ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ: All items | Greek ADD

  ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ: All items

  ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ Επικοινωνήστε μαζί μας στο kolidrinamaslatia@gmail.com και τηλεφωνικά στο 0000000000           H ιστορία γράφεται...

  ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο kolidrinamaslatia@gmail.com και τηλεφωνικά στο 0000000000          H ιστορία γράφεται καθημερινά στη πατρίδα του Αλέξη Ζορμπά           ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ, ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 
thumbnailΜήνυμα ενότητας έστειλε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του «Κινήματος Αλλαγής»
May 26th 2018, 20:59, by kolindrina maslatia

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής» Κώστας Κιτιξής   στην πρώτη Νομαρχιακή Συνέλευση  λέγοντας ότι  « Αρκετά πληγωθήκαμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ  προχωραμε για την ανάταξη  της κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην πατρίδα μας , κανείς δεν περισσεύει » και κάλεσε σε γενικό προσκλητήριο και επιστράτευση   όλες τις προοδευτικές  δημιουργικές δυνάμεις  του τόπου για την ανατροπή της σκληρή νεοφιλελεύθερης πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

thumbnailΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ (ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗ
May 26th 2018, 20:00, by kolindrina maslatia

Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης


Tην περίοδο που βρισκόμουνα εκτός Ελλάδος ενημερώθηκα ότι κάποιος Σαββίδης Π. είχε στείλει στα blogs μία «απάντηση» σε αυτά που σε συνέχειες παρουσιάζω στην Εφημερίδα ¨Ολύμπιο Βήμα¨ σχετικά με τα διαδραματισθέντα τη θλιβερή, πονεμένη και παρεξηγημένη δεκαετία του 1940-50. Όταν επέστρεψα διάβασα την επιστολή. Σκέφθηκα πολύ αν έπρεπε να απαντηθεί μία λίβελλος. Σκέφθηκα να μην απαντήσω γιατί η «επιστολή» του δεν περιέχει καμία κριτική στα γραφόμενα μου ας πούμε π.χ. για μονομέρεια, έλλειψη αντικειμενικότητας, παραποίηση των γεγονότων κλπ. Αποφάσισα όμως να απαντήσω στη λίβελλο,  γιατί αυτή αποπνέει άγνοια, είναι δογματική αλλά και διαστρεβλωτική της τρομερής εκείνης δεκαετίας. Δεν δείχνει μόνον έλλειψη μεταμέλειας αλλά αποπνέει και τάση αντεκδίκησης αντί της (δήθεν) λήθης, που επιζητούσαν (πραγματικά;) οι πρωταγωνιστές της παράταξης εκείνης όπου την πλήρωσαν όχι οι ηγήτορες αλλά τα απλά μέλη, λόγω του αυθορμητισμού της ηλικίας, λόγω των λαθών της ηγεσίας του ΚΚΕ, τότε.

