ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ: All items | Greek ADD

ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ: All items

ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ   Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας: 400 πάσχοντες στην Αιτωλοακαρνανία! May 26th 2018, 20:00, by Γηγενής ...

ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ
 
thumbnailΠαγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας: 400 πάσχοντες στην Αιτωλοακαρνανία!
May 26th 2018, 20:00, by Γηγενής Αγρινιώτης

Στο Αγρίνιο η κεντρική εκδήλωση σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας - Τα αιτήματα των Συλλόγων

Χωρίς την κρατική μέριμνα και συμπαράσταση πορεύονται τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) σε όλη τη χώρα. Πανελλαδικά, στους συλλόγους πασχόντων που λειτουργούν, είναι εγγεγραμμένα περίπου
4.000 άτομα, ωστόσο είναι αποδεδειγμένο πως οι πάσχοντες στη χώρα ξεπερνούν τους 12.000!Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠΔ) Μαργαρίτα Καραγιώργου, στην Αιτωλοακαρνανία είναι βέβαιο πως υπάρχουν τουλάχιστον 400 πάσχοντες. Οι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο είναι περίπου το 1/3 του αριθμού αυτού, ενώ οι πάσχοντες στην Δυτική Ελλάδα είναι 1.500.

«Η ηλικία των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας στην Αιτωλοακαρνανία είναι κυρίως από 25 έως 31 χρόνων και γενικότερα από 18 έως 55 ετών» τόνισε στη «Σ» η κ. Καραγιώργου.

Ο κύριος λόγος που το μεγαλύτερο κομμάτι των πασχόντων δεν εγγράφεται στους συλλόγους σύμφωνα με την κ. Καραγιώργου είναι πως υπάρχουν ταμπού! 

«Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι πολλά συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι αφανή, πολλοί τα αποκρύπτουν για να διασφαλίσουν την δουλειά τους ή για να βρουν πιο εύκολα δουλειά» επισήμανε η κ. Καραγιώργου η οποία συμπλήρωσε πως: «το κράτος μας βλέπει μόνο σαν αριθμό. Ζητάμε απ' όλους τους πάσχοντες να έρθουν κοντά στους συλλόγους, γιατί όλοι μαζί ενωμένοι κερδίζουμε. Στο σύλλογό μας έχουμε δεχθεί και άτομα που πάσχουν χωρίς συνδρομή, αλλά και πάλι αυτή η συνδρομή είναι συμβολική. Διεκδικούμε την θέσπιση επιδόματος πολλαπλής σκλήρυνσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας από το κράτος. Κανένας δεν λαμβάνει κάποιο επίδομα, παρά μόνο αν πάσχουν από παραπληγία, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες δύσκολες περιπτώσεις που καθιστούν τον πάσχοντα μη λειτουργικό».

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει σε όλη την Περιφέρεια και στο Αγρίνιο δράσεις ευαισθητοποίησης. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Μαΐου, θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 6.00μ.μ., στην Παλιά Λαχαναγορά στην Πλατεία Δημάδη, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στην εκδήλωση, συνδιοργανωτής θα είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

thumbnailΣτην ψηφιακή εποχή που η Ελλαδάρα μας απέκτησε και Διαστημικό Οργανισμό 500 χιλιάδες πολίτες δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα
May 26th 2018, 18:30, by Γηγενής Αγρινιώτης

Δείτε τη λίστα με τις περιοχές που θαααα αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα εφ' όσον και εάν

Μόλις δύο μήνες πριν,στις 19 Μαρτίου,ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,Νίκος Παππάς, παρουσίασε τον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) και το πρώτο διοικητικό συμβούλιό του.

Κι όμως στην ίδια Ελλάδα,από την ίδια κυβέρνηση, μαθαίνουμε επισήμως πλέον ότι 500 χιλιάδες πολίτες έχουν αποκλειστεί από το τηλεοπτικό σήμα κατά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του in.gr σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4/6/2018 τίθεται από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη, Μαγκλάρα, ο κατάλογος των περιοχών - οικισμών της δράσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) για την κάλυψη των «λευκών περιοχών» με τηλεοπτικό σήμα.

Η εν λόγω δράση έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα καθώς αφορά περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες που αποκλείστηκαν από το τηλεοπτικό σήμα κατά την μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Η πρωτοβουλία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους δήμους της επικράτειας και η εφαρμογή της δράσης θα λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αποτέλεσε στο παρελθόν σημείο τριβής μεταξύ των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ σχεδόν όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας έχουν δεχτεί κατά επανάληψη παράπονα πολιτών που έμειναν χωρίς τηλεόραση. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, είχε εξαγγείλει την δράση στο παρελθόν.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης:

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» ολοκλήρωσε και θέτει σε δημόσια διαβούλευση τον κατάλογο των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης («λευκές περιοχές») της ελληνικής Επικράτειας που συμμετέχουν σε αυτό. Ο εν λόγω κατάλογος αποτελεί το Παράρτημα του προωθούμενου σχεδίου νόμου που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τη ΓΓΤΤ από την 23η/02/2018 μέχρι και την 09η/03/2018.

Μελέτες
Για την ορθή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του εγχειρήματος χρησιμοποιήθηκαν τόσο συμπεράσματα θεωρητικών μελετών όσο και πραγματικά δεδομένα που αφορούν στην πληθυσμιακή κάλυψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Πιο συγκεκριμένα, βάσεις του εγχειρήματος αποτέλεσαν κυρίως: α) οι μετρήσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε σχεδόν τέσσερις χιλιάδες (3.892) οικισμούς της χώρας και β) η «Μελέτη Εκτίμησης της Πληθυσμιακής Κάλυψης της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης» του Εργαστηρίου Ασυρμάτου & Επικοινωνίας Μεγάλων Αποστάσεων του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιντούτου Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Η εν λόγω μελέτη εφάρμοσε σχετικές συστάσεις και τεχνικές αναφορές των αρμόδιων διεθνών οργανισμών στο βελτιωμένο σχέδιο Χάρτη Συχνοτήτων (τροποποίηση ΚΥΑ 42800/2012), που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα. Παράλληλα, όπου αυτό κατέστη αναγκαίο, ελήφθη υπόψη και αξιολογήθηκε κάθε άλλη διαθέσιμη πηγή που αφορούσε στην πληθυσμιακή κάλυψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε επιμέρους οικισμούς της χώρας (π.χ. επιστολές Δήμων, Βουλευτών, πολιτών κ.α.).

Ο κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποτελείται από δύο μέρη.

Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης που εντάσσονται άμεσα στο έργο και δύνανται να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του, ενώ στο Β' μέρος εντάσσονται εκείνες που δύνανται να υπαχθούν σε αυτό μετά από την κατάθεση Βεβαίωσης – Υπεύθυνης Δήλωσης του οικείου Δήμου προς τη ΓΓΤΤ και κατόπιν διενέργειας σχετικού ελέγχου της ΕΕΤΤ σε αυτούς.

Επισημαίνεται ότι στο Β΄ μέρος του καταλόγου εντάσσονται οι οικισμοί, για τους οποίους δεν υπήρξε σύμφωνο αποτέλεσμα μεταξύ των μετρήσεων της ΕΕΤΤ και των θεωρητικών προβλέψεων της προαναφερθείσας μελέτης και γενικώς χρήζουν περαιτέρω ενεργειών αποτύπωσης κάλυψης.

Ανοικτή διαδικασία
Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΤΤ διασφαλίζει ότι η διαμόρφωση του καταλόγου είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία δύναται να οδηγήσει στην τροποποίηση/επικαιροποίηση του καταλόγου με σκοπό την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εκάστοτε οικισμών και την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι ο ακριβής προσδιορισμός του συνόλου των «λευκών περιοχών» της χώρας και η κατάρτιση του σχετικού καταλόγου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα επίπονη και απαιτητική εργασία, τόσο λόγω του πλήθους των προς αξιολόγηση οικισμών (13.354 οικισμοί) όσο και λόγω του ιδιαίτερου γεωγραφικού αναγλύφου που παρουσιάζει η χώρα μας (πληθώρα μικρών και απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών οικισμών με διάσπαρτο αριθμό μόνιμων κατοίκων σε συνδυασμό με τη δυσκολία διάδοσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων για την επίτευξη κάλυψης).

Επισημαίνεται ότι ο κατάλογος (που παρουσιάζει αποκλειστικά το in.gr) των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 04/06/2018 και ώρα 12:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

thumbnailΈβρος: Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες! - Σοκαριστικές εικόνες
May 26th 2018, 17:19, by Γηγενής Αγρινιώτης


Απίστευτο περιστατικό στον Έβρο - Λαχτάρησαν επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ, λίγο έξω από τις Φέρες - Ένας κεραυνός χτύπησε το όχημα που λαμπάδιασε στη στιγμή! - Ευτυχώς
κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε - Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες από το λεωφορείο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Λαχτάρησαν οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που εκτελούσε το μεσημέρι το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα.

Γύρω στις 4 το απόγευμα κι ενώ στην περιοχή είχε ξεσπάσει μπόρα, κεραυνός χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν στο χωριό Μοναστηράκι λίγο έξω από τις Φέρες.


Όπως μεταδίδει το e-evros χάρη στην ηλεκτρική εκκένωση του λεωφορείου και την άμεση αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να επεκταθούν στη γύρω περιοχή. Το λεωφορείο ωστόσο κάηκε ολοσχερώς.
#Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε λεωφορείο, στην περιοχή Μοναστηράκι Έβρου. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 26, 2018

Δείτε φωτογραφίες από το φλεγόμενο λεωφορείο

     

Πληροφορίες, φωτογραφίες από e-evros

thumbnailΔικαστικό θρίλερ στην Πάτρα: "Με βίαζε ο πατέρας μου" λέει η κόρη - Την διαψεύδει η μάνα της
May 26th 2018, 15:00, by Γηγενής Αγρινιώτης


Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο Κακουργημάτων Πατρών και αντιμέτωπος με τη βαρύτατη κατηγορία του βιασμού κατ΄εξακολούθηση της κόρης του για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, βρίσκεται από χθες ένας άνδρας, κάτοικος νησιού του Ιονίου. 

