"GrevenaLive 24" - Vatolakkiotis: All items | Greek ADD

"GrevenaLive 24" - Vatolakkiotis: All items

"GrevenaLive 24" - Vatolakkiotis ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr  Εβδομην...

"GrevenaLive 24" - Vatolakkiotis
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr 
thumbnailΕβδομηντάχρονη δηλώνει έξι μηνών έγκυος
May 26th 2018, 20:48, by VATOLAKKIOTIS

Και είναι αν τελικά επιβεβαιωθεί το όγδοο παιδί που θα φέρει στον κόσμο η γυναίκα.

Η Μαρία ντε λα Λουθ προκειμένου να αποδείξει του λόγου της το αληθές... δημοσιοποίησε τα υπερηχογραφήματα, λέγοντας ότι είναι έξι μηνών και κυοφορεί κοριτσάκι.

Η Ντε λα Λουθ, η οποία δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για την εγκυμοσύνη της ή αν έχει υποβληθεί σε θεραπεία γονιμότητας, ανέφερε ότι τις πρώτες υποψίες ότι ήταν έγκυος τις είχε πριν από τρεις μήνες: «Πονούσαν τα πόδια μου, έκανα εμετούς και ένιωθα ζαλάδες. Τώρα έκανα περίπου 10 υπερήχους σε ιδιωτική κλινική και σε δημόσιο νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν».

Εάν το κοριτσάκι γεννηθεί, η Ντε λα Λουθ θα είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τη γυναίκα που κατέχει το ρεκόρ της γηραιότερης που έχει γεννήσει μωρό και είναι η Μπουσάδα ντε Λάρα, η οποία ήταν 66 ετών και 358 ημερών, όταν έφερε στον κόσμο δίδυμα αγοράκια, τον Δεκέμβριο του 2006.

thumbnailΗ κατάρα ενός τηλεφωνικού αριθμού: Το νούμερο που όποιος το είχε, πέθαινε (video)
May 26th 2018, 20:06, by VATOLAKKIOTIS

Κι όμως, πρόκειται για μια αληθινή ιστορία!
Πως θα σας φαινόταν μια ιστορία σύμφωνα με την οποία ένας...

στοιχειωμένος αριθμός τηλεφώνου είναι υπεύθυνος για τους θανάτους όσων τον έχουν; Σίγουρα σαν μια κακή, ανέμπνευστη ιδέα για μια horror ταινιούλα της κακιάς ώρας, σωστά; Κι όμως, πρόκειται για μια αληθινή ιστορία!

Για την ακρίβεια, είναι μια ιστορία που ξεκινάει στις αρχές των 00s, τότε που μια σειρά από ανθρώπους που είχαν ένα συγκεκριμένο νούμερο, ξεκίνησαν να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο, όταν γινόντουσαν κάτοχοι του συγκεκριμένου αριθμού.

Πρώτα πέθανε, ο CEO της βουλγάρικης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην οποία άνηκε το νούμερο, μόλις στα 48 του από καρκίνο. Στη συνέχεια, δυο στελέχη της μαφίας: ένα μαφιόζος-αφεντικό και ένας μεγαλέμπορος κοκαΐνης. Και οι δυο πυροβολήθηκαν. Και οι τρεις πέθαναν μέσα σε τέσσερα χρόνια. Και οι τρεις μοιράστηκαν τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.

Η τηλεφωνική εταιρεία η οποία κατείχε τον αριθμό τον απέσυρε και ποτέ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το γιατί. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά...
Ο συγκεκριμένος αριθμός ήταν ο 0888-888-888 και η ιστορία έλαβε χώρα στη Βουλγαρία, όπου πλέον το 888 μοιάζει να είναι ίδιο με το 666 ή το γρουσούζικο 13.

Ο CEO της συγκεκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας λεγόταν Βλάντιμιρ Γκράσνοφ και o καρκίνος που υπήρξε υπεύθυνος για τον θάνατό του προκλήθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία του, από την ακτινοβολία του κινητού του, το οποίο χρησιμοποιούσε υπερβολικά λόγω της δουλειά του. Ο Γκράσνοφ, ο πρώτος κάτοχος του 0888-888-888, έφυγε από τη ζωή το 2001.

Ο αριθμός μεταβιβάστηκε στον Κονσταντίν Διμιτρόφ, τον τότε αρχηγό της βουλγάρικης μαφίας. Ο Δημιτρόφ σκοτώθηκε το 2003 όταν τον εκτέλεσε ένας πληρωμένος δολοφόνος από την Ολλανδία. Πίσω του άφησε μια αυτοκρατορία από 500 εκατομμύρια, χτισμένη ολόκληρη από εμπόριο ναρκωτικών.

Η δολοφονία του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως ο Διμιτρόφ σκοτώθηκε από ανταγωνιστές του στη βιομηχανία του εγκλήματος. Οι κυρίαρχες εκτιμήσεις λένε πως τον «έφαγαν» οι Ρώσοι... συνάδελφοί του. Όπως και να έχει, είχε το κινητό του μαζί όταν σκοτώθηκε.

Ο τρίτος κάτοχος του 0888-888-888 λεγόταν ο Κονσταντίν Ντίσλιεβ και το 2005 σκοτώθηκε στη Σόφια έξω από ένα ινδικό εστιατόριο. Τα Μέσα της Βουλγαρίας ανέφεραν πως ο Ντίσλιεβ ήταν ο επικεφαλής μιας σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη. Η υπόθεση της δολοφονίας του είναι ακόμα ανοικτή.

Από τότε και μετά, το νούμερο αποσύρθηκε και δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ποτέ. Η κάτοχος εταιρία δεν το σχολίασε ποτέ.

Για την ακρίβεια, η μοναδική δήλωση που έχει κάνει είναι: «Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Δεν συζητάμε ποτέ για μεμονωμένους αριθμούς...»

makeleio

thumbnailΑυτό που βρήκε στο συρτάρι του φίλου της άλλαξε τη σχέση τους για πάντα (video)
May 26th 2018, 19:29, by VATOLAKKIOTIS

Δεν το περίμενε με τίποτα! 

Ο Blake ξόδεψε μήνες ολόκληρους για να κατασκευάζει μια χειροποίητη μπιζουτιέρα για την κοπέλα του, καθώς όμως η Carly εξέταζε το...

τελικό αποτέλεσμα, σε ένα από τα συρτάρια ανακάλυψε κάτι που θα της άλλαζε τη ζωή για πάντα.

thumbnailΠήγε στα McDonald's και «ξέχασε»... τη φούστα της!
May 26th 2018, 17:44, by VATOLAKKIOTIS

Τι πιο λογικό όταν πας σε ένα μαγαζί με σκοπό το φαγητό να αφήνεις τη φούστα σου.

