"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ": All items | Greek ADD

"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ": All items

Blogtrottr "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" Οικονομικα, Ασφαλιστικά, Ναυτιλιακά, Επιχειρηματικά, Νέα, Χρήμα, Celebrities, Life Style, Παράξενα...

Blogtrottr
"Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ"
Οικονομικα, Ασφαλιστικά, Ναυτιλιακά, Επιχειρηματικά, Νέα, Χρήμα, Celebrities, Life Style, Παράξενα 
thumbnailΝΑΥΤΙΛΙΑ-Xορός $339 εκ. για νέα πλοία
May 26th 2018, 17:47, by matthaios-matt

«Xορός» εκατομμυρίων έχει στηθεί γύρω από τις αγοραπωλησίες πλοίων το τελευταίο διάστημα. Mικροί και μεγάλοι παίκτες της ναυτιλίας κινούνται στους ρυθμούς της
ανόδου των ναυλαγορών, προχωρώντας σε μπαράζ κινήσεων ύψους 339 εκατ. δολ. προκειμένου να χτίσουν ισχυρότερη θέση και παρουσία στη διεθνή επενδυτική «κονίστρα». 

Πολλοί εφοπλιστές αξιοποιούν τις ευκαιρίες στις τιμές προκειμένου να κατασκευάσουν ή να εξαγοράσουν πλοία, ενισχύοντας τους στόλους τους, άλλοι πωλούν παλαιότερα «σκαριά» τους με ελκυστικά τιμήματα, τονώνοντας τη ρευστότητα στα ταμεία τους προκειμένου να αποπληρώσουν δάνεια ή και για να αντικαταστήσουν με πιο σύγχρονα και νεότερης ηλικίας πλοία, ενώ κάποιοι επιλέγουν τον «δρόμο» του scrap.
Yπάρχουν όμως, κι εκείνοι που σχεδιάζουν καινούριες... ρότες, είτε μπαίνοντας σε... νερά όπου δεν είχαν μέχρι τώρα δραστηριοποίηση προκειμένου να εκμεταλλευθούν ευνοϊκές προοπτικές, είτε και «επιστρέφοντας» σε τομείς που είχαν παλαιότερα ως αντικείμενο αλλά είχαν πατήσει «φρένο».

Eξαγορές


Στην εξαγορά του suezmax United Emblem από τη χρεοκοπημένη Toisa του Γρηγόρη Kαλλιμανόπουλου φέρεται να προχώρησε η Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη με το τίμημα να ανέρχεται στα 27,5 εκατ. δολ
Στην απόκτηση δύο δεξαμενόπλοιων της Toisa, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προχωρήσει και πριν από μερικές ημέρες η Avin International του ομίλου Bαρδινογιάννη. Πρόκειται για τα United Journey και United Seas.

H ναυτιλιακή Latsco με «τιμονιέρη» τον Πάρι Kασιδόκωστα - Λάτση έκανε την πρώτη της κίνηση στην αγορά των second hand πλοίων μετά από πέντε και πλέον χρόνια. H εταιρία συνδέεται με την απόκτηση δύο aframaxes από την Chandris Hellas, σε ένα deal ύψους 50 εκατ. δολ. περίπου. Στα εφοπλιστικά σαλόνια λένε ότι η εξαγορά αφορά στα πλοία Amorea και Aegea, που κατασκευάστηκαν το 2009 στο ναυπηγείο Samsung.

Tην απόκτηση ακόμη τριών containerships, αξίας 117,25 εκατ. δολ. γνωστοποίησε η Navios Maritime Containers της Aγγελικής Φράγκου.
H ναυτιλιακή εταιρία θα εξαγοράσει δύο con-tainerships χωρητικότητας 8.204 TEU, τα YM Utmost και YM Unity από την άλλη εταιρία συμφερόντων Φράγκου, τη Navios Maritime Partners αντί 67 εκατ. δολ. Tαυτόχρονα, θα εξαγοράσει αντί 50,25 εκ. ένα πλοίο από εταιρία που δεν αποκάλυψε.

Δυναμική επιστροφή στην αγορά πραγματοποίησε η ναυτιλιακή εταιρία Aeolos Management της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Φίλιππος Eμπειρίκος προχωρώντας στην αγορά ενός τάνκερ από την Enesel Shipping. Σύμφωνα με ναυλομεσίτες από το Hνωμένο Bασίλειο, η εταιρία πήρε το VLCC Spyros αντί 34,6 εκατ. δολ.

ΣTO... ΣΦYPI


Mε κέρδος ετοιμάζεται να πουλήσει το 12 ετών capesize Giant Slotta η Kassian Maritime του Nίκου Παπαδάκη έναντι 17,5 εκατ. δολ. και μάλιστα το πλοίο βρίσκεται για επιθεώρηση στη N. Kορέα από τους υποψήφιους αγοραστές. Tο είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό αντί 11,5 εκατ. Tα τελευταία χρόνια έχει πουλήσει πέντε παλαιότερης κατασκευής, αποκομίζοντας περίπου 36 εκατ. δολ.

Σε πωλήσεις παλαιότερων bulkers προχωρά το τελευταίο χρονικό διάστημα και η Dryships του Γιώργου Oικονόμου. Έβγαλε στο σφυρί το «Maganari» έναντι 10 εκατ. δολ., σε εταιρία της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Eίχε προηγηθεί η πώληση του «Ecola» τον περασμένο Δεκέμβριο στην κινεζική Taizhou Shin An Li International αντί 8,5 εκατ. ενώ τον περασμένο Aπρίλιο έβαλε πωλητήριο και στο «Bargara». Παράλληλα, δέχεται προτάσεις και για το αδελφό πλοίο του Bargara, το Samatan, με την τιμή πώλησης των δύο πλοίων να υπολογίζεται περίπου στα 8 με 8,5 εκατ. έκαστο.

ΓIA SCRAP

Για scrap στέλνει παλαιότερα πλοία του στόλου του ο εφοπλιστής Aδαμάντιος Πολέμης. H New Shipping έστειλε το 19 ετών «New Tinos» αντί 19,1 εκατ. δολ., ενώ το είχε αγοράσει το 2015 αντί 28 εκατ. στο Πακιστάν. Tον Mάρτιο η εταιρία πούλησε ακόμη ένα VLCC για scrap για 17,8 εκατ. δολάρια. O λόγος για το New Friendship.

Στη λίστα των εφοπλιστών που στέλνουν τα πλοία τους για scrapping, τάση με ελκυστικές ευκαιρίες, προστέθηκε και ο Γιώργος Προκοπίου. O πλοιοκτήτης έστειλε προς διάλυση το πλοίο «Shanghai» που ανήκει στον στόλο της Dynacom Tankers Mana-gement. Πηγές της Tradewinds θέλουν την τιμή πώλησης να αγγίζει τα 10 εκατ. δολ. Πριν από λίγο καιρό είχε πουλήσει για scrap ακόμη ένα τάνκερ, το VLCC Tajimare, με το τίμημα να υπολογίζεται στα 17 εκατ.

H NG Moundreas του Nίκου Mουνδρέα, τον Φλεβάρη έγινε γνωστό ότι έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση για scrap ενός εκ των παλαιότερων VLCC τάνκερ, το «Alter Ego 1», με τον εφοπλιστή να είναι θετικός στο να δεχτεί προσφορές. Στα διαλυτήρια έστειλε και ο Συμεών Παληός το panamax containership New Jersey αντί 9,67 εκατ. δολ.

«ENTRY» ΣE ΔIAΦOPETIKOYΣ TOMEIΣ, KAINOYPIEΣ ETAIPIEΣ KAI... NASDAQ

«Πλώρη» για νέα εγχειρήματα


«Πλώρη» για νέα εγχειρήματα έχουν βάλει αρκετοί εφοπλιστές. O Aνδρέας Xατζηγιάννης με την Hellenic Tankers κάνει δυναμικό «entry» στον κλάδο των VLCC επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τις χαμηλές τιμές των πλοίων. H εταιρία είχε αποκτήσει τα εννέα πλοία της τη διετία 2011-2013 και από τότε ήταν «απούσα» από τον κλάδο των μεταχειρισμένων. H Hellenic Tankers φέρεται να δεσμεύθηκε για την απόκτηση του «Takamine» από τη NYK Line έναντι 22,5 εκ. δολ., ενώ λέγεται ότι έχει αποκτήσει και το VLCC "Arion".

H Niovis Maritime του Bασίλη Mαυρολέοντα εισήλθε στο τέλος του 2017 στον κλάδο του υγρού φορτίου και κάνει την επόμενη κίνησή της παραγγέλνοντας ένα τάνκερ τύπου MR. Mέχρι σήμερα η εταιρία είχε «παράδοση» στα bulkers.

Nέα εταιρία και είσοδο στον Nasdaq ετοιμάζει ο Aριστείδης Πίττας, ο οποίος αποφάσισε την απόσχιση του στόλου ξηρού φορτίου και τη μεταφορά του στο καινούριο «όχημα» την Eurodry Ltd. O εφοπλιστής έχει ήδη υποβάλει αίτημα στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές με στόχο να μπει στον δείκτη Nasdaq.

Tα σχέδια της Castor Maritime, της οποίας ηγείται ο γιος του Bίλυ Παναγιωτίδη, Πέτρος, αφορούν επίσης στην άμεση ένταξη της εταιρίας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χωρίς την παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά. 

thumbnailΤΡΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ:Oι ΛΗΣΤΕΣ της Γλυφάδας
May 26th 2018, 17:38, by matthaios-matt

Τρία καλά παιδιά καθώς λιαζόντουσαν στη Γλυφάδα και διάβαζαν τα απομνημονεύματα της Θεανώς Φωτίου είπαν να το
ρίξουν στις ληστείες. Πράγματι η συμμορία είχε αποδώσει καρπούς. Εφτασαν στο σημείο να ληστέψουν ακόμη και την αντιδήμαρχο της περιοχής. Ιδού οι φωτογραφίες τους;
Ειδικότερα, πρόκειται για τους:(αριστερά προς τα δεξιά)

1) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μιχαήλ της Ειρήνης, αγνώστου πατρός, γεννηθέντα στις 24-7-1996 στην Αθήνα

2) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Λουκά της Ευαγγελίας, αγνώστου πατρός, γεννηθέντα στις 24-7-1995 στην Πάτρα

3) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Σωτήρη του Τριαντάφυλλου και της Χριστίνας, γεννηθέντα στις 24-5-1999 στο Ναύπλιο
Η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ανδρών για την προστασία των πολιτών και για να διαπιστώσει αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και άλλα αδικήματα.



thumbnailΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-Στο κρεβάτι του Προκρούστη οι συντάξεις έως το 2060
May 26th 2018, 17:21, by matthaios-matt

Μνημόνιο διαρκείας με μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στα όρια ηλικίας για μια περίοδο 45 ετών, που ξεκινά από το 2016 και
εκτείνεται ως το 2060, αποκαλύπτει η απόρρητη μελέτη για την πορεία του ασφαλιστικού μετά τους νόμους (4336, 4387 και 4472) που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η νέα μελέτη 47 σελίδων του 2018 είναι προς το παρόν απόρρητη. Εκπονήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και φυλάσσεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, ενώ έχει ήδη παραδοθεί σε αρμόδιους παράγοντες της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν «μέχρι κεραίας» και επιπρόσθετα θα υπάρχουν νέες αλλαγές και στα όρια ηλικίας που αυξάνονται προοδευτικά από το 2021 και μετά.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, σύμφωνα με τα στοιχεία και τους πίνακες της απόρρητης μελέτης:

1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση 18% από τον Δεκέμβριο του 2018 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης λαμβάνεται ως δεδομένο ότι δεν θα δοθεί καμία αύξηση για μια 10ετία τουλάχιστον σε όσους παλαιούς συνταξιούχους μένει υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς μετά τη μείωση κατά 18%.


2. Ερχεται αυτόματη αύξηση ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από το 2021 και μετά. Προοδευτικά (μετά το 2035) η αύξηση σε σχέση με τα σημερινά όρια ηλικίας φτάνει στα 5 έτη. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα έρθει απότομα, αλλά θα είναι προοδευτική. Ανά τρία χρόνια, με πρώτη εφαρμογή από την 1/1/2021, οι ηλικίες συνταξιοδότησης, είτε για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη, θα αναπροσαρμόζονται όχι με νόμο, αλλά με βάση το πόσο ανεβαίνει η ηλικία επιβίωσης για τους άνω των 65 ετών. Η ηλικία που θα βγαίνουμε στη σύνταξη δηλαδή συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής! Στο αυθεντικό αγγλικό κείμενο της μελέτης η αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας (σ.σ.: που έχει νομοθετηθεί ήδη από το 2010 με το νόμο 3863 και επικαιροποιήθηκε το 2015 με το νόμο 4336 και το τρίτο Μνημόνιο) αναφέρεται: «the legislation stipulates a retirement age increase mechanism from year 2021 onwards, that will adjust the retirement age in line with life expectancy every three years». Δηλαδή, «η νομοθεσία προβλέπει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης συνδέεται από το 2021 και ανά τριετία, με το προσδόκιμο ζωής».

3. Η έξοδος για πλήρη σύνταξη με 15 ως 20 έτη ασφάλισης από το 67ο έτος ανεβαίνει ως το 69ο έτος μετά το 2021 και εκτινάσσεται στο 72ο έτος από το 2040 και μετά.

4. Η σύνταξη με 40 χρόνια εισφορών ανεβαίνει στο 64ο έτος από το 2021 ως το 2030 και φτάνει στα 66 από το 2040 και μετά.

5. Ερχεται η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και μάλιστα ταχέως, εντός της επόμενης διετίας. Η πρόωρη σύνταξη από το 62ο έτος περνάει στο 64ο έτος σταδιακά και προοδευτικά (με τις ανά 3 χρόνια αλλαγές ορίων) από το 2021 και μετά.


Παλαιές συντάξεις

Το μεγάλο σοκ αποκαλύπτεται στα ποσά συντάξεων, παλιών και νέων.
Οι περικοπές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2018 στους παλαιούς συνταξιούχους είναι το ένα κομμάτι και οι μειώσεις στις νέες συντάξεις (για αιτήσεις μετά το νόμο Κατρούγκαλου) είναι το δεύτερο.

