AZ News: All items | Greek ADD

AZ News: All items

AZ News Η επικαιρότητα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν...  Ο ιταλικός λαός αντιστέκεται κι επιμένει! May 26...

AZ News
Η επικαιρότητα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν... 
thumbnailΟ ιταλικός λαός αντιστέκεται κι επιμένει!
May 26th 2018, 16:49, by aznews

http://www.press-gr.com/2018/05/blog-post_6022.htmlΛες κι η Ιταλία επέστρεψε στο 1949 όταν οι "πατέρες" του Ιταλικού Συντάγματος και μεταξύ αυτών ο Sandro Pertini, ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας (1978–1985) που κυκλοφορούσε χωρίς ασφάλεια και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ως Πρόεδρος το 1979 τόνιζε: «Πίσω από κάθε άρθρο του Συντάγματος υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί νέοι της Εθνικής Αντίστασης. Συνεπώς η Δημοκρατία είναι μια δική μας κατάκτηση κι οφείλουμε να την υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος».

Του Νίκου Κλειτσίκα

Ο Sandro Pertini όπως κι ο Lelio Basso, συντάκτες του Ιταλικού Συντάγματος μαζί με κομμουνιστές αντάρτες της ιταλικής Εθνικής Αντίστασης, ήταν εναντίον στη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση.

alt
Lelio Basso

Στις 13 Ιούλη του 1949 ο Lelio Basso, ένας από τους πατέρες του ιταλικού Συντάγματος, αντιφασίστας αντάρτης, σοσιαλιστής ηγέτης, μιλώντας στην Ιταλική Βουλή για τη Συμφωνία Δημιουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Λονδίνο 5 Μάη 1949, δηλαδή αυτού του "οργανισμού" που σήμερα ονομάζουμε "Ευρωπαϊκή Ένωση", μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έτσι, όπως τα εθνικά αισθήματα του προλεταριάτου δεν έχουν τίποτα το κοινό με τον εθνικισμό της αστικής τάξης κι ο δικός μας διεθνισμός δεν έχει τίποτα το κοινό με τον κοσμοπολιτισμό που μας επαναλαμβάνουν ώστε να δικαιολογήσουν τις ευρωπαϊκές ενώσεις που θέλουν, για να απαρνηθούμε την εθνική μας κυριαρχία (…)

Πρόκειται σ' αυτή τη φάση για ένα εργαλείο της αμερικανικής κυριαρχίας, που γεννιέται και υλοποιείται το Γαλλικό σχέδιο μιας Ενωμένης Ευρώπης με επιμέρους απαρνήσεις ιδιαιτέρων ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας και με ένα δικό της εκλεγμένο κοινοβούλιο [σημερινή ευρωβουλή]. (…)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο [σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση] είναι η προοδευτική, ιδεαλιστική μάσκα που οφείλει να αποκρύψει δύο χυδαίες πραγματικότητες: την οικονομική κατοχή που ο ιμπεριαλισμός, το μεγάλο αμερικάνικο κεφάλαιο ασκεί στην Ευρώπη και την πολιτική του δυτικού αποκλεισμού σε αντισοβιετική κατεύθυνση.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το οποίο συζητάμε είναι εργαλείο ατλαντικής πολιτικής και συνεπώς οφείλουμε να θεωρήσουμε τη δική μας συναίνεση ως εκδήλωση ατλαντικής πολιτικής. (…)

Οι δύο όροι, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυριαρχία του αμερικάνικου κεφαλαίου, συμπίπτουν».

Το πλήρες κείμενο της συγκλονιστικής ομιλίας-ανάλυσης του Lelio Basso, του φίλου και συντρόφου του Ανδρέα Παπανδρέου, στα Πρακτικά της Ιταλικής Βουλής, Συζήτηση στην Ολομέλεια 13 Ιούλη 1949: ΕΔΩ

Σήμερα στην Ιταλία Επιχειρούν αμερικάνικο πραξικόπημα στην Ιταλία με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς & δεξιάς!

Σ' αυτό το πραξικόπημα πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella, που εναντίον κάθε Συνταγματικής διάταξης θέλει να επιλέξει αυτός κι όχι ο πρωθυπουργός τους υπουργούς, ώστε να "διασφαλίσει την ευρωπαϊκή και ατλαντική πορεία της Ιταλίας".

Το άρθρο 92 του Συντάγματος δεν επιδέχεται παρερμηνείες και δυστυχώς για την αριστεροδεξιά δεν μπόρεσαν να "αναθεωρήσουν" το Σύνταγμα, αφού το 60% του ιταλικού λαού απάντησε με δημοψήφισμα "ΟΧΙ αναθεώρηση": "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου κι σε πρόταση του πρωθυπουργού ορίζονται οι υπουργοί".

Ο καθηγητής Savona για τη θέση του υπουργού Οικονομίας δεν είναι αρεστός στο διευθυντήριο και συνεπώς στον πρόεδρο Mattarella, που συνεπάγεται ότι πρόκειται για τον ιδανικό υπουργό για μια κυβέρνηση που θέτει ως κυρίαρχη πολιτική "πρώτα η Ιταλία".

Ο Matteo Salvini, ο ακροδεξιός, ξενόφοβος, ρατσιστής και σια, το "κόκκινο πανί" για το κατεστημένο, απαντάει: "Είμαι στ' αλήθεια θυμωμένος"!

Ο πόλεμος στην μεγάλη αγριότητα, αλλά ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι διατιθέμενος να γίνει Ελλάδα και Τσίπρας, όπως τουλάχιστον δηλώνουν μέχρι σήμερα. "Χωρίς τον Savona υπουργό ο Conte πρέπει ν' αναζητήσει μια άλλη πλειοψηφία γιατί η Λέγκα δεν θα τον ψηφίσει"! Κι αμέσως το Κίνημα 5 αστέρων συμφωνεί: "Το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας το αποφασίζει ο Salvini, ειδάλλως όλα καταρρέουν στο υπουργικό συμβούλιο και οι δικοί μας υπουργοί…".

Αν δεν υποκύψει η κυβερνητική πλειοψηφία, πλειοψηφία στη Βουλή και μετά από σχεδόν 30 χρόνια πλειοψηφία και στο εκλογικό σώμα, οι εξελίξεις κι η προοπτική της Γερμανικής Ε.Ε. βρίσκεται μπροστά σε σοβαρό πρόβλημα.