Η νεαρή κυρία πήγε στα McDonald 's στην περιοχή...

Ίνκα της Μαγιόρκα χωρίς όμως να πάρει χαμπάρι ότι έχει γίνει ρεζίλι.

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild,«Παρήγγειλε ανενόχλητη το φαγητό της και προφανώς δεν γνώριζε ότι η οπίσθια πλευρά της είναι εκτεθειμένη. Η φούστα της ήταν μάλλον στενή και ανέβηκε προς τα επάνω αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της».

Η Αγγλίδα φορούσε μία βραδινή μαύρη μπλούζα, αν και ήταν 11 το πρωί. Μάλλον είχε ξενυχτήσει και ,είτε ξέχασε να φορέσει τη φούστα της,είτε της ήταν μεγάλη και την έχασε στο δρόμο... Μπορεί όμως να της ήταν πράγματι τόσο στενή που να της ανέβηκε προς τα επάνω χωρίς να το πάρει είδηση...

Και έτσι έγινε σάλος


thumbnailChampions League: Η εντεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης – Ποιον άφησε έξω ο Ζιντάν
May 26th 2018, 17:16, by VATOLAKKIOTIS

Δεν διανύει και το καλύτερο φεγγάρι της καριέρας του για να αγωνιστεί βασικός στον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι στην Λίβερπουλ.

«Marca» και «AS», τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά ΜΜΕ της Ισπανίας, αποκαλύπτουν ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν καταστάλαξε στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό του Champions League με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος τεχνικός φέρεται να κάνει την έκπληξη και να αφήνει εκτός τον βασικό επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος δεν διανύει και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, την θέση του θα πάρει ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Η εντεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Ντάνι Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Ράφα Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Ίσκο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ.

thumbnailΘα το κάνετε αμέσως! Και δεν θα πετάτε ποτέ τις λάμπες (video)
May 26th 2018, 16:40, by VATOLAKKIOTIS

Σταμάτησε να πετάει τις παλιές λάμπες και επέλεξε να τις αξιοποιήσει φτιάχνοντας μια σειρά από όμορφα πράγματα...

Δείτε στο βίντεο τη διαδικασία και θα το κάνετε κι εσείς...


thumbnailΜοτοσικλέτα διανύει 500 χιλιόμετρα με… ένα λίτρο νερό!
May 26th 2018, 09:05, by VATOLAKKIOTIS

ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ!!!

Ο βραζιλιάνος εφευρέτης, προωθεί τη δημιουργία του ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον μηχάνημα. Μια πραγματικά μοναδική μηχανή, η οποία μπορεί και...

κινείται μόνο με νερό, παρουσίασε ένας βραζιλιάνος από το Σάο Πάολο.
Το «μαγικό μηχάνημα» μπορεί να ταξιδέψει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, μέχρι και 500 χιλιόμετρα, μόνο με ένα λίτρο νερό. Το όχημα τροφοδοτείται με νερό, το οποίο τοποθετείται σε μια εξωτερική μπαταρία αυτοκινήτου με την οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τη διάσπαση του υδρογόνου από τα μόρια του νερού.

Στο βίντεο, ο Azevedo, όπως ονομάζεται ο εφευρέτης, πρώτα πίνει από το μπουκάλι που κρατά, αποδεικνύοντας ότι είναι πράγματι νερό και όχι κάποιο καύσιμο, στη συνέχεια γεμίζει το κάνιστρο και ξεκινάει την βόλτα του. Ο βραζιλιάνος προωθεί τη δημιουργία του ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον μηχάνημα. «Το πλεονέκτημα αυτής της μοτοσικλέτας, η οποία λειτουργεί με το υδρογόνο που προέρχεται από το νερό, έχει ως αποτέλεσμα από την εξάτμιση, να βγαίνουν μόνο υδρατμοί.

Αυτό είναι διαφορετικό από τη βενζίνη, η οποία «παράγει» μονοξείδιο του άνθρακα», είπε στην κάμερα του δικτύου «Russia Today».

thumbnailΚι όμως τα μωρά έχουν διαφορετικό κλάμα σε κάθε χώρα του πλανήτη
May 26th 2018, 07:54, by VATOLAKKIOTIS

Και όμως, τα μωρά κλαίνε διαφορετικά σε κάθε χώρα. Μία καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, διαπίστωσε πως ο τρόπος που κλαίει ένα βρέφος από...
την Κίνα είναι διαφορετικός απ ότι ένα βρέφος στη Γαλλία.

Η καθηγήτρια Κάθλιν Φέρμκε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μελωδία κάθε γλώσσας καθορίζει και το κλάμα του βρέφους.

«Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά ξεσπούσαν σε κλάματα», λέει η Φέρμκε.

Σύμφωνα με τη γερμανίδα καθηγήτρια οι διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι στις μητρικές γλώσσες μια έννοια που προφέρεται στα γερμανικά με μια μόνο συλλαβή μπορεί να χρειάζεται περισσότερες συλλαβές στα κινέζικα.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα νεογέννητα έχουν αρχίσει αμέσως μετά τη γέννησή τους να καταλαβαίνουν τη μητρική τους γλώσσα – πριν ακόμη προσπαθήσουν να μιλήσουν.

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της καθηγήτριας διεξήγαγε δύο έρευνες. Στην πρώτη, οι ερευνητές μελέτησαν 42 βρέφη από τη Γερμανία και το Καμερούν. Ακολούθησε η δεύτερη, με 55 βρέφη από το Πεκίνο. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν 7 χρόνια, παρόμοιες έρευνες είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Πως τα μωρά της κάθε χώρας κλαίνε με διαφορετικό τρόπο και αυτό οφείλεται στη μελωδία και τους ήχους της κάθε γλώσσας.

govastileto

thumbnailO Kαστοριανός διαιτητής Φωτιάδης στην λίστα για Super League
May 26th 2018, 06:59, by VATOLAKKIOTIS

Μία λίστα με 10 διαιτητές που είναι υποψήφιοι να προβιβαστούν στην Super League, έκανε γνωστό ότι υπάρχει η ιστοσελίδα piazzasports.gr, ωστόσο η έντυπη έκδοση του Sportime, πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπάνω.


Στην στήλη «Κορακίστικα» λοιπόν, το Sportime αποκαλύπτει τα ονόματα των διαιτητών αυτών, μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και αυτό του Καστοριανού διαιτητή Φώτη Φωτιάδη, ο ποίος ως γνωστό, φέτος έχει συμπληρώσει 9 χρόνια στη Β' Εθνική.


