ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: All items | Greek ADD

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: All items

Blogtrottr ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  Ξανά στο θρόνο της η Ρεάλ, 3-1 τη Λίβερπουλ. O Μπέιλ «ντύθηκε» Κριστιάνο κ...

Blogtrottr
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
Ξανά στο θρόνο της η Ρεάλ, 3-1 τη Λίβερπουλ. O Μπέιλ «ντύθηκε» Κριστιάνο και χάρισε το 3ο συνεχόμενο κύπελλο στη Μαδρίτη. ΒΙΝΤΕΟ
May 26th 2018, 20:49, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ξανά στο θρόνο της η Ρεάλ, 3-1 τη Λίβερπουλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης το κατάφερε και αυτό. Κατέκτησε το 13ο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της αλλά και το 3ο συνεχόμενο Champions League. Σε αυτή τη νέα αυτοκρατορία που έχουν χτίσει οι Γκαλάκτικος έπαιξαν βασικό ρόλο δύο παράγοντες:..
Ο γκαφατζής τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Κάριους αλλά και ο Γκάρεθ Μπειλ ο οποίος μπήκε σαν αλλαγή και άλλαξε το παιχνίδι υπέρ της Ρεάλ.
Η Βασίλισσα προηγήθηκε στο σκορ μετά από μία μεγαλειώδη γκάφα του Λόρις Κάριους ο οποίος έριξε την μπάλα πάνω στον Μπενζεμά ο οποίος απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.
Ο Σάντιο Μανέ ισσοφάρισε γρήγορα για την Λίβερπουλ σε 1-1 δίνοντας ελπίδες στον Κλοπ και την ομάδα του. Εκεί όμως ήρθε μία στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας όταν μετά από σέντρα του Μαρσέλο ο Μπέιλ με ανάποδο ψαλιδι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Ο Ουαλός δεν έμεινε εκεί και 10 λεπτά πριν τελειώσει το ματς έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της Λίβερπουλ, όταν μετά από μακρινό σουτ που πραγματοποίησε ο Κάριους έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του για να γραφτεί το 3-1 και η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με χρυσά γράμματα.
ΣΧΕ

Βουλγαρία, παντού "μυρίζει" Ελλαδα! Ταξίδι στην παραθαλάσσια Σωζόπολη. Η αρχαία ελληνική αποικία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας
May 26th 2018, 20:17, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η αρχαία ελληνική αποικία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Χτισμένη στη νότια βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η Σωζόπολη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 7ο αιώνα π.Χ. και είχε την ονομασία Άνθεια, ενώ σύντομα μετονομάστηκε σε Απολλωνία εξαιτίας του ναού του Απόλλωνα που βρισκόταν στην περιοχή....

Η παραθαλάσσια πόλη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Τέχνης και Κινηματογράφου «Απολλωνία», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με αμμώδεις παραλίες, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και γραφικά πλακόστρωτα στενά προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο, ανάμεσα τους και διασημότητες όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί.
Το 2011 τα υπολείμματα ενός αρχαίου ελληνικού οικισμού, μέρος της Απολλωνίας, ανασκάφηκαν στο μικρό νησί Αγιος Κήρυκος, ανοιχτά της Σωζόπολης.
Σήμερα, πολλοί κάτοικοι της παλιάς πόλης, απόγονοι των Ελλήνων που δε μετανάστευσαν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα και να κρατούν τις παραδόσεις μέσα από τον τοπικό βουλγαροελληνικό σύλλογο.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία του 15ου αιώνα Sveta Bogoroditsa, το ναό Sveti Zossim, το κοντινό νησί του Αγίου Νικόλα, καθώς και το Κάστρο του Ravadinovo που κατασκευάστηκε το 1997 στα πρότυπα των μεσαιωνικών κάστρων και βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

swzopolimap

Σωζόπολη / Βουλγαρία

Διαφορά ώρας: -
Νόμισμα: Λεβ Βουλγαρίας (1 ευρώ αντιστοιχεί σε 1,96 Λεβ)
Απόσταση: Η πτήση για τη Σόφια διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο. Από τη Σόφια φτάνει κανείς στη Σωζόπολη σε 3 ώρες και 50 λεπτά οδικώς.
ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Το Κάστρο του Ravadinovo
ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣΩΖΟΠΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

thumbnailΌταν γέμισε ασφυκτικά η Νέα Φιλαδέλφεια για να δει τον Βέγγο να παίζει μπάλα Η μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση που έδωσε ο αγαπημένος ηθοποιός. ФΩTO & BINTEO
May 26th 2018, 19:57, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Î'ποτέλεσμα εικόνας για Όταν γέμισε ασφυκτικά η Νέα Φιλαδέλφεια για να δει τον Î'έγγο να παίζει μπάλα Η μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση που έδωσε ο αγαπημένος ηθοποιός
«Ηθοποιός, σημαίνει φως», τραγούδησε ο Δημήτρης Χορν, για να το διασκευάσει στη συνέχεια και ο Χάρρυ Κλυνν. Πολλές φορές αυτές οι τρεις λέξεις αμφισβητούνται, αλλά δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που μπορεί να πει το οτιδήποτε αρνητικό για το ταλέντο, αλλά και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου που κατάφερε κάτι μοναδικό, που ειδικά για τα σημερινά δεδομένα, μοιάζει ασύλληπτο....
  Η είδηση της απώλειας του Χάρρυ Κλυνν βύθισε στο πένθος τόσο τον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας όσο και ολόκληρη την Ελλάδα, που εκτιμούσε ιδιαίτερα το απύθμενο ταλέντο του Πόντιου ηθοποιού, όπως και τον χαρακτήρα του. Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης είχε και μια μεγάλη αγάπη, που δεν είχε τόση σχέση με τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις, το ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα που υπηρέτησε από πολλά πόστα, ακόμη και από αυτό του προέδρου της ΕΠΑΕ.  Όμως, ίσως αυτό που έχει αποτυπωθεί πιο έντονα στο μυαλό όλων αυτών που το παρακολούθησαν από κοντά, είναι το παιχνίδι που έδωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που έπληξε ο σεισμός στις Αλκυονίδες το 1981, όντας μέλος της ομάδας των ηθοποιών. 

Ως αντίπαλο είχαν μια ομάδα δημοσιογράφων, ενώ στο παιχνίδι έλαβαν μέρος και κάποιοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Μίμης Δομάζος, ο Κώστας Νεστορίδης και Μίμης Στεφανάκος, αλλά και ο τότε εν ενεργεία πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με τα χρώματα της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς.   Μεταξύ των συμπαικτών του Χάρρυ Κλυνν ήταν οι Αλμπέρτο Εσκενάζι, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Κοτανίδης, Αντώνης Αντωνίου, Γιώργος Σίσκος, Νίκος Τσαχιρίδης, Δημήτρης Αρώνης, Κώστας Καραγιώργης, Νίκος Δαφνής, Γιάννης Σαββαΐδης, καθώς και ο Γιάννης Καλαμίτσης. Όμως, τα δύο άλλα μεγάλα αστέρια της ομάδας με τα μπλε ήταν οι Σωτήρης Μουστάκας, με τον οποίον έπαιξαν και... πρέφα σε μια γωνιά του γηπέδου, αλλά και ο Θανάσης Βέγγος. Ο αεικίνητος του ελληνικού κινηματογράφου, μπροστά σε ένα ποδοσφαιρικό κοινό περίπου 25.000 ατόμων, μόνο άμαθος δεν ήταν. Και αυτό, διότι τρία χρόνια πριν τη 13η Απριλίου του 1981, είχε δώσει ξανά ένα ανάλογο φιλικό, στο ίδιο γήπεδο, ίδια εποχή (άνοιξη), αλλά μπροστά σε περίπου 40.000 κόσμο.  Η αρχή είχε γίνει τρία χρόνια νωρίτερα... 

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Μαρτίου του 1978, όταν στον χώρο που έχει «αγκαλιάσει» μερικά από τα σπουδαιότερα γεγονότα τα οποία δεν συνδέονται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο, όπως η περίφημη συναυλία του Ρόρι Γκάλαχερ το 1981 και το πρώτο σόου των Iron Maiden στη χώρα, το 1988, υποδεχόταν κατάμεστο την ομάδα του Βέγγου, η οποία θα αντιμετώπιζε μια επίλεκτη ομάδα δημοσιογράφων.  Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε ξανά για καλό σκοπό: την ενίσχυση του ταμείου των καλλιτεχνών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε απεργία, λόγω της κόντρας τους με την κρατική τηλεόραση, διότι δεν τους αναγνώριζε τα πνευματικά δικαιώματα. Ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν και ο βασικός λόγος που έσπευσαν γύρω στους 40.000 ανθρώπους στο γήπεδο της ΑΕΚ, για να παρακολουθήσουν από κοντά το όλο θέαμα, που προϊδέαζε ότι δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στις τέσσερις γραμμές. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση, που υπήρχαν και κάποιοι που «έσπρωχναν» στη μαύρη αγορά εισιτήρια των 80 δραχμών, στην τιμή των 120 δραχμών.  
wkvpoy1
Δηλώσεις του Βέγγου για το ματς, που αποτέλεσαν κάλεσμα στον κόσμο, είχε φιλοξενήσει μια ημέρα νωρίτερα η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», με τις οποίες... απειλούσε τους αντιπάλους του ότι θα τους κατατροπώσει με το μεγάλο του «όπλο», που δεν ήταν άλλο από τα γρήγορα πόδια του. «Θα τους σκάσω στο τρέξιμο και θα βάλω δύο γκολ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του. Και πράγματι, κράτησε την υπόσχεσή του, παρόλο που και τα δύο προήλθαν από το σημείο του πέναλτι, κι ας αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο μέρος.  Αποθέωση όταν μπήκε στο ματς, διακοπή όταν βγήκε  Το μεγάλο ενδιαφέρον, φυσικά, δεν βρισκόταν σε αυτά που συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, αν και ολόκληρο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει τον Βέγγο, όταν εκείνος πέρασε σε αυτόν. Όταν ήρθε η στιγμή, στους περίπου 40.000 παρευρισκόμενους αυτής της μεγάλης παράστασης, επικράτησε ντελίριο. 
wkv999322
Η ομάδα του μεγάλου ηθοποιού δεν κατάφερε να νικήσει, καθώς οι δημοσιογράφοι επικράτησαν με 5-3. Όχι, δεν έγραψαν ό,τι ήθελαν οι άνθρωποι του Τύπου, αλλοιώνοντας την εικόνα του αγώνα. Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είχαν στις τάξεις τους... ενισχύσεις από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου της χώρας.  Η πιο χαρακτηριστική στιγμή του Βέγγου στο ματς, ήταν όταν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Νίκο Ζλατάνο. Ο κόσμος... εξαγριώθηκε για την απόφαση αυτήν, ωστόσο ο ίδιος φρόντισε να τον ηρεμήσει, καθώς αρχικά υποκλίθηκε στον ρέφερι και στη συνέχεια έκανε δύο βήματα πίσω, για να σηκώσει και τα χέρια ψηλά. Λίγο αργότερα, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου θα έπαιρνε τη θέση του, αφού πρώτα εκείνος είχε κάνει τη δουλειά του με τα δύο γκολ, αλλά ο αγώνας δεν θα συνεχιζόταν, διότι οι εκδηλώσεις λατρείας για τον δικό τους Θανάση, ήταν κάτι το συγκλονιστικό.  Σύμφωνα με την περιγραφή του Γιάννης Αργυρίου στην «Αθλητική Ηχώ», γύρω από τον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν κοντά στους 5.000 θεατές, που σε κάθε διακοπή προσπαθούσαν να μπουν μέσα. Όταν ο Βέγγος αποχώρησε, χαιρετώντας τα πλήθη σαν τον μεγάλο μπαλαδόρο που αναγκαστικά εγκαταλείπει, η παρουσία τους ανάγκασε τον Ζλατάνο αναγκάζεται να σφυρίξει τη λήξη, «δίνοντας έτσι τέλος και στο ασταμάτητο γέλιο».  Σόου και μετά το τέλος του αγώνα wkv856679