Στο μεν πρώτο τμήμα των περικοπών, η απόρρητη μελέτη που αναλύει επίσημα και για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τι θα συμβεί πραγματικά στις συντάξεις με τους ψηφισμένους μέχρι σήμερα νόμους της κυβέρνησης, αναφέρει ότι:

• Οι κύριες συντάξεις όσων είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 12/5/2016, επανυπολογίζονται και έχουν: 

α) την εθνική σύνταξη, β) την ανταποδοτική σύνταξη και γ) την προσωπική διαφορά, δηλαδή το ποσό της διαφοράς σε σχέση με τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα. Από την 1/1/2019 (σ.σ.: δηλαδή από τη σύνταξη που πληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018) η προσωπική διαφορά καταργείται είτε ολοσχερώς είτε εν μέρει. Θα χάσουν όλο το ποσό όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά έως 18% στη νέα σύνταξη, ενώ όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά άνω του 18% θα έχουν μείωση της σύνταξης μέχρι 18%.

 Το υπόλοιπο της διαφοράς που απομένει συμψηφίζεται με αυξήσεις που νομοθετικά έχουν προβλεφθεί να αρχίσουν να δίδονται από το 2023 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας συνταξιούχος έχει σήμερα 1.100 ευρώ και με τον επανυπολογισμό η σύνταξη βγαίνει στα 800 ευρώ, έχει θετική προσωπική διαφορά 300 ευρώ ή ότι η νέα σύνταξη είναι κατά 27% μεγαλύτερη από την παλιά. 

Τον Δεκέμβριο του 2018 θα έχει μείωση κατά 18% ήτοι κατά 198 ευρώ και η σύνταξη θα μειωθεί στα 902 ευρώ. Ομως, το υπόλοιπο της διαφοράς από τα 800 ως τα 902 ευρώ (δηλαδή τα 102 ευρώ που θα παίρνει), θα συμψηφιστεί με τις αυξήσεις που θα δοθούν από το 2023 και μετά. Στην πράξη, αν δοθούν 20 ευρώ αύξησης, ο εν λόγω συνταξιούχος θα πάρει μηδέν γιατί αυτά τα 20 ευρώ θα συμψηφιστούν με τα 102 ευρώ της νέας προσωπικής διαφοράς, η οποία θα μειωθεί ισόποσα με την αύξηση. Στα 102 ευρώ δηλαδή θα έχει 82 ευρώ προσωπική διαφορά και 20 ευρώ αύξηση. 

Αν το 2024 ξαναδοθεί αύξηση 20 ευρώ, τότε θα έχει 62 ευρώ προσωπική διαφορά και 40 ευρώ από αυξήσεις. Όταν μηδενιστεί η προσωπική διαφορά, θα έχει πραγματική αύξηση στη σύνταξη. Αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί για μια 10ετία τουλάχιστον.


• Οι επικουρικές συντάξεις που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω των 1.300 ευρώ, επανυπολογίζονται και εφόσον το νέο ποσό είναι μικρότερο, τότε επιβάλλεται μείωση ως 18%.

• Δεν επανυπολογίζονται οι επικουρικές όσων είχαν άθροισμα συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ καθώς τα ποσά των επικουρικών για αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: περίπου 330.000 συνταξιούχοι) επανυπολογίστηκαν ήδη από 1/6/2016 και μειώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο αν ο επανυπολογισμός που έγινε σε αυτές τις επικουρικές «κατέβασε» το μικτό άθροισμα κάτω από τα 1.300 ευρώ, προβλέφθηκε μια προσωρινή προσωπική διαφορά και η μείωση κάτω των 1.300 ευρώ δεν εφαρμόστηκε. Αυτή η προστασία εξαλείφεται τώρα και όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα τη χάσουν από την επικουρική του Ιανουαρίου του 2019.

Στους νέους

Το δεύτερο σκέλος των περικοπών αφορά στους νέους συνταξιούχους που θα υποβάλουν αίτηση από 13/5/2016 και μετά.

Εδώ οι μετρήσεις της μελέτης δείχνουν εξαφάνιση των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ εντός διετίας καθώς η συνολική αναπλήρωση από κύρια και επικουρική σύνταξη πέφτει κάτω και από το 59% του μισθού (σ.σ.: συντάξιμες αποδοχές). Το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις από 65% που είναι σήμερα υποχωρεί στο 54% του μισθού το 2020,στο 49% το 2030 και στο 44% το 2040!


Στις επικουρικές η αναπλήρωση πέφτει στο 10% με 12%, με τις νέες κιόλας συντάξεις, που υπολογίζονται για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1/1/2015 και μετά.

Το σοκ δεν έχει φανεί ακόμη καθώς είναι σε λίστα αναμονής πάνω από 110.000 νέες επικουρικές συντάξεις από το 2015 και μετά.

Η συνολική αναπλήρωση μισθού από σύνταξη (σύμφωνα με τον πίνακα 10 της μελέτης) εξελίσσεται για κύριες και επικουρικές συντάξεις ως εξής:

• Στο 77% μέχρι το 2016.

• Στο 64% μέχρι το 2020.

• Στο 59% μέχρι το 2030.

• Στο 54% μέχρι το 2040

• Στο 47% μέχρι το 2050.

• Στο 43% μέχρι το 2060.


Οι δείκτες αναπλήρωσης συνδυάζονται με μια μέση διάρκεια εισφορών για σύνταξη που θα φτάσει στα 37,8 έτη από 31 έτη σήμερα για τους άνδρες και στα 37,1 έτη από 29 έτη που είναι σήμερα για τις γυναίκες.


Στην τσέπη των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων που προγραμματίζουν σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου
, οι δείκτες αναπλήρωσης «τους λένε να συντομεύουν» γιατί όσο αργότερα αποχωρήσουν τόσο λιγότερα θα πάρουν! Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με μισθό 1.350 ευρώ:

• Με αποχώρηση το 2016 (πριν από τα μέτρα) παίρνει σήμερα 1.039 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη.

• Το 2020 θα πάρει 864 ευρώ από κύρια και επικουρική.

• Το 2030 θα πάρει 796 ευρώ.


• Το 2040 θα έχει 729 ευρώ.

Μειώνουν τις δαπάνες στο 13,4% του ΑΕΠ

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί γίνονται αυτά στο ασφαλιστικό» βρίσκεται στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά και είναι η συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών στα επίπεδα των χωρών της ευρωζώνης.

Η Γερμανία δαπανά το 8%-9% του ΑΕΠ της για τις συντάξεις, ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι κοντά στο 13%. Στην Ελλάδα οι δαπάνες έφτασαν στο 17,3% του ΑΕΠ το 2016 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που πήρε και εφαρμόζει πάει τη δαπάνη στο 13,4% το 2020, δηλαδή την κατεβάζει 3,9 μονάδες, που σημαίνει απώλεια άνω των 7 δισ. ευρώ για τους συνταξιούχους. Μετά το 2020 η δαπάνη πέφτει πιο κάτω, στο 12,9% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει «γενοκτονία» ασφαλισμένων και οι «ξένοι» και η τρόικα της λένε «μπράβο», γιατί τους βολεύει, αλλά δεν της λένε ότι θα πρέπει να βελτιώσει και την κοινωνική διάσταση του ασφαλιστικού, δηλαδή μια χαμηλή σύνταξη, των 600 ευρώ, να μην έχει και φόρους και υψηλό ΕΝΦΙΑ και εισφορές και «φακελάκια» στην περίθαλψη, αλλά να είναι απαλλαγμένη από τα χαράτσια του κράτους.

Για να φτάσουμε σε επίπεδα Γερμανίας, το ελληνικό κράτος θα πρέπει να σταματήσει το σκάνδαλο με τις διαρκείς περικοπές και να αλλάξει τους κακούς νόμους δίνοντας ως μοναδικό κίνητρο ασφάλισης μια καλή σύνταξη
, έστω και στα βαθιά γεράματα των σημερινών 50άρηδων και 30άρηδων. Αλλιώς θα έχει συμβάλει σε μια πρωτοφανή γενοκτονία των πιο παραγωγικών ηλικιών της χώρας.   

thumbnailΟι ΗΠΑ απειλούν ευθέως Ρωσία και Συρία με νέα επίθεση «τύπου» Deir ez-Zor: «Μην προχωρήσετε νότια της Δαμασκού»!
May 26th 2018, 17:07, by matthaios-matt

Απειλούν ευθέως οι ΗΠΑ τη Συρία με σφοδρή απάντηση σε περίπτωση που οι δυνάμεις του συριακού Στρατού προελάσουν νότια της Δαμασκού κατά του θύλακα των ισλαμιστών
ανταρτών στην Νταραά, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση η οποία βέβαια στερείται κάθε λογικής, καθώς πρόκειται για ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά της Συρίας, έγινε ύστερα από πληροφορίες ότι ο συριακός Στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά του τελευταίου οχυρού των ισλαμιστών ανταρτών στη νότια Συρία.

Πρόκειται για την περιοχή η οποία βρίσκεται μεταξύ της Νταραά και των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψίπεδων του Γκολάν.

Το αιτιολογικό των ΗΠΑ για την ανακοίνωση αυτή είναι πως η επίθεση του συριακού Στρατού υποτίθεται πως θα αποφέρει νέες συγκρούσεις στην περιοχή η οποία από το 2017 έχει συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί στην «ζώνη αποκλιμάκωσης» στη Συρία.

Η συμφωνία αυτή έχει πράγματι γίνει μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ιορδανίας αλλά δεν πρόκειται για ια συμφωνία η οποία είχε επ΄ αόριστο διάρκεια αλλά είχε γίνει ειδικά για μια συγκεκριμένη περίοδο προκειμένου να μειωθεί η ένταση ανάμεσα στους αντιμαχόμενους.

Προφανώς η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι αυτή θα βρίσκεται εν ισχύ μέχρι το… 2100.

Οι πληροφορίες έρχονται ύστερα από φυλλάδια που έριξε ο συριακός Στρατός στην περιοχή προειδοποιώντας τους αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με το συριακό Στρατό.



«Οποιαδήποτε παραβίαση των όρων της εκεχειρίας θα προκαλέσει σκληρά και κατάλληλα μέτρα από τις ΗΠΑ»
αναφέρεται στην ανακοίνωση του State Department.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις δυνάμεις του συριακού Στρατού εκτός από τις δυνάμεις των «Τίγρεων» βρίσκονται ένοπλοι της Χεζμπολάχ όπως και Ρώσοι στρατιωτικοί, αλλά και μισθοφόροι.

Η Ουάσιγκτον, λέγεται πως για να κάνει το μήνυμά της σαφές έχει διαμηνύσει στη ρωσική πλευρά πως σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επίθεση η αμερικανική απάντηση δε θα διαφέρει από αυτή της 7ης Φεβρουαρίου του 2018 όταν αμερικανικά αεροσκάφη είχαν κτυπήσει δυνάμεις Ρώσων μισθοφόρων στην περιοχή της Deir ez-Zor προκαλώντας εκατοντάδες θύματα.








thumbnailΥΓΕΙΑ: 29 λόγοι για να τρώμε γιαούρτι κάθε μέρα
May 26th 2018, 13:21, by matthaios-matt

Γιαούρτι ή Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων...

Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας.

Εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες.

Ένα φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία

Το γιαούρτι, τροφή εκπληκτικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την υγεία και χαρίζει μακροζωία, όταν καταναλώνεται τακτικά.

Η ιστορία του γιαουρτιού:

Χωρίς αμφιβολία, το γιαούρτι, υπήρχε πολλά χρόνια πριν οι άνθρωποι γράψουν γι' αυτό. Είναι πολύ πιθανό ότι η ανακάλυψη του έγινε τυχαία. Γενικά πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, κάπου στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας, ή ίσως στη γειτονική Περσία. Περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από τους αρχαίους χρόνους, γιατί το θεωρούσαν τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Για το λόγο αυτό το ονόμαζαν και υγιείαρτο.Οι εκπληκτικές αυτές ιδιότητες ανακαλύφθηκαν ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από το Ρώσο Νομπελίστα επιστήμονα, φυσιολογίας και ιατρικής, Dr Elias Metchinikoff. Ο γιατρός-βακτηριολόγος Μέτσινκοφ ανακάλυψε ότι τα λιπαρά του γάλακτος γίνονται πιο εύπεπτα εξουδετερώνοντας τα παθογόνα μικρόβια του γαστρεντερικού σωλήνα και μελέτησε τη συσχέτιση με τα πρώιμα γηρατειά στους ανθρώπους. Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν, ότι η μακροβιότητα του ανθρώπου οφείλονται στο γιαούρτι.

Είναι τρόφιμο πολύ Θρεπτικό και πολύ Εύπεπτο, γι' αυτό ονομάζεται και θαυματουργό!
Στην αγορά το βρίσκουμε σε πολλούς τύπους, όμως όταν λέμε γιαούρτι εννοούμε το παραδοσιακό. Το γιαούρτι φτιάχνεται από γάλα φρέσκο, κυρίως αγελαδινό (παλιότερα χρησιμοποιούνταν το πρόβειο γάλα), στο οποίο έχουν προσθέσει ειδικές καλλιέργειες που το πήζουν, ζυμώνεται δε με τη βοήθεια δύο βακτηρίων, του βακίλου του γάλακτος (λακτομπάκιλους μπουλκάρικους) και του στρεπτόκοκκου (στρεπτόκοκκους τερμόφυλους). Δηλαδή, μέσω της δράσης των βακτηρίων αυτών και κάτω από ορισμένες συνθήκες, το γάλα, που νωρίτερα παστεριώθηκε, μετατρέπεται σε ένα άλλο προϊόν, που έχει παχύρρευστη υφή και χαρακτηριστική υπόξινη γεύση. Η ένδειξη «ζωντανό» σημαίνει ότι εκτός από την παστερίωση του γάλακτος δεν ακολουθήθηκε άλλη παστερίωσης στο τελικό προϊόν, το οποίο διατηρεί όλα τα γαλακτικά του ένζυμα ζωντανά, μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γιαουρτιού στο σπίτι (σαν μαγιά).

Το πραγματικό γιαούρτι πρέπει να αναγράφει στην ετικέτα «ζωντανό» ή με «ζωντανά γαλακτικά ένζυμα» ή να γράφει την επιστημονική τους ονομασία.Το νόστιμο αυτό γαλακτοκομικό προϊόν που φημίζεται για τα θρεπτικά συστατικά του, είναι ένα από τα πιο εύχρηστα υλικά της ελληνικής κουζίνας. Τα διαδεδομένα πιάτα με γιαούρτι, όπως το τζατζίκι και το γιαούρτι με μέλι και καρύδια διαδέχονται νέες προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και τους επαγγελματίες εστιάτορες.

Θρεπτικά συστατικά:

Το γιαούρτι περιέχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και σχετικά λίγες θερμίδες. Επειδή είναι συμπυκνωμένο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο. Πιο αναλυτικά το γιαούρτι περιέχει:

Πρωτεΐνες: Είναι πλούσια πηγή Πρωτεϊνών μεγάλης βιολογικής αξίας.

Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία: Αποτελεί πλούσια πηγήΑσβεστίου και, Μαγνησίου, Καλίου, Φωσφόρου. Το ασβέστιο είναι περισσότερο (γιατί και τα υπόλοιπα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή). Επίσης περιέχει μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου.

Βιταμίνες:
Περιέχει βιταμίνες, όπωςΒιταμίνη Β12 και Β2. Περιέχει δε και αρκετή ποσότητα βιταμινών Α και D. Οιβιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, η σχέση με το γάλα, διευκολύνει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.

Υδατάνθρακες: Το γιαούρτι περιέχει μόνο λίγους Υδατάνθρακες.
Γαλακτικό οξύ: Η λακτόζη του γάλακτος με το ξίνισμα μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ γι' αυτό τα άτομα, που έχουν δυσανεξία στο γάλα έχουν τη δυνατότητα να τρώνε γιαούρτι. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.
Ζωντανούς μικροοργανισμούς: Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (οι οποίοι προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), η επίδραση των οποίων είναι σημαντική, γιατί: βελτιώνουν τις γαστρικές εκκρίσεις, ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, εμποδίζουν την απορρόφηση τοξινών, παράγουν ουσίες και φυσικάαντιβιοτικά ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες όπως τη φυματίωση.

Θεραπευτικές Ιδιότητες:

Γιαούρτι το απαραίτητο και θαυματουργό. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά το γιαούρτι πρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι όλων μας, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της καλής μας υγείας. Εκτός της μεγάλης του Θρεπτικής αξίας είναι τρόφιμο και με Θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλες τις φάσεις της ζωής μας. Η πλούσια διατροφική αξία του γιαουρτιού το καθιστά σαν την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνό με το ωφέλιμο.

Η αξία του είναι ανεκτίμητη γιατί:


1. Τονώνει την κινητικότητα του εντέρου και γενικά δρα ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα. Ανακουφίζει τα αέρια, τον πόνο των εντέρων, τηδυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων και καταστέλλει τις μολύνσεις, όπως το Ε. coli. Βοηθά στην πρόληψη της προσβολής των ταξιδιωτών από τα ξένα μικρόβια. Περιέχει προσταγλανδίνες που προστατεύουν τα τοιχώματα του στομάχου από ερεθιστικές ουσίες, όπως τοαλκοόλ και ο καπνός, ενώ μειώνει τη συχνότητα του έλκους στομάχου. Η οξίνιση και τα ένζυμα του γιαουρτιού διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των συστατικών. Διευκολύνει την πέψη, σε άτομα που έχουν δυσκολία απορρόφησης ασβεστίου.

2.Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)2 Επίσης, προλαμβάνει τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και την κυστίτιδα. Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά φρέσκο χυμό φρούτων, τρώνε γιαούρτι και τυρί συχνά διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος 3 Είναι τροφή που αφομοιώνεται εύκολα.

3.Το γάλα χρειάζεται 4 ώρες για να χωνευτεί ενώ το γιαούρτι μόνο 1 ώρα, στο γιαούρτι δε γίνονται αρκετές ζυμώσεις, με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται κατά 93% από το έντερο πολύ πιο εύκολα από το γάλα.
4 Σκοτώνει διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς του εντέρου.Τα πολυάριθμα ζωντανά και ενεργά βακτήρια (γαλακτοβάκιλους) ασκούν θετική δράση στη μικρό-χλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων. Ισοδυναμεί με ένα φυσικό αντιβιοτικό. Οι δυο μικροοργανισμοί, οι οποίοι καταλύουν τη ζύμωση της λακτόζης και είναι οι Lactobacillusbulgaricus και Streprococcus thermophilis Όταν φτάσουν στο έντερο, αποκαθιστούν τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα και καταπολεμούν τον υπερπληθυσμό των βλαβερών βακτηρίων, που μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, την εξάντληση ή τη χρήση αντιβιοτικών.

5 Καταπολεμά τις διάρροιες, που προέρχονται από λοιμώξεις του γαστρεντερικού σωλήνα, γιατί οι βάκιλοι του, εξουδετερώνουν τα μικρόβια που τις προκαλούν.

6 Καταπολεμά την χρόνια δυσκοιλιότητα, γιατί η υφή του είναι μαλακή και υδαρή ώστε να ενθαρρύνει τις συσπάσεις ενός «τεμπέλικου» εντέρου και οι βάκιλοί του εξυγιαίνουν τη χλωρίδα του εντέρου, απομακρύνοντας τις τοξίνες που συγκεντρώνονται.

7 Βοηθάει στην αναγέννηση της χλωρίδας του παχέος εντέρου, σε περιπτώσεις θεραπείας με αντιβιοτικά.
Είναι απαραίτητη η κατανάλωσή του σε περιπτώσεις θεραπείας με αντιβιοτικά ή ακτινοβολίες, για να καταστρέψει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό τους σύστημα, ενισχύοντας τους καλούς μικροοργανισμούς σε αυτό. Επιπλέον παράγει ουσίεςκαι φυσικά αντιβιοτικά, ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες, όπως η φυματίωση. Είναι σε όλους γνωστή η συμβουλή των ιατρών να καταναλώνεται γιαούρτι μαζί με την λήψη αντιβιοτικών. Τα αντιβιοτικά καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα του εντέρου. Το γιαούρτι εφοδιάζει το έντερο με μικροοργανισμούς που διατηρούν την ισορροπία του και αναπληρώνουν τις καταστροφές που έχει υποστεί η χλωρίδα του.

8 Οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που περιέχει (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος) ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Σε περιπτώσεις δε γαστρεντερίτιδας μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα προσφέροντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

9 Είναι ιδανικό τρόφιμο για τα παιδιά που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη,γιατί μπορούν να το φάνε άφοβα και να πάρουν από αυτό το ασβέστιο και τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά. Όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη, που περιέχει το γάλα, το γιαούρτι αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου.


10 Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ιδιαίτερα το ασβέστιο, και οι σχετικά λίγες θερμίδες του συμβάλλουν στην καταπολέμηση τηςΠαχυσαρκίας και τη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος: Λόγω της ιδιότητας του ασβεστίου να οδηγεί σε αύξηση τη χρήση των λιπών από τα κύτταρα και τη μείωση σύνθεσης νέου λίπους (το χαμηλό ασβέστιο ευνοεί την ανάπτυξη περισσοτέρων και μεγαλύτερων λιπωδών κυττάρων) τα άτομα που χρησιμοποιούν το γιαούρτι σε μεγάλες ποσότητες καθημερινά χάνουν μεγάλη ποσότητα λίπους από το σώμα τους. Επίσης μειώνεται το κοιλιακό λίπος, που θεωρείται περισσότερο επικίνδυνο για την υγεία και χάνεται περισσότερος λιπώδης ιστός παρά μυϊκός ιστός. Αντίθετα, σε δίαιτες που λείπει το γιαούρτι χάνεται λίπος αλλά και μυϊκός ιστός. Σε παιδιά και έφηβους που καταναλώνουν γάλα, τυρί και γιαούρτι (σε ποσότητα που συστήνεται για την ηλικία τους) το βάρος του σώματός τους είναι πιο συχνά φυσιολογικό σε σύγκριση με τους συνομιλήκους τους που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά.

11 Είναι αντί-χοληστερινικό, δηλαδή κατεβάζει την χοληστερίνη του αίματος.Προστατεύει από τις καρδιοπάθειες αυξάνοντας την λιποπρωτεϊνική χοληστερόλη υψηλής πυκνότητας και μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.
12 Παρουσιάζει Αντικαρκινική δραστηριότητα. Έρευνες έδειξαν ότι το ασβέστιο παίζει ρόλο στους μηχανισμούς γένεσης καρκίνου, ιδιαίτερα δε βρέθηκε πως μπορεί να μειώσει τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού. Ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, αποδείχτηκε πως καταστέλλει την παραγωγή ένζυμων που ευνοούν τους όγκους στο παχύ έντερο.

13 Παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά, ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες, όπως η φυματίωση.

14 Προλαβαίνει τον εκφυλισμό του Συκωτιού.
15 Είναι ευεργετικό για τους ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ και για όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά, γιατί προστατεύει το βλεννογόνο του στομάχου.

16 Έχει διαπιστωθεί ότι οι πρωτεΐνες του χωνεύονται πιο εύκολα.
Δείτε: Η σημασία της πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας

17 Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικούς παράγοντες, που διασπούν τα ξένα οιστρογόνα- χημικές ουσίες (τοξικές ουσίες που συμπεριφέρονται σαν ορμόνες μέσα στον οργανισμό) και οι οποίοι είναι καρκινογόνοι.

18 Το ασβέστιο που περιέχει το γιαούρτι έχει μια ακόμη πολύτιμη ιδιότητα:Προστατεύει την Ακοή, γιατί προφυλάγει τα μικρά οστά του αυτιού, που δρουν προστατευτικά στην συγκεκριμένη αίσθηση. Αν δηλαδή τον τελευταίο καιρό παρατηρήσατε ότι η ακοή σας μειώθηκε ελαφρά εφαρμόστε μια απλή οικιακή αγωγή που θα σας βοηθήσει: Φάτε ένα γιαούρτι. Για να πάρετε τα 700 mg ασβεστίου που χρειάζεστε είναι αρκετό 1 ποτήρι γάλα, 1 γιαούρτι πλήρες και ένα κομμάτι τυρί (φέτα), ενώ στην εγκυμοσύνη αυξάνουμε την ποσότητα κατά 500mg.

19 Οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ η ποιότητά τους είναι ανώτερη από αυτές του γάλακτος, η ποσότητά τους δε είναι αρκετά μεγαλύτερη (από την αντίστοιχη του γάλακτος) γιατί όλα τα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή. Οι πρωτεΐνες αυτές χωνεύονται πιο εύκολα, γιατί είναι περισσότερο <τρωτές> στα ένζυμα της πέψης. Πράγματι στο γιαούρτι γίνονται αρκετές ζυμώσεις, με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται κατά 93% από το έντερο πολύ πιο εύκολα από ότι το γάλα.

20 Βοηθά αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τη σωματική διάπλαση των παιδιών λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο το καθιστά πολύτιμο για όλα τα παιδιά άνω των 7 μηνών, τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, για όσους αντιμετωπίζουν (ή θέλουν να προλάβουν) προβλήματα.

21 Λόγω του γαλακτικού οξέο
ς που περιέχει παρουσιάζει αντισηπτικές ιδιότητες που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών.

22 Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό σε περιόδους ανάρρωσης των αρρώστων. Ανάλογα με την περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε μικροοργανισμούς το γιαούρτι μπορεί να έχει αντί-μικροβιακή δράση και να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μία από τις ελαφρότερες και πλουσιότερες τροφές, την οποία μπορεί να καταναλώσει κάποιος όταν υποφέρει από γρίπη, ακόμη και με υψηλό πυρετό.

23 Το παραδοσιακό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την κακοσμία του στόματος
και τα επιβλαβή βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα και τοσάλιο. Η άσχημη αναπνοή είναι από τα πιο δυσάρεστα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Συχνά οφείλεται στην παρουσία βακτηριδίων, που προκαλούν την αποσύνθεση των μη χωνεμένων τροφών στο στομάχι. Αποτέλεσμα αυτής της αποσύνθεσης είναι διάφορα δύσοσμα αέρια που διαφεύγουν από το στόμα, προκαλώντας έτσι το σύμπτωμα της κακοσμίας. Για να καταπολεμηθεί αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα είναι αρκετό να φάει κάποιος γιαούρτι. Οι λακτοβάκιλοι, που περιέχει καταστρέφουν τα βακτήρια που γεννούν το πρόβλημα, λύνοντάς το άμεσα.

24 Σαν τροφή βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου
, του φωσφόρου του γάλακτος.

25 Δυναμώνει τα εύθραυστα οστά των ηλικιωμένων ανδρών και βοηθάει τις γυναίκες στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

26 Προφυλάξτε την υγεία των δοντιών σας
εντάσσοντας το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή μια και, σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύει και από την τερηδόνα.

27 Συμβάλει στην αντιμετώπιση ορισμένων τύπων δερματοπαθειών
, που οφείλεται σε έλλειψη ή κακή απορρόφηση από το έντερο των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Ενισχύει τη φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας, καθώς επίσης ενισχύει και την ανάπτυξη των μαλλιών και τωννυχιών.

28 Το γιαούρτι δεν προκαλεί εύκολα αλλεργία όπως το γάλα, γιατί με τη ζύμωση η λακτόζη (το σάκχαρο του γάλακτος, που είναι το κύριο αλλεργιογόνο συστατικό του) διασπάται σε γαλακτικό οξύ, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερα ανεκτό στο άτομο με αλλεργικό πρόβλημα. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταναλώσουν γάλα γιατί τους προκαλεί πόνους στην κοιλιά, διάρροια και φούσκωμα Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στην αδυναμία τους να πέψουν τη λακτόζη. το φυσικό ζάχαρο που περιέχει το γάλα. Στο γιαούρτι η λακτόζη μειώνεται κατά 20-30% με αποτέλεσμα το γιαούρτι να αποτελεί τροφή εύπεπτη ακόμα και για αυτούς τους ανθρώπους. Και

29 Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας σε καλή κατάσταση και, όπως ισχυρίζονται πολλοί, χαρίζει μακροζωία. Φημίζεται ότι διατηρεί το νου σε εγρήγορση και αποτρέπει το γήρας.

Δεν είναι μόνο τρόφιμο των ηλικιωμένων αλλά όλων των ανθρώπων.

Γιαούρτι και Δίαιτα:

Το γιαούρτι αποτελεί ένα από τα καλύτερα διαιτητικά βοηθήματα. Ανάμεσα στις άλλες διαιτητικές τροφές, ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αποβουτυρωμένο γιαούρτι περιέχει 38 θερμίδες περίπου έναντι 80 που περιέχει ένα αυγό, 132 θερμίδες ένα μέτριο μήλο, 100 μία πατάτα βραστή, 230 μία μερίδα κοτόπουλο ψητό, 126 τα 100 γραμμάρια τόνου σε νερό. Ενώ είναι αλήθεια ότι τόσο το σκέτο γιαούρτι, όσο και το γάλα έχουν την ίδια θρεπτική αξία και την ίδια ποσότητα θερμίδων, είναι γεγονός ότι το γιαούρτι είναι περισσότερο χορταστική τροφή. Επιπλέον, το γιαούρτι μπορεί να υποκαταστήσει άριστα τροφές, όπως είναι η κρέμα γάλακτος, η μαγιονέζα, η ξινή κρέμα (αφρόγαλα) που περιέχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό θερμίδων με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δυνατή η διατήρηση του βάρους υπό έλεγχο.