Τα υπόλοιπα υποψήφια ονόματα είναι: Γκάμαρης (Αθηνών), Βρέσκας (Ημαθίας), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Φουκάκης (Ηρακλείου), Φωτιάς (Πέλλας), Λάμπρου (Ευβοίας), Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας), Κοτσάνης (Δράμας).
Από εκεί και πέρα πιθανότητες να προαχθούν έχουν ακόμα οι Μακρυπόδης (Αχαϊας) και Μανούχος (Αργολίδας).


Πηγή

sportime.gr

thumbnailΈρχονται μεγάλες αλλαγές στις εκπτώσεις και προσφορές
May 26th 2018, 06:19, by VATOLAKKIOTIS

Από το «μικροσκόπιο» περνάει το υπουργείο Οικονομίας το καθεστώς των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών και ετοιμάζει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο ύστερα από...
διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συζητήθηκε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η γενική γραμματεία Εμπορίου για το νομικό πλαίσιο των προσφορών και εκπτώσεων και αποφασίστηκε η αποστολή του στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους, όπως επίσης και σε επιλεγμένο δείγμα επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Αποφασίστηκε επίσης, κατά την απάντηση της ΕΣΕΕ στη γενική Γραμματεία Εμπορίου, να επισημανθούν τα συμπεράσματα για το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Θέματα τήρησης της νομοθεσίας, όπως εάν τηρείται στην περίοδο των προσφορών ο περιορισμός της πώλησης με χαμηλότερη τιμή μέχρι και του 50% των εμπορευμάτων, ή αν τηρείται διαφάνεια στις μειώσεις τιμών, ή αν προστατεύεται ο καταναλωτής, είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία ζητάει τη γνώμη των εμπόρων το υπουργείο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, ακόμη, η αποστολή σχετικής ενημερωτικής εγκυκλίου στις ομοσπονδίες της ΕΣΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους, καθώς επίσης και ένα κείμενο-πρότυπο για την παροχή συγκατάθεσης για τη χρήση Προσωπικών Δεδομένων από τις επιχειρήσεις με αφορμή την εφαρμογή από την 25η Μαΐου του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι βελτιώσεις στον Νόμο 4469/2017 Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και στον Νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη-Σταθάκη) που προστατεύει την 1η κατοικία και το εισόδημα κάλυψης των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Έγινε ενημέρωση από τη Mπιάνκα Γκλαβάνη, μέλος του ΔΣ της Action Finance Initiative (AFI), για το έργο και τη δραστηριότητα της AFΙ στην Ελλάδα όσον αφορά την παροχή μικροπιστώσεων και τη συμβουλευτική προς τους επιχειρηματίες και συζητήθηκε η ανάπτυξη του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης (30 Μαΐου 2018) που διοργανώνεται από την «Κοινωνική Συμμαχία» ενάντια στην λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, επισημαίνοντας ότι είναι ημέρα δράσης και όχι απεργίας, γι αυτό και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά.

Τέλος, πριν την έναρξη του διοικητικού συμβουλίου, το προεδρείο της ΕΣΕΕ συναντήθηκε με τον βουλευτή Α΄ Αθηνών και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψη του κ. Βασίλη Κικίλια στην ΕΣΕΕ δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης. Στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά θεμάτων για την προστασία του νόμιμα στεγασμένου εμπορίου, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στα μεγάλα αστικά κέντρα και να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας για την ενίσχυση των ΜμΕ, ενώ ταυτόχρονα να ακούσουμε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σημαντικό τα προβλήματα των μικρομεσαίων της αγοράς να τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης για την ανάπτυξη με στόχο την ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας».

thumbnailΓιατί η Αγία μας Εκκλησία αρνείται σε όσους έκαναν Πολιτικό γάμο να γίνουν ανάδοχοι;
May 26th 2018, 05:49, by VATOLAKKIOTIS

Η Αγία μας Εκκλησία δεν τιμωρεί, αλλά νουθετεί, παιδαγωγεί, συμβουλεύει, ορθοτομεί. Όστις εξ υμών τελεί Πολιτικό γάμο, είναι ξεκάθαρο, ο ίδιος εκουσίως και...
αυτοθελήτως θέτει τον εαυτό του «εκτός» του Σώματος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας μας.

Πλην όμως, κάθε ελευθερία επιφέρει και το τίμημα, καί την ευθύνη της.

Όστις επιλέγει, αναφορικά με το ζήτημα του γάμου, να απέχει του Σώματος της Εκκλησίας και «τοποθετεί» τον εαυτό του «εκτός» του Χριστεπωνύμου πληρώματος, ο ίδιος είναι οξύμωρον να «απαιτεί» και να διεκδικεί να συμπεριφέρεται ως μέλος της Εκκλησίας σε άλλα ζητήματα, ως αυτό του αναδόχου δηλαδή στο Μυστήριο του Βαπτίσματος.

Τα Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας δεν είναι προϋποθέσεις και αφορμές άσκησης διαπροσωπικών και διπλωματικών σχέσεων.

Επομένως, πολύ ορθά πράττει η Αγία μας Εκκλησίας και δεν επιτρέπει να γίνει κάποιος ανάδοχος που έχει τελέσει πριν Πολιτικό γάμο, διότι, πρωτίστως, η Εκκλησία σέβεται την ελευθερία του και την «αποστασία» του που ο ίδιος αποφάσισε και δημιούργησε με την τέλεση του Πολιτικού γάμου.

Στον αντίποδα, η Ορθόδοξος Εκκλησία επιτρέπει την τέλεση του Μυστηρίου του Βαπτίσματος στα παιδιά όσων ετέλεσαν Πολιτικό γάμο, καθώς, γίνεται αβίαστα κατανοητό, τα παιδιά αυτά δε φέρουν ευθύνη για τις πράξεις των γονέων τους

ekklisiaonline.gr

thumbnailΜύθος το αδιάβροχο αντηλιακό: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε
May 26th 2018, 05:18, by VATOLAKKIOTIS

Οι δερματολόγοι συνιστούν να βάζετε αντηλιακό είτε έχει ηλιοφάνεια, είτε έχει συννεφιά, καλοκαίρι και χειμώνα, αλλά είναι σίγουρα πιο σημαντικό να μην το ξεχνάτε ποτέ το καλοκαίρι και ειδικά όταν...
είστε σε εξωτερικούς χώρους.

Το να επιλέξετε το καλύτερο αντηλιακό, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο, αφού στην αγορά υπάρχει πληθώρα προϊόντων που μοιάζουν διαφορετικά και οι κατασκευαστές τους υποστηρίζουν ότι είναι κατάλληλα για διαφορετικές χρήσεις.

Διαβάστε 7 βασικές συμβουλές σχετικά με την αγορά αντηλιακού, όπως αυτές προκύπτουν από την μεγάλη έρευνα του thesweethome.com.

