FoulsCode: Καινοτομία της ΟΚΤΑ - λάχανα σίτου σε ιζήματα πετρελαίου | Greek ADD

FoulsCode: Καινοτομία της ΟΚΤΑ - λάχανα σίτου σε ιζήματα πετρελαίου

FoulsCode Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών! Καινοτομία της ΟΚΤΑ - λάχανα σί...

FoulsCode

Η σελίδα λειτουργεί σαν αποθηκευτική και ενημερωτική μηχανή αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών!

Καινοτομία της ΟΚΤΑ - λάχανα σίτου σε ιζήματα πετρελαίου
https://www.foulscode.com/2018/05/blog-post_7183.html
May 29th 2018, 11:27



Η OKTA εταιρεία και το Τμήμα Γεωργίας και Τροφίμων εργάζονται για καινοτόμο πρόγραμμα οικολογικού για την επεξεργασία της λυματολάσπης πετρελαίου, που έχει κατατεθεί ως υπόλειμμα στη διαδικασία του αργού πετρελαίου κατά τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι μια διαδικασία ανάμειξης της ιλύος ελαίου με χώμα που λαμβάνει χώρα η φυσική διαδικασία της βιοαποικοδόμησης και fitoremedijacija ή οικοσύστημα καθαρισμού με τη βοήθεια φυτών σε κλειστούς δεξαμενές από σκυρόδεμα.

- Πρόκειται για το πρώτο πειραματικό έργο αυτού του είδους στη χώρα και στην περιοχή. Χρησιμοποιούμε έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του ιζήματος πετρελαίου, χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς και φυτά, ως βιολογική επεξεργασία, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Αναμένουμε ότι η επιτυχής υλοποίηση του έργου θα δώσει αποτελέσματα που θα ωφελήσουν άλλες εταιρείες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Αντί για λάσπη πετρελαίου, έχουμε τώρα γη στην οποία καλλιεργούνται καλλιέργειες. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις και η εξαιρετική τεχνογνωσία των εργαζομένων μας, καθώς και τις συστάσεις των καθηγητών από το Τμήμα Γεωργίας και Τροφίμων κατέληξε στο καινοτόμο προσέγγιση στη διαχείριση των καταθέσεων. Πήγαμε ένα βήμα πιο κοντά βρίσκοντας μια αποτελεσματική λύση για την προστασία του περιβάλλοντος - είπε ο Γιάννης Γερουλάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΚΤΑ.

Το έργο υλοποιήθηκε σε διάφορες φάσεις. ιλύος πετρελαίου και γη αναμίχθηκαν σε δύο υδατοστεγείς σκυρόδεμα πισίνες τριστρωματικά υδρόφοβης προστασίας να εδάφους και των υπόγειων να προστατεύονται από οποιαδήποτε κρούση. Όταν ρυθμιστεί δύο πειραματικές επιφάνειες, το καθένα με έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου το περασμένο φθινόπωρο σπάρθηκαν σίκαλη, το κριθάρι και το σιτάρι και το καλαμπόκι άνοιξη, ελαιοκράμβη και ορφανά καλλιέργειες προτάθηκαν ως κατάλληλοι για να εκτελέσει fitoremedijacijata. Η ανάλυση των δειγμάτων από τα ιζήματα του πετρελαίου έδειξε ότι δεν υπήρχε παρουσία μετάλλων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η λάσπη ήταν κατάλληλη για την πραγματοποίηση αυτού του πειράματος. Κατά την προσεχή περίοδο θα διεξαχθούν εργαστηριακές αναλύσεις για τον προσδιορισμό των βιολογικών, μορφολογικών και παραγωγικών χαρακτηριστικών των φυτευμένων καλλιεργειών. Μόλις τα αποτελέσματα ερμηνεύονται προγραμματίζεται διαδικασία που πρέπει να εφαρμοστεί στην επιφάνεια του ένα επιπλέον 600 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα σε δύο πισίνες στο σκεπτικό της OCTA.

- Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τέτοια έργα που στοχεύουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος με την καινοτόμο βιολογική επεξεργασία βιομηχανικών ιλύων. Αυτό το έργο της ΟΚΤΑ αποτελεί παράδειγμα υπεύθυνων και δεσμευμένων εταιρικών σχέσεων με το περιβάλλον και περιέχει τον τύπο για τον τρόπο επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων. Το έργο παρέχει μια προοπτική για το μέλλον και την αντιμετώπιση των πιθανών περιβαλλοντικών προβλημάτων - δήλωσε ο Jani Makraduli, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Το έργο αυτό υλοποιείται από την ΟΚΤΑ με τη δική του επαγγελματική ομάδα μαζί με τους καθηγητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Τροφίμων prof. Καθηγήτρια Tatiana Mitkova, Ph.D. Δρ Silvana Manasievska Simic και Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Μίλι Μαρκόσκι. Κατά την προπαρασκευαστική φάση του έργου πραγματοποιήθηκαν επαφές και συναντήσεις με διάφορα διυλιστήρια στο εξωτερικό και με ιδρύματα και εμπειρογνώμονες που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.

Πηροφορίες από plusinfo.mk | FoulsCode.comhttps://foulscode.blogspot.com/feeds/posts/default



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/rr6Vpw

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item