Ο άνδρας, με καταγωγή από άλλη χώρα, έχει προφυλακιστεί από το Νοέμβριο του 2017, μετά την καταγγελία που έκανε εις βάρος του, στον εισαγγελέα του νησιού, η 20χρονη σήμερα κόρη του, σύμφωνα με την οποία, από την ηλικία των 6 ετών και για οκτώ χρόνια, έπεφτε επανειλημμένα θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον πατέρα.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη όσο και δύσκολη, καθώς η οικογένεια έχει «σπάσει» στα δύο.

Η μεν κόρη εξακολουθεί να καταγγέλλει και σήμερα τον πατέρα της, για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, έχοντας δίπλα της συγγενείς και φίλους. Από την άλλη πλευρά, η μητέρα της και σύζυγος του κατηγορούμενου, τη διαψεύδει κατηγορηματικά, ισχυριζόμενη ότι έχει «παρασυρθεί» από συγγενείς σε μια πλεκτάνη που σκηνοθετήθηκε για περιουσιακούς λόγους.

Η 20χρονη κόρη κατέθεσε χθες στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί και στην καταγγελία της στον εισαγγελέα πέρυσι τον Ιούνιο, ότι δηλαδή ο πατέρας της, τη βίαζε συστηματικά από την ηλικία των έξι ετών μέχρι και τα 14 χρόνια της. Επιπλέον, κατηγόρησε και τη μητέρα της, ότι γνώριζε αλλά δεν έκανε τίποτα.

Στη δίκη κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, ο μικρός αδελφός του κατηγορούμενου.Για κάποιο διάστημα έμεινε στο ίδιο σπίτι και κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την ανιψιά του, η οποία όπως είπε, του εκμυστηρεύθηκε ότι σε πολύ μικρή ηλικία είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της. Στο πλευρό της καταγγέλλουσας κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και ο νέος, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις, καθώς και μια φίλη της και ο εξάδελφός της. Ολοι τους, είπαν στο δικαστήριο ότι η 20χρονη Στέλλα, τους εκμυστηρεύθηκε τις ίδιες καταγγελίες για τον πατέρα της.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ, ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ
Την υπόθεση ωστόσο, περιπλέκει μια ένορκη κατάθεση που έδωσε τον Φεβρουάριο η 20χρονη ενώπιον συμβολαιογράφου, με την οποία αναιρούσε όσα είχε πει στον εισαγγελέα. Σε αυτό το γεγονός στέκεται ιδιαίτερα η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Παναγιώτη Κεφαλληνό.

Επίσης, την κόρη διαψεύδει η ίδια η μητέρα της, όπως έκανε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, όπου ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος. Οπως είπε, έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για την καταγγελία της κόρης της, ενώ δικαιολογώντας τον σύζυγό της, είπε ότι έσπευσε να εξαφανιστεί από το νησί καταφεύγοντας σε μοναστήρι, για να αποφύγει το σκάνδαλο στη μικρή κοινωνία όπου ζούσε.

Στις πιέσεις του δικαστηρίου, πώς εξηγεί το γεγονός ότι η κόρη κατηγορεί τον πατέρα της με τις χειρότερες πράξεις, ανέφερε ότι ο άνδρας της, είναι θύμα πλεκτάνης που έχει στήσει στενός συγγενής, για περιουσιακούς λόγους και έχει παρασύρει και την 20χρονη.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ακόμα και το βράδυ πριν τη δίκη, η κόρη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και την διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμούσε να δει τον πατέρα της στη φυλακή, και πως ήταν διατεθειμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο δικαστήριο, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στα τέλη του μήνα.

του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
από την Έντυπη Έκδοση της Πελοποννήσου

thumbnailΚέρκυρα: Εντοπίστηκε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και παρασκευής αναβολικών (φωτο & βίντεο)
May 26th 2018, 13:20, by Γηγενής Αγρινιώτης


Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (25-05-2018) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατά την διάρκεια
της οποίας εντοπίστηκαν εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, παρασκευής αναβολικών ουσιών, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστων φύλλων κόκας (σκόνη), καθώς και φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.


Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παρασκευής αναβολικών ουσιών, παράβαση που σχετίζεται με την αθλητική νομοθεσία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε, ότι ήταν ο παραλήπτης δέματος, το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστων φύλλων κόκας (σκόνη), βάρους (5.020) γραμμαρίων.

Κατά την διάρκεια διαδοχικών αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της κατοικίας του εργαστήρια:
  • υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης όπου κατασχέθηκε ειδικός εξοπλισμός (λάμπες, μετασχηματιστές, αφυγραντήρες και άλλα) και
  • παρασκευής αναβολικών ουσιών, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ( 102) αναβολικά δισκία, φιαλίδια και συσκευασίες με υγρό διάλυμα, συσκευασίες με ουσίες (σκόνη) παρασκευής στεροειδών και αναβολικών ουσιών
Επιπλέον, σε εξωτερικούς και αποθηκευτικούς χώρους της κατοικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • φυτεία (21) δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως και 2 μέτρων, τα οποία και εκριζώθηκαν.
  • πλαστική συσκευασία, με φύλλα κάνναβης, βάρους (645) γραμμαρίων
  • ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (70) γραμμαρίων
  • επτά (7) αποξηραμένα κλαδιά κάνναβης καθώς και
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχε και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


thumbnailΕγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων για τη λειτουργία των φαναριών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου
May 26th 2018, 12:00, by Γηγενής Αγρινιώτης

Γιατί δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα ένας Εισαγγελέας;

Είναι αδιανόητη και καταντά εγκληματική ενέργεια η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των φαναριών μπροστά από τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Μπήκαμε στο δεύτερο μήνα,36 μέρες πλέον,που τα φανάρια δεν λειτουργούν και είναι θέμα τύχης το πότε θα συμβεί το μοιραίο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του διοικητή των δύο Νοσοκομείων,κυρίου Πάνου Παπαδόπουλου,αρμόδιοι για την επισκευή των φαναριών είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αντιπεριφέρεια Αιτωλ/νίας,που όμως κωφεύουν προκλητικά.

Στη τελευταία χθεσινή του ανακοίνωση (μόνο για το Μεσολόγγι,ενώ και στο Αγρίνιο η κατάσταση δεν διορθώθηκε) έθεσε το ερώτημα,που φυσικά δεν απαντήθηκε:Ο σοβαρός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών με ότι αυτό συνεπάγεται από την συγκεκριμένη σας αμέλεια δεν μπαίνει στο δικό σας κάδρο;

Και στο διαδίκτυο όμως η αγανάκτηση για τα χαλασμένα φανάρια ξεχειλίζει!

Διαβάστε ενδεικτικά μια ανάρτηση 

Βασιλης Ασημακης (8 Μαϊου)
Σ' αυτό το "εξάμβλωμα", που οδηγεί νότια του Αγρινίου (προς Νοσοκομείο κλπ) και που ο θεός να το κάνει δρόμο, οι φωτεινοί σηματοδότες εδώ και αρκετές μέρες δεν λειτουργούν. Ακούει κανείς "αρμόδιος"; Ιδρώνει το αυτί κανενός; Η κατάσταση, λίαν επιεικώς, έχει γίνει πολύ επικίνδυνη. Έλεος πιά. Για καλό και για κακό όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον δρόμο, κάντε προηγουμένως και κανένα σταυρό ! Ακόμη η βρωμιά, τα σκουπίδια, τα χορτάρια, οι δεκάδες τροχαίες παραβάσεις καθημερινά είναι θέματα, με το οποία επίσης δεν ασχολείται κανείς, απ' αυτούς που είναι υποχρέωσή τους και δουλειά τους να το κάνουν. Κατά τα λοιπά η πόλη "ξεχωρίζει" και "πάει μπροστά", σύμφωνα με συχνές δηλώσεις αρχόντων και (λυπάμαι), και αρκετών αρχομένων .... Αυτά για την ώρα ...


Βασιλης Ασημακης (25 Μαϊου) Από όσα έγραψα στις 8 Μαΐου 2018 τίποτε δεν έχει αλλάξει. Και η κατάσταση παραμένει η ίδια (και χειρότερη) και το αυτί κανενός αρμοδίου δεν έχει ιδρώσει μέχρι σήμερα !!! Και μετά διερωτώμαστε γιατί η χώρα γενικώτερα δεν πάει μπροστά. Και επίσης κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη. Αυτοί είμαστε ... δυστυχώς ... και καλά να πάθουμε .... Ακόμη και αν τα παθήματά μας λειτουργούν ως "ιστορική αναγκαιότητα" .... δυστυχώς η αποσάρθρωση των πάντων προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Και το περίεργο είναι ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες χιλιάδων πολίτες που όχι μόνο "χειροκροτούν", αλλά και επαναφέρουν φαντάσματα του παρελθόντος στην επικαιρότητα !!!!

Η δική μας απορία είναι γιατί ο κύριος Παπαδόπουλος δεν καταφεύγει στη Δικαιοσύνη,αλλά και γιατί κάποιος Εισαγγελέας της περιοχής γιατί δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με διώξεις κατά των υπευθύνων;

Τι περιμένουν;Τον πρώτο νεκρό για ν' αρχίσουν τους διαξιφισμούς για το ποιός πταίει;

thumbnailΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι συντάξεις στην «πρέσα» έως το 2060 - Στα 64 και 69 τα όρια ηλικίας
May 26th 2018, 09:50, by Γηγενής Αγρινιώτης

Στο φως η απόρρητη αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό

Μνημόνιο διαρκείας με μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας για μια περίοδο 45 ετών, που ξεκινά από το 2016 και εκτείνεται
ως το 2060, αποκαλύπτει η απόρρητη μελέτη για την πορεία του ασφαλιστικού μετά τους νόμους (4336, 4387 και 4472) που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η νέα μελέτη 47 σελίδων του 2018 είναι προς το παρόν απόρρητη. Εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και φυλάσσεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε αρμόδιους παράγοντες της Κομισιόν.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής την εξασφάλισε κατ' αποκλειστικότητα και τη δημοσιεύει ολόκληρη σήμερα.