1. Ναι, ο δείκτης προστασίας (Sun Protection Factor – SPF) είναι σημαντικός
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αντηλιακά με SPF 60+ δεν λειτουργούν όπως υποστηρίζουν στην ετικέτα τους. Επιλέξτε αντηλιακά με το λιγότερο SPF 30+ και να μην "ντρέπεστε" στο πόσο βάζετε κάθε φορά. Μόνο έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες για ερυθρότητα, ηλιακά εγκαύματα, ρυτίδες, κηλίδες, χαλάρωση του δέρματος και, πάνω από όλα, καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα).

Σκεφτείτε ότι τα αντηλιακά με SPF 50 μπλοκάρει το 98% των ηλιακών ακτίνων που φτάνουν στο δέρμα σας και εκείνα με πιο χαμηλό δείκτη προστασίας μπλοκάρουν λιγότερο ποσοστό. Εξίσου σημαντικό είναι να σας προστατεύει και από τις ακτίνες UVA και από τις UVB. Το κάθε είδος ακτίνας προκαλεί διαφορετικούς τύπους βλάβης στο δέρμα. Σε γενικές γραμμές, οι ακτίνες UVB προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και οι UVA προκαλούν βαθύτερη, πιο μακροπρόθεσμη βλάβη. Και οι δύο ακτίνες -UVA και UVB- συμβάλλουν στον καρκίνο του δέρματος και γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αντηλιακό που μπορεί να μπλοκάρει και τις δύο.

2. Το πώς εφαρμόζετε το αντηλιακό είναι ακόμα πιο σημαντικό!

Σύμφωνα με τους δερματολόγους και με πολλαπλές επιστημονικές εργασίες και μελέτες, θα πρέπει να βάζετε (σε όλο το σώμα σας) κάθε φορά ποσότητα αντηλιακού που θα χώραγε σε ένα σφηνοπότηρο για κάθε μία ώρα που είστε έξω στον ήλιο (πχ ηλιοθεραπεία). Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μόνο 1/4 ή το μισό αυτής της συνιστώμενης δοσολογίας, κυρίως για λόγους οικονομίας, αφού τα αντηλιακά μπορεί να είναι αρκετά ακριβά.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αντηλιακό σας, θα πρέπει να το εφαρμόζετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε έξω και, στη συνέχεια, να επαναλαμβάνετε κάθε μία ώρα και κάθε φορά αφότου μπείτε στην θάλασσα ή/και ιδρώσετε.

3. Δεν έχουν όλα τα αντηλιακά την ίδια μέθοδο προστασίας

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αντηλιακών στην αγορά: φυσικά (τα οποία αντανακλούν τις ακτίνες μακριά) και τα χημικά (που απορροφούν τις ακτίνες προτού αυτές εισχωρήσουν στο δέρμα σας). Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν ακόμη και μια υβριδική έκδοση των δύο.

Σε γενικές γραμμές, τα φυσικά αντηλιακά (εκείνα με οξείδιο του ψευδαργύρου και οξείδιο του τιτανίου στα συστατικά) είναι εκείνα που έχουν την τάση να εμφανίζονται λευκά στο δέρμα. Τα χημικά αντηλιακά, που χρησιμοποιούν οξυβενζόνη και αβοβενζόνη, συνήθως στεγνώνουν στο δέρμα σε μια πιο λεπτή και ξηρή επίστρωση.

4. Δεν υπάρχει επί της ουσίας "αδιάβροχο" αντηλιακό

Όταν αγοράζετε ένα αντηλιακό, η ένδειξη "αδιάβροχο" είναι κάτι σαν αστικός μύθος. Δεν πρέπει ποτέ να βασίζεστε στο ότι το αντηλιακό θα "κολλήσει" στο δέρμα σας ακόμα και αφότου κάνετε βουτιά στην θάλασσα, ή ιδρώσετε. Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) αναφέρει ότι τα αντηλιακά μπορούν να είναι αδιάβροχα μόνο για 80 λεπτά το πολύ μετά την εφαρμογή τους στο δέρμα.

5. Προτιμήστε τα αντηλιακά σε μορφή κρέμας παρά σπρέι

Η ευκολία ενός σπρέι μπορεί να φαίνεται δελεαστική, αλλά η ανομοιογενής εφαρμογή του αντηλιακού είναι σχεδόν σίγουρη. Τα σπρέι αντηλιακά έχουν γίνει δημοφιλή τελευταία, αλλά η σωστή εφαρμογή για την δική σας προστασία έγκειται στο να απλώνετε το υλικό με το χέρι και να το τρίβετε καλά επάνω στο σώμα σας. Επίσης, δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα που βάζετε κάθε φορά, αν χρησιμοποιείτε σπρέι.

6. Είναι μύθος και τα προϊόντα "για ευαίσθητο δέρμα" για τα παιδιά

Σύμφωνα με δύο εμπειρογνώμονες, τον Perry Romanowski και την Patricia Treadwell (χημικός και δερματολόγος, αντίστοιχα), δεν υπάρχει αντηλιακό για ευαίσθητο δέρμα. Είναι απλά ένας ακόμα όρος του μάρκετινγκ. Ο καθένας μπορεί να ερεθιστεί από διαφορετικά πράγματα. Εάν ένα αντηλιακό σας ενοχλεί στο δέρμα, το πιο πιθανό είναι να ευθύνονται τα αρώματα, ή οι χρωστικές ουσίες σε αυτό.

Όσον αφορά τα παιδιά: Πρώτα απ' όλα, τα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο καθόλου. Δεύτερον, τα αντηλιακά στην αγορά για τα μωρά και τα παιδιά είναι βασικά τα ίδια με όλα τα άλλα αντηλιακά, απλά βγαίνουν σε αρώματα πιο φιλικά προς τα παιδιά.

7. Το πιο ακριβό αντηλιακό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο απαραίτητα

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα από τη μελέτη του Sweethome είναι ότι ένα ακριβότερο αντηλιακό δεν είναι πιο αποτελεσματικό από ένα πιο φτηνό.

Τα αντηλιακά που είναι πιο ακριβά συνήθως περιέχουν και ακριβά, αλλά άσχετα με την αντίσταση στον ήλιο συστατικά (π.χ. εκχυλίσματα και αρώματα) τα οποία δεν κάνουν επί της ουσίας καμία διαφορά στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

iatropedia.gr

thumbnailΟ Τροχός της Τύχης αλλάζει χέρια
May 26th 2018, 04:49, by VATOLAKKIOTIS

Είναι από τα παλαιότερα τηλεπαιχνίδια σημειώνοντας τηλεθεάσεις σε όλες τις χώρες που προβάλλεται. Ακόμα και με την επιστροφή του στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο μέσα από τη συχνότητα του STAR,...
ο «Τροχός της Τύχης» σημειώνει ικανοποιητικές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης.

