθυμοι να δώσουν στην Ελλάδα την πλήρη ελευθερία που έχουν δώσει σε άλλες χώρες που πέρασαν μια παρόμοια διαδικασία.
«Όταν χρωστάτε στην τράπεζα ένα εκατομμύριο ευρώ, είναι δικό σας πρόβλημα – αλλά όταν χρωστάτε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, είναι πρόβλημα της τράπεζας», δήλωσε ένας υπάλληλος της τράπεζας της ευρωζώνης. «Μας οφείλουν περισσότερα από 200 δισ. ευρώ, οπότε δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα», υποστηρίζει.
H επιτήρηση
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι συναντώνται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ελπίζουν να ολοκληρώσουν το πακέτο εξόδου των Αθηνών μέχρι τις 21 Ιουνίου, προετοιμάζοντας την επίσημη αναχώρηση τον Αύγουστο. Ωστόσο, έχουν ήδη αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα υποβληθεί σε μεγαλύτερο έλεγχο απ 'ό, τι η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία – οι άλλες χώρες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς ένα πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ μετά την κρίση χρέους του 2009.
«Τη στιγμή οι άλλες χώρες υπόκεινται σε δύο ελέγχους ετησίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η Ελλάδα θα είναι υπό ενισχυμένη επιτήρηση, δηλ. θα γίνονται τέσσερις έλεγχοι ετησίως» αναφέρει το Politico.
«Θα είναι ένα μικρό λουρί. Μην ξεχνάτε ότι έχουν υψηλό χρέος που πρέπει να αποπληρωθεί» δηλώνει στο Politico άλλος αξιωματούχος.
Εξάλλου, η Ελλάδα θα πρέπει τα επόμενα δύο χρόνια να εφαρμόσει τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές των συντάξεων που έχει ήδη συμφωνήσει.
Την ίδια στιγμή, έχει συμφωνήσει για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα πέντε χρόνια και 2% έως το 2060.
«Πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, εκφράζει την ανησυχία του ότι θα υπάρξει οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ανακούφιση χρέους
Οι πιστωτές της Ελλάδας πιέζουν επίσης να συμπεριλάβουν νέες συνθήκες στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους.
Σε μια προσπάθεια να καταστήσουν το χρέος των Αθηνών πιο βιώσιμο, χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία πρότειναν να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα στο οποίο η επιβάρυνση του χρέους της χώρας θα μειωνόταν αυτόματα εάν η οικονομία της χειροτέρευε.
Αυτό έχει προκαλέσει φόβους μεταξύ άλλων χωρών πιστωτών ότι οι μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να σαμποτάρουν σκόπιμα την οικονομία της χώρας για να μειώσουν το χρέος της.
Ενώ η Ιταλία, η Γαλλία και το ΔΝΤ φαίνονται έτοιμες να δεχτούν αυτή την απαλλαγή από το χρέος χωρίς όρους, η Γερμανία, η Φινλανδία και οι Κάτω Χώρες επιμένουν ότι η Αθήνα θα δεχτεί μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για τη διατήρηση της ανάπτυξης.
Μάλιστα, ένα αξιωματούχος της ευρωζώνης επισημαίνει ότι «αν οι αγορές απορρίψουν την Ελλάδα, θα επιστρέψει στα μνημόνια».
«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε η Ελλάδα να μην επιστρέψει στην παλιά κατάσταση. Πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ένας αξιωματούχος αναφερόμενος στις συζητήσεις για τη σύνδεση ελάφρυνσης του χρέους με την ανάπτυξη.

iskra.gr

thumbnailΣοκ: Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Rahoy καταδικάστηκε για παράνομο πλουτισμό
May 26th 2018, 06:00, by Anemos Antistasis