Σ' αυτές τις συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, στον πόλεμο που δέχεται η λαϊκή βούληση των εκλογών του Μάρτη, η Ιταλία παλεύει μόνη της τα θεριά. Αυτό το θλιβερό φαινόμενο βαραίνει περισσότερο την Ελλάδα που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην οικονομική και πολιτική κατοχή της πατρίδας. Δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού συστήματος, όλα τα πολιτικά κόμματα, όχι μόνον δεν σιωπούν ένοχα, αλλά ξεσπαθώνουν στο πλευρό του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Το ιταλικό Σύνταγμα που περιφρούρησε από αναθεώρηση ο ιταλικό λαός, στο πρώτο άρθρο καθορίζει τι είναι η Ιταλία:

«Η Ιταλία είναι μία Δημοκρατία που θεμελιώνεται στην Εργασία. Η κυριαρχία ανήκει στο λαό που την ασκεί στις μορφές και όρια του Συντάγματος».

alt
Marco Rizzo

Ο Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ στην Ιταλία, παρά τις μικρές του δυνάμεις αποδεικνύει σήμερα πως οι κομμουνιστές γνωρίζουν να "διαβάζουν" πολύ καλά τις εξελίξεις στην πατρίδα τους (το ΚΚΕ περιορίζεται για τις εξελίξεις στην Ιταλία με αναπαραγωγές δελτίων του ΑΠΕ που διαστρεβλώνουν την αλήθεια).

Όπως το 1946 με τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, έτσι και σήμερα οι Ιταλοί κομμουνιστές που δεν μεταμορφώθηκαν σε "δικαιωματική αριστερά" των Ρότσιλντ-Σόρος, παίρνουν θέση:

Σύνταγμα: «Η Ιταλία είναι μία Δημοκρατία που θεμελιώνεται στην αγορά. Η λαϊκή κυριαρχία ανήκει στο ΔΝΤ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ»

Marco Rizzo

alt

Σήμερα ο κομμουνιστής οικονομολόγος Alberto Bagnai είναι ανεξάρτητος Γερουσιαστής με το κόμμα της Λέγκας του "ακροδεξιού" Salvini, αλλά με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΙ Marco Rizzo έδιναν μαζί τους αγώνες εναντίον του ευρώ και της γερμανικής Ευρώπης.

Αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται ενωτικά μιας και ο Alberto Bagnai, όπως κι άλλοι αριστεροί που εκλέχθηκαν με τη Λέγκα του Salvini, βάσισαν τη συνεργασία τους σε ένα και μοναδικό θέμα: Απέναντι στο Ιταλικό Σύνταγμα δεν υπερισχύει ΚΑΜΙΑ απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του μη εκλεγμένου διευθυντηρίου των "Επιτρόπων", της ιδιωτικής εταιρίας με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" που ανατέθηκε η έγχρωμη εκτύπωση χαρτιού και στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης για να επέλθει ανταγωνισμός, αυτά τα τυπωμένα χαρτιά δανείζει με τόκο η ΕΚΤ σε τράπεζες χωρών κι αυτές με τη σειρά τους στα κράτη.

alt

Σήμερα νέα επίθεση από τα γερμανικά ΜΜΕ και Γερμανούς πολιτικούς εναντίον του Matteo Salvini.

alt
Matteo Salvini

Πάντα άμεση και "πληρωμένη" η απάντηση από τον "ακροδεξιό ξενόφοβο" Matteo Salvini:

«Γερμανικές εφημερίδες και Γερμανοί πολιτικοί μιλούν προσβλητικά: Ιταλοί ζητιάνοι, τεμπέληδες, φοροδιαφεύγοντες, τρακαδόροι και αχάριστοι.

Κι εμείς πρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό Οικονομίας αρεστό σ' αυτούς;
Όχι ευχαριστώ!».

Η σύγκρουση έχει φθάσει σε ανώτατα επίπεδα. Αλλά ο Salvini μέχρι σήμερα δεν υποκύπτει. Η Λέγκα διακηρύσσει: "Ή ο Savona ή θάνατος…".

Θλιβερή η "αριστερά" των τραπεζιτών -όπως κι η ελληνική-, που δεν κατανόησαν τι σήμαινε η απόφαση του ιταλικού λαού να μην επιτρέψει "αναθεώρηση Συντάγματος" τον περασμένο χρόνο και τι σημαίνει η υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων και Κυριαρχίας.

Η επίθεση εναντίον του Κινήματος 5 αστέρων και Λέγκας με χαρακτηρισμούς όπως "εθνικοκυριαρχικοί", ως κατηγορία που ανάγεται στο φασισμό γυρίζει ως μπούμερανγκ εναντίον των τραπεζιτών από τον Ιταλικό Λαό!

alt
Pietro Ingrao

Ποια είναι τα όπλα σας; Δεν τα βλέπετε;
Υπάρχουν! Βρίσκονται σ' εκείνο το βιβλιαράκι που οι πατεράδες σας το ονόμασαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Pietro Ingrao

Η Ιταλία αντιστέκεται μόνη… στην Ελλάδα "χτενίζονται ευρωπαϊκά"!



# Πάντα ενημερωμένη η Γεωργια Γκαρδαλινου:

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, δια στόματος Ντ' Αλέμα τέως πρωθυπουργού… αν πηγαίναμε σε εκλογές με το βέτο για τον Σαβόνα αυτοί θα πάρουν 80% των ψήφων… Είναι προφανές ότι η ελίτ δεν είναι χαζή, κατανοεί πλήρως, απλά είναι πουλημένα τομάρια.
Θα σας ξεβρακώσουν στην κυριολεξία θα έλεγα…

The post Ο ιταλικός λαός αντιστέκεται κι επιμένει! appeared first on AZ News.

thumbnailΑνεπάρκεια ισχύος σε καιρό παρακμής που την λένε «απελευθέρωση»
May 26th 2018, 11:06, by aznews

Όπως επεσήμανε ο Greeklignite (και μετέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση), ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε την ιστορική δήλωση ότι με πολλά αιολικά δεν θα έχουμε ρεύμα όταν δεν φυσάει. Σπίρτα στον ΔΕΔΔΗΕ, με διπλωματούχους ΑΠΕτζήδες στην Διοίκηση. Είναι ο ίδιος ΔΕΔΔΗΕ που έψαχνε την άεργο ισχύ για το μπλακάουτ της Ρόδου, λόγω αιολικών, που διορθώθηκε με …περισσότερες συμβατικές μονάδες.

alt

Τι να σου κάνει και ο ΔΕΔΔΗΕ… Ελπίζουν να επιζήσουν βάζοντας κολώνες μεταφοράς κουτουρού ρεύματος στα βουνά και ελπίζοντας να μην φυσάει πολύ και τις ρίχνει… Τέλη διασύνδεσης, στον λογαριασμό σας.

Το 2010 πτωχεύσαμε. Δεν είπαμε την λέξη, αλλά αυτό έγινε. Πτωχεύσαμε και μπήκαμε σε κάποιος ιδιότυπο καθεστώς Κατοχής, που μοιάζει με αυτό που οι τραπεζικοί ονομάζουν "εκκαθάριση εν λειτουργία": Σε κρατάνε "εν λειτουργία", προκειμένου να σου πάρουν ότι κινείται και δεν κινείται.

