pestanea: All items | Greek ADD

pestanea: All items

pestanea ...για όλη την οικογένεια  Για πρώτη φορά η Ρεάλ στέφθηκε «Βασίλισσα της Ευρώπης» και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ May 26...

pestanea
...για όλη την οικογένεια 
thumbnailΓια πρώτη φορά η Ρεάλ στέφθηκε «Βασίλισσα της Ευρώπης» και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ
May 26th 2018, 21:03, by pestanea ενημέρωση


Ακόμα τρεις φορές έφτασαν κοντά αλλά δεν τα κατάφεραν


Αρκετούς λόγους έχουν για να χαμογελούν και να... τρίβουν τα χέρια τους οι άνθρωποι της Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν παντού τη φετινή σεζόν, αφού κατέκτησαν την Euroleague στο μπάσκετ και το Champions League στο ποδόσφαιρο! Και, μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Ακόμα τρεις φορές ήταν κοντά στο ίδιο επίτευγμα, ωστόσο ένα από τα δύο τμήματα το... χάλαγε.

Το 1962 η ποδοσφαιρική ομάδα ηττήθηκε από την Μπενφίκα (5-3) στον τελικό του European Cup, όπως και η μπασκετική από την Ντιναμό Τμπίλισι (90-83) στο FIBA European Champions Cup.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1964, η «Βασίλισσα» έφτασε στο πρώτο της τρόπαιο, αφού νίκησε την Σπαρτάκ Μπρνο σε διπλούς τελικούς (έχασε στον πρώτο με 110-99, αλλά στην έδρα της επιβλήθηκε με 84-64), οι «ροχιμπλάνκος», ωστόσο, δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Ίντερ (3-1).

Το 2014, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι επικράτησε της Ατλέτικο με 4-1 στην παράταση του Champions League, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο «παραδόθηκαν» στην Μακάμπι (98-86) στον τελικό της Euroelague.

Πηγή: gazzetta.gr

thumbnailΣτο Instagram της Yus Lopez θα ξεχάσεις τι πάει να πει ταμπού
May 26th 2018, 20:50, by pestanea ενημέρωση

Το κορίτσι από την Αργεντινή έχει τρελάνει τη Νότιο Αμερική κι όχι μόνο.

Αυτό εδώ το scouting report που σου παρουσιάζουμε καθημερινά για τις ανάγκες της ενημέρωσής σου, σου έχει συστήσει δεκάδες κορίτσια από τις ηλεκτρονικές σελίδες τους.

Την τιμητικής της έχει προφανώς η Αμερική, μετά έρχεται η ανερχόμενη δύναμη που λέγεται Αυστραλία, ενώ συχνά πυνκά τιμάμε τις βαλκανικές μας ρίζες.


Όμως επειδή μπαίνει σιγά σιγά το καλοκαίρι, είπαμε να κάνουμε μια βόλτα από εκεί που πραγματικά το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη από τις καμπύλες και το ταμπεραμέντο των γυναικών. Ναι, καλά κατάλαβες για τη Νότιο Αμερική μιλάμε.

Η σημερινή μας καλεσμένη ακούει στο όνομα Yus Lopes και κατάγεται από την Αργεντινή. Όντως η ποιότητα των φωτογραφιών της δεν είναι υψηλής αισθητικής. Όμως ποιος νοιάζεται, όταν υπάρχουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες αποτυπωμένες σε ολοστρόγγυλες πόζες, οι οποίες σε κάνουν να ξεχνάς τι πάει να πει ταμπού;










Ακολούθησε το AskMen στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

thumbnailΞανά στο θρόνο της η Ρεάλ, 3-1 τη Λίβερπουλ
May 26th 2018, 20:45, by pestanea ενημέρωση


O Μπέιλ «ντύθηκε» Κριστιάνο και χάρισε το 3ο συνεχόμενο κύπελλο στη Μαδρίτη


Η Ρεάλ Μαδρίτης το κατάφερε και αυτό. Κατέκτησε το 13ο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της αλλά και το 3ο συνεχόμενο Champions League.

Σε αυτή τη νέα αυτοκρατορία που έχουν χτίσει οι Γκαλάκτικος έπαιξαν βασικό ρόλο δύο παράγοντες: Ο γκαφατζής τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Κάριους αλλά και ο Γκάρεθ Μπειλ ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή και άλλαξε το παιχνίδι υπέρ της Ρεάλ.



Η Βασίλισσα προηγήθηκε στο σκορ μετά από μία μεγαλειώδη γκάφα του Λόρις Κάριους ο οποίος έριξε την μπάλα πάνω στον Μπενζεμά ο οποίος απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο Σάντιο Μανέ ισσοφάρισε γρήγορα για την Λίβερπουλ σε 1-1 δίνοντας ελπίδες στον Κλοπ και την ομάδα του. Εκεί όμως ήρθε μία στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας όταν μετά από σέντρα του Μαρσέλο ο Μπέιλ με ανάποδο ψαλιδι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Ουαλός δεν έμεινε εκεί και 10 λεπτά πριν τελειώσει το ματς έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της Λίβερπουλ, όταν μετά από μακρινό σουτ που πραγματοποίησε ο Κάριους έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του για να γραφτεί το 3-1 και η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με χρυσά γράμματα.

thumbnailΡεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1(83')
May 26th 2018, 20:35, by pestanea ενημέρωση


ΓΚΟΟΟΛ για τη Ρεάλ (Μπέιλ)! Μακρινό σουτ του Μπέιλ, ο Κάριους δεν υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας, η οποία καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1!

thumbnailΗ κλήρωση του ΛΟΤΤΟ 26/5/2018
May 26th 2018, 20:14, by pestanea ενημέρωση

Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ:

thumbnailΡεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 2-1 (64' λεπτό)
May 26th 2018, 20:12, by pestanea ενημέρωση


64΄: ΓΚΟΟΟΟΛ για τη Ρεάλ! Με φοβερό ανάποδο ψαλίδι ο Μπέιλ λίγο μετά την είσοδό του στο ματς κάνει το 2-1.

thumbnailΡεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: 1-1
May 26th 2018, 20:06, by pestanea ενημέρωση


55΄: ΓΚΟΟΟΟΛ για τη Λίβερπουλ! Κεφαλιά του Λόβρεν, ο Μανέ κάνει από κοντά την προβολή και ισοφαρίζει σε 1-1.

thumbnailΡεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0
May 26th 2018, 20:06, by pestanea ενημέρωση



Η Ρεαλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στο 51ο λεπτό με τον Καρίμ Μπενζεμά έπειτα από πίστευτη γκάφα του Κάριους που στέλνει την μπάλα πάνω στο πόδι του Μπενζεμά και αυτή καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0!

thumbnailΚαι όμως υπάρχει τροφή που σου φτιάχνει τη διάθεση
May 26th 2018, 19:52, by pestanea ενημέρωση


Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία
Είναι αυτές οι μέρες που ξυπνάς και όλα σου φταίνε; Η διάθεσή σου αν και καλοκαίρι είναι χειρότερη και από της Πίγκι στο Muppet Show όταν την φέρνει εκτός εαυτού ο Κέρμιτ. Δεν ξέρεις γιατί, δεν υπάρχει εξήγηση αλλά ούτε και λύση και το μόνο που θέλεις είναι τα χάπια σου και ένα ταξί να φύγεις;

Μην πας πουθενά γιατί υπάρχει τρόπος να ανέβεις ψυχολογικά και δεν περιλαμβάνει συνεδρίες στον ψυχολόγο αλλά μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή σου!
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία.

Τα νέα ευρήματα βασίστηκαν στην ανάλυση στοιχείων από 12.385 Αυστραλούς οι οποίοι κράτησαν λεπτομερή ημερολόγια διατροφής επί έξι χρόνια και συμπλήρωναν ερωτηματολόγια για την ψυχική διάθεσή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, με κάθε έξτρα μερίδα φρούτων και λαχανικών που πρόσθεταν οι εθελοντές σε ημερήσια βάση στη διατροφή τους φτάνοντας σταδιακά τις 8 μερίδες την ημέρα, αυξανόταν το επίπεδο της ευτυχίας που ένιωθαν ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συνέβαινε στη ζωή τους.