Πολιτικοί κύκλοι στη χώρα μας τόνιζαν αν υπήρχε δικαιοσύνη που λειτουργούσε στην χώρα μας, όλο, σχεδόν, το σημερινό πολιτικό κατεστημένο, μαζί με την διαπλεκόμενη ολιγαρχία, θα είχαν κατακλύσει τις φυλακές με ποινές κάθειρξης.
Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) του Rahoy στην Ισπανία καταδικάστηκε για παράνομο πλουτισμό σε μια μεγάλη δίκη για διαφθορά όπου 29 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη του PP, καταδικάστηκαν συνολικά σε ποινές κάθειρξης 351 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο.
Το PP του πρωθυπουργού Marriano Rahoy ανακοίνωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, που το καταδικάζει να καταβάλει 245.492 ευρώ για «συμμετοχή με σκοπό το κέρδος» σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα δωροληψιών με αντάλλαγμα αναθέσεις δημοσίων συμβολαίων.
Οι δύο κυριότεροι υπεύθυνοι του δικτύου, ο πρώην ταμίας του PP Λουίς Μπάρθενας και ο επιχειρηματίας Φρανθίσκο Κορέα, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 33 ετών και τεσσάρων μηνών και 51 ετών και 11 μηνών αντίστοιχα.
Από τους 37 κατηγορουμένους, οι 29 καταδικάστηκαν συνολικά σε 351 έτη κάθειρξης κυρίως για διαφθορά, κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Έπειτα από μια μαραθώνια δίκη που διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2017, το δικαστήριο έκρινε ότι τεκμηριώθηκε η ύπαρξη ενός δικτύου που ανέθετε δημόσια συμβόλαια με αντάλλαγμα προμήθειες σε δήμους των περιοχών της Μαδρίτης και της Καστίλλης-Λεόν από το 1999 έως το 2005.
Οι πράξεις αυτές «απέφεραν ποσοτικά προσδιορίσιμα οφέλη στο Λαϊκό Κόμμα, που συνίσταντο σε παράνομη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων» έκρινε το δικαστήριο.
Στην απόφασή του, που καταγράφεται σε 1.700 σελίδες, το δικαστήριο καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα πως υπήρχε ένα «μαύρο ταμείο» στο PP, «μια παράλληλη λογιστική οικονομική δομή στα επίσημα λογιστικά βιβλία τουλάχιστον από το 1989».
Ο Λουίς Μπάρθενας, υπεύθυνος αυτού του «μαύρου ταμείου», ο οποίος φέρεται να καταχράστηκε και να απέκρυψε μια περιουσία, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 44 εκατομμυρίωνευρώ.
Η υπόθεση Γκουρτέλ, όπως ήταν η κωδική ονομασία που της είχαν δώσει οι ερευνητές, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττουν εδώ και χρόνια την εικόνα του κόμματος του Marianno Rahoy. Μαζί με την πολιτική της δημοσιονομικής λιτότητας που ακολούθησε προκειμένου να εξέλθει από την κρίση, του κόστισε την απώλεια της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη του 2015.
Τον Ιούλιο του 2017, ο Rahoy είχε κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη. Ήταν η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός εν ενεργεία έδινε κατάθεση σε δικαστήριο στην Ισπανία.
Ο συντηρητικός ηγέτης είχε πει στην κατάθεσή του ότι δεν γνώριζε τίποτα για την οικονομική διαχείριση του κόμματος, του οποίου ήταν δεύτερος στην ιεραρχία από το 1990, και ότι δεν τον απασχόλησε «ποτέ» «κανένα ζήτημα λογιστικής».
iskra.gr

thumbnailΧιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των διαπραγματεύσεων του Μπουένος Άιρες με το ΔΝΤ
May 25th 2018, 21:21, by Anemos Antistasis


Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια νέα "γραμμή οικονομικής στήριξης" από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικές ενώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και καλλιτέχνες συμμετείχαν στη διαδήλωση κοντά στον εμβληματικό οβελίσκο της πρωτεύουσας, με το σύνθημα «η χώρα κινδυνεύει».