 Ο Βέγγος συνέχισε το ρεσιτάλ του και μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνος γνώριζε. Αρχικά πήγε από τα αποδυτήρια των δημοσιογράφων και αφού άνοιξε την πόρτα τους είπε: «Καλοί μου άνθρωποι, συγνώμη αν σας κούρασα!». Όμως, οι σταρ δεν μπορούν να περιορίσουν την μετά το παιχνίδι δραστηριότητά τους στις αλληλοφιλοφρονήσεις με τους αντιπάλους. Επιβάλλεται να κάνουν και δηλώσεις.  «Ναι μωρέ... βρίσκομαι σε τρομερή φόρμα. Σκέφτομαι φέτος να κάνω μεταγραφή. Άλλωστε, έχω προτάσεις από το εξωτερικό. Θα προτιμήσω ελληνική ομάδα, διότι έχει ωραία θάλασσα και άλλα», ήταν τα λόγια του, με τα οποία ολοκληρώθηκε ένα γεγονός που έμελε να μείνει στην ιστορία και να μνημονεύεται για πολλά χρόνια αργότερα.  
wkvpoy2
«Ήταν διέξοδος για τον κόσμο το ποδόσφαιρο» wkv999322  Ένας από τους ανθρώπους που έπαιξε, έστω και για λίγο, με την ομάδα του Θανάση Βέγγου, ήταν ο Στέλιος Σεραφείδης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, μίλησε για το πώς βίωσε αυτήν την εμπειρία. Δεν θα μπορούσε να μην σταθεί, φυσικά, στο σόου που έδωσε ο Βέγγος και στο πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο. Έναν κόσμο, που όπως σημειώνει, διψούσε για ποδόσφαιρο.  Ζητούμενο, φυσικά, ήταν όσοι μαζεύτηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια να διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούσαν. «Στο κάτω τέρμα προς την εκκλησία (την Αγία Τριάδα), μου χτύπησαν πέντε με έξι φορές πέναλτι, μέχρι να μπει η μπάλα στα δίχτυα», διηγείται ο βετεράνος θρυλικός γκολκίπερ. «Το ποδόσφαιρο ήταν η διέξοδος του κόσμου από τα προβλήματά του εκείνη την εποχή. Έβλεπαν όλοι μαζί τα παιχνίδια, ασχέτως εάν ήταν ΑΕΚτζήδες, Ολυμπιακοί ή Παναθηναϊκοί. Για τον λόγο αυτό και αυτό το παιχνίδι μάζεψε και τόσο πολύ κόσμο», λέει στη συνέχεια.  «Όταν μπήκε στο παιχνίδι, έγινε πανδαιμόνιο» wkv856679  Ένας από τους «αντιπάλους» του Στέλιου Σεραφείδη, καθώς αγωνίστηκε για λίγο με την ομάδα των δημοσιογράφων, ήταν ο Παύλος Γερακάρης. «Υπηρετούσα στο Ναυτικό και πήγα καθυστερημένος στο γήπεδο», θυμάται και λέει πως δεν ήταν ο μόνος με το ίδιο επίθετο στην ομάδα με τα κόκκινα, καθώς στους συμπαίκτες του περιλαμβανόταν και ο Νικόλαος Γερακάρης. «Ήταν ένα ανεπανάληπτο γεγονός αυτό που έγινε, με 40.000 φιλάθλους», για να επιβεβαιώσει ο τότε συντάκτης της «Αθλητικής Ηχούς» ότι πωλούνταν πράγματι εισιτήρια στη μαύρη αγορά για το ματς. «Είδαμε και πάθαμε να μπούμε στα δημοσιογραφικά, είχε γίνει κατάληψη».  «Βεβαίως, ο Βέγγος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Όλο το γήπεδο σείστηκε με την ιαχή "Βέγγος, Βέγγος" και ειδικά όταν μπήκε στο παιχνίδι, έγινε πανδαιμόνιο. Η αλήθεια είναι ότι τον άφηναν και λίγο για να σκοράρει... Όταν, μάλιστα, σημείωσε γκολ, μπήκε κόσμος μέσα για να τον αποθεώσει. Ήταν μεγάλη στιγμή για την καριέρα μου, που δείχνει με πόση εκτίμηση περιέβαλε ο κόσμος τότε και τους δημοσιογράφους», αναφέρει μέσω του newsbeast.gr ο κ. Γερακάρης.  «Όταν μπούκαραν μέσα οι φίλαθλοι, ακολούθησαν ξεκαρδιστικές στιγμές. Και τώρα γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, αλλά δεν έχουν εκείνη την αύρα, την καλλιτεχνική διάσταση και την αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ δύο κλάδων που ασχολούνται με τα κοινά, όπως οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτέχνες. Αυτό που είχε σημασία ήταν το αμόκ των 40.000 φιλάθλων, αλλά και τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που δεν πρόλαβε να αγωνιστεί, επειδή σφύριξε ο διαιτητής, λόγω της διακοπής για να αποθεώσουν τον "τρελό" Θανάση Βέγγο, επειδή εκείνη την εποχή είχε σπάσει τα ταμεία η ταινία "Ο Θανάσης ο τρελός". Θυμάμαι με πολλή νοσταλγία και αγάπη αυτήν την πρωτοβουλία», σημειώνει ο κ. Γερακάρης.  Όσο γι' αυτούς που ξεχώρισε για την ικανότητά τους στον αγωνιστικό χώρο, από πλευράς ηθοποιών «θυμάμαι ότι ήταν ο Φούντας και ο Στεφανάκος, που ήταν και παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και ο Ανέστης Βλάχος, όπως και ο Σίσκος». Από την πλευρά των δημοσιογράφων, που πήραν και το παιχνίδι, «ο Νίκος Κατσαρός ήταν τρομερός τερματοφύλακας, κι ας μην είχε το μπόι, ο Σταύρος Τσώχος και ο Νίκος Χαλιβελάκης ήταν πολύ καλοί στην άμυνα, ο Τάκης Χαραλαμπίδης, ο Γιάννης Δημαράς, που πέτυχε και τρία γκολ, ο Γιώργος Λιάνης που σημείωσε άλλο ένα και ο Χαραλαμπίδης που σκόραρε επίσης».  Ο «θίασος» που πλαισίωσε τον μεγάλο Θανάση wkvpoy2  Από όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνει εύκολα κανείς εύκολα ότι η νίκη σε αυτό το παιχνίδι δεν είχε καμία σημασία. Εκείνο που ένοιαζε όσους μπήκαν μέσα στο γήπεδο, ήταν να διασκεδάσει ο κόσμος. Και εάν για τους ηθοποιούς ήταν εύκολο κάτι τέτοιο, στο... πετσί του ρόλου δεν δυσκολεύτηκαν να μπουν τόσο οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όσο και οι δημοσιογράφοι. Ουσιαστικά, εμφανίστηκε ένας τεράστιος «θίασος», που έπαιξε μπροστά σε ένα τεράστιο σε αριθμό κοινό.  Με την ομάδα των ηθοποιών, που ενισχύθηκε από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αγωνίστηκαν οι Μεταξόπουλος, Καραγιώργης, Μαντάς, Πέτροβιτς, Τσαϊκόφσκι, Σαββαΐδης, Αντωνίου, Στέκος, Νεστορίδης, Βέγγος, Μητρούσης, Καρράς, Μουστάκας, Σεραφείδης, Ευαγγελίδης, Στεφανάκος, Φούντας, Γιαννάτος, Μαργαρίτης, Μαλκότσης, Σαββαΐδης, Σίσκος και Κοτανίδης.  Με την ομάδα των δημοσιογράφων έπαιξαν οι: Κατσαρός, Μπακανάκης, Στανωτάς, Σταματόπουλος, Γεωργαλάς, Ν. Και Π. Γερακάρης, Τσώχος, Χαλιβελάκης, Χαραλαμπίδης, Θωμόπουλος, Παϊπέτης, Δημαράς, Λιάνης, Πρίφτης, Γαβαλάς, Βουτσέλης, Παπάζογλου. Αγωνίστηκαν επίσης και οι Παπαδόπουλος, Καπράνος, Κοντογιαννίδης, Τσελεμέντες.  Για την ιστορία, για τους δημοσιογράφους οι Δημαράς (τρία γκολ), Χαραλαμπίδης και Λιάνης, ενώ για τους ηθοποιούς, πέρα από τον Βέγγο, πέτυχε ένα γκολ και ο Κοτανίδης, όπως επιβεβαίωσε και ο Παύλος Γερακάρης.  

Αρμενία: Παγκόσμιας σημασίας η αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Ισραήλ.Ο Κεμαλμπουτάρ συμφωνεί ή .. χέστηκε όπως για τους ποντίους;
May 26th 2018, 19:18, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • O υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν (φωτ.: MFA of Armenia). Στις 29 Μαΐου αναμένεται να συζητηθεί από την ισραηλινή βουλή (Κνεσέτ) το αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά να γίνει δεκτό.... Στην παγκόσμια σημασία της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από το Ισραήλ αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν.
«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα», τόνισε.
«Είναι ένα σημαντικό μήνυμα για την αποτροπή νέων γενοκτονιών», επισήμανε ο Ζοχράμπ Μνατσακανιάν και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά τη διαδικασία στο Ισραήλ, αλλά δεν μπόρεσε να αποσπάσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν η Κνεσέτ θα προχωρήσει τελικά στη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αρμενίας υπογράμμισε πως το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αποτελεί βασικό στόχο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. «Ακούσατε τον πρωθυπουργό να επαναβεβαιώνει τη σημαντικότητα αυτού του στόχου», συμπλήρωσε.
Η ισραηλινή βουλή έχει εγκρίνει το αίτημα της βουλευτού Ταμάρ Ζάνμπεργκ για να συμπεριληφθεί το θέμα στην ατζέντα και η ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναμένεται να διεξαχθεί την Τρίτη 29 Μαΐου.