Δεν είναι τυχαίο που το κανάλι της Κηφισιάς όχι μόνο του έδωσε το «πράσινο» φως για να γυρίζει και την επόμενη σεζόν αλλά κατάφερε να τον… γυρίζει αυτός.

Τι εννοώ; Το τηλεπαιχνίδι αλλάζει χέρια και το STAR παίρνει την εκτέλεση παραγωγής του από την εταιρεία που το έκανε για να το πάει… στη δικιά του. Έτσι τον καινούργιο κύκλο του θα τον αναλάβει η εταιρεία παραγωγής συμφερόντων STAR, η «Green Pixel Productions», που θα αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής όπως κάνει και στις υπόλοιπες ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο «Τροχός της τύχης» θα είναι και από τις ελάχιστες… για να μην πω η μοναδική ψυχαγωγική εκπομπή του STAR που θα βρεθεί κάτω από τη… σκέπη του ALPHA, στην Κάντζα.

Αν και η συγκατοίκηση των δύο σταθμών προχωρά με τον ενημερωτικό τομέα του ALPHA να μετακομίζει στις εγκαταστάσεις του STAR, οι ψυχαγωγικές εκπομπές του STAR θα μείνουν εκεί που είναι, δηλαδή στα στούντιο που έχουν ενοικιάσει μέχρι και το τέλος της επόμενης σεζόν.

Η μοναδική -έως τώρα!- εκπομπή του STAR που θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του ALPHA θα είναι μόνο το καινούργιο… απόκτημα της «Green Pixel Productions», ο «Τροχός της Τύχης», ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πού θα γυρίζεται το ριάλιτι «Next Top Model» που σκοπεύει να βγάλει το κανάλι της Κηφισιάς την επόμενη σεζόν.

tvnea.com

thumbnailΠόσα χρήματα πρέπει να έχεις για να είσαι πραγματικά πλούσιος
May 26th 2018, 04:12, by VATOLAKKIOTIS

Πόσο πλούσιος πρέπει να είναι ένας πραγματικά πλούσιος; 

Η απάντηση, φυσικά, εξαρτάται από το ποιος ρωτάει - και αυτές τις μέρες, είναι πολλοί.

Στις παγκόσμιες μεγαλουπόλεις, όπως για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο κ.α., 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι που ζουν με ετήσιο εισόδημα 500.000 δολάρια το χρόνο νιώθουν... φτωχοί.

Με «κομπόδεμα» μόλις 40 εκατομμυρίων δολαρίων και με κοστοβόρα ζωή όπως ιδιωτικά σχολεία, σπίτι στο Hamptons, άλογα και φιλανθρωπίες, ένας εκατομμυριούχος μπορεί να αισθανθεί ότι είναι... «απένταρος»!

Εδώ, λοιπόν, έχουμε την αφοπλιστική απάντηση. Πραγματικά πλούσιος μπορεί να θεωρηθεί κανείς από τα 25 εκατομμύρια δολάρια και πάνω.

Ναι, με εικοσιπέντε εκατομμύρια δολάρια σε επενδεδυμένο πλούτο ίσως αρχίζετε να συγκαταλέγεστε στους πλούσιους.

Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων του πλανήτη, 25 εκατομμύρια δολάρια σημαίνουν άφθονο πλούτο.

Όμως για τους ελίτ ιδιωτικούς τραπεζίτες, είναι κάτι για το προς το ζην.

Αν είχαμε μία κατάταξη για τις θέσεις των πλουσίων θα τους κατατάσσαμε κάπως έτσι:

- Εconomy class: 25 εκατομμύρια δολάρια

- Business class: 100 εκατομμύρια δολάρια

- First class: 200 εκατομμύρια δολάρια

- Private jet: 1 δισ.

Το μέτρο του τι κάνει κάποιον πλούσιο έχει αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το 1994, όταν ο Peter Charrington, παγκόσμιος επικεφαλής της Citi Private Bank, είχε αναφέρει:

«Τα τρία εκατομμύρια θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία σε ολόκληρη τη βιομηχανία».

Σχεδόν 25 χρόνια μετά, ο τρόπος με τον οποίο ορίζουμε την εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία έφτασε τα 25 εκατομμύρια δολάρια.

news

thumbnailΠανελλήνιες 2018: Ο "δεκάλογος" της σωστής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού
May 26th 2018, 03:31, by VATOLAKKIOTIS

Δέκα τρόποι για τους περίπου 100.000 υποψηφίους, προκειμένου να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος και οι σύμβουλοι της επιστημονικής ομάδας Employ αναλύουν στο...
News24/7 τι πρέπει να προσέξουν οι τελειόφοιτοι, αλλά και τι συνήθη λάθη να αποφύγουν

Στη δημοσιότητα δόθηκε εντός της εβδομάδας το νέο μηχανογραφικό για τους περίπου 100.000 υποψηφίους των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων.

Το μηχανογραφικό που διατίθεται online στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gr), προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν άφθονο χρόνο να το μελετήσουν έως και τις αρχές Ιουλίου περίπου (περίοδος κατάθεσης), περιέχει σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Φέτος, τα επιστημονικά πεδία έχουν μειωθεί σε τέσσερα από πέντε που ήταν το 2017, καθώς οι Παιδαγωγικές σχολές είναι πλέον κοινά τμήματα όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι θα έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους να επιλέξουν ανάμεσα στα 26 επιπλέον νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Ωστόσο, η συμπλήρωσή του μηχανογραφικού αποτελεί πολύ σημαντική διαδικασία», εφιστούν την προσοχή οι ειδικοί, καθώς «αποτελεί το εργαλείο, μέσω του οποίου, ο μαθητής εκδηλώνει τις προτιμήσεις και τις επιλογές που θα κρίνουν σε κάποιο βαθμό τη μισή του ζωή». Οπότε είναι σημαντικό ο μαθητής να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιδόσεις του (μόρια), με τις κλίσεις και τις προτιμήσεις του, καθώς και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως η δυνατότητα μετεγγραφής κ.ά.

Το News24/7 απευθύνθηκε στον Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο και τους συμβούλους της επιστημονικής ομάδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρίας Employ, προκειμένου να παραθέσουν - με βάση την πολυετή εμπειρία τους σε χιλιάδες μηχανογραφικά - τα σημαντικά βήματα που πρέπει να εφαρμόσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, έτσι ώστε η επιλογή του να είναι επιτυχημένη.

Τα δέκα βήματα για ένα σωστό μηχανογραφικό

1. Πρωταρχικό βήμα είναι να στηριχτεί ο μαθητής στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του. Είναι το πιο ουσιαστικό βήμα, καθώς ο μαθητής είναι αναγκαίο να προσπαθήσει να τα συνδυάσει με τις δεξιότητες που απαιτεί ο κάθε επαγγελματικός κλάδος (συχνά τα ψυχομετρικά τεστ δίνουν πλήρη εικόνα).

