FoulsCode: Αν. Ανδρεάδης: «Έρανο» 1 δισ. ευρώ για το στρατό | Greek ADD

FoulsCode: Αν. Ανδρεάδης: «Έρανο» 1 δισ. ευρώ για το στρατό

FoulsCode Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών! Αν. Ανδρεάδης: «Έρανο» 1 δισ. ε...

FoulsCode

Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών!

Αν. Ανδρεάδης: «Έρανο» 1 δισ. ευρώ για το στρατό
https://www.foulscode.com/2018/05/1_27.html
May 26th 2018, 22:46





Έρανο να μαζευτούν λεφτά για τον Στρατό προτείνει Έλληνας επιχειρηματίας, που έχει συνέταιρο τη Goldman Sachs… «Αρκεί να υπάρχει διαφάνεια» είπε… κι εδώ άρχισα να πιστεύω ότι τελικά έχει πολύ χιούμορ. Ο ίδιος έχει και Κατασκευαστική Εταιρία και δεν έχει πάρει τίποτα το αυτάκι του για μίζες κι άλλα τέτοια…


Πηγή: skai.gr



Πηγή: AZ News



Το «success story» των αδελφών Ανδρεάδη



Η οικογενειακή επιχείρηση, ο ΣΕΤΕ και το «χρυσό» deal

της Μαρίας Ακριβού

Το όνομά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ελληνικό τουρισμό και, δη, με τον ξενοδοχειακό κλάδο και όχι άδικα. Η ενασχόληση, άλλωστε, με τον συγκεκριμένο χώρο ήταν οικογενειακή υπόθεση, αφού από πολύ νωρίς τα δύο αδέρφια κλήθηκαν να συνεχίσουν το έργο του πατέρα τους, Αναστάση, που δεν ήταν άλλο από την τουριστική αναβάθμιση στην περιοχή της Κασσάνδρας.

Για πολλούς, η εξέλιξη των αδελφών, Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη, είναι αξιοζήλευτη, αφού συνοδεύεται από την ανάληψη καθηκόντων σε κέντρα λήψης αποφάσεων που καθορίζουν το τουριστικό γίγνεσθαι, ενώ η επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι έντονη και σχετίζεται με σημαντικά funds του εξωτερικού. Παράγοντες της αγοράς τούς χαρακτηρίζουν ως «γκουρού» του τουριστικού επιχειρείν, εξαιτίας της πολυετούς εμπειρίας τους στην ξενοδοχειακή αγορά, η οποία ξεπερνά τις τέσσερις δεκαετίες, αλλά και της ικανότητάς τους να «ελίσσονται», προβαίνοντας σε στρατηγικής σημασίας συνεργασίες.

Πρόσφατα, μάλιστα, απασχόλησαν τα ΜΜΕ με την υπογραφή ενός σημαντικού deal, που, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τη συνένωση των εταιρειών Σάνη ΑΕ και Ikos ΑΕ σε έναν ενιαίο όμιλο, βασικοί μέτοχοι του οποίου είναι τα αδέλφια Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes, GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Όσο για την Oaktree, βασικοί πελάτες της οποίας είναι ασφαλιστικά ταμεία, ιδρύματα και κρατικά επενδυτικά ταμεία, θεωρείται ο κορυφαίος επενδυτής distress-debt στον κόσμο, που έκανε αισθητή την παρουσία του το 2008, όταν κατάφερε να συγκεντρώσει 10,9 δισ. δολάρια για τη δημιουργία του Opportunities Fund VII.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, που θα υλοποιηθεί από το νέο σχήμα των δύο εταιρειών, περιλαμβάνει επεκτάσεις με νέες σουίτες και δωμάτια, καθώς και εκτεταμένες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών στις μονάδες Sani Asterias, Sani Club, Sani Marina, Ikos Oceania και Ikos Olivia. Την επόμενη διετία, 40 εκατ. ευρώ θα τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά από τους επενδυτές, με την προοπτική να δημιουργηθούν δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες και να «ανοίξουν» σταδιακά 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Πηγή προκείμενη στο deal τονίζει πως το επενδυτικό σχήμα έχει κλείσει, η συμφωνία έχει υπογραφεί και, πλέον, κάθε μέτοχος έχει δεσμευτεί για το ποσοστό της συμμετοχής του σε οποιαδήποτε νέα επένδυση.

Άλλωστε, η επέκταση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που εκμεταλλεύεται η Σάνη ΑΕ αποτελούσε ανέκαθεν βασική προτεραιότητα των αδελφών Ανδρεάδη, που σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία αποδεικνύουν πως κάτι έχει αρχίσει να «κινείται» στην εγχώρια τουριστική αγορά. Υπενθυμίζεται πως το Sani Resort, που βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων, με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο, διακρίθηκε στα «Tourism Awards 2015», λαμβάνοντας το αργυρό βραβείο καινοτόμου concept εστιατορίου για την «Ντομάτα».

Παρότι σήμερα ο Σταύρος Ανδρεάδης είναι λιγότερο εκτεθειμένος στα φώτα της δημοσιότητας σε σχέση με τον μικρότερο αδερφό του, Ανδρέα, νυν πρόεδρο του ΣΕΤΕ, στο παρελθόν έχει διατελέσει και εκείνος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με αρμοδιότητα για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος από την ίδρυσή της. Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Δυτικού Βερολίνου. Έχοντας το DNA του επιχειρηματία στις «φλέβες» του, μπήκε δυναμικά στις οικογενειακές επιχειρήσεις, στους τομείς των τουριστικών και τεχνικών υπηρεσιών, όπου ανέδειξε τελικά και τις οργανωτικές ικανότητές του, διαδεχόμενος το 1993 τον πατέρα του στη θέση του προέδρου του ομίλου επιχειρήσεων Σάνη, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στο πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνονται, επίσης, η θέση του προέδρου των εταιρειών ΤΕΚ ΑΕ και Βορράς ΑΕ, εκείνη του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ανδρεάδης – Ζησιάδης ΑΤΕ, αλλά και του διαχειριστή της εταιρείας Σταυρονικήτα ΕΠΕ.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία και η βράβευσή του από την Ernst and Young, η οποία του απένειμε το βραβείο του «Πρωτοπόρου Έλληνα Επιχειρηματία για το 2013». Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά, από το 1986 που διοργανώνεται ο εν λόγω θεσμός, που ένα τέτοιο βραβείο παραλήφθηκε από επιχειρηματία με δραστηριοποίηση στον τουριστικό κλάδο.

Για τον αδελφό του, Ανδρέα, τα λόγια είναι περιττά. Ο νυν πρόεδρος του ΣΕΤΕ είναι κοσμοπολίτης, bon viveur, μαχητικός σε ό,τι αφορά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, αλλά και καλός φίλος του Κώστα Καραμανλή. Με μια βαλίτσα στο χέρι «οργώνει» την υφήλιο, προσπαθώντας να ενισχύσει διεθνώς το brand «Ελλάδα», αλλά και να κλείσει συμφωνίες που θα αποφέρουν σημαντικά κέρδη στις επιχειρήσεις του. Ο ίδιος αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο London University, απ' όπου απέκτησε το διδακτορικό του. Πριν βρεθεί στο «τιμόνι» του ΣΕΤΕ, είχε διατελέσει επί δεκαετία πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, ενώ σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος Συμβούλου στη Σάνη ΑΕ και στην Ανδρεάδης-Ζησιάδης ΑΕ, κατασκευαστική εταιρεία η οποία αναλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά έργα.


Πηγή: toxrima.grhttps://foulscode.blogspot.com/feeds/posts/default



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/rr6Vpw

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item