FoulsCode: Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για το ουκρανικό και στήριξη στην Ρωσική Εκκλησία – Αλλάζει στάση το Βατικανό και περιθωριοποιείται... | Greek ADD

FoulsCode: Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για το ουκρανικό και στήριξη στην Ρωσική Εκκλησία – Αλλάζει στάση το Βατικανό και περιθωριοποιείται...

FoulsCode Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών! Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου γ...

FoulsCode

Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών!

Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για το ουκρανικό και στήριξη στην Ρωσική Εκκλησία – Αλλάζει στάση το Βατικανό και περιθωριοποιείται το Φανάρι;
https://www.foulscode.com/2018/05/blog-post_5654.html
May 31st 2018, 17:38




Του Μανώλη Κείου

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν τις προηγούμενες ημέρες όταν βρέθηκε στο Βατικανό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι άλλοτε πομπώδεις δηλώσεις με πολλές σάλτσες αγαπολογίας μεταξύ του ιδίου και του Πάπα Φραγκίσκου δεν έγιναν αισθητές αυτήν την φορά.

Έμπειροι κύκλοι της εκκλησιαστικής διπλωματίας αναρωτήθηκαν αν περιθωριοποιείται το Φανάρι από το Βατικανό. Κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος παραμένει ισχυρός παίκτης στην ορθόδοξη σκακιέρα..

Το ερώτημα φαίνεται να λαμβάνει απάντηση καθώς σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε σοβαρότατη παρέμβαση υπερ της ρωσικής Εκκλησίας για το πολύκροτο ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

"Το Βατικανό υποστηρίζει σθεναρά την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", δήλωσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνα .



«Με την παρουσία σας και ιδιαίτερα μπροστά σας, αγαπητέ αδελφέ μου, θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι η Καθολική Εκκλησία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ μια προσέγγιση που προκαλεί διαχωρισμούς. Μόνο ένα Πατριαρχείο υπάρχει στη Ρωσία, το δικό σας και δεν θα έχουμε άλλο», ανέφερε ο Πάπας σήμερα προς τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα στέλνοντας μήνυμα πως "Πατριαρχείο Κιέβου" δεν υφίσταται για εκείνον και στηρίζοντας παράλληλα τις ρωσικές θέσεις παρά τις ραδιουργίες του Φαναρίου!

Ο Πάπας είπε επίσης ότι θεωρεί την Ουνία ως μια απαράδεκτη μέθοδο για την επίτευξη ενότητας εκκλησιών στις σχέσεις ορθόδοξων και καθολικών χριστιανών και πιστεύει ότι ο αδελφικός διάλογος είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για την επίτευξη μεγαλύτερης ενότητας.

«Οι Καθολικές Εκκλησίες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταξύ άλλων και για πολιτικούς λόγους. Αυτή είναι η θέση της Αγίας Έδρας σήμερα, εκείνοι που δρουν διαφορετικά δεν υπακούουν στην Αγία Έδρα», δήλωσε ο Πάπας.

Είναι σαφές λοιπόν πως μια τέτοια ισχυρή παρέμβαση πρέπει να έχει θορυβήσει τους Φαναριώτες ιντριγκαδόρους και το παιχνίδι γέρνει πλέον προς την ρωσική πλευρά.

Το ότι όμως στην αντιπαράθεση Φαναρίου-Μόσχας ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε το μέρος της Μόσχας είναι και σαφές μήνυμα για το ποιον αναγνωρίζει και με ποιον αρέσκεται να συνδιαλέγεται;;;

Ο Χρόνος θα δείξει….pentapostagma.grhttps://foulscode.blogspot.com/feeds/posts/default



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/rr6Vpw

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item