Βόμβα…
Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν «μέχρι κεραίας» και επιπρόσθετα θα υπάρχουν νέες αλλαγές και στα όρια ηλικίας που αυξάνονται προοδευτικά από το 2021 και μετά. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους πίνακες της απόρρητης μελέτης:

1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση 18% από τον Δεκέμβριο του 2018 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης λαμβάνεται ως δεδομένο ότι δεν θα δοθεί καμία αύξηση για μια 10ετία τουλάχιστον σε όσους παλαιούς συνταξιούχους μένει υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς μετά τη μείωση κατά 18%.

2. Ερχεται αυτόματη αύξηση ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από το 2021 και μετά. Προοδευτικά (μετά το 2035) η αύξηση σε σχέση με τα σημερινά όρια ηλικίας φτάνει στα 5 έτη. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα έρθει απότομα, αλλά θα είναι προοδευτική. Ανά τρία χρόνια, με πρώτη εφαρμογή από την 1/1/2021, οι ηλικίες συνταξιοδότησης, είτε για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη, θα αναπροσαρμόζονται όχι με νόμο, αλλά με βάση το πόσο ανεβαίνει η ηλικία επιβίωσης για τους άνω των 65 ετών. Η ηλικία που θα βγαίνουμε στη σύνταξη δηλαδή συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής! Στο αυθεντικό αγγλικό κείμενο της μελέτης η αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας (σ.σ.: που έχει νομοθετηθεί ήδη από το 2010 με το νόμο 3863 και επικαιροποιήθηκε το 2015 με το νόμο 4336 και το τρίτο Μνημόνιο) αναφέρεται: «the legislation stipulates a retirement age increase mechanism from year 2021 onwards, that will adjust the retirement age in line with life expectancy every three years». Δηλαδή, «η νομοθεσία προβλέπει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης συνδέεται από το 2021 και ανά τριετία, με το προσδόκιμο ζωής».

3. Η έξοδος για πλήρη σύνταξη με 15 ως 20 έτη ασφάλισης από το 67ο έτος ανεβαίνει ως το 69ο έτος μετά το 2021 και εκτινάσσεται στο 72ο έτος από το 2040 και μετά.

4. Η σύνταξη με 40 χρόνια εισφορών ανεβαίνει στο 64ο έτος από το 2021 ως το 2030 και φτάνει στα 66 από το 2040 και μετά.

5. Ερχεται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και μάλιστα ταχέως, εντός της επόμενης διετίας. Η πρόωρη σύνταξη από το 62ο έτος περνάει στο 64ο έτος σταδιακά και προοδευτικά (με τις ανά 3 χρόνια αλλαγές ορίων) από το 2021 και μετά.

Παλαιές συντάξεις
Το μεγάλο σοκ αποκαλύπτεται στα ποσά συντάξεων, παλιών και νέων.
Οι περικοπές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2018 στους παλαιούς συνταξιούχους είναι το ένα κομμάτι και οι μειώσεις στις νέες συντάξεις (για αιτήσεις μετά το νόμο Κατρούγκαλου) είναι το δεύτερο.

Στο μεν πρώτο τμήμα των περικοπών, η απόρρητη μελέτη που αναλύει επίσημα και για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τι θα συμβεί πραγματικά στις συντάξεις με τους ψηφισμένους μέχρι σήμερα νόμους της κυβέρνησης, αναφέρει ότι:
  • Οι κύριες συντάξεις όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 12/5/2016, επανυπολογίζονται και έχουν: α) την εθνική σύνταξη, β) την ανταποδοτική σύνταξη και γ) την προσωπική διαφορά, δηλαδή το ποσό της διαφοράς σε σχέση με τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα. Από την 1/1/2019 (σ.σ.: δηλαδή από τη σύνταξη που πληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018) η προσωπική διαφορά καταργείται είτε ολοσχερώς είτε εν μέρει. Θα χάσουν όλο το ποσό όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά έως 18% στη νέα σύνταξη, ενώ όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά άνω του 18% θα έχουν μείωση της σύνταξης μέχρι 18%. Το υπόλοιπο της διαφοράς που απομένει συμψηφίζεται με αυξήσεις που νομοθετικά έχουν προβλεφθεί να αρχίσουν να δίδονται από το 2023 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας συνταξιούχος έχει σήμερα 1.100 ευρώ και με τον επανυπολογισμό η σύνταξη βγαίνει στα 800 ευρώ, έχει θετική προσωπική διαφορά 300 ευρώ ή ότι η νέα σύνταξη είναι κατά 27% μεγαλύτερη από την παλιά. Τον Δεκέμβριο του 2018 θα έχει μείωση κατά 18% ήτοι κατά 198 ευρώ και η σύνταξη θα μειωθεί στα 902 ευρώ. Ομως, το υπόλοιπο της διαφοράς από τα 800 ως τα 902 ευρώ (δηλαδή τα 102 ευρώ που θα παίρνει), θα συμψηφιστεί με τις αυξήσεις που θα δοθούν από το 2023 και μετά. Στην πράξη, αν δοθούν 20 ευρώ αύξησης, ο εν λόγω συνταξιούχος θα πάρει μηδέν γιατί αυτά τα 20 ευρώ θα συμψηφιστούν με τα 102 ευρώ της νέας προσωπικής διαφοράς, η οποία θα μειωθεί ισόποσα με την αύξηση. Στα 102 ευρώ δηλαδή θα έχει 82 ευρώ προσωπική διαφορά και 20 ευρώ αύξηση. Αν το 2024 ξαναδοθεί αύξηση 20 ευρώ, τότε θα έχει 62 ευρώ προσωπική διαφορά και 40 ευρώ από αυξήσεις. Οταν μηδενιστεί η προσωπική διαφορά, θα έχει πραγματική αύξηση στη σύνταξη. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί για μια 10ετία τουλάχιστον.
  • Οι επικουρικές συντάξεις που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω των 1.300 ευρώ, επανυπολογίζονται και εφόσον το νέο ποσό είναι μικρότερο, τότε επιβάλλεται μείωση ως 18%.
  • Δεν επανυπολογίζονται οι επικουρικές όσων είχαν άθροισμα συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ καθώς τα ποσά των επικουρικών για αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: περίπου 330.000 συνταξιούχοι) επανυπολογίστηκαν ήδη από 1/6/2016 και μειώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο αν ο επανυπολογισμός που έγινε σε αυτές τις επικουρικές «κατέβασε» το μικτό άθροισμα κάτω από τα 1.300 ευρώ, προβλέφθηκε μια προσωρινή προσωπική διαφορά και η μείωση κάτω των 1.300 ευρώ δεν εφαρμόστηκε. Αυτή η προστασία εξαλείφεται τώρα και όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα τη χάσουν από την επικουρική του Ιανουαρίου του 2019.
Στους… νέους
Το δεύτερο σκέλος των περικοπών αφορά στους νέους συνταξιούχους που θα υποβάλουν αίτηση από 13/5/2016 και μετά.

Εδώ οι μετρήσεις της μελέτης δείχνουν εξαφάνιση των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ εντός διετίας καθώς η συνολική αναπλήρωση από κύρια και επικουρική σύνταξη πέφτει κάτω και από το 59% του μισθού (σ.σ.: συντάξιμες αποδοχές). Το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις από 65% που είναι σήμερα υποχωρεί στο 54% του μισθού το 2020,στο 49% το 2030 και στο 44% το 2040!

Στις επικουρικές η αναπλήρωση πέφτει στο 10% με 12%, με τις νέες κιόλας συντάξεις, που υπολογίζονται για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1/1/2015 και μετά.

Το σοκ δεν έχει φανεί ακόμη καθώς είναι σε λίστα αναμονής πάνω από 110.000 νέες επικουρικές συντάξεις από το 2015 και μετά.

Η συνολική αναπλήρωση μισθού από σύνταξη (σύμφωνα με τον πίνακα 10 της μελέτης) εξελίσσεται για κύριες και επικουρικές συντάξεις ως εξής:
  • Στο 77% μέχρι το 2016.
  • Στο 64% μέχρι το 2020.
  • Στο 59% μέχρι το 2030.
  • Στο 54% μέχρι το 2040
  • Στο 47% μέχρι το 2050.
  • Στο 43% μέχρι το 2060.
Οι δείκτες αναπλήρωσης συνδυάζονται με μια μέση διάρκεια εισφορών για σύνταξη που θα φτάσει στα 37,8 έτη από 31 έτη σήμερα για τους άνδρες και στα 37,1 έτη από 29 έτη που είναι σήμερα για τις γυναίκες.

Στην τσέπη των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων που προγραμματίζουν σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου, οι δείκτες αναπλήρωσης «τους λένε να συντομεύουν» γιατί όσο αργότερα αποχωρήσουν τόσο λιγότερα θα πάρουν! Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με μισθό 1.350 ευρώ:

Με αποχώρηση το 2016 (πριν από τα μέτρα) παίρνει σήμερα 1.039 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη.
  • Το 2020 θα πάρει 864 ευρώ από κύρια και επικουρική.
  • Το 2030 θα πάρει 796 ευρώ.
  • Το 2040 θα έχει 729 ευρώ.
Μειώνουν τις δαπάνες στο 13,4% του ΑΕΠ
Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί γίνονται αυτά στο ασφαλιστικό» βρίσκεται στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά και είναι η συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών στα επίπεδα των χωρών της ευρωζώνης.

