eXofitsio: Ζάεφ - Σκοπιανό: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα | Greek ADD

eXofitsio: Ζάεφ - Σκοπιανό: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα

eXofitsio eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις Ζάεφ - Σκοπιανό: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται μακεδονική γ...

eXofitsio

eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις

Ζάεφ - Σκοπιανό: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα
http://exofitsio.blogspot.com/2018/05/blog-post_9672.html
May 30th 2018, 13:30





Μήνυμα ότι ΠΓΔΜ και Ελλάδα ουδέποτε έχουν υπάρξει τόσο κοντά σε λύση του ονοματολογικού, αλλά κι ότι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα επιβεβαιώνονται, έστειλε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε αναρτήσεις που έκανε στο Twitter μετά από ομιλία που εκφώνησε στα Σκόπια....

Η ταυτότητα και της γλώσσα είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά της διαπραγμάτευσης. Δεν ήταν σαφές από τα τιτιβίσματα Ζάεφ τι φόρμουλα μπορεί να έχει βρεθεί.

Ο κ. Ζάεφ απέφυγε να αποκαλύψει ποια ονόματα έχουν προκριθεί στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης, η οποία έχει πλέον αναβαθμιστεί σε επίπεδο κορυφής, όμως εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα κι εκεί θα γίνει το επόμενο βήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, απέφυγε να διευκρινίσει εάν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», που είχε προτείνει ο ίδιος αλλά τελικά δεν ικανοποίησε την Αθήνα, παραμένει προς συζήτηση.

Σημείωσε πάντως ότι «υπάρχει συμφωνία επί της αρχής» και σε ό,τι αφορά την νομική πλευρά.

Σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ζάεφ επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα θέσει τυχόν συμφωνία σε δημοψήφισμα, το οποίο θα μπορούσε να λάβει χώρα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ενώ θα έχει προηγηθεί ψηφοφορία στην Βουλή.

Όπως φέρεται να είπε, η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα επιτρέψει στους πολίτες να καταλάβουν ποια είναι η στάση των πολιτικών πριν το δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει την διαδικασία εισόδου της χώρας στο NATO, καθώς Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει σχετική επιστολή στην Συμμαχία.
Зоран Заев@Zoran_Zaev.@VladaMK ги продолжува разговорите со Владата на Република #Грција. Никогаш не сме биле поблиску до решение.

Македонски јазик е потврден. Идентитетот наш македонски е потврден. Граѓаните го имаат конечниот глас на референдум. #1ГодинаПромени11:22 π.μ. - 30 Μαΐ 201815Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Зоран ЗаевΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitterskai



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/PLYc9p

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item