Προφυλακίστηκε η 44χρονη γιατρός για πλαστές συνταγές αντικαρκινικών - «Με απειλούσαν», είπε στην ανακρίτρια
May 26th 2018, 19:07, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου, η οποία συνελήφθη την Τετάρτη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος της για πλαστές συνταγογραφήσεις.  Η κατηγορουμένη...
η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη, αρνήθηκε στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχει σχέση με το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. Ισχυρίστηκε δε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της.   Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, ωστόσο, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις που δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου χωρίς όμως ανταλλάγματα αλλά γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της ακόμη και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».   Η γιατρός υποστήριξε, ότι όλα ξεκίνησαν όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ήταν όπως είπε και ο λόγος που εξαφανίστηκε από τις αρχές Μαΐου προκειμένου να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της.   Κατά την απολογία της δήλωσε σχεδόν σίγουρη πως το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.  Οι συνήγοροι υπεράσπισης της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε

Να παιδιά, να μάλαμα.με ..μέλλον. Ανήλικοι, 14 και 15 ετών, συνελήφθηκαν για ληστείες με την απειλή μαχαιριού στην Αττική!
May 26th 2018, 19:04, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Δύο ανήλικοι, ηλικίας 14 και 15 ετών, συνελήφθησαν, στον Πειραιά και την περιοχή του Φιλοπάππου, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου, κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος συνομήλικών τους, καθώς και για κλοπές οχημάτων....
   Επιπλέον, συνελήφθη και ένας άνδρας 45 ετών, κηδεμόνας του 14χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον τρεις συνεργοί τους.  Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τον περασμένο Φεβρουάριο, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πλησίαζαν ανήλικους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με την απειλή μαχαιριού ή την χρήση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και τιμαλφή.  Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν 16 ληστείες σε βάρος ανηλίκων και 3 κλοπές οχημάτων.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΟΥΑΟΥ !! Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου γεμάτο επιβάτες - Κάηκε το όχημα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)
May 26th 2018, 18:31, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Î'ποτέλεσμα εικόνας για επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου
Λαχτάρισαν οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που εκτελούσε σήμερα το μεσημέρι το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα. Όλα συνέβησαν γύρω στις 4 το απόγευμα όταν κεραυνός χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν στο χωριό Μοναστηράκι λίγο έξω από τις Φέρες....
Να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε ξεσπάσει μπόρα. Ευτυχώς χάρη στην ηλεκτρική εκκένωση του λεωφορείου και την άμεση αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να επεκταθούν στη γύρω περιοχή.








Πηγή: e-evros.gr

thumbnailMr. V - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19 ΤΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ TV. ΒΙΝΤΕΟ
May 26th 2018, 18:04, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ



ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ 6 ΜΕΡΗ
ΜΕΡΟΣ 1ον - ΡΟΥΒΙΚΩΝ, ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ Α/Φ, ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΙΣ. ΒΙΝΤΕΟ>>



ΜΕΡΟΣ 2ον - ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΝΤΟ ΜΟΡΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ MIT, Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


ΜΕΡΟΣ 3ον - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΙΜΒΡΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ



ΜΕΡΟΣ 4ον - ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΖΟΓΟΣ, ΒΥΘΙΣΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ



ΜΕΡΟΣ 5ον - ΠΩΛΗΣΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΜΕΡΟΣ 6ον - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ, Η ΚΑΜΙΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΤΕΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ



«ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV»

thumbnailΙΔΟΥ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ. Χάος στην Μυτιλήνη: Ατακτη φυγή Κούρδων απο την Μόρια - Αστυνομικοί εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Υπάρχουν νεκροί & ταυματίες; (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
May 26th 2018, 17:20, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό...



Η φημολογία για τρεις νεκρούς ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και από ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται από τις Αρχές, υπάρχουν όμως πολλοί τραυματίες.



Τα γεγονότα οδήγησαν στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο. Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί του Σαββάτου από τη Μόρια με προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κίνηση των οχημάτων από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη και απαγόρευσε την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών: politikalesvos.gr

thumbnailΕΧΕΤΕ ...Σ Τ Ο Μ Α Χ Ι; Τί γράφει τό 'ΤΑΛΜΟΥΔ' των ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ!
May 26th 2018, 16:43, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΑποτέλεÏÆ'μα εικÏÅ'νας για ταλμούδ
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΛΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΤΥΧΕΣ,  ΠΟΥ  Α Γ Ν Ο Ο Υ Ν  ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ... ΒΙΝΤΕΟ>>ΑποτέλεÏÆ'μα εικÏÅ'νας για ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤÎâ€

thumbnailΓια τον Μπουτάρη και για όσους θέλουν πραγματικά να μάθουν - Γιατί δεν υπάρχουν «Σλαβομακεδονική» γλώσσα και «Σλαβομακεδόνες» Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός
May 26th 2018, 16:28, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Ακριβής τοποθέτηση χάρτη της FYROM, 2018, επάνω σε βενετσιάνικο χάρτη του 1237 μ.Χ. Ξύνονταςτον σύγχρονο χάρτη αποκαλύπτονται στα λατινικά: η χώρα της αρχαίας Πελαγονία, η πόλη των Σκοπίων, αλλά και οι Πρέσπες, Μοναστήρι, Γευγελή κ.α. Έτσι αποδεικνύεται ότι 500 χρόνια μετά τον 7οαι. μ.Χ.,.. οπότε ήρθαν οι Σλάβοι στην περιοχή ζούσαν και μέχρι σήμερα ζουν (!) στα εδάφη της Πελαγονίας και προς βορρά στην Παιονία και Δαρδανία, όπου και τα (σημερινά) Σκόπια. Η Πελαγονία πάντοτε βρισκόταν εκτός των βορείων συνόρων της μοναδικής Μακεδονίας των Ελλήνων. Σημειώνεται πως και η Άνω Μακεδονία περιλάμβανε μόνο τη Βέροια, Έδεσσα, Καστοριά, Πρέσπες και τις περιοχές νοτίως του Καϊμακτσαλάν. (Τεχνική επεξεργασία χαρτών: Γιώργος Ρωμανός).

Η μη ύπαρξη «Σλαβομακεδονικής» γλώσσας, και κατά συνέπεια «Σλαβομακεδόνων», είναι θέμα κοινότοπο και εξαντλημένο για όλους τους ανά τον κόσμο έγκυρους γλωσσολόγους, φιλολόγους, αρχαιολόγους, ιστορικούς και μελετητές. Έτσι, το να μιλάμε σήμερα ακόμη γι' αυτό, θα ήταν ένα αστείο ηλιθίων, αν δεν προϋπήρχαν διαχρονικά: η πολύπλευρη προπαγάνδα, εκτός Ελλάδος, και η εγκληματική διαχείριση του θέματος από πλειάδα Ελλήνων πολιτικών και κομμάτων, τόσο της κομμουνιστικής αριστεράς όσο και της αστικής τάξης.
Σήμερα η ίδια εγκληματική πολιτική ασκείται φανατικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ύπουλα από πολλούς στην αντιπολίτευση, αλλά και από ανθέλληνες του εξωτερικού. Κι όμως τοτελειωμένο επιστημονικά θέμα έχει μόνο τρία όλα κι όλα χαρακτηριστικά σημεία: 1. Η αρχαία Μακεδονία είναι Ελλάδα και τίποτε άλλο. 2. Δεν υπάρχουν, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, διεθνή έγγραφα ή Συνθήκες οι οποίες να δέχονται τις δήθεν «3 Μακεδονίες», όπως διαδίδουν κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος[1]. 3. Η σημερινή FYROM, η πρώην Γιουγκοσλαβική Βαρντάρ­τσκα, έκλεψε ωμά επί Τίτο το όνομα της Μακεδονίας των Ελλήνων. Η Βαρντάρτσκα γεωγραφικά βρισκόταν δ  ι  α  ι  ώ  ν  ι  α και βρίσκεται ακόμη… στην περιοχή της αρχαίας Δαρδανίας· πολύ πιο βόρεια από τη Μακεδονία-Ελλάδα, βορειότερα ακόμη και από την αρχαία Πελαγονία –περί το σημερινό Μοναστήρι.
Στις 5/2/2018, στον Real FM, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι πρόσφατα Υπουργός Παιδείας, κ. Ν. Φίλης, εκφράζοντας το κόμμα του, είπε στον δημοσιογράφο κ. Ν. Χατζηνικολάου, πως: «Υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει; Τι ανακαλύπτουμε τώρα προβλήματα; Σλαβική-Μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Το ελληνικό κράτος το λέει και ο ΟΗΕ και ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ το 1959 που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Το θέμα του ονόματος της γλώσσας ή υπάρχει ή δεν υπάρχει».
Εντυπωσιάζει ο κ. Φίλης, γιατί μη έχοντας επιχειρήματα επικαλείται ως άλλοθι της σημερινής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ευάγγελο Αβέρωφ! Τον δεξιότερο πολιτικό της Μεταπολίτευσης, συγγραφέα του γνωστού «Φωτιά και Τσεκούρι», όπου καταγγέλλει «τον συμμοριτοπόλεμο» (αυτολεξεί), και όλα όσα έκαναν στη διάρκειά του οι ιδεολογικοί σύντροφοι του κ. Φίλη, εναντίον της Ελλάδος. Αλλά, εάν πράγματι (;) ο Ευάγγελος Αβέρωφ αναγνώρισε κακώς τα δήθεν «Σλαβομακεδονικά», γιατί αυτό επιτρέπει σήμερα στον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ να αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή του υπερ-καπιταλισμού, προκειμένου τα Σκόπια να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη προδοσία-παράδοση του ονόματος της μοναδικής Μακεδονίας των Ελλήνων;