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας είναι η πιο πρόσφατη από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στη χώρα αφότου ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε την 8η Μαΐου ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

thumbnail«Ο Μπαλτάκος είναι βαμμένος Χρυσή Αυγή»
May 25th 2018, 21:08, by Anemos Antistasis


Από το jailgoldendawn.com - Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος

Ανάμεσα στα πολλά νέα στοιχεία που αναγνώστηκαν χτες στο δικαστήριο και στοιχειοθετούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, διαβάστηκαν και μηνύματα του κατηγορούμενου βουλευτή Ηλιόπουλου όπου αποκαλύπτονται η συνεργασία του Μπαλτάκου με τη ναζιστική οργάνωση και οι συναντήσεις του με ηγετικά στελέχη της πριν τη δολοφονία Φύσσα. Ο Ηλιόπουλος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Μπαλτάκο «βαμμένο Χρυσή Αυγή».
Δειτε τα μηνύματα με ημερομηνία 21/8/2013, λίγες βδομάδες πριν τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στον Παύλο Φύσσα:
Τα μηνύματα αυτά, καθώς και αντίστοιχες επικοινωνίες που προκύπτουν από το κινητό Κασιδιάρη, «καίνε» το βίντεο που δημοσιοποίησε ο τελευταίος με τη γνωστή μυστική συνομιλία, αφού αποδεικνύουν ότι ο Μπαλτάκος ήταν συνεργάτης της ναζιστικής συμμορίας.
Την «από τα παλιά» σχέση Μιχαλολιάκου-Μπαλτάκου είχε εξάλλου αποκαλύψει ο πρώτος και σε ομιλία του στη Βουλή, επιχειρώντας να «εκθέσει» τον (πρώην) συνεργάτη του.

thumbnailΠρόστιμο στην εισπρακτική των υιών του Σιούφα, για τις οργουελιανές πρακτικές που εφάρμοζαν
May 25th 2018, 20:36, by Anemos Antistasis




Οι υιοί του πρώην προέδρου της βουλής Δημήτρη Σιούφα (ΝΔ και προκάτοχος του Πετσάλνικου, αλήθεια δεν ξέρουμε τι παίζει με τους προέδρους της βουλής) απ'ότι φαίνεται είχαν εγκαταστήσει
κάμερες όπου έφτανε καλώδιο, μέσα και έξω από την εισπρακτική εταιρεία τους. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε κάποιες ενστάσεις σχετικά με αυτό οπότε και τους επέβαλε πρόστιμο.

Αναλυτικότερα: Μετά από αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποίησε η ΑΠΔΠΧ στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας "Σιούφα και Συνεργάτες", εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 41/2018 απόφαση της ΑΠΔΠΧ υπό τον αναπληρωτή πρόεδρο της, Γεώργιο Μπατζαλέξη και με εισηγητή τον Παναγιώτη Ροντογιάννη, όπου και επιβλήθηκε πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην εταιρεία για παραβίαση του νόμου περί προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997).