2. Επόμενο βήμα είναι η πλήρης διερεύνηση του μηχανογραφικού δελτίου. Διερευνούμε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα συνδεόμενα επαγγέλματα κ.λπ. Δεν εξετάζουμε μόνο τα τμήματα που γνωρίζουμε ή μας ενδιαφέρουν και αγνοούμε παντελώς τα υπόλοιπα, διότι μπορεί σε κάποιο από τα υπόλοιπα να ανακαλύψουμε ένα τμήμα που μας ταιριάζει, μας αρέσει και ενδέχεται να μας οδηγεί στο επαγγελματικό πεδίο που μας ενδιαφέρει. Οδηγοί σπουδών, όπως το ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στο μέγιστο βαθμό σε αυτό το βήμα, παρέχοντας συγκεντρωμένες όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες.

3. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελούν μόνο δείγμα για τη μελλοντική ζήτηση. Πολλοί μαθητές παραβλέπουν ότι τα μεταπτυχιακά προγράμματα του 2018, ενδεχομένως όταν θα έχουν αποφοιτήσει οι ίδιοι, ενδέχεται να μην υπάρχουν γιατί η εξέλιξη των επιστημών είναι ταχύτατη. Ανατρέχουμε συνεπώς σε αυτά, μόνο για να έχουμε μια εικόνα των σημερινών εξειδικεύσεων.

4. Όσα μόρια κι αν επιτύχουμε, δηλώνουμε τα τμήματα με την υπόθεση ότι έχουμε συγκεντρώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων π.χ. 20.000 μόρια! Αποτυπώνουμε στο μηχανογραφικό τις επιθυμίες μας ασχέτως των μορίων που έχουμε συγκεντρώσει. Δεν χάνουμε κάτι με αυτόν τον τρόπο, ούτε ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να εισαχθούμε στα υπόλοιπα τμήματα που είναι κοντά στη βαθμολογία μας, όπως εσφαλμένα πιστεύουν πολλοί μαθητές. Η σειρά με την οποία δηλώνουμε ένα τμήμα δεν αποτελεί κριτήριο εισαγωγής σε περίπτωση ισοβαθμίας με κάποιον υποψήφιο με τα ίδια μόρια.

5. Ομαδοποιούμε τμήματα με βάση το επαγγελματικό τους δικαίωμα και τα ιεραρχούμε ανάλογα με τις επιθυμίες και τα κριτήρια μας. Για παράδειγμα: Α) Φιλολογίες (Φιλολογίες Ε.Κ.Π.Α., Ιστορικό Αρχαιολογικό Α.Π.Θ., Φιλοσοφίας Πατρών κ.λπ.) Β) Ξενόγλωσσα τμήματα (Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κ.ο.κ.) Γ) Καλλιτεχνικά (Μουσικών Σπουδών, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Κινηματογράφου κ.λπ.).

6. Μετά την ιεράρχηση αυτή, λαμβάνουμε υπόψη και άλλες σημαντικές παραμέτρους, όπως η πόλη φοίτησης, τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας, η αντιστοιχία ενός τμήματος εφόσον δικαιούται μετεγγραφής κ.ά.

7. Δεν παρασυρόμαστε από τα μόρια ενός τμήματος. Η θέση που έχει κάθε σχολή δεν αντικατοπτρίζει πάντα και τις προοπτικές των αποφοίτων της. Υπάρχουν τμήματα που είναι χαμηλά βαθμολογικά και πρακτικά δίνουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με ομοειδή τμήματα που βρίσκονται σε υψηλότερες βαθμολογίες. Αντίστοιχα και τμήματα με υψηλές βαθμολογίες, τα οποία είναι τρομερά κορεσμένα στην αγορά εργασίας. Συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί μαθητές είναι να δηλώνουν τμήματα κατά αύξουσα σειρά των μορίων τους, γιατί θεωρούν πως έτσι δε θα «χαραμίσουν» τα μόρια τους.

8. Δεν υπάρχει καμία σχολή που να είναι «διαμάντι» για όλους τους υποψήφιους. Το γεγονός ότι κατά περιόδους δημοσιεύονται σχετικές μελέτες και έρευνες για τμήματα και επαγγέλματα με θετικές προοπτικές είναι ένα επικουρικό στοιχείο για τις επιλογές μας και όχι το πρώτιστο κριτήριο. Το ότι κάποιος κλάδος αναμένεται να γνωρίσει άνθιση δεν σημαίνει πως εφόσον τον επιλέξουμε, θα εξελιχθούμε κι εμείς παράλληλα σε πετυχημένους επαγγελματίες με «σίγουρη» επαγγελματική αποκατάσταση.

9. Προσέχουμε τα τμήματα που απαιτούν ειδικό μάθημα. Τμήματα με ειδικό μάθημα (π.χ. Αγγλική Φιλολογία) έχουν βαθμούς πρόσβασης αρκετά χαμηλότερους από αυτούς για τους οποίους μας προδιαθέτουν τα μόρια εισαγωγής και συχνά έχουν μεγάλες αυξομειώσεις στη διακύμανση των μορίων τους.

10. Συμπληρώνω και το μηχανογραφικό της Κύπρου. Εφόσον έχω βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο του 10, δεν παραλείπω να δηλώσω τμήματα και από τα δημόσια Κυπριακά Πανεπιστήμια που προσφέρουν θέσεις στους Έλληνες υποψηφίους, καθώς το μόνο που έχω να κάνω είναι να συμπληρώσω το αντίστοιχο μηχανογραφικό. Κατ' αυτόν τον τρόπο, διεκδικώ θέσεις και στην Κύπρο, όπου μπορώ να βρω όλες τις βασικές ειδικότητες.

«Είναι σημαντικό όμως να αναφέρουμε ότι η σταδιοδρομία μας είναι ένας μαραθώνιος και δεν εξαρτάται από το πτυχίο αποκλειστικά. Υπάρχει μια σειρά εξίσου σημαντικών παραγόντων, όπως η μεταπτυχιακή μας εξειδίκευση, οι δεξιότητές μας, το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, ο τόπος απασχόλησης κ.λπ. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύγχρονη αγορά εργασίας είναι μια εποχή διαρκών και ταχύτατων αλλαγών και διαφοροποιείται ταχύτατα με συνέπεια, κανείς να μην μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τις μελλοντικές εξειδικεύσεις, τις αυριανές απαιτήσεις, ακόμη και την ίδια τη φύση πολλών επαγγελμάτων, μιας και η τεχνολογία και οι εφαρμογές της έχουν εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας», καταλήγει ο Δρ. Κότιος.