Η Γερμανία δαπανά το 8%-9% του ΑΕΠ της για τις συντάξεις, ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι κοντά στο 13%. Στην Ελλάδα οι δαπάνες έφτασαν στο 17,3% του ΑΕΠ το 2016 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει πάει τη δαπάνη στο 13,4% το 2020, δηλαδή την κατεβάζει 3,9 μονάδες, που σημαίνει απώλεια άνω των 7 δισ. ευρώ για τους συνταξιούχους. Μετά το 2020 η δαπάνη πέφτει πιο κάτω, στο 12,9% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει «γενοκτονία» ασφαλισμένων και οι «ξένοι» και η τρόικα της λένε «μπράβο», γιατί τους βολεύει, αλλά δεν της λένε ότι θα πρέπει να βελτιώσει και την κοινωνική διάσταση του ασφαλιστικού, δηλαδή μια χαμηλή σύνταξη, των 600 ευρώ, να μην έχει και φόρους και υψηλό ΕΝΦΙΑ και εισφορές και «φακελάκια» στην περίθαλψη, αλλά να είναι απαλλαγμένη από τα χαράτσια του κράτους.

Για να φτάσουμε σε επίπεδα Γερμανίας, το ελληνικό κράτος θα πρέπει να σταματήσει το σκάνδαλο με τις διαρκείς περικοπές και να αλλάξει τους κακούς νόμους δίνοντας ως μοναδικό κίνητρο ασφάλισης μια καλή σύνταξη, έστω και στα βαθιά γεράματα των σημερινών 50άρηδων και 30άρηδων. Αλλιώς θα έχει συμβάλει σε μια πρωτοφανή γενοκτονία των πιο παραγωγικών ηλικιών της χώρας.

Κώστας Κατίκος
kkatikos@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 27/5/18

thumbnailΑγρίνιο: Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας νεαρών γυναικών σε μία εβδομάδα!
May 26th 2018, 08:45, by Γηγενής Αγρινιώτης

Προβληματίζουν οι πολλές απόπειρες αυτοκτονίας στην περιοχή μας,ευτυχώς στη μεγάλη πλειοψηφία τους αποτυχημένες

Μία 15χρονη, μία 19χρονη και μία ακόμα νεαρή γυναίκα γύρω στα 30 έφτασαν στο σημείο να θελήσουν να βάλουν τέλος στην ζωή τους μέσα σε αυτή την εβδομάδα.
Μάλιστα η τελευταία απόπειρα σημειώθηκε χθες στις 12:00μ.μ. στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Τις πρώτες μέρες της εβδομάδας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου μία ανήλικη ετών 15 και μία ενήλικη ετών 19 διότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Άμεσα και τα δύο περιστατικά αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, νοσηλεύτηκαν για όσο κρίθηκε αναγκαίο στην νοσηλευτική μονάδα και πήραν εξιτήριο όταν η κατάστασή τους δεν ενέπνεε καμία ανησυχία.

Χθες 25/5 στις 12:00 μία νεαρή γυναίκα θέλησε να βάλει τέλος στην ζωή της απειλώντας πως θα πέσει από το μπαλκόνι τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Άμεσα στο σημείο έφτασε τόσο δύναμη της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής.

Αρχικά η νεαρή γυναίκα ήταν ανένδοτη στην όποια επικοινωνία με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, αλλά στην συνέχεια ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Ευστρ. Πετράκης μαζί με μία Αστυνομικό κατάφεραν να αποτρέψουν την πράξη της γυναίκας και να βγει μόνη της από το διαμέρισμα οδηγούμενη στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Να σημειώσουμε πως η νεαρή γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα.

Σημασία έχει πως και οι τρεις απόπειρες δεν ολοκληρώθηκαν και έτσι και τα τρία άτομα πλέον είναι στη ζωή.
https://agrinioreport.com/

thumbnailΑμφιλοχία: 20χρονος «έκλεψε» ανήλικη και του φόρεσαν... βραχιολάκια!
May 26th 2018, 07:57, by Γηγενής Αγρινιώτης


Στη σύλληψη ενός 20χρονου που κατηγορείται για αρπαγή ανήλικης και εκούσια απαγωγή, προχώρησαν χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr ο νεαρός «έκλεψε» 17χρονη στην περιοχή της Αμφιλοχίας, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν στην αστυνομία, η 45χρονη μητέρα και η επίσης 45χρονη νονά της ανήλικης.

Η ανήλικη επέστρεψε στην οικογένειά της, ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί για τα περαιτέρω στον Εισαγγελέα Αγρινίου.
http://sinidisi.gr/

thumbnail«Βρέχει» λουκέτα στο Αγρίνιο! (φωτο & ηχητικό)
May 25th 2018, 20:30, by Γηγενής Αγρινιώτης


Αποκαρδιωτική η εικόνα στην αγορά - Με μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση ο Παναγιώτης Μπεσίνης και ο Χρήστος Τσιρώνης

Με μελανά χρώματα, περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα η αγορά του Αγρινίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Χρήστος Τσιρώνης, μιλώντας στην εκπομπή του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».
Περπατώντας κάποιος καθημερινά σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, που άλλοτε έσφυζαν από αγοραστική κίνηση, συναντά λουκέτα σε καταστήματα, πολλά από τα οποία μάλιστα λειτουργούσαν για αρκετά χρόνια. Πόλη λουκέτων χωρίς υπερβολή, μιας και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ενδεικτικά, το 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, λουκέτο έβαλαν 468 καταστήματα, και κάθε χρόνο αυξάνονται περίπου κατά 100! «Δεν έχει νόημα πλέον η ετήσια καταγραφή από μέρους. Η κατάσταση στην αγορά είναι μη αναστρέψιμη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεσίνης, την ώρα που σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο, πωλητήριο έχουν βάλει τουλάχιστον 30 μαγαζιά εστίασης και αναψυχής!


mpesinis tsironis ditika
Ο Χρήστος Τσιρώνης και ο Παναγιώτης Μπεσίνης στη χθεσινή εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Η μη ενασχόληση πια με τον πρωτογενή τομέα, η συνεχείς φορολογία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων (μείωση αγοραστικής δύναμης) και η μικρή παρουσία φοιτητικού κόσμου στην πόλη, παρουσιάζονται ως μερικές μόνο από τις κυριότερες αιτίες της κρίσης στο Αγρίνιο. Τόσο ο κ. Μπεσίνης όσο και ο κ. Τσιρώνης πάντως αναφέρθηκαν εκτενώς και στην απομόνωση του Αγρινίου από τον αναπτυξιακό χάρτη φέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη μη χάραξη κάθετης σύνδεσης της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και την απουσία βιομηχανικής περιοχής.
Η «Σ» σήμερα σας παρουσιάζει στις φωτογραφίες που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ, λουκέτα σε επιχειρήσεις σε πολυσύχναστα σημεία του Αγρινίου που κάποτε αποτελούσαν εμπορικούς προορισμούς!
louketa agrinio
(«Βροχή» από λουκέτα σε Δήμου Τσέλιου, Παπαστράτου και Σουλίου)
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

thumbnailΝαύπακτος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταφοράς,αποθήκευσης και διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης
May 25th 2018, 19:30, by Γηγενής Αγρινιώτης


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Συνελήφθησαν στις 20-5-2018 στην περιοχή της Ναυπακτίας, τέσσερα (4) άτομα, εκ των οποίων δυο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 41 ετών και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 32 ετών, μέλη του κυκλώματος.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, πιστοποιήθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης τους.

Ειδικότερα ως προς τον τρόπο δράσης, ο 36χρονος χρησιμοποιώντας μισθωμένο όχημα, προμηθευόταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από τους έτερους συλληφθέντες, με σκοπό την μεταφορά και άμεση παράδοση σε συνεργούς τους στην Αθήνα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -53- κιλών και -200- γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των -55.070- ευρώ
  • Έξι (6) συσκευές κινητών

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

thumbnail4,5 χρόνια φυλάκιση για την αιματηρή ομηρία στην ΔΟΥ Βόνιτσας
May 25th 2018, 18:18, by Γηγενής Αγρινιώτης


Η υπόθεση της αιματηρής ομηρίας στην ΔΟΥ Βόνιτσας, στις 21 Δεκεμβρίου του 2010, αναβίωσε σήμερα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο Αγρίνιο, με κατηγορούμενο τον 55χρονο σήμερα δράστη της ομηρίας.

Ήταν Δεκέμβριος του 2010, όταν ένας 47χρονος από την Κανδήλα επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας για τακτοποίηση φορολογικής εκκρεμότητάς του. Ο 47χρονος, όπως φάνηκε στη συνέχεια, ήταν αποφασισμένος για όλα…

Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση διακοπή άσκησης του επαγγέλματος του ως σιδηρουργού. Επειδή θεώρησε ότι δεν εξυπηρετείται αφού είχε επισκεφθεί σε προγενέστερο χρόνο δύο φορές την Δ.Ο.Υ., αρχικά απείλησε ότι θα κάψει τον 60χρονο προϊστάμενο της υπηρεσίας επιδεικνύοντας πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό που έφερε μαζί του και στη συνέχεια με την λαβή πιστολιού που έβγαλε από την τσέπη του, τον τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο.

Αμέσως μετά, με την απειλή του όπλου κράτησε ως όμηρο 47χρονο υπάλληλο, ενώ οι υπόλοιποι έξι υπάλληλοι και δεκαπέντε συναλλασσόμενοι πολίτες που βρίσκονταν μέσα, εξήλθαν πανικόβλητοι από το κτίριο.

Το μεσημέρι μετά από επιχείρηση και αφού είχε προηγηθεί προσπάθεια από ειδικούς διαπραγματευτές, είχε επιτευχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις η σύλληψη του δράστη και η απελευθέρωση του ομήρου. Κατά την σύλληψη όμως, ο 47χρονος, πυροβόλησε μία φορά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξιό ισχίο 46χρονος τότε Αξιωματικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού ήταν σοβαρός και έλαβε δυο χρόνια αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.