Οκτώ χρόνια και, βαριέμαι να μετράω πόσες "Κυβερνήσεις", αργότερα έχουμε την μεγαλύτερη πτώση σε ΑΕΠ από οποιονδήποτε στην "Ευρώπη" (αναμενόμενο με βάση τις μαλακίες από το 1981 και μετά) και την μεγαλύτερη πτώση σε κατανάλωση ενέργειας (ας πούμε και αυτό αναμενόμενο, αφού είμαστε μπατίρηδες). Μην έχετε αυταπάτες, το ξεπούλημα και υποδούλωση ξεκίνησε με τον αριστερίζοντα "επαναστάτη" ΑΓΠ. Με αυτόν ξεκίνησε και η καταστροφή της ΔΕΗ (για κάποιον της ΔΕΗ φέρεται να είχε πει, τότε, το "είπαμε ένα δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια"… Το είπε — δεν το είπε, αυτή έγινε ωστόσο η ηθική της Πασόκ ΑΕ που μάλλον ζει και υγιαίνει, θενκ γιου).

Σήμερα: Είτε 1) για να βοηθήσουμε τις Γερμανικές εξαγωγές, είτε 2) για να γλείψουμε τους δεσμοφύλακες (ταΐζοντας τους μαφιόζους τους –EDF/Edison, Enel, GDF/Engie, Iberdrola), είτε 3) επειδή οι ντόπιοι θυρωροί των μαφιόζων μαφιόζοι κάνουν κουμάντο, είτε 4) επειδή πρέπει να περάσουν από εδώ καλώδια και αγωγοί για την ενεργειακή ασφάλεια της "Ευρώπης", είτε 5) επειδή δεν πρέπει να καταναλώνουμε εμείς πετρέλαιο για να το έχουν άλλοι πιο φθηνά, είτε 6) για να σώσουμε το Κλίμα (μην το ξεχάσω και αυτό), είτε για όποιον άλλο λόγο, ακολουθήσαμε και ακολουθούμε μια αλλοπρόσαλλη ενεργειακή πολιτική που σε περίληψη είναι:

Θα πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα, και δεν έχουμε πάντα (ή όλοι) ρεύμα (έχοντας καταστρέψει και την χώρα μας).

Η Ελλάδα, με το ρεκόρ ύφεσης και το ρεκόρ μείωσης κατανάλωσης ενέργειας (δηλαδή ρεκόρ μείωσης εκπομπών CO2) έχει πάνω από 5 αιολικά και φωτοβολταϊκά γιγαβάτ ΑΠΕ. Ενεργειακά άχρηστα (έως βλαπτικά) και εντελώς πανάκριβα.

Το 2013, ο ΑΔΜΗΕ είχε γράψει το εκ των υστέρων απαγορευμένο ούτε 10% (και λέω "ούτε" αφού το αναφερόμενο 10% προϋποθέτει τις μονάδες ταχείας απόκρισης με χαμηλά τεχνικά ελάχιστα, κοινώς μονάδες αερίου που δεν έχουμε, ή καπάρωμα των υδροηλεκτρικών για να παίζουν οι ΑΠΕΤζήδες):

alt alt

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί εστιάζομαι στην Μελέτη Επάρκειας Ισχύος του 2013 και όχι του 2017, ορίστε και η μελέτη του 2017. Λέει τα ίδια πράγματα, χωρίς να έχει τις ειλικρινείς αλλά προφανώς ενοχλητικές για τους ΑΠΕτεώνες (και τους Μαφιόζους ιδιοκτήτες τους) φράσεις.

Η Μελέτη του 2017 λέει ότι αν μπουν πολλές ΑΠΕ θα έχουμε περισσότερη (ονομαστική) ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ (που θέλει η Κυβέρνηση, ή, λέω εγώ, τα αφεντικά της). Γνωστό είναι αυτό. Με δυο φορές παραπάνω αιολικά θα έχουμε δυο φορές περισσότερη έγχυση όταν φυσάει, δύο φορές την ανάγκη διασυνδέσεων με γειτονικές χώρες για να "εξάγουμε" ρεύμα (αλλά για να δείτε την τιμή θα πρέπει να πάτε στα Δελτία του ΛΑΓΗΕ — μισό…), δύο φορές περισσότερες βουνοκορφές, και δύο φορές τις ταρίφες. Με δύο φορές παραπάνω φωτοβολταϊκά, θα έχουμε δύο φορές μεγαλύτερη ανάγκη για μονάδες αερίου εκτός πια κι αν η Πτολεμαΐδα 5 μπορεί να αναβοσβήνει τα απογεύματα.

Αλλά ο ΑΔΜΗΕ του 2017, χωρίς να λέει κιχ για το κόστος, είναι ευγενικά και διπλωματικά αμείλικτος για τις ΑΠΕ, αλλά λέει και άλλα χαριτωμένα και …γεωπολιτικά:

alt alt

Αν θέλουμε να έχουμε επάρκεια ισχύος (χωρίς λιγνιτικές μονάδες) θα πρέπει:

  1. να περισσεύει ρεύμα σε γείτονες και να έχουμε επαρκείς διασυνδέσεις για να εισάγουμε, ή/και
  2. να μην κάνει κρύο κάπου αλλού και να περισσεύει φυσικό αέριο και για εμάς
  3. να κάνουμε κανέναν αγωγό από Ανατολική Μεσόγειο
  4. να βρει κάποιον ο κ. Δημήτρης να φτιάξει την Αλεξανδρούπολη
  5. να φέρουμε πετρογκάζ, μα τι λέω τώρα, LNG από κάπου αλλού εκτός από …τ' Αλγέρι
  6. να κόβουμε το ρεύμα (εγώ μεγάλωσα χωρίς ρεύμα, ήταν …ρομαντικά)
  7. να προσευχόμαστε να βρέχει καλά και συνέχεια στην Πίνδο
  8. να αυξήσουμε την θνησιμότητα και την μετανάστευση για να μην θέλουμε ρεύμα

Να θυμίσω ότι τα 1 έως 8 είναι "εάν δεν θέλουμε άλλες συμβατικές μονάδες". Οι ΑΠΕ, όσες και να βάλουμε, είναι για να τις βάζουμε. Εκτός πια κι αν αλλάξουν οι συμβάσεις αερίου από take or pay σε spot, ή οι καραβιές LNG και αυτές spot. Ή, αν βρούμε δικό μας αέριο κάτω από την Κόρινθο ή την Μεγαλόπολη και δεν χρειαζόμαστε αποθήκευσημ take or pay, αγωγούς, καράβια, χα χα χα.

Τέλος, έχω αναφέρει πολλές φορές ότι με ΑΠΕ, το κόλπο που τις επιτρέπει είναι οι "εισαγωγές-εξαγωγές". Η Δανία έχει πολλά αιολικά επειδή μπορεί και "εξάγει" αιολικό ρεύμα στην υδροηλεκτρική Νορβηγία και "εισάγει" υδροηλεκτρικό (και πυρηνικό) ρεύμα από την Νορβηγία (και την Σουηδία). Η Γερμανία έχει πολλές ΑΠΕ επειδή λειτουργεί όλες μα όλες τις συμβατικές της μονάδες μεταβλητά, συν "εξάγει" ρεύμα όταν φυσάει ή/και έχει ήλιο και εισάγει (λίγο) ρεύμα όταν κάτι δεν φτάνει. Η Δανία ηλεκτροδοτείται κατά τα λοιπά από κάρβουνο και αέριο και η Γερμανία από λιγνίτη, λιθάνθρακα, πυρηνικά και λίγο αέριο. Και οι δύο χώρες στην ουσία πληρώνουν για να "εξάγουν".