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ:
Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης δεν περιορίζεται σε χώρους εισόδου και εξόδου ήστο ταμείο, αλλά καλύπτει επιπλέον χώρους εργασίας όπου κινούνται σχεδόναποκλειστικά εργαζόμενοι. Οι συγκεκριμένοι χώροι εργασίας περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας, τόσο τύπου εργαζόμενου σε τηλεφωνικό κέντρο, όσο και εργαζόμενων σε τυπικό χώρο γραφείου ενιαίου χώρου.
Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης λαμβάνει εικόνα από τη δημόσια οδό, τα πεζοδρόμια, απέναντι κτίρια και την απέναντι κάθετη οδό, εξωτερικά της κεντρικής εισόδου της εγκατάστασης του υπευθύνου, χωρίς η λήψη να περιορίζεται σε χώρο κοντά στην είσοδο.
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει αναρτήσει ενημερωτικές πινακίδες αλλά μόνο στον εσωτερικό του χώρου.
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας καθυστέρησε να γνωστοποιήσει τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης στην Αρχή.
Το σκεπτικό που εξέφρασε η ΑΠΔΠΧ είναι το εξής:
Τα σημεία εγκατάστασης των καμερών και ο τρόπος λήψης των δεδομένων πρέπει να προσδιορίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να μην είναι περισσότερα από όσα είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας και να μη θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσώπων που ευρίσκονται στο χώρο που επιτηρείται και ιδίως να μην παραβιάζεται αυτό το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως "νόμιμη προσδοκία ορισμένου βαθμού προστασίας της ιδιωτικής ζωής" σε συγκεκριμένο χώρο.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄ αριθμ. 1/2011 Ευρωπαϊκής οδηγίας, το σύστημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από ειδικές εξαιρετικές περιπτώσεις όπου αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας (π.χ. στρατιωτικά εργοστάσια, Τράπεζες, εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου).
Πριν ένα πρόσωπο εισέλθει στην εμβέλεια του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να το ενημερώνει, με τρόπο εμφανή και κατανοητό, ότι πρόκειται να εισέλθει σε χώρο που βιντεοσκοπείται.

Παρότι το σκεπτικό της ΑΠΔΠΧ φαίνεται πολύ αόριστο και επιδέχεται ξεχειλώματος, μάλλον για την ώρα δεν συνίσταται στους επίδοξους εντερπρενέρ να δημιουργούν εργασιακές συνθήκες, φυλακής τύπου panopticon, στις επιχειρήσεις τους.

thumbnailΠροκλητική Αχτσιόγλου "διαβεβαιώνει" ότι δεν θα πέσουν οι συντάξεις κάτω από 300 ευρώ....Να ζήσεις πατσαβούρα εσύ με 300 ευρώ!
May 25th 2018, 19:21, by Anemos Antistasis




Τη διαβεβαίωση για κάτι που κανένας δεν ήξερε ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει, έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας πως οι συντάξεις δε θα πέσουν κάτω από 300 ευρώ.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την εθνική σύνταξη η οποία με το νέο σύστημα
κυμαίνεται στα 384 ευρώ και σε αυτή προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε πως η κυβέρνηση παρέλαβε χάος στο ασφαλιστικό, το οποίο ήταν στα όρια της κατάρρευσης, αλλά κατάφερε να δώσει 630.000 συνταξιοδοτικές παροχές.

Όσον αφορά την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η υπουργός τόνισε πως αφορά εκείνους που ήταν συνταξιούχοι πριν από το Μάιο του 2016 και των οποίων η σύνταξη που είχε υπολογιστεί με τον παλιό τρόπο υπολογισμού ήταν μεγαλύτερη απ' ότι αν είχε υπολογιστεί με το νέο.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές εβδομάδες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σημειώσει αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων από το Γενάρη του 2019:



Τι έλεγα εγώ παλιά; Πήγαινα στους Ευρωπαίους και τους έλεγα: "Δεν μπορείτε να κόψετε τις συντάξεις, διότι η θεία μου η τάδε στην Πρέβεζα βοηθάει το άνεργο παιδί της, βοηθάει τα εγγόνια της στο φροντιστήριο, βοηθάει το άλλο παιδί της στο νοίκι που είναι στην Αθήνα". Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλεγε ότι "πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος". Δηλαδή δεν είναι σωστό η σύνταξη της γιαγιάς να μην είναι για τη γιαγιά και να πηγαίνει σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος

Οι συντάξεις του ΙΚΑ, έτσι όπως αναμένεται να διαμορφωθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, είναι αυτές:


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

thumbnailΟ Τσίπρας πήρε σύζυγο εφοπλιστή για σύμβουλο.....
May 25th 2018, 17:50, by Anemos Antistasis


Αμισθη ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα του ελληνισμού της Διασποράς αναλαμβάνει η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, αναλαμβάνει από σήμερα η Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου».