Διαβάστε περισσότερα στο KeepUp

thumbnailΑνατροπή: Τελικά ίσως η Φουρέιρα φέρει τη Eurovision 2019 στην Κύπρο!
May 26th 2018, 19:51, by pestanea ενημέρωση


Η EBU προειδοποίησε το Ισραήλ ότι υπάρχει πιθανότητα να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο
Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με την Ελένη Φουρέιρα, αλλά και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

thumbnailH τόπλες φωτογραφία της Alessandra Ambrosio και το πάρτι στη θαλαμηγό
May 26th 2018, 19:48, by pestanea ενημέρωση


Η καλλονή στα καλύτερα της!

H Alessandra Ambrosio, την εβδομάδα που μας πέρασε βρέθηκε στη Νότια Γαλλία και με τις φωτογραφίες της ανέβασε... περισσότερο τη θερμοκρασία της περιοχής.

Ο 37χρονος «άγγελος» βρέθηκε στην κοσμοπολίτικη περιοχή, καθώς ήταν καλεσμένη σε ένα χλιδάτο πάρτι που διοργανώθηκε σε θαλαμηγό με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους. Στα στιγμιότυπα που ανέβασε στο Instagram, την παράσταση κλέβει η φωτογραφία που προετοιμάζεται για το πάρτι. Η Alessandra είναι τόπλες και βάζει κραγιόν στα χείλη της ενώ φορά ένα πανάκριβο κόσμημα. Λίγο αργότερα δημοσίευσε και στιγμιότυπα από τη βραδιά με την ίδια να φαίνεται ότι περνά υπέροχα.



Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις του super model:








thumbnailΡεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 0-0 (Ημίχρονο)
May 26th 2018, 19:41, by pestanea ενημέρωση



Χωρίς σκορ έληξε το α' ημίχρονο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Λίβερπουλ.

Οι «ρεντς» αγωνίζονται από το 31' χωρίς τον σταρ τους, Σαλάχ που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Λαλάνα. Στο 43' η Ρεάλ σκόραρε με τον Μπενζεμά, όμως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Γάλλου που ήταν σε θέση οφσάιντ.

thumbnailΕίσαι σίγουρος ότι δε μένεις από συνήθεια;
May 26th 2018, 18:30, by pestanea ενημέρωση



Μια σχέση ξεκινάει από έρωτα μα τελικά ο έρωτας κρατάει μια σχέση ή είναι η συνήθεια τόσο δυνατή που δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν τον άνθρωπο που ονομάζεις «άνθρωπό σου»; Τι είναι τελικά πιο ισχυρό, ο έρωτας ή η συνήθεια; Τι μας κρατάει σε μια σχέση τόσο δυνατά πέρα απ' το σφοδρό αίσθημα; Στη φάση της βαριάς -κι αμοιβαίας- καψούρας τα πράγματα είναι πολύ απλά και ρόδινα: οι καβγάδες είναι ελάχιστοι και συνήθως ξεπερνιούνται μέσα σε πέντε λεπτά με ένα χάδι, ένα φιλί ή μια συγγνώμη. Επιπλέον ένας ερωτευμένος δεν πτοείται απ' τις πληγές, πιστεύει πως ένα σετ απ' τα προαναφερθέντα τις επουλώνουν, κι ας είναι μονάχα ένα προσωρινό τσιρότο. Όσο όμως ο έρωτας περνάει, τα τσιρότα χάνουν την ισχύ τους. Και κάπου εκεί αρχίζεις πρώτα να ενοχλείσαι κι έπειτα να πονάς.



Παρ' όλα αυτά δε θα φύγεις. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Μπορεί τα βράδια όταν κάθεσαι στο μπαλκόνι του σπιτιού σου μόνος όλες αυτές οι σκέψεις να καταλήγουν στη λύση του χωρισμού όμως η καρδιά σου δε λέει να κάνει αυτό το βήμα. Αισθάνεσαι κι είσαι, πρόθυμος να κάνεις του κόσμου τις υποχωρήσεις τους συμβιβασμούς και την υπομονή. Μα όσο και αν όλα τα άλλα είναι απεριόριστης αντοχής η υπομονή έχει τα όριά της. Και όταν η υπομονή τελειώσει και εσύ είσαι ακόμα εκεί τι παραμένει; Σωστά μάντεψες, αυτή η συνήθεια που λέγαμε στην αρχή.

Τι είναι συνήθεια; Είναι αυτή η αλυσίδα που σε κρατάει δίπλα σε έναν άνθρωπο, μια καθημερινότητα, μια εργασία και δε σε αφήνει να ξεφύγεις. Και κοίτα με την υποτιμήσεις γιατί έχει δύναμη μεγάλη. Η πιο εξαρτησιογόνα βέβαια είναι εκείνη που σε δένει μ' έναν άλλον. Μένεις στη σχέση κι ας μη σε ολοκληρώνει. Μένεις κι ας μην περνάς καλά. Μένεις κι ας ξέρεις ότι πρέπει να φύγεις. Παίζει με το μυαλό σου η συνήθεια. Κι έρχεται κι ο φόβος και γίνονται ένα ντουετάκι άπαιχτο. Πιάνει τότε ο νους και κάνει σκέψεις: «Έχω χτίσει μια ζωή με αυτόν τον άνθρωπο να φύγω να πάω πού;» ή ακόμη χειρότερα «Αυτός με ξέρει και τον ξέρω, πού να τρέχω τώρα για νέες γνωριμίες;». Νιώθεις αυτό που λέμε safe zone στη ζωή σου και ναι όσο και να πεις είναι δύσκολο να το ρισκάρεις όλο αυτό όταν έχεις βολευτεί για τα καλά. Eλάτε τώρα, μεταξύ μας είμαστε.

Δεν είναι όσο δύσκολο φαντάζει. Αρκεί να ξέρεις πού θες να φτάσεις, πώς θα 'σαι ευτυχισμένος. Να κάτσεις να τα ζυγίσεις, να μην αφήσεις την ανασφάλεια να σε οδηγήσει, να μην παραιτηθείς. Αρκεί μονάχα να υπάρχει αυτό που ονομάζουμε «θέληση». Κι αν όλο αυτό ακούγεται σαν παρότρυνση χωρισμού, κάθε άλλο. Είναι παρότρυνση σπασίματος ρουτίνας, της κακώς ενοούμενης συνήθειας. Αν σ' ενδιαφέρει η σχέση, αν σ' ενδιαφέρει ο άλλος, κάνε κάτι, δραστηριοποιήσου. Γίνε εσύ το κίνητρο που κι εκείνος αναμένει για πάψετε να 'στε αμφότεροι εφησυχασμένοι σ' όσα ήδη έχετε. Αναζωπύρωσε τη φλόγα.


Ο έρωτας είναι σαν τρένο. Πηγαινοέρχεται από την μια στάση στην άλλη. Κάνει κύκλο. Πήγαινε στην πλευρά του πάθους. Έχετε ξαναπεράσει από 'κει, θυμάσαι ακόμα το δρόμο.

Μην περιμένεις απ' τον άλλον να πάρει επάνω του όλο το βάρος της αλλαγής όσο εσύ στέκεσαι στη γωνία σαν κριτής και βαθμολογείς την πορεία της σχέσης σας. Αντί να γκρινιάζεις, πάρε πρωτοβουλίες. Κι αντί να παραπονιέσαι, στρώσε ρομαντικό τραπέζι για δύο. Κάνε μασάζ, οργάνωσε μια ξαφνική εκδρομή, γράψε ένα τραγούδι, ένα δίστιχο και κόλλησέ το στο ψυγείο. Ξυπνήστε 20 λεπτά νωρίτερα το πρωί για να χουχουλιάσετε αγκαλιά, κλείστε τα τηλέφωνα το σαββατόβραδο, τραγουδήστε ο ένας στον άλλον, εκτεθείτε. Βγείτε ραντεβού όπως πρώτα, μην πείτε τα νέα της ημέρας ή της δουλειάς. Πείτε τι αγαπάει ο ένας στον άλλον, για ποιο λόγο είναι περήφανος που βρίσκεται εκεί. Χάδια. Ποτέ δεν είναι αρκετά, μην τα τσιγγουνευτείτε.