            Δεν γνωρίζω τον κ. Σαββίδη αλλά με εκπλήσσει ένας νέος άνθρωπος, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, να είναι τόσο δογματικός, τόσο «παλιός» -που ακόμη και «ένδοξοι καπεταναίοι» θα ωχριούσαν μπροστά του- να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τόσο ξύλινη γλώσσα που θα τη ζήλευαν ακόμη και οι ραδιοσταθμοί της «Ελεύθερης Ελλάδας» που εξέπεμπαν από τις, κάποτε, «ευτυχισμένες» Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες της ανατολικής Ευρώπης.
            Σε μία μακροσκελή επιστολή του, που δεν κατάλαβα αν εκφράζει δικές του απόψεις ή αν ομιλεί ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αλλά και ακολουθώντας την πάγια τακτική ενός σταλινικής έμπνευσης κόμματος της προπολεμικής περιόδου, προσπαθεί να πετύχει τρία πράγματα:
α) Να απαξιώσει τον απέναντι προσδίδοντας του τον χαρακτηρισμό του «αντικομμουνιστή» ωσάν να είναι ύβρις κάτι τέτοιο.
β) Να «ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ» στον απέναντι να διαλέγει στρατόπεδο, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνεί και δεν θα διατυπώνει διαφορετική άποψη από το «Κόμμα» του.
Και γ) αφού δεν μπορεί πια να εξουδετερώσει φυσικά τον αντίπαλο υπό συνθήκες Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, να προσπαθεί να τον προσβάλλει, να τον μειώσει, να τον συκοφαντήσει, να τον τρομοκρατήσει, να τον εξουθενώσει και, τελικά, να προσπαθήσει να τον εξουδετερώσει ηθικά.
            Με αφορμή την ενασχόλησή μου με την ιστορία της δεκαετίας του ΄40, την προσπάθεια εξιστόρησης της περιόδου υπό το φως παλαιότερων αλλά και νέων πηγών προερχόμενων κυρίως από τη μη κομμουνιστογενή Άκρα Αριστερά αλλά και από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΚΕ, ο κ. Σαββίδης αντί να προσπαθήσει με επιχειρήματα να αμφισβητήσει αυτά που γράφω, επιτίθεται προσωπικά εναντίον μου με τους γνωστούς διαχρονικά, για το κόμμα που «εκπροσωπεί», χαρακτηρισμούς.. Είναι και αυτό ίδιον των αυταρχικών κομμάτων και καθεστώτων αλλά και των κομματικών τους στρατών. Και βέβαια ο κ. Σαββίδης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Γιατί αν ήταν εξαίρεση, θα τον είχε ήδη αποβάλει το εσωτερικό ιερατείο του κομματικού μηχανισμού.
            Είναι γνωστό ότι κάθε διαφορετική άποψη προς το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε διεθνές επίπεδο και διαχρονικά, αν προέρχεται από το εσωτερικό του κόμματος χαρακτηρίζεται σαν «φράξια», «σέχτα», «ρεβιζιονισμός» κλπ. και το κόμμα φροντίζει ώστε τα μέλη του αυτά να εκμηδενιστούν ηθικά ως προδότες, οπορτουνιστές, να εξαφανιστούν αποστελλόμενοι στα γκουλάγκ για αυτοκριτική και τελικά να τους τελειώνουν… Εκατομμύρια ήταν αυτοί. Στη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα, την Καμπότζη του Πολ Ποτ… Αν όμως είναι οπαδοί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, φιλελεύθεροι, θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας, αστοί κλπ., και αντίθετοι στον κομμουνισμό, τότε για κομμουνιστές σαν τον κ. Σαββίδη,  χαρακτηρίζονται σαν «αντιδραστικοί», «μαύροι», «φασίστες», «δεξιοί», εμμονικοί «αντικομουνιστές», ψεύτες κλπ.,  που πρέπει να ρίχνονται στον Καιάδα..
            Το πιο σημαντικό δεν είναι το πιο πάνω «προφίλ» του κ. Σαββίδη, που σε κάθε περίπτωση είναι συνεπές με τις προδιαγραφές μέλους ενός «ορθόδοξου» κομμουνιστικού κόμματος εν έτει 2018, αλλά η άγνοια (ηθελημένη;) της βιωθείσας ιστορίας.
Δεν μπορεί, δηλαδή, να μη γνωρίζει ο κ. Σαββίδης ότι ο Ιωάννης Μεταξάς είχε ήδη πεθάνει όταν οι Γερμανοί Ναζί κατέλαβαν την Ελλάδα. Επομένως δεν μπορεί νεκρός ο Μεταξάς να παρέδωσε κρατουμένους στους Γερμανούς… Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ο κ. Σαββίδης ότι πολλοί παλαιοί «σύντροφοι» κατηγόρησαν τους Ακροναυπλιώτες Κομμουνιστές κρατούμενους ότι ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να φύγουν, τους δόθηκε άνωθεν η εντολή να παραμείνουν.   
            Δεν μπορεί να μην ξέρει ο κ. Σαββίδης ότι το ΚΚΕ και οι άνθρωποί του δεν ήταν μπροστάρηδες, αλλά ότι απέφευγαν, για να είμαστε ακριβείς, να βρίσκονται στη «βιτρίνα» τού ΕΑΜ και ότι πίσω απ' αυτήν κινούσαν τα νήματα. Ήταν κρυπτόμενοι πίσω από το ΕΑΜ, γιατί τότε το ΚΚΕ δεν είχε καμιά αξιοπιστία, ούτε και πέραση στον Λαό. Εξάλλου, εκείνο που έπρεπε να πετύχει το ΚΚΕ -σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ΄ Κομμουνιστικής Διεθνούς που κυκλοφόρησαν μερικές ημέρες μετά την επίθεση του πρώην συμμάχου Χίτλερ εναντίον του Στάλιν- ήταν να μην εμφανίζεται το κόμμα μπροστά αλλά να γίνει ο εγκέφαλος και η ραχοκοκκαλιά του ΕΑΜ. Τότε το ΚΚΕ έκρυβε το όνομά του πίσω από το ΕΑΜ. Τα στελέχη του δεν παρουσιάζονταν με το όνομά τους και τη θέση στην κομματική ιεραρχία. Είναι απλό το γιατί. Γιατί το ΚΚΕ δεν ενέπνεε καμιά εμπιστοσύνη στις πλατιές μάζες του Λαού. Ποσοστό μόλις 5% ελάμβανε το ΚΚΕ στις εκλογές προπολεμικά, πέντε, έξη τα εκατό παίρνει και σήμερα. Και άλλα 5% ο κομμουνιστογενής ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά, δηλαδή, περίπου 10%. Όσα, δηλαδή, είχε συμφωνήσει και ο Στάλιν με τον Τσώρτσιλ ότι θα ήταν η επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης στην Ελλάδα. Αυτό λένε οι αριθμοί, διαχρονικά... Σταματήστε πια κ. Σαββίδη να ταυτίζετε το ΚΚΕ με τον Λαό, σταματήστε πια να μονοπωλείτε τον Ελληνικό Λαό και τους Αγώνες του. Δικαιούσθε, ίσως, να μιλάτε για τα μέλη σας και τους οπαδούς του κόμματός σας και το πολύ-πολύ για τα ποσοστά του στις τελευταίες εκλογές.
            Εξάλλου, ποτέ δεν υπήρξε καταγεγραμμένη ιδιαίτερα υψηλή εκτίμηση του Λαού στο ΚΚΕ όλα τα χρόνια παρουσίας του. Αντίθετα, υπήρχε πάντοτε ένας εθνικός φόβος και τρόμος που ατσάλωσε την αποφασιστικότητα του κανονικού, καθημερινού πολίτη ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ΕΑΜοκρατίας (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 1944), μετά την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών και κυρίως μετά την Στάση των Δεκεμβριανών, όταν χαλυβδώθηκε ακόμη περισσότερο το φρόνημα όλων των μη κομμουνιστών πολιτών και πολιτικών. Που μπροστά στον κίνδυνο έβαλαν στην άκρη τις διαφορές που μέχρι τότε τους χώριζαν (Βασιλικοί, Αντιβασιλικοί, Βενιζελικοί Φιλελεύθεροι, Λαϊκοί), όταν όλοι αυτοί ήταν ως ενωμένοι Εθνικόφρονες απέναντι στους Διεθνιστές στασιαστές του ΚΚΕ.
            Διαβάστε, κ. Σαββίδη, λίγο ιστορία όχι για να πάψετε να είστε κομμουνιστής αλλά για να μην εκτίθεστε. Η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση ήταν ο ΕΔΕΣ και το στρατιωτικό του σκέλος οι ΕΟΕΑ! Το ΕΑΜ ιδρύθηκε τρεις μήνες αργότερα και ακολούθησε η δημιουργία του ΕΛΑΣ, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ είναι αλήθεια, αλλά που το ΚΚΕ κρύβονταν πίσω από τους μη κομμουνιστές αστούς σοσιαλιστές πολιτικούς μήπως και μπορέσει να «αλιεύσει» τους αστούς πολιτικούς του κόμματος των Φιλελευθέρων ή και των Λαϊκών. Διαβάστε αυτά που γράφω, δεν είναι από το μυαλό μου, είναι στοιχεία της βιβλιογραφίας και γραπτά που υπογράφουν ανώτατα τότε στελέχη του ΚΚΕ (Ιωαννίδης, Χατζής, Αποστόλου, Τζήμας, Καραγιώργης κ.ά.) οι οποίοι αναφέρουν, εξ άλλου, και συγκεκριμένα ονόματα.
            Εξοπλίστηκε μόνον ο Ζέρβας από τους Εγγλέζους λέει ο κ. Σαββίδης. Ο ΕΛΑΣ, άραγε, δεν εξοπλιζόταν από τους Εγγλέζους; Δεν έπαιρνε χρυσές λίρες στα πλαίσια σχετικής συμφωνίας, στα πλαίσια της αντίστασης μαζί τους; Και οι οποίες δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε; Δεν γνωρίζετε, κ. Σαββίδη, ότι στη Συμφωνία της Βάρκιζας υπήρχε η υποχρέωση να παραδώσει ο ΕΛΑΣ 40.000 όπλα και όχι 20.000 ή 50.000, διαφόρων κατηγοριών, επειδή αυτά ήταν τα όπλα που έδωσαν οι Άγγλοι στον ΕΛΑΣ στα πλαίσια της αντίστασης;
            Εκεί που πραγματικά «παραδίδεται» κανείς κ. Σαββίδη είναι η άγνοια σας (;) ή η έλλειψη αυτοκριτικής, η διαστροφή θα έλεγαγια θέματα της ιστορίας που κατά γενική ομολογία ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και τον λαό της αλλά και για το ίδιο το ΚΚΕ, όπως ήταν τα Δεκεμβριανά. Τα οποία όχι μόνον αμαύρωσαν και στοίχειωσαν το ΚΚΕ αλλά άλλαξαν και τον ρου της πολιτικής του πορείας. Αν και το ΚΚΕ συμμετείχε εκείνη την εποχή στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 1944 και μάλιστα με την ενεργό παρουσία επτά Υπουργών της Άκρας Αριστεράς (ΕΑΜ), ωστόσο λόγω της ένοπλης Στάσης του στις 4 Δεκεμβρίου 1944 το ΚΚΕ, (Δεκεμβριανά), εναντίον του κράτους, αποκαθηλώθηκε κυριολεκτικά ακόμη και στα μάτια των συμμάχων του της Άκρας Αριστεράς.  Οι συλλήψεις, οι δολοφονίες, η ομηρία πολιτών κλπ., το πογκρόμ αίματος που εξαπέλυσαν οι «θεσμικοί» μηχανισμοί του ΚΚΕ/ΕΑΜ, η Πολιτοφυλακή, ο ΕΛΑΣ (Τακτικός και Εφεδρικός), η ΟΠΛΑ κατά τις 33 ημέρες των Δεκεμβριανών, προκάλεσαν τέτοια ανθρώπινη και υλική καταστροφή ώστε και όποιος κόσμος πίστεψε καλοπροαίρετα στο ΕΑΜ κατά την Κατοχή, να το εγκαταλείπει, να αποστασιοποιείται, να φεύγει τρέχοντας.. Και να λέει ο Γεώργιος Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, σε άρθρο του σε εφημερίδα το 1948 ότι η Κομμουνιστική Στάση («Επανάσταση») του Δεκεμβρίου ήταν «Δώρον του Υψίστου». Γιατί έδωσε την ευκαιρία στο ΚΚΕ να δείξει τις πραγματικές του επιδιώξεις δίνοντας στον Λαό τις αποδείξεις για το τί ακριβώς ήταν και τί πραγματικά επεδίωκε το ΚΚΕ πίσω από το ΕΑΜ.
            Το ΚΚΕ δεν αλυσοδέθηκε, όπως λέτε, στην Βάρκιζα, κ. Σαββίδη, ούτε υποχρεώθηκε ούτε σύρθηκε από κανέναν για να βάλει την υπογραφή του στη «Συμφωνία της Βάρκιζας». Είχε προηγηθεί το αγωνιώδες αίτημα του ΚΚΕ/ΕΑΜ από τις 5 Ιανουαρίου 1945 προς τον Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ελλάδα -να μην ξεχνούμε ότι ο β' παγκόσμιος πόλεμος μαίνονταν ακόμη- στον Στρατηγό Σκόμπι, για άμεση συνθηκολόγηση μετά την κατά κράτος ήττα των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τις Ελληνικές (Κυβερνητικές) και τις Βρετανικές (Συμμαχικές) δυνάμεις. Η συνθηκολόγηση υπογράφτηκε στις 11 Ιανουαρίου ενώ το ΚΚΕ/ΕΑΜ δεσμεύθηκε σε συνομιλίες με την Ελληνική κυβέρνηση που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο του 1945 και οδήγησαν στις 12 του ιδίου μηνός στη «Συμφωνία της Βάρκιζας». Οι Σιάντος και Παρτσαλίδης ήταν, αντίστοιχα, ο Γραμματέας και ένα από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, κ. Σαββίδη. Συμφωνείτε, φαντάζομαι, κ. Σαββίδη έως εδώ.
            Το ΚΚΕ δεν θέλησε να συμμετάσχει στις εκλογές της 31 Μαρτίου 1946 παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του «μικρού», τότε, ΕΑΜ και τις «συμβουλές» του Στάλιν, μέσω Μολότωφ και του Βούλγαρου Δημητρώφ, για τους δικούς του λόγους, κυρίως όμως: Γιατί το ΚΚΕ θα ήθελε μία καθαρή νίκη μέσα από «επανάσταση» προκειμένου να αποδείξει την επαναστατικότητά του στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα αλλά και για να δώσει «λύση» στο Μακεδονικό Ζήτημα, λύση η οποία να είναι συμβατή με τις πάγιες επιδιώξεις του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος (Μόσχας). Λύση που υποσχόταν αργότερα το ΚΚΕ με την απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κεντρικής του Επιτροπής του ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 1949 «.. Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδόνικος) λαός τάδοσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωϊσμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως την θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει».
            Ναι, κ. Σαββίδη, το ΚΚΕ υποσχόταν, όπως και προπολεμικά, ξεχωριστή ενιαία Μακεδονία… αποκομμένη από το Ελληνικό Κράτος!!! Το ΚΚΕ «..ήταν προσκολλημένο στον προπολεμικό προσανατολισμό του της ίδρυσης δηλαδή ανεξάρτητου μεκεδονικού κράτους..», όπως αναφέρει ο ΕΑΜίτης τότε, μη κομμουνιστής ιστορικός Σ. Γρηγοριάδης στο βιβλίο του «Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας (1941-1974)» (Κυρ. Ελευθεροτυπία, τ. 5, σελ. 137). Και για να σας προλάβω κ. Σαββίδη, μην με πείτε ότι ψευδολογώ, ολόκληρη την απόφαση της 5ης Ολομέλειας του 1949 μπορείτε να την βρείτε στο εξάτομο έργο με τίτλο: «Το ΚΚΕ. Επίσημα Κείμενα», Εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», που είναι, εξάλλου, ο ημιεπίσημος εκδοτικός οργανισμός του ΚΚΕ.

thumbnailΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
May 26th 2018, 19:00, by kolindrina maslatia

Η μαθήτρια της Α΄Λυκείου του ΓΕΛ Λιτοχώρου Τουλουπάκη Ευαγγελία
βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο διηγήματος, στον 2οπαμπιερικό μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας  με θέμα τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στον άνθρωπο και τη φύση με το διήγημα «Η τελευταία Άνοιξη»

thumbnailΘρήνος στα Ρυάκια για το θάνατο του Γεωργίου Μαντζόλη
May 26th 2018, 18:00, by kolindrina maslatia

Έχασε την άνιση μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα ο ταμίας τουσυλλόγου,μας ΜΑΝΤΖΟΛΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ.  
Ένα δραστήριο μέλος του Δ.Σ. 

Όλα τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουμε  την οδύνη μας, για τον πρόωρο θάνατό του καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Θα τον θυμόμαστε για πάντα.
Η κηδεία του έγινε σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου ώρα 12:00 στον ιερό ναό Θείας Ανάληψης στην Κατερίνη

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΜΛΠΣ ΡΥΑΚΙΩΝ

thumbnailUEFA Champions League Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ live streaming
May 26th 2018, 17:00, by kolindrina maslatia

Real Madrid – Liverpool live streaming
 21:45 live
Βρείτε τα παιχνίδια που σας ενδιαφέρουν, ψάχνοντας, στα πολλά links του

ή στα παρακάτω για συντομία...


Μπορείτε εναλλακτικά να ακούτε τους αγώνες ραδιοφωνικά

Αθλητικά Ραδιόφωνα

Δοκιμάστε να ακούσετε ραδιοφωνικά το παιχνίδι εδώ(Libero 107,4) ή εδώ(Metropolis 95,5) ή εδώ(Sport 103) 


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

thumbnailΣυγχαρητήρια Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού προς τους Μαθητές Γυμνασίου Αιγινίου & Μακρυγιάλου
May 26th 2018, 16:00, by kolindrina maslatia

Συγχαρητήρια Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

  Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις μαθήτριες Γυμνασίου Αιγινίου, Νιώπα Φανή (Γ΄τάξη), Γεωργιάδου Δέσποινα (Γ΄τάξη), Παπαργυρίου Μαρία (Γ΄τάξη), Τσαμπάζη Βασιλική (Γ΄τάξη), Γκογκίδου Μαρίνα (Β΄τάξη), στις αναπληρωματικές Ντούνγκα Άβα και Καρυδιά Χάρι, στους καθηγητές του Σχολείου Γαβριηλίδου Ναταλία, Μασούτη Αργυρώ και Χατζή Διονύσιο που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην τελική φάση του Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13-05-2018 στο ΑΠΘ σε περιφερειακό επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, Καραλή Αφροδίτη, Μαυρίδου Κωνσταντίνα, Ιωαννίδου Αναστασία, Τσούνι Νταλίπ και Μπαμπαού Ουρανία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσεντόγλου Εύα για το 3ο Βραβείο που απέσπασαν για την ταινία που δημιούργησαν με τίτλο "Σαν σήμερα ... σαν χθες" στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποντιακού Ελληνισμού που  συνδιοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής  για την Unesco

ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

thumbnailΑ1 μπάσκετ Ανδρών LIVE ΤV: Ολυμπιακός - Προμηθέας live streaming
May 26th 2018, 15:00, by kolindrina maslatia

Olympiakos - Promitheas live streaming
 19:30 Live
Βρείτε όποιο παιχνίδι basket παίζεται σήμερα στον πλανήτη μας!!! και σας ενδιαφέρει  ψάχνοντας  τα links ανάμεσα σε όσα υπάρχουν στο
   BASKETBALL 

ή στα παρακάτω για συντομία
Σε κάθε περίπτωση όταν δεν ανοίγουν τα link περιμένετε 5-10 λεπτά και να ανανεώνετε τη σελίδα, μήπως βρεθούν διαθέσιμα κανάλια για ελεύθερη μετάδοση των αγώνων

LINK1(παίζει τώρα)
Μπορείτε εναλλακτικά να ακούτε τους αγώνες ραδιοφωνικά

Αθλητικά Ραδιόφωνα

Δοκιμάστε να ακούσετε ραδιοφωνικά το παιχνίδι εδώ(Libero 107,4) ή εδώ(Metropolis 95,5) ή εδώ(Sport 103) 


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ


thumbnailΠρόσκληση: 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Σύλλογος Διδασκόντων & Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
May 26th 2018, 14:00, by kolindrina maslatia

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια των δύο
αναπλασμένων αιθουσών (βιβλιοθήκη – αίθουσα πληροφορικής), του 17ουΔημοτικού Σχολείου Κατερίνης (οδός Οδυσσέα Ελύτη 17 – πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης), που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων           Ο Διευθυντής του Σχολείου

          Μαυρίδης Ιωάννης                            Μπόζογλου Δημήτριος

thumbnailΑ1 μπάσκετ Ανδρών LIVE ΤV: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ live streaming
May 26th 2018, 13:00, by kolindrina maslatia

 Panathinaikos - PAOK live streaming
17:30  Live
Βρείτε όποιο παιχνίδι basket παίζεται σήμερα στον πλανήτη μας!!! και σας ενδιαφέρει  ψάχνοντας  τα links ανάμεσα σε όσα υπάρχουν στο
   BASKETBALL 

ή στα παρακάτω για συντομία
Σε κάθε περίπτωση όταν δεν ανοίγουν τα link περιμένετε 5-10 λεπτά και να ανανεώνετε τη σελίδα, μήπως βρεθούν διαθέσιμα κανάλια για ελεύθερη μετάδοση των αγώνων

LINK1

Μπορείτε εναλλακτικά να ακούτε τους αγώνες ραδιοφωνικά

Αθλητικά Ραδιόφωνα

Δοκιμάστε να ακούσετε ραδιοφωνικά το παιχνίδι εδώ(Libero 107,4) ή εδώ(Metropolis 95,5) ή εδώ(Sport 103) 


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ


thumbnail«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
May 26th 2018, 12:00, by kolindrina maslatia