Παιδί και Γιαούρτι:
Το γιαούρτι είναι ο καλύτερος φίλος και των παιδιών. Συστήνεται από τους παιδίατρους σαν βασικό στοιχείο του καθημερινού διαιτολογίου για όλες τις ηλικίες γιατί μια τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, εύγευστη και εύπεπτη. Μετά τον 18ο μήνα είναι ιδανικό σαν δεύτερο πρωινό ή απογευματινό γεύμα μόνο του ή σε συνδυασμό με φρούτα, μέλι, ψωμί ή μπισκότα. Σε περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα προσφέροντας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού σε νερό εφόσον θεωρείται μια ημι-στέρεα τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα νερού. Ακόμα το γιαούρτι είναι δημοφιλές στη παιδική και εφηβική ηλικία γιατί προσφέρεται σαν επιδόρπιο, ενώ δεν περιέχει ζάχαρη, λιπαρά και πολλές θερμίδες. Μπορεί επίσης και να εμπλουτιστεί με ελκυστικά πρόσθετα όπως φρούτα, σοκολάτα, δημητριακά, μούσλι, ξερά δαμάσκηνα, μπισκότα, μέλι, καρύδια, γλυκά του κουταλιού.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το υγιεινό γιαούρτι:
Πολλοί αναρωτιούνται: «ποια πρέπει να είναι όμως η όψη ενός γιαουρτιού ώστε να το καταναλώσουμε άφοβα και με τη σιγουριά ότι ναι, τρώμε κάτι που είναι όντως υγιεινό»;

Έτσι για να είμαστε σίγουροι, πρέπει: Η Όψη του πρέπει να είναι αλαβάστρινη, δηλαδή λευκό, λείο και λαμπερό. Η γεύση του να είναι υπόξινη και να έχει χαρακτηριστικό και ευχάριστο άρωμα. Αν καλύπτεται από υμένιο (πέτσα) αυτό να είναι συμπαγές και λευκό έως υποκίτρινο. Στο ολόφρεσκο γιαούρτι η επιφανειακή πέτσα είναι λεπτή, λεία, λευκό-κίτρινη και εύθραυστη. Στο περισσότερων ημερών η πέτσα είναι χονδρή, ρυτιδωμένη, κιτρινωπή και ανθεκτική. Η φυσική του κατάσταση να είναι συμπαγής, χωρίς πόρους και να μην εμφανίζει ίζημα. Να μην περιέχει χρωστικές ουσίες, ζελατίνη, ζάχαρη ή συντηρητικά. Το γιαούρτι με φρούτα δεν πρέπει να περιέχει προσθετικά ή συντηρητικά, όπως σορβικό κάλιο (που χρησιμοποιείται στα φρούτα). Το διάστημα ανάμεσα στην ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης δεν πρέπει να ξεπερνά τον ένα μήνα (σε θερμοκρασία 2-6ο C). Το καλύτερο γιαούρτι και αυτό που περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες είναι το ΠΛΗΡΕΣ. η ποσότητα ασβεστίου όμως είναι ίδια σε όλα τα είδη.

«Τροφή»: Μην ξεγελιέστε… Τα προϊόντα με τα φρούτα ή άλλες προσμίξεις ΔΕΝ είναι γιαούρτι, αλλά ΕΠΙΔΌΡΠΙΑ γιαουρτιού που καμία σχέση δεν έχουν με το πραγματικό. Για να το διαπιστώσετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΟΥΣ

Γιαούρτι με ή χωρίς πέτσα;

Εάν μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα (το οποίο έχει πήξει μόνο με την πυτιά), τότε προτιμήστε το, γιατί είναι αγνό και φυσικό προϊόν. Το γιαούρτι με πέτσα του εμπορίου, ωστόσο, είναι αποτέλεσμα βιομηχανικής επεξεργασίας. H πέτσα σχηματίζεται όταν το γάλα δεν είναι ομογενοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι το λίπος δεν διαχέεται στο γάλα, αλλά συγκεντρώνεται στην επιφάνεια. Ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο αγελαδινό γιαούρτι με πέτσα και χωρίς πέτσα δεν υπάρχει, εκτός και αν έχει γίνει προσθήκη πρόβειου γάλακτος (πιο πλούσιο σε λιπαρά) ώστε να είναι πιο παχιά η πέτσα. H μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους γιαουρτιού είναι ότι στο γιαούρτι με πέτσα το λίπος είναι συγκεντρωμένο στην πέτσα, οπότε αφαιρώντας τη γλιτώνετε θερμίδες.

Πώς δεν πρέπει να είναι το γιαούρτι:

Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι δεν πρέπει να έχει,

Υπερβολικά ξινή γεύση:
σημαίνει γενικά ότι έχει ζυμωθεί σε υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία ή ότι έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του προϊόν
Πηγή

thumbnailBibury:Το χωριό που ολοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε εκεί!
May 26th 2018, 13:06, by matthaios-matt


Το χωριό που ολοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε εκεί!Θα μαγευτείς και θα το αγαπήσεις απο την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το επισκεφτείς.

Μόλις αντικρίσεις το Bibury και περπατήσεις ανάμεσα στις...πέτρινες κατοικίες τής Arlington Row, όλες σκεπασμένες με καταπράσινους κισσούς και πλήρεις πολύχρωμων λουλουδιών, είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να διαφωνήσεις με την άποψη αυτή.
Το Bibury είναι δικαίως ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα χωριά της αγγλικής επαρχίας, διάσημο για τα μεσαιωνικά σπίτια και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Μοιάζει θα έλεγα με πίνακα ζωγραφικής που δεν του λείπει απολύτως τίποτα!

Μονοπάτια διασχίζουν καταπράσινους λόφους και χωράφια, που οδηγούν σε ποτάμια με κύκνους, γραφικά καφενεδάκια και παραδοσιακές παμπ «υπόσχονται» μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης χωρίς υπερβολές και -το σημαντικότερο- μια γοητευτική «χώρα» αποπνέει αυτή την παράξενη γοητεία σε κάθε της γωνιά.




Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό στο Bibury, που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες, που έρχονται εδώ τόσο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού όσο και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

«Η ζωή κυλάει ήρεμα και εδώ το παρελθόν είναι πάντα παρόν», λένε οι κάτοικοι. Τα πρώτα κτίσματα εμφανίστηκαν στην περιοχή το 1380 και διατηρούν μέχρι σήμερα όλα τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος.







Μια πραγματική απόλαυση είναι μια βόλτα νωρίς το πρωί κατά μήκος του ποταμού Coln, που διασχίζει το χωριό, αλλά και στην περίφημη οδό Arlington, θαυμάζοντας τις πρώτες ακτίνες του ήλιου να πέφτουν πάνω στις πέτρες των σπιτιών, προσδίδοντας μια ζεστή, φωτεινή λάμψη

Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο ή χειμώνας, όλες οι εποχές έχουν και κάτι διαφορετικό να προσφέρουν κατά τη διαμονή στο Bibury. Τα ανθισμένα λουλούδια, τα πράσινα λιβάδια με τα πρόβατα, ο ζεστός ήλιος, η μυρωδιά των φύλλων στο υγρό έδαφος αλλά και ο καπνός από τις καμινάδες στον ουρανό και τα γυμνά δέντρα, κάθε «εποχική» εικόνα έχει την ομορφιά της!



Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς ακόμη που ο καθένας καλείται να ανακαλύψει από μόνος του, το Bibury δεν είναι μόνο ένας εντυπωσιακός προορισμός αλλά και ένας διάσημος «πρωταγωνιστής» σε αρκετές ταινίες του Χόλιγουντ.
Άλλωστε, με μερικά λαμπερά φώτα, κάμερες και ηθοποιούς, το χωριό απλώς απέκτησε λίγη επιπλέον διασημότητα. Τίποτα άλλο. Γιατί όλα τα υπόλοιπα τα διαθέτει, και με το παραπάνω…







Πηγή

thumbnailΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: Αναλαμβάνει ειδική σύμβουλος του Τσίπρα
May 26th 2018, 10:42, by matthaios-matt

Τίτλοι να ζαλίζεσαι, βραβεία που σε εξουθενώνουν στην καταμέτρηση τους, επιτεύγματα στο τομέα της κοινωνικής προσφοράς, που δεν θέλει αντίτιμο, συνοδεύουν το όνομα
της Κατερίνας Παναγόπουλου, μιας απ' τις ωραιότερες γυναίκας της χώρας, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσας. Το πρώτο είναι κάτι που φαίνεται φυσικά, μιας και η κυρία Παναγοπούλου, με την ελληνική κατατομή και τα γλυκά μεσογειακά της χρώματα ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει, όμως το δεύτερο αξίζει παραπάνω προσοχής.
Γιατί αυτή η καλλονή, με την τεράστια ανθρωπιστική δράση και το χαμηλό, σχεδόν ταπεινό κοινωνικό προφίλ, έκανε αίσθηση με τη στάση της στην εφιαλτική απαγωγή του συζύγου της, του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το ότι δεν το έβαλε κάτω, επέμενε, πίστευε, αγαπούσε και κατάφερε να πάρει τον άνδρα της πάλι κοντά της, στη ζωή τους, τελειώνοντας έναν εφιάλτη, απ' αυτούς που γεμίζουν αποτροπιασμούς τους ανθρώπους.

Πρόσφατα, όμως, η είδηση πως αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικής συμβούλου του Πρωθυπουργού για την Διασπορά, προκάλεσε έκπληξη. Η ανακοίνωση από το γραφείο πρωθυπουργού; Σχεδόν λακωνική, αλλά τόσο εντυπωσιακή:
Κατερίνα Παναγοπούλου
«Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς».Κατερίνα Παναγοπούλου

Για μια γυναίκα τόσο αριστοκρατική, οργανωμένη, συγκροτημένη, με υπερδραστηριότητα και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, που κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν από εκείνο των καταβολών της κυβέρνησης με φόντο τα Εξάρχεια, τα αμφιθέατρα των ελληνικών πανεπιστήμιων, τις σχολικές καταλήψεις και τις αναλύσεις για τον Αλτουσέρ και τον Γκράμσι, ένα σχόλιο με θαυμαστικά ειλικρινούς απορίας και ίσως έκπληξης μπορεί να γίνει: Ωρέ!
Απ' τη Σμύρνη και τ' Αϊβαλί

Την είδηση συνοδεύσαν τα τυπικά και προσεγμένα βιογραφικά στοιχεία της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου, αλλά και η διευκρίνηση πως είναι άμισθη όπως άλλωστε συνηθίζει σε κάθε θέση που εξυπηρετεί στο θετικό, στην εξέλιξη, στην καλυτέρευση της χώρας και που και στο παρελθόν έχει παραιτηθεί από αμοιβές, ακόμη και τιμητικά τυπικής.

Είναι, λοιπόν, Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play) και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια στο φιλανθρωπικό έργο. Ευρέως κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στον τύπο τα προσωπικά στοιχεία, πως γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μικρά Ασία, ο πατέρας της γεννήθηκε στη Σμύρνη και η μητέρα της στο Αϊβαλί. Φυσικά και είναι γνωστό πως είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine και πως φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας. 

Εργάστηκε στο χώρο του τουρισμού και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το εξαιρετικά φινετσάτο και ραφινάτου γούστου Studio Alta Moda στην Αθήνα.
Εξουθενωτική δράση, αμέτρητα βραβεία

Ανάμεσα στα άλλα, συμμετέχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με ομιλίες διαλέξεις και παρεμβάσεις, που διοργανώνονται από διάφορους οργανισμούς, όπως η Ελληνική και Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική και Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (United Nations), η UNESCO, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Διεθνές Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (CISM), διάφορες αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία, εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Συλλόγους.Η Κατερίνα Παναγοπούλου

Είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2012. Η υποψηφιότητά της κατατέθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργάνωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μια σειρά ομιλιών στα μεγαλύτερα κέντρα Αποδήμου Ελληνισμού με σκοπό τη συσπείρωση της ομογένειας και την ενεργοποίησή της στα πλαίσια της πορείας προς την Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, ανέλαβε την προώθηση του «ιδεολογικού υπόβαθρου» των Αγώνων. Στα πλαίσια του Διεθνούς συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, στις 28-31 Αυγούστου 2016, η κ. Παναγοπούλου ανακοίνωσε την ίδρυση του «Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών».

Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις όπως: 1ο Βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Βραβείο για την Συμβολή της στην Ανάπτυξη του Αθλητισμού απο την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, Θυρεός Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Βραβείο για τη συνεχή προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και την Ελληνική Κοινωνία από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βραβείο για την πολύτιμη προσφορά και υποστήριξη στο Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Αθήνα Δεκέμβριος 2013, βραβεία από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την σημαντική συμβολή της στον τομέα Γυναίκα και Αθλητισμός, τιμητική πλακέτα Τιμής Ένεκεν από τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αθηνών, τον τίτλος της Γυναίκας της Χρονιάς από τον Δήμο Πειραιά, κι άλλη τιμητική πλακέτα για την Αρωγή της στην 7η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρυσό Μετάλλιο για την αναγνώριση της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αθήνα, 1 Ιουλίου 2004 και πολλά πολλά άλλα, που θα βαρεθείτε να διαβάζετε και εμείς να καταγράφουμε…Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play)
«Ο άντρας σου θα αποθάνει αν δεν φέρεις γρήγορα τα λεφτά»

Πέρα λοιπόν, απ' όλα αυτά τα τυπικά για μια γυναίκα με δημόσια δράση και μαθημένη να αμύνεται ευγενικά στην υπερέκθεση υπάρχουν εκείνες οι δραματικές ημέρες της απαγωγής του συζύγου της, που κάνουν την Κατερίνα Παναγοπουλου, μια φιγούρα γενναία, που έχει ενδιαφέρον στο βάθος της, για το τι σκέφτηκε, τι φοβήθηκε, αν προσευχήθηκε, τι όνειρα έβλεπε εκείνες τις ημέρες.

Οι σκιές της, οι αποχρώσεις σαν ανθρώπου είναι άξιες προς έρευνα και όχι τα διόλου ευκαταφρόνητα επιτεύγματά της και η θέση της παρά τω πρωθυπουργώ των αριστερών καταβολών, παρα μόνο αν τον συναντά σε εκείνο τον σοσιαλιστικό ουτοπικό τόπο, που τον όριζε ως πολιτικό σύστημα για μια ευγενέστερη κοινωνία.