Πάρε φόρα και δοκίμαστε όλα τα παραπάνω πριν φύγεις απ' τη μάχη διατήρησης του έρωτά σου ατόφιου. Πριν βεβαιωθείς ότι επρόκειτο απλώς για συνήθεια. Ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι ήταν τελικά θα έχεις αποχωρήσει κερδισμένος. Δεν το λες και λίγο.

Συντάκτης: Άντρια Χατζηθωμά
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Κεχαγιά

πηγη

thumbnailΗ πρώτη ανάρτηση της Ντάρια μετά την αποχώρησή της από το Survivor - ΦΩΤΟ
May 26th 2018, 18:16, by pestanea ενημέρωση



Την πρώτη της ανάρτηση μετά την αποχώρησή της από το Survivor, έκανε χθες στο Instagram, η Ντάρια Τουρόβνικ.

"Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν με την αγάπη τους κατά την διάρκεια της παραμονής μου μέσα στο Survivor 2018.Τελειώνει εδώ για μένα το ταξίδι μέσα σ´αυτό το όμορφο παιχνίδι, όσο δύσκολο ήταν τόσο και μαγικό . Ανυπομονώ να επιστρέψω Ελλάδα πίσω στην ζωή μου", έγραψε δίπλα στη φωτογραφία από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι επιβίωσης που ανέβασε.



Η παίκτρια των Μαχητών μετά από παραμονή τεσσάρων και πλέον μηνών στο Survivorαποχαιρέτησε το παιχνίδι και τον Άγιο Δομίνικο για να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα και στους δικούς της ανθρώπους. Η Ντάρια συγκινημένη από αυτό το ταξίδι της αποχαιρέτησε όλους τους παίκτες.


thumbnailLive o τελικός του Champions League: Οι ενδεκάδες των Ρεάλ και Λίβερπουλ
May 26th 2018, 18:14, by pestanea ενημέρωση



Την 11άδα που είχε ξεκινήσει πέρυσι στο Κάρντιφ επέλεξε για την Ρεάλ ο Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε κάποια έκπληξη.

Ο Ζιζού άφησε εκτός 11άδας τον Γκάρεθ Μπέιλ, όπως ακριβώς είχε κάνει στον τελικό του Κάρντιφ στον οποίο η Βασίλισσα είχε νικήσει την Γιουβέντους. Με 4-4-2 με ρόμβο οι Merengues, με το κλασικό 4-3-3 και χωρίς κάποια έκπληξη η Λίβερπουλ του Κλοπ...












thumbnailΝα γιατί πρέπει να στέκεσαι μακριά από το τρένο που κινείται
May 26th 2018, 17:43, by pestanea ενημέρωση


Τι μπορεί να σου συμβεί

Ένας ανυποψίαστος άνδρας στεκόταν πίσω ακριβώς από την γραμμή ασφαλείας στην αποβάθρα ενός τρένου στη Νότια Αφρική όταν του ήρθε ένα χαστούκι ουρανοκατέβατο.

Την επόμενη φορά μάλλον θα κρατάει μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας...



thumbnailΛεωφορείο κάηκε ολοσχερώς μετά από χτύπημα κεραυνού στον Έβρο
May 26th 2018, 17:40, by pestanea ενημέρωση


Επιβάτες και οδηγός είναι καλά στην υγεία τους

Παρανάλωμα του πυρός έγινε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου το απόγευμα του Σαββάτου μετά από χτύπημα κεραυνού.

Όπως μετέδωσε το evros-news.gr το απίστευτο περιστατικό έγινε έξω από το χωριό Μοναστηράκι Φερών με αποτέλεσμα το λεωφορείο να τυλιχθεί στις φλόγες και να κινδυνεύουν οι επιβάτες και ο οδηγός.




Ωστόσο χάρη στην ψυχραιμία του οδηγού και την έγκαιρη αντίδρασή του όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν γρήγορα και με ασφάλεια από το όχημα το οποίο μετατράπηκε σε στάχτες.

Σύμφωνα με το τοπικό site οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ταξιδεύουν με άλλα λεωφορεία για τους προορισμούς τους.

thumbnailΜικρότερος ο καρδιαγγειακός κίνδυνος για όσους δεν πάνε στη δουλειά τους με το αμάξι
May 26th 2018, 17:00, by pestanea ενημέρωση



Άλλη μία επιστημονική έρευνα, βρετανική αυτή τη φορά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε καν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προτιμούν το ποδήλατο ή τα πόδια τους, έχουν απτά οφέλη για την υγεία τους, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιά ή εγκεφαλικό.

Ακόμη καλύτερες είναι οι εκβάσεις για την υγεία τους αν, πέρα από τη δουλειά τους, αποφεύγουν γενικότερα τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Όλιβερ Μίτον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Heart, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 359.000 άτομα σε βάθος επταετίας.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν για το πώς ακριβώς μετακινούνται στη δουλειά τους και αυτό συσχετίστηκε με το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση της υγείας τους. Περίπου τα δύο τρίτα χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, ενώ το 8% πήγαιναν με το ποδήλατο (υψηλό ποσοστό για τα ελληνικά δεδομένα).

Διαπιστώθηκε ότι όσοι απέφευγαν το αυτοκίνητο είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και 30% μικρότερο κίνδυνο για θανατηφόρο καρδιαγγειακό επεισόδιο (έμφραγμα, ισχαιμικό εγκεφαλικό κ.ά.), σε σχέση με όσους μετακινούνταν αποκλειστικά με το αυτοκίνητό τους.

Όσοι απέφευγαν το αυτοκίνητο γενικότερα (όχι μόνο για να πάνε στη δουλειά τους), είχαν ακόμη μικρότερο κίνδυνο (-43%) για πρόωρο καρδιαγγειακό θάνατο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται από τις δημόσιες αρχές και από τους γιατρούς να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μεταφοράς, το ποδήλατο και το περπάτημα και να απεξαρτηθούν σταδιακά από το αυτοκίνητό τους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

thumbnail9+1 σημάδια ότι το παιδί σας είναι χαρισματικό!
May 26th 2018, 16:15, by pestanea ενημέρωση



Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι το παιδί σας είναι ταλαντούχο και όχι ότι απλά έχει υψηλές επιδόσεις; Η Δρ. Wendy Hirsch Weiner, ιδρύτρια και διευθύντρια του Conservatory Prep Schools, ένα σχολείο μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης στο Davie, στη Φλόριντα για παιδιά-ταλέντα έδωσε μία λίστα με τα στοιχεία που έχει ένα παιδί με ιδιαίτερο ταλέντο. Η Δρ. Weiner είναι διευθύντρια από το 2005 σε αυτό το σχολείο και πριν είχε δουλέψει με οικογένειες που είχαν παιδιά δύο φορές ταλαντούχα, δηλαδή ήταν προικισμένα με ένα εξαιρετικό ταλέντο αλλά είχαν και παράλληλα και μαθησιακές δυσκολίες.