Εμείς;

Μια ματιά στα μηνιαία δελτία συναλλαγών "Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού" του ΛΑΓΗΕ:

Το πιο πρόσφατο δελτίο (του Μαρτίου 2018), δείχνει στην σελίδα 3 τους "παίκτες", στην σελίδα 6 ότι "νά'ναι καλά η ΔΕΗ", στην σελίδα 7 ότι έχουμε και εμείς , σαν τα Γερμανικά αφεντικά μας πολλές εγκατεστημένες ΑΠΕ, στην σελ. 8 ότι η μέση ΟΤΣ είναι περί τα 40 ευρώ (σκεφτείτε το 90 των αιολικών και το 250 των φ/β), και στην σελίδα 11 αρχίζει το ενδιαφέρον:

alt

Τον Μάρτιο, εισάγαμε το 21,53% (κατά μηνιαίο μέσο όρο) και εξάγα6με το 19,25%! Οι "παίκτες"/έμποροι ρεύματος, βγάζουν λεφτά Η ακριβή ΟΤΣ είναι όταν καίμε αέριο (και δεν εξάγουμε, τουλάχιστον τον Μάρτιο). Εξάγουμε όταν η ΟΤΣ είναι χαμηλή. Θυμάστε την Γερμανία? Εξάγει όταν έχει μηδενική η αρνητική ΟΤΣ λόγω "τζάμπα" μεταβλητού κόστους ΑΠΕ. Μοιάζει να εισάγουμε όταν περισσεύει σε γείτονες (και μάλλον ρίχνει την ΟΤΣ — αλλά με επιφύλαξη όλα αυτά…). Στην σελίδα 26 φαίνονται οι χώρες (μηνιαίων) εισαγωγών και, στην 27, εξαγωγών. Εισάγουμε από Βαλκάνια και εξάγουμε στην Ιταλία. Χωρίς ημερήσια ή ωριαία στοιχεία, ή πολύ ψάξιμο που δεν έχω κάνει και πρέπει να κάνω, δεν μπορώ να πω ότι εξάγουμε ρεύμα από ΑΠΕ ή απλά μεταφέρουμε ρεύμα από Βαλκάνια προς Ιταλία…

Πρέπει να συγκρίνω τα δεδομένα για μερικούς μήνες στην σειρά, μπας και καταλάβω τι γίνεται…

The post Ανεπάρκεια ισχύος σε καιρό παρακμής που την λένε «απελευθέρωση» appeared first on AZ News.

thumbnailΟι Γερμανοί σκέφτονται να περιορίσουν την υποχρεωτική και κατά προτεραιότητα απορρόφηση ρεύματος από ΑΠΕ. Μαντέψτε ποιοί αντιδρούν…
May 26th 2018, 11:04, by aznews

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται και οι επιδοτήσεις δεν περιλαμβάνουν μόνο τις εγγυημένες ταρίφες. Περιλαμβάνουν και την κατά προτεραιότητα και υποχρεωτική απορρόφηση του τυχαίου ρεύματος στο δίκτυο (με ότι άλλα πρόσθετα κόστη αυτό συνεπάγεται).

Τώρα, το Υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να περιορίσει αυτή την επιδότηση για να μειώσει το κόστος του ρεύματος.

Η κατά προτεραιότητα υποχρεωτικά απορρόφηση "πράσινου" ρεύματος αναγκάζει σε μεταβλητή λειτουργία ή και πρόσκαιρο κλείσιμο συμβατικές μονάδες και υπερφορτώνει τα δίκτυα. Οι ΑΠΕτζήδες αντιδρούν στο προτεινόμενο μέτρο (που θα τους κόψει μία από τις δύο πιο δυνατές επιδοτήσεις) αντιπροτείνοντας περισσότερα έξοδα για περισσότερες διασυνδέσεις και γραμμές μεταφοράς (ώστε το πρόβλημα να μεταφέρεται …αλλού. Η μεταβλητή λειτουργία των συμβατικών μονάδων τις κάνει λιγότερο αποδοτικές και ασύμφορες, και χωρίς συμβατικές μονάδες δεν θα υπήρχε …ρεύμα).

Παρεμπιπτόντως, η περικοπή αυτή είναι η πρώτη από τρεις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ρυθμιστών Ενέργειας (ACER).  Η πρόταση, από τον Μάϊο του 2017, σε περίληψη εδώ.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές μηχανημάτων ΑΠΕ και οι ΑΠΕτζήδες έχουν βγάλει πολλά λεφτά χωρίς να έχουν συμβάλλει σε καμία εξοικονόμηση ενέργειας ή ρύπων. Απλά βγάζουν πολλά και σίγουρα λεφτά. Φόρος. Αναδιανομή. Όπου η μεν Γερμανία εξάγει τα μηχανάκια της και εμείς αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε.

Ο κος Σταθάκη υλοποιεί την "Δανία του Νότου" του άλλου φωστήρα, του 2009. Η Ελλάδα πάνω σε διασυνδέσεις Μέσης Ανατολής και ΒΔ Ευρώπης, με καλώδια που θα στηρίζουν όσες ΑΠΕ χωράνε, κυριολεκτικά. Θα ηλεκτροδοτούμαστε από τα καλώδια, και το κουτουρού ρεύμα από τις ΑΠΕ θα "εξάγεται" επί πληρωμή, όπως γίνεται στην Δανία και στην Γερμανία, χάρη στα καλώδια. Η ΟΤΣ (που βασίζεται στο μεταβλητό κόστος) θα είναι φτηνή όταν φυσάει, θα εξάγουμε με 30, 10 ή 0 την μεγαβατώρα και θα την πληρώνουμε …180 (μαζί με το κόστος των καλωδίων). Τα καλώδια θα φέρνουν ρεύμα από αέριο και αυτό θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της …Ιταλίας και Βουλγαρίας — αν περισσεύει, θα μας δίνουν και σε εμάς.  Τα περί Βίζεγκραντ τα πετάει η "αριστερή" Κυβέρνηση για να υπαινίσσεται ότι οι ΑΠΕ μπαίνουν για …γεωπολιτικούς λόγους. Παραμύθια Παλαιοπασόκων που παριστάνουν τους αειφόρους Συριζαίους. Αει-ΦΟΡΟΥΣ, με τους φόρους υπέρ των Γερμανών, με ποσοστά σε ντόπιους εισπράκτορες.

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις. Είναι φούσκα. Κάποια στιγμή, όταν θα είναι γεμάτη η χώρα μας με ΑΠΕ, θα σκάσει η φούσκα, θα μάς έχει μείνει ο λογαριασμός και κανείς δεν θα θυμάται ούτε την Μπιρμπίλη, ούτε τον Σταθάκη.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/energiewende-regierung-koennte-vorfahrt-fuer-oekostrom-einschraenken-a-1209386.html
Πηγή: Spiegel.de

The post Οι Γερμανοί σκέφτονται να περιορίσουν την υποχρεωτική και κατά προτεραιότητα απορρόφηση ρεύματος από ΑΠΕ. Μαντέψτε ποιοί αντιδρούν… appeared first on AZ News.