Όταν η περιπέτεια της απαγωγής και των ασάλευτων ωρών τέλειωσε, η Κατερίνα Παναγοπουλου έδωσε μια συνέντευξη στη Real:

«Εκείνη η Δευτέρα ξεκίνησε όπως όλες οι άλλες ημέρες» θυμόταν και πως «επειδή ο Περικλής κοιμάται νωρίς το βράδυ, γύρω στις 22.30, και εγώ αργά γιατί είναι οι ώρες που διαβάζω ή γράφω, κάθε πρωί σηκωνόταν πριν από εμένα, ετοιμαζόταν με προσοχή για να μην με ξυπνήσει και έφευγε για το γραφείο του. Αυτό ακριβώς έκανε και εκείνο το πρωί. Έφυγε από σπίτι περίπου στις 8.30 και μισή ώρα αργότερα χτύπησαν την πόρτα μας αστυνομικοί από το Τμήμα της Βουλιαγμένης. Τους άκουσα να μου λένε ότι το αυτοκίνητο του άντρα μου βρέθηκε παρατημένο με σπασμένα τα τζάμια σε ένα δρόμο λίγο πιο κάτω από το σπίτι μας και ότι ο ίδιος έχει εξαφανιστεί. Τον κάλεσα αμέσως στο κινητό του και όταν είδα ότι δεν απαντάει ζήτησα να μου δείξουν το αυτοκίνητό του. Ήθελα να δω με τα μάτια μου αν υπήρχαν ίχνη αίματος. Όταν βεβαιώθηκα πως δεν είχε ούτε σταγόνα, κατάλαβα πως πρόκειται για απαγωγή…

Επιστρέφω στο σπίτι, ενημερώνω τα παιδιά του και επικοινωνώ με τον Προκόπη Παυλόπουλο που ήταν τότε Υπουργός Εσωτερικών και του εξηγώ τι συμβαίνει. Σε μισή ώρα φτάνει στο σπίτι μας η πολυμελής επίλεκτη ομάδα της Αστυνομίας που είχε διαχειριστεί και την απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά το 2008. Μου ζητάνε να αδειάσουμε όλο τον πάνω όροφο του σπιτιού και με ενημερώνουν ότι από εκείνη τη στιγμή θα εγκατασταθούν εκεί για όλο το 24ωρο.



Εν αναμονή της επικοινωνίας, επειδή είμαι βέβαιη ότι πρόκειται για απαγωγή και θα μου ζητήσουν λίτρα, τηλεφωνώ στον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου. Φίλος καλός και παλιός ο οποίος με στήριξε και τον ευχαριστώ δημοσίως γι' αυτό.

Ακολούθησαν επτά δραματικά μερόνυχτα μέχρι την Κυριακή 18 Ιανουαρίου που η κ. Παναγοπούλου παρέδωσε τα 30 εκατ. ευρώ και πήρε πίσω σώο τον σύζυγό της. Από το ποσό αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει επιστραφεί στην οικογένεια ούτε ένα ευρώ. Όσο για μία από τις πιο δυνατές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής, η Κατερίνα Παναγοπούλου θυμάται: «Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές, ήταν όταν ένας από την ομάδα των απαγωγέων, με κρητική ντοπιολαλιά και βαριά προφορά, με απειλούσε λέγοντάς μου «ο άντρας σου θα αποθάνει αν δεν φέρεις γρήγορα τα λεφτά».
Μια ξεχωριστή κυρία στα πολιτικά γραφεία…

Μετά από 8 ημέρες ομηρίας και χάρη στους λεπτούς και καίριους χειρισμούς της Κατερίνας Παναγοπουλου, το ζευγάρι βρέθηκε ξανά, ο εφιάλτης τέλειωσε, η καταιγίδα υποχώρησε και η περιβόητη κοινή γνώμη, θαύμασε την ποιότητα αυτών των δυο ανθρώπων. Πρώτα εκεινού, που καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε για τους απαγωγείς του πως:

«Μου φέρθηκαν άψογα. Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου. Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν. Μου έδιναν ανελλιπώς τα φάρμακά μου χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνέψει η ζωή μου. Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως. Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους».

Όταν ένας απ' τους κατηγορούμενος κατάρρευσε και του ζήτησε συγχώρεση, ο κύριος Παναγόπουλος, απάντησε αφήνοντας για άλλη μια φορά άναυδους τους δικαστές πως:

«Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά σου και να βρεις το δρόμο σου. Σε συγχωρώ. Έχεις την ηλικία του εγγονού μου. Σου εύχομαι καλή τύχη».

Η ευτυχισμένη πια, ήρεμη Κατερίνα Παναγοπουλου, είχε αμέσως μετά δηλώσει πως «Η ψυχραιμία του συζύγου μου βοήθησε κι εμένα, ώστε να πάνε όλα καλά και να συγκεντρωθούν τα λύτρα. Για εμάς ήταν μία περιπέτεια ζωής, δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας. Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους.

Πολλές φορές όταν ο σύζυγός μου θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές και τις συζητάμε, μου λέει με πόσο σεβασμό και καλοσύνη του συμπεριφέρθηκαν στο κρησφύγετο».


Έτσι οι ξεχωριστοί αυτοί άνθρωποι και ειδικά αυτή η όμορφη, μακρινή για μας γυναίκα, επέδειξαν συμπόνοια, κατανόηση, ικανότητα για συγχώρεση, ψυχραιμία και άλλες ξεχασμένες αρετές του θηλαστικού μας είδους…
Συμπέρασμα; Καλώς τελικά, μια τέτοια σπάνια γυναίκα να μπαίνει στα πολιτικά γραφεία! Ίσως είναι ιογενής η καλοσύνη και η ευγένεια και κολλήσουν κι άλλοι… 

thumbnailPetrofin: Ποιες τράπεζες και πόσο δανείζουν τους Έλληνες εφοπλιστές – Πού βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες
May 26th 2018, 10:29, by matthaios-matt

Απτόητοι συνεχίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές να αυξάνουν την ισχύ τους στην παγκόσμια ναυτιλία, παρά τη συστηματική υποχώρηση της τραπεζικής
χρηματοδότησης εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Ο ελληνόκτητος στόλος διεύρυνε περαιτέρω την χωρητικότητά του στη διάρκεια του 2017 κατά 7%, την στιγμή που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, με μοναδική εξαίρεση τις ελληνικές, περιόρισε την έκθεσή του στην ελληνική ναυτιλία κατά 5,62%, στα 53,99 εκατ. δολάρια έναντι 57,21 εκατ. δολάρια το 2016.

Την κορυφαία δεκάδα πάντως εξακολουθούν να συνθέτουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας τραπεζικής πίστης. Απόλυτα φυσιολογικό, με δεδομένη τη δύναμη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελλήνων πλοιοκτητών στα δρώμενα του παγκόσμιου εμπορίου. Ειδικότερα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Credit Suisse με 6,2 δισ. δολ. και ακολουθούν η DVB με 4,3 δισ. δολ., η BNP Paribas με 2,8 δισ. δολ., η Τράπεζα Πειραιώς 2,75 δισ. δολ. και η Citi με 2,7 δισ. δολ. Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν η HSBC με 2,5 δισ. δολ., η Εθνική Τράπεζα με 2,42 δισ. δολ, η ABN AMRO με 2,35 δισ. δολ, η Alpha Bank με 2,25 δισ. δολ. και η ING με 2,06 δισ. δολ.
Τα παραπάνω προκύπτουν από την ετήσια έρευνα της Petrofin Research, η οποία αναλύει σε βάθος την πορεία και την προοπτική του δανεισμού των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών τα τελευταία 17 χρόνια. Σύμφωνα με την Petrofin, η τάση αποεπένδυσης από τη ναυτιλία επιταχύνθηκε στη διάρκεια του 2017, με ορισμένους από τους μεγαλύτερους πιστωτές της να έχουν ήδη αποχωρήσει όπως η Commerzbank, άλλους να βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική έξοδό τους, όπως η Royal Bank of Scotland και κάποιους άλλους να ετοιμάζονται να μεταβιβάσουν το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιό τους, όπως η Deutsche Bank και η HSH.



Η τάση αυτή, αφορά τόσο τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες πάντως εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό αιμοδότη των Ελλήνων εφοπλιστών (78,7%), όσο και τις διεθνείς τράπεζες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα αλλά και αυτές που δεν έχουν. Ο βασικός λόγος που οι ευρωπαϊκές είναι επιφυλακτικές είναι τα «κόκκινα δάνεια» που καλούνται ρυθμίσουν προτού δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία τους. Η αναδίπλωση των τραπεζών συμβαίνει, την στιγμή που άλλες πηγές χρηματοδότησης όπως το leasing κυρίως από κινέζικες εταιρείες και τα επενδυτικά κεφάλαια κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην προτίμηση των ελληνικών ναυτιλιακών. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2009, αμέσως μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι τράπεζες περιόρισαν την έκθεσή τους στην ελληνική ναυτιλία κατά 20 δισ. ευρώ!

Προς την αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παρά τις δυσκολίες στην εσωτερική αγορά άνοιξαν την κάνουλα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους στην ελληνική ναυτιλία. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς και η Εθνική αύξησαν κατά 2,51% την χρηματοδότησή τους, η Alpha Bank κατά 1,6% (στα 2,25 δισ. δολ.) και η Eurobank κατά 24,2% (στα 1,52 δισ. δολ.). Η μόνη που περιόρισε την έκθεσή της ήταν η Aegean Baltic, η οποία μείωσε τα δάνειά τους κατά περίπου 20%, στα 164,4 εκατ. ευρώ από 205 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2006. Πλέον, το μερίδιο των ελληνικών τραπεζών στο συνολικό δανεισμό της ελληνικής ναυτιλίας ανέρχεται σε16,84% από 15,25% το 2016 και 14,63% το 2015.



Οι αναλυτές της Petrofin εκτιμούν ότι η τραπεζική πίστωση θα παραμείνει δύσκολη υπόθεση ειδικά για τις μικρές και μεσαίες ναυτιλιακές για τα επόμενα τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια, ωστόσο θεωρεί πως όσο η αγορά ανακάμπτει τόσο θα αποκαθίσταται και η ρευστότητα, κυρίως από τους πιστωτές της Άπω Ανατολής.   πηγή

thumbnailΠώς θα καταλάβετε αν φράζουν οι αρτηρίες σας και πάτε για έμφραγμα - Πώς μπορείτε να το προλάβετε!
May 26th 2018, 09:26, by matthaios-matt

Βασική αιτία είναι φυσικά οι φραγμένες αρτηρίες που εμποδίζουν τη ροή του αίματος και κουράζουν την καρδιά. Το να μπορεί, λοιπόν, κανείς να αναγνωρίσει εγκαίρως τα
προειδοποιητικά σήματα που «εκπέμπει» ο οργανισμός για να ενημερώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φραγμένων αρτηριών, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Δείτε τέσσερα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα απόφραξης στις αρτηρίες και πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας:


Στυτική δυσλειτουργία


Οι άνδρες έχουν την τύχη να έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Όταν το να επιτευχθεί η στύση είναι δύσκολο ή αδύνατο, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι από φραγμένες αρτηρίες στην πύελο που εμφανίζεται πολύ πριν επέλθει μια καρδιακή προσβολή. Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου, χρονικό διάστημα που είναι αρκετό για να λάβετε τα μέτρα σας.


Απώλεια μαλλιών – φαλάκρα

Σε μια νέα εμπεριστατωμένη έρευνα επάνω σε 37.000 άνδρες, αποδείχτηκε ότι η εκτεταμένη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού είναι δείκτης αυξημένου κινδύνου για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε μια άλλη έρευνα σε πάνω από 7.000 άτομα (οι 4.000 ήταν γυναίκες), διαπιστώθηκε ότι η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίασε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.


Το σχήμα στον λοβό του αυτιού


Ένας από τους πιο παράξενους δείκτες καρδιακής νόσου είναι η πτυχή στον λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που εκτείνεται διαγώνια από το ακουστικό κανάλι στο κατώτερο άκρο του λοβού του αυτιού). Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών στην καρδιά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υποστηρίζουν πως μια πτυχή στο αυτί δεν είναι παρά μόνο μια γενική ένδειξη γήρανσης, ερευνητές έδειξαν μέσω μιας εξελιγμένης μεθόδου αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαίας νόσου, ότι η πτυχή του αυτιού «προβλέπει» τις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και αφότου οι συγγραφείς της έρευνας συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία και το κάπνισμα.


Πόνος στη γάμπα όταν περπατάτε



Η αρτηριοσκλήρωση μπορεί να μπλοκάρει τις αρτηρίες των ποδιών, ιδιαίτερα στους καπνιστές, προτού καν διαγνωστεί σε αυτούς στεφανιαία νόσος. Αυτό το σύμπτωμα απαιτεί άμεση ιατρική αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας και θα εκτελέσει απλές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης των ποδιών και της ροής του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας στα πόδια.


Το έμφραγμα μπορεί να προληφθεί, ακόμα και με φραγμένες αρτηρίες
Εντυπωσιακά ήταν τα συμπεράσματα έρευνας που έγινε σε 20.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών. Ανάλυση στοιχείων μιας δεκαετίας έδειξε ότι 4 στα 5 εμφράγματα μπορεί να προληφθούν, ακόμα και σε επιβαρυμένους οργανισμούς.


Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, δείχνει ότι 4 στις 5 καρδιακές προσβολές στους άντρες είναι δυνατόν να προληφθούν όταν κάποιος κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Οι αλλαγές αυτές είναι η διατήρηση υγιούς βάρους, η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση, η αποφυγή του τσιγάρου και η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης αλκοόλ.
Η έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση στοιχείων μιας δεκαετίας σχετικά με τις συνήθειες υγείας και του τρόπου ζωής 20.000 Σουηδών αντρών, ηλικίας 45 έως 79 ετών.

Ο Dr. Sam Brar, του Kaiser Permanente, πιστεύει ότι το μέγεθος της μείωσης των καρδιακών προσβολών είναι εκπληκτικό, καθώς οι αλλαγές αυτές μπορούν να αλλάξουν μια προδιαγεγραμμένη πορεία.


Ακόμα και ένας άντρας που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δεν πρόσεχε τον εαυτό του μπορεί να ωφεληθεί από τις αλλαγές αυτές, αρκεί να τις διατηρήσει.

Ο Brar, δήλωσε ότι «σε ασθενείς που ήδη έχουν μπλοκαρισμένες αρτηρίες και δεν έχουν υποβληθεί σε αγωγή η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσής τους».