Η ελληνική γλώσσα της Μακεδονίας των Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που αποτελεί ιδεοληψία ανθρώπων δόλιων ή απληροφόρητων:γλώσσα μακεδονική δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε ήταν η ελληνική Αττική διάλεκτος στην οποία έγραφαν και μιλούσαν στη Μακεδονία ο λαός της, ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες. Στη βορειοδυτική Ελλάδα και σε άλλα σημεία της, εντοπίζονται δωρικά γλωσσικά στοιχεία, όπως και ιωνικά, πράγμα που συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τόσο τη νησιωτική όσο και στις αποικίες της. Ωστόσο, να το επαναλάβω, η προφορική και γραπτή γλώσσα ήταν η Αττική διάλεκτος που ήταν η γλώσσα των Ελλήνων.
Στην Αττική διάλεκτο σώζεται πλήθος επιγραφών από τη Μακεδονία σε γλωσσικά ευρήματα παγκόσμιας σημασίας, πέραν των άλλων ευρημάτων σε Βεργίνα, Δίο, Αμφίπολη, κ. α. Είναι γνωστό, ότι ο Ευριπίδης, ο Αγάθων και άλλοι Αθηναίοι συγγραφείς και ποιητές έζησαν στη Μακεδονία, συνέθεσαν και παρουσίασαν εκεί τα έργα τους. Αυτό θα ήταν αδύνατον να συμβεί, εάν στη Μακεδονία ο βασιλιάς, η αυλή του, και ο λαός δεν μιλούσαν ελληνικά.
Κατά τη μακραίωνη ύπαρξη της ελληνικής γλώσσας, τουλάχιστον… από την Πρωτοελληνική (3.000 π.Χ.) και μετά, αναπτύχθηκαν διάλεκτοι, όπως η Αιολική, η Αρκαδοκυπριακή, η Αττική-Ιωνική, η Δωρική. Όλες αυτές οι διάλεκτοι αποτελούν κλαριά του ίδιου δέντρου, της ίδιας γλώσσας, της ελληνικής.
Το ίδιο συνέβη και με τη Νέα ελληνική γλώσσα. Από το 12ο-13ο αι. μ. Χ. και εφεξής αναπτύσσονται οι 6 μεγάλες γεωγραφικές διάλεκτοι του ελληνισμού: Καππαδοκική, Κρητική, Κυπριακή, Ποντιακή, η δέσμη των βόρειων διαλέκτων, και η δέσμη των νότιων διαλέκτων. Σε αυτές αναπτύσσονται ιδιώματα και ντοπιολαλιές.
Η διαφορά μεταξύ διαλέκτου και γλώσσας είναι παγκόσμια γνωστή. Είναι σαν να λέμε σήμερα, πως επειδή οι Αθηναίοι λένε «και» ή «τι κάνεις;» και οι Κρητικοί «τσε» ή «ίντα κάνεις;», ότι οι Κρητικοί μιλάνε άλλη γλώσσα. Συμπερασματικά, όλοι οι Έλληνες διαχρονικά μιλούν και γράφουν μία γλώσσα, την ελληνική, ενώ χρησιμοποιούν διαλέκτους, ιδιώματα, ντοπιολαλιές, όλες κοινά κατανοητές.
Για το ότι η προφορική και γραπτή γλώσσα στην αρχαία Μακεδονία ήταν η Αττική ελληνική υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία και τεράστια βιβλιογραφία διεθνής και ελληνική στην οποία θα αναφερθώ λεπτομερώς στη συνέχεια.
Είναι γνωστό, ότι από την αρχή του 19ου αι., ξέσπασαν εθνικές αντιπαραθέσεις στη Βαλκανική. Ιδιαίτερα μετά τη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (3 Μαρτίου 1878, ν.ημ.) ηβουλγαρική προπαγάνδα γίνεται επιθετική και έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι το να διαχωρίσει τους αρχαίους ιδιωματισμούς στη Μακεδονία από την ελληνική γλώσσα, και μετά να τους ορίσει ως δήθεν γλώσσα «άγνωστης» προέλευσης: έτσι μόνον θα μπορούσε να χαρακτηρίσει σαν «μη ελληνικό» και το αρχαίο «φύλο» που τους χρησιμοποιούσε. Ο δεύτερος στόχος ήταν να αποκτήσουν υπόσταση –σε δήθεν αρχαία «μακεδονικά» εδάφη (τα εκτός! αρχαίας Μακεδονίας)– οι ξενόφερτοι, τον 6-7ο μ.Χ.αι., Σλάβοι ο οποίοι όμως μιλούσαν τη δική τους σλαβική γλώσσα.
Τη βουλγαρική στρατηγική αποδέχτηκαν με φανατισμό αργότερα (1921-1949) οι Έλληνες κομμουνιστές, και οι Σλάβοι του Τίτο, (1941-1944). Αλλά, με την πάροδο του χρόνου, παγκόσμιας σημασίας αρχαιολογικές ανακαλύψεις σε όλη την Μακεδονία και χαράγματα τα οποία ήταν ΟΛΑ στην ελληνική γλώσσα ανέτρεψαν απολύτως την προπαγάνδα και πολεμική Βουλγάρων, Σλάβων και Ελλήνων κομμουνιστών.
Πρόσφατα μάλιστα –από το 2003 μέχρι και σήμερα!–, είχαμε νέα παγκόσμιας αξίας αρχαιολογικά ευρήματα, από την αρχαία Μεθώνη, ισχυρή πόλη-λιμάνι της Πιερίας, δηλαδή από την καρδιά της αρχαίας Μακεδονίας. Εκεί, ο έφορος αρχαιοτήτων κ. Μάνθος Μπέσιος και οι συνεργάτες του έφεραν στο φως 191 ενεπίγραφα αγγεία της ύστερης γεωμετρικής και αρχαϊκής εποχής τα οποία φέρουν επιγραφές, εμπορικά σύμβολα και χαράγματα, και συγκροτούν μια ιδιαίτερη κατηγορία της οποίας η σημασία για την έρευνα στις κλασικές σπουδές είναι ανυπολόγιστη. Σε όλα τα θραύσματα, και σε εκείνα από σκύφους ποτού (πήλινα ποτήρια με δύο λαβές), είναι χαραγμένα ονόματα και λέξεις ελληνικές σε αλφάβητο ελληνικό, στη Δωρική διάλεκτο της ΒΔ Ελλάδος. Κορυφαίο εύρημα-χάραγμα είναι το γνωστό ως ποτήρι του Ακέσανδρου, το οποίο γράφει: «…Ακεσάνδρου εμί ποτέριον […] όμμ- ή χρεμ]άτον στερήσ[ετ]αι». Δηλαδή: «είμαι το ποτήρι του Ακεσάνδρου κι (όποιος με πάρει) θα χάσει τα μάτια του (ή τα χρήματά του). Η φράση είναι γραμμένη σε ιαμβικό ρυθμό. Παρόμοιες επιγραφές υπάρχουν και σε άλλα ποτήρια: «…Αντεκύδου εμί…» Είμαι του Αντεκύδη, Είμαι του Ξενι-, Είμαι του Επιγε-, Είμαι του Φιλίωνα, κ.λπ.
Μέχρι αυτή την ανακάλυψη, η Μακεδονία, αρχαιολογικά ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενιαίου, ελληνικού, αιγαιακού χώρου ήδη από την περίοδο της Εποχής του Σιδήρου (1.050-700 π.Χ.) και την Αρχαϊκή περίοδο (700-580 π.Χ.). Όμως χάρη σε αυτά τα νέαευρήματα γραφής, τα οποία χρονολογούνται από το 730 π.Χ., δηλαδή, 2.748!!! χρόνια από σήμερα, η γλωσσική ιστορία των Μακεδόνων μετατέθηκε 80 ολόκληρα χρόνια νωρίτερα. Άρα πολύ πριν από τον αθηναϊκό αποικισμό της Μακεδονίας. Κι αυτό σημαίνει ότι στη Μακεδονία του 730 π. Χ. μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά πριν καν έρθουν οι Αθηναίοι!
Την ίδια Δωρική διάλεκτο της ΒΔ Ελλάδος αναδεικνύουν και οι πρόσφατες διεθνείς μελέτες, του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, (ΚΕΓ) το οποίο αξιοποίησε κάθε σχετική μαρτυρία των ερευνητών: όπως τον περίφημο «κατάδεσμο» της Πέλλας (4ος αι.π.Χ.), αλλά και άλλες μακεδονικές επιγραφές γραμμένες στην Αττική ή Αττικοϊωνική κοινή. Δηλαδή, όλες στην ελληνική γλώσσα που μιλούσε το Κοινόν των Ελλήνων.
Για όλα αυτά έχουν πραγματοποιηθεί από το ΚΕΓ τέσσερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδοθεί ισάριθμοι τόμοι: (α) Τζιφόπουλος. Γ. επιμ., 2012. Μεθώνη Πιερίας Ι: Επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το 'Υπόγειο' της Μεθώνης Πιερίας στη Μακεδονία. (β) Γιαννάκης Γ. Κ., επιμ. 2012. Αρχαία Μακεδονία: Γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός. Θεσσαλονίκη  (τετράγλωσσος συλλογικός τόμος (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ελληνικά). (γ) Γιαννάκης Γ. Κ., επιμ. 2015. Ο γλωσσικός χάρτης της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος κατά την αρχαιότητα. Επιστημονική επιμέλεια Γεώργιος K. Γιαννάκης. Και (δ) GiannakisGeorgiosEmilioCrespo & Panagiotis Filoseds. 2017. Studies in Ancient Greek Dialects: From  Central Greece  to the  Black Sea.    [Trends in Classics - Supplementary Volumes 49]   Berlin : de Gruyter.
Εκτός αυτών των τεσσάρων τόμων παραθέτω, εντελώς δειγματοληπτικά στις υποσημειώσεις του παρόντος, αδιαμφισβήτητα στοιχεία και πηγές στο Διαδίκτυο, προσβάσιμες στον καθένα.[2]
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ξεχωριστό έργο: Ο γλωσσικός χάρτης της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος κατά την αρχαιότητα. Επιστημονική επιμέλεια Γεώργιος K. Γιαννάκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Α.Π.Θ. Φιλολογική επιμέλεια Μαρία Αραποπούλου, Θεσσαλονίκη, 2015. Το έργο αυτό χρηματοδoτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το 2011, επί υπουργίας της κ. Άννας Διαμαντοπούλου και εκπονήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Μία από τις διεθνείς αυθεντίες που γράφουν στο αναφερόμενο έργο, είναι και ο επιφανής καθηγητής Julián Méndez Dosuna, του Πανεπιστημίου της Salamanca[3]. Τον επιλέγω γιατί η εισήγησή του εκφράζει το σύνολο των ειδικών και ξεκαθαρίζει απολύτως το ζήτημα: «…αρχική κοιτίδα-πατρίδα των Μακεδόνων[…] η καρδιά του βασιλείου τους αποτελούσε η λεγόμενη Κάτω Μακεδονία, ηπαράκτια πεδιάδα γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο που υδροδοτούνταν από τον Αξιό και τον Αλιάκμονα και περιέκλειε την Πιερία και τη Βοττιαία μεταξύ Θεσσαλίας στον νότο και Παιονίας στον βορρά. […] Κατά τη βασιλεία του Φιλίππου Β΄ (359–336 π.Χ.) η Μακεδονία έγινε η ηγέτιδα δύναμη της Ελλάδας. Ο Φίλιππος κατέκτησε ευρύτατες περιοχές της Παιονίας και της Θράκης…» κ.λπ.
Έτσι, γίνεται σαφές ότι οι εκτός! Μακεδονίας περιοχές, βόρεια από αυτήν: Πελαγονία, (Μοναστήρι), Παιονία, Δαρδανία (όπου και τα σημερινά Σκόπια) κ. ά.κατακτήθηκαν και προσαρτήθηκαν στο βασίλειο της Μακεδονίας. Φυσικά, εκείνη την εποχή κατοικούνταν από Πελαγόνιους, Παίονες, Δάρδανους κ.ά. οι οποίοι, φυσικά… δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τους Σλάβους οι οποίοι μετανάστευσαν σε αυτές τις περιοχές τον 6ο-7ο αι. μ.Χ.
Ο Julián Méndez Dosuna βεβαιώνει ακόμη, ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων έφερε ελληνικά ονόματα: Φίλιππος, Αλέξανδρος, Περδίκκας, Αμύντας, Αρχέλαος, Κλεοπάτρα, Πτολεμαίος, Άδυμος. Ελληνικά ήταν και τα ονόματα των μηνών του μακεδονικού ημερολογίου (Δίος, Απελλαίος, Ξανδικός, Πάναμος κλπ.). Ακόμη: Οι Μακεδόνες λάτρευαν τους θεούς του Ολύμπου. Ολόκληρος ο πολιτισμός είναι ελληνικός: από την πολεοδομία και την κατοικία, τα ιερά και τους τάφους μέχρι την υλική παραγωγή γενικότερα, στα ήθη, τον τρόπο ζωής και τις πεποιθήσεις που μπορούν να συσχετιστούν με αυτά τα μνημεία. Στις θρησκευτικές πρακτικές και τα ταφικά έθιμα, ξαναβρίσκουμε θεμελιώδη στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, που η αρχαιολογία έχει φέρει στο φως από πολύ παλιά σε ό,τι αφορά στον κόσμο των πόλεων-κρατών.» (Σημ. Φυσικά οι Μακεδόνες αγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου συμμετείχαν ΜΟΝΟ Έλληνες.)