Γενικές Οδηγίες

1. Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται όσο συχνά θέλει την ιστοσελίδα και να τροποποιεί το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο του.

2. Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε γίνεται δεκτό, ούτε αλλάζει ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.

3. Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει όσα τμήματα επιθυμεί, ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο το πολύ από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

4. Υποψήφιος Εσπερινού ΓΕΛ δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

5. Αν με το σύνολο των μορίων εισάγεται κάποιος σε περισσότερα από ένα τμήματα από αυτά που έχει δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθεί σε αυτό που έχει δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση.

6. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα επιλογής του υποψηφίου, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου.

7. Η αρίθμηση των προτιμήσεών πρέπει να είναι συνεχόμενη ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

8. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Οι Πανελλήνιες 2018 σε αριθμούς

- 74.692 θα είναι οι φετινοί εισακτέοι

- 2.905 επιπλέον εισακτέους κέρδισαν τα πανεπιστήμια με την είσοδο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

- 5% των υποψηφίων προέρχονται από τα ΕΠΑΛ

- 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στις Πανελλήνιες

thumbnailΕπιμνημόσυνη Δέηση και βραδυνή Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Ευαγγελίστρια
May 26th 2018, 02:53, by VATOLAKKIOTIS

Την ΤΡΙΤΗ 29-5-2018 στις 6 μ.μ. στον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός και Επιμνημόσυνη Δέηση για τον τελευταίο Αυτοκράτορα...
Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους υπερασπιστές της Κωνσταντινουπόλεως. Κατόπιν στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Γρεβενών θα γίνει εκδήλωση για την επέτειο της Αλώσεως από τις χορωδίες της Μητροπόλεως καί προβολή της επίκαιρης ταινίας "Παραμύθι χωρίς όνομα".

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-6-2018 στις 9.00 μ.μ. έως 10.30 μ.μ. στον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ θα τελεστεί βραδυνή Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ για τους μαθητές της τρίτης λυκείου που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα αναγνώσει σχετική ευχή για τις επικείμενες εξετάσεις.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

thumbnailΤριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει
May 26th 2018, 01:49, by VATOLAKKIOTIS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε στεριά και θάλασσα θα κυλήσει ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι βοριάδες πρόσκαιρα θα είναι ενισχυμένοι και τοπικά θα...

φτάσουν στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα λόγω της επικράτησης αυτού του πρώιμου μελτεμιού θα πέσει κατά 2 περίπου βαθμούς κυρίως στα ανατολικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

thumbnailΈδειξε το μόριό του στο δικαστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του!
May 25th 2018, 18:31, by VATOLAKKIOTIS

Στόχος του δικηγόρου του ήταν να πετύχει την απαλλαγή του πελάτη του

Άφωνοι έμειναν οι ένορκοι μιας δίκης για το έγκλημα του βιασμού στο...

Νιου Χέιβεν των ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που σίγουρα δεν περίμεναν να δουν ποτέ μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου.

Ο 26χρονος Ντέσμοντ Τζέιμς, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2012 βίασε μια άγνωστή του γυναίκα, στάθηκε μπροστά στο σώμα τον ενόρκων, στο δικαστή και σε δεκάδες άλλα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο δικαστήριο και, μετά από εντολή του δικηγόρου του, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του και τους έδειξε το πέος του για δέκα δευτερόλεπτα.

Ο νεαρός Αφροαμερικανός δεν προέβη στην παραπάνω πράξη για να δείξει την περιφρόνησή του στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται τελείως άδικα από το θύμα.

Η άτυχη γυναίκα είχε καταθέσει στις αρχές πριν από έξι χρόνια ότι ο βιαστής της είχε πέος ελαφρά πιο ανοιχτόχρωμο από το υπόλοιπο δέρμα του και είχε αναγνωρίσει τον Ντέσμοντ Τζέιμς από μια σειρά υπόπτων, με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Τζέιμς, η αναγνώριση εκείνη ήταν λάθος αφού η γυναίκα δεν μπορούσε να δει καλά το πρόσωπο του βιαστή της, αλλά είχε προλάβει να κοιτάξει το μόριό του. Σκοπός της επίδειξης ήταν επομένως να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να είχε βιάσει τη γυναίκα, αφού το δικό του πέος είναι πιο σκούρο από το υπόλοιπο δέρμα του, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει αλλάξει ο ίδιος με τεχνητό τρόπο.

Μπορεί ο δικηγόρος του 26χρονου να θεωρεί το γεγονός αυτό αρκετό για να απαλλαγεί ο πελάτης του, ωστόσο ο εισαγγελέας έχει αντίθετη άποψη, αφού πιστεύει ότι αυτού του είδους οι «κινήσεις εντυπωσιασμού» δεν έχουν την παραμικρή επιρροή στην υπόθεση.

«Έχουν περάσει έξι χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους τριχοφυία είχε τότε στην περιοχή, πώς ήταν ο φωτισμός, τι ακριβώς μπορεί να είχε δει το θύμα στην επώδυνη αυτή στιγμή της ζωής της. Η ενοχή ή όχι του δράστη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο σε αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του» δήλωσε ο εισαγγελέας μετά την παράξενη αυτή επίδειξη.

e-radio.gr

thumbnailΚέρκυρα: Βίαζε και τις δύο ανήλικες αδερφές με τη συναίνεση της μάνας
May 25th 2018, 17:44, by VATOLAKKIOTIS

Είχε καταδικαστεί σε 20ετη φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας και την Πέμπτη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη, για...
κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τον 56χρονο παντοπώλη από τη Νέα Ιωνία του Βόλου που τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη στην Κέρκυρα για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, την οποία είχε πάρει μαζί του διακοπές με τη συναίνεση της μητέρας της!

Στα μέσα Μαΐου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας τον καταδίκασε σε 20ετη φυλάκιση για απόπειρα βιασμού και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής και σε 14ετη κάθειρξη τη 40χρονη «μητέρα» της ανήλικης.

Την Πέμπτη (24/5) ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, άσκησε σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που είχε συμπληρώσει τα 14 όχι όμως και τα 18 χρόνια υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της τέλεσης από πρόσωπο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με οικείο πρόσωπο του ανηλίκου και δεχόταν υπηρεσίες ανηλίκου.

Η περίπτωση αυτή αφορά τη μεγαλύτερη αδελφή (είναι εξαμελής οικογένεια), που είχε δεχτεί και κείνη τις περιποιήσεις του επιχειρηματία από τη Νέα Ιωνίας, όταν ήταν ανήλικη (τώρα είναι 18).