Χαρισματικό είναι «το παιδί που εμφανίζει μία εγγενή γνωστική ικανότητα σε έναν τουλάχιστον τομέα, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ικανότητα των συνομηλίκων του και χρειάζεται επιπλέον προσαρμογές για να μπορέσουν να καλυφθούν οι δυνατότητές του», με βάση τη Δρ. Weiner.Είναι καλός στο να λύνει προβλήματα


Ένα από τα πρώτα σημάδια που φανερώνουν ότι ένα παιδί είναι χαρισματικό είναι ότι είναι πολύ καλό στο να λύνει σύνθετα προβλήματα. «Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι αν ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τότε είναι ταλαντούχο. Παρ' όλ' αυτά, δεν αρκεί μόνο το να κάνει κάποιος πολύ γρήγορα όσα του αναθέτουν για να τον κάνει χαρισματικό. Ένα βασικό στοιχείο είναι όμως να διαθέτει ταχύτητα στην επεξεργασία και να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Αυτά είναι δηλαδή παιδιά που προσαρμόζονται σε μία κατάσταση και μπορούν να ακούσουν διαφορετικές ιδέες και να λειτουργούν συνθετικά το μυαλό τους», αναφέρει η Δρ, Weiner. Τονίζει όμως ακόμη και ότι αυτή η δεξιότητά τους, πρέπει να εντοπιστεί σε μικρή ηλικία, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες υπηρεσίες».Είναι ευαίσθητος




Αν παρατηρείται ότι το παιδί σας είναι αρκετά ευαίσθητο, δεν του αρέσουν οι δυνατοί θόρυβοι ή η πολυκοσμία, και περνάει χρόνο μόνο του, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είναι ταλαντούχο. «Τα παιδιά αυτά είναι πιο ευαίσθητα από τον υπόλοιπο κόσμο κι αυτό γιατί έχουν την τάση να μεγεθύνουν τα συναισθήματά τους. Αυτό όμως δεν είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός προικισμένου παιδιού. Σε πολλές περιπτώσεις το παιδί είναι πιο ντροπαλό και μαζεμένο και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απαντήσει σε μία ερώτηση, απλά επειδή θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί. Μπορεί για παράδειγμα, να πάει να καθίσει κάτω από ένα τραπέζι, αν τα παιδιά γύρω του να τρέχουν ή κάνουν πολύ θόρυβο, εξαιτίας τις υπερφόρτωσης», με βάση τη Δρ. Weiner. Συχνά οι γονείς σε τέτοιες περιπτώσεις πηγαίνουν τα παιδιά σε ψυχολόγους για να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αλλά δεν είναι αυτό αυτό που πραγματικά χρειάζονται.Έχει δυσκολία στο να δημιουργήσει φιλίες






Αν το παιδί σας δεν μπορεί να κάνει φίλους, μπορεί να είναι ταλαντούχο. Αυτό δικαιολογείται κυρίως εξαιτίας της ευαισθησίας του. Η Δρ. Weiner τονίζει ότι «θέλουν φίλους πραγματικά, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν, δεν μπορούν να μπουν σε ένα καλούπι. Συνήθως το χιούμορ τους δεν ταιριάζει με αυτό των συνομηλίκων τους και έτσι αισθάνονται αμήχανα μαζί τους. Αυτό δυσκολεύει πολύ την κοινωνική τους αλληλεπίδραση». Σε μερικά παιδιά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση από τα άλλα παιδιά και η μόνη λύση είναι να ασχοληθεί το παιδί με κάποιο χόμπι, μετά το σχολείο, ώστε να ενσωματωθεί σε μία ομάδα, που όλοι θα έχουν κοινά ενδιαφέροντα.Δεν μπορεί να συζητήσει για απλά θέματα


Το παιδί σας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία απλή συζήτηση και συνήθως μιλά και αναλύει βαθύτερα θέματα; Αυτό αποτελεί ένα άλλο σημάδι ότι είναι ένα παιδί με ταλέντο. «Για πολλά ταλαντούχα παιδιά, το να μιλήσουν για απλά θέματα, όπως τον καιρό, με τους άλλους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο και αρέσκονται να μιλούν για την πολιτική, για την αρχαιολογία και για θέματα που συνήθως μιλούν οι μεγάλοι», επεσήμανε η Δρ. Weiner.Λέει συχνά ότι βαριέται


Αν το παιδί παραπονιέται συχνά ότι βαριέται στο σχολείο, αυτό δηλώνει ότι αυτά που κάνουν είναι κατώτερα των προσδοκιών του. «Τα παιδιά αναφέρουν συχνά ότι βαριούνται στην τάξη, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχουν μάθει το επόμενο μάθημα και έτσι τους φαίνεται ευκολότερο. Τα πραγματικά ταλαντούχα παιδιά δεν βαριούνται πραγματικά αλλά συνήθως βρίσκουν τρόπους για να ψυχαγωγηθούν μόνα τους», τόνιζε η Δρ. Weiner.Έχει μεγάλη δημιουργικότητα




Η δημιουργικότητα δεν αφορά μόνο την καλλιτεχνική του φύση αλλά και νέες ιδέες και λύσεις σε προβλήματα που μπορούν να φανερώσουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα. «Έχουν ανεπτυγμένη δημιουργικότητα, τους αρέσει να βρίσκουν λύσεις και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για τα πράγματα». Ένα παιδί θα πει: «βρήκα τη λύση», ένα χαρισματικό παιδί θα βρει πολλές!Δεν τον ενδιαφέρουν οι βαθμοί


Τα ταλαντούχα παιδία συνήθως δεν είναι πολύ καλοί μαθητές και δεν παίρνουν ιδιαίτερα καλούς βαθμούς στο σχολείο. «Δεν ενδιαφέρονται αν θα πάρουν 10 ή αν θα είναι πρώτοι στην τάξη, τους ενδιαφέρει η διαδικασία. Αν βαρεθούν κάτι, δεν μπορούν να το συνεχίσουν και η παρακίνησή τους στα μαθήματα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ένας βαθμός», συμπλήρωσε η Δρ. Weiner. «Τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις, να ανακαλύψουν νέους κόσμους και να πάρουν νέες πληροφορίες».Θέλει να εμβαθύνει στα θέματα που το απασχολούν


Αν το παιδί σας τείνει να έχει μία εμμονή με την ανάλυση και την εξερεύνηση των διάφορων ζητημάτων ίσως είναι χαρισματικό. «Τα ταλαντούχα παιδιά εκφράζουν συνέχεια τις απορίες τους, οι οποίες συνήθως μπορεί να είναι πολύ παράξενες» επισημαίνει η Δρ. Weiner.Έχει τεράστιους φόβους




Τα προικισμένα παιδιά συχνά έρχονται αντιμέτωπα με το φόβο, το άγχος και την κατάθλιψη, εξαιτίας της ιδιαίτερα ανεπτυγμένης φαντασίας τους, που πηγαίνει προς το χειρότερο. Αυτό κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπιστεί από ψυχολόγο, διότι μπορεί να τα καταβάλει αρκετά. Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν υψηλά ποσοστά εμφάνισης στα ταλαντούχα παιδιά.Δεν ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες


Ένα προικισμένο παιδί, συχνά δυσκολεύεται να θυμηθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Τον ενδιαφέρουν περισσότερο μεγαλύτερες έννοιες και πιο σύνθετα θέματα. Σε ένα παραμύθι για παράδειγμα μπορεί αν μην συγκρατήσουν το όνομα του πρωταγωνιστή αλλά μπορεί να κατανοήσει εύκολα το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας που άκουσε. Η αφηρημένη συλλογιστική τους είναι πιο ανεπτυγμένη από τη συγκεκριμένη, και έτσι βλέπει αμέσως το δάσος και όχι το δέντρο.Κάνει λάθος σε οδηγίες




Μπορεί τα ταλαντούχα παιδιά να έχουν πρόβλημα στο να ακολουθήσουν κάθε είδους οδηγίες. Αν αυτές δεν είναι σαφείς, με τις ατέλειωτες δυνατότητες τους μυαλού τους δεν μπορούν να το πραγματοποιήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι να θεωρούν ότι δεν τις καταλαβαίνουν, αλλά το ίδιο το παιδί κατανοεί ότι αυτό οφείλεται στην εξυπνάδα του.


thumbnailΌσα λένε τα μάτια, δε θα τα πει ποτέ το στόμα.
May 26th 2018, 16:00, by pestanea ενημέρωση


Αν σήμερα ερχόσουν και με ρωτούσες ποια αίσθηση μας θεωρώ την ισχυρότερη, θα σου 'λεγα μονομιάς την όραση.
Η μυρωδιά, η γεύση, η ακοή, ακόμα και η αφή είναι όλες σημαντικές όμως λείπει σε όλες κάτι. Τους λείπει η αμεσότητα. Και μόνο τα μάτια, λες και φτιάχτηκαν γι' αυτό, έχουν βαλθεί να σχηματίζουν χρωστούμενους πόθους και λειψά πάθη σ' ένα μόνο βλέμμα.