Τι είναι σήμερα, 2.748 ολόκληρα χρόνια μετά την προφορική και γραπτή ελληνική γλώσσα στην αρχαία Μακεδονία, η δήθεν «Σλαβομακεδονική»;

Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης,[4] αναφέρει, ότι: «ο μεγάλος Ιταλός ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος Vittore Pisani (Il Macedonico, περιοδικό Paideia 12, 1957, σ. 250) γράφει: «πράγματι ο όρος ''μακεδονική γλώσσα'' [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] είναι προϊόν πολιτικής ουσιαστικά προέλευσης». Ο δε ειδικός σλαβιστής γλωσσολόγος, ο Γάλλος Αndré Vaillant (Le probleme du Slave Macédonien, περιοδικό Bulle­tin de la Societé de Linguistique de Paris 39, 1938, σ. 205), τονίζει ότι «το όνομα Bulgari είναι στην πραγματικότητα η εθνική ονομασία των Σλάβων τής ''Μακεδονίας'', πράγμα που δείχνει πως (οι Σλάβοι τής περιοχής αυτής) υιοθέτησαν το όνομα Βούλγαροι που τους έδωσαν οι Σέρβοι».
Τεράστιας αποδεικτικής σημασίας γεγονός αποτελούν και οι συνεχείς διωγμοί των Ελλήνων Βλάχων, Σαρακατσάνων κ.ά., οι οποίοι κατοικούσαν στη νότιο Σερβία, Βουλγαρία και τις εγγύς περιοχές πριν, κατά, και μετά τον Α΄ Π. Πόλεμο. Κι αυτό γιατί οι Σέρβοι εφάρμοσαν βίαιο εκσερβισμό και οι Βούλγαροι βίαιο εκβουλγαρισμό.
Λόγω της παγκόσμιας αξίας-σημασίας της Μακεδονίας, του Φιλίππου, και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι συνεργοί σε αυτή την μοναδική απάτη στα παγκόσμια χρονικά, σε επίπεδο ιστορίας, γλώσσας, και εθνωνύμου τολμούν να μιλούν και για δήθεν σύγχρονη«Σλαβομακεδονική» γλώσσα και άρα για «Σλαβομακεδόνες». Όμως αυτή η ανύπαρκτη γλώσσα, ήταν αρχικά ένα καταναγκαστικό προφορικό! τοπικό ιδίωμα από σκόρπιες παραφθαρμένες λέξεις Βουλγαρικές και Σερβικές, το οποίο χρησιμοποιούσαν κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών Ελλάδος, Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας. Και το χρησιμοποιούσαν είτε γιατί ήταν βουλγαρόφιλοι είτε γιατί προσπαθούσαν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους και να επιζήσουν των σφαγών (1903-1912-1913-1914-1940-1944-1949) από τους διαρκώς επιτιθέμενους σφαγείς τους. Τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες και τους Γιουγκο(Σλάβους), ειδικά της ΣΝΟΦ: «Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (1943), και ΝΟΦ (1945) με έδρα τα Σκόπια. Οι δύο αυτές αιμοσταγείς σλαβικές οργανώσεις επανδρώνονταν από σλαβικά στελέχη του Κ.Κ. Ελλάδος, και πραγματοποιούσαν κοινές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδος μαζί με Έλληνες κομμουνιστές, κατά τον Ανταρτοπόλεμο 1944-1949. Ειδικότερα, το ΚΚΕ ζητούσε λυσσαλέα με συνεχή ψηφίσματα από το 1921 μέχρι το 1949, όταν ήδη είχε στρέψει τα όπλα του εναντίον της χώρας του, την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα, και τη δημιουργία «ανεξάρτητου κομμουνιστικού ''Μακεδονικού'' κράτους», με ξεχωριστό ομώνυμο έθνος, γλώσσα, λαό. Συμφωνώντας σε αυτό με τους Βουλγάρους και τους Σλάβους κομμουνιστές.
Ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης λέει, ότι ανάλογα παραμεθόρια ιδιώματα και όχι γλώσσεςχρησιμοποιούνται «ανέκαθεν και παγκοσμίως από μερικές συνοριακές ομάδες τού πληθυσμού πλείστων χωρών.» Όμως, «αυτή η (αποκλειστικά προφορική) διάλεκτοςδεν εκσερβίστηκε (αντίθετα από τη Βουλγαρική των Σκοπίων), και επομένως τα ''Σλαβομακεδόνικα'' δεν ταυτίζονται με τη Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων.»[5]
Έτσι, τα δήθεν «Σλαβομακεδονικά» δεν είναι καν η Σερβοβουλγαρική μεικτή γλώσσα των Σκοπίων που κατασκεύασε ο Λαζάρ Κολισέφσκι[6] και οι συνεργάτες του, το 1944, αναμειγνύοντας σερβικά στοιχεία στη βουλγαρική γλώσσα. Η Γιουγκοσλαβική πολιτική εναντίον της Ελλάδος ήταν ένα αντίγραφο των ιδεών των Βούλγαρων Κομιτατζήδων του ΕΜΑΟ, 1870-1885, οι οποίοι στη συνέχεια θα κατέσφαζαν ελληνικούς πληθυσμούς. Η πλαστή βουλγαρική «Μακεδονία του Πιρίν», και η ψευτοεπανάσταση του Ίλιντεντ, του 1903, όπως έχω αναφέρει[7], ξεκίνησαν το 1847 με τους εθνολογικούς (και ΟΧΙ γεωγραφικούς) χάρτες του Βουλγαρόφιλου Γάλλου, Αμί Μπουέ, το όνομα του οποίου τιμάται σε δρόμους της Σόφιας και της Βάρνας.
Ο Κολισέφσκι έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα από την προπαγάνδα του Κροάτη δικτάτορα Τίτο, ως: «πρωθυπουργός της σοσιαλιστικής δημοκρατίας της ''Μακεδονίας''», η οποία ήταν «μέλος της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας.» Και παρουσιάζεται ιστορικά, ως «ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη σοσιαλιστική ''Μακεδονία'' και ένας από τους ισχυρότερους στη Γιουγκοσλαβία.» Για τη «δράση…» του στον Β΄ Π. Πόλεμο του απονεμήθηκε το παράσημο του «ήρωα της Γιουγκοσλαβίας» και πολλά άλλα μετάλλια. Όταν ο Τίτο αρρώστησε το 1980, άφησε στη θέση του τον Κολισέφσκι, και όταν ο Τίτο πέθανε, 4 /5/1980, ο Κολισέφσκι έγινε πρόεδρος –μόνο για 10 μέρες! Αμέσως μετά ανέλαβε πρόεδρος ο Σβιγετίν Μιγιάτοβιτς. Πολλοί τότε απόρησαν: «γιατί ο υπ' αριθμόν ένα ήρωας τους αντιναζιστικού και αντιφασιστικού αγώνα, ο Κολισέφσκι, δεν παρέμεινε πρόεδρος.» «Το Ψέμα έχει κοντά πόδια και το προλαβαίνει η Αλήθεια», λέει ο λαός. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου μαθεύτηκε ποιος ήταν ο Κολισέφσκι. Το μαρτυρούσαν οι πράξεις του, τα γεγονότα:
Το 1941 οι Βούλγαροι είχαν κατακτήσει τη Σερβία μαζί με του Γερμανούς Ναζί. Τότε, ο Κολισέφσκι, σε ηλικία 27 ετών, ήταν γραμματέας της τοπικής επιτροπής του Κ.Κ.Γιουγκοσλαβίας, στη Βαρντάρ Μπανόβινα, τη γνωστή Βαρντάρτσκα, δηλαδή στο σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων. Στο τέλος του ίδιου χρόνου ο Κολισέφσκι στρατεύτηκε με τους γιουγκοσλάβους αντάρτες για να πολεμήσει εναντίον των Βουλγάρων. Όμως συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο από βουλγαρικό στρατοδικείο. Αμέσως ο Κολισέφσκι έγραψε γράμμα προς τους στρατοδίκες του, όπου υποστήριξε ότι είναι: «…γιος Βουλγάρων γονέων οι οποίοι πάντα ένιωθαν και νιώθουν Βούλγαροι και, παρά την τρομερή σκλαβιά (!!!), έχει διατηρήσει τον βουλγάρικο τρόπο ζωής, τη γλώσσα και τα ήθη». Έτσι, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια φυλάκιση. Στα τέλη του 1944, ο Κολισέφσκι ελευθερώθηκε από τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση, και γρήγορα έγινε πρόεδρος του Κ.Κ. της «σοσιαλιστικής δημοκρατίας της ''Μακεδονίας''», και του τοπικού παραρτήματος του Κ. Κ. Γιουγκοσλαβίας.
Αυτός είναι ο Βούλγαρος, καθ' ομολογία του, ο οποίος αργότερα εκτός από τους Βουλγάρους συνεργάστηκε στενά με τον Τίτο, και με εντολές του κατασκεύασε την πλαστή «Σλαβομακεδονική» γλώσσα. Στόχος τους η επέκταση της Γιουγκοσλαβίας με την κατάκτηση της «Μακεδονίας του Αιγαίου», την οποία είχε διακηρύξει ο Τίτο σε ομιλία του στα Σκόπια, στις 11/10/1945.
Ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης γράφει, ότι[8]: «Οι Σκοπιανοί έδωσαν σε αυτή τη γλώσσα, τη Σερβοβουλγαρική, την παραπλανητική και ψευδώνυμη ονομασία ''Μακεδονική'' (!), για να αποφύγουν τις βουλγαρικές διεκδικήσεις και να αποκρύψουν μαζί τη βουλγαρική προέλευση τής γλώσσας τους. Περαιτέρω, για να ιδιοποιηθούν με τον τρόπο αυτόν μιαν ονομασία (Μακεδονική) που τους προσέδιδε κύρος και ιστορικό βάθος (μέσω τής πλαστής ταύτισής τους με το ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό όνομα τής Μακεδονίας τού Μ. Αλεξάνδρου.)»
Η προσβάσιμη σε όλους ηλεκτρονική βιβλιογραφία, για το ποιοι είναι οι Σέρβοι αναφέρει, ότι η Σερβία ΔΕΝ είχε πάντοτε το ίδιο εθνώνυμο, μιας και ιστορικά καταγράφεται και ως «Ράσκα»: Σερβικά Κυριλλικά: Рашка, Λατινικά: Rascia: «Οι Σέρβοι», βάσει διεθνών πηγών: «είναι σλαβικό φύλο με θολή εθνωνυμική καταγωγή-προέλευση, που τοΑ

thumbnailΟ "ετερόκλητος όχλος" κατά Τσίπρα και οι "παραπληροφορημένοι, χαζοί και αμόρφωτοι" κατά Μπουτάρη, θα γεμίσουν τις πλατείες για το Σκοπιανό, τις 6 Ιουνίου
May 26th 2018, 16:22, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Όσοι δεν σέβονται τη βούληση του λαού, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει τις 6 Ιουνίου - Νέα συλλαλητήρια 6 Ιουνίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας...
Νέες κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό  προετοιμάζονται για τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή τις εξελίξεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος και ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν εντατικά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
Η δήλωση Νίμιτς έγινε μετά την ολοκλήρωση του β' γύρου των συνομιλιών Κοτζιά-Ντιμιτρόφ υπό τον ίδιο στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Για τις κινητοποιήσεις τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους».
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία" δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

Για πέσμου ρε φίλε. Όταν η πραγματικότητα πέφτει απάνω σου, γιατί εσύ μένεις ακίνητος - Δημόσιο χρέος, Δεκέμβριος 2014: 324 δισ. ευρώ - Μάρτιος 2018: 343,7 δισ. ευρώ
May 26th 2018, 16:18, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ



"ΑΡΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ"

