Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ: All items | Greek ADD

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ: All items

Blogtrottr Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ, NEWS, MUSIC,  Κυκλώνει» το τουρκικό τρυπάν...

Blogtrottr
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ, NEWS, MUSIC, 
thumbnailΚυκλώνει» το τουρκικό τρυπάνι το ΝΑΤΟ: Πλοία της Συμμαχίας κατέπλευσαν στο Ισραήλ – Σε κομβικά σημεία και ο 6ος Στόλος
May 26th 2018, 21:00, by Xrhstos Frik

Το ΝΑΤΟ «κυκλώνει» από παντού την Τουρκία του Ερντογάν. Η βρετανική φρεγάτα HMS Duncan κλάσεως TYPE 45 ( ότι πιο σύγχρονο υπάρχει το βρετανικό ναυτικό σε διαμόρφωση stealth) και η ισπανική φρεγάτα
«Βικτώρια» μαζί με άλλα πολεμικά πλοία , τα οποία  ανήκουν στην ειδική δύναμη  του ΝΑΤΟ, αγκυροβόλησαν στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ισπανική φρεγάτα αγκυροβολεί σε ισραηλινό λιμάνι, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων  IDF.
Μετά τον κατάπλου έχουμε  συνάντηση μεταξύ ανώτερων αξιωματικών του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών ομολόγων τους καθώς και κοινή ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ-Ισραήλ…με στόχο Τουρκία και Ιράν και την διενέργεια επιχειρήσεων ως » ζέσταμα» για τα επερχόμενα στην Α.Μεσόγειο  .
«Η άσκηση υπογραμμίζει τη δέσμευση του ΝΑΤΟ στη στρατηγική σχέση με το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό και στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του IDF.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Σούδα έχει καταπλεύσει το αεροπλανοφόρο USS HARRY TRYMAN ενώ τα υπόλοιπα πλοία της ομάδας μάχης γυροφέρνουν κοντά στην Κύπρο.
Την ίδια στιγμή το καταδρομικό USS Normandy του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσε τον Όρμο των Φηρών και θα παραμείνει στην καλντέρα της Σαντορίνης έως την Κυριακή 27 Μαΐου πιθανόν μαζί με αμερικανικό υποβρύχιο.
Τονίζεται ότι η Τουρκία με την ανακήρυξη εδώ και καιρό  της αποκαλούμενης επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» (δήθεν κατά της τρομοκρατίας)  θέλει να ελέγξει την περιοχή κατά παράβαση των κανονισμών του ΝΑΤΟ λειτουργώντας ως «οθωμανική αυτοκρατορία».
 «Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της που εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρίες να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες έρευνες υδρογονανθράκων και δραστηριότητες εξόρυξης στην δική της υφαλοκρηπίδα», είχε ανακοινώσει το τουρκικό ΥΠΕΞ προ μηνών  ζώντας προφανώς στο δικό του κόσμο ή  μήπως όχι ;
Την περίοδο αυτή έχει γίνει γνωστό επίκειται η κάθοδο και νέου στολίσκου τύπου » Μαβί Μαρμαρά» προς την Παλαιστίνη ενώ ο Ερντογάν ονερεύεται την Ιερουσαλήμ να στα χέρια των μουσουλμάνων μαζί με το Τέμενος  του Αλ Ακτσά.
Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται  για νέες μεγάλες  ναυτικές επιχειρήσεις  ταυτόχρονα  σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και πιθανόν και στην Μαύρη θάλασσα με τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί ότι υφαρπάζεται η «εθνικής της  κυριαρχία» .
Η διεθνής άσκηση με την επωνυμία « Αργοναύτης -2018» και με ελληνική, αμερικανική, βρετανική συμμετοχή , φέρνει στην επιφάνεια σενάρια άκρως επικίνδυνα για  όχι μόνο για Ελλάδα και Κύπρο αλλά για ολόκληρη την περιοχή μας.
Η ουσία σύμφωνα με ειδικούς επί των αμυντικών σχέσεων αφορά την επικείμενη κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ , δίπλα στην ισραηλινή ΑΟΖ και τα «απόνερα» αυτής.
Η σχέση του Ισραήλ με το ΝΑΤΟ ορίζεται ως «σύμπραξη για την ασφάλεια», μιας και η χώρα είναι μέλος του Μεσογειακού Διαλόγου του ΝΑΤΟ από το 1994 μαζί με άλλες έξι χώρες εκτός του ΝΑΤΟ της Μεσογείου: Ιορδανία, Αλγερία, Αίγυπτος, Μαυριτανία, Μαρόκο και Τυνησία .
Ένας από τους κύριους στόχους του Μεσογειακού Διαλόγου είναι να δημιουργηθεί μια βάση για διάλογο και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατίας, αλλά μετά την κατάρρευση των σχέσεων με την Τουρκία πριν από έξι χρόνια, η Άγκυρα άσκησε προσπάθειες να απομονώσει την Ιερουσαλήμ από τη στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Μετά την εκ νέου εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, η Άγκυρα απέσυρε το  βέτο της και το Ισραήλ έγινε δεκτό ως έθνος εταίρος για την συμμαχία ενώ η Ιερουσαλήμ απέστειλε  την πρώτη της διπλωματική αποστολή στην έδρα του ΝΑΤΟ μαζί με αρκετές άλλες χώρες που ανήκουν στην πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης, όπως το  Κατάρ, το Κουβέιτ και τα ΗΑΕ.




Με τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς δυνατούς χειρισμούς της Ρωσίας στην περιοχή, τις τουρκικές διεκδικήσεις , το στρατηγικό ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο αυξήθηκε κατακόρυφα από  τον Δεκέμβριο .
Υπενθυμίζουμε ότι η φρεγάτα HMS Ocean, που είναι η ναυαρχίδα της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας του ΝΑΤΟSNMG2, θα  συμμετέχει σε πολλές κοινές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.
Οι μόνιμες ναυτικές ομάδες του ΝΑΤΟ (SNMG) είναι μια πολυεθνική, ολοκληρωμένη πολεμική ναυτική δύναμη ( ή  το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ στην θάλασσα)  που αποτελείται από σκάφη από διάφορες συμμαχικές χώρες. Εκτός από την ναυαρχίδα της ομάδας SNMG2,  το HMS Ocean είναι η ναυαρχίδα και του βρετανικού βασιλικού ναυτικού.
Οι ναυτικές ομάδες SNMG βοηθούν επίσης να καθιερωθεί η παρουσία στο ΝΑΤΟ στην περιοχή, και να επιδειχθεί  αλληλεγγύη με την διενέργεια διπλωματικών επισκέψεις σε διάφορες χώρες.
«Υπάρχει ανάγκη να κατανοήσουμε καλύτερα την περιοχή και τι συμβαίνει σε αυτήν », δήλωσε ο Βρετανός Πλοίαρχος James Morley, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας καλύτερος να το κάνει αυτό από το ισραηλινό ναυτικό».
Ένας πιθανός περιφερειακός πόλεμος με εμπλοκή της  Τουρκίας από την δύση με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν και μια ταυτόχρονη  εισβολή της δύσης στο  Ιράν , θα προκαλέσει τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις ενώ θα εμπλέξει έμμεσα ή άμεσα Ελλάδα-Κύπρο.

thumbnailΟι "Κρητικοί" της Συρίας επιστρέφουν στο νησί ως πρόσφυγες 130 χρόνια μετά!
May 26th 2018, 20:40, by Xrhstos Frik

Ο αξιόλογος συνάδελφος Δημήτρης Δεληολάνης εντόπισε την ιστορία στο BBC. Όπως σωστά επισημαίνει , τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έδωσαν καμία απολύτως σημασία στην εκπληκτική ιστορία μιας οικογένειας από τη Συρία, που βρήκε άσυλο στην
Ελλάδα κι έφθασε τελικά στην Κρήτη απ΄ όπου άρχισε η ιστορία της 130 χρόνια πριν!
Ο Αχμέτ 42 ετών εμφανίστηκε σ΄ ένα κατάστημα στα Χανιά κι άρχισε να μιλά στον ιδιοκτήτη. Εκείνος κατάλαβε σχεδόν τα πάντα. Μερικές λέξεις μόνο του ήταν άγνωστες. Όχι ξένες…Αλλά παλιές. Όπως εύστοχα επισημαίνει το ρεπορτάζ του BBC ο Αχμέτ ήταν σαν να ΄χε έρθει όχι από τη Συρία ,αλλά από μια άλλη εποχή!
Ο Αχμέτ,  μιλούσε  μια εκδοχή της κρητικής διάλεκτος που είχε μάθει από τους γονείς του, που μεγάλωσαν σε ένα χωριό στη βόρεια Συρία τη δεκαετία του 1970 και του '80. Οι γονείς του είχαν περάσει όλη τη ζωή τους στη Συρία – αλλά κάποια μέλη της προηγούμενης γενιάς είχαν γεννηθεί στην Κρήτη και είχαν κρατήσει ζωντανό τον κρητικό πολιτισμό.