Οι top 10 τροφές για την πρόληψη των φραγμένων αρτηριών


Οι αρτηρίες είναι μέρος του «υδραυλικού συστήματος» του σώματός μας. Μεταφέρουν πλούσιο σε οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες αίμα σε κάθε όργανο.


Ακριβώς όπως ένα σπίτι με χαλασμένα υδραυλικά παρουσιάζει πολλά προβλήματα, το ίδιο συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα, αν αφήσουμε τις αρτηρίες να φράξουν και να σκληρύνουν.
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, επεξεργασμένα σάκχαρα και άλλες χημικές ουσίες, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη σωματικής άσκησης, μειώνουν σταδιακά την εσωτερική περιφέρεια των αρτηριών. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως αρτηριοσκλήρυνση, και είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως αναφέρει το tonwtiko.


Και για κάθε τροφή που προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα στις αρτηρίες σας, υπάρχει και μία άλλη που τις καθαρίζει.


Δείτε ποιες είναι οι top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες:


1. Ακτινίδια και πεπόνι: Είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν την LDL χοληστερόλη («κακή χοληστερόλη») στο αίμα, καθώς και την πλάκα που δημιουργείται στα εσωτερικά αρτηριακά τοιχώματα.


2. Λιπαρά ψάρια: Ο σολομός, ο τόνος και η ρέγκα περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι μια πηγή καλών λιπαρών και εμποδίζουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες. Αποφύγετε, ωστόσο, τα ψάρια ιχθυοτροφείου, καθώς το κρέας τους συνήθως περιέχει τοξικές χημικές ουσίες και έχει λιγότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.


3. Μούρα και κόκκινα σταφύλια: Τα σταφύλια περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία σταματούν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης. Οι φράουλες, τα κεράσια, τα βατόμουρα και άλλα μούρα περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι γεμάτα με βιταμίνες.


4. Σκόρδο: Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, δείτε την περιεκτικότητά τους σε αλικίνη (allicin) που είναι ενεργό συστατικό του σκόρδου.


5. Μήλα και γκρέιπφρουτ: Η πηκτίνη (διαλυτή ίνα) σε αυτά τα φρούτα μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.


6. Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, που βοηθούν στην πρόληψη της πλάκας που φράζει τις αρτηρίες. Περιέχει επίσης κάλιο και φυλλικό οξύ, που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.


7. Ελαιόλαδο
: Είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Επιλέγετε αγνό, παρθένο ελαιόλαδο όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς τα λιπαρά δεν παύουν να είναι… λιπαρά.

8. Ντομάτες:
Είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.


9. Πράσινο τσάι: Τα φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ένα καλής ποιότητας πράσινο τσάι μπορεί επίσης να αποτρέψει το σχηματισμό θρόμβων αίματος και βοηθάει στη διατήρηση της υγιούς εσωτερικής επένδυσης των αρτηριών.


10. Ρόδι:
Ένα άλλο πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο. Το ρόδι εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών και μπορεί ακόμα και να ανατρέψει τη διαδικασία αρτηριοσκλήρυνσης.  πηγή

thumbnailΣτην Κύπρο ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision;
May 26th 2018, 09:04, by matthaios-matt

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της
Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.


Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.
Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με την Ελένη Φουρέιρα, αλλά και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.  

thumbnailΚΥΠΡΟΣ 74:Θηριωδίες έζησα στην κόλαση των τουρκικών φυλακών
May 25th 2018, 21:42, by matthaios-matt

Έζησα 2 φορές εικονικές εκτελέσεις.Με κρέμαγαν ανάποδα και με χτυπούσαν με τους υποκόπανους στην σπονδυλική στήλη η οποία είναι θρύψαλα..Φάλαγγα και ξύλο.Πολύ ξύλο  και  έβγαζαν κραυγές τα θηρία..

Ο κ. Θανάσης Ζαφειρόπουλος, αιχμάλωτος πολέμου το '74, μιλώνας σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε για τα απερίγραπτα μαρτύρια που υπέστη από την θηριωδία των Tούρκων..


thumbnailΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-Τα ζώδια σήμερα 26 Μαΐου 2018
May 25th 2018, 21:21, by matthaios-matt

Καθημερινές αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια .Θέματα Καριέρας,Οικονομικά,Υγεία αλλά και τα αισθηματικά σου θα τα διαβάσεις εδώ..

Η πραγματικότητα εξουδετερώνει τη φαντασία…

ΚΡΙΟΣ

Η εκπλήρωση των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων είναι ένας αγώνας για τον οποίο θα παλέψεις σκληρά σήμερα. Έχεις πολλά να παραδώσεις και θα το κάνεις, για να μην είσαι εκπρόθεσμη. Αν και το Σαββατοκύριακο μπορεί να περιλαμβάνει μερικές ευχάριστες κοινωνικές δραστηριότητες, είναι ακόμα δύσκολο να ξεφύγεις από τις ευθύνες σου. Προσοχή στα οικονομικά σου, φρόντισε να μην κάνεις σπατάλες. Μπορείς όμως να πεις ναι στη διασκέδαση και να περάσεις μια ευχάριστη βραδιά με τον αγαπημένο σου.


ΤΑΥΡΟΣ
Η θέσπιση ορίων είναι ένα απαραίτητο συστατικό για οποιαδήποτε σχέση, αλλά η επιβολή κανόνων μονομερώς αυξάνει το στρες αντί να το μειώνει. Προσοχή στις επαγγελματικές συζητήσεις που θα κάνεις. Τα οικονομικά σου περνάνε μία περίοο «υγείας», αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν χρειάζεται να είσαι προσεκτική. Η συζήτηση για τις ανησυχίες σου είναι κάτι που θα φέρει εντάσεις ανάμεσα σε εσένα και τον αγαπημένο σου, γιατί δεν είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ίσως χρειάστει να επανεξετάσεις τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες και να φροντίσεις να κάνεις κάτι που σε εκφράζει περισσότερο. Ιδανική περίοδος να σκεφτείς πιθανές αλλαγές. Τα οικονομικά ανοίγματα δεν ευνοούνται και χρειάζεται προσοχή στις επιλογές που θα κάνεις. Μην ρισκάρεις. Είναι πολύ πιθανό ένα τρίτο πρόσωπο να παίξει σημαντικό ρόλο στη σχέση σου και να φέρει εντάσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι ενέργειες ή τα λόγια ενός συνεργάτη σου ενδέχεται να σε επηρεάσουν αρνητικά σήμερα. Προσπάθησε να αφήσεις πίσω σου τα άσχημα και μείνε προσηλωμένη στη δουλειά σου. Φρόντισε να μην κάνεις άσκοπες αγορές που θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Η ανάγκη σου για απομόνωση είναι πιο έντονη από ποτέ. Φρόντισε λοιπόν να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και αναθεώρησε τα μελλοντικά σου σχέδια.

ΛΕΩΝ

Η αυτοεκτίμησή σου «υποφέρει» λιγάκι σήμερα και αυτό θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στη δουλειά σου. Ωστόσο, δεν θα αφήσεις κανέναν να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Θα δεχθείς προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να αυξήσουν τα οικονομικά σου. Σκέψου καλά και κάνε τις κατάλληλες επιλογές. Οι ανησυχίες σου για την πορεία της σχέσης σου ενισχύονται. Συζήτησε με τον αγαπημένο σου. Ένας καλός διάλογος ενδέχεται να φέρει θετικά αποτελέσματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Προσπαθείς πολύ σοβαρά να διατηρήσεις μία ήρεμη στάση, όμως κάποιοι από τους συνεργάτες σου δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο αρνητισμός στον χώρο δεν κάνει καλό. Η προσέγγιση στα οικονομικά σου είναι σωστή, ωστόσο υπάρχει χόρος και χρόνος για περισσότερη βελτίωση. Στα συναισθηματικά σου δεν υπάρχει κάτι που να πρέπει να ξεκαθαρίσεις, ο αγαπημένος σου ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση.

ΖΥΓΟΣ
Είσαι αρκετά δυσαρεστημένη γιατί κάποιος προσπαθεί να ελέγξει τη συμπεριφορά σου στο γραφείο, όμως εσύ έχεις καταλάβει τι συμβαίνει. Είναι στο χέρι σου να διορθώσεις αυτή την κατάσταση. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό δρόμο. Μην περιμένεις να αλλάξουν πολλά στη σχέση σου με τον αγαπημένο σου. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι η επικοινωνία των αναγκών σου είναι η αρχή για μια καλή σχέση.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γεμάτη παρασκήνιο η επαγγελματική σου στέγη. Θα λάβεις πληροφορίες για κάποια θέματα και θα χρειαστεί να επαναξιολογήσεις τα σχέδιά σου για το μέλλον. Μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις που θα φέρουν πρόβλημα στα οικονομικά σου. Μην χαλάσεις το προϋπολογισμό σου. Η αντιδραστική σου φύση θα σου δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σου με τον αγαπημένο σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αισθάνεσαι ότι είσαι στην πρώτη γραμμή σήμερα και αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση. Έχεις την ευκαιρία σου να λάμψεις και να εκτοξεύσεις την καριέρα σου. Θα έρθουν αλλαγές και στα οικονομικά σου. Θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, όμως με μεθοδικότητα και καλό προγραμματισμό θα μπορέσεις να τα διορθώσεις. Τα αισθηματικά σου βελτιώνονται και στη σχέση σου με τον σύντροφό σου θα επανέλθει η ηρεμία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αισθάνεσαι υπερβολικά ευάλωτη σήμερα και για αυτό έχεις την τάση να υπεραναλύεις όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει περισσότερο τη διάθεση. Ίσα ίσα φρόντισε να κάνεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν να περάσεις όμορφα σήμερα. Άλλαξε στρατηγική και τρόπο προσέγγισης στα οικονομικά σου, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσεις να κάνεις πρόοδο. Ο αγαπημένος σου είναι δίπλα σου και θα σε βοηθήσει πολύ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι επαγγελματίας και ξέρεις να διαχειρίζεσαι άψογα τις κρίσεις που προκύπτουν στη δουλειά σου. Σήμερα όμως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλεις. Οι προσδοκίες σου για τα οικονομικά σου είναι πολύ υψηλές και δεν θα μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου αν συνεχίσεις σε αυτό το μοτίβο. Να θυμάσαι ότι η ελευθερία είναι ο μεγαλύτερος καρπός της αυτάρκειας. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στην προσωπική σου ζωή.

ΙΧΘΥΣ

Είσαι έτοιμη για νέες επαγγελματικές προκλήσεις, ωστόσο δεν έχεις αποφασίσει ακόμη αν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις κίνηση ή όχι. Μην κάνεις τώρα υποχωρήσεις στις οικονομικές σου απαιτήσεις. Είσαι σε μία σχέση που «φλερτάει» επικίνδυνα ανάμεσα στο φιλικό και το ερωτικό. Επέλεξε τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και μην χάσεις άλλο καιρό. Η δημιουργία μίας αρμονικής σχέσης είναι ένα μακρύ ταξίδι.

thumbnailΣυγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του δράματος - Τι έκανε ο 38χρονος πριν αυτοκτονήσει πάνω από τον τάφο του φίλου του
May 25th 2018, 21:11, by matthaios-matt

Πάνω στον τάφο του καλύτερού του φίλου, ο οποίος πέθανε πριν από πέντε χρόνια, αυτοκτόνησε ένας 38χρονος στην Σπάρτη...

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο 38χρονος οδηγός ταξί το πρωί της Πέμπτης πήγε κανονικά στη δουλειά του, χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό.

Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι, 38χρονος, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από έναν χρόνο πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του και πήγε στο νεκροταφείο των Ανωγείων.


 Πριν αυτοκτονήσει μάλιστα φέρεται να τηλεφώνησε στον αδελφό του και να του είπε: «Πάω να αυτοκτονήσω μη με ψάξει κανείς».
Ο αδελφός του κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ξεκίνησε να τον ψάχνει. Μετά από δύο ώρες τον βρήκαν τελικά νεκρό πάνω στο μνήμα του φίλου του, ο οποίος επίσης είχε αυτοκτονήσει, δένοντας στο λαιμό του ένα σχοινί.

Η κοινωνία της Σπάρτης είναι σοκαρισμένη από την είδηση, καθώς ο 38χρονος δεν είχε δείξει ποτέ να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημαπηγή

thumbnailΤα αλβανικά ΜΜΕ «έθαψαν» το Ν. Σφακιανάκη: «Εδώ στην Αλβανία που ήρθες, εδώ θα γλείψεις»! (βίντεο)
May 25th 2018, 17:24, by matthaios-matt

Γέμισε ασφυκτικά το Μέγαρο των Συνεδρίων στα Τίρανα χθες ο Νότης Σφακιακάνης όπου πλήθος θαυμαστών έσπευσε να τον δει από κοντά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εκπομπή της
Φαίης Σκορδά η συναυλία ήταν sold out.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το φθηνότερο εισιτήριο στην αρένα κόστιζε 120 ευρώ, πιο ακριβό από όσο έχουν τα αντίστοιχα εισιτήρια σε συναυλίες διεθνών καλλιτεχνών.


Την ίδια στιγμή που ο Νότης Σφακιανάκης τραγουδούσε στο συνεδριακό κέντρο, στην αλβανική τηλεόραση γινόταν χαλασμός! Οι δημοσιογράφοι κατακεραύνωσαν τον Έλληνα τραγουδιστή σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή. Και τι δεν είπαν:

«Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει!

Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι χρυσαυγίτης.

Δεν θα τσακωθώ για έναν γάιδαρο, για έναν βλάκα!
Τις νεοφασιστικές ιδεολογίες και τις νεοναζιστικές και όλους αυτούς που τις υποστηρίζουν, να βάλουν τις απόψεις και τις συναυλίες τους στα σκουπίδια».




thumbnailΟΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΙΧ ΖΟΛΩΤΑ- Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμοί
May 25th 2018, 17:00, by matthaios-matt


Η Κύπρος η Τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα η  TransAsia κυνηγούν το Μιχάλη Ζολώτα για να του πάρουν οτι έχει και δεν έχει...