Τραγουδίστρια είχε δύο σπλήνες και δεν το ήξερε.«Ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα ήταν ανάποδο σε σχέση με των άλλων ανθρώπων»
May 26th 2018, 15:36, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Î'ποτέλεσμα εικόνας για Ελενα Οικονόμου
❱❱ Η τραγουδίστρια Ελενα Οικονόμου μπήκε στο χειρουργείο με πόνους στην κοιλιά και ανακάλυψε ότι είναι μοναδική περίπτωση στα ιατρικά χρονικά. Την απίστευτη ιστορία της ζωής της, μοναδική περίπτωση στα ιατρικά χρονικά, πη τραγουδίστρια Ελενα Οικονόμου...
η οποία ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από μικρή ηλικία και, μάλιστα, τη δεκαετία του '90, κοριτσάκι ακόμα, εμφανιζόταν στις εκπομπές «3, 2, 1 ΑΝΤ1» και «Ciao ANT1».
«Η 5η Φεβρουαρίου του 2016 ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες και βρισκόμουν στην Κύπρο, όπου είχα κανονίσει να τραγουδήσω. Η κοιλιά μου, όμως, πρήστηκε πολύ, σαν να ήμουν εφτά μηνών έγκυος, και με ενοχλούσε. Υποψιάστηκα σπαστική κολίτιδα και πήγα σε κλινική της Λεμεσού για να το αντιμετωπίσω» μας λέει η ερμηνεύτρια και συνεχίζει εξιστορώντας τη δύσκολη πραγματικότητα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη.
«Μου έκαναν εξετάσεις και ο γιατρός ζήτησε μαγνητική τομογραφία. Την έκανα και έδειξε όγκο 15 εκατοστών στο λεπτό έντερο. Με ενημέρωσαν ότι πρέπει να μπω εκτάκτως στο χειρουργείο για αφαίρεση. Ενα χειρουργείο πολύωρο και δύσκολο, όπως μου είπαν, με μεγάλη επικινδυνότητα επιπλοκών. Ημουν ολομόναχη στο νοσοκομείο. Τηλεφώνησα στους γονείς μου και προετοιμάστηκα ψυχολογικά για όλα! Φοβόμουν τη νάρκωση και σκεφτόμουν ότι μπορεί και να μην ξυπνήσω» αναφέρει.
Στη συνέχεια, η Ελενα μιλάει για την ανακάλυψη των γιατρών μέσα στο χειρουργείο που εξέπληξε τόσο εκείνους όσο και εκείνη όταν ενημερώθηκε. «Στο χειρουργείο οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για όγκο, αλλά για δεύτερη σπλήνα που είχε ξεκολλήσει από τη θέση της και είχε κατέβει στο έντερο. Επίσης, είδαν ότι ολόκληρο το γαστρεντερικό μου σύστημα ήταν ανάποδο σε σχέση με των άλλων ανθρώπων. Η σκωληκοειδής μου υπόφυση δεν ήταν κάτω δεξιά, αλλά πάνω αριστερά! Την αφαίρεσαν λόγω αυτής της ιδιαιτερότητάς της. Και εκτός από τη δεύτερη σπλήνα που αφαιρέθηκε, υπήρχαν και πολλά υποσπληνίδια» αναφέρει η τραγουδίστρια, η οποία στη συνέχεια μας εξηγεί γιατί συνέβη αυτό. «Οπως με ενημέρωσαν οι γιατροί, τα ζωτικά μου όργανα είναι σε λάθος θέσεις και έχουν αυτές τις ανωμαλίες από κάποια επιπλοκή στην κύηση της μαμάς μου. Αν μπορούσαν να βάλουν τα δικά μου όργανα σε άλλο σώμα, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει!»
«Ενιωσα ξεχωριστή»
Βγαίνοντας από το χειρουργείο, η όμορφη αοιδός ενημερώθηκε ότι η περίπτωσή της καταχωρίστηκε στα ιατρικά αρχεία με τα σπανιότερα περιστατικά και παθήσεις, ως ο μοναδικός ενήλικος με διπλή σπλήνα. Αλήθεια, πώς αισθάνεται γι' αυτό; «Στην αρχή ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά μετά ένιωσα ξεχωριστή και γελούσα με τον εαυτό μου!» μας λέει.
Μετά το χειρουργείο τής απαγορεύτηκαν πολλές δραστηριότητες για έναν ολόκληρο χρόνο. Μεταξύ αυτών και το τραγούδι που τόσο αγαπά. «Τότε κατάλαβα πόσο πολύτιμο είναι για μένα να τραγουδάω. Και πήρα τη μεγάλη απόφαση να βγάλω το CD μου με τον τίτλο ''Βρες καράβι" που κυκλοφόρησε από τη Minos EMI τον Μάρτιο. Με αφορμή αυτό το περιστατικό είδα τη ζωή αλλιώς!» δηλώνει η Ελενα Οικονόμου, η οποία κοιτάζει πλέον τη ζωή της με χαμόγελο και αισιοδοξία.

«Ντου» και συλλήψεις στη βίλα Μπέη - Γιατζόγλου
May 26th 2018, 15:21, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 Πόλεμος με τον πρώην σύζυγό της! Κατήγγειλε παράνομες εργασίες στο σπίτι της Μυκόνου. Σε τεντωμένο σκοινί συνεχίζει να βαδίζει η σχέση της Κατερίνας Γιατζόγλου και του πρώην συζύγου της Βαγγέλη Μπέη. Ο «πόλεμος των Ρόουζ» αλά... ελληνικά...
-που περιελάμβανε ακόμα και καταγγελίες για... απαγωγή του γιου του ζευγαριού από τον πατέρα του- συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το τελευταίο επεισόδιο γράφτηκε την Τετάρτη, όταν η γνωστή παρουσιάστρια έκανε καταγγελία για παράνομες οικοδομικές εργασίες στη βίλα του επιχειρηματία και οι αστυνομικοί του Τμήματος Μυκόνου συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τους εργάτες!

Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τους αλλοδαπούς τη στιγμή που οι αστυνομικοί τούς περνούσαν χειροπέδες! Συνήθως οι εργάτες των αυθαίρετων οικοδομών καταφέρνουν να ξεγλιστρούν, καθώς προλαβαίνουν να τους ειδοποιήσουν τσιλιαδόροι. Ομως αυτή τη φορά οι αστυνομικές Αρχές έδρασαν αστραπιαία και έπιασαν το παράνομο προσωπικό επί το έργον. Καθοριστικής σημασίας ήταν η βοήθεια της Κατερίνας Γιατζόγλου, η οποία ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της βίλας στους αστυνομικούς! Η γνωστή παρουσιάστρια που μεσουράνησε στην τηλεόραση τη δεκαετία του '90, είχε καταγγείλει πριν από έναν μήνα ότι μέσα στο παραθαλάσσιο σπίτι στα Χουλάκια (σ.σ.: του οποίου έχει την ψιλή κυριότητα) πραγματοποιούνταν παράνομες οικοδομικές εργασίες.
Σήκωσε και drone
Μετά την καταγγελία, ένα περιπολικό έφτασε στη βίλα, όμως οι εργάτες πρόλαβαν να διαφύγουν. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί φωτογράφισαν τα σημεία όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες, ενώ και η παρουσιάστρια χρησιμοποίησε το δικό της... drone (!) για να υπάρχουν λήψεις και από ψηλά! Οταν τελείωσαν, η ξανθιά τηλεπερσόνα πήγε στην Κτηματική Υπηρεσία και υπέβαλε νέα καταγγελία σε βάρος του πρώην συζύγου της. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να παρακολουθούν διακριτικά όσα συνέβαιναν στο πολυτελές παραθαλάσσιο σπίτι και την Τετάρτη πραγματοποίησαν έφοδο, ενώ στο νησί βρισκόταν συμπτωματικά και κλιμάκιο από την Πολεοδομία της Σύρου.


Το πλινθόκτιστο σπίτι στα Χουλάκια ανήκε αρχικά στον σχεδιαστή Γιάννη Γαλάτη, αλλά το 2000 αγοράστηκε από την εταιρία του Βαγγέλη Μπέη. Εναν χρόνο μετά, φαίνεται ότι πουλήθηκε στην Κατερίνα Γιατζόγλου η οποία εμφανιζόταν ως κάτοχος του 50%, με το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα του μικρότερου γιου της. Επί δέκα χρόνια το ζευγάρι βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη, ώσπου τελικά ο Αρειος Πάγος αποφάσισε η ιδιοκτησία του σπιτιού να περάσει στον Βαγγέλη Μπέη και η ψιλή κυριότητα στην Κατερίνα Γιατζόγλου, πράγμα που την καθιστά εξίσου υπεύθυνη σε περίπτωση που εντοπιστούν αυθαιρεσίες σε αυτό.

thumbnailΟ ΡΩΜΑΝΙΑΣ "ΕΣΦΑΞΕ" ΣΤΕΓΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ. ΒΙΝΤΕΟ
May 26th 2018, 14:58, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Î'ποτέλεσμα εικόνας για Χαμός στον αέρα με Ρωμανιά και Î'υλωνίτου!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ>>

thumbnailΕπίθεση Σε Μπουτάρη: Ατελείωτη Υποκρισία Και Μεροληψία! ΒΙΝΤΕΟ
May 26th 2018, 14:08, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Î'ποτέλεσμα εικόνας για Επίθεση Σε Μπουτάρη: Î'τελείωτη Υποκρισία Και Μεροληψία!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ>>

thumbnailΕΛΛΕΙΨΕ; ΠΑΡΤΕ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥ
May 26th 2018, 12:38, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ: Θρησκευτικά δεν διδάσκονται σήμερα στα σχολεία. Είναι το μόνο μάθημα που διδάσκεται από τη Γ Δημοτικού μέχρι τη Γ Λυκείου. Ώρα του παιδιού είναι η ώρα διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Αυτή είναι η πραγματικότητα...
Τα Θρησκευτικά για τον <<σύντροφο>>Νίκο Φίλη είναι "Η ώρα του παιδιού". Ετσι τα αποκάλεσε στην ενημερωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλλιθέα. Δηλαδή της πλάκας, για να περνάμε την ώρα μας. 

Είπε επίσης, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι και χάσιμο χρόνου για τους μαθητές αφού χάνουν από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο άδικα 9 χρόνια από την ζωή τους.

Ομως σύμφωνα με τον Φίλη, το μάθημα της Θρησκειολογίας, (όπως πιθανόν θα αποκαλείται πλέον) θα είναι εποικοδομητικό και ενδιαφέρον για τον μαθητή, αφού δεν θα διδάσκεται πλέον η αλήθεια του Χριστού, αλλά η Ορθοδοξία ως μια ακόμη θρησκεία μέσα στις πολλές που θα συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο μάθημα.

Οπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση, δεν θα ομολογεί τον Χριστό, αλλά και τον Αλλάχ, τον Βούδα, Ζωροάστρη τον Ιουδαϊσμό, τον Μανδαϊσμό κτλ.

Σαν να μην έφταναν όμως όλες αυτές οι δηλώσεις, άφησε για το τέλος αυτό που πονάει πιό πολύ από οτιδήποτε τα λαμόγια! το "ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ"

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ: Η εθνικιστική  προσέγγιση της θρησκείας  είναι αίρεση. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία. Υπάρχει ελληνικό Κράτος, ελληνικό έθνος, υπάρχει και η ορθοδοξία.

Είσαι <<αιρετικός>> σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας αν δηλώνεις Ελληνας και ορθόδοξος μαζί.