"Έμαθα Αραβικά στο σχολείο αλλά πάντα μιλούσαμε ελληνικά στο σπίτι", λέει ο Αχμέτ. Τα παιδιά έμαθαν ελληνικούς χορούς και απήγγειλαν  μαντινάδες. Οι γονείς γνώριζαν παραδοσιακές κρητικές συνταγές, όπως τα  σαλιγκάρια. Η σύζυγος του Αχμέτ , Γιασμίν, είναι επίσης από  κρητική οικογένεια.
Οι παππούδες του Αχμέτ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κρήτη το 1890, καθώς η Οθωμανική αυτοκρατορία κατέρεε. Το νησί ήταν μέρος της αυτοκρατορίας για δύο αιώνες και περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των προγόνων του Αχμέτ, είχε παραδοθεί στο  Ισλάμ. Αλλά οι εξεγέρσεις στα τέλη του 19ου αιώνα οδήγησαν στην απέλαση του μουσουλμανικού πληθυσμού.
Κάποιοι πήγαν στην Τουρκία, τη Λιβύη, το Λίβανο ή την Παλαιστίνη, αλλά η οικογένεια του Αχμέτ ταξίδεψε στο Αλ-Χαμιντία, ένα χωριό στη Συρία που δημιουργήθηκε για τους πρόσφυγες από τον  σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β '.
Πάρα πολλά χρόνια αργότερα , οι 10.000 κάτοικοί του θα έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη Κρήτη παρακολουθώντας  ελληνική τηλεόραση μέσω δορυφόρου και περιστασιακά κάποιοι  θα ταξιδέψουν πίσω στο νησί για να εργαστούν.
«Στην καρδιά μας υπήρχε πάντα ένα κομμάτι της Κρήτης» λέει ο Αχμέτ.
"Όλοι ήξεραν ακριβώς από ποιο χωριό ήρθε η οικογένεια όλων των άλλων. Οι παππούδες μας  έλεγαν πόσο όμορφη ήταν η Κρήτη και πώς είχαν όλα όσα χρειάζονταν εκεί.
"Θέλαμε πάντα να την επισκεφθούμε, αλλά ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία."
Στη συνέχεια, ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας ήρθε και δεν τους άφησε επιλογές.
Οι αδελφές του Aχμέτ και οι οικογένειές τους ήταν οι πρώτες που έφυγαν. Ο ίδιος ο Αχμέτ και η οικογένειά του ξεκίνησαν για την Ελλάδα την άνοιξη του 2017.


Διαβάστε  ΕΔΩ όλη την εκπληκτική ιστορία της οικογένειας του Αχμέτ που επέστρεψε στις κρητικές της ρίζες 130 χρόνια μετά.

thumbnailΤο δίλημμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς για την Ελλάδα
May 26th 2018, 20:30, by Xrhstos Frik

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος, καθώς από τη μία πλευρά θέλει και τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό
πρόγραμμα, αλλά από την άλλη, δεν είναι έτοιμος να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του Ταμείου,γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο (δηλαδή εντός Γερμανίας) το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως ακανθώδες, δεδομένου ότι το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είχε συναινέσει στο ελληνικό δανειοδοτικό πρόγραμμα υπό τον όρο της συμμετοχής του ΔΝΤ σημειώνει η SZ.
Με βάση τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, πλέον αυτού, μία συμμετοχή του Ταμείου θα αποτελούσε ένα ισχυρό εκπεμπόμενο μήνυμα προς τις διεθνείς χρηματαγορές, που θα χαιρέτιζαν αυτό το γεγονός ακόμη και αν το Ταμείο θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οι Ευρωπαίοι προτίθενται να συνομιλήσουν με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστιν Λαγκάρντ στο περιθώριο της συνάντησης του G7 στον Καναδά, προκειμένου να επιδιώξουν μία πιθανή προσέγγιση θέσεων.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, οι ΥΠΟΙΚ της ζώνης του ευρώ ζήτησαν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, και από τον επικεφαλής του ESM, Kλάθους Ρέγκλινγκ, να εκπονήσουν μία ανάλυση περί της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, ως τις 7 Ιουνίου. Αυτή αναμένεται να καταδείξει τι, κατά την άποψη των Ευρωπαίων, είναι αναγκαίο να γίνει ως προς το ζήτημα της παροχής ελαφρύνσεων, προκειμένου η Ελλάδα να είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτείται και πάλι μέσω των διεθνών χρηματαγορών. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία στο ζήτημα του χρέους στο πλαίσιο του επομένου Eurogroup στις 21 Ιουνίου.






Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση κλιμακώνει τη διαμάχη γύρω από το θέμα της παροχής ελαφρύνσεων χρέους προς την Ελλάδα. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Oλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη συνάντηση με τους ομολόγους του των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, εξέφρασε μία σαφή άρνηση έναντι των δύο αιτημάτων που έχουν τεθεί από πλευράς του ΔΝΤ. Σύμφωνα με κύκλους από την ΕΕ, ο κ.Σολτς απέρριψε την εισήγηση περί παράτασης των χρόνων αποπληρωμής των ήδη καταβληθέντων δανειακών πιστώσεων έως και 15 επιπλέον έτη, σημειώνοντας ότι κατά την άποψη της γερμανικής πλευράς τα τρία χρόνια επαρκούν. Ο υπουργός αντιτάχθηκε επιπλέον στη θέση του ΔΝΤ για τη θέσπιση ενός μηχανισμού που θα συναρτά αυτόματα τις ελαφρύνσεις του χρέους με τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της (ελληνικής) οικονομίας. Πρόκειται για μία πρόταση που αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της Γαλλίας και του Ταμείου, αναφέρει το δημοσίευμα.
Πάντως σημειώνεται ότι θα προκύψει μία απόφαση, για το εάν τελικά το ΔΝΤ θα συμμετέχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ότι έως τότε 'υπάρχει επαρκής χρόνος', για να συζητηθεί το θέμα. Το τρέχον τρίτο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα αναμένεται να τελειώσει στις 20 Αυγούστου, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Η οικονομική ιστοσελίδα finanznachrichten.de σε άρθρο με τίτλο «Η Ένωση (Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών) παίρνει αποστάσεις από το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο διάσωσης» τονιζει: Ο εκπρόσωπος της ΚΟ της Ένωσης CDU/ CSU, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Εκχαρντ Ρέμπεργκ , εκτιμά οτι το ΔΝΤ δεν πρέπει πλέον να πιέζεται προς μία συμμετοχή στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό FOCUS: «Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο διάσωσης εμφανίζεται ολοένα και πιο δύσκολη. Για μας το ζήτημα είναι πλέον ποιο θα είναι το τίμημα: Εάν το ΔΝΤ ζητά ακριβά αντισταθμίσματα για μία συμμετοχή του, όπως δείχνει προς το παρόν, αυτό είναι κάτι δύσκολο να το αποδεχθούμε». Στη συνέχεια ο κ. Ρέμπεργκτόνισε ότι σε μία τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα «εάν το Ταμείο δε συμμετέχει από μόνο του».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έως τώρα η ΚΟ της Ένωσης επέμενε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό FOCUS, το ΔΝΤ έφερε στο τραπέζι των συνομιλιών και ως αντάλλαγμα για μία συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, να έχει τη δυνατότητα μεταβίβασης των έως τώρα δανείων που έχει έως τώρα καταβάλει προς την Ελλάδα προς στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM. Με βάση τα όσα ακούγονται από οικονομικούς κύκλους, με αυτόν τον τρόπο το Ταμείο θέλει να μειώσει το βάρος των τόκων προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από τους κινδύνους των απωλειών, καταλήγει το δημοσίευμα.

thumbnailΑλβανία: Παραίτηση Ράμα ζητά η αντιπολίτευση με δυναμική διαδήλωση
May 26th 2018, 20:00, by Xrhstos Frik

Βελιγράδι, (Sputnik)
Το Δημοκρατικό Κόμμα της αλβανικής αντιπολίτευσης μαζί με άλλα κόμματα πραγματοποιούν μιαν μεγάλη συγκέντρωση το Σαββάτο στα σύνορα διεκδικώντας
την παραίτηση της κυβέρνησης, για λόγους διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, μεταδίδει ο σταθμός Τοπ Κανάλι.
Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, χιλιάδες άνθρωπο από διάφορες περιοχές της Αλβανίας συγκεντρώθηκαν σε κεντικό σημείο της πρωτεύουσας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ΄Εντι Ράμα και άλλα μέλη της κυβέρνησης για διαφθορά, ανάμειξη σε εγκληματική δράση και οικονομική εξαθλίωση του πληθυσμού.
Τα ειδησεογραφικά μέσα μετέδωσαν ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές προστατευτικές ζώνες για να φτάσουν στο κυβερνητικό μέγαρο, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας κατόρθωσαν να τους απωθήσουν.