Η υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη είχε αποκαλυφτεί το περασμένο καλοκαίρι όταν ο 56χρονος είχε πάρει στις διακοπές του τη 14χρονη για να εκπληρώσει τις διαστρεμμένες ορέξεις του. Για κακή του τύχη όμως η παρατηρητικότητα των ανθρώπων του ξενοδοχείου είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να ξετυλιχτεί το κουβάρι της αμαρτίας. Από την πρώτη στιγμή εκτός της κακοποίησης της 14χρονης στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν μπει στοιχεία που φανέρωναν ότι ο 56χρονος είχε ξεκινήσει τις άρρωστες ορέξεις του από τη μεγαλύτερη αδερφή, πάντα με τη συναίνεση της μητέρας που αρκούνταν σε λίγα χρήματα και φαγητό προκειμένου να εκδίδει τις κόρες της.

lamiareport

thumbnailΤο αντίο του Βασίλη Οικονόμου στον κουμπάρο του Χάρρυ Κλυνν
May 25th 2018, 16:51, by VATOLAKKIOTIS

Τι λέει ο βουλευτής για τον καρδιακό φίλο του που έφυγε πριν από λίγες ημέρες

Η Καλαμαριά έχασε τον Χάρρυ της κι ο Βασίλης Οικονόμου τον κουμπάρο του.


Ο δημοφιλής ηθοποιός, που οι δικοί του άνθρωποι τον αποχαιρετούν σήμερα, πάντρεψε το 2003 τον βουλευτή της Ν.Δ. και τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου, που είχε παντρευτεί δυο φορές τη Χριστίνα του. Μία με πολιτικό γάμο το 2001 και τη δεύτερη με κουμπάρο τον Χάρρυ Κλυνν, με τον οποίο ήταν καρδιακοί φίλοι, την εποχή μάλιστα που ο Κλυνν μεσουρανούσε.

«Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, μέσω κοινών φίλων, κολλήσαμε. Τότε ήταν μια παρέα, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Δανέζης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Χάρρυ Κλυνν κάπου εκεί και εγώ και, θυμάμαι, μαζευόμαστε στο σπίτι του και συζητούσαμε ατέλειωτα».

«Ο Χάρρυ ήταν προσωπικότητα. Διανοούμενος. Εντονα ανήσυχο πολιτικό πνεύμα, που όλα τα κόμματα του είχαν προτείνει να μπει στους κόλπους τους.

Μέχρι που έφυγε για να ζήσει στην Καλαμαριά, κάναμε πολλή παρέα. Μετά λίγο χαθήκαμε... διαφωνούσαμε και λιγάκι στα πολιτικά» λέει στην «Espresso» ο Βασίλης Οικονόμου και συμπληρώνει:

«Μας συνέδεε η φιλία μας. Εκανε τον κόπο μάλιστα να με παντρέψει πριν αρκετά χρόνια. Ηταν ποιητής, ήταν ζωγράφος, ήταν μεγάλος καλλιτέχνης. Θυμάμαι ώρες ατελείωτων συζητήσεων με τη γλυκιά Χαρίκλεια να φροντίζει τα συμπόσιά μας.

Για μένα θα είναι πάντα ο αγαπημένος φίλος, που θα τον θυμάμαι μέχρι τέλους με αγάπη» εξομολογείται ο βουλευτής της Ν.Δ.

thumbnailΠρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II
May 25th 2018, 16:21, by VATOLAKKIOTIS

Στην περιοχή των Γρεβενών και συνακόλουθα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, όπως και στη γειτονική Αλβανία η εκτροφή αιγοπροβάτων αποτελεί μια από τις κυριότερες οικονομικές δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα.

Μια δραστηριότητα όμως που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τόσο οικονομικής βιωσιμότητας, όσο και ζωοτεχνικά.
Αυτά και πολλά άλλα έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε παράλληλη συνεργασία με τα εφαρμοζόμενα προγράμματα από το αρμόδιο υπουργείο και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Αυτός είναι και ο στόχος του Ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος INTERREG IPA II Cross-Border Cooperation Programme "Greece-Albania 2014-2020".

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη εναρκτήρια συνάντηση (Kick-off) σήμερα 25/5 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, η πρώτη συνάντηση στελεχών και εταίρων του προγράμματος, οριοθετώνταs ουσιαστικά και την έναρξη του έργου.

Εταίροι του προγράμματος είναι:
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (Επικεφαλής εταίρος)
·         Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
·         Agricultural University of Tirana-Faculty of Veterinary Medicine(AL)
·         Regional Development Agency 4 (AL)
 Ως περιοχές εφαρμογής, του έργου ορίζονται οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς και                    Φλώρινας, ενώ στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθούν:

1)     Επιδημιολογική και χωρική ανάλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με ασθένειες που προκαλούν τη μείωση της παραγωγικότητας των εκτροφών.
2)     Ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων για τον κτηνιατρικό έλεγχο των ασθενειών και την αύξηση της παραγωγικότητας των εκτρεφόμενων ζώων με πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση τουλάχιστον σε 60 ελληνικές κτηνοτροφίες μονάδες.
3)     Κατάρτιση και εκπαίδευση του συνόλου των τοπικών κτηνιάτρων και του προσωπικού των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής στις καινοτόμες εφαρμογές.
Το έργο θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κτηνοτροφικού τομέα μέσω:

¾      Περιορισμού των απωλειών του ζωικού κεφαλαίου από ασθένειες
¾      Αύξηση της παραγωγικότητας των ζώων κατά 20-30%
¾      Στοχευμένης-ελεγχόμενης εφαρμογής κτηνιατρικών φαρμάκων που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την παραγωγή ασφαλών για τον καταναλωτή προϊόντων γάλακτος-κρέατος και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 631.136 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, εθνικούς πόρους Ελλάδας και Αλβανίας, ενώ η διάρκειά του είναι δύο χρόνια.


thumbnailΗ απίστευτη αντίδραση παιδιών στην Αφρική όταν βλέπουν drone να πετά
May 25th 2018, 15:42, by VATOLAKKIOTIS

Ο Brandon Smith βρέθηκε στην Uganda για τις ανάγκες γυρισμάτων. Η έκπληξη των παιδιών όταν είδαν για πρώτη φορά drone να πετά είναι μοναδική.

Ο κινηματογραφιστής Brandon Smith επισκέφτηκε την Uganda, την χώρα της Αφρικανικής ηπείρου για τις ανάγκες γυρισμάτων μίας ταινίας με περιεχόμενο την υγιεινή στην Αφρική. Όταν ήθελε να πάρει πλάνα με drone από ένα σχολείο, έμεινε έκπληκτος με τις αντιδράσεις των παιδιών…

Ο Διευθυντής του σχολείου τού ζήτησε να πετάξει το drone για να το δείξει στα παιδιά καθώς μερικά από αυτά δεν το είχαν ξαναδεί. Εκείνος δέχτηκε με χαρά να τους παρουσιάσει πώς λειτουργεί