eXofitsio: Επιμένει στο «όχι» για το erga omnes ο Ιβάνοφ – «Προσωπική η συμφωνία Ζάεφ – Τσίπρα» | Greek ADD

eXofitsio: Επιμένει στο «όχι» για το erga omnes ο Ιβάνοφ – «Προσωπική η συμφωνία Ζάεφ – Τσίπρα»

eXofitsio eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις Επιμένει στο «όχι» για το erga omnes ο Ιβάνοφ – «Προσωπική...

eXofitsio

eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις

Επιμένει στο «όχι» για το erga omnes ο Ιβάνοφ – «Προσωπική η συμφωνία Ζάεφ – Τσίπρα»
http://exofitsio.blogspot.com/2018/05/erga-omnes_31.html
May 31st 2018, 17:10




«Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του Ζάεφ και του Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη 'Μακεδονία'»
«Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση για το όνομα», το νέο μήνυμα Ζάεφ
«Η ελληνική πλευρά απέρριψε την πρόταση "Δημοκρατία του Ίλιντεν"»
Αναμονή για το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ
Κατρούγκαλος: Υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες....

Την αντίθεσή του στη χρήση της νέας ονομασίας της ΠΓΔΜ «έναντι όλων» (erga omnes) επανέλαβε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκιόρκι Ιβάνοφ σε δήλωσή του μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Κατά τη συνάντηση Ιβάνοφ – Ντιμιτρόφ, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συζητήσεις για το ονοματολογικό.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ των Σκοπίων, ο Ιβάνοφ είπε ότι η όλη διαδικασία μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία των δύο πρωθυπουργών επειδή δεν δεσμεύονται με τις απαιτούμενες νομικές προβλέψεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών.

«Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη «Μακεδονία». Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή 'έναντι όλων'», τόνισε.

«Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση για το όνομα», το νέο μήνυμα Ζάεφ

Παράλληλα, μια μικρή παράταση όσον αφορά την εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό έδωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μιλώντας την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο της γείτονας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι «μέχρι τις 20 Ιουνίου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για το όνομα». «Οι πιθανότητες είναι τεράστιες για να να βρούμε λύση σε ένα ζήτημα που διαρκεί 25 χρόνια», σημείωσε στη συνέχεια ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που έθιξε η βουλευτής Liljana Kuzmanovska από το VMRO-DPMNE, ο κ. Ζάεφ κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την αποδοχή του erga omnes από τη σκοπιανή κυβέρνηση, στοιχείο που αποτελεί πάγια θέση προϋπόθεση που έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά.

«Η ελληνική πλευρά απέρριψε την πρόταση "Δημοκρατία του Ίλιντεν"»

Αναλυτικότερα, ο κ. Ζάεφ δεν απάντησε εάν η αποδοχή του erga omnes θα ισχύσει για οποιαδήποτε άλλη πρόταση ονόματος πέρα από το «Δημοκρατία του Ίλιντεν», πρόταση η οποία τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη σκοπιανή πλευρά και απορρίφθηκε από την ελληνική.

«Για να ανακοινώσουμε τη "Μακεδονία του Ίλιντεν, συμφωνήσαμε με τον κ. Τσίπρα να συζητήσουμε την πρόταση στις χώρες μας. Κατά τη συνάντησή μας, ήμουν πεπεισμένος ότι υπήρχε ελπίδα να περάσει το όνομα, αλλά η ελληνική πλευρά, δυστυχώς, απέρριψε την πρόταση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Αναμονή για το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ

Σημειώνεται, ότι κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες ώρες για το Σκοπιανό, καθώς ζήτημα ημερών ή και ωρών αποτελεί το σημαντικό τηλεφώνημα μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ που προανήγγειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του θα είναι και αυτή που θα οριστικοποιήσει τη συνάντησή τους, η οποία θα σηματοδοτήσει την υπογραφή της συμφωνίας.

Κατρούγκαλος: Υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες

Παράλληλα, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε και ο έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι «υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες που έχουνε σε αγκύλες αυτά τα πράγματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν υψηλές αποφάσεις», παραπέμποντας στην επαφή Τσίπρα – Ζάεφ.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση στο Σκοπιανό, αλλά για να πούμε ότι την έχουμε πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών» διευκρίνισε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/epimenei-sto-ochi-gia-to-erga-omnes-o-ivanof-prosopiki-i-symfonia-zaef-tsipra/#ixzz5H61WafGe



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/PLYc9p

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item