Τρέμουν όλα τα λαμόγια στο άκουσμα αυτής της λέξης και προσπαθούν να την εξαφανίσουν για να μην υπάρχει, να μην ακούγεται πουθενά και από κανέναν! Μόνο έτσι θα ησυχάσουν από τον φόβο που τους προκαλεί το άκουσμα της.

Για το τέλος, σας άφησα ενα απόσπασμα από το βιβλίο του Δημοσθένη Λιακόπουλου, "ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ"ο οποίος έχει γράψει πρίν χρόνια ολόκληρο τόμο για αυτό το θέμα.

Θα νομίσουν ότι έφτασε η ώρα της τελικής τους επικράτησης και θα βγούν οι άνομοι στην επιφάνεια της Γής, γιατό ο Θεός θα επιτρέψει για να έρθουν κοντά μας και να πάθουν ότι τους αξίζει. <<Και όταν θα έχουν ησυχάσει και όταν νομίσουν ότι ότι θα τους έχουμε ξεχάσει >>, τότε ο Πολέμαρχος του Θεού θα αναμίξει τα συστατικά του <<εκρηκτικού μίγματος>> και θα εφαρμοστεί η ρήση του γέροντος Σάββα Αχιλλέως που λέει:

Πίστη Πατρίδα και τα δυο 
των Έλληνα δοξάζουν 
τον κόσμο μας αλλάζουν
και τον κάνουν δεύτερο ουρανό.

Π. Σάββας Αχιλέως

atheatignosi

MADE IN SYRIZA. Ετσι, έτσι, δυνατά, πούστηκα και αηδιαστικά
May 26th 2018, 12:02, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Φωτογραφία του Τάκης Î

"ARIS KOMPRAS"

Επειδή ξεχνάμε και επειδή ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε!!!!
May 26th 2018, 11:49, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


"ΑΡΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ"

Άκουγα πριν λίγες μέρες τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου να λέει... Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
May 26th 2018, 11:43, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Î'ποτέλεσμα εικόνας για ΚεγκέρογλουΈπρεπε όμως,  ο κατά τα άλλα συμπαθής Κρητικός βουλευτής  κ. Κεγκέρογλου  να γνωρίζει.  Ότι  από την εποχή του φασιστοειδούς γερμανο-βιετναμέζου Ρέσλερ, η Ελλάδα μετετράπη σε υπό διάλυση χρεωκοπημένη επιχείρηση της οποίας εκποιούνται τα υπάρχοντα.                                    ·Μετετράπη σε υπό διάλυση χρεωκοπημένη επιχείρηση της οποίας εκποιούνται τα υπάρχοντα,  από την εικονιζόμενη Μέρκελ.          ·Με την τότε Αυστριακή ΥΠ.ΟΙΚ. Μαρία Φέκτερ, την "κυρία" "επί των τιμών της  Μέρκελ

την πραγματική σε όλα της " Hund", ελληνηστί κύωνα,  (που θυμίζει γερμανίδα φύλακα κρεματορίου του έργου του Ρομπέρτο Μπενίνι «η ζωή είναι η ωραία») , να ουρλιάζει:  "the Greeks must starv            ·Και με τον απόλυτα συμμετέχοντα εναντίον μας,  αμερικανό τότε υπουργό οικονομικών,  να μας παίζει τον καλό!! Θυμίζω επίσης ότι το φασιστοειδές Ρέσλερ προσπάθησε να μας κλέψει ακόμα και τον ήλιο μας ..., κλέβοντας και όλα τα Ελληνικά χωράφια!!     
·Δεν αμφισβητείται  η καλή του πίστη του κ. Κεγκέρογλου,  όταν, αφού επιτυγχάνονται ως είπε τα (τερατώδη) πρωτογενή πλεονάσματα,  πρότεινε αντί του ξεπουλήματος,  την αξιοποίηση της περιούσιας και των πάντων για το ασφαλιστικό σύστημα.     
·Η δήλωση του όμως δείχνει πλήρη άγνοια των στόχων της κατοχής.  Που είναι η δήμευση των πάντων.  Δημόσιου και Ιδιωτικού πλούτου.   Με «σάλτσα» την  δήθεν έγνοια τους,  για άλλα  πλην των ξεπουλημάτων , χρήσιμα ή όχι διαρθρωτικά μέτρα.     

·Γι αυτό και συνεχίζεται η άγρια φορολογία και η νέα «αχρείαστη» και ούτε καν με τον καταργηθέντα «αυτόματο  κόφτη» (που τον κατάργησαν γιατί ήθελαν οπωσδήποτε την)  νέα ληστεία των συντάξεων. Που η άγρια φορολογία και η κλοπή ληστεία των συντάξεων που «μηδενίζουν» την ρευστότητα στην αγορά, αποκλείουν κάθε ανάπτυξη.     
·Παράλληλα με την συνεχιζόμενη κοροϊδία των κατοχικών δημοκρατών για το (απόλυτα ψευδές) χρέος.     
Θα επανέλθουμε στο θέμα.  
Ευριπίδης Μπίλλης

Στην κοσμάρα του ο Μπαρμπα Αλέκος. Φλαμπουράρης: "Από το καλοκαίρι θα κόβεται σταδιακά ο ομφάλιος λώρος με τις πολιτικές λιτότητας". Άσχετα αν εχουν υπογράψει ΛΙΤΟΤΗΤΑ για 99 χρόνια.
May 26th 2018, 11:22, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Î'ποτέλεσμα εικόνας για Î'λέκος Φλαμπουράρης αιγινα
Η καθαρή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο «θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια δίκαιη ανάπτυξη, τονώνοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη. Προσθέτει δε, ότι από το τέλος του καλοκαιριού θα κόβεται πλέον σταδιακά ο ομφάλιος λώρος με τις πολιτικές λιτότητας....
οι οποίες θα αντικαθίστανται με αναπτυξιακές, δίνοντας έμφαση στην πραγματική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση, σε συνδυασμό πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση των ωφελημάτων που θα προκύψουν, στην κοινωνία. Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας είναι κάθετος στο γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, μιας και «η χώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται, οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται συνεχώς και αυτή η βελτίωση θα πρέπει να περάσει στους πολίτες. Η κυβέρνηση αυτό επιδιώκει και οφείλει να συνεχίσει». Ερωτηθείς τέλος για το εάν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει ότι «σε περίπτωση που αυτοεξαιρεθούν από το ''μαύρο μέτωπο'', σύμφωνα με το οποίο η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκοπός και μάλιστα ''στρατηγικός'', εάν επιτέλους επανακτήσουν τον χαμένο τους πολιτικό πολιτισμό και σταματήσουν να βρίζουν, τότε εμείς είμαστε εδώ».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! ΠΟΤΕ θα γίνουμε ... άνθρωποι; Δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό;; To εξοργιστικό βίντεο με ασθενοφόρο που έχει εγκλωβιστεί στην ΛΕΑ
May 26th 2018, 11:02, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Το ΕΚΑΒ προσπαθεί να φτάσει στο μέρος που το έχουν καλέσει, αλλά καθυστερεί αρκετά, καθώς η ΛΕΑ, είναι μπλοκαρισμένη από ασυνείδητους οδηγούς. Οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί και όχι όλοι, για να μην τους τσουβαλιάσουμε, απέχουν αρκετά χρόνια από τον πολιτισμένο τρόπο συμπεριφοράς όταν παίρνουν στα χέρια τους το τιμόνι....
Και δεν μιλάμε απλώς για τα μπινελίκια ή τις χειρονομίες που φεύγουν αέρα άνευ λόγου και αιτίας, αλλά για πιο σημαντικά πράγματα, τα οποία μπορεί ακόμη και να στοιχίσουν ζωές.  Ένα από αυτά, ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά, είναι η κατάληψη της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης. Στο εθνικό δίκτυο, όταν ο συμπατριώτης μας βρει κίνηση, κόβει το τιμόνι τέρμα δεξιά και προσπαθεί να κερδίσει λίγα μέτρα, πηγαίνοντας σε ένα… μονοπάτι που έχει δημιουργηθεί για να σώζει…  Πολλές φορές όμως, κάνει το ακριβώς αντίθετο… Και αυτό γιατί σαν τον ένα που θα πάει εκεί, θα έχουν σκεφτεί και αρκετοί άλλοι, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί από κίνηση και αυτό το σημείο. Έτσι, αν παραστεί ανάγκη και χρειαστεί να περάσει ένα ασθενοφόρο από εκεί για να φτάσει σε έναν τραυματία, αυτομάτως εγκλωβίζεται.  Κάτι που έγινε έξω από την Θεσσαλονίκη, με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να καταγράφει ένα εξοργιστικό video…
gazzetta.gr

Ορθοδοξία και Αμβλώσεις. Της Βαρβάρας Καλογεροπούλου-Μεταλληνού Δρος Θεολογίας - Φιλολόγου, Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού
May 26th 2018, 10:50, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Χριστιανισμός ως εκκλησία, ένα νέο μέγεθος και 'καινή κτίσις', έφερε μια ριζική ανατοποθέτηση στον κόσμο και ως προς τα αδύνατα μέλη της οικογένειας, τη γυναίκα και το παιδί. Ιδιαίτερα ως προς το δεύτερο δείχνει όλο τον σεβασμό και την στοργή της, που δεν απορρέει από μια απλή συναισθηματικότητα, αλλά από καθαρά εκκλησιολογικές και νέες ανθρωπολογικές προϋποθέσεις. 
Σχετική εικόνα
Έτσι, ιστορικά πρώτα, αντιτάσσεται στην αστοργία και σκληρότητα της αθεΐας - ειδωλολατρίας, απέναντι στο αδύνατο παιδί, το οποίο δεν δίσταζαν να το θυσιάζουν ή να το προσφέρουν στην πυρακτωμένη αγκαλιά του ειδώλου του «θεού» Μολώχ. Σ' ολόκληρο τον αρχαίο και σ' αυτό τον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο, η τύχη του παιδιού εξαρτιόταν από την παντοδυναμία της πατρικής θέλησης. Το βρέφος μπορούσε με απόφαση του πατέρα αφέντη να εκτεθεί στα όρνια ή και να φονευθεί. Η έκθεση των βρεφών ήταν καθημερινή συνήθεια στον αρχαίο κόσμο. Ο ίδιος ο φιλόσοφος Σενέκας θα ομολογήσει:...
«τιμωρούμεν δια θανάτου τους κακούργους, τους λυσσασμένους σκύλους, τα θηρία και τα αδύνατα και ανάπηρα παιδιά».

Όχι όμως μόνο τα βρέφη, αλλά και τα έμβρυα αντιμετωπίζονταν με ανάλογο τρόπο. Στην εποχή της Κ. Διαθήκης η άμβλωση ήταν ευρύτατα διαδεδομένη και δεν αποτελούσε έγκλημα, γιατί επικρατούσε η υποστηριζόμενη από την φιλοσοφία άποψη, ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος, αλλά αποτελεί μέρος των σπλάχνων της γυναίκας, μια αντίληψη, που νοθεύει και τη λεγόμενη χριστιανική κοινωνία μας μέχρι σήμερα. Εν τούτοις, ευσυνείδητοι επιστήμονες, γιατροί της αρχαιότητας, καταδίκασαν με παρρησία την άμβλωση, ως απάδουσα στην επιστήμη τους, όπως ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός και ο μεγαλύτερος γυναικολόγος της αρχαιότητας Σωρανός ο Εφέσιος.