Το "πάγωμα" των εν Ελλάδι περιουσιακών στοιχείων του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, αξίας έως και 22 εκατομμυρίων δολαρίων, διέταξε ελληνικό δικαστήριο, δικαιώνοντας τη βρετανική TransAsia Commodities στη δικαστική της διαμάχη με τη NewLead Holdings του Μ. Ζολώτα.
H TransAsia έχει ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα σε πολλές χώρες για την επιβολή μίας δικαστικής απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου, το οποίο έκρινε τον Μιχάλη Ζολώτα ένοχο για παραβίαση συμφωνίας, απάτη και συνωμοσία, σχετικά με μία συμφωνία παροχής άνθρακα μεταξύ της NewLead και της TransAsia η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ήδη έχει εξασφαλίσει αντίστοιχες αποφάσεις στο Παρίσι και το Μονακό, όπου ο Μ. Ζολώτας διαθέτει κατοικία.

Με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσει η TransAsia την κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Μιχάλη Ζολώτα και της NewLead Holdings στην Ελλάδα.


Ο διευθύνων σύμβουλος της TransAsia, Serge Turko
, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή. "Το ελληνικό δικαστήριο πίστεψε στο δίκιο μας σε αυτήν την υπόθεση και μας υποστήριξε πλήρως – δεν επικύρωσε απλά την αμερικανική απόφαση", τόνισε, μιλώντας στο TradeWinds, το οποίο αναφέρει πως ο Μιχάλης Ζολώτας και η NewLead αρνούνται μέχρι τώρα να πληρώσουν τα 22 εκατ. δολάρια που έχουν επιδικαστεί ως αποζημίωση στην TransAsia.

Παράλληλα, ο κλοιός των πιστωτών σφίγγει για τον εφοπλιστή, με την Τράπεζα Πειραιώς να προγραμματίζει για τον ερχόμενο Νοέμβριο τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτου του στα βόρεια προάστια, αξίας 420.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πλειστηριασμός θα μπορέσει να προχωρήσει.

Επίσης, τον Οκτώβριο αναμένεται να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία του Μιχάλη Ζολώτα, όπως έπιπλα, χαλιά, ένα home cinema, πορσελάνινες κούκλες, πίνακες, ένα φούρνο μικροκυμάτων και μία καφετιέρα, με επισπεύδουσα την κυπριακή Silverdale Management, για οφειλές ύψους 19.000 δολαρίων.

Όμως ο Έλληνας εφοπλιστής είναι "στριμωγμένος" και στην Κύπρο, όπου αντιμετωπί­ζει μια κατηγορία στην υπόθεση της Focus και του €1 εκατ. που έδωσε σε εταιρεία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Ο Ζολώτας αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία που αφορά τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά την περίοδο Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 2013, στη Λευκωσία.

Στις αρχές του έτους το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε ότι δεν δικαιολογείται ξεχωριστή δίκη για τον Ζολώτα, ούτε και η αφαίρεση του ονόματός του από τις λεπτομέρειες άλλων κατηγοριών εκτός από εκείνη που αντιμετωπίζει.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο επεσήμανε ότι η υπό αναφορά κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Ζολώτας δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν και αριθμό άλλων κατηγοριών. Δεν θα ήταν, ως εκ τούτου, προς το συμφέρον της Δικαιοσύνης να διαταχθεί χωριστή δίκη για τον κατηγορούμενο, εφόσον στην εν λόγω κατηγορία κατηγορείται ότι έδρασε από κοινού με τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.


thumbnailΕκτός «ταμπλό» η Folli Follie- Διεφθαρμένη επιχείρηση και «σάπιο μήλο»λέει η QCM
May 25th 2018, 16:50, by matthaios-matt

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την καθυστέρηση στην παροχή των οικονομικών στοιχείων από την Folli Follie το fund Quintessential Capital
Management (QCM) εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της διοίκησης και... χαιρετίζοντας την κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Όπως αναφέρει το QCM, «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην υπόθεση και έως ότου εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει τις εξελίξεις προτού αναφωνήσει «νίκη».

Είναι ξεκάθαρο, αναφέρει το fund, «ότι στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας και πολλά στοιχεία που δείχνουν να την επιβεβαιώνουν».

«Πιστεύουμε ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie ήταν ορθή ενέργεια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει το QCM.

Όπως αναφέρει, «η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρίας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών. Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, ιδίως αν εξετασθεί ότι δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

Είμαστε ευχαριστημένοι που, για μια ακόμη φορά, συμβάλαμε προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα 'χαλασμένο μήλο από το καλάθι'. Ενώ αισθανόμαστε συμπάθεια για τους πολλούς επενδυτές που υπέστησαν ζημιές εμπιστευόμενοι τη μοίρα τους στη διοίκηση των Folli Follie, αναθαρρούμε σκεπτόμενοι ότι μπορεί να έχουμε σώσει πολλούς πιθανούς επενδυτές από το να ακουμπήσουν τη μετοχή.

Στο μέλλον, θα θέλαμε όλες οι διεφθαρμένες επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι η QCM θα παρακολουθεί και θα ξαναχτυπήσει για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές και να εξασφαλίσει πλούτο για τους μετόχους της»,
καταλήγει η ανακοίνωση της QCM. 

thumbnailΠήρε ένα κουβά νερό και το έριξε στη λίμνη - Αυτό που ακολουθεί είναι τρομακτικό [video]
May 25th 2018, 15:43, by matthaios-matt

Ήθελε να πείσει τους φίλους του πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο βυθό της λίμνης και τα κατάφερε με μια απλή κίνηση...
Πήρε έναν κουβά γεμάτο νερό

και απλώς το έριξε μέσα στη λίμνη. Μόνο το νερό... Αυτό που ακολούθησε και κατέγραψε η κάμερα είναι πραγματικά τρομακτικό...



Δείτε το βίντεο...


thumbnailΕλεύθερος αλλά με βραχιολάκι και εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
May 25th 2018, 15:37, by matthaios-matt

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πανίσχυρος παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, μετά την παράδοσή του στις αστυνομικές
αρχές και την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του.

Μετά και από διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της σημερινής διαδικασίας, ο Γουάινσταϊν αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση 1 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Επίσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, υποχρεούται να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ενώ συμφώνησε ότι δεν θα πραγματοποιεί ταξίδια πέραν της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.




Σε βάρος του Γουάινσταϊν απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για βιασμό μίας γυναίκας το Μάρτιο του 2014 στη Νέα Υόρκη, καθώς και για εξαναγκασμό μιας άλλης γυναίκας σε πεολειχία το 2004, όπως διευκρινίζει το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, χωρίς όμως να αναφέρονται τα ονόματα των θυμάτων.

Οι όροι της απελευθέρωσης προσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης μπροστά στο δικαστή του Μανχάταν. Η ακρόαση έγινε στη βάση προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Μπεν Μπράφμαν.

weinstein_court

«Χρησιμοποίησε τη θέση του, τα χρήματά του και τη δύναμή του»

Ένας κατήγορος ανέφερε στο δικαστή ότι η έρευνα συνεχίζεται και ότι οι αρχές ενθαρρύνουν και άλλα θύματα να βγουν και να μιλήσουν.

Μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μεταφέρθηκε με χειροπέδες και συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατά τη μετάβασή του από το αστυνομικό τμήμα στο αυτοκίνητο που θα τον οδηγούσε στο δικαστήριο. Οι χειροπέδες βγήκαν στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο ο πρώην πανίσχυρος παραγωγός συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις

thumbnailΤέλος απο την ΑΕΚ ο Χιμένεθ.Ο Τίγρης κοιτάζει λύση Ουζουνίδη
May 25th 2018, 11:42, by matthaios-matt

Τίτλοι τέλους για τον Μανόλο Χιμένεθ από την ΑΕΚ...
η υπομονή εξαντλήθηκε στην Ένωση, με τα λεγόμενα και τις πράξεις του Ανδαλουσιανού προπονητή στην Ισπανία, σε

διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η αδικαιολόγητη στάση αναμονής του Μανόλο, ο οποίος δεν είχε απαντήσει ακόμα στην πρόταση της ΑΕΚ, έβαλε τέλος στην καριέρα του στο Δικέφαλο. Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, η πρόταση που του είχε γίνει, πλέον δεν ισχύει.



Η Ένωση κοιτάει τον επόμενο τεχνικό και προχωράει άμεσα στη διάδοχη κατάσταση με φαβορί να καθίσει στον πάγκο της, τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Πρασίνιζει αρκετά τον τελευταίο καιρό η ΑΕΚ, μεταγράφονται παίκτες, έρχονται φυσιοθεραπευτές - υπ.ακαδημιών - τεχν. διευθυντής - σκάουτερ, τώρα και προπονητής. Εύλογο το ερώτημα μας...οι παλαίμαχοι και οι παλιές δόξες του συλλόγου δεν έχουν θέση στο νέο πρότζεκτ? Γιατί αυτή η ξαφνική στροφή σε ''πρώην'' του Παναθηναϊκού??   πηγή

thumbnailΑυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Χάρρυ Κλυνν - Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία
May 25th 2018, 10:18, by matthaios-matt

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και το κοινό που τον λάτρεψε, αποχαιρετούν το μεσημέρι της Παρασκευής (25/05) τον Χάρρυ Κλυνν

ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 78 χρόνων.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να συνοδεύσει τον Χάρρυ Κλυνν στην τελευταία του κατοικία σήμερα στην Καλαμαριά.




Μεταξύ αυτών είναι και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.



Η εξόδιος ακολουθία ψάλλεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς) ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.

Δείτε βίντεο:



Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, ο Χάρρυ Κλυνν ζούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και είχε δραστηριοποιηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο γενέθλιο δήμο του, στην Καλαμαριά, όπου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε

Πηγή

thumbnailΣτα ύψη η τιμή της βενζίνης-Στα όριά τους οι καταναλωτές!!!
May 25th 2018, 09:16, by matthaios-matt

Στα ύψη παραμένει η βενζίνη με τους καταναλωτές να έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς η αμόλυβδη βενζίνη έχει «σκαρφαλώσει» στα νησιά στα
2 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν και επιβεβαιώνουν οι βενζινοπώλες με τα στοιχεία που υπάρχουν έως και σήμερα το καλοκαίρι θα υπάρξει έκρηξη στις τιμές των καυσίμων και οι καταναλωτές θα πρέπει είτε να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε να τραβήξουν χειρόφρενο.



Την ίδια στιγμή η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.

Ενώ οι βενζινοπώλες μιλούν ακόμα και για αύξηση των τιμών στα 2,5 ευρώ το λίτρο γεγονός που θα σημάνει ιστορικά τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης βενζίνης.

Παρά τα προειδοποιητικά σημάδια έως τώρα από την κυβέρνηση δεν έχουν δείξει ότι έχουν θορυβηθεί αφού και ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δεν έχει συγκαλέσει κάποια έκτακτη σύσκεψη ώστε υπήρξε για την αντιμετώπιση.  πηγή

thumbnailΕκτός Survivor η Ντάρια, πάρτι για τους Διάσημους με πίτσα σε βίλα
May 25th 2018, 09:09, by matthaios-matt

Η όμορφη Μαχήτρια θα επιστρέψει στην Ελλάδα την ώρα που η ομάδα της έχασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το έπαθλο φαγητού

Υπάρχει αγωνία εν όψει της αποχώρησης και είναι λογικό. Και οι τρεις υποψήφιοι είναι δυνατοί παίκτες, ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Η Ντάρια είναι σταθερή γενικά και όμορφη, ο Νάσος είναι ο αγαπημένος των γυναικών και ο πιο φιλοσοφημένος και η Ροδάνθη είναι μία κατηγορία μόνη της. Το κορίτσι είναι αποκάλυψη.

Όμως αυτή την εικόνα που έχουμε εμείς, τηλεθεατάρες, εκείνοι δεν την έχουν, οπότε ο καθένας, όπως είναι λογικό, πιστεύει ότι θα φύγει. Ειδικά σε αυτή την φάση, δηλαδή λίγο πριν την τελική ευθεία, είναι λίγο κρίμα για όποιον φεύγει. Τα θυμάστε κι από πέρυσι. Και τώρα που είπαμε πέρσι, «Ντάνοοοο γύρνα πίσω»…



Εντωμεταξύ λύθηκε και η παρεξήγηση μεταξύ Δαλάκα και Πάνου καθώς ο Πάνος μετά από όλο αυτό που δημιουργήθηκε ένιωσε την ανάγκη να της ζητήσει συγγνώμη. Ακόμη και κίνηση στρατηγικής να είναι, σωστή και έξυπνη κίνηση για τον παίκτη των Μαχητών

Αγώνας επάθλου

Ο Γιώργος Λιανός υποδέχεται τις δύο ομάδες και η συζήτηση περιστρέφεται στις υποψηφιότητες. Πρώτη θα πάρει τον λόγο η Ροδάνθη η οποία έχει συνηθίσει και απ' ότι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί της. Του Νάσου θα του λείψει η μάθηση για τον αγώνα και η πίστη στον εαυτό σου. Κάποια στιγμή θα ομολογήσει πως αυτό που θα του λείψει είναι τα σούπερ έπαθλα. Γι αυτό είναι Τιτανοτεράστιος ο Νάσος. Γιατί λέει αλήθειες. Η Ντάρια θα πει κι αυτή τη γνώμη της αλλά δεν θα μας πολυσυγκινήσει…

Ο Λιανός ανακοινώνει το έπαθλο το οποίο φυσικά είναι φαγητό. Πίτσα Aioli και μακαρονάδα. Η πίτσα θυμίζει παστίτσιο και η μακαρονάδα είναι μία καρμπονάρα τόσο περιποιημένη που αφήνουμε τηλεκοντρόλ και πάμε κουζίνα. Το έπαθλο δεν τελειώνει εδώ. Ολο αυτό θα το απολαύσει η νικήτρια ομάδα σε μία βίλα με πισίνα στην οποία θα διανυκτερεύσουν φυσικά. Επικρατεί ενθουσιασμός.

Η μάχη ξεκινά και θα γίνει με ζευγάρια. Μιχάλης και Χάρης, Ηλίας και Πάνος. Οι Διάσημοι θα προηγηθούν με 1 -0. Το ανησυχητικό είναι ότι άρχισαν να τραγουδούν και οι Μαχητές στην εξέδρα και δεν θα ξέρουμε πού να κρυφτούμε.

Μελίνα και Κατερίνα απέναντι σε Εύη και Ντάρια. Δυστυχώς αρχίζουν τα τραγούδια και τις φωνές και οι Διάσημοι. Δεν υπάρχει σωτηρία απόψε. Η Κατερίνα και η Μελίνα με καταπληκτικά συντονισμένες κινήσεις θα κάνουν το 2 – 0.