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των
Παιδιών", η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση των γυναικών και τίτλο: «Φτάνει πια!».  Θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ «Noir Project» και συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινό. Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον γεννιέται ως αντίδραση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια, και δημιουργεί μια πραγματικότητα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι μορφές και οι εκφράσεις της ποικίλουν από τις πιο εμφανείς, όπως η σωματική κακοποίηση, μέχρι και τις πιο υπόγειες, όπως οι άμεσες ή έμμεσες απειλές, η λεκτική βία, η συναισθηματική και ψυχολογική βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η κοινωνική απομόνωση και ο οικονομικός έλεγχος. Πλήττει την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την ασφάλεια και την ισότητα μέσα στην οικογένεια. Από την πλευρά των γυναικών, παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό τους, μια "αυστηρά οικογενειακή υπόθεση" που δεν αφορά την υπόλοιπη κοινωνία. Η ντροπή και η ενοχή που αισθάνονται τις αποτρέπει από το αναζητήσουν βοήθεια και να "εκθέσουν" την οικογένειά τους. Μια οικογένεια, που στην πραγματικότητα, μετατρέπεται σε σχολείο επιθετικής συμπεριφοράς μεταβιβάζει και διαιωνίζει τη βία στις επόμενες γενιές, καθώς διδάσκει την ανοχή της στους αυριανούς πολίτες. Η ενδοοικογενειακή βία, λοιπόν, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ιδιωτική υπόθεση στην οποία δεν πρέπει να εμπλέκεται ο γείτονας ή ο φίλος, αλλά ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις και ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον νόμο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Συμμετέχουν οι :
Δήμητρα Κογκίδου – Ψυχολόγος, Καθηγήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης Γενικής Γραμματείας Ισότητας / 15900 με ομιλήτριες τις Ζδράλη Αναστασία – Κοινωνική Λειτουργό, Αμανατίδου Φωστηρία- ψυχολόγο
Hope Spot- Κέντρο Ελπίδας, με ομιλήτρια τη Μαρία Σταμάτη – Νομικό, Νόμιμη εκπρόσωπο (Πρόεδρος) του Hope Spot
Εθελοντικός Σύλλογος "To Χαμόγελο του παιδιού" με ομιλήτρια την Αθανασία Κεραμάρη – Κλινική ψυχολόγος
Παιδικά Χωριά SOS με ομιλήτρια την Ουζούνη Ελένη – Ψυχολόγο
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

ΩΡΑ

(Δευτέρα) 6:30 μμ - 9:00 μμ


ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εθ. Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη 546 21

thumbnailΝέα συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Αλεξάνδρειας
May 26th 2018, 11:00, by kolindrina maslatia

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
TAKTΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Tετάρτη και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1.Λήψη απόφασης :
  1. για την αποδοχή των όρων της  Απόφασης  ένταξης της πράξης <<Ασφαλτόστρωση υφισταμένης αγροτικής οδού με στόχο  τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη στην περιοχή του οικισμού Παλιού Πρόδρομου, Δ.Ε. Μελίκης>> στο πρόγραμμα Αγροτικής  Ανάπτυξης(ΠΑΑ) 2014-2020. 
  2. για τη δέσμευση τήρησης των υποχρεώσεων όπως αναγράφονται στο Παράρτημα I της οικείας απόφασης ένταξης
  3. περί 7ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 (σκέλος Δ) σύμφωνα με την 182/2018 απόφαση ΟΕ 
  4. για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους 2018 
  5. για την έγκριση εκτέλεσης του έργου και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
2.Γνωμοδότηση για την εκ νέου ή μη επιβολή της αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης (δέσμευσης χώρου) του υπ΄αριθ.850 οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ.85 της πόλεως Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

3.Έγκριση ή μη της αριθ. 229/2018 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την κατάρτιση και ψήφιση 2ης αναμόρφωσης του προυπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2018» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4.Καθορισμός μαθητεύομενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό έτος –Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ) για απασχόληση στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατά το σχολικό έτος 2018-2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5.Υποβολή έκθεσης εσόδων- εξόδων Ά τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2018 (Σχετική η αριθμ. 178/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

6.7η  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 (ΣΚΕΛΗ Α,Β,Γ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η & Θ- ΠΛΗΝ Δ) (σχετική απόφαση αριθμ.182/2018 Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

7.8η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018  (σχετική απόφαση αριθμ.210/2018 Οικονομικής Επιτροπής) -Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

8.Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

9. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

10.Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο ως κακώς βεβαιωθέν. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

11.Λήψη απόφασης για την καταβολή ή μη προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας- Διερεύνηση πιθανής αστικής ευθύνης.  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

12.Λήψη απόφασης για την καταβολή ή μη προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας από την Α.Α.Δ.Ε. Βεροίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

13.Λήψη απόφασης για την αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (΄Β κατανομή ) έτους  2018. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)

14.Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διεθνούς ηλεκτρονικού  ανοιχτού διαγωνισμού έτους 2018 για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση οργάνων παιδικών χαρών και αστικού εξοπλισμού στο   Δήμο Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

15.Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου
του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για ένα έτος. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

16.Λήψη απόφασης για την υλοποίηση ή μη του προγράμματος κατασκήνωσης παιδιών ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας - καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης και των κριτήριων συμμετοχής -Ορισμός επιτροπής παραλαβής και ελέγχου αιτήσεων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

17.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την  υπηρεσία  με τίτλο: Απομαγνητοφώνηση πρακτικών και βιντεοσκόπηση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής.  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

18.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την
υπηρεσία με τίτλο : Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier).  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

19.Λήψη απόφασης για την  έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : <<Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλεξάνδρειας και φροντίδα αυτών>>.  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

20.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη  του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : <<Συντήρηση κεντρικών υπολογιστών Δήμου – Άμεση αποκατάσταση Κεντρικών υποδομών Πληροφορικής με χρήση Hyper -V Replication>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

21.Λήψη απόφασης  για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την  υπηρεσία με τίτλο : «Συντήρηση  και επισκευή  φωτοτυπικών  εκτυπωτών και φαξ για το έτος 2017»
(17/02/2018 έως και 16/05/2018) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

22.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : «Υπηρεσία Τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Δήμου από ΚΤΕΟ και έκδοση καρτών καυσαερίων για το έτος 2017». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

23.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : «Υπηρεσία Τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Δήμου από ΚΤΕΟ και έκδοση καρτών καυσαερίων για το έτος 2017». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

24.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Αμοιβή τεχνικού για χορήγηση πιστοποιητικού ελέγχου ανυψωτικού μηχανήματος» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

25.Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: «Επισκευή  και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου    Αλεξάνδρειας Ομάδα 3,4». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

26.Λήψη απόφασης για την έγκριση  ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής  που αφορούν  την υπηρεσία με  τίτλο: «Επισκευή και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου Αλεξάνδρειας Ομάδα 3». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ)

27.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:<<ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ>> (Α.Μ. 20/2015). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

28.Λήψη απόφασης  για: την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επικάλυψη τσιμενταυλάκων στην Τ.Κ.Κλειδίου» (Α.Μ.117/2015) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

29.Λήψη απόφασης  για την έγκριση του πρωτοκόλλου  οριστικής παραλαβής του έργου «Εγκατάσταση συστήματος ποτίσματος και επεμβάσεις στο γήπεδο Παλαιοχωρίου» ( Α.Μ. 57/2015) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

30. Aντικατάσταση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπυρίδη Γεωργίου από μέλος επιτροπής Οριστικής παραλαβής του έργου : Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων του Δικτύου Ύδρευσης. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)

31.Λήψη απόφασης για τη παραχώρηση τμήματος της πλατείας Δημαρχείου Μελίκης, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

32.Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση  του πεζόδρομου της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος στον Πολιτιστικό Σύλλογο <<ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ>> από 22-06-18 ως 24-06-18 για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ 

thumbnailΠαρεμβάσεις διαγράμμισης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της
May 26th 2018, 10:00, by kolindrina maslatia

 Επιτόπιο έλεγχο στις εξελισσόμενες παρεμβάσεις
πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επισημαίνοντας τη συμβολή τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες διαγράμμισης σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και συγκεκριμένα στο τμήμα Κατερίνης-Νέας Εφέσσου.


Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν εργασίες διαγράμμισης που εντάσσονται στο έργο: «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας» προϋπολογισμού 380.300,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% ) και πρόκειται για απαραίτητες εργασίες, οι οποίες βελτιώνουν τις συνθήκες οδήγησης και συνδράμουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των οδηγών.


Στο έργο προβλέπονται εργασίες  στην 5η Επαρχιακή οδό Κατερίνη-Γρίτσα, στην κοινοτική οδό της 5ης επαρχιακής οδού έως τη Βροντού (Κ10) και στη δευτερεύουσα επαρχιακή οδό Κονταριώτισσα-Άγιο Σπυρίδωνα –Βροντού (Δ6), οδοί των οποίων την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Οι παρεμβάσεις εκτελούνται σε τμήματα των παραπάνω οδών τα οποία παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα και φθορές λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα.