Η αλβανική αντιπολίτευση έχει καταγγείλει τον υπουργό Εσωτερικών Φατμίρ Χαφάζ για την άρνησή του να εκδώσει τον αδελφό του την Ιταλία, όπου καταζητείται από τις δικαστικές αρχές της χώρας για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Αλβανικές διωκτικές αρχές έχουν εξ άλλου υπόνοιες και για τον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, κατά την διάρκεια της θητείας του, που έληξε το 2017.
Μ.Σ.

thumbnailH MIT εμπλέκεται στην επίθεση KATA των κούρδων προσφύγων στη Μυτιλήνη.
May 26th 2018, 19:30, by Xrhstos Frik

Την ίδια στιγμή ένα άλλο κουρδικό πρακτορείο το ANF θίγει το ζήτημα που βάλαμε εξ αρχής την ανάμειξη της ΜΙΤ στην επίθεση που διαπράχθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Επίθεση κατά των κούρδων στη Λέσβο: 7 τραυματίες
Μια ομάδα επιτέθηκε σε κούρδους στο ελληνικό νησί Λέσβος και τραυμάτισε  7 κούρδους. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι ύποπτες ότι είχαν ένα ρόλο στο επεισόδιο. Στον κρατικό καταυλισμό όπου ζουν
μαζί κούρδοι κι άραβες στο ελληνικό νησί της Λέσβου μια λογομαχία εξελίχθηκε σε διαμάχη  όπου τραυματίστηκαν 7 Kούρδοι και 4 επιτιθέμενοι συνελήφθηκαν. 


Ενώ άλλοι επιτιθέμενοι καταζητούνται από την ελληνική  αστυνομία , οι κούρδοι εκκενώθηκαν σε άλλη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Αναφορές ότι η ομάδα επιχείρησε να μετατρέψει το επεισόδιο σε κουρδο – αραβική διαμάχη. Έλληνες και κούρδοι στον καταυλισμό λένε ότι αυτοί υποπτεύονται τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ότι είχαν ένα ρόλο στο επεισόδιο. Δύο προηγούμενα παρόμοια περιστατικά στην ίδια σκηνή ενισχύουν τις υποψίες για το ρόλο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT.ANF

thumbnailΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!! Σε πανικό ο Ερντογάν: Καλεί τους συμπατριώτες του να μετατρέψουν τα ευρώ και τα δολάριά τους σε τουρκικές λίρες
May 26th 2018, 19:00, by Xrhstos Frik

Σε τουρκικές λίρες καλεί ο Ερντογάν να μετατρέψουν οι Τούρκοι τα δολάρια και τα ευρώ τους.


Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα που έχει χάσει φέτος σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού νομίσματος.



«Οι αδελφοί μου που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι», δήλωσε ο Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

thumbnailΚεραυνός χτύπησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου γεμάτο επιβάτες (PHOTOS)
May 26th 2018, 18:45, by Xrhstos Frik

Λαχτάρισαν οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που εκτελούσε σήμερα το μεσημέρι το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα.


Όλα συνέβησαν γύρω στις 4 το απόγευμα όταν κεραυνός χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν στο χωριό Μοναστηράκι λίγο έξω από τις Φέρες. Να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε ξεσπάσει μπόρα.






Ευτυχώς χάρη στην ηλεκτρική εκκένωση του λεωφορείου και την άμεση αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να επεκταθούν στη γύρω περιοχή.


Î'λεξανδρούπολη: Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες! (pics) - Media Gallery 2

Î'λεξανδρούπολη: Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ γεμάτο επιβάτες! (pics) - Media Gallery 3

thumbnailΊμια 2018. Οι Έφεδροι Πολίτες - Οπλίτες ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ TON ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΟΥΝΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗΣΤΑ ΙΜΙΑ! (ΕΓΓΡΑΦΟ - VIDEO)
May 26th 2018, 18:15, by Xrhstos Frik


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!









thumbnailΚουβαλούσε σχεδόν 200 κιλά ηρωίνης! (βίντεο)
May 26th 2018, 14:00, by Xrhstos Frik

«Λαυράκι» κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο οδηγός και η κρυψώνα που ανακάλυψε ο σκύλος.


Συνολικά 191 κιλά ηρωίνης κατέσχεσαν οι βουλγαρικές Αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό.

Το φορτηγό εισήλθε από την Τουρκία και είχε προορισμό το Βέλγιο.
Η ηρωίνη ήταν κρυμμένη μέσα σακουλάκια, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε υλικά κατασκευής.
Ο 61χρονος οδηγός του οχήματος, τουρκικής υπηκοότητας συνελήφθη.


Η αξία των ναρκωτικών, που τα ανακάλυψε σκύλος της Αστυνομίας, εκτιμάται ότι έφτανε στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Τα υλικά μέσα στα οποία τα είχαν κρύψει εμπόδιζαν τις ακτίνες να τα εντοπίσουν.

thumbnailΤο NI συγκρίνει τις δυνατότητες του «θανάσιμου» su-57 και του κινεζικού J-20
May 26th 2018, 13:36, by Xrhstos Frik

Πολυλειτουργικά μαχητικά πέμπτης γενιάς   Su-57. Φωτογραφία αρχείου
St. Petersburg Μόσχα, 25 Μαΐου-RIA Novosti. Η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν διαφορετικές προσεγγίσεις
για την ανάπτυξη της νέας γενιάς μαχητικών su-57 και J-20, γράφει[1] το Εθνικό Συμφέρον (National Interest).
Σημειώνεται ότι η ρωσική ανάπτυξη είναι πιο ευέλικτη, ακόμη και να είναι εξοπλισμένη με τον κινητήρα του πρώτου σταδίου της Al-41F1.
Επιπλέον, το κινεζικό αεροπλάνο είναι επίσης κατώτερο από το ρωσικό στα χαρακτηριστικά ταχύτητας. Η δημοσίευση υποθέτει ότι η ανάπτυξη του J-20 χρησιμοποιεί τις μηχανές της Ρωσικής παραγωγής «Salyut-χαιρετισμός» Al-31FN. Η Κίνα σκοπεύει  να τις αντικαταστήσει στο μέλλον, αλλά δεν είναι γνωστό εάν θα ξεκινήσουν  την μαζική παραγωγή.
Με τη σειρά του, το J-20 διαφέρει από το ρωσικό μαχητικό με μεγαλύτερη μυστικότητα (stealth). Όταν αναπτύχθηκε, οι Κινέζοι δανείστηκαν την τεχνολογία Stealth που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του Αμερικανικού F-35.  Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι Ρώσοι προγραμματιστές δεν φιλοδοξούν να αναπτύξουν πιο συγκεκαλυμμένα αεροσκάφη.


Συνοψίζοντας, το εθνικό συμφέρον σημειώνει ότι τα Ρωσικά  και  Κινέζικα μαχητικά  είχαν αρχικά σχεδιαστεί για να εκτελούν διαφορετικές εργασίες. Το J-20 σχεδιάστηκε ως επιθετικό αεροσκάφος. Αποτελεί απειλή για τις Αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διαταράξει τις  Αμερικανικές αεροπορικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το ρωσικό  Su-57, αντιθέτως, δημιουργήθηκε με σκοπό τον εντοπισμό των αμερικανικών μαχητικών  όπως F-22 ή F-35.
References
  1.  пишет
       ( http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/air-war-russias-deadly-su-57-vs-chinas-stealth-j-20-fighter-25947 )

thumbnailΕλιξίριο μακροζωίας! Καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη
May 26th 2018, 11:00, by Xrhstos Frik

Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη…
Υλικά:300 γρ σκόρδο,

500 γρ κρεμμύδια,
1,5 λίτρο μηλόξυδο και
1 κιλό μέλι.


Διαδικασία:
Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.


thumbnailVIDEO - Η ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... Δες πως λειτουργεί το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα και μετά κάνε την σύγκριση
May 26th 2018, 09:30, by Xrhstos Frik

 Στη Φιλανδία υπάρχουν και οι εξής άτυποι κανόνες:
1.Το παιδί πάει με τα πόδια στο σχολείο. Αν βρέχει απλά κρατάει ομπρέλα.

2. Οι γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να μην έχουν έπαρση. Το μότο τους είναι: "Δεν είσαι καλύτερος/καλύτερη από τους άλλους. Δεν είσαι κάτι το ξεχωριστό. Πρέπει να σέβεσαι τους άλλους".
3. Τα παιδιά καθαρίζουν τα ίδια την τάξη τους. Νιώθουν το σχολείο ως το δεύτερο σπίτι τους. Έτσι εκπαιδεύονται από τους ΓΟΝΕΙΣ τους.
4. Θεωρείται ανήκουστο να έχουν οικιακή βοηθό ακόμα κι αν εργάζονται και οι δύο γονείς, ακόμα κι αν είναι πολύτεκνοι.




Συγκρίνετε τώρα με την Κύπρο:
1. Όλοι οι γονείς παίρνουν με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους από το σχολείο ακομα κι αν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και το σπίτι τους απέχει 200-300m από το σχολείο.
2. Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ο κανακαρης ή η πριγκίπισσα τους, μόνη έγνοια τους είναι να δημιουργήσουν ένα ανίκανο, υπερφίαλο πλάσμα που θεωρεί ότι αξίζει όσο κανένας άλλος στη Γη, είναι πολύ τυχερός ο υπόλοιπος κόσμος γιατί υπάρχει, κανείς δεν τον φτάνει (στο ποδόσφαιρο, στο καράτε, στα μαθήματα κλπ) κι όταν δεν πρωτεύει είναι είτε γιατί το αδίκησαν , είτε γιατί είναι πολύ καλός αλλά βαριέται.
3. Δεν σέβεται την τάξη, το χώρο του σχολείου, το δάσκαλο, το διευθυντή, την καθαρίστρια. Όλοι οφείλουν να το υπηρετούν και να το ανέχονται όπως και στο σπίτι. Η καθαρίστρια οφείλει να μαζεύει τα χαρτιά που πετάει ο κανακαρης δίπλα απο τον κάλαθο αχρήστων γιατί αυτή είναι η δουλειά της. Οι δάσκαλοι/ καθηγητές πρέπει να ανέχονται την κακομαθημένη συμπεριφορά του γιατί ο γονιός πληρώνει φορους!
4. Επιβάλλεται η οικιακή βοηθός/δουλα γιατι ο μπαμπάς είναι πολυασχολος και η μαμμά δεν προλαβαίνει από τη νυχού στην κομμώτρια.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι πως το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι κατά 99% οι γονείς. Οι νεόπλουτοι, κομπλεξικοί γονείς που κακομαθαινουν τα παιδιά τους... 
Ακούμε για σχολή γονέων. Τι σχολή γονέων είναι αυτή?

thumbnailΣημαντικό βήμα για την τερματισμό του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
May 26th 2018, 09:00, by Xrhstos Frik

Ως ένα ακόμα κρίσιμο βήμα, στην συνεχή προσπάθεια για την άρση του εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία από το 1987,
κρίνεται από στελέχη του ελληνοαμερικανικού λόμπι στην Ουάσινγκτον, το νομοσχέδιο που κατέθεσε την Τετάρτη ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Υπάρχουν ακόμα αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία», σημείωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η προσπάθεια για τον τερματισμό του εμπάργκο είχε ξεκινήσει πριν από δυόμιση χρόνια, όταν ο βουλευτής Ντέιβιντ Σιτσιλίνε είχε καταθέσει νομοσχέδιο στην Βουλή των Αντιπροσώπων με το οποίο ζητούσε να συντάξει το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ειδική έκθεση, για το ποιες είναι οι επιπτώσεις του εμπάργκο στα αμερικανικά συμφέροντα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Φέτος, ο βουλευτής Σιτσιλίνε επανήλθε με ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο αυτή τη φορά ζητά τον απόλυτο τερματισμό του εμπάργκο. Κατόπιν δυναμικής κινητοποίησης του ελληνοαμερικανικού λόμπι σε συνεργασία με το αρμενικό λόμπι, ενεργοποιήθηκε και ο γερουσιαστής Μενέντεζ για να εισάγει ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο στην Γερουσία, δεδομένου ότι για να φτάσει ένα σχέδιο νόμου στο Οβάλ Γραφείο πρέπει να εγκριθεί από κοινού από τα δύο αρμόδια νομοθετικά σώματα.



Καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, ο Έντι Ζεμενίδης εκτιμά πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα, η οποία θα ασκήσει με την σειρά της πίεση στους βουλευτές και γερουσιαστές που αντιπροσωπεύουν εκλογικές περιφέρειες, που έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο.

«Η θέσπιση του νόμου περί «της άρσης του Εμπάργκο Όπλων στην Κύπρο», που εισήχθη τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, είναι εξαιρετικά σημαντική. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί ταυτόχρονα και θα αναλυθεί σε όλο το Κογκρέσο και οι Ελληνοαμερικανοί σε όλη τη χώρα, θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τα μέλη του Κογκρέσου κατά την διάρκεια ενός προεκλογικού έτους».

thumbnailΓονείς βρήκαν τον μπελά τους επειδή ονόμασαν τον γιο τους... Μπενίτο Μουσολίνι
May 26th 2018, 08:30, by Xrhstos Frik

Μπενίτο Μουσολίνι... ηλικίας 14 μηνών. Τον μπελά τους βρήκαν οι γονείς του μικρού Μπενίτο καθώς ιταλικό δικαστήριο τούς
κλήτευσε να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να τούς υποχρεώσει να αλλάξουν το όνομα του γιου τους, το οποίο του έδωσαν για να τιμήσουν τον παππού του, που ονομάζεται επίσης Μπενίτο.

Στην Ιταλία, οι γονείς συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους τα ονόματα των παππούδων τους. Το ζήτημα, ωστόσο, που προέκυψε με τον μικρό Μπενίτο, είναι ότι την ίδια στιγμή το επίθετο της οικογένειας είναι… Μουσολίνι, επομένως το ονοματεπώνυμό του παραπέμπει στον Ιταλό φασίστα δικτάτορα (1883-1945), αν και δεν υπάρχει καμία γενεαλογική σύνδεση με εκείνον.




Όπως μάλιστα σχολιάζει η εφημερίδα Gazzetta di Parma, ήταν λίγο υπερβολική η αντίδραση του δικαστηρίου της Γένοβας, που κλήτευσε τους γονείς.

Η υπόθεση θυμίζει στη χώρα τη διαμάχη που προκάλεσε η ταινία "Il nome del figlio", η ιταλική διασκευή της γαλλικής ταινίας "Le prénom", όπου ένας άνδρας διασκεδάζει κάνοντας τους φίλους του να νομίζουν ότι θέλει να ονομάσει τον γιο του Μπενίτο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

thumbnailΙταλική σούπα ρεβιθιών
May 26th 2018, 08:00, by Xrhstos Frik

Υλικά
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 
2 φλιτζάνια νερό

1 και 1/3 του φλιτζανιού ολικής αλέσεως ζυμαρικά (πουγκιά, φιογκάκια κα )
1 φλιτζάνι ρεβίθια καλοβρασμένα 
1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες ( το λευκό και το πράσινο μέρος )
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ρόκα
4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
6 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα



Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια και την επόμενη μέρα τα βράζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τον ζωμό. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μακαρόνια. Όταν βράσουν, προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στη σούπα τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι και φλοίδες παρμεζάνας

thumbnail«Σκοτώνουν παιδιά και συνταξιούχους.» Γιατί η Ουκρανία επιτίθεται πάλι στο Donbass
May 26th 2018, 07:30, by Xrhstos Frik

Ουκρανικός στρατός  προετοιμασία για μάχες στην Avdeevka, περιοχή του Donetsk
Μόσχα, 25 Μαΐου-RIA Novosti, Ιγκόρ Gashkov. Η μάχη μεταξύ του στρατού της Ουκρανίας και των ενόπλων δυνάμεων των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών
επαναλαμβάνεται στο Donbass. Στη ζώνη του ειδικού κινδύνου-η πόλη Gorlovka και Dokuchayevsk.
Το Κίεβο επιδιώκει να εκφοβίσει τους ντόπιους. Πρόσφατα έγινε γνωστός ο θάνατος των συνταξιούχων-μερικοί από αυτούς επέζησαν του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Ο ανταποκριτής του
RIA Novosti  μίλησε  με  την πολιτοφυλακή και τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Κατάληψη των  γκρίζων περιοχών
Η νέα επίθεση του Κιέβου στο Donbass ξεκίνησε με σαμποτάζ: υπονομεύοντας τη γέφυρα Shterovski. Στη συνέχεια, ο Ουκρανικός στρατός  προσπάθησε να διεισδύσει  στην πόλη της  Gorlovka, η κατάσχεση της οποίας θα απομόνωνε   την Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR)  από την Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR). Οι πυροβολισμοί  ανάγκασαν  τους επιτιθέμενους να  υποχωρήσουν, αλλά εδραιώθηκαν   σε στρατηγικά σημαντικές θέσεις γνωστές ως «γκρίζες ζώνες». Αυτή είναι μια ουδέτερη λωρίδα που δεν καταλαμβάνεται από κανένα από τις αντιμαχόμενες πλευρές.
© RIA Novosti / Sergey Averin
Η κάτοικος δείχνει ένα σπασμένο παράθυρο ενός κατοικημένου σπιτιού, το οποίο υπέστη ζημιές από βομβαρδισμό, στο χωριό Gorlovka,  στην περιοχή του Donetsk. 21 Μαΐου 2018
Οι «γκρίζες ζώνες» δεν αναφέρονται στις συμφωνίες του Μινσκ, ωστόσο, χωρίς τη διατήρηση αυτού του ρυθμιστικού στοιχείου η  εκεχειρία στο Donbas είναι αδύνατη. Η Ουκρανία παίρνει με συνέπεια τον έλεγχο των ουδέτερων εδαφών, μεταφέροντας   τα στρατεύματα κοντά στην πόλη του Donetsk. Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες ασφαλείας τοποθετούνται σε πλεονεκτικές θέσεις, επιτρέποντας σε αυτές να   βομβαρδίσουν  τις μη αναγνωρισμένες Δημοκρατίες.


Στο Donetsk και το Lugansk οι  δράσεις της Ουκρανίας ονομάζονται «υφέρπουσα επίθεση» και θεωρούνται ως  μια κατάφωρη πρόκληση. Εάν οι μη αναγνωρισμένες Δημοκρατίες προσπαθούσαν να υπερασπιστούν  την ουδετερότητα των "γκρίζων ζωνών" θα τις κατηγορούσαν ότι παραβιάζουν την εκεχειρία: Οι διεθνείς παρατηρητές σε αυτή την σύγκρουση είναι συχνά με το μέρος του Κιέβου.
Μάχες κοντά στη  Gorlovka
Οι συνομιλητές του  RIA Novosti από την  DPR και την  LPR πιστεύουν το ότι  ανέχθηκαν  την «υφέρπουσα επίθεση» των τελευταίων μηνών ήταν ένα λάθος. Επιπλέον, όλα μετατράπηκαν σε επανάληψη των ενεργών μαχών. «Ακούμε  μόνο ότι ο στρατός της Δημοκρατίας του Donetsk δεν παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, δεν χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό, δεν πάει προς τα εμπρός, περιορίζεται σε πόλεμο χαρακωμάτων. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία καταλαμβάνει το έδαφος όλο και πιο κοντά και πιο κοντά στα σύνορά μας χωρίς αντίσταση. Έτσι, έχει καταληφθεί τώρα μια ουδέτερη ζώνη κοντά στον  Gorlovka, που  μόλις πριν από ένα μήνα- ήταν ο σταθμός διήθησης του  Donetsk, και η πόλη ήταν σχεδόν μια εβδομάδα χωρίς νερό, μέχρι που ο   σταθμός κατελήφθη εκ νέου, «-είπε ο  δάσκάλος  του  σχολείου του Donetsk, ακτιβιστής   του Κομμουνιστικού Κόμματος της  DPR Artem Salnik.
© RIA Novosti / Sergey Averin
Οι συμμετέχοντες στην  επίσημη  πομπή  στο Ντόνετσκ αφιερωμένη στην ημέρα της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας  του Donetsk. 11 Μαΐου 2018
Σύμφωνα με τον  ίδιο, η πίεση της Ουκρανίας για Gorlovka θα μπορούσε να είναι μέρος της «υφέρπουσας επίθεσης». «πιθανώς, θέλησαν να προχωρήσουν και να κερδίσουν μια θέση στις κατειλημμένες θέσεις, για να βάλουν  αργά την πόλη σε ένα  δαχτυλίδι και για να την περικυκλώσουν έπειτα. Ωστόσο, η  επίθεση απωθήθηκε, και επέστρεψαν στις προηγούμενες θέσεις τους», είπε ο δάσκαλος.
Η Αποτυχία να καταλάβουν την  Gorlovka δεν σημαίνει  διακοπή των μαχών, ακόμη και βραχυπρόθεσμα. «Ζω στην περιοχή της πρώτης γραμμής στο Donetsk, και μόλις τώρα έχουμε ένα κανόνι , πάρα πολύ δυνατό «,-ο Salnik μαρτυρεί. Την ίδια στιγμή η Ουκρανία έφθασε στα προάστια της πόλης  Dokuchaevsku και συγκέντρωσε μια ισχυρή ομάδα στην περιοχή της Μαριούπολης για  να επιτεθεί  στην DPR από το νότο.
© Φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του Artyom Salnik
Ο Ακτιβιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος  της DPR  Artem Salnik
«Δραση εκφοβισμού»
Ο Πολιτοφύλακας  Ayo Benes  εξήγησε στο  RIA Novosti ότι το  Dokuchaevsk είναι  θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων, το πιο τεταμένο μετά την Gorvlovka
Η Ουκρανία βομβαρδίζει   ειρηνικές  υποδομές , συμπεριλαμβανομένου του  εργοστασίου – Fluxo-Dolomite   που βρίσκεται στη γραμμή επαφής.
«Τα στρατεύματα που είναι πιστά στο Κίεβο, χτύπησαν την πόλη με όλμους, για αυτό παντού είναι γεμάτο τρύπες το έδαφος  από τα βλήματα, υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα κτήρια. Το εργοστάσιο  συνεχώς βομβαρδίζεται  και εκεί οι άνθρωποι εργάζονται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα, με μεγάλο κίνδυνο. Τα στρατεύματα της Ουκρανίας πυροβόλησαν μια επιχείρηση αυτοκινήτων, ένα βλήμα έπληξε την στάση που είναι κοντά, και ένα λεωφορείο που περνούσε  Ένας επιβάτης σκοτώθηκε «, λέει ο Benes. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες-συνταξιούχοι σκοτώθηκαν στην περιοχή του σχολείου την ώρα του βομβαρδισμού.
Αυτό επιβεβαιώνεται από  τον Artem Salnik: «είναι τρομακτικό ότι οι συνταξιούχοι που έχουν περάσει το μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, στη συνέχεια αποκατέστησαν  τα ερείπια του Donbass, και τώρα  «για χάρη των  κληρονόμων  των Ναζί «σκοτώνονται. Οι πόροι πληροφοριών της  DPR δίνουν  στοιχεία για τα θύματα. Έτσι, η τρέχουσα επίθεση της Ουκρανίας στην  Gorlovka κόστισε  τη ζωή της  86-χρονης  συνταξιούχας Τατιάνα Riabokov.
Ορισμένες δράσεις του Κιέβου μπορεί να εξηγηθούν  μόνο από απόπειρες εκφοβισμού των  αμάχων. «πριν λίγες μέρες, οι Ναζί πυροβόλησαν  με 122 χιλιοστών διαμέτρημα όπλων στο χωριό Κοζάκος κοντά στο  Novoazovski. Είναι μακριά από τη γραμμή του πυρός, δεν υπήραν ούτε καν τα στρατεύματά μας. Ήταν μια σκόπιμη δράση  εκφοβισμού των χωρικών που ζουν εκεί»,-λέει ο Benes.
© Φωτογραφία από προσωπικό αρχείο του Ayo Benes
Επίθεση στο πρωτάθλημα

Οι κάτοικοι της DPR και η LPR και η πολιτοφυλακή ρωτούν: γιατί η Ουκρανία παραβιάζει ανοικτά τις συμφωνίες του Μινσκ; Οι λόγοι είναι δύο-η προσέγγιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία και η απότομη μείωση της δημοτικότητας  του Προέδρου Πέτρο Poroshenko.


Συχνά υποστηρίζεται ότι οι ενεργές μάχες στο Donbas είναι επωφελείς για τον αρχηγό του κράτους, δεδομένου ότι του  επιτρέπουν να παγιώσει γύρω του  ένα μέρος του εθνικού πατριωτικού εκλογικού σώματος. «Ηεσωτερική διαμάχη των αρχών αυξάνεται υπό το πρίσμα των προσεχών  εκλογών.
Ο Poroshenko απομακρύνει με αυτό τον τρόπο  την  προσοχή από την οικονομία και τα σκάνδαλα διαφθοράς «,-είπε στο RIA Novosti ο ο κάτοικος της DPR Evgeny Golyshkin.
Άλλοι συνομιλητές του  RIA Novosti στην DPR και LPR σημείωσαν ότι τα μεγάλα αθλητικά τουρνουά είναι μια δύσκολη στιγμή για μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, επειδή τα χέρια της Μόσχας είναι δεμένα. Το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA ήταν ιδιαίτερα αιματηρό, τον Ιούνιο-Ιούλιο 2014. Η επιδείνωση των μαχών σημειώθηκε επίσης το Πάσχα αυτού  του  έτος και κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα Bortnik, το Κίεβο είναι σίγουρο: Η Μόσχα τον Μάιο-Ιούλιο χρειάζεται μια ανάπαυλα στο Donbass. «το Κρεμλίνο αναμένεται να αντιδρά πιο απαλά σε κρίσεις εκείνη τη στιγμή. Η κατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων 2008 επαναλαμβάνεται, όταν η Γεωργία επιτέθηκε στη Νότια Οσετία. O Saakashvili έλεγξε πόσο  η Ρωσία ήταν έτοιμη να παρέμβει. Τώρα είναι το ίδιο, και μπορεί να κληθεί στρατιωτικός-πολιτικός εκβιασμός, ένα δίλημμα μεταξύ της κλιμάκωσης στο Donbass και τα  πιθανά προβλήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή μια από τις πόλεις που φιλοξενούν το τουρνουά, το Ροστόφ Ον Ντον, βρίσκεται κοντά στην εμπόλεμη ζώνη «- Εξηγεί ο πολιτικός επιστήμονας.

thumbnailΣκοπιανοί τίμησαν την ημέρα γέννησης του Τίτο
May 26th 2018, 07:00, by Xrhstos Frik

Για όγδοη συνεχή χρονιά τα μέλη του σωματείου «Γιόσιπ Μπροζ Τίτο» στην πόλη Κότσανι, τίμησαν σήμερα, 25η Μαΐου, την ημέρα γέννησης του προστάτη τους, όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα της γειτονικής χώρας.

Η γιορτή έγινε στο εμπορικό κέντρο και πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Ο πρόεδρος του σωματείου Τράιαν Τρεντόφ δήλωσε ότι η εκδήλωση αναβιώνει τις ευχάριστες μνήμες
του παρελθόντος όταν κάθε Μάιο οι νέοι σε ολόκληρο το κοινό κράτος της Γιουγκοσλαβίας, γιόρταζαν τα γενέθλια του στρατάρχη Τίτο.


Στην φετινή εκδήλωση για τη γιορτή του Τίτο ήρθαν μεγάλος αριθμός ανθρώπων από πολλές πόλεις της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, αλλά και από τη Σερβία, «πράγμα που αποτελεί απόδειξη ότι η εποχή του Τίτο δεν πρέπει να ξεχασθεί», κατέληξε ο Τρεντόφ.
(Στοιχεία από sitel.com.mk)

thumbnailΠότε λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας
May 26th 2018, 06:30, by Xrhstos Frik

Την ερχόμενη Πέμπτη λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές στα γυμνάσια και τα λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) της χώρας.

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ), έως τις 2 το μεσημέρι της 31ης Μαΐου.


Όσοι μαθητές επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πρέπει να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

thumbnail«Παίρνουν ζωή» κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας
May 26th 2018, 06:00, by Xrhstos Frik

Το άνοιγμα καταστημάτων που έχουν κλείσει στα χρόνια της κρίσης, σε σημεία του ιστορικού κέντρου που έχουν πληγεί
αισθητά ή άλλα που κρίνονται υποβαθμισμένα ελέω και της υψηλής παραβατικότητας επιδιώκει ο Δήμος Αθηναίων.

Μέσω του προγράμματος «ΠΟΛΗ²», ένα project φιλόδοξο αλλά με προοπτικές όμως να αποτελέσει εφαλτήριο για επόμενες δράσεις, η Τοπική Αρχή πριμοδοτεί τα νέα καταστήματα με τα λειτουργικά έξοδα του πρώτου εξαμήνου όπως και το σύνολο των ενοικίων για την ίδια περίοδο. 

Το εν λόγω project απευθύνεται σε νέες κι υφιστάμενες δημιουργικές ομάδες ώστε να αποκτήσουν τη «βάση» τους, να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στην καρδιά της Αθήνας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Η αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή. Κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μια ή και περισσότερες επιχειρήσεις, με δυνατότητα συστέγασης και συνεργασίας, ενώ η επιλογή θα γίνεται ώστε να ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες-συμπράξεις.

Η δράση για αρχή είναι πιλοτική, με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ και με την συμβολή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου.

Η Πλατεία Θεάτρου…και η Στοά Εμπόρων
Σημείο αναφοράς για πολιτιστικά δρώμενα αναμένεται να γίνει η γνωστή πλατεία Θεάτρου. Συγκεκριμένα θα ανοίξουν 7 καταστήματα που θα στεγάζουν δραστηριότητες με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο χώρο της χειροτεχνίας και του βιομηχανικού προϊόντος, θα φιλοξενούν αποκλειστικά εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα.




Παράλληλα, στο επίκεντρο έρχεται η Στοά Εμπόρων όπου θα λειτουργήσουν ξανά 10 καταστήματα, για τα οποία θα υπάρχει τις επόμενες μέρες αναλυτική ενημέρωση και αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος. 

Στη συνέχεια, θα ανακοινωθούν και τα επόμενα βήματα της δράσης καθώς ο σχεδιασμός για παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του κέντρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο δήμαρχος Î'θηναίων, κ. Î
«Είναι μια ξεχωριστή πρωτοβουλία στην ελληνική πραγματικότητα που ασφαλώς δεν μπορεί να λύσει συνολικά το πρόβλημα με τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Η επιτυχία του προγράμματος όμως θα είναι ικανή να αλλάξει σημαντικά την εικόνα της περιοχής», σημείωσε ο δήμαρχος. κ. Γιώργος Καμίνης.

Ευχαρίστησε δε την διοίκηση του ΕΦΚΑ και την υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου για την συμβολή τους ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και στην Στοά Εμπόρων.




Από την πλευρά του κ. Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής επεσήμανε πως το στοίχημα είναι μεγάλο όμως στόχος είναι τα υποβαθμισμένα ιστορικά σημεία της πόλης να γίνουν ξανά ελκυστικά.

Οι πρωτοβουλίες αφορούν, για την ώρα, καταστήματα στις περιοχές Ομόνοια – Σύνταγμα – Μοναστηράκι.


Κρόκος Βάιος

thumbnailΗ πρόταση Βορίδη για τη μεταφορά της πρεσβείας μας στην Ιερουσαλήμ και η απάντηση
May 26th 2018, 05:30, by Xrhstos Frik

Γράφει ο
Αλέξανδρος Γεωργακάκης

Σε άρθρο του ο Μάκης Βορίδης στην "Καθημερινή" υποστηρίζει τη μεταφορά της πρεσβείας μας στα Ιεροσόλυμα, την παράδοση
δηλαδή της πόλης οριστικά σε ισραηλινό έλεγχο παρά την πρόβλεψη για διεθνές καθεστώς διέπον την πόλη.
Το άρθρο κινείται τελικά γύρω από τον άξονα μιας άθλιας σύγκρισης μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών και μίας αντιπαράθεσης "καλό Ισραήλ" – "κακοί Άραβες".
Θα αρχίσω, λοιπόν, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιησούς για τους Εβραίους δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ψευτοπροφήτης – ψευτομεσσίας, τη στιγμή που οι Μουσουλμάνοι τον τιμούν ως "Ρασούλ" (=Απεσταλμένο του Θεού), όπως τιμούν και την άσπορο σύλληψή του από τη Θεοτόκο.
Αλλά ας περάσουμε στην ιστορία: πώς αντιμετώπισαν οι Μουσουλμάνοι τους Χριστιανούς αλλά και τους Εβραίους της Ιερουσαλήμ στο πέρασμα των αιώνων;
Η Ιερουσαλήμ πέρασε στον έλεγχο του Χαλιφάτου ειρηνικά και αναίμακτα κάποια στιγμή το 637 όταν ο χαλίφης Ομάρ έφθασε εσπευσμένα στην πόλη για να δώσει στον τότε Πατριάρχη Σωφρόνιο εγγράφως εγγυήσεις για την ασφάλεια των Χριστιανών κατοίκων της, της περιουσίας τους και των εκκλησιών. Από τότε ο αλληλοσεβασμός μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων κατοίκων ήταν δεδομένος.
Αυτή η συνύπαρξη απειλήθηκε κατά τον 11ο αιώνα από τους "δυτικούς" παπικούς σταυροφόρους οι οποίοι κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ και δεν άφησαν άφησαν Μουσουλμάνο να γλιτώσει από τη σφαγή.
Όταν ο Σαλαδίνος έφθασε επικεφαλής των στρατευμάτων του προ των πυλών της πόλης, δέχθηκε να αφήσει τους σταυροφόρους να φύγουν και απαγόρευσε κάθε ενέργεια κατά του χριστιανικού πληθυσμού.
Οι καμπάνες ποτέ δεν έπαψαν να χτυπούν και η συνύπαρξη δεν απειλήθηκε ξανά.
Όσο για τους Εβραίους, μετά τον διωγμό τους από τους "δυτικούς" μονάρχες της Ισπανίας τον 15ο αιώνα, αρκετοί από αυτούς κατέφυγαν στην υπό οθωμανική κατοχή Ιερουσαλήμ, ενώ σύμφωνα με καταγραφές κατά την αιγυπτιακή κυριαρχία (μέσα 19ου αιώνος) αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ των κατοίκων – είναι ένα γεγονός που επικαλούνταν και οι σιωνιστές ηγέτες όταν τους προσήπταν ότι έφεραν εποίκους από το εξωτερικό έξω για να εποικίσουν την Παλαιστίνη και να μπορέσουν να ιδρύσουν το κράτος που οραματίζονταν.



Οι γηγενείς Άραβες δεν αντέδρασαν στην εβραϊκή παρουσία παρά μόνο όταν έγινε σαφές ότι η Παλαιστίνη εποικίζεται συστηματικά από σιωνιστικές οργανώσεις με σκοπό την ίδρυση εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη, ειδικά μετά τη γνωστή Διακήρυξη του Βρετανού ΥΠΕΞ Μπάλφουρ το 1917.
Όσο για τους Παλαιστινίους Ελληνορθοδόξους, αυτοί αποτελούν σημαντική συνιστώσα του αγώνα για απελευθέρωση του έθνους τους και δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από τη Χαμάς, όπως αποδεικνύει εκτός των άλλων και η εκλογή δημάρχου προσκειμένου στο εν λόγω κίνημα στην κατά πλειονότητα χριστιανική Βηθλεέμ.
Πότε απείλησε η Χαμάς τους Χριστιανούς της Ιερουσαλήμ ή την περιουσία τους;! Να μας πει ο Μ. Βορίδης ή να πάψει τα ψεύδη.

Περί Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου

Πριν την ίδρυση του Ισραήλ και την κατάκτηση της υπόλοιπης Ιερουσαλήμ το '67, το Πατριαρχείο διατηρούσε επί αιώνες στην ιδιοκτησία του πολλά ακίνητα στη γη της Παλαιστίνης και στα Ιεροσόλυμα εξασφαλίζοντας και τα σχετικά φιρμάνια.
Και οι Ισραηλινοί είναι αυτοί που για πρώτη φορά στην ιστορία απειλούν πια την ιδιοκτησία του Πατριαρχείου. Ισραηλινά Funds εποφθαλμιούν τα ακίνητα του Πατριαρχείου όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και στο πλαίσιο της πολιτικής της εβραιοποίησης της Ιερουσαλήμ – ολόκληρης.
Μάλιστα, ενώ Ελλάδα, Παλαιστίνη και Ιορδανία είχαν εξαρχής αναγνωρίσει τον Πατριάρχη μας, οι Ισραηλινοί επί χρόνια αρνούνταν να τον αναγνωρίσουν, εκβιάζοντάς τον έτσι ώστε να εγκρίνει την παράδοση ακινήτων του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς αγοραστές.
Πρόσφατα μάλιστα οι Ισραηλινοί επιχείρησαν να επιβάλουν φορολογία στο Πατριαρχείο ακριβώς με βάση αυτήν την επιχειρηματολογία περί κοσμικού κράτους οδηγώντας τον Πατριάρχη Θεόφιλο να κλείσει το Ναό της Αναστάσεως σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Μ. Βορίδης εκτίθεται έτι περαιτέρω όταν επικαλείται τα συμφέροντα του Πατριαρχείου: ο Πατριάρχης έστειλε επιστολή στον Τραμπ ζητώντας του να επανεξετάσει την απόφασή του για την ουσιαστική παράδοση της Ιερουσαλήμ στο "Κράτος του Ισραήλ" και να σεβαστεί το διεθνές καθεστώς που διέπει την πόλη σύμφωνα με το Partition Plan του 1947 της ΓΣ του ΟΗΕ.
Οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν τα προσκυνήματα για τα οποία ο "ευσεβής" πολιτικός μας τόσο πονάει ως πηγή εσόδων (βλ. "θρησκευτικό τουρισμό") και τίποτε παραπάνω.

Για τα περί μαξιμαλισμού της παλαιστινιακής πλευράς

Όταν η Παλαιστινιακή ηγεσία αποκήρυξε την "τρομοκρατία", αναγνώρισε το Ισραήλ και αργότερα υπέγραψε τη συμφωνία του Όσλο για να μετατραπεί τελικά σε ένα χωροφύλακα του ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη, μάλλον υποχωρήσεις έκανε.
Όταν ανέλαβε ο Αμπάς την ηγεσία της ΠΑ, τερμάτισε την ιντιφάδα και κέρδισε όσο χρόνο μπορούσε για τους Ισραηλινούς κατακτητές που εξακολουθούν ανενόχλητοι να εποικίζουν τα εδάφη και να οριστικοποιούν την προσάρτηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ, αποδεικνύοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει καμία λύση.

Σίγουρα οι Ισραηλινοί θα εκτιμήσουν τις προθέσεις του συντάκτη αυτής της αθλιότητας, ενός ακόμη όψιμου θαυμαστή αυτής της "όασης δημοκρατίας και προόδου".
Ορισμένοι επιχειρούν να ξεπλύνουν το πολιτικό τους παρελθόν ενώπιον των Ισραηλινών και των Αμερικανών, μα τελικά παραμένουν θαυμαστές ξένων ειδώλων και κρατών όπως κάποτε.

thumbnailSüddeutsche Zeitung: Το δίλημμα του Σολτς για την Ελλάδα
May 26th 2018, 05:00, by Xrhstos Frik

"Το δίλημμα του Σολτς με την Ελλάδα" επιγράφεται άρθρο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που εξηγεί την αμφίσημη στάση του Βερολίνου απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


Η εφημερίδα του Μονάχου γράφει ότι στο τελευταίο Eurogroup ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είπε "όχι" σε δύο βασικές απαιτήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα: "Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ ο Σολτς αρνήθηκε να παρατείνει την περίοδο αποπληρωμής των ήδη δοθέντων δανείων στα 15 χρόνια. Κατά τη γερμανική άποψη μία παράταση έως τρία χρόνια θα ήταν αρκετά. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της απαίτησης του ΔΝΤ να συνδεθούν αυτομάτως οι διευκολύνσεις για το χρέος με τους μελλοντικούς δείκτες ανάπτυξης. Τη σχετική πρόταση είχε υποβάλει η Γαλλία από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)".



Συνεπώς, εκτιμά η Süddeutsche Zeitung, ο Σολτς βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: από τη μία πλευρά θέλει να συμμετάσχει το ΔΝΤ με κεφάλαια στο ελληνικό δανειακό πρόγραμμα. Από την άλλη πλευρά δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Ιδιαίτερη σημασία, σε όρους εσωτερικής πολιτικής, έχει το ότι η Ομοσπονδιακή Βουλή είχε συναινέσει στο δανειακό πρόγραμμα μόνο υπό τον όρο ότι θα παρέμενε το ΔΝΤ. Επιπλέον η συμμετοχή του Ταμείου θα έστελνε ηχηρό μηνυμα στις διεθνείς αγορές, οι οποίες θα επιδοκίμαζαν το γεγονός ότι και το Ταμείο θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος".

Πηγή: Deutsche Welle

thumbnailΈρευνα ΞΑΝΑ για πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας που εκδόθηκαν από τον ΕΦΚΑ
May 26th 2018, 04:45, by Xrhstos Frik

Ενα κρουστικό ηλεκτρονικό «ρίφιφι» για την παραποίηση του ποσοστού αναπηρίας που έχει ασφαλιστεί από
επιθεωρημένο υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) , εντοπίστηκε στο υποκατάστημα της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας .
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του φορέα, «ο υπάλληλος της ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη για να αλλοιώσει την αναπηρία του ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παράνομα κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% σε 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων παροχών (μεγαλύτερο ποσό συνταξιοδότησης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κ.λπ.) ».




Με απόφαση του υποδιευθυντή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής εκτέλεσης των καθηκόντων του υπαλλήλου της επιθεωρήσεως, επιβλήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ομοιόμορφη διοικητική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν συνάψει και άλλοι υπάλληλοι στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό φορητό απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις χειρισμού κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται.

thumbnailΤουρκικοί εξοπλισμοί δεν είναι μόνο το F-35! Το πρόγραμμα "εφιάλτης" της Άγκυρας
May 26th 2018, 04:17, by Xrhstos Frik

Η ελληνοτουρκική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες δεν αντιμετωπίζεται από τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ ως μια κρίση με "ημερομηνία λήξης" την 24η Ιουνίου, ημέρα των εκλογών στην Τουρκία.
Ούτε καν ως μια κρίση που θα αποκλιμακωθεί κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες. Οι αναλύσεις που γίνονται πλέον έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση μια διαρκώς διογκούμενης απειλής από έναν αντίπαλο που στρατιωτικά θα είναι πανίσχυρος. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για την Ελλάδα. Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ότι φιλοδοξεί να γίνει μέχρι και πυρηνική δύναμη κι αυτό δεν είναι υπερβολή.
Οι υποθέσεις της παραλαβής των F-35 από τις ΗΠΑ και η πιθανότητα προμήθειας αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Ρωσία είναι τα πιο γνωστά και προβεβλημένα από τον Τύπο εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας. Για το μεν πρώτο δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις από τους Έλληνες επιτελείς. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα, με Ερντογάν ή μετά απ΄ αυτόν θα παραλάβει τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Για τους S-400 οι οποίοι αν παραληφθούν θα κλείσουν την τελευταία μεγάλη μαύρη τρύπα στον αμυντικό μηχανισμό της Τουρκίας, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ναυαγίου. Παρόλα αυτά η Τουρκία έχει έτοιμες εναλλακτικές λύσεις, με την αγορά είτε ευρωπαϊκών ,είτε αμερικανικών συστημάτων και τέλος με την κατασκευή δικού της αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς! Η προσπάθεια της Άγκυρας να παράξει δικά της όπλα είναι η σοβαρότερη απειλή για την Ελλάδα! Το καθεστώς Ερντογάν έχει θέσει στόχο να παράγει τα επόμενα χρόνια το 80% των οπλικών του συστημάτων. Ακόμη κι αν ο στόχος μοιάζει υπερβολικά φιλόδοξος, είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει πλέον κατορθώσει να διαθέτει δικά της όπλα ,όπως για παράδειγμα UAV που είναι ικανά να μεταφέρουν και όπλα!
Η πιο πρόσφατη καταγραφή του τουρκικού εξοπλιστικού εφιάλτη έγινε αυτή την εβδομάδα, μέσω μιας επιστημομνικής μελέτης του ΕΛΙΑΜΕΠ ,την οποία υπογράφει ο Νικόλαος Παούνης Ερευνητής του Επιστημονικού Οργανισμού Ε.Κ.Ε.Ο. Το κεφάλαιο στο οποίο γίνεται η καταγραφή του τουρκικού εξοπλιστικού προγράμματος δικαιολογεί τις ανησυχίες των επιτελών του ΓΕΕΘΑ.
Τι γράφει ο Νικόλαος Παούνης στην μελέτη του για το ΕΛΙΑΜΕΠ:
"Το εξοπλιστικό πρόγραμμα για το Στρατό Ξηράς περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανάπτυξης εθνικού
άρματος μάχης (ALTAY) και θα αφορά την εγχώρια κατασκευή 250 (+750) νέων αρμάτων για τις χερσαίες δυνάμεις. Το όχημα PARS (8×8) και το ΤΟΜΑ Tulpar (που θα συνοδεύει τα άρματα ALTAY), το οποίο ενσωματώνει 100% τουρκικά όπλα, αισθητήρες και συστήματα, σχεδίασης Otokar.
Πρόγραμμα αναπτύξεως πυραύλων επιφανείας-επιφανείας Bora/Khan (εμβέλεια 280 km)11, και 4 εκδόσεις πυραύλων J-600T Yıldırım, εκ των οποίων η τελευταία (IV) θα έχει εμβέλεια έως 2.500 χλμ. (δυνατότητα εξοπλισμού και με χημικές κεφαλές). Κατασκευή πλωτών γεφυρών εφόδου Samur, Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων T-122 Sakarya, και σύγχρονων πυροβόλων (370 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα T-155 Firtina των 155mm, 160 ρυμουλκούμενα Panter 155mm). Επιπλέον, 336 τακτικά τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα μαζί με 1.075 οχήματα φορείς όπλων και 2.720 τροχοφόρα οχήματα, έρχονται να προστεθούν στο δυναμικό του Στρατού (Kirpi, Kobra, Ejder κ.α.).
Εθνικό πρόγραμμα για 51+40 ελικόπτερα τύπου Τ-129 ΑΤΑΚ (ιταλοτουρκικής κατασκευής τα οποία ενεπλάκησαν στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» με ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρά την απώλεια μιας μονάδας)12. Ανανέωση ελικοπτέρων γενικής χρήσεως με το S-70 στο πλαίσιο συμπαραγωγής η οποία θα αποδώσει 121 μονάδες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις λοιπές κρατικές υπηρεσίες. Επαύξηση δυνατοτήτων στον τομέα της αερομεταφοράς συντελείται και με την προμήθεια 8 CH-57F Chinook.
Ευρύτατο πρόγραμμα κατασκευής μη επανδρωμένων αεροχημάτων Altinay, Baykuş, Keklik, 10 MALE ANKA-S13, Bayraktar/TB2, Vestel Karayel. Μάλιστα τα Bayraktar-TB2 φέρουν εγχώριας κατασκευής πυραύλους UMTAS/MAM-L (δοκιμάστηκαν εξίσου επιτυχώς στο Afrin). Επιπλέον αναπτύχθηκαν αναλώσιμα drones για επιθέσεις «καμικάζι», υπό την επωνυμία STM Alpagu και Kargu, και UAV ηλεκτρονικού πολέμου Togan14. Τέλος, στο αεροπορικό σκέλος των εξοπλισμών προέχει η απόκτηση 116- 119 μαχητικών αεροσκαφών F-35 (100 F-35A + 16-19 F-35B για επιχειρήσεις από το υπό ναυπήγηση σκάφος Anadolu), η ένταξη 4 «Ιπτάμενων ραντάρ» (ΑΣΕΠΕ) MESA Β-737, η προμήθεια 10 μεταφορικών αεροσκαφών τύπου Α-400Μ, 2 αεροσκαφών διοίκησης και ελέγχου Gulfstream η κατασκευή των εκπαιδευτικών και η σχεδίαση του εθνικού μαχητικού TF-X (αντικαταστάτης των F-16). Hürkuş.
Πρόγραμμα ναυπηγήσεως του εθνικού πλοίου MILGEM, ως βάση για τη ναυπήγηση 8 κορβετών και 4 φρεγατών για το Τουρκικό Ναυτικo15. Πρόγραμμα προμήθειας 15 ελικοπτέρων SAR για τις ανάγκες της Διοίκησης Ασφάλειας Ακτών. Ναυπήγηση έξι υποβρυχίων Type 214, αντίστοιχα των ελληνικών «Παπανικολής». Ναυπήγηση 16 περιπολικών τύπου P1200. Ένταξη δυο αποβατικών πλοίων LST (Bayraktar & Sancaktar), και 8 ταχέα αποβατικά LCT. Ναυπήγηση 1 πλοίου αμφίβιας εφόδου LPD, το περίφημο mini- αεροπλανοφόρο "Anadolu" με δυνατότητα μεταφοράς 1 τάγματος πεζοναυτών, ελικοπτέρων και ικανού αριθμού ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, από το οποίο θα μπορούν να προς-απονηώνονται F-35B16. Ανάπτυξη τεχνολογιών υποβρύχιων οπλικών συστημάτων όπως το Ahtapot της Aselsan. Κατασκευή αντιπλοϊκών βλημάτων Atmaca, με συνολική εμβέλεια 222km (συνεργασία Roketsan-Armerkom)17, και τέλος ναυπηγήσεις πλοίων ερευνών (Barbaros), συλλογής πληροφοριών, ωκεανογραφικών κ.α.
Τα Διακλαδικά προγράμματα περιλαμβάνουν τα κάτωθι: ολοκληρωμένο σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου Hava Kuvvetleri Bilgi, και τοποθέτηση σε τροχιά 26 συνολικά δορυφόρων διαφόρων κατηγοριών (π.χ. τηλεπικοινωνιακούς, επιτηρήσεως για συλλογή πληροφοριών από το διάστημα σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο18. Μακροπρόθεσμα προγραμματίζεται η δημιουργία κέντρου εκτοξεύσεως δορυφόρων, και η ανάπτυξη σχετικών συστημάτων για στρατιωτική χρήση και για προσδιορισμό θέσεως (GPS). Παράλληλα δημιουργήθηκε Διεύθυνση Άμυνας Κυβερνοχώρου. Ανάπτυξη συστημάτων Η/Π (παρεμβολείς KORAL-ED/ET)19, κρυπτογραφικών συσκευών, διακλαδική προστασία επικοινωνιών των μονάδων με τα επιτελεία, κέντρα ακροάσεως, αισθητήρες κλπ.
Ένα από τα επιτεύγματα του τουρκικού ιδρύματος επιστημονικών και τεχνολογικών ερευνών TÜBİTAK, είναι το στρατηγικού επιπέδου ψηφιακού δικτύου επικοινωνιών TAFICS, για την συνεργασία των Κλάδων και η επικοινωνία με φωνητικά δεδομένα, αποστολή εγγράφων, εικόνων, φωτογραφιών, υψηλής ποιότητας και ταχύτητας. Επίσης δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη των ρομποτικών εφαρμογών.
Τέλος υπάρχει σε εξέλιξη ευρύτατο προγράμματα αναπτύξεως όπλων και αισθητήρων, όπως το βλήμα cruise SOM, βόμβες και πυρομαχικά διαφόρων ειδών και δυνατοτήτων, πύραυλοι αέρος-αέρος Bozdoğan («Νανογέρακο» βλήμα μέσου μεγάλου βεληνεκούς),τορπιλών (AKYA), αντιαρματικών βλημάτων UMTAS και ρουκετών Cirit (προσαρμόζονται και
Gökdoğan («Πετρίτης», βλήμα μικρού βεληνεκούς σε επιθετικά ελικόπτερα και UAV), τυφέκια ελευθέρων σκοπευτών κλπ.


Πρόσφατα επελέγη ως το νέο α/α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς το ρωσικό S-400, ενώ εξετάζεται και η προμήθεια πυροβολαρχιών SAMP (μάλλον εναλλακτικά). Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια 45 αντιαεροπορικών εκτοξευτών για χαμηλά ύψη με σκοπό την προστασία βάσεων (HISAR-A), καθώς και το Α/Α σύστημα κάλυψης φαλαγγών Korkut SPAAG ACV-30.
Τέλος επισημαίνεται η ενδεχόμενη πρόθεση της γείτονος χώρας να μετεξελιχθεί από συμβατική σε πυρηνική δύναμη. Η συνεργασία με το Πακιστάν σε επίπεδο στρατηγικών εταίρων πιθανόν να περιλαμβάνει και αντίστοιχες πτυχές".

thumbnailEINAI ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!! Καλησπέρα, επισημα πια με έδιωξαν από το κτημα μου δεν άφησαν τίποτα. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η Μορια είναι σε κατοχή.
May 25th 2018, 21:24, by Xrhstos Frik

Argiris Sivris 
Καλησπέρα, επισημα πια με έδιωξαν από το κτημα μου δεν άφησαν τίποτα. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η Μορια είναι σε κατοχή. Το κράτος αδιαφορει για τον κόπο τον
κατοίκων νομίζοντας με τις αποζημιωσεις θα μας κλείσουν τα στοματα. Δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Το περιστατικό έγινε τις πρωινές ώρες γύρω στις 4.30 με 5.00 εγώ σχόλασα από την δουλεία μου στις 5.30 πήγα να ταΐσω οσα ζωα μου απεμειναν και μετά να φύγω. Ειχα επάνω μου αντικείμενο αν τους έπιανα και αυτους με αιχμηρα αντικείμενα και ήταν πάνω από πέντε άτομα θα είχαμε θρηνήσει κάποιο θύμα και όχι από αυτούς απαραίτητα. Πρέπει να σταματήσει αυτό, θέλουμε να είμαστε πολίτες της Ελλάδας και οχι τόπος εξορίας για τους μετανάστες. Δεν είμαστε μετανάστες θέλουμε τις ζωες μας πίσω.





thumbnailNEO ΦΟΒΕΡΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ... ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΕ!!! ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!
May 25th 2018, 21:04, by Xrhstos Frik


Να κάνεις πως κοιμάσαι ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΥΣΗΣ ΣΤΙΧΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ







You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item