Στην Κύπρο, αντί στο Ισραήλ, η Eurovision 2019;
May 26th 2018, 09:20, by aznews

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Την είδηση μεταδίδει και ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, σημειώνοντας ότι την επιβεβαιώνουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μη φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Θυμίζουμε ότι η νικήτρια της φετινής Eurovision, Netta Barzila, φώναξε «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Παλαιστίνη

The post Στην Κύπρο, αντί στο Ισραήλ, η Eurovision 2019; appeared first on AZ News.

thumbnailΑνακοίνωση για την συμμετοχή του Α/ΓΕΑ σε Αεροπορικό Συνέδριο στο Ισραήλ
May 25th 2018, 22:44, by aznews

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία παίρνει συνεχώς διαστάσεις επικίνδυνες για τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο και απειλεί άμεσα τις δυνάμεις που αντιστέκονται στον Ιμπεριαλισμό, όπως είναι η Συρία και το Ιράν και η Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Το διάστημα 22–23 Μάη 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, συμμετείχε στις εργασίες του Αεροπορικού Συνεδρίου «IAF Senior Air Force Conference 2018», το οποίο διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ και πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

alt
Ο σφαγέας της Παλαιστίνης, Μπένζαμιν Νεντανιάχου, σε αναμνηστική φωτογραφία με τους προσκεκλημένους του συνεδρίου

Σε μια περίοδο όπου η Ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης και στην Συρία γενικεύεται και κλιμακώνεται, οι ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού συναινεί και συμμετέχει στο έγκλημα που συντελείται στη Μέση Ανατολή.

Οι συμφωνημένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα παίξει ενεργό ρόλο στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

The post Ανακοίνωση για την συμμετοχή του Α/ΓΕΑ σε Αεροπορικό Συνέδριο στο Ισραήλ appeared first on AZ News.

Media files:
01
Μαζικές παραιτήσεις στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή
May 25th 2018, 21:53, by aznews

Υπολειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες το κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή καθώς τα 13 από τα 15 μέλη του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την προηγούμενη Δευτέρα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αστυνομικοί της Κομοτηνής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επειδή συνάδελφοι τους από την Αθήνα ήρθαν για αιφνιδιαστικό έλεγχο, χωρίς να τους εξηγήσουν το λόγο, κάτι το οποίο θεωρήθηκε υποτιμητικό, από τα τοπικά στελέχη της ΕΥΠ, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη της παραίτησης.

Υπογραμμίζουν δε, -πάντοτε με ασφαλείς πληροφορίες-, το γεγονός, πως δεν βρέθηκε κάτι εναντίον τους.

Συνεπώς το τμήμα της Κομοτηνής έμεινε με μόλις δυο άτομα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά να μην λειτουργεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών του Νομού Ροδόπης, που πρόσφατα είχε και εκλογές, προς το παρόν, δεν έκανε καμία καταγγελία παρά το γεγονός ότι 13 μέλη της ένωσής του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από μια τόσο σημαντική υπηρεσία.

Πηγή: ΕΡΤ

The post Μαζικές παραιτήσεις στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή appeared first on AZ News.

6 Ιουνίου: Νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη την Ελλάδα
May 25th 2018, 21:45, by aznews

Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οπως δηλώνουν τους έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

«Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους» αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και «ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

The post 6 Ιουνίου: Νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη την Ελλάδα appeared first on AZ News.

thumbnailΓιατί οι νομοθέτες δεν ασχολούνται ποτέ με την πορνεία και την πορνογραφία;
May 25th 2018, 20:12, by aznews

Έχετε προσέξει ότι ΚΑΝΕΝΑ φεμινιστικό κίνημα, από αυτά που προωθούν τα ΜΜΕ …δεν ασχολείται ενεργά με την πορνεία και την πορνογραφία; Έχετε προσέξει ότι οι κουκουλοφόροι φρουροί της «Δημοκρατίας» δεν έχουν ποτέ επιτεθεί σε σπίτια που εκμεταλλεύονται γυναίκες ή σε εταιρίες προνογραφίας; Έχετε προσέξει ότι κανείς δεν ζητάει αυστηροποίηση των νόμων για την εμπορία ανθρώπων, την σεξουαλική εκμετάλλευση κλπ;

Αυτοί που αγωνίζονται νύχτα μέρα …για το δικαίωμα αναδοχής παιδιού από ομόφυλο ζευγάρι …περίπτωση μία στο εκατομμύριο …δεν δίνουν μία για τις χιλιάδες γυναίκες που ζουν σαν σκλάβες για να εξυπηρετούν τους περίεργους αυτής της κοινωνίας.

Ο λόγος είναι ότι οι καλύτεροι πελάτες αυτών των κυκλωμάτων είναι οι ίδιοι νομοθέτες.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5567254/kratoysan-egkleistes-allodapes-poy-ekswthoysan-sthn-porneia/
Πηγή: tanea.gr

alt

http://www.enikos.gr/international/556062/oi-piperates-apokalypseis-mias-pornostar-gia-ti-sxesi-tis-me-ton-
Πηγή: enikos.gr

The post Γιατί οι νομοθέτες δεν ασχολούνται ποτέ με την πορνεία και την πορνογραφία; appeared first on AZ News.

thumbnailΙστορικό δημοψήφισμα στην Ιρλανδία
May 25th 2018, 19:38, by aznews

alt
REUTERS/Max Rossi

Μετά από μήνες εκστρατείας οι κάλπες στην Ιρλανδία επιτέλους άνοιξαν για το ιστορικό δημοψήφισμα που αφορά στις αμβλώσεις. Η Ιρλανδία έχει από τους πλέον αυστηρούς νόμους με τις αμβλώσεις να απαγορεύονται ακόμα και στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού.

Περισσότερα από 6.500 εκλογικά κέντρα άνοιξαν τις πόρτες τους στο Δουβλίνο στις 7 το πρωί της Παρασκευής με την προσέλευση να είναι αρκετά μεγάλη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Λίο Βαράντακαρ έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της απαγόρευσης, καθώς ως γιατρός έχει εντοπίσει πολλά προβλήματα στον ισχύοντα νόμο.

«Δεν μπορούμε να εκλάβουμε τίποτα ως δεδομένο φυσικά, αλλά μέχρι στιγμής η προσέλευση είναι καλή σε όλη τη χώρα και ελπίζω το αυριανό αποτέλεσμα να είναι το ναι».

Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να προχωρήσουν σε άμβλωση, ενώ πολλές ρισκάρουν ακόμα και με 14 χρόνια κάθειρξη καταφεύγοντας σε ασφαλή μεν, παράνομα δε χάπια που αγοράζουν μέσω διαδικτύου. Οι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι πάνω στο ζήτημα.

«Το έχω σκεφτεί αρκετά. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχω το δικαίωμα να παίρνω μια ζωή. Θεωρώ ότι η ζωή είναι ιερή και για αυτό το λόγο έπρεπε να ψηφίσω όχι» δήλωσε μια κάτοικος του Δουβλίνου που ψήφισε όχι.