Ωραίος διάλογος οι ματιές. Χιλιάδες λέξεις και νοήματα συμπυκνωμένα. Κάθε ανέκφραστο που ψάχνει απ' όλο το κορμί σου να βρει διέξοδο κι όλο κάπου μπλοκάρει, σαν να βρίσκει μία μικρή χαραμάδα στα μάτια σου και ξεχύνεται κυνηγημένο. Ολόκληρες συζητήσεις τα μάτια, χωρίς να αρθρώσετε μιλιά. Άλλοτε είναι πονηρά, άλλοτε κρύβονται συνεσταλμένα. Τη μία σαν ανυπόμονοι έφηβοι βιάζονται να πουν όσο πιο πολλά μπορούν να τελειώνουν, και την άλλη απελευθερώνουν βασανιστικά κάθε τους συλλαβή -γιατί ξέρουν πως έτσι, αξίζει περισσότερο.

Η οπτική επαφή, είναι ο τρόπος των σωμάτων να παίρνουν φωτιά. Στη χημεία, όταν οι ουσίες αντιδρούν μεταξύ τους, μεταβάλλονται. Και παρά τις εκρήξεις ή τους καπνούς, αυτό επιβεβαιώνει κατ' έναν περίεργο τρόπο ότι τα μόρια τους φτιάχτηκαν για ν' αλληλεπιδρούν. Έτσι συμβαίνει και στους ανθρώπους. Μη σε φοβίζει ο πνιγμός της ανάσας που χάνεις, οι σφυγμοί που βαράνε ταβάνι, όταν τα μάτια σας συναντιούνται. Και κυρίως μην τα προδώσεις για τη δήθεν ασφάλεια που θα σου εξασφαλίσουν οι άδειες ματιές.

Δεν είναι εύκολα τα βλέμματα. Δε σου εγγυώνται ανταπόκριση άμεση ή μετάφραση σωστή από εκείνον που θα τ' ανταλλάξεις. Δεν είναι σκοπός των πάντων η κατανόηση, παρ' όλα αυτά είναι όμορφο να ξέρεις πως κάποιος τουλάχιστον προσπαθεί. Να μάθει, να ξεκλειδώσει. Σ' εκείνους που μοιάζουν πως θα πέθαιναν για να διαβάσουν τις ματιές σου, σ' αυτούς αξίζει να τις στρέφεις.

Είναι η ασφάλεια που προσφέρουν, αυτό που τις κάνει τόσο τολμηρές. Ό,τι δε λέγεται, μπορείς πάντοτε να ισχυρισθείς και ότι δεν υπάρχει. Καταδίκη για βλέμμα ειδεχθές δεν έχει καταγραφεί ακόμη στην παγκόσμια ιστορία και να σου πω την αλήθεια, ούτε προβλέπεται. Αν είσαι ο θύτης δε θα σου ζητηθούν απολογίες, ενώ ταυτόχρονα δε γεννιούνται προσδοκίες, τουλάχιστον σοβαρές, αν είσαι το θύμα. Σε όλα υπάρχει νόμος, όχι στα μάτια. Χαζοί ήταν οι παλιοί που το 'κάναν και άσμα; Πώς να το πω; Είναι κάτι σαν άνευ για να πετύχεις τα πάντα αλλά να μη χάσεις και τίποτα.

Είμαστε λίγο βλαμμένοι όμως, οι άνθρωποι. Το μόνο όργανο με το οποίο μπορούμε να δούμε βαθιά στις ψυχές, εμείς το διαλέγουμε για να κοιτάζουμε πράγματα ανούσια, όσα φαίνονται. Μα ακριβώς η μαγεία των βλεμμάτων, κρύβεται σ' αυτά που δε φαίνονται ούτε τόσο. Λίγη παρατηρητικότητα χρειάζεται για να το καταλάβεις.

Λίγο παραπάνω προσοχή στον άνθρωπο εκείνο, που η ματιά του μοιάζει να 'χει σταματήσει στο χρόνο, σαν να βλέπει πέρα από ύλες και πάνω από διαστάσεις. Δεν είναι αυτά που αντιλαμβάνεται με την όραση που τον καθηλώνουν, αλλά όσα τον κάνουν να νιώσει. Τέτοιες ματιές αξίζεις και τέτοιες να προσδοκάς.

Και για να κάνουμε και μία ετυμολογική ανάλυση. Η λέξη «μάτια» προέρχεται από το αρχαίο ουδέτερο ουσιαστικό «όμμα», που παράλληλα σημαίνει και λάμψη, φως, καθετί αγαπητό ή πολύτιμο. Μοιάζει από τη δημιουργία της η λέξη να κουβαλάει αυτό που παλεύω τόση ώρα να πω. Οι ματιές, φίλοι μου, φτιάχτηκαν για να μοιράζουν και να μαζεύουν φως. Και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο όταν κοιτάν εκείνο π' αγαπούν. Κάνοντας το, για λίγο, πολύτιμο.


Αγγελική Κοντογιαννάτου

ΠΗΓΗ: www.pillowfights.gr

thumbnailΗ ιστορία του καπνού… πώς ξεκίνησε το κάπνισμα!
May 26th 2018, 15:49, by pestanea ενημέρωση



Κάπως σαν παραμύθι, σαν γλαφυρή ιστορία, που ανάγεται σε μακρινούς αιώνες, ξεκίνησε η περίπτωση "Καπνός"!

Ένα απλό, ταπεινό χόρτο που έμελλε να διαδραματίσει τον πιο αποτρόπαιο ρόλο στις γενεές του μεταγενέστερου και κυρίως του σύγχρονου κόσμου.

Οι άνθρωποι της συνοδείας του Κολόμβου είχαν για πρώτη φορά την παράξενη εμπειρία να παρακολουθήσουν έκπληκτοι την "τελετουργία" του καπνίσματος μεταξύ των ιθαγενών στους νέους τόπους, που ανακάλυπταν και εξερευνούσαν.

Τα νέα έφθασαν στην Ευρώπη με λεπτομερείς περιγραφές του αλλόκοτου και πρωτοφανούς αυτού γεγονότος.



Αργότερα η χρήση του καπνού στην Ευρώπη ξεκινάει σαν ένα δώρο προς μια βασίλισσα – από το Γάλλο διπλωμάτη Nicot προς την Αικατερίνη των Μεδίκων – δώρο ασυνήθιστο, ένα χόρτο, για να κατευνάσει τους πονοκεφάλους της.

Ένα χόρτο με διαφορετικές ιδιότητες και τολμηρές επεμβάσεις στη ανθρώπινη ζωή! Αυτό το χόρτο λες και είχε την τύχη και την τιμή να γίνεται Βασιλικό δώρο κι αυτή τη φορά από τους Ισπανούς προς τον Κάρολο. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα φύλλα του καπνού των Ιθαγενών και η συνήθειά τους να τα καπνίζουν θα έμπαιναν σε βασιλικά παλάτια, στα πλουσιότερα σαλόνια και στην αριστοκρατία της Ευρώπης.

Εκλεκτές ποικιλίες πούρων και σιγαρέτων είχαν τιμητική θέση μέσα σε χρυσές, αργυρές και βελούδινες θήκες σαν πολύτιμα δώρα προς μεγάλες προσωπικότητες. Ακόμα κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι το ταπεινό αυτό φυτό των ιθαγενών θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις, επεκτάσεις και προεκτάσεις στη ζωή των ανθρώπων τόσους αιώνες μετά και ούτε σήμερα ακόμη συνειδητοποιούμε ότι έχει καταδυναστεύσει τον κόσμο και έχει γίνει η μάστιγα του αιώνα μας.