Την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που μετέβη στο σημείο και πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στις εξελισσόμενες παρεμβάσεις, επισημαίνοντας τη συμβολή τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ανάπτυξη του τόπου.

thumbnailΔήμος Κατερίνης: Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους με την ειδική ράμπα Seatrac
May 26th 2018, 09:00, by kolindrina maslatia

 Σάββας Χιονίδης: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και το σεβασμό στους συνανθρώπους
μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή[…]Η εγκατάσταση του μηχανισμού Seatrac […]συνιστά ένα βήμα μπρος, καθώς βοηθά την κοινωνία να έρθει κοντά στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες με την παροχή υποδομών σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη[…]


Ο μηχανισμός Seatrac, που έμελλε να αλλάξει τα καλοκαίρια των ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα τοποθετήθηκε σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με την Π.Κ.Μ. Π.Ε. Πιερίας για την πράξη: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ "SEATRAC" ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ».


Η κύρια ιδέα πίσω από την εγκατάσταση είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, καθώς το SEATRAC συνιστά ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.


Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και τον σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Η εγκατάσταση του μηχανισμού Seatrac, αποτελεί ένα ευεργέτημα και συνιστά ένα βήμα μπρος, καθώς βοηθά την κοινωνία να έρθει κοντά στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες με την παροχή υποδομών σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Συντονισμένη προσπάθειά μας είναι το σημείο αυτό να λειτουργεί ως πρότυπο και να υφίσταται όλη η απαιτούμενη αλυσίδα προσβασιμότητας».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλησίον του σημείου τοποθέτησης του Seatrac, έχει εγκατασταθεί ράμπα, αποδυτήρια, ναυαγοσωστικός πύργος για την παροχή πρώτων βοηθειών κ.α., ενώ έχουν δεσμευτεί θέσεις στάθμευσης, προκειμένου να καθίσταται ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην ακτή.


Όπως είναι γνωστό η συσκευή εγκαθίσταται στην αρχή κάθε θερινής περιόδου, ενώ με το πέρας της απεγκαθίσταται. 

thumbnailΤο ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης αποκηρύσσει το κάπνισμα με τη βοήθεια και των ειδικών Δημόσιας Υγείας!
May 26th 2018, 08:00, by kolindrina maslatia

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, επισκέφτηκαν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο
Κατερίνης, οι Κατερίνα Κελεπούρη & η Αλεξάνδρα Παππά, 


επόπτριες  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Πιερίας Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και μίλησαν, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, 


για την ανάγκη μείωσης του τεράστιου αυτού ιατροκοινωνικού προβλήματος, που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στη χώρα μας και δεκάδες εκατομμύρια διεθνώς σε ετήσια βάση.

thumbnailΑιμορροΐδες: Πότε είναι αναπόφευκτο το χειρουργείο;
May 26th 2018, 07:00, by kolindrina maslatia

Ενδείξεις για την ύπαρξη ανάγκης για χειρουργική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας αποτελεί τόσο η αναποτελεσματικότητα των
συντηρητικών τρόπων αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της πάθησης όσο και οι επαναλαμβανόμενες υποτροπές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτοί είναι και οι δύο συχνότεροι λόγοι επίσκεψης των συγκεκριμένων ασθενών στον γαστρεντερολόγο ή στον εξειδικευμένο χειρουργό.
«Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια αρκετά κοινή νόσος που θεωρείται ως δευτερεύον πρόβλημα υγείας. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Μερικοί από αυτούς δεν βρίσκουν ανακούφιση από τα συμπτώματα που προκαλεί, παρά τις προσπάθειές τους με συντηρητικούς τρόπους, που συχνά όμως δεν είναι οι κατάλληλοι. Είναι δε πολύ συχνό το φαινόμενο να δοκιμάζουν κάθε άλλο τρόπο για να απαλλαγούν από αυτά τα συμπτώματα παρά τον ενδεδειγμένο: τη διάγνωση και τις συμβουλές ενός ειδικού γιατρού. Έτσι, υποφέρουν, πολλές φορές και μήνες ολόκληρους, αγωνιώντας. Γιατί οι ασθενείς που δεν έχουν δεχθεί ιατρική συμβουλή και υποθέτουν ότι υποφέρουν από αιμορροϊδοπάθεια, έχουν πάντα αμφιβολίες μήπως πίσω από τα συμπτώματά τους κρύβεται μια πιο σοβαρή πάθηση. Υποβάλλουν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία, ενώ μπορούν να θεραπευτούν σε ελάχιστα λεπτά της ώρας», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).
Όλοι έχουμε αιμορροΐδες προκειμένου να προστατεύονται οι μύες του πρωκτικού σφιγκτήρα και να αποφεύγονται διαρροές. Έχει επικρατήσει όμως ο όρος «αιμορροΐδες» όταν αναφερόμαστε στις φλεγμαίνουσες αιμορροΐδες, που δεν είναι άλλο παρά πρησμένες φλέβες στον πρωκτό και στο κάτω τμήμα του ορθού, παρόμοιες με τους κιρσούς. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της πίεσης που προκαλείται κατά την προσπάθεια αφόδευσης ή της πίεσης στις εν λόγω φλέβες λόγω εγκυμοσύνης ή παχυσαρκίας. Η αιμορροϊδοπάθεια ωστόσο μπορεί να προκληθεί και από επαναλαμβανόμενα περιστατικά διάρροιας, αλλά και εξαιτίας κληρονομικότητας ή απλώς λόγω ηλικίας. Σπανιότατα, η παρεμπόδιση της επιστροφής του αίματος μπορεί να προκαλείται και από άλλες αιτίες, όπως από κίρρωση του ήπατος, από όγκους στην κοιλιακή περιοχή ή από θρομβώσεις μεγάλων κοιλιακών φλεβών.
Υπολογίζεται ότι σχεδόν 3 στους 4 ενήλικες θα εμφανίσουν αιμορροϊδοπάθεια κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι πάσχοντες είναι συχνότερα 45 έως 75 ετών και στην πλειονότητά τους άνδρες. Μερικές φορές οι αιμορροΐδες είναι συμπτωματικές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ήπιο κνησμό, ενόχληση, πόνο ή/και αιμορραγία. Άλλοτε μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι με μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλοτε απαιτούνται πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις για τη θεραπεία τους, είτε με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής είτε με τη διεξαγωγή απλής χειρουργικής επέμβασης.
Διακρίνονται σε 1ου βαθμού, οι οποίες δεν είναι εμφανείς παρά μόνο με το πρωκτοσκόπιο, σε 2ου βαθμού, που προσπίπτουν (βγαίνουν έξω) από τον πρωκτό, αλλά αυτόματα ανατάσσονται, σε 3ου βαθμού που προσπίπτουν και ανατάσσονται με ειδικούς χειρισμούς από τον ασθενή και σε 4ου βαθμού, που εξέρχονται από το πρωκτικό κανάλι και δεν ανατάσσονται. Η θεραπεία τους όταν βρίσκονται στα δύο αρχικά στάδια είναι συντηρητική.
Υπάρχουν δύο τύποι αιμορροΐδων: οι εξωτερικές και οι εσωτερικές. Οι πρώτες βρίσκονται στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό, ενώ οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται μέσα στο ορθό, αν και σε προχωρημένα στάδια οι εσωτερικές διογκώνονται σε σημείο που προσπίπτουν από τον πρωκτό. Και οι δύο τύποι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος και το βαθμό της αιμορροΐδας. Στις εσωτερικές, η πίεση και ο ερεθισμός που προκαλείται κατά τη διάρκεια της αφόδευσης προκαλούν συχνότερα αιμορραγία, ενώ οι εξωτερικές μπορεί να προκαλέσουν κνησμό, αιμορραγία θρόμβωση, η οποία γίνεται αντιληπτή από τον έντονο πόνο που προκαλείται», εξηγεί ο Δρ. Ξιάρχος.
Ο οξύς και έντονος πρωκτικός πόνος, θα μπορούσε να είναι ένδειξη περίσφιξης της αιμορροΐδας, η οποία προκαλείται όταν μια προσπίπτουσα εσωτερική αιμορροΐδα έχει παγιδευτεί από τους πρωκτικούς μύες, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής αίματος σ' αυτή. Συνέπειες της περίσφιξης μπορεί να είναι η θρόμβωση, η νέκρωση και η γάγγραινα της αιμορροΐδας, γι' αυτό και η περίσφιξη πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως από γιατρό.
Η ύπαρξη αιμορραγίας, πόνου, τα επίμονα συμπτώματα παρά τις προσπάθειες εξάλειψής τους όπως και τα πολύ σκούρα κόπρανα είναι ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοούνται και που πρέπει να οδηγούν χωρίς καθυστέρηση τον ασθενή στον γαστρεντερολόγο ή στον εξειδικευμένο χειρουργό. Και λέγοντας επίμονα συμπτώματα εννοούμε αυτά που παρά την αύξηση των προσλαμβανόμενων φυτικών ινών και της ποσότητας νερού που λαμβάνεται καθημερινά, παρά την άσκηση, παρά τα αναλγητικά και τα ζεστά μπάνια, δεν υποχωρούν.
«Σ' αυτές τις περιπτώσεις και αφού έχουν αποκλειστεί άλλες παθήσεις με τη βοήθεια εξετάσεων, οι αιμορροΐδες που δίνουν τόσο έντονα συμπτώματα αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί αρκετές τεχνικές οι οποίες στη συνέχεια  εγκαταλείφθηκαν, εξαιτίας είτε της αναποτελεσματικότητάς τους είτε των υποτροπών είτε των επιπλοκών που προκαλούσαν. Έχουν αντικατασταθεί με πρωτοποριακές και ανώδυνες μεθόδους όπως η καθοδηγούμενη με υπέρηχο απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών, η οποία με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου, ανώδυνα, χωρίς εκτομή ή ακρωτηριασμό των ιστών και χωρίς την παραμικρή πληγή. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανείς απολύτως λόγος οι ασθενείς να υποφέρουν, να αγωνιούν και να κινδυνεύουν μεταξύ των άλλων και από αναιμία όταν η αιμορραγία είναι χρόνια, αφού μπορούν να θεραπευτούν σε μόλις 30 λεπτά», τονίζει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος.