Ακολουθούν Ηλίας και Νάσος εναντίον Μιχάλη και Τσίλη. Οι Διάσημοι θα κάνουν το 3 -0 καθώς θα τα καταφέρουν καλύτερα στον στόχο. Μελίνα και Κατερίνα αντιμετωπίζουν Ροδάνθη και Εύη. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις το δίδυμο Δαλάκα Μελίνα απόψε. 4 – 0 το σκορ και κοντεύουμε να πάθουμε νευρικό κλονισμό από το «Survivor» που ακούγεται από τους πάγκους ασταμάτητα…

Οι Ατζουνοπαραγωγοί που είναι να τους πούνε κάτι να σταματήσουν;

Νικόλας και Πάνος εναντίον Χάρη και Τσίλη. Ο Χάρης θα κάνει ένα λάθος και θα καθυστερήσουν λίγο. Όμως ούτε αυτό τους πτοεί απόψε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Εχουν καλή ψυχολογία και τους βγαίνει. 5 – 0 το σκορ υπέρ των Διασήμων. Οι Μαχητές πρέπει να αντιδράσουν άμεσα.

Δαλάκα και Μελίνα αντιμετωπίζουν την Ντάρια και τη Ροδάνθη. Όπως θα πει και ο Γιώργος Λιανός η πορεία των Διασήμων είναι ξέφρενη και το 6 – 0 το αποδεικνύει περίτρανα. «Αυτό είναι σωστό αυτό είναι σωστό, φέρτε μας κι αυτή τη νίκη για να τρελαθώ». Τα παιδιαρίστικα συνθήματα δίνουν και παίρνουν και μας έχουν τρελάνει. Τι ζούμε απόψε…




Χάρης και Μιχάλης εναντίον Νάσου και Νικόλα. Επιτέλους, οι Μαχητές θα καταφέρουν να πάρουν τον πρώτο τους πόντο και θα μειώσουν σε 6 – 1. Ηδη όμως τα πνεύματα δείχνουν λίγο πιο ήρεμα στις ομάδες και μετά τα αγωνίσματα δίνουν τα χέρια και οι μεν και οι δε.

Μελίνα και Κατερίνα απέναντι στην Ντάρια και την Εύη. Δεν παίζονται ετούτες. Αήττητες και αχτύπητες, η συνεργασία τους είναι παραδειγματική. 7 – 1 οι Διάσημοι που βλέπουν μακαρόνια και πίτσα να έρχονται. «Θυμηθήκαμε τα παλιά» θα πει η Δαλάκα… Οντως είναι στα καλύτερα τους.

Πάνος - Ηλίας και Χάρης – Γιάννης. Το 8 – 1 είναι γεγονός για τους Διάσημους που πλέον «γύρισαν» την κατάσταση και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ο Μουρούτσος συνεχίζει να δημιουργεί συνθήματα τα οποία εκνευρίζουν το τηλεοπτικό κοινό που στο twitter «κεντάει».

Η Δαλάκα και η Μελίνα θα «ισοπεδώσουν» Εύη και Ροδάνθη με απίστευτη επίδοση για μία ακόμη φορά. 9 – 1 το σκορ και πλέον οι Διάσημοι βρίσκονται μία ανάσα πριν τη νίκη. Μιχάλης και Γιάννης απέναντι στον Ηλία και τον Νικόλα. Οι Μαχητές μειώνουν σε 9 -2.

Εύη και Ντάρια εναντίον Δαλάκα και Μελίνας. Αυτό ήταν! Εστω και λίγο πιο δύσκολα κέρδισαν τα κορίτσια και οι Διάσημοι με σκορ 10 – 2 κερδίζουν το αγώνισμα επάθλου και θα απολαύσουν το γεύμα και την διαμονή στη βίλα.

Η κατάσταση γύρισε για τα καλά. Πλέον οι ισορροπίες αλλάζουν και θα πρέπει να αλλάξει και η στρατηγική των Μαχητών προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Οι Διάσημοι προσπαθούν να είναι εγκρατείς στους πανηγυρισμούς και ο Μουρούτσος τους φρενάρει. Οι Μαχητές δείχνουν ψύχραιμοι και σκοπεύουν να συνεχίσουν να είναι.

Οι διάσημοι θα πάνε στη βίλα και θα «σκάσουν» στο φαγητό. Μακαρόνια και πίτσες σε ένα περιβάλλον πολυτελείας. Η βίλα εντωμεταξύ θυμίζει πολυκατοικία. Θα παίξουν μπιλιάρδο, θα βάλουν μουσική «Όλα τα λεφτά λουλούδια στην δική της αγκαλιά, είναι κούκλα και τ' αξίζει αχ δεν μοιάζει με καμιά» τραγουδά ο Λε Πα και όλα τα μωρά στην πίστα. Καλησπέρα και καλή βραδιά, τηλεθεατάρες.
Φέρτε τον Σπύρο Παπαδόπουλο να οργανώσει την βραδιά, Ατζουνοπαραγωγοί. Εντωμεταξύ πίνουν και κοκτέιλ και αρχίζουν να γελούν επικίνδυνα πολύ. Φαντάζομαι θα είδατε πως όλοι είναι στην πισίνα και αστειεύονται και ο Μουρούτσος κάθεται παράμερα. Για όνομα Θεού, ρε Μουρούτσο. Ξενέρωσέ μας κι άλλο, μπορείς.

Ακολουθεί πρωινό πολύ πλούσιο και η ομάδα αναχωρεί για την παραλία της. Εκεί οι Μαχητές δείχνουν να διασκεδάζουν την μοναξιά τους ενώ οι Διάσημοι θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα της καλύβας…

Η Βιργινία έσπευσε να δει τη Ντάρια, την καλή φίλη της. Οι Διάσημοι σχολιάζουν την πτώση της Ντάριας αγωνιστικά ενώ η Δαλάκα θα πει πως αυτό που συμφέρει είναι να αποχωρήσει η Ντάρια.

Ακολουθεί μίνι αγώνας με έπαθλο ένα κλαμπ σάντουιτς τον οποίο θα κερδίσουν οι Μαχητές με σκορ 10 -3.


Ακολουθεί τα συμβούλιο στο οποίο για μία ακόμη φορά θα ασχοληθούμε με την χειρονομία του Πάνου… Τα ίδια. Λαϊκά δικαστήρια για ανοησίες. Η Σαλταφερίδου θα τον υπερασπιστεί, ό ίδιος θα πει ότι δεν έκανε και καμιά αμαρτία και οι απέναντι θα αφρίσουν από το κακό τους.




Ο Σάκης Τανιμανίδης θα ανακοινώσει το όνομα αυτού που αποχωρεί μετά από την ψηφοφορία των τηλεθεατών. Είναι η Ντάρια, η οποία συγκινημένη θα αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες της. Για την άλλη εβδομάδα, έχουμε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Αν θέλετε να την μάθετε πρώτοι, διαβάστε «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο και το συζητάμε. Πρόκειται για ανατροπή – βόμβα. Ως τότε, τηλεθεατάρες, να προσέχετε τους εαυτούς σας

thumbnailΚΟΥΦΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ-Καρχαρίας με μαχαίρι καρφωμένο στο σώμα του ζητά «βοήθεια» από δύτη
May 24th 2018, 22:49, by matthaios-matt

Δεν ήταν βέβαια λευκός η καρχαρίας ''τίγρης'' αλλά ...νοσοκόμος!Άκακος αφού τρέφεται με όστρακα...

Στη διάσωση ενός καρχαρία έσπευσε την περασμένη εβδομάδα ο εκπαιδευτής καταδύσεων Μπεν Τζόνσον στα νησιά Κέιμαν. Κατά τη διάρκεια μαθήματος σε ομάδα τουριστών εντόπισε τον καρχαρία που τον προσέγγιζε, και πλησιάζοντας τον διέκρινε ένα μαχαίρι 30 εκατοστών καρφωμένο στο σώμα του!



«Με πλησίασε και παρέμεινε κοντά μου σα να ζητούσε βοήθεια» είπε ο Τζόνσον στον σταθμό Cayman 27. Ο εκπαιδευτής τράβηξε το μαχαίρι για να βοηθήσει τον καρχαρία, ο οποίος όπως είπε, ήταν ένας καρχαρίας – νοσοκόμος ένα είδος σχετικά φιλήσυχο που απαντάται στην Καραϊβική, το οποίο τρέφεται κυρίως με όστρακα και κοράλλια. Όπως ανέφερε ο εκπαιδευτής, οι πελάτες του σοκαρίστηκαν μπροστά στο θέαμα του καρχαρία.

«Ας σεβαστούμε τους όμορφους υποθαλάσσιους φίλους μας, που είναι προστατευόμενα είδη στα Κέιμαν» ήταν το περιβαλλοντικό μήνυμα του Τζόνσον

thumbnailΗ συμβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας:9,14 δισ. ευρώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα
May 24th 2018, 22:31, by matthaios-matt

Η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στη χώρα μας είναι πολύπλευρη και δεν περιορίζεται μόνο στη εισροή ναυτιλιακού συναλλάγματος,
που το 2017 άγγιξε τα 9,14 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά περιλαμβάνει έμμεσες οικονομικές επενδύσεις, καθώς και ευκαιρίες απασχόλησης.

Στόχος της ναυτιλιακής κοινότητα είναι η προώθηση του ναυτικού επαγγέλματος, προσβλέποντας στην αύξηση του αριθμού των ναυτικών, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία όπου οι νέοι χρειάζονται επαγγελματικές διεξόδους.

Αυτό τονίζεται στην ετήσια έκθεση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία επισημαίνεται ότι η αύξηση της χωρητικότητας του ευρωπαϊκού στόλου το 2017 κατά 4,2%, που ξεπέρασε ελαφρώς τον ρυθμό ανάπτυξης του ασιατικού στόλου (3,8%), επιτρέποντας στην Ευρώπη να διατηρήσει την ηγετική της θέση, αποδίδεται κυρίως στις παραγγελίες νέων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές.
Στη έκθεση υπογραμμίζεται ότι το 20% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου μεταφέρεται από πλοία που ελέγχονται από Έλληνες, που αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως

Ειδικότερα, η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση διεθνώς.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο στόλος ανέρχεται σε 4.746 πλοία (άνω των 1.000 gt) χωρητικότητας 365,45 εκατομμυρίων.

Παραγγελίες 206 νέων πλοίων από ελληνικά συμφέροντα

Οι παραγγελίες νέων πλοίων από ελληνικά συμφέροντα ανήλθαν σε 206 πλοία (άνω των 1.000 gt), συνολικής χωρητικότητας 24,47 εκατομμυρίων dwt .

Από αυτά τα πλοία, 142 ήταν δεξαμενόπλοια που αντιστοιχούν σε 29,16% της παγκόσμιας χωρητικότητας (dwt) υπό παραγγελία, τα οποία περιλαμβάνουν 33 δεξαμενόπλοια LNG / LPG που ανέρχονται σε 17,76% της παγκόσμιας χωρητικότητας (dwt) υπό παραγγελία, 58 φορτηγά χύδην ξηρού φορτίου που αντιστοιχούν σε 8,71% της παγκόσμιας χωρητικότητας (dwt) υπό παραγγελία και 5 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που αντιστοιχούν στο 1,38% της παγκόσμιας χωρητικότητας (dwt) υπό παραγγελία .

Το ηλικιακό προφίλ της ελληνικής σημαίας το 2017 ήταν 13,7 έτη και του ελληνόκτητου στόλου 11,5 έτη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του παγκόσμιου στόλου ήταν 14,6 έτη.

Τα capital controls επηρεάζουν την ναυτιλία

Το 2017, τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας δεν έδειξαν σημάδια βελτίωσης, ενώ η χαλάρωση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων δεν επέφερε καμία ουσιαστική αλλαγή στις καθημερινές δραστηριότητες της ναυτιλίας, η οποία εξακολουθεί να επηρεάζεται σημαντικά από τους ελέγχους κεφαλαίων.

Στα 9,14 δισ. ευρώ τα έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα
Για τα έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη έκθεση τονίζεται, ότι το 2017 οι εισροές στο ισοζύγιο πληρωμών από την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών υπολογίζονται σε περίπου 9,14 δισεκατομμύρια ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 16,91% σε σχέση με το 2016, όταν οι εισροές στο ισοζύγιο πληρωμών ήταν 7,81 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για την υιοθέτηση τον Απρίλιο του 2018 μια φιλόδοξης αρχικής στρατηγικής μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλίας από την Επιτροπή Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (MEPC 72) του ΙΜΟ, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών την καλωσορίζει, ενώ υποστηρίζει την ομαλή μετάβαση στα νέα όρια περιεκτικότητας σε θείο των ναυτιλιακών καυσίμων στην ανοικτή θάλασσα, τα οποία θα παράσχουν στη ναυτιλία και την βιομηχανία διύλισης την ευελιξία που χρειάζονται για την εξομάλυνση των εκκρεμών ζητημάτων.

Το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας ελέγχει η ελληνική ναυτιλία

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ.Βενιάμης στο μήνυμά του αναφέρει ότι το 2018 βρίσκει τη ναυτιλία μας να διατηρεί ακάθεκτη τα υψηλά ποσοστά πλοιοκτησίας στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη, ελέγχοντας το 20% περίπου της παγκόσμιας χωρητικότητας (με ένα μερίδιο 30% στα δεξαμενόπλοια και 22% στα bulk carriers) και αντιπροσωπεύοντας στην Ευρώπη σταθερά το 50% σχεδόν (σε dwt) του κοινοτικού στόλου.

Επισημαίνει επίσης τις προσπάθειες της ναυτιλιακής κοινότητας να αναζωπυρώσει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, αναφέροντας ότι ο ελληνικός στόλος παρέχει μια αναντικατάστατη υπηρεσία στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο και αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα.   

thumbnailΝτάνος:Το μεγάλο «όχι» στους Ρήγα-Αποστόλου στην πρόταση που του έγινε να ανέβει στο θεατρικό σανίδι
May 24th 2018, 22:12, by matthaios-matt

Αρνητικά απάντησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στην πρόταση που του κάνανε για συνεργασία ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου...

Ο νικητής του Survivor 1 δέχτηκε πρόταση από το συγγραφικό δίδυμο για να συμμετάσχει στην θεατρική παράσταση "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή"



ωστόσο την απέρριψε καθώς πρώτον δεν νιώθει έτοιμος για να ανέβει ακόμα στο θεατρικό σανίδι και δεύτερον επειδή δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο λόγω των υποχρεώσεών του για τα γυρίσματα για την σειρά του Alpha, Το Τατουάζ. Στην εκπομπή Όλα Καλά, ανέφεραν ότι ο ρόλος που του προσφέρανε ήταν αυτός που είχε στο παρελθόν ο Ησαΐας Ματιάμπα.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item