Στο δικαστήριο σήμερα, στον 55χρονο δράστη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών που, όπως έγινε γνωστό, είναι εξαγοράσιμη και θα πληρωθεί με 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.
http://www.agriniopress.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας σχετικά με σύλληψη ένοπλου δράστη στη Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας στις 21 /12/2010

thumbnailΤα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 27 Μαϊου 2018
May 25th 2018, 16:45, by Γηγενής Αγρινιώτης

Για ακόμα μία φορά οι "έγκυρες" της Κυριακής κυκλοφορούν... εγκαίρως από  το απόγευμα της Παρασκευής

Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

















thumbnailΣυναγερμός: Συρρίκνωση στις συντάξεις, διόγκωση στα «κόκκινα δάνεια»
May 25th 2018, 11:30, by Γηγενής Αγρινιώτης


Συναγερμός σε χιλιάδες νοικοκυριά, αφού οι περικοπές στις συντάξεις αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό στα κόκκινα δάνεια!

Σε στάση πληρωμών απέναντι στις τράπεζες θα υποχρεωθούν από τα
τέλη του χρόνου χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι φρόντιζαν να διατηρούν στο… πράσινο τα δάνεια των παιδιών τους.

Το νέο «ψαλίδι» ακόμη και πάνω από 18%, που βάζει η κυβέρνηση -αρχής γενομένης από τον προσεχή Δεκέμβριο- στις αποδοχές περίπου 1,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων, αναμένεται να επηρεάσει και τη συνέπεια πληρωμών μερίδας αυτών προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Πολλοί από τους σημερινούς 65άρηδες έχουν πάρει "επ' ώμου" τα πάγια έξοδα των παιδιών τους, μεταξύ των οποίων και τα δάνεια -καταναλωτικά, αλλά και στεγαστικά- αναλαμβάνοντας τη μηνιαία εξόφληση της δόσης.

Παρά τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις τους δε, εκείνοι συνέχιζαν να συνδράμουν οικονομικά, δυνατότητα που θα απολέσουν όταν τεθούν σε εφαρμογή οι νέες μειώσεις», τονίζουν στον Ελεύθερο Τύπο αρμόδιες πηγές και προσθέτουν: «Στην περίπτωση, μάλιστα, που ο γονιός τυγχάνει να είναι και εγγυητής, τότε κινδυνεύει να δει την περιουσία του να βγαίνει στο e-σφυρί».

Υπενθυμίζεται ότι μολονότι οι εγγυητές κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης είθισται να παραιτούνται από κάθε δικαίωμά τους, με συνέπεια να χαρακτηρίζονται ως πρωτοφειλέτες, η αντιμετώπισή τους ως τέτοιους φέρεται να γίνεται κατά το δοκούν από τις τράπεζες.

Κι αυτό γιατί, ενώ ο δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με το δανειστή, πετυχαίνοντας ακόμη και «κούρεμα» χρέους, ο εγγυητής συνεχίζει να είναι υπόχρεος για το σύνολο της οφειλής.

«Χιλιάδες εγγυητές στεγαστικών, καταναλωτικών και άλλων δανείων, που έλαβαν φυσικά πρόσωπα, θα είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εάν το δάνειο σταματήσει να εξυπηρετείται, αφού κινδυνεύουν με δέσμευση της περιουσίας τους», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα, δε, με τα όσα φέρεται να έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, σε βάθος τετραετίας πρέπει να διενεργηθούν περισσότερες από 130.000 εκποιήσεις.

«Καμπανάκι»
Τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων σταθμίζουν οι τράπεζες, τη στιγμή, μάλιστα, που έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 31 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019 (στα 64,6 δισ. ευρώ από 95,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017).

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη, αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι κυβερνητικές αποφάσεις για νέες μειώσεις στις συντάξεις, τα πρώτα… δείγματα είναι μάλλον ανησυχητικά.

«Στη διαρροή και μόνο της είδησης ότι επίκεινται νέες περικοπές στις αποδοχές εκατομμυρίων συνταξιούχων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν στα αρμόδια τμήματα των ιδρυμάτων για να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, όπως αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» στο ένθετο «Ασφάλιση & Συντάξεις» στις 14/5, μειώσεις έως 18% θα έχουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, αλλά και οι διπλοσυνταξιούχοι του ΕΤΑΑ, όπως και οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας, κυρίως του Δημοσίου.

«Ψαλίδι» έως 12% έρχεται για συνταξιούχους ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών, με τη μείωση να είναι μικρότερη λόγω των αυξημένων εισφορών που είχαν καταβάλει ως ασφαλισμένοι και ήταν έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες πιο πάνω από τις εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη στο ΙΚΑ.

Τέλος, περικοπές πάνω από το πλαφόν 18%, που ενδέχεται να φτάσουν και στο 30%, έρχονται και για 100.000 νέους συνταξιούχους, που βγήκαν μετά τις 13/5/2016, καθώς χάνουν όλη την προσωπική διαφορά σε λίγους μήνες.

«Για να λάβει το 2008 στεγαστικό δάνειο ένας νέος εργαζόμενος έπρεπε να εμφανίσει ως εγγυητή το γονιό, το εισόδημα του οποίου ήταν σαφώς υψηλότερο εν συγκρίσει με σήμερα, αλλά και σταθερό εάν ήταν δημόσιος υπάλληλος.

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, πολλοί από τους νέους έμειναν άνεργοι ή αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό, με συνέπεια τα μηνιαία έξοδα του δανείου να καλύπτονται πλέον από τους γονείς – εγγυητές», τονίζει στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος και συνεχίζει: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη εκείνοι ανταπεξέρχονται με δυσκολία στις δανειακές υποχρεώσεις, το ερώτημα είναι τι θα γίνει το 2019 με τις νέες περικοπές. Το ενδεχόμενο να μπορέσουν τα παιδιά να αποπληρώσουν τη δόση θεωρείται εξαιρετικά μικρό, με συνέπεια να αφήσουν το δάνειο να "κοκκινίσει", αφού δεν προβλέπεται -τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αλλαγή της οικονομικής τους κατάστασης».

Ανάγκη επιβράβευσης
Την ανάγκη να παρασχεθούν διευκολύνσεις στους «πράσινους» δανειολήπτες, προκειμένου, αφενός, να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους, μιας και δεν έπαυσαν να στηρίζουν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου να μπει «φρένο» σε ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων -μέχρι και το 2019 προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ύψους 20,1 δισ. ευρώ- υπογραμμίζουν νομικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το παράδειγμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μπούσουλα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, στις 26 Οκτωβρίου 2017, η οποία βασίστηκε σε νομοθετική ρύθμιση, που πέρασε νωρίτερα τον ίδιο χρόνο από τη Βουλή, προέβλεπε διπλή επιβράβευση για τους περίπου 23.000 δανειολήπτες, που όλα τα χρόνια της κρίσης εξακολουθούσαν να πληρώνουν με συνέπεια τα στεγαστικά τους, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματά τους είχαν υποστεί το ίδιο διάστημα μεγάλο «κούρεμα».

Η πρώτη αφορούσε στην επιστροφή μέρους των τόκων του πρώτου εξαμήνου του 2017, ποσό που άγγιζε τα 2,12 εκατ. ευρώ και η δεύτερη στη μείωση του επιτοκίου, που διαμορφώθηκε στο 1%. Σε ετήσια βάση, δηλαδή, ένας δανειολήπτης, που επιβαρυνόταν με επιτόκιο 4%, πλέον θα πλήρωνε με 3,25% και ένας άλλος, που είχε δόση με επιτόκιο 6%, θα έπεφτε στο 4,88%.

«Μία δίκαιη, αλλά γενναία λύση, θα ήταν να επιδοτούσε το κράτος τη δόση ή να διαγραφεί μέρος του δανείου από την τράπεζα με τέτοιον τρόπο που να επιβραβεύει όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέπειας και να δίνει κίνητρο στο δανειολήπτη να συνεχίσει να πληρώνει και αφού οι γονείς του δεν θα μπορούν.

Θα πρέπει, βέβαια, να συνεκτιμηθούν το ποσοστό αποπληρωμής, η διάρκεια του δανείου και με έναν τρόπο υπολογισμού να δοθεί "κούρεμα" στο υπόλοιπό του», εξηγεί ο κ. Αναστασόπουλος, καταλήγοντας πως οι όποιες κινήσεις προϋποθέτουν τη σημαντική απομείωση του ποσοστού των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να αντέξει μία τέτοιου είδους πολιτική ρυθμίσεων.

Αγγελική Βελεσιώτη
avelesioti@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 25/5/18

thumbnailΟμολογία Τσίπρα: "Νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία»..."! (βίντεο)
May 25th 2018, 09:36, by Γηγενής Αγρινιώτης

Αρα το "Μακεδονία" το δώσαμε,για τον Τσίπρα το έδωσαν άλλοι...

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη, στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από την λήξη
της θητείας της κυβέρνησης,ενώ για το Σκοπιανό τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να βάλει ένα προσδιορισμό μπροστά από το όνομα της «Μακεδονίας» και έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μη τυχαίο περιστατικό» τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μακρά προϊστορία σε επεισόδια τραμπούκικων επιθέσεων, κάνοντας έμμεση αναφορά στη δράση του παρακράτους κατά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά, για ακόμη μία φορά, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επιρρίπτοντας ευθύνες για την «ακατάσχετη σεναριολογία» στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Εχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό».

Αναφερόμενος, τέλος, στο Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία. Δεν πάμε να δώσουμε πάμε να πάρουμε αυτό που έδωσαν άλλοι» είπε εξάλλου ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό. «Λέγονται 70 χρόνια ''Μακεδονία'', αλλά έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές, και το παραδέχονται οι άνθρωποι… Είναι κέρδος να βάλουμε ένα προσδιορισμό» εξήγησε.