thumbnailΔήμος Κατερίνης - "Ten - Τen Run" (Δέκα στο Δέκα): Στη δημοσιότητα το θέμα του μεταλλίου της φετινής διοργάνωσης
May 26th 2018, 06:00, by kolindrina maslatia

 ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ



Την εικόνα και το θέμα του πρωτότυπου, ανάγλυφου μεταλλίου, για τη φετινή 3η διοργάνωση του αγώνα δρόμου "Ten - Τen Run" (Δέκα στο Δέκα), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Οργανωτική Επιτροπή.


Στο θέμα του φετινού μεταλλίου, αποτυπώνεται το επίσημο σήμα του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), στο οποίο δεσπόζει το εμβληματικό κτίριο της Αστικής Σχολής στη μία όψη, ενώ η άλλη όψη είναι εμπνευσμένη από το poster της φετινής διοργάνωσης. Το μετάλλιο του αγώνα των 10 χλμ έχει σχήμα κυκλικό, ενώ το μετάλλιο του παιδικού αγώνα 1χλμ τετράγωνο.


Όπως είναι γνωστό, τον 3ο αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία "Ten - Τen Run" (Δέκα στο Δέκα), καθώς και τον παιδικό αγώνα 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δ. Κατερίνης, Ν. Πιερίας διοργανώνουν ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'', την Κυριακή 03 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης (10ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας).


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 01 Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής. Ήδη συγκριτικά με την περυσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο, ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής είναι αισθητά μεγαλύτερος, γεγονός που καλλιεργεί βάσιμες προσδοκίες, για την καταγραφή ενός νέου ρεκόρ συμμετοχών.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της φόρμας εγγραφής στο επισυναπτόμενο link:

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

thumbnail"Εκλογές : Απλό κουίζ λογικής!" -Του Ευάγγ. Αθανασιάδη
May 26th 2018, 05:00, by kolindrina maslatia

 Εκλογές : Απλό κουίζ λογικής!
Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Προ ημερών, στις  23/05/18 στη Βουλή, είχαμε πάλι πολύ ντόρο με τις γνωστές κομματικές αντεγκλήσεις. Και ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εκλογών. Οι μεν τώρα, οι δε τότε.
Αλήθεια, πότε θα γίνουν οι εκλογές; Μα είναι απλό κουίζ λογικής σε λαϊκό τηλεπαιχνίδι. Συλλογιστείτε και συμπεράνετε μόνοι σας:
Α. ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ:
1/ Αυγ 18 : «Βγαίνουμε» από τα μνημόνια . Μεγάλοεπικοινωνιακό χαρτί (βέβαια οι πραγματικές συνέπειες για μετά το Μνημόνιο… άστα να πάνε, τα μέτρα ισχύουν, και ο δανεισμός με μεγαλύτερο επιτόκιο).
2/ ενδεχόμενο να επιτευχθεί μείωση του χρέους . Επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Εάν είναι μείωση, σημαντικό, εάν είναι επιμήκυνση υποδεέστερο, αλλά επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Υποβόσκει μία εκτίμηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πιέσεις συναλλαγής της μειώσεως του χρέους, με το όνομα των Σκοπίων και η εντύπωση είναι, ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. Το Οικονομικό και Κομματικό αντί του Εθνικού.
3/ Συμφωνία ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν θα γίνει, επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Θα προβληθεί σαν ΒΕΤΟ, ισάξιο του Καραμανλή.
4/ Ιαν 19 μείωση συντάξεων, αρνητικό επικοινωνιακό.
5/ Μάιος 19, Ευρωεκλογές, χαλαρή ψήφος, ευκαιρία για τιμωρητική ψήφο κατά των μεγάλων κομμάτων και αμέσως μετά από τη μείωση των συντάξεων, που όποιος είναι κυβέρνηση θα υποστεί και την μεγαλύτερη φθορά. Αρνητικό επικοινωνιακό.
5/ Αυτοδιοικητικές εκλογές φθινόπωρο του 2109. Με τοπικά κριτήρια, με μικρή σχετική επικοινωνιακή αξία, σε συνδυασμό με πιθανές βουλευτικές ενδεχομένως.
6/ Ιαν 20 μείωση αφορολογήτου, αρνητικό επικοινωνιακό γεγονός.
7/ Αρχές του 20 εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας, με δυνατότητα ανατροπής της κυβερνήσεως και εκ νέου βουλευτικές εκλογές. Κανένα κόμμα δεν θα ήθελε να είναι κυβέρνηση τότε. Το πλεονέκτημα επιλογής το έχει εν πολλοίς, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
8/ Κίνδυνος Ειδικού Δικαστηρίου. Εάν βγει η ΝΔ μπορεί να κινήσει διαδικασία Ειδικού Δικαστηρίου, για διαπραγμάτευση και 3οΜνημόνιο. Με τη διεξαγωγή και δεύτερων βουλευτικών εκλογών, παύουν οι τυχόν ποινικές διώξεις πολιτικών. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το διάστημα μεταξύ των δυο βουλευτικών εκλογών να είναι μικρό,  δλδ κοντύτερα προς την εκλογή του ΠτΔ.
9/ Όταν το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο αλλεπάλληλων εκλογικών  αναμετρήσεων, είναι κάτω των 8 μηνών, δεν έχει δημιουργηθεί αντίδραση προς τους κυβερνόντες. Εάν θεωρούμε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε η διακυβέρνηση της ΝΔ, να διαρκέσει κάτι περισσότερο από 8 μήνες, έως τις επόμενες εκλογές.
10/ Οι Πρόσφατες Κυβερνητικές υποσχέσεις για διακανονισμό αγροτικών χρεών, υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, επιστροφή αναδρομικών, και συνεχής παροχολογία δίνουν οσμή εγγύτητας προς τις εκλογές.