«Ψηφίζω σήμερα σκεπτόμενη όλες τις γυναίκες στην Ιρλανδία, που ταξιδεύουν. Όλες τις γυναίκες που έχουν πληγεί από την 8η τροπολογία και σκεπτόμενη την κόρη μου τις ανιψιές μου και όλες τις γυναίκες της Ιρλανδίας» δήλωσε άλλη κάτοικος της ιρλανδικής πρωτεύουσας, που ψήφισε υπέρ του ναι.

Ο δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Οι κάλπες δείχνουν ότι το αποτέλεσμα μπορεί να καθυστερήσει αύριο το βράδυ με την πιθανότητα να γίνουν κάποιες ανακαταμετρήσεις. Έχει διχάσει τους ψηφοφόρους εδώ στην Ιρλανδία με αυτόν τον παθιασμένο διάλογο και από τις δύο πλευρές».

The post Ιστορικό δημοψήφισμα στην Ιρλανδία appeared first on AZ News.

Ένα εκατομμύριο λιγότεροι φορολογούμενοι λαμβάνουν επιστροφή φόρου
May 25th 2018, 19:33, by aznews

Στους 975.513 ή ποσοστό 15,54% επί του συνόλου των 6,5 εκατ. φορολογικών δηλώσεων έχουν περιοριστεί τελευταία (2017) οι τυχεροί φορολογούμενοι που έχουν λαμβάνειν πιστωτικά εκκαθαριστικά και άρα επιστροφή φόρου από την Εφορία, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος.

Του Θάνου Πασχάλη

Πρόκειται για λιγότερους από τους μισούς φορολογούμενους που ελάμβαναν επιστροφή φόρου πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για το φορολογικό 2010 (δηλώσεις εισοδήματος 2011) είχαν λάβει επιστροφή φόρου 1.977.738 φορολογούμενοι ή ποσοστό 36,3% των φορολογικών δηλώσεων, και μάλιστα το συνολικό επιστρεφόμενο ποσό είχε φτάσει το 1,58 δισ. ευρώ, όταν για το 2017 οι 975.513 τυχεροί φορολογούμενοι έλαβαν συνολικά ως επιστροφή φόρου μόλις 374,8 εκατομμύρια ευρώ.

Πού αποδίδεται η μεγάλη μείωση στα πιστωτικά εκκαθαριστικά της Εφορίας στα χρόνια της κρίσης, με την ταυτόχρονη αύξηση των χρεωστικών και μηδενικών εκκαθαριστικών; Οι φοροτεχνικοί το αποδίδουν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης (ολοένα και περισσότεροι επιτηδευματίες άρχισαν να πληρώνουν φόρους λόγω των αυστηρών τεκμηρίων) και στον περιορισμό έως στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών που εξέπιπταν από το φορολογητέο εισόδημα ή μείωναν απευθείας τον φόρο εισοδήματος. Τα χρόνια της κρίσης, και λόγω των απαιτήσεων των δανειστών, καταργήθηκαν σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές για τα φυσικά πρόσωπα, όπως η δαπάνη για τόκους στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία, οι μισθώσεις κατοικιών, τα ενοίκια των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες υπό προϋποθέσεις κλπ.

Οι μόνες προς χρήση φοροαπαλλαγές που απέμειναν είναι ελάχιστες και αφορούν πλέον λίγους. Όσους π.χ φορολογούμενους κάνουν δωρεές χρηματικών ποσών στο δημόσιο ή ενισχύουν οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία υποψήφιων βουλευτών.

The post Ένα εκατομμύριο λιγότεροι φορολογούμενοι λαμβάνουν επιστροφή φόρου appeared first on AZ News.

thumbnailΗ Τουρκία μετέφερε χρυσό από τις ΗΠΑ στην Ελβετία
May 25th 2018, 19:22, by aznews

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών μετέφερε 19 τόνους χρυσού από τις ΗΠΑ στην Ελβετία σε μια προσπάθεια να αποφύγει πιθανές κυρώσεις.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία, η οποία είναι επίσημα 'εξω-εδαφική' στην οποία ούτε η ελβετική αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει, έλαβε φορτίο από το Fort Knox, ανέφερε ο ελβετικός ιστοχώρος ειδήσεων 'BZ Basel'.

Σύμφωνα με αυτόν η Τουρκία απέσυρε τα αποθέματα χρυσού από τις ΗΠΑ, ενδεχομένως, λόγω του φόβου προστίμου έναντι της κρατικής τράπεζας της χώρας «HalkBank» για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Οι ειδήσεις αυτές ακολουθούν τις αναφορές που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία σκοπεύει να αποσύρει τον χρυσό και τα συναλλαγματικά αποθέματά της από τις ΗΠΑ.

https://www.bzbasel.ch/basel/basel-stadt/brisante-transaktion-erdogan-holt-19-tonnen-gold-von-fort-knox-nach-basel-132584639
Πηγή: bzbasel.ch

The post Η Τουρκία μετέφερε χρυσό από τις ΗΠΑ στην Ελβετία appeared first on AZ News.

Υπάλληλος του ΕΦΚΑ χακάρωντας αύξησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου
May 25th 2018, 11:37, by aznews

Ένα κρούσμα ηλεκτρονικού «ριφιφί» για πλαστογράφηση στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου από επίορκο υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εντοπίστηκε στο υποκατάστημα επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, «ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη, για να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς, έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% στο 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κλπ)».

Με απόφαση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ' όπου κι αν προέρχεται.

The post Υπάλληλος του ΕΦΚΑ χακάρωντας αύξησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου appeared first on AZ News.

Έκτακτη η εισφορά αλληλεγγύης με τη «βούλα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
May 25th 2018, 09:10, by aznews

Ελπίδες για μείωση ή και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο μέλλον δημιουργεί πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η εισφορά χαρακτηρίζεται, εμμέσως πλην σαφώς, ως έκτακτη. Το συμβούλιο καλούμενο να απαντήσει επί του θέματος έκρινε ομόφωνα ότι η εισφορά αλληλεγγύης δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και η ενσωμάτωσή της αυτή περιλαμβανόταν στις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Του Σπύρου Δημητρέλη 

Στο σκεπτικό της σχετικής γνωμοδότησης τονίζεται ότι η εισφορά επιβλήθηκε μόνο και μόνο ως μέτρο για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια και την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Για το λόγο αυτό, όπως εξηγείται, δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος καθώς οι φόροι έχουν το χαρακτηριστικό ότι χρηματοδοτούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες του κράτους. Έτσι, η εισφορά αλληλεγγύης είναι ουσιαστικά και μη ανταποδοτική για τους φορολογούμενους.