«Δεν ήταν τυχαίο γεγονός, ήταν μια ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση, δεν ξέρω τι τελικό σκοπό είχαν εμείς δεν θα καθίσουμε να μείνουμε με τα τρία στρατιωτάκια (σ.σ που του επιτέθηκαν), αυτά ήταν παιδικά παιχνίδια, πρέπει να φτάσουμε τη ρίζα» σχολίασε από πλευράς του ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στο μαύρο σκοταδισμό στο φασισμό, αριστερό ή δεξιό, είναι ένας ο φασισμός η λογική ''αυτό που λέω εγώ και τίποτε άλλο''» τόνισε, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία για τα επόμενα χρόνια.

thumbnailΑυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος
May 25th 2018, 08:30, by Γηγενής Αγρινιώτης


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων,
από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2018, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η εκπόνηση των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

· Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

· Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

· Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

· Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

· Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

· Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

· Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

· Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

· Την Παρασκευή (25-5-2018): 16:00 – 22:00 για το ρεύμα εξόδου.

· Το Σάββατο (26-5-2018): 08:00 – 13:00 για το ρεύμα εξόδου.

· Την Κυριακή (27-05-2018) δεν ισχύουν απαγορεύσεις.

· Την Δευτέρα (28-5-2018): 16:00 – 23:00 για το ρεύμα εισόδου.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:

· Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ..

· Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

· Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.

· Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.

· Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.

· Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.

· Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

· Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

· Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.

· Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.

· Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος.

· Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

thumbnail35 μέρες χαλασμένα τα φανάρια στο νοσοκομείο Μεσολογγίου
May 25th 2018, 08:00, by Γηγενής Αγρινιώτης

Ερώτημα του Διοικητή προς κάθε αρμόδιο της Περιφέρειας

Ένας και πλέον μήνας έχει περάσει που τα φανάρια στην Είσοδο και Έξοδο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου παραμένουν εκτός λειτουργίας και
μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους αρμόδιους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αντιπεριφέρειας Αιτωλ/νίας.

Σήμερα έρχονται να παρουσιάσουν τα έργα της περίφημης Ο.Χ.Ε. για τον Δήμο Μεσολογγίου.

Υποβάλουμε το εξής απλό ερώτημα: Ο σοβαρός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών με ότι αυτό συνεπάγεται από την συγκεκριμένη σας αμέλεια δεν μπαίνει στο δικό σας κάδρο;

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

thumbnailΣΟΚ στην Κέρκυρα: Παντρεμένο ζευγάρι συνελήφθη στο κρεβάτι με 13χρονο! (βίντεο)
May 25th 2018, 07:33, by Γηγενής Αγρινιώτης


Οι συλλήψεις και τα στοιχεία που έρχονται στο φως αναστατώνουν την Κέρκυρα. Το ζευγάρι, οι ανήθικες προτάσεις και οι κινήσεις του 13χρονου...

Η σύλληψη του ζευγαριού από την αστυνομία και οι αποκαλύψεις για
τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης σοκάρουν εδώ και λίγες ώρες την Κέρκυρα. Κεντρικά πρόσωπα ένας άντρας 45 ετών, η 40χρονη γυναίκα του και ένα 13χρονο αγόρι που δέχθηκε την ανήθικη πρόταση και κατέληξε στο κρεβάτι τους.

Νωρίτερα πάντως, ο ανήλικος είχε ενημερώσει τη μητέρα του και εκείνη με τη σειρά της, την αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις.

Η ανήθικη πρόταση στον ανήλικο
Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, όταν το ζευγάρι έκανε την πρώτη ανήθικη πρόταση στο παιδί. Εκείνο σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε αρχικά αλλά στη συνέχεια το μετάνιωσε. Το ζευγάριτο μετέφερε πίσω στη μητέρα του αλλά το αντρόγυνο δεν έμεινε εκεί. Μετά από λίγες μέρες επανήλθε και ακολούθησε δεύτερη πρόταση για ομαδική συνεύρεση στο σπίτι του ζευγαριού στην Κέρκυρα.

Το 13χρονο παιδί αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα του. Της είπε όλα όσα είχαν προηγηθεί και εκείνη αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία, που έστησε επιχείρηση για να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με το corfutvnews που αποκάλυψε το θέμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, συνέλαβαν επ' αυτοφώρω το ζευγάρι των Κερκυραίων να συνουσιάζεται με τον 13χρονο. Οι δύο συλληφθέντες, Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κέρκυρα, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες για την αποπλάνηση ανηλίκου.

Σοκαρισμένη η Κέρκυρα από τις αποκαλύψεις
Το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση έχει παιδιά όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Αυτά αναμένεται να εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν κακοποιηθεί από τους γονείς τους. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να ξεσκεπάσει όλη την αλήθεια, σε μια υπόθεση που προκαλεί ανατριχίλια…


corfutvnews.gr,newsit.gr

thumbnailΤα πρωτοσέλιδα και ο καιρός στην πόλη
May 25th 2018, 07:01, by Γηγενής Αγρινιώτης


Δείτε παρακάτω τα πρωτοσέλιδα των Αθηναϊκών εφημερίδων και τι καιρό θα κάνει σήμερα στην πόλη μας

thumbnailΣε εφαρμογή από αύριο ο νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων - Τι αλλάζει στο διαδίκτυο (βίντεο)
May 24th 2018, 20:35, by Γηγενής Αγρινιώτης


Αρχίζει και επισήμως αύριο, Παρασκευή 25 Μαΐου, η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2016.
Στόχος είναι να δοθεί στους πολίτες της ΕΕ ο έλεγχος των προσωπικών τους δεδομένων. 

Ο GDPR αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί συλλέγουν, επεξεργάζονται και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα κάθε μορφής.

Ο GDPR καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται, διαγράφονται, μεταβιβάζονται και εν γένει επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα και κυρίως, με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε.

Ο GDPR θα επηρεάσει κάθε οργανισμό και εταιρεία στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικά δεδομένα, αλλά και κάθε εταιρεία που συναλλάσσεται στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κανόνες είναι πολύπλοκοι και τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση πολύ αυστηρά και μπορούν να φτάσουν έως τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ενημερωτικό έντυπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας αναφέρονται τα εξής:

Ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν

Προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών: Το τοπίο στα social media αλλάζει. Βάσει του νέου κανονισμού απαγορεύεται τη χρήση των social media σε παιδιά έως 16 ετών παρά μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων.

Δικαίωμα στη λήθη: Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την διαγραφή των δεδομένων του και ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση άμεσα να τα διαγράψει και, αν τα έχει δημοσιοποιήσει, να ενημερώσει και όλους τους άλλους που τα έχουν αναδημοσιεύσει ότι έχει ζητηθεί η διαγραφή τους.

Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα δεδομένα: Ο πολίτης θα έχει περισσότερη και σαφέστερη ενημέρωση κατά τη συλλογή των δεδομένων του για την επεξεργασία τους και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.

Δικαίωμα διόρθωσης: Ο χρήστης θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διόρθωση ανακριβών στοιχείων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που τον αφορούν.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Ο χρήστης θα έχει το δικαίωμα να αντιταχθεί στην επεξεργασία των δεδομένων του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ιδίως όταν πρόκειται για κατάρτιση «προφίλ» ή για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.΄

Τι αλλάζει στο διαδίκτυο:

Τελευταία, πολλοί από τους μεγάλους ιστότοπους, υπηρεσίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σπεύδουν να επικαιροποιήσουν τις πολιτικές απορρήτου και τους όρους χρήσης τους. Ίσως έχετε παρατηρήσει πολλές νέες ειδοποιήσεις για θέμα αυτό στο τηλέφωνό και στο email σας. Ο λόγος πίσω από αυτές τις αλλαγές δεν είναι άλλος από τη συμμόρφωση των εταιρειών στο νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων. Με τους νέους κανόνες γίνεται δυσκολότερη η στοχευμένη διαφήμιση καθώς οι εταιρείες δε θα έχουν πλέον το δικαίωμα να συλλέγουν και να πουλάνε πληροφορίες για τις προτιμήσεις των χρηστών εάν πρώτα δεν έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους.

Επιπρόσθετα μια ακόμα αλλαγή που ορίζει ο νέος κανονισμός είναι η πρόσβαση των παιδιών ηλικίας από 13 έως 15 ετών (για την Ελλάδα) στα κοινωνικά δίκτυα μόνο με γονική συναίνεση. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει αδιευκρίνιστο το πως θα εφαρμοστεί αυτή η διάταξη καθώς δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δημιούργησε δύο ενημερωτικά βίντεο για την εφαρμογή του CDPR. To πρώτο περιέχει πληροφορίες για τη γενική εφαρμογή του νέου κανονισμού και το δεύτερο αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σχολεία:





Yπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο και παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.

Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

thumbnailΚεφαλονιά: Βρέθηκε νεκρός ο ψαροντουφεκάς στο βυθό της θάλασσας
May 24th 2018, 14:30, by Γηγενής Αγρινιώτης


Βρέθηκε το πτώμα του 63χρονου ψαροντουφεκά ,που αγνοούνταν από χθες, στο βυθό της Παλικής με φορεμένα τα βαρίδια.Αυτά τον κράτησαν δυστυχώς στο βυθό, λέγεται ότι βρέθηκε στα 32 μέτρα!!! 

Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.. Η σορός του θα διακομισθεί στη Πάτρα για νεκροψία.

Σοκαρισμένη όλη η Κεφαλονιά με αυτό το τραγικό συμβάν. Ενας τόσο έμπειρος ψαροτουφεκάς.. Ανείπωτη θλίψη…

Ο Πέτρος ήταν 63 ετών, αρχιμηχανικός, πολυταξιδεμένος και πολύ αγαπητος σε όλη τη κοινωνία της Παλικής.
http://www.kefaloniapress.gr/

thumbnailΕκ νέου στον Ανακριτή ο Δημήτρης Ματζαβίνος
May 24th 2018, 13:15, by Γηγενής Αγρινιώτης


Την πόρτα του Ανακριτή Αγρινίου, πέρασε εκ νέου χθες, ο 30χρονος Δημήτρης Ματζαβίνος, που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, σε βαθμό κακουργήματος.

Μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει στις αρχές Μαρτίου η εφημερίδα «Σ» προκαλώντας σοκ τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο πανελλήνιο. Ο κατηγορούμενος, από τις 10 Μαρτίου βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» ο 30χρονος παιδόφιλος κλήθηκε για συμπληρωματικές καταθέσεις – διευκρινήσεις για την υπόθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο γραφείο του Ανακριτή Αγρινίου, βρέθηκαν και οι τρεις μητέρες των ανήλικων αγοριών, τα οποία φέρεται να έπεσαν θύματα αποπλάνησης και ασέλγειας.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται ραγδαίες ενώ σύμφωνα με όσα η «Σ» είχε αποκαλύψει στις 4 Απριλίου, εντοπίστηκε και πορνογραφικό υλικό κατά την εξέταση των ευρημάτων στην οικία του.

Υπενθυμίζουμε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ποινική δίωξη, για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις: α) της αποπλάνησης παιδιού τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή με παθόντα που συμπλήρωσε τα δώδεκα όχι όμως τα δεκατέσσερα έτη και με παθόντα που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη και β) της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατά συνήθεια με παθόντα που συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως τα δεκαπέντε έτη.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

thumbnailΕπικαιροποιημένο - μνημόνιο «φωτιά» για αφορολόγητο, μέτρα και αντίμετρα
May 24th 2018, 11:00, by Γηγενής Αγρινιώτης

Αναρτήθηκε από την Κομισιόν (δείτε το)

Εκπλήξεις έκρυβε η ανάρτηση του επικαιροποιημένου Μνημονίου που δόθηκε τα ξημερώματα από την ιστοσελίδα της Κομισιόν. Αν και γνωρίζαμε τις βασικές κατευθύνσεις του, αυτό που επιβεβαιώνει τις
δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, είναι η υποχρέωση για πολυετή υψηλά πλεονάσματα αλλά και η απόλυτη δέσμευση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για πολλά – πολλά χρόνια.

Παράλληλα, και παρά τους πανηγυρισμούς και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου νωρίτερα, μέσα στο 2019 δηλαδή μαζί με την περικοπή των συντάξεων, εφόσον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θελήσει να το κάνει καθώς αυτό θα έχει και την τελική ετυμηγορία.

Παρά τις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν σχετικά με την εξάλειψη των σχετικών πιέσεων, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο διατηρεί σχεδόν αμετάβλητη την πρόβλεψη πιθανής μείωσης και του αφορολογήτου από το 2019 ενώ ξεκαθαρίζει ότι «η επιτυχία της ανάκαμψης θα απαιτήσει τη διατηρήσιμη εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών για αρκετά χρόνια», κάνοντας αναφορά στην τεχνική βοήθεια η οποία θα συνεχίσει να παρέχεται στην Ελλάδα.

Μέσα σε 40 σελίδες καταγράφεται ότι οι δεσμεύσεις δεν τελειώνουν σε καμία περίπτωση με τη λήξη του τρίτου προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου αλλά εκτείνονται –κυρίως δια μέσω του Μεσοπρόθεσμου αν και όχι αποκλειστικά- έως και το 2022.

Ενδεικτικά άλλωστε, πολλές από τις δράσεις οι οποίες λόγω πίεσης χρόνου έχουν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα των προαπαιτουμένων τα οποία θα έπρεπε να υλοποιηθούν έως τη λήξη του προγράμματος, έχουν πάρει νέες ημερομηνίες έως το τέλος του έτους ή και αργότερα.

Για παράδειγμα ορίζεται ότι οι νέοι διευθυντές στο δημόσιο θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, το οικονομικό κλείσιμο της επένδυσης στο Ελληνικό θα πρέπει να έχει γίνει έως το τέλος του έτους, το Κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες να εχουν τελειώσει έως τον Ιούνιο του 2021 και μέσω νομοθεσίας να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψει κανένα δημοσιονομικό ζήτημα από την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ έως και το 2020.

Δεσμεύσεις
Η κυβέρνηση δεσμεύεται, μέσω της τεχνικής συμφωνίας, για την κατάθεση Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ( βασικό προαπαιτούμενο έως τον Ιούνιο) για την περίοδο 2019-22 το οποίο θα θέτει οροφή δαπανών συνεπή με τους στόχους του προγράμματος του ESM για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ κατ' έτος έως και το 2022.

Στα κρίσιμα μέτωπα αφορολογήτου και συντάξεων, οι περικοπές στις συντάξεις είναι «κλειδωμένες» για το 2019, για το αφορολόγητο το χρονικό σημείο νέας περικοπής έως και τα 5.700 ευρώ είναι ανοιχτό.

«Οι αρχές, ως προαπαιτούμενο, θα φέρουν μπροστά την εφαρμογή των μέτρων για τη φορολογία εισοδήματος από το 2019, εάν το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, θεωρήσουν στη βάση διαφανούς εκτίμησης , ότι μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος στόχος πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί χωρίς επιβλαβή για την ανάπτυξη μέτρα και εάν χρειαστεί θα νομοθετήσουν σε συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να διασφαλίσουν την ακριβή επίτευξη του στόχου, με έναν τρόπο ο οποίος να είναι θετικός για την ανάπτυξη».

Νέα συμφωνία για τα αντίμετρα

Νέα συμφωνία με τους θεσμούς προκύπτει όμως ότι θα απαιτηθεί και για την εφαρμογή των προνομοθετημένων αντιμέτρων .

«Το μέγεθος των εφαρμοζόμενων μέτρων ( σ.σ αναφορά στα αντίμετρα) θα είναι σε συμφωνία με την προβλεπόμενη από τους θεσμούς υπεραπόδοση έναντι των συμφωνημένων μεσοπρόθεσμων στόχων – υπό την προϋπόθεση ότι τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο βασικό σενάριο, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι».

Όσον αφορά στις συντάξεις γίνεται αναφορά στις προνομοθετημένες περικοπές οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2019 οδηγώντας σε εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ την περίοδο 2019-2022. Επιπλέον 1% του ΑΕΠ την περίοδο 2019-22, προβλέπεται να αποφέρει η επίσης προνομοθετημένη μείωση του αφορολογήτου έως και τα 5.700 ευρώ.

Αντικειμενικές
Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν ρίχνει φως στη λύση της εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών και των πιθανών αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσει η εναλλακτική της σταδιακής αύξησης των αντικειμενικών σε ορίζοντα διετίας, ώστε να μην «φουσκώσουν» υπέρμετρα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ. Ενδεικτικό των διαπραγματεύσεων της τελευταίας στιγμής άλλωστε είναι το γεγονός ότι το κείμενο του SLA «χτενιζόταν» έως και χθες το βράδυ ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς, παρά το γεγονός ότι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ανακοινώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, θέτει ως προαπαιτούμενο (η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλα τα προαπαιτούμενα θα έχουν ικανοποιηθεί έως τις 14 Ιουνίου) την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών , μέσω νομοθεσίας αν χρειαστεί αλλά και τη δημιουργία μιας μόνιμης μονάδας στο υπουργείο Οικονομικών η οποία θα επικαιροποιεί διαρκώς τις αντικειμενικές.

Στο δεύτερο σκέλος του συγκεκριμένου προαπαιτούμενου ορίζεται ότι « οι αρχές θα νομοθετήσουν την προσαρμογή των συντελεστών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αν χρειαστεί, με τρόπο που δεν θα μεταβάλει τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ ώστε τα εκκαθαριστικά του φόρου να εκδοθούν τον Αύγουστο». Παράλληλα οι αρχές θα αξιολογήσουν την εφαρμογή του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών στην αγορά ακινήτων και θα υιοθετήσουν αν χρειαστεί νομοθεσία εντός Μάϊου.

Νησιά
Στη λίστα των φορολογικών προαπαιτουμένων περιλαμβάνεται ακόμα η διασφάλιση εκ μέρους των ελληνικών αρχών ότι θα καταργηθούν οι εναπομείνασες εκπτώσεις ΦΠΑ στα νησιά στο τέλος Ιουνίου 2018 καθώς και η εκπόνηση σχεδίου αυτοματοποιημένων κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο.

http://www.tanea.gr/

thumbnailΥπόμνημα των Ο.Ε.Β. Αιτ/νιας στον Πρωθυπουργό για τις οφειλές στη Δ.Ε.Η.
May 24th 2018, 09:50, by Γηγενής Αγρινιώτης


Μετά την ενημέρωση από τη ΔΕΗ (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος) περί διακοπής της Ηλεκτρικής Ενέργειας στους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων Τ.Ο.Ε.Β., συνήλθε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του
Γ.Ο.Ε.Β.  Αχελώου (Αιτωλοακαρνανίας) παρουσία των προέδρων των Τ.Ο.Ε.Β. (σύνολο 49) και του εκπροσώπου της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος, περιφερειακού συμβούλου κ. Ευθυμίου Απόστολο προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το πιο πάνω έγγραφο της Δ.Ε.Η. περί διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας στα Τ.Ο.Ε.Β.