Β. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου των εκλογών το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ον: Δεν συμφέρουν  στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Συσσωρεύονται πολλά αρνητικά, μεγάλη φθορά και κανένα θετικό.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ον: Δεν συμφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές (Μάιος 2019). Μειώσεις, αλληλεπίδραση χαλαρότητας ψήφου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ον : Η καλύτερη περίοδος θα ήταν από Σεπ ΄18 έως Δεκ ΄18.
-Συνυπάρχουν τα περισσότερα θετικά και απομειώνονται τα αρνητικά.
-Επειδή το μήνα Σεπτέμβριο  αποφεύγεται να γίνονται εκλογές, ειδικά όσο επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος.
-Επειδή από τα μέσα Νοεμβρίου ερχόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του χρόνου, (κλείσιμο έτους, προϋπολογισμός, εορταστική περίοδος , εγγύτητα περικοπών).
-Επειδή οι εκλογές προκηρύσσονται τουλάχιστον 30ημέρες πριν.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Μας μένει το τέλος Οκτώβριου με αρχές Νοεμβρίου 2018 (προκήρυξη τέλη Σεπτεμβρίου), και αν λάβουμε υπόψη και την 28η Οκτωβρίου, οι Κυριακές που μένουν είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα περάσει από την δύσκολη βάσανο των αναφερομένων διαδικασιών. Μάλλον θα δούμε μια δεξιά παρένθεση.
Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει στις δυσκολίες του Ιανουαρίου του ΄19, με νωπή εντολή, σε μια επανάληψη του ΄15, φθαρμένος, κουρασμένος, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμη ένα επικοινωνιακό αφήγημα.
Μια Υπηρεσιακή, Οικουμενική Κυβέρνηση, 3 μηνών και πλέον, είναι μία περίπτωση που ευνοεί την ΝΔ, ίσως και το κοινωνικό σύνολο, αλλά δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ με στενά κομματικά κριτήρια.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: Οι εκλογές τη περίοδο αυτή δεν ευνοούν την ανάδειξη και συγκρότηση νεοδημιουργουμένων κομμάτων και τον προεκλογικό αγώνα των μικρών κομμάτων, γεγονός που συμφέρει τα παλαιά μεγάλα κόμματα, περιορίζοντας τις παράπλευρες διαρροές.
Το ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Είναι πάντα υπαρκτός, αλλά απρόβλεπτος παράγοντας. Πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να αξιολογείται σαν εν δυνάμει παράμετρος.
ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ: Εκλογές στο τέλος Ιουνίου – αρχές Αυγούστου 2018, αποτελεί το σενάριο του απόλυτου αιφνιδιασμού, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει προβάλλοντας μόνο τους «αγαθούς» σχεδιασμούς και προθέσεις του.
Αυτό, ενώ είναι στην ψυχολογία του τυχοδιωκτισμού του, δεν είναι μέσα στην κυρίαρχη και βαρύνουσα ψυχολογία του, της πετυχημένης πρώτης φοράς αριστεράς. Μόνο μια τακτική αναγκαιότητα (μέσα σε έναν ευρύτερο στρατηγικό υπολογισμό) θα τους οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Η σφοδρή φιλόδοξη επιθυμία  του να ολοκληρώσει την τετραετία, προσκρούει σε αντικειμενικά αδιέξοδα.
«Δεν βγαίνουν τα κουκιά» θα του έλεγε από τα βάθη του χρόνου και την αιωνιότητα, γραφική παλιά καπνισμένη καραβάνα, σύγχρονη των προπατόρων του.
Και το γλαφυρό: Οι μεν που φωνάζουν ΤΩΡΑ, θέλουν ΤΟΤΕ και οι δε που δηλώνουν ΤΟΤΕ, θέλουν ΤΩΡΑ!
*Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.


thumbnailΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3
May 26th 2018, 04:00, by kolindrina maslatia

Η ΕΡΤ3 για τον Συνάνθρωπο
Συγκέντρωση αγαθών για τους πρόσφυγες


Η ΕΡΤ3, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσει, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά κι έγκυες γυναίκες.
Η συγκέντρωση των αγαθών γίνεται στο κτίριο της Αγγελάκη 2, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν : 
·        Παιδικά καρότσια
·        Γάλατα βρεφικά και μακράς διάρκειας
·        Είδη προσωπική υγιεινής για παιδιά και ενήλικες
·        Τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται
·        Φάρμακα: παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιβηχικά, κρέμες επουλωτικές και αντιισταμινικές.

thumbnailΤο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης "κλείνει" τη φετινή cine αυλαία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης!
May 25th 2018, 20:59, by kolindrina maslatia


 Το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης "κλείνει" τη φετινή cine αυλαία του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης!



thumbnailΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
May 25th 2018, 20:30, by kolindrina maslatia

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ


Το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, εταίροι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κέντρο Διαμεσολάβησης Πιερίας» (ΚΕ.Δ.Π.), διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
"Νέο Θεσμικό Πλαίσιο Διαμεσολάβησης.
Προκλήσεις, Προοπτικές, Προβληματισμοί"
την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30  στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας  (28ηςΟκτωβρίου 9, Κατερίνη – 1ος όροφος).
Η ημερίδα σκοπό έχει να ενημερώσει όλους τους επιχειρηματίες και πολίτες για το νέο πλαίσιο που αφορά το θεσμό της Διαμεσολάβησης, σαν μια αποτελεσματική εναλλακτική μέθοδο επίλυσης διαφορών, με εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος και ταχύτερη λειτουργία στην απονομή της δικαιοσύνης.
Στην ημερίδα θα συζητηθεί η πορεία, η εξέλιξη του θεσμού, τα πεδία εφαρμογής, η υποχρεωτικότητα, ο ρόλος του διαμεσολαβητή, τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης.
Εισηγήτριες της ημερίδας και τα θέματα που θα αναλυθούν είναι :

Η κα. Ζιάκα Σοφία, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης – Διαμεσολαβήτρια,με θέμα: "Πλαίσιο του Ν. 4512/2018, Υποχρεωτικότητα".

Η κα. Αργυροπούλου Αφροδίτη, Δικηγόρος Κατερίνης-Διαμεσολαβήτρια με θέμα: "Διαδικασία, Τεχνικές Διαμεσολαβητή, Νομικός Παραστάτης"

Η κα. Χατζηλεωνίδα Μαρία, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης-Διαμεσολαβήτρια, με θέμα: "Τραπεζική Διαμεσολάβηση,Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ν. 4469/2017".

Η κα. Φαροπούλου Μαρία: Δικηγόρος Αθηνών-Διαμεσολαβήτρια, με θέμα: "Η Διαμεσολάβηση πέρα από την Υποχρεωτικότητα, Προκλήσεις και Προοπτικές"

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας & Πρόεδρος του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πιερίας, και η κα. Ασημίνα Στρίμπα, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης & Αντιπρόεδρος Κέντρου Διαμεσολάβησης Πιερίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

thumbnail"H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ….. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ" -Του Δημήτρη Μπέη
May 25th 2018, 20:00, by kolindrina maslatia