Στο κείμενο της γνωμοδότησης αναφέρεται επί λέξει ότι "η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, επιβλήθηκε… στο πλαίσιο μνημονιακής δεσμεύσεως, ως μέτρο αναγκαίο, κατά την εκτίμηση του νομοθέτη, προς αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, με στόχο την επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ, μέσω δημοσιονομικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων, τη διασφάλιση του βιώσιμου χαρακτήρα των δημοσίων οικονομικών και την επίτευξη σημαντικών και βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία θα μειώνουν σταθερά το λόγο του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ. Αντιθέτως, ο φόρος επί του εισοδήματος επιβάλλεται με σκοπό την εξυπηρέτηση παγίων λειτουργικών αναγκών του Κράτους (υγεία, παιδεία, άμυνα κλπ), ανεξαρτήτως της συνδρομής ή μη ειδικών συνθηκών, οι οποίες μπορούν και μόνον να διαφοροποιήσουν το ύψος του φόρου. Συνεπώς, η εν λόγω εισφορά παρέχεται χωρίς ειδικό αντάλλαγμα προς εξυπηρέτηση γενικότερου κρατικού σκοπού."

Η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2010 με την εξής κλίμακα:

α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, υπολογιζόταν με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%) επί ολόκληρου του ποσού.

β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα (20.001) ευρώ έως και πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, υπολογιζόταν με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί ολόκληρου του ποσού.

γ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα (50.001) έως και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, υπολογιζόταν με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) επί ολόκληρου του ποσού.

δ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από εκατό χιλιάδες ένα (100.001) ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογιζόταν με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Από τα εισοδήματα του 2016 και μετά η εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται με βάση την εξής κλίμακα:

Εισόδημα σε ευρώ

Εισφορά Αλληλεγγύης

0–12.000

0%

12.001 — 20.000

2,20%

20.001–30.000

5,00%

30.001–40.000

6,50%

40.001 — 65.000

7,50%

65.001 — 220.000

9,00%

>220.000

10,00%

Στο πλαίσιο των αντίμετρων που έχουν συμφωνηθεί για εφαρμογή από το 2020 και μετά -εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση για εφαρμογή από τους θεσμούς- η εισφορά πρόκειται να καταργηθεί για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και να μειωθεί για εισοδήματα 30.000 έως 65.000 ευρώ. Συγκεκριμένα για το τμήμα του εισοδήματος από 30.000 έως 40.000 ευρώ θα μειωθεί στο 5% και για το τμήμα του εισοδήματος από 40.000 έως 65.000 ευρώ θα μειωθεί στο 7%.

The post Έκτακτη η εισφορά αλληλεγγύης με τη «βούλα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους appeared first on AZ News.

thumbnailΝέες απειλές στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και… τη Μιμή Ντενίση!
May 25th 2018, 04:39, by aznews

Νέες απειλές κατά των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται για την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών και την ανάταξη του μεγαλύτερου Πάρκου της Αθήνας απευθύνει με εκτεταμένη αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας ομάδα που αυτοαποκαλείται «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής».

Μετά το «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ» που απειλούσε ότι θα κάνει τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως να «φεύγουν τρέχοντας από το Πάρκο», η αντίστοιχη ομάδα της Αρχιτεκτονικής διακηρύσσει ότι «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ στο Πεδίο του Άρεως», αφού αυτό ανήκει στους «χρήστες ουσιών» καθώς και «σε υποκείμενα όπως οι τρανς (διεμφυλικοί)».

Το «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής»… κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για «συγκαλυμμένο ρατσισμό» επειδή ζητούν «ασφάλεια, καθαρισμό και φωτισμό» (!) και επειδή διαμαρτύρονται για το εμπόριο ναρκωτικών, όπως είχε κάνει η ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο) τον περασμένο Οκτώβριο με το συμβολικό κλείσιμό της.

alt

Γίνεται επίσης υποτιμητική αναφορά στους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ στο Πεδίον του Άρεως αλλά και σε όσους… μαζεύουν τα περιττώματα των σκυλιών τους!

Στην αφίσα στοχοποιείται ευθέως η ηθοποιός Μιμή Ντενίση με μεγάλη φωτογραφία από τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της ομάδας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» να βάψει λευκή την πρόσοψη του ερειπωμένου αναψυκτηρίου «Green Park», όπου τις νύχτες μεταφέρεται η πιάτσα ναρκωτικών από το εσωτερικό του Πάρκου, ενώ γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Πατούλη, ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ προς την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» σχετικά με τις νέες απειλές λάβαμε την απάντηση ότι «δεν πρόκειται να μπούμε σε διάλογο με καμία ομάδα που ουσιαστικά υπερασπίζεται τη λειτουργία ενός απάνθρωπου κυκλώματος πώλησης ναρκωτικών, το οποίο θησαυρίζει από την εξαθλίωση της ζωής νέων κοριτσιών και αγοριών, ακόμα και με τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση».

alt

The post Νέες απειλές στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και… τη Μιμή Ντενίση! appeared first on AZ News.

thumbnailΈδωσε ή δεν έδωσε άδεια ο Δήμος στην πορεία του 2ου αυτοοοργανωμένου Pride
May 24th 2018, 12:43, by aznews

To thessnews.gr που το ellinikahoaxes.gr βαφτίζει «αξιόπιστο» μας ενημερώνει ότι δεν δόθηκε ΚΑΜΙΑ άδεια από τον Μπουτάρη για την πορεία που έγινε στην Εγνατία την ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μπορεί οποιαδήποτε πορεία να κλείσει την Εγνατία Οδό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης …χωρίς άδεια; Υπάρχει το ενδεχόμενο να απαιτείται άδεια από άλλες υπηρεσίες κι όχι από τον Δήμο; Αλλά ακόμα και η κατάληψη πεζοδρομίου για τους σκοπούς της εκδήλωσης απαιτεί επίσης άδεια από τον Δήμο.

Για τι από αυτά …δεν έδωσε καμία άδεια ο Μπουτάρης; Για το κλείσιμο κεντρικής αρτηρίας; Για την κατάληψη πεζοδρομίου;

Και να έδωσε άδεια… μπροστά στο «Χέστηκα για το αν σκότωσε ή ΔΕΝ σκότωσε ο Κεμάλ» ή ότι η Γενοκτονία είναι ένας μύθος …μιλάμε για πταίσμα κι εντελώς αναμενόμενο από ένα τέτοιο υποκείμενο.

Το «αξιόπιστο» thessnews.gr όμως στην πραγματικότητα με fake news προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη ότι πρόκειται δήθεν για fake news. Γιατί; Πολύ απλά! Αφιερώνει όλο κι όλο δύο παραγράφους στο θέμα αυτό. Στην πρώτη μιλά για την «διασπορά» ψευδούς είδησης που στην Θεσσαλονίκη οι «έμπειροι» που ασχολούνται με το «δημοτικό ρεπορτάζ», παίρνουν «ως αστεία την ανάρτηση που δεν έχει ίχνος ρεπορτάζ» και μάλιστα ανησυχούν δήθεν για το «τι μπορεί να επακολουθήσει». Στην ουσία όμως δεν είπαν απολύτως τίποτα, που να αποδεικνύει το αντίθετο.