Γι' αυτό οι πολιτισμένοι λαοί άρχισαν να στοχεύουν στην ενημέρωση για την πρόληψη και παύση του καπνίσματος, που θεωρείται πια μια συνήθεια αναχρονιστική, περιθωριοποιημένη και κιτς και συνδέεται μόνο με τον όλεθρο και την καταστροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού δεν φέρνει τίποτε άλλο, παρά μόνο την εξάρτηση, την αρρώστια και το θάνατο.

Το κάπνισμα είναι μία συνήθεια, που ξαφνιάζει και αναστατώνει τον ανθρώπινο οργανισμό, τον δυσκολεύει και τον καταπονεί μέχρι να την υιοθετήσει, διότι είναι ξένη προς τις φυσιολογικές, βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. Δεν είναι λειτουργία, που έχει προβλέψει η Φύση, αλλά συνήθεια, που έχει επινοήσει ο άνθρωπος και μάλιστα από την εποχή, που ζούσε ακόμη σε σχεδόν πρωτόγονη κατάσταση.

Παρά ταύτα όμως, όταν ο οργανισμός εθιστεί στον καπνό, τον κάνει αδιάσπαστο μέρος της ζωής του και δυσκολεύεται μετά να απαλλαγεί. Η σύγχρονη επιστήμη και ο σημερινός πολιτισμός μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο καπνός και πληθυντικός τα καπνά είναι είδος του φυτού "Νικοτιανή", που οφείλει το όνομα της στον Γάλλο πρεσβευτή Ιωάννη Νικότ (Nicot), που την εισήγαγε και τη διέδωσε στη Γαλλία το 1560. Ο καπνός κατάγεται από την Αμερική και ειδικότερα από περιοχές νοτιότερα από το Μεξικό. Αρχαιολογικές έρευνες διαπίστωσαν ότι εκεί η χρήση του καπνού ήταν γνωστή 500 χρόνια πριν από την ανακάλυψη της Αμερικής. Η είδηση περί καπνού και χρησιμοποιήσεώς του έφθασε στην Ευρώπη από το περιβάλλον του Κολόμβου.

Το 1492, εξερευνώντας την Κούβα συνάντησαν Ιθαγενείς, που εισέπνεαν τον καπνό από καιγόμενα φύλλα. Επίσης, ο ιεραπόστολος Ραμόνο Πόντε, που συνόδευε τον Κολόμβο στο δεύτερο ταξίδι του (1494-96), παρατήρησε ότι οι Ιθαγενείς εισέπνεαν σκόνη καπνού και έκανε σχετικές ανακοινώσεις προς τον Πέτρο της Βερώνης το 1511. Ακόμα, το 1502, οι Ισπανοί στα παράλια της Ν. Αμερικής παρατήρησαν μεταξύ των κατοίκων τη συνήθεια του μασήματος των φύλλων του καπνού. Οι Ιθαγενείς πολλές φορές χρησιμοποιούσαν ξύλινη σύριγγα σε σχήμα διχάλας (Υ), ώστε από τα δύο άκρα, τυλιγμένα με φύλλο αραβοσίτου, να εισπνέουν.

Στην Ευρώπη ο καπνός μεταφέρθηκε από τους Ισπανούς το 1519. Στη Γαλλία αναπτυσσόταν το 1556. Στην Ιταλία καλλιεργήθηκε το 1575. Οι Σάξονες καλλιέργησαν τον καπνό το 1613. Στην Ολλανδία καλλιεργήθηκε το 1615. Στην Ελλάδα μεταφέρθηκε ο καπνός στα τέλη του 16ου αιώνα. Στα μέσα του ΙΖ' αιώνα ο καπνός ήταν γενικά διαδεδομένος στη Δύση. Η καλλιέργεια του καπνού στην Αγγλία απαγορευόταν μέχρι το 1910, παρόλο που η εισαγωγή της συνήθειας του καπνίσματος στην Ευρώπη οφείλεται στους Άγγλους, που το 1586 από την αποικία τους, τη σημερινή Βιργινία της Αμερικής, έφεραν υλικό και όργανα καπνίσματος στον Ουώλτερ Ρώλι (Raleigh). Οι άποικοι, που ο Ρώλι εγκατέστησε στη Βιργινία, άρχισαν τη συστηματική καλλιέργεια του καπνού στην Αμερική.

Το 1636, Ισπανοί έφεραν τη συνήθεια της εισπνοής καπνού στην Ιταλία, που αμέσως ο Πάπας Ουρβάνος Η' απαγόρευσε με εγκύκλιο για ένα περίπου αιώνα, έως το 1724. Στο διάστημα του ΙΖ' αιώνα το κάπνισμα διαδόθηκε ταχύτητα σε όλο τον κόσμο, παρά τις απαγορεύσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Έκτοτε σταδιακά οι χώρες η μία μετά την άλλη επιδόθηκαν στην εκμετάλλευση του καπνού με εργοστάσια, βιομηχανίες, ταμεία, γραφεία, εμπορία, εξαγωγές, εισαγωγές κ.λ.π. Στην Ελλάδα τις πρώτες σιγαροποιητικές μηχανές εισήγαγαν το 1909 οι βιομήχανοι Βάρκας και Καραβασίλης.

Ο πολυσυζητημένος καπνός είναι φυτό ετήσιο, ποώδες και φθάνει έως το ύψος των 3 μέτρων. Ο καρπός του είναι κάψα. Τα άνθη σχηματίζουν ταξιανθία στην κορυφή του βλαστού, είναι συμπέταλα, πενταμερή, κοκκινωπά ή λευκά ή κιτρινοπράσινα ανάλογα με την ποικιλία. Τα φύλλα είναι απλά με ή χωρίς μίσχο, χνουδωτά και γλοιώδη. Η μεγάλη σημασία εστιάζεται στα φύλλα του καπνού, τα οποία περιέχουν κυρίως δύο ιδιάζουσες ουσίες πάρα πολύ δραστικές, την νικοτίνη και την νικοτιανίνη.

Η ναρκωτική επίδραση των φύλλων του καπνού οφείλεται στην νικοτίνη, η οποία είναι αλκαλοειδές υγρό, άχρωμο και δηλητηριώδες σε τέτοιο βαθμό ώστε μία σταγόνα αρκεί για να θανατώσει ένα σκύλο μετρίου μεγέθους. Γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται κατά διαφόρων ζωικών και φυτικών ασθενειών.

Στην κτηνιατρική χρησιμοποιείται σαν ισχυρό φάρμακο κατά των παρασίτων του δέρματος (ψύλλων, κοριών, τσιμπουριών κ.λ.π.) και μάλιστα αναμεμειγμένη με νερό. Το απόβρεγμα του καπνού χρησιμοποιείται ως εντομοκτόνος ουσία, το δε αφέψημα των καπνόφυλλων καταπολεμά την αρρώστια "μελίγκρα".

Η μελίγκρα ακόμη καταπολεμείται με καθαρή διάλυση νικοτίνης. Την ναρκωτική αυτή επίδραση των φύλλων του καπνού δέχεται ο καπνιστής, αφού τα φύλλα ξηραθούν και επεξεργαστούν κατάλληλα. Έχουν επινοηθεί διάφοροι τρόποι για τη χρήση των φύλλων του καπνού: α) τα καπνίζουν ως βιομηχανοποιημένα σιγαρέτα, πούρα, καπνό σιγαρέτων, καπνό με καπνοσύριγγες, καπνό με φιαλοσύριγγες β) τα εισπνέουν από τη μύτη και γ) τα μασούν στο στόμα, ανάλογα με τις ποικιλίες και επεξεργασίες.