 
    Η Ελλάδα  σε τρεις μήνες μετά από οχτώ χρόνια σκληρής λιτότητας για τους Έλληνες   θα  σταματήσει να δανείζεται από τους εταίρους και  θα ζητήσει
χρήματα από τις αγορές . Επειδή κάποιοι τεχνηέντως  προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να θυμίσω ότι το 2015 αν δεν είχαμε τις εκλογές για  Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υπαιτιότητα ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίναμε από τα μνημόνια με ένα  "μαξιλαράκι στήριξης " και δεν θα είχαμε την επιβάρυνση κατά τουλάχιστο 100 δις στην ελληνική οικονομία από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2015.
    Θα συνεχίσουμε όμως να έχουμε  σκληρή εποπτεία μέχρι το 2022 με την επίτευξη των στόχων για 3,5 % πλεονάσματα  , εφαρμογή των μέτρων για περικοπή των συνάξεων κατά μέσο όρο 18% από 1/1/2019 και την μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 . Τι σημαίνει αυτό ? ότι περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι θα έχουν απώλεια   εισοδήματος,  οι συνταξιούχοι περίπου δύο συντάξεις και οι υπόλοιποι περίπου 600 ευρώ το χρόνο κατά άτομο .
    Από  το 2023 μέχρι το 2060 2% πλεονάσματα και εποπτεία . Να θυμίσω και το χρέος μας που ανέρχεται στα 330 δις .
Έχοντας τα παραπάνω όλοι μας στο νου θα πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα . Καλό θα ήταν να καταστρώσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο να ψηφιστεί από όσο μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών γίνεται και να αφορά τα επόμενα  δέκα χρόνια τουλάχιστον .
Το πρώτο που μου έρχεται στο νου μου είναι να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν εδώ και όλοι τα παραδεχόμαστε .
Καλό θα ήταν ως κοινωνία να απαντήσουμε σε μερικά ερωτήματα για το ποια Ελλάδα  θέλουμε .
-Θα εφαρμόσουμε την αξιοκρατία ?
-Θα μειώσουμε την γραφειοκρατία ?
-θα πατάξουμε το φακελάκι ?
-είμαστε έτοιμοι  να εφαρμόσουμε διαφάνεια για τους κρατικούς και δημοτικούς εργολάβους ?
- θέλουμε  διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες ?
-θέλουμε ανεξάρτητες αρχές που θα προκύπτουν από τα δύο τρίτα της βουλής  ή ανεξάρτητες- κομματικές ?
-θέλουμε ένα κομματικό κράτος ή ένα κράτος που θα λειτουργεί με τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και μάνατζερ ?
Θέλουμε συνταγματική αναθεώρηση ?
-Αφού πρώτα μειώσουμε τη φορολογία θα  προσπαθήσουμε να εξαφανίσουμε τη φοροδιαφυγή ?
-Πόσο πρέπει να είναι το κράτος ? θα απαντάει  στις ανάγκες των πολιτών ή των εργαζόμενων και των διοικούντων ?
- Πρέπει να αποκτήσουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για τα επόμενα δέκα χρόνια ?
-Θα στραφούμε στον πρωτογενή τομέα δίνοντας κίνητρα ( π.χ απαλλαγή από φορολογία για πέντε χρόνια , μείωση φορολογίας ) στους νέους που θα επιχειρήσουν  για να ανοίξουν θέσεις εργασίας παραγωγικές ή θα περιμένουμε τις  "ασπιρίνες"  με τα δίμηνα και τα πεντάμηνα και το ταμείο ανεργίας .
-Θα δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα σ αυτούς που κυρίως ανοίγουν θέσεις εργασίας με μισθούς που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια  στον εργαζόμενο ?
- θα  δώσουμε έμφαση στον τουρισμό για ποιοτική αναβάθμιση ?
- Η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν για μας μοχλό  ανάπτυξης της χώρας μας ?
-Η υγεία και η πρόνοια είναι προτεραιότητα μας ?
- θέλουμε την  αξιοπρέπεια των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και αναπηρία ?
- Για τους πρόσφυγες δεν αναφέρομαι αλλά για τους μετανάστες και λαθρομετανάστες θα απαντήσουμε πόσους μπορεί η χώρα μας να φιλοξενήσει ? θα υπάρξει διαφάνεια με τις ΜΚΟ?
- Είναι η όχι υποχρέωση του κράτους προς τον πολίτη να του παρέχει ασφάλεια ?
- θέλουμε αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων ?
- Θέλουμε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ή θα συνεχίσουμε να στέλνουμε στο εξωτερικό  αρκετά χρήματα  κάθε χρόνο ? κ.α
- Θέλουμε μια ευρωπαϊκή  χώρα ?

Πως μπορεί αυτά να γίνουν πράξη με την έγκριση του ελληνικού λαού   ?  μέσα από την διαδικασία όπου κάθε κόμμα θα καταθέσει το δικό του εθνικό στρατηγικό σχέδιο πριν τις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν  .Ο νικητής να ζητήσει συγκλήσεις αμέσως μετά τις εκλογές , βελτιώσεις  ίσως και να ψηφιστεί από  το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό βουλευτών 

Εκλογές λοιπόν το φθινόπωρο  για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποια θέλει να είναι η επόμενη μέρα .

Μπέης Δημήτριος
Ψυχοθεραπευτής –MSc
Υπ  βουλευτής Πιερίας με τη ΝΔ το 2015.

thumbnailΣημαντική συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στην έκθεση EL&TEKNIK της Δανίας
May 25th 2018, 19:30, by kolindrina maslatia

Ακόμη μία διεθνή συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αυτή την φορά στο Odense της  Δανίας, στην έκθεση EL&TEKNIK 2018, που
έλαβε χώρα από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2018, στο συνεδριακό κέντρο Odense Congress Center. Τα προϊόντα της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του συνεργάτη της CABICON A/S, όπου υπήρξε η δυνατότητα της παρουσίασης των προϊόντων φωτισμού ασφαλείας στη Δανέζικη αγορά. Η δυναμική της διεθνούς έκθεσης EL& TEKNIK 2018 , απορρέει από την ποιότητα και το κύρος των εκθετών αλλά και των επισκεπτών της, που εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή τους. Οι συμμετέχοντες εκθέτες αφιέρωσαν σημαντικούς πόρους, πολύτιμο χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Διεθνή έκθεση EL&TEKNIK 2018, η οποία τελεί σημείο αναφοράς, που συγκεντρώνει το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου του ηλεκτρολογικού υλικού.

     Την OLYMPIA ELECTRONICS A.E., την μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Νίκος Αρβανιτίδης και ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Λακασάς, οι οποίοι μαζί με τα στελέχη της συνεργάτιδας εταιρείας CABICON A/S, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τα νέα προϊόντα της εταιρείας & να ανταλλάξουν απόψεις  που αφορούν τον κλάδο.

     Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. έχοντας ιδιαίτερα δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 72 χώρες του κόσμου και στην προσπάθειά της να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους εμπορικούς της ορίζοντες, συνεχίζει το ανοδικό της έργο,  με την παραγωγή  «υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικών προϊόντων τεχνολογίας αιχμής» και με την παρουσίαση  τους σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις, τονίζοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα της.


«Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα»

thumbnailΦωτογραφική έκθεση στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης με τίτλο "Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν... τότε γίνονται θαύματα"
May 25th 2018, 19:00, by kolindrina maslatia

 O Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας,  η Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας και
ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας σας προσκαλούν το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, 


στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν... τότε γίνονται θαύματα", με θεματικό υλικό χαρακτηριστικό των τόπων, της ζωής και της ιστορίας των πατρίδων που εκπροσωπούν οι σύλλογοι οι οποίοι συνδιοργανώνουν τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Συναπάντημα Πολιτισμού».
 Ιστορίες γεμάτες νοσταλγία...


μας ταξιδεύουν νοερά σε πατρίδες αλησμόνητες...σε μονοπάτια πολιτισμού με εικόνες …χρώματα… αρώματα…και φώς Ελλάδας!


thumbnailΠρόγνωση καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου
May 25th 2018, 18:30, by kolindrina maslatia

Ο καιρός στην ώρα του με τον Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ


Εάν δεν έχουμε προλάβει να βγάλουμε ακριβώς από πάνω, βίντεο με σημερινό σύντομο ή αναλυτικό δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, τότε
πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να μπορέσετε να βρείτε το πιο πρόσφατο δελτίο καιρού...


Στα παρακάτω link μπορείτε να βρίσκετε το καθημερινό και πιο πρόσφατο δελτίο καιρού...

(Χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το adblck για να δείτε τον καιρό)

(Χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το adblck για να δείτε τον καιρό)





thumbnailΑπάντηση στον κ. Κ. Μητσοτάκη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
May 25th 2018, 18:00, by kolindrina maslatia

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, επανέλαβε για άλλη μια φορά την
ίδια μονότονη υπόσχεση: ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αν έρθει στην κυβέρνηση. Αναρωτιόμαστε αν η σκόπιμη αποσιώπηση απλών αριθμητικών δεδομένων συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο. Αν η πλήρης διαστρέβλωση πραγματικών στοιχείων προάγει την πολιτική που αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας.
Θα επαναλάβομε ότι «ξεχνάει» το παρελθόν του. «Ξεχνάει» ότι το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ κάλυψε μόλις 70 χιλιάδες δωρεάν θέσεις voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι εμείς σε τρία μόλις χρόνια αυξήσαμε τις δωρεάν θέσεις σε 119 χιλιάδες.
«Ξεχνάει» ότι μέχρι το 2015 χιλιάδες παιδιά έμεναν εκτός δομών απλούστατα γιατί δεν υπήρχαν βρεφονηπιακοί σταθμοί να τα φιλοξενήσουν. Και βεβαίως «ξεχνάει» να πει ότι το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί με 15 εκατ ευρώ από εθνικούς πόρους, την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον δωρεάν θέσεις βρεφών και νηπίων. Ότι από το 2019 δρομολογείται η δημιουργία 1800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών για 45.000 περισσότερα παιδιά.

Είναι πολλά αυτά που «ξεχνάει» ο κ. Μητσοτάκης αλλά το κατανοούμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κάναμε σε τρία μόλις χρόνια.

Ας το εξηγήσουμε απλά στον κ. Μητσοτάκη για να το καταλάβει και να το θυμάται: τα παιδιά έμεναν εκτός δομών γιατί δεν δημιουργούσατε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εμείς δημιουργούμε και γι' αυτό αυξάνουμε τις δωρεάν θέσεις voucher


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item