Στην επόμενη παράγραφο μπαίνουν δήθεν στο «ζουμί» και «ξετυλίγουν» το «κουβάρι». «Η αλήθεια είναι ότι στην Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα το 2ο αυτοοργανωμένο Pride, που καμιά σχέση δεν έχει με το Thessaloniki Pride […] Για την πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεν πήραν καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Άρα Μπουτάρης διοργανώνει Pride την ημέρα της Γενοκτονίας είναι Fake news». Η πληροφορία που μας δίδετε είναι ότι δεν πρόκειται για την «παρέλαση» του Μπουτάρη, ότι οι διοργανωτές δεν έλαβαν καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης κι ότι πρόκειται για fake news ότι «Μπουτάρης διοργανώνει Pride την ημέρα της Γενοκτονίας». Και σε αυτή την παράγραφο «όσοι ασχολούνται με το δημοτικό ρεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη», επιμένουν για fake news χωρίς αξιόπιστη παράθεση αποδεικτικών στοιχείων. α) Ότι η «παρέλαση» του Μπουτάρη δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη «πορεία», σημαίνει μήπως ότι ο Μπουτάρης δίνει άδεια μόνο στις δικές του «παρελάσεις»; Φυσικά και όχι! β) Μήπως πρόκειται για Fake News του thessnews.gr, ότι οι διοργανωτές της πορείας έκλεισαν την Εγνατία Οδό κι έστησαν πάγκους και τραπεζάκια χωρίς την άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης; γ) Δεν χρειάζεται να σταθούμε στο σημείο ότι ο Μπουτάρης δεν είναι ο οργανωτής, άρα πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δηλαδή δεν ευθύνεται η ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, εφόσον η ίδια δεν ήταν διοργανώτρια της πορείας, για ό,τι συμβαίνει στον Δήμο και μάλιστα την ημέρα της Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων;

Να ενημερώσουμε τους «έμπειρους ρεπόρτερ» του thessnews.gr και όλους όσους ασχολούνται με το «Δημοτικό ρεπορτάζ», ότι για να πάρει κανείς άδεια για να διοργανώσει διαδήλωση, πορεία, παρέλαση κ.λπ. και να κλείσει οποιονδήποτε δρόμο, ή έστω μία λωρίδα αυτού, θα πρέπει να πάρει κατ' αρχήν άδεια από την αστυνομία, τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από το γεγονός, ώστε να μπορεί κι εκείνη με τη σειρά της να λάβει τα μέτρα της, να ενημερώσει τον Δήμο και τους κατοίκους για τυχόν αλλαγές στην ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και παρεμπόδισης των πολιτών. Άρα ο Δήμος γνώριζε!

Επίσης, στην περίπτωση που οι διοργανωτές στήνουν εξέδρα, μεγάφωνα, πάγκους, τραπεζάκια κ.λπ. σημαίνει, στην ορολογία του Δήμου, ότι γίνεται «κατάληψη κοινόχρηστου χώρου» και απαιτείται άδεια και από τον Δήμο, Διεύθυνση Κοινοχρήστων Χώρων. Στην συγκεκριμένη πορεία, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, υπήρχαν και πάγκοι και τραπεζάκια… Άρα χρειαζόταν άδεια και από το Δήμο. Εάν παρόλ' αυτά δεν πήραν την άδεια από το Δήμο, τότε η Αστυνομία πως τους επέτρεψε να στήσουν πάγκους και τραπεζάκια σε «κοινόχρηστο χώρο» που είναι της αρμοδιότητας του δήμου;

http://ellinikahoaxes.gr/2018/05/21/fake-news-boutaris/
Πηγή: ellinikahoaxes.gr

alt alt alt

https://youtu.be/IM7iuQajIFc
Πηγή: youtube.com
http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/739991/aseveia-mpoytari-den-me-endiaferei-an-o-kemal-itan-fonias
Πηγή: newsbomb.gr

The post Έδωσε ή δεν έδωσε άδεια ο Δήμος στην πορεία του 2ου αυτοοοργανωμένου Pride appeared first on AZ News.

Media files:
Το fake news που έπαιξε ρόλο στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης | ellinikahoaxes.gr
01
01
01
1:04 Παναγιώτης Ψωμιάδης για επίθεση Μπουτάρη — Voria.gr Voria gr 12 χιλ. προβολές Νέο 1:00:21 AKATA MAKATA | Στη Χώρα των Παραμυθιών | Μέρος Α' Zouzounia TV I Ελληνικά Συνιστάται για εσάς 53:07 AKATA MAKATA | Λόλο Yolo | Συλλογή Zouzounia TV I Ελληνικά Συνιστάται για εσάς 7:02 Κασιδιάρης: «Οι Έλληνες ενωμένοι και εξοπλισμένοι θα συντρίψουμε την τουρκική απειλή» xryshayghcom 102 χιλ. προβολές 25:26 How To Carve a Portrait of Your Dog woodcarvingworkshop1 Συνιστάται για εσάς 6:37 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΑ ΘΕΩΝ — ΓΚΙΟΛΒΑΣ GreekTerminator 98 χιλ. προβολές 29:58 Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ANGELS Panagiotis Milas Συνιστάται για εσάς 17:10 ΕΚΛΑΨΑ ΛΙΓΟ..!!!Ο Απίστευτος πιτσιρικάς στο Ουράνιο Τόξο!!! emmanouil Flouris Συνιστάται για εσάς Ο Στέφανος Χίος τα χώνει στον Εβραίο Μπουτάρη Simon8687 84 χιλ. προβολές Ομόφωνη καταδίκη της άγριας επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη (Ειδήσεις ΕΡΤ1, 20/5/18) Καθαρή Δύναμη 3 80 χιλ. προβολές Νέο Μετανάστες σε μπλόκο ελεγχουν την ταυτότητα Έλληνα πολίτη Ομάδα Αλήθειας 305 χιλ. προβολές Markos Seferlis — Allos Gia Survivor KyKn0s Συνιστάται για εσάς Ο Γ. Μπουτάρης κατεβάζει το πανό της Ν. ΣΥΡΙΖΑ από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης alter thess 148 χιλ. προβολές Αυτοψια — ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Jeep Love Συνιστάται για εσάς Η γοητεία της τόλμης: Γιάννης Μπουτάρης at TEDxAcademy TEDx Talks 223 χιλ. προβολές Κασιδιάρης συνέντευξη σε τούρκικο κανάλι antimnimoniakos 23 χιλ. προβολές Ελληνικά υπερόπλα & Έλληνες Εφευρέτες (1) Lena Livanos 49 χιλ. προβολές Τα 10 πιο παράξενα πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου! adamisTV Συνιστάται για εσάς Ο Μεσογαίας Νικόλαος σε ελεύθερο διάλογο με τους νέους. I.M.K.A. 2018 Antonis Tzatzanis Συνιστάται για εσάς Λάκης Γαβαλάς: "Έχω ερωτευτεί τον Ηλία από το Survivor" — (Ooh la la!)(ΣΚΑΪ 13.5.2018) LeLo CaNa ViDeos Συνιστάται για εσάς Μπουτάρης: «Χέστηκα αν έσφαξε o Κεμάλ Έλληνες» } youtube.com
Ασέβεια Μπουτάρη: Δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς | newsbomb.gr
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item