Η εκκλησία αντιτάχθηκε σ' αυτές τις αντιλήψεις με την ίδια την ζωή και πράξη της. Ο λόγος του Χριστού μας «άφετε τα παιδία ελθείν πρός με....» (Μαρκ.10, 16) αποτέλεσε το υπόβαθρο της διδασκαλίας των Αποστόλων και Πατέρων της Εκκλησίας μας για τα δικαιώματα του παιδιού και κατάργησε τους Καιάδες και τους Μολώχ και αναγνώρισε τον άνθρωπο σαν αυταξία σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Ο άνθρωπος είναι για την Εκκλησία ολόκληρος και πλήρης «εξ' άκρας συλλήψεως», από την στιγμή που συλληφθεί στο σώμα της μητέρας.

Από την αρχή η Εκκλησία τοποθετείται κριτικά απέναντι στην πράξη του γύρω της κόσμου ως προς τα βρέφη. Την έκθεση των βρεφών καταδικάζουν ήδη στους πρώτους αιώνες η προς Διόγνητον επιστολή (β΄ αι. μ.Χ.), ο Μινούκιος Φήλιξ, χριστιανός απολογητής (β΄αι.), ο Τερτυλλιανός (γ΄αι) και ο Λακτάντιος (δ΄αι.).

Πολύ νωρίς εξάλλου η Εκκλησία με πολλή στοργή προσκαλούσε τις άγαμες μητέρες, κάνοντας, όπως πάντα, τη διάκριση μεταξύ του ανθρώπου και του σφάλματός του, αντί να εκθέτουν τα βρέφη τους, να τα αφήσουν στη θύρα των ναών, ώστε χωρίς να γίνονται γνωστές και εκτίθεται η κοινωνική υπόληψή τους, να αναλάβει αυτή την φροντίδα τους. Προσκλητήριο, που συνεχίστηκε να ακούγεται και να εφαρμόζεται και στους μετέπειτα αιώνες, αφού το συναντάμε π.χ. στη δράση της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, αλλά και σήμερα ακόμη, από γυναικεία κυρίως μοναστήρια.

Με τη διαμόρφωση της κανονικής πράξης της Εκκλησίας η εμβρυοκτονία, συνεχιζόμενο έγκλημα του μη χριστιανικού κόσμου, λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη. Ο Μ. Βασίλειος χαρακτηρίζει για πρώτη φορά σε κανόνα της Εκκλησίας την φθορά του εμβρύου ως φόνο. Σημαντικό δε είναι, ότι δεν γίνεται εκκλησιαστικά καμιά διάκριση μεταξύ διαμορφωμένου και ασχημάτιστου εμβρύου, κάτι που ίσχυε στην εβραϊκή νομοθεσία (πρ. Εξόδου 21,22-24).

Αυτή η στάση της Εκκλησίας θα επηρεάσει και τον πρώτο χριστιανικό αυτοκράτορα, τον Μ. Κωνσταντίνο, ο οποίος μάλιστα θα δώσει και τη λύση στην προβαλλόμενη ένδειξη για άμβλωση, δηλ. τη φτώχεια. ¨Έτσι εκδίδει το 315 μ. Χ. προκήρυξη, στην οποία μεταξύ των άλλων συνιστά: «...Εάν πατήρ τις προσαγάγη το τέκνον αυτού λέγων, ότι αδυνατεί να συντηρήση αυτό, διατάσσομεν, όπως χωρίς αναβολής δοθώσιν αυτώ τρόφιμα και ενδύματα, διότι η φροντίς των νεογεννήτων ουδεμιάς αναβολής είναι δεκτική, και όπως το θησαυροφυλάκιον του Κράτους βοηθή είς τα έξοδα ταύτα έκ των δημοσίων προσόδων».

Η Ορθοδοξία όμως απορρίπτει και την σχολαστική άποψη, ότι η ψυχή εισέρχεται στο σώμα τον τρίτο μήνα από την σύλληψη. Και είναι γνωστό, ότι αυτή η αντιχριστιανική και καθαρά φανταστική φιλοσοφική δοξασία, θεμελιώνει το γνωστό επιχείρημα του σημερινού κόσμου υπέρ της αμβλώσεως κατά τους τρεις πρώτους μήνες. Πόσο δε εσφαλμένη είναι η άποψη αυτή, φαίνεται από όσα μας προσφέρει σήμερα η επιστήμη και κατεξοχήν η μέθοδος της in vitro γονιμοποίησης («παιδιά του σωλήνα»).

Βέβαια, η σχολαστική άποψη για δήθεν μεταγενέστερη είσοδο της ψυχής στο σώμα διαιωνίζει τη θέση της πλατωνικής φιλοσοφίας για τη φύση του ανθρώπου. Η Ορθοδοξία όμως δεν κάνει χρονική διάκριση ψυχής και σώματος. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης δέχεται ολόκληρο και πλήρη τον άνθρωπο, ως οντότητα ψυχής και σώματος, έξω από κάθε δυαλιστική πλατωνική αντίληψη. Ο άνθρωπος ούτε μόνο ψυχή είναι, ούτε μόνο σώμα, αλλά ψυχή και σώμα. Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του ανθρώπου τα δύο του συστατικά, 'χώμα' και 'πνοή ζωής', εμφανίζονται μαζί και πουθενά στην Γραφή δεν γίνεται λόγος για μεταγενέστερη είσοδο της ψυχής στο σώμα, ώστε η σχετική διδασκαλία είναι καθαρή φαντασία.

Εξάλλου η σύλληψη του ανθρώπου νοείται ορθόδοξα, ως συνέχεια της δημιουργίας του πρώτου ανθρώπου από τον Θεό. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό κτίσμα που το πλάθει ο Θεός. Το υλικό για την πλάση του ανθρώπου είναι η ύλη, το χώμα, γι' αυτό και το όνομα του πρώτου ανθρώπου είναι χοϊκός (αυτό σημαίνει η λέξη Αδάμ). Το εμφύσημα της πνοής = της Χάρης του Θεού, εμψυχώνει το σώμα και καθιστά τον χωματένιο άνθρωπο «ψυχή ζώσα», δηλαδή ανθρώπινη ύπαρξη, Εγώ, Αυτοσυνειδησία. Αυτή η δημιουργική ενέργεια, διδάσκει η Ορθοδοξία, συνεχίζεται σε κάθε σύλληψη ανθρώπου, με τη χάρη του Θεού, φυσικά, και την συνεργεία των γονέων. Σ' αυτό το σημείο φαίνεται, ότι το έμβρυο δεν είναι εξάρτημα του σώματος της μητέρας, λ.χ. ένας όγκος, που ανήκει οργανικά στο ίδιο σώμα και που μπορεί κανείς να το αποβάλλει για θεραπευτικούς λόγους. Το έμβρυο - άνθρωπος φιλοξενείται στο σώμα της μητέρας με τη χάρη του Θεού. Είναι ολόκληρη ζωή μέσα σε μια άλλη ζωή.

Εξάλλου κατά τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «ούκ εσμέν εαυτών...» (δεν ανήκουμε στον εαυτό μας). Κανένας λοιπόν δεν ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι ανήκουμε σε άλλους, γιατί προερχόμαστε από άλλους. Είναι παράλογο, και μάλιστα στην εποχή μας, που τονίζεται τόσο πολύ το κοινωνικό στοιχείο, να χαρακτηρίζεται ως δικαίωμα κάτι, που συνεπάγεται την στέρηση του πολυτιμότερου δικαιώματος της ζωής σε μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη. Όπως δηλαδή η αυτοκτονία και η ευθανασία δεν βρίσκει καμία δικαίωση χριστιανικά, έτσι και η εμβρυοκτονία δεν είναι παρά καθαρή δολοφονία, και μάλιστα έν ψυχρώ, σε ένα εντελώς ανυπεράσπιστο πλάσμα.

Η εμβρυοκτονία δεν καταδικάζεται ορθόδοξα για λόγους ηθικής ή τιμωρείται ως νομική παράβαση, αλλά νοείται ως αμαρτία, αστοχία, δηλαδή του ανθρώπου, που εμποδίζει ή και ματαιώνει την πορεία του προς τη Θέωση, αφού έμπρακτα αρνείται να συνεργαστεί στο δημιουργικό έργο του Θεού.

Επίσης, από πλευράς Ορθοδοξίας, η άμβλωση, θεωρείται και δείγμα ανελευθερίας, που συνδέεται άμεσα με τον εγωισμό και τον ατομισμό που θυσιάζει την ξένη ζωή, για να διασφαλίσει τα θεωρούμενα ως δικαιώματα της σημερινής ατομοκρατίας, π.χ. της ηδονικής απόλαυσης και της απόρριψης κάθε ευθύνης. Να γιατί η Εκκλησία μας, ως έν Χριστώ κοινωνία, θεωρεί την άμβλωση ως αντικοινωνική συμπεριφορά και ενέργεια, που θυσιάζει την ανθρωπιά και την αγάπη στον ατομισμό και την εγωπάθεια.

Είναι δυνατόν λοιπόν, να γίνει δεκτή η άμβλωση από μερικούς, κάτω από οποιεσδήποτε προφάσεις και δικαιολογίες. Ποτέ όμως δεν μπορεί η άμβλωση να θεμελιωθεί χριστιανικά, ορθόδοξα. Για την Ορθοδοξία θα είναι η άμβλωση πάντα βίαιη και αποτρόπαιη αφαίρεση ζωής.

Έτσι νομίζω, ότι συνειδητοποιούμε πόσο άδικο και ασυλλόγιστο είναι από τη μια μεριά να αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε στη ζωή το έμβρυο, όπως π.χ. στο «παιδί του σωλήνα», και απ' την άλλη να καταδικάζουμε σε θάνατο χιλιάδες άλλα έμβρυα. Συνιστά επίσης κατάφωρη υποκρισία, σε μια εποχή που καθολικά ζητείται η κατάργηση της θανατικής ποινής, να νομιμοποιείται η δολοφονία ως άμβλωση. Τώρα λοιπόν που έχει νομιμοποιηθεί η άμβλωση και στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας, δεν θα μας μένει τίποτε άλλο, πιά, παρά στην καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, άλλη υποκρισία αυτό, εμείς να τελούμε ευλαβικό μνημόσυνο, για όλα εκείνα τα αθώα παιδιά, που θα κατακρεουργούνται καθημερινά στις κλινικές-σφαγεία.
 
Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:

ΘΕΕ Μου, Τι άλλο θ`ακούσουμε απ αυτά τα Άθεα καθάρματα; Παπαδημούλης: "Νίκη της δημοκρατίας (!!!) η επικράτηση του ναι για τη νομιμοποίηση αμβλώσεων"
May 26th 2018, 10:29, by ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μεγάλη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις και τα δικαιώματα των γυναικών, χαρακτηρίζει την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για τις αμβλώσεις, στην Ιρλανδία, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει:...
«Μεγάλη μέρα για την Ιρλανδία και τη δημοκρατία. Ευρεία επικράτηση του 'Ναι' στο δημοψήφισμα για νομιμοποίηση αμβλώσεων. Μεγάλη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, τα δικαιώματα των γυναικών και την ελευθερία της επιλογής. Μπράβο στο Σιν Φέιν για τη δυνατή καμπάνια».

Μεγάλη μέρα για την Ιρλανδία & τη δημοκρατία. Ευρεία επικράτηση του 'Ναι' στο δημοψήφισμα για νομιμοποίηση αμβλώσεων. Μεγάλη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, τα δικαιώματα των γυναίκων & την ελευθερία της επιλογής. Μπράβο στο @sinnfeinireland για τη δυνατή καμπάνια.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item