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου είναι σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.


 iefimerida.gr 

thumbnailVideo: Όταν ο Μπουτάρης κατέβαζε πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που του χρόνου θα τον στηρίξει σαν Δήμαρχο
May 25th 2018, 16:31, by Anemos Antistasis


Του Γιώργου Αλεξάτου           

Όταν ο αντιφασίστας κατέβαζε με τσαμπουκά πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία και έβριζε νέα κορίτσια. Πολεμώντας, προφανώς, τον αριστερό φασισμό, που τότε -κατά τον αντιφασίστα- αντιπροσώπευε και η νεολαία του Τσίπρα.

Πριν τη μνημονιακή στροφή που, επιτέλους, απάλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από το στίγμα του κόκκινου φασισμού.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


thumbnailVideo: Ο Τσίπρας στηρίζει για Δήμαρχο, Μπουτάρη που μιλά για αριστερό φασισμό. Ότι λέει και ο Κούλης!
May 25th 2018, 15:57, by Anemos Antistasis



  Τον δεξιό και αριστερό φασισμό κατήγγειλε ο αντιφασίστας Μπουτάρης, που, όπως φαίνεται διαβάζει τα βράδια Γεωργαλά και άλλους θεωρητικούς του "μαύρου και κόκκινου φασισμού".

Συγκλονισμένος από τη δήλωση του αντιφασίστα, ο Τσίπρας ανήγγειλε πως θα τον στηρίξει για την επανεκλογή του ως δημάρχου. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά ο δεξιός και αριστερός φασισμός.
      


thumbnailΚατάντια....Ο Τσίπρας στηρίζει τον κατά τα άλλα μνημοναικό, νεοφιλελεύθερο Μπουτάρη στην Θεσσαλoνίκη
May 25th 2018, 14:25, by SPIROS GOUDEVENOS





Την στήριξή του στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας προτείνοντας ουσιαστικά να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τον αγώνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι του πρότεινε να βγει μπροστά ηγούμενος ενός δημοκρατικού μετώπου.

newsit.gr

thumbnailΣτα 68 του έμαθε ο Πετσάλνικος, πως το πρόσωπό του δεν περιέχεται στη διδακτέα ύλη της Τροχαίας
May 25th 2018, 14:04, by Anemos Antistasis

Όταν τον σταμάτησε τροχονόμος, τον ρώτησε "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;".




Τροχονόμος στα Γρεβενά, έκανε το λάθος να σταματήσει το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πετσάλνικο από τα Τρίκαλα στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πετσάλνικος που ήταν συνοδηγός, ρώτησε τον τροχονόμο "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;", για να λάβει αρνητική απάντηση από τον τροχονόμο. Τότε ο Πετσάλνικος
ενοχλημένος που δεν τον αναγνώρισε ο αστυνομικός και θεωρώντας τη συμπεριφορά του απρεπή (wtf?), ζήτησε τα στοιχεία του τροχονόμου.

Ο τροχονόμος του απάντησε πως αν θέλει να τα μάθει, θα πρέπει να τον ακολουθήσει στο τμήμα, όπως και έγινε. Εκεί ο Πετσάλνικος πληροφορήθηκε πως ο τροχονόμος δεν ήταν υποχρεωμένος να τον γνωρίζει και η παρεξήγηση λύθηκε.

Και θα αναρωτιέστε μάλλον τώρα, ποιος στον κόρακα είναι ο Πετσάλνικος… Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε για πολύ, αφού απ' ότι φαίνεται έχει δικιά του σελίδα στη Βικιπαιδεία.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν, ο Φίλιππος Πετσάλνικος είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, βουλευτής Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει διατελέσει πολλές φορές υπουργός σε διάφορα υπουργεία καθώς και πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής και έκτοτε έχει αφοσιωθεί στην ιδιωτική του ζωή.

Σε περίπτωση που είστε στην Τροχαία, καλό είναι να εκτυπώσετε και να κρατάτε πάντα πάνω σας, την παρακάτω φωτογραφία:



You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item