Το φυτό και ο αποθηκευμένος καπνός περνούν από διάφορες διαδικασίες: τα φυτά σπέρνονται με σπόρο σε προφυλαγμένα σπορεία. Μόλις αποκτήσουν 4-6 φύλλα μεταφυτεύονται στον αγρό. Η ωρίμανση των φύλλων αρχίζει μετά από 2 μήνες και γίνεται η συγκομιδή ξεκινώντας από τα χαμηλότερα φύλλα, που ωριμάζουν νωρίτερα.

Τα ώριμα φύλλα διακρίνονται από κίτρινες, μεγάλες κηλίδες και μαζεύονται προ της ανατολής του ήλιου. Η τελείωση της ωρίμανσης (ίδρωμα) γίνεται μέσα σε αποθήκες, όπου τα φύλλα στοιβάζονται και σκεπάζονται. Μετά περνιούνται σε ράμμα (ορμαθός) από τη βάση τους για να αποξηρανθούν σε ξηραντήρια (λιάστρες) και να γίνουν κατακίτρινα.

Γύρω στο Νοέμβριο τα ξηρά φύλλα νοτίζουν και έτσι συσκευάζονται σε δέματα, χωρίς να θρύβονται. Από εδώ θα βγουν τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα, των οποίων η προβολή και η διαφήμιση ενθαρρύνει και προάγει την κατανάλωση, πείθοντας και παρασύροντας τους πολίτες να γίνουν οπαδοί της ολέθριας αυτής συνήθειας και μόνο το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι το προϊόν βλάπτει σοβαρά την υγεία. Παρήγορο είναι ότι πολλοί καπνιστές αναζητούν τρόπους και μεθόδους (φίλτρα κ.α.) για να περιορίσουν ή να απαλλαγούν από τη βλαβερή ουσία.

Μετά από τη διάδοση της καλλιέργειας και της χρήσης του καπνού ανά τον κόσμο, μετά από το άνοιγμα της διεθνούς αγοράς, τη δημιουργία οργανισμών υποστήριξης και την αλόγιστη διαφήμιση, σήμερα λόγω των βλαβών, των ενοχλήσεων και των σοβαρών ασθενειών, που διαπιστωμένα επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό το κάπνισμα, ιδρύονται σε όλες τις προηγμένες χώρες Σύλλογοι, Οργανισμοί, Σύνδεσμοι, Κέντρα Έρευνας, Κέντρα Μέσων και Πόρων, γίνονται Συνέδρια από πολλούς φορείς και επιστήμονες με προσπάθεια την ενημέρωση για την αποφυγή ή την παύση της καταστροφικής αυτής συνήθειας.

Εξαιτίας του καπνίσματος, συχνά παρουσιάζονται στον ανθρώπινο οργανισμό φαινόμενα εξαιρετικά ή ανεπανόρθωτα βλαπτικά. Πολύ σοβαρή επιβάρυνση δημιουργείται στους βρόγχους και στους πνεύμονες. Συμβαίνουν οργανικές παθήσεις της καρδιάς, ιδίως στηθάγχη. Οι ουσίες του καπνού απορροφώνται και με το αίμα φθάνουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και έτσι επιδρούν στη διάθεση και τη φαντασία.

Οι καπνιστές υποφέρουν από τρεμούλιασμα των άκρων, ιλίγγους, νευραλγίες ιδίως βραχιόνων και ώμων, εγκεφαλική υπεραιμία με βάρος και ζάλη, παλμούς, πόνους στομάχου, εντέρων, επίμονη δυσκοιλιότητα, τοπικό ερεθισμό στα χείλη, στο στόμα, στη γλώσσα, φαρυγγίτιδα, διατάραξη της όρασης (νικοτινική αμβλυωπία), αλλοιώσεις της γεύσης, της ακοής, της όσφρησης, αμβλύτητα της μνήμης ιδίως των λέξεων, μείωση της αντοχής και της αντίστασης του οργανισμού κ.α. επικίνδυνα για την υγεία και τη ζωή.

Γενικά ο οργανισμός πάσχει, επειδή το κάπνισμα επιφέρει χρόνια δηλητηρίαση με τη νικοτίνη. Επίσης, στους καπνιστές μειώνεται η καλή χοληστερίνη (H.D.L.) με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος αρτηριοσκλήρυνσης.



Πηγή

thumbnailΣτον Ρικιάρντο η pole position στο Μονακό
May 26th 2018, 15:31, by pestanea ενημέρωση



Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν απλά ασυναγώνιστος στην πίστα του Μονακό, έκανε... πλάκα στους υπόλοιπους οδηγούς και σημειώνοντας ένα φανταστικό χρόνο κατάκτησε με τη Red Bull τη δεύτερη pole position της καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο το νικητή του περασμένου έτους,Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και τρίτο τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον (Mercedes)


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

thumbnailΔροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας μπανάνες και καραμέλα
May 26th 2018, 15:30, by pestanea ενημέρωση

Ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με στρώσεις από τραγανή βάση μπισκότων, υπέροχη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, μπανάνες, σαντιγί και σος καραμέλας. 

Μια απλή και εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) που θα γίνει η αγαπημένη σας, για να σερβίρετε το τέλειο γλυκό ψυγείου ιδανικό ως επιδόρπιο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες, για 6 ποτήρια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα + 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
Σος καραμέλας  ή σιρόπι καραμέλας εμπορίου
Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας:
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη (αν προτιμάτε λιγότερο γλυκό το γλυκό σας μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη σε 1/2 φλ.)
1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. αλάτι
3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τo κράμπλ μπισκότων:
1½ φλ. τσαγιού ψιλο-θρυμμαστισμένα μπισκότα Πτι Μπερ + επιπλέον θρυμματισμένα για γαρνίρισμα χωριστά
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι, τα ανακατεύετε, ρίχνετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομαλό μείγμα. Το βάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να έχετε ένα ομαλό μείγμα, να πήξει ελαφρώς η κρέμα και πάρει 1-2 βράσεις. Το αποσύρετε από τη φωτιά και αρχίζετε να ρίχνετε μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα κρέμας, σταδιακά, ΜΙΑ κουταλιά τη φορά, μέσα στα χτυπημένα αυγά, χτυπώντας ΑΜΕΣΩΣ και διαρκώς με σύρμα (για να μη ψηθεί το αυγό) μέχρι να ενσωματώνετε τη κάθε κουταλιά. 
Όταν το μείγμα αυγού ζεσταθεί το ρίχνετε στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος, ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε διαρκώς για 1 λ περίπου ή μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά και πήξει η κρέμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αφήνετε τη κρέμα στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντάς τη περιστασιακά για να μη κάνει κρούστα. Στη συνέχεια καλύπτετε τη κρέμα σκεπάζοντάς τη με πλαστική μεμβράνη η οποία να ακουμπά πάνω στην επιφάνειά της (για να μη κάνει κρούστα) και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε την "αφρατεύετε" χτυπώντας τη ελαφρώς με σύρμα. 

Για το κράμπλ μπισκότων: Ψιλο-θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια σε μούλτι ή τα βάζετε σε πλαστική τσάντα ziplock και τα χτυπάτε με πλάστη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να συνδιαστούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 22×32 εκ. το απλώνετε στη βάση του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμους φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ανοιχτό καφέ χρώμα και γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. 

 Για τη συναρμολόγηση: Παίρνετε 6 ρηχά και φαρδιά ποτήρια (ουίσκυ) και μοιράζετε ισομερώς στη βάση τους το κράμπλ μπισκότων. Με ένα μικρότερο ποτήρι (βλέπε φωτογραφία πιο κάτω) πιέζετε τα μπισκότα στη βάση των ποτηριών. Από πάνω απλώνετε στα 6 ποτήρια 1 στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής, από πάνω 3-4 φέτες μπανάνες και πάνω από τις μπανάνες μια στρώση σαντιγί, μοιράζοντας ισομερώς και ομοιόμορφα τη μισή κρέμα και τη μισή σαντιγί. Πάνω από τη σαντιγί πασπαλίζετε λίγα από τα επιπλέον θρυμματισμένα μπισκότα και σιρόπι ή σος καραμέλας. Συνεχίζετε από πάνω με άλλη μια στρώση κρέμας μοιράζοντας ισομερώς την υπόλοιπη μισή κρέμα και τελειώνετε με στρώση σαντιγί, με την υπόλοιπη μισή σαντιγί χρησιμοποιώνας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για καλύτερη εμφάνιση (βλέπε φωτό). Πριν τα σερβίρετε, μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως ή να τα βάλετε για 2-3 ώρες περίπου στο ψυγείο, πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί λίγα θρυμματισμένα μπισκότα, τα περιχύνετε με σιρόπι ή σάλτσα καραμέλας και τα γαρνίρετε με 1-2 φέτες μπανάνας.