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε όπως σχετικό υπόμνημα σταλεί στο γραφείο του κυρίου Πρωθυπουργού. Αρμόδια επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί να επιδώσει το πιο πάνω υπόμνημα στους: 1) Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, 2) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, 3) Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, 4) Εισαγγελέα πρωτοδικών Αγρίνιου, 5) Εισαγγελέα πρωτοδικών Ι.Π. Μεσολογγίου, 6) βουλευτές νομού Αιτ/νιας 7) περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, 8) δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνο, 9) δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, 10) αγροτικές ενώσεις Αγρινίου και Μεσολογγίου – Ναυπακτίας,.
ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε
Πράγματι οι οργανισμοί οφείλουν στη ΔΕΗ ΑΕ κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παρελθόντων ετών. Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι όλα τα αντλιοστάσια και τα δίκτυα των οργανισμών έχουν διάρκεια ζωής εξήντα (60) και πλέον χρόνων. Η πολιτεία δεν έχει ακουμπήσει στο πρόβλημα του εκσυγχρονισμού. Στο νομό Αιτ/νίας η ΔΕΗ έχει κατασκευάσει τρία (3) Υδροηλεκτρικά φράγματα χωρίς ποτέ να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη στην περιοχή. Στις πλημμύρες του 2016 και του 2017, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που παροχετεύθηκε από τα υδροηλεκτρικά στη κοίτη του ποταμού Αχελώου είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν καλλιέργειες στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου. Από το Δεκέμβριο του 2017 οι δήμοι Αγρίνιου και Μεσολογγίου είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Υπάρχουν όμως και μεγάλες οφειλές αγροτών οι οποίοι αδυνατούν λόγω της κρίσης να αποπληρώσουν τις οφειλές τους αφενός, αφετέρου στα ΤΟΕΒ υπάρχουν οφειλές του ελληνικού δημοσίου, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, από τέλη αποστράγγισης.
Εμείς ευελπιστούμε ότι, με το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020 για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη η υποβολή αιτήσεων στις 15-5-2018, θα αντικατασταθούν τα δίκτυα και οι αντλίες των αντλιοστασίων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.
Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία η αρδευτική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη από τις 15-4- 2018 και αν η ΔΕΗ επιμείνει ως προς την διακοπή της Ηλεκτρικής Ενέργειας ο κάμπος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι καλλιέργειες και τα δενδρώδη θα καταστραφούν. Με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να χάσει από τα ταμεία του αρκετά εκατομμύρια ευρώ από φορολογικές εισφορές που δε θα εισπράξει στα ασφαλιστικά ταμεία του και άλλα πολλά.
Με δεδομένο ότι η πρόταση της ΔΕΗ είναι αδύνατον να εφαρμοστεί, η πλειονότητα των ΤΟΕΒ θα οδηγηθεί σε παύση λειτουργίας και οι αγρότες θα καταστραφούν λόγω λειψυδρίας. Η δε ΔΕΗ θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση, αφού η αδυναμία είσπραξης αυτών των οφειλών θα επιδεινώσει την ήδη κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Μετά όλα τα ανωτέρω αποφασίστηκε
  1. Να μη γίνει καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους υπογραφόμενους στο παρόν Υπόμνημα ΤΟΕΒ.
Διάφοροι λόγοι δεν επέτρεψαν να μειώσουν τις οφειλές τους προς την ΔΕΗ Α.Ε., όπως η μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, οφειλές των αγροτών προς τους ΤΟΕΒ παρά τα μέτρα που έλαβαν οι διοικήσεις των κ.λπ., σε αντίθεση με άλλους ΤΟΕΒ που έχουν μόνιμα αυξημένες τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους με δένδρα, κηπευτικά κ.λπ. που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα.
  1. Διακανονισμός παλαιών οφειλών.
Να πληρωθούν οι παλιές οφειλές μας σε εκατόν είκοσι (120) δόσεις, αρχής γενομένης από τον παρόντα μήνα.
Σε περίπτωση που ζητηθεί εγγύηση για τις εκατό είκοσι δόσεις, να μπουν ως εγγύηση οι Πίνακες οφειλετών που βεβαιώνουν οι ΤΟΕΒ στις Δ.Ο.Υ., που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν ακόμη και όλο το σύνολο των οφειλών τους.
  1. Πληρωμές τρεχόντων λογαριασμών
Να πληρώνονται οι τρέχοντες λογαριασμοί, ώστε να μειώνεται το χρέος μας προς την ΔΕΗ Α.Ε.
Δεδομένου ότι με τον παραπάνω τρόπο θα ρευστοποιηθούν οι οφειλές μας προς τη ΔΕΗ ευελπιστούμε στην αποδοχή της πρότασης μας
Αναμένοντας τις ενέργειες σας.
Εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου
των Ο.Ε.Β. Αιτ/νίας
Ο πρόεδρος του Γ.Ο.Ε.Β. Αχελώου  Αιρετός εκπρόσωπος Τ.Ο.Ε.Β.
Βήτας Κωνσταντίνος                       Καραδήμας Κωνσταντίνος

http://www.agriniotimes.gr/

thumbnailΕμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Γιατί λέμε όχι απεργία στις 30 Μαΐου
May 24th 2018, 09:00, by Γηγενής Αγρινιώτης

"Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι ο Δούρειος Ίππος της άρχουσας τάξης"

Γιατί όχι στις 30 Μαΐου

Για τις 30 Μαΐου 2018 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙA.

Την απεργία τους αυτή δεν την αποφάσισαν αυτόφωτα και αυτόνομα ούτε στα πλαίσια και μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Την ανακοίνωσαν στα πλαίσια της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης που εξήγγειλε η ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ΄΄, ένας νεοσύστατος φορέας εκπροσώπησης;;!!, στην ιδρυτική διακήρυξη του οποίου μεταξύ άλλων εννέα συνιδρυτών την υπογραφή της βάζει και το δικό μας τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, η ΕΣΕΕ.(Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 30/5/2018 η ΕΣΕΕ ως σήμερα δεν έχει ανακοινώσει καμία δράση).

Τι είναι όμως η ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ΄΄;

Κατά τη γνώμη μας λοιπόν η ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ΄΄ είναι ο Δούρειος Ίππος της άρχουσας τάξης, του τραπεζιτικού κατεστημένου των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεργοδοτών και των βιομηχάνων, στην προσπάθειά τους να ποδηγετήσουν, να χειραγωγήσουν και τελικά να καθυποτάξουν το ταξικό, αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων αλλά και κάθε φωνή αγωνιστικής διεκδίκησης στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, στους επαγγελματίες και βιοτέχνες, στους αγρότες, στους επιστήμονες, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα……..παντού!!!

Στην πραγματικότητα πίσω από την ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ΄΄ και ανεξάρτητα από την βιτρίνα των ΄΄προθύμων΄΄ που συνυπογράφουν την ίδρυσή της, βρίσκεται το θεσμικό όργανο που έχουν συγκροτήσει όλοι αυτοί που προαναφέραμε σε εθνικό και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πραγματοποίηση των σκοπών τους, η περίφημη ΄΄ΟΚΕ΄΄, δηλαδή η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή΄΄.

Στην ΟΚΕ λοιπόν συνυπάρχουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές, επιστήμονες, μεγαλοαγρότες αλλά και επαγγελματίες, έμποροι βιοτέχνες, εργάτες, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, κλπ.

Η ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την ανθρωποφάγα κερδοφορία του και να ελέγχει τις αντιδράσεις των θυμάτων του, κυοφόρησε την ίδρυση της λεγόμενης «Κοινωνικής Συμμαχίας».

Όλοι αυτοί δεν χάνουν τον καιρό τους σε αναζητήσεις αλλά όταν πρέπει παίρνουν τις αποφάσεις τους. Δεν παριστάνουν τους πολιτικούς, αυτούς τους έχουν αναλώσιμους και εναλλασσόμενους ανάλογα με τις περιστάσεις.

Αυτοί ξέρουν επίσης ότι προϋπόθεση για την διαιώνιση της κυριαρχίας τους είναι η ύπαρξη ενός αφυδατωμένου, καθυποταγμένου και διαλλακτικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ταυτόχρονα δεν εφησυχάζουν ούτε τους αρκούν οι πρόθυμοι συνδικαλιστικοί ηγέτες της συναίνεσης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά έχουν απόλυτη ανάγκη την διαχρονική βαλβίδα εκτόνωσης για την βάρβαρη πολιτική τους.

Η «Κοινωνική τους Συμμαχία» είναι ένας ευφυής ελιγμός τους με στόχο να βάλουν στο χέρι και να ελέγξουν την απεργία, την διαδήλωση, την πορεία, κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.

Η «Κοινωνική Συμμαχία» αποτελεί στρατηγικό στόχο και κορυφαία κίνησή τους.

Αν τώρα δεν αντιμετωπιστεί και αν αφεθεί να βηματίσει, θα είναι τεράστιο λάθος από τη δική μας πλευρά.

Αυτοί δεν χάνουν τον καιρό τους.

Ένα μήνα μετά την γενέθλια συνέντευξή τους 26 Απρίλη, καλούν σε «Ημέρα Πανεθνικής Δράσης» για τις 30 Μάη, βγάζοντας στο κλαρί με Απεργία τους εργαζόμενους ( ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ) και τους υπόλοιπους αρωγούς με « στάσεις και άλλες δράσεις» τάχατες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας προβληματίστηκε έντονα για το τι έπρεπε να πράξει στις 30 Μάη.

Συμμετοχή ή Αποχή;

Η απόφασή του είναι:

Καμιά δράση, καμιά συμμετοχή τη μέρα εκείνη αλλά και Σήμερα και Αύριο και στις 30 Μάη και από τη μέρα εκείνη και μετά, καθημερινά να κάνουμε αγώνα για την αποκάλυψή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου γνωστοποιεί ότι:
  • Κατανοεί την υποχρέωση (σωματείων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) εργατών και εργαζομένων να πειθαρχήσουν σε τριτοβάθμιες αποφάσεις ακόμη και αν γνωρίζουν ότι αυτές υπηρετούν εργοδοτικούς ελιγμούς και όχι το ταξικό κίνημα.
  • Καταγγέλλει την ΕΣΕΕ που λειτουργεί σαν βαποράκι μεταφοράς αποφάσεων νομίζοντας ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της.
  • Καλεί τους Αντιπροσώπους, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες τους, να αντιληφθούν ότι δεν εκπροσωπούν βιομήχανους, εφοπλιστές, υπεραγορές και να συνειδητοποιήσουν ότι η πλάτη που βάζουν στην πλειοψηφία της ΕΣΕΕ πολλαπλασιάζει τα λουκέτα στα μικρομάγαζα.
  • Ανοίγει μέτωπο με την «Κοινωνική Συμμαχία» των μεγαλεμπόρων αρνούμενο να προδώσει τους μικρούς εμπόρους, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους…….αυτούς δηλαδή που συνδικαλιστικά εκπροσωπεί.
και τέλος
  • Προτείνει στους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου ή όχι – από σήμερα να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι, υπερασπιζόμενοι όλοι μαζί το σύνθημα:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ

ΝΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item