Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην Πομπηία συνεχίζουν να ανακαλύπτουν απίστευτα ευρήματα, 270 χρόνια από τότε που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα ερείπια της αρχαίας πόλης.
Όλο το Ελληνικό μυθολογικό Πάνθεον αποκαλύπτεται στην ζωγραφική απόδοση και πάλι στην πόλη αυτή
Η τελευταία ανακάλυψη είναι ένα νεόκτιστο σπίτι με έντονα ζωγραφισμένες ζωγραφιές που αποκαλύφθηκαν στο χώρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η κατοικία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα ανήκε σε μέλος της ανώτερης τάξης της Πομπηίας, ονομάστηκε «Σπίτι των Δελφινιών».
Ο Βεζούβιος πάνω από την Πομπηία
Όπως και τα θαλάσσια θηλαστικά που δίνουν το όνομα του τόπου, οι τοιχογραφίες του σπιτιού δείχνουν επίσης πολλά ψάρια και πουλιά, όπως ένα παγόνι, μία πέρδικα και ένα παπαγάλο. Ελάφια και μυθικά πλάσματα απεικονίζονται επίσης στους τοίχους.
Σφίγγα...
Σφίγγα ή Σειρήνα
Οι ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Regio V, μια βορειοανατολική περιοχή του αρχαιολογικού πάρκου που δεν είχε ανασκαφεί από την άμεση μεταπολεμική περίοδο με ορισμένες περιοχές εντελώς άθικτες.
Σιληνός... ή Σάτυρος
Το σπίτι των δελφινιών αποκαλύφθηκε μόλις λίγες μέρες αφού βρέθηκε κοντά σε ένα δρομάκι μεγάλων σπιτιών με κυρίως ανέπαφα τα μπαλκόνια.
Ψυχή και ΄Έρως ; ...
Πολλές από τις τοιχογραφίες που αποκαλύφθηκαν την Τρίτη ήταν ζωγραφισμένες με χαρακτηριστικό κόκκινο τύπου Pompeii, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το χρώμα δημιουργήθηκε όταν τα αέρια του Βεζούβιου αντέδρασαν με το αρχικά κίτρινο χρώμα.
Ένας πανέμορφος Γρύπας σε ρεαλιστική απόδοση δεξιά της εικόνας
Τα δίδυμα δελφίνια ,μια ελληνική συνήθεια αποτύπωσης ήδη από τούς Μινωικούς χρόνους
Κύκνος μια ελληνική μυθολογική απόδοση του Δία
Μορφή δελφινιών που κολυμπούν με απόδοση -αποτύπωση συνήθη στην Μ Ελλάδα
Και άλλες Τοιχογραφίες...
Ελάφι ένας συνοδός της θεάς Αρτέμιδος
Ορτύκι με φρούτα η απόδοση της αφθονίας την εποχή εκείνη
Παγόνι, η καλλιτεχνική του παρουσία φθάνει μέχρι και το χιλιόχρονο «Βυζάντιο»
Εκ του www.thelocal.it/ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