Δείτε σε φωτογραφίες τη συναρμολόγηση του γλυκού



Πηγή

thumbnailΕρντογάν: Αδέλφια μου, όσοι έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι, μετατρέψτε τα σε τουρκικές λίρες
May 26th 2018, 15:27, by pestanea ενημέρωση



Η οικονομία της γείτονος διέρχεται βαθιάς κρίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καλεί το Σάββατο όλους τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες, προκειμένου να ενισχυθεί το εθνικό νόμισμα που έχει χάσει φέτος σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού.


«Οι αδελφοί μου που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι», δήλωσε ο Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.


Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

thumbnailΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΤΙΖΗΛΙΑ: Γιατί οι γυναίκες τα βάζουμε με τις άλλες γυναίκες;
May 26th 2018, 15:15, by pestanea ενημέρωση



Η ψυχολόγος Αγγέλικα Αποστολοπούλου αναλύει τους λόγους και τι μπορούμε να κάνουμε για να μας βγει σε καλό… πριν μας βγει σε κακό!

Η γυναικεία αντιζηλία έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και προβληματισμών και φαίνεται να επηρεάζει γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή οικονομικού στρώματος.


Κι ενώ η κοινωνία εξελίσσεται και η κοινωνική και επαγγελματική θέση της γυναίκας ενισχύεται η γυναικεία αντιληζία κυριαρχεί και γίνεται έκδηλη τόσο στο διαπροσωπικό επίπεδο, όσο και στον εργασιακό και κοινωνικό τομέα.

Φαίνεται μάλιστα να επηρεάζει καταλυτικά τις επιλογές των γυναικών στη ζωή τους, τις σχέσεις τους και με τα δύο φύλα και την αυτοεκτίμησή τους.

Γιατί όμως οι γυναίκες ζηλεύουν και ποια μορφή μπορεί να πάρει αυτή η αντιζηλία;

-Ενώ ο ανταγωνισμός και η επιτυχία ανάμεσα στους άνδρες ενισχύονται κοινωνικά από την παιδική τους κιόλας ηλικία, οι γυναίκες συνήθως αναθρέφονται και ενισχύονται στα να είναι "καλά κορίτσια" και να μην εκφράζουν ανοιχτά τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες τους.

-Η γυναικεία αντιζηλία ως συναίσθημα αποτελεί κι αυτή ένα θέμα ταμπού, το οποίο πρέπει να καταπιέζεται, να κρύβεται και να μην εκφράζεται. Με τον τρόπο αυτό όμως καταβάλλει τη γυναίκα που το βιώνει και της επιτρέπει να το αναγνωρίσει, να το διαχειριστεί και να το αντιμετωπίσει.

-Κι ενώ λοιπόν η σύγχρονη κοινωνία έχει "βγάλει" τη γυναίκα από τον πατροπαράδοτο ρόλο της στο σπίτι και τις έχει ανοίξει έναν κόσμο καινούριων επιλογών και ευκαιριών, φαίνεται παράλληλα να έχει καλλιεργήσει και τον γυναικείο ανταγωνισμό που παραδόξως τείνει να στρέφεται ενάντια στην ίδια τη γυναίκα και όχι τον άντρα.

-Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τείνουν να προβάλλουν μη ρεαλιστικά γυναικεία πρότυπα ομορφιάς, τα οποία προκαλούν άγχος και ανασφάλεια στη σύγχρονη γυναίκα που πασχίζει να τα φτάσει αλλά δεν μπορεί. Η εμμονή αυτή με την εξωτερική εμφάνιση που συνεπάγεται συνήθως και την ερωτική θελκτικότητα από τους άντρες κάνει συχνά τις γυναίκες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να ζηλεύουν αυτή που θεωρούν ότι είναι πιο όμορφη ή πιο ελκυστική από αυτές.
-Ο ανταγωνισμός αυτός τείνει να ενισχύεται και από την έλλειψη "καλών αντρών", πράγμα που καλλιεργεί τη νοοτροπία ότι θα πρέπει -με κάθε τρόπο και κόστος- να νικηθεί η "αντίπαλος" και να κατακτηθεί το "αντικείμενο του πόθου".


-Στον εργασιακό χώρο, οι ευκαιρίες για τις γυναίκες να καταξιωθούν επαγγελματικά είναι ομολογουμένως πιο περιορισμένες και, κατά συνέπεια, οι γυναίκες φτάνουν στο σημείο να ανταγωνίζονται η μία την άλλη και να φθονούν εκείνη που θεωρούν πιο επιτυχημένη.

-Ένας άλλος λόγος για την γυναικεία αντιζηλεία θα μπορούσε να αποδοθεί και στην ίδια τη φύση της γυναικείας ταυτότητας, η οποία τείνει να διαμορφώνεται κυρίως μέσα από τη σύγκρισή της με άλλες γυναίκες, όπως τη μητέρα, την αδελφή, τη φίλη ή τη συνάδελφό της. Οι προσωπικές μας επιτυχίες και αποτυχίες αξιολογούνται μέσα από τη σύγκρισή τους με αυτές άλλων γυναικών, με αποτέλεσμα να χαιρόμαστε με την αποτυχία του άλλου και να φθονούμε την επιτυχία του.

-Η αντιζηλία έχει έντονα τα στοιχεία του ανταγωνισμού, της ζήλιας και του φθόνου. "Θέλω να τα πάω καλύτερα από εσένα", "θέλω κι εγώ να είμαι τόσο όμορφη", "θέλω να σου πάρω αυτό που εσύ έχεις".
Χρησιμοποιήσέ τον σωστά!

-Ο ανταγωνισμός δεν είναι αναγκαστικά κάτι το αρνητικό, αφού συχνά αποτελεί κίνητρο για τη διεκδίκηση των στόχων μας και τη βελτίωση της απόδοσής μας. Ωστόσο, γίνεται προβληματικός όταν μετατρέπεται σε φθόνο και θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι απλά και μόνο επειδή το έχει κάποιος άλλος.

-Όταν ο φθόνος αναγνωρίζεται μπορεί να μας κάνει να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και να προσπαθήσουμε περισσότερο για να πράγματα που επιθυμούμε. Όταν όμως παίρνει τη μορφή της ανεξέλεγκτης ζήλιας γίνεται τοξικός και μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

-Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι πολλές φορές προβάλλουμε στις άλλες γυναίκες τους δικούς μας φόβους, επιθυμίες, ελαττώματα και ανασφάλειες. Αντί να εστιάζουμε στον εαυτό μας, στο τι πραγματικά θέλουμε και στο πως να το αποκτήσουμε, επικεντρωνόμαστε στο τι έχουν οι άλλοι και τους ζηλεύουομε για αυτό διαταράσσοντας έτσι την ψυχική μας υγεία και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

-Η γυναικεία αντιζηλία είναι ένα φαινόμενο φυσιολογικό που συχνά καθρεφτίζει την κοινωνική θέση, αλλά και τον ψυχικό κόσμο των γυναικών.

-Όταν δεν αναγνωρίζεται και δεν εξερευνάται μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή της γυναίκας, αλλά και να της στερήσει τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να διαχειριστεί προσωπικές ανασφάλειες και αδυναμίες.

-Οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να έχουν όμορφες και δυνατές φιλίες, όταν αρχίσουν να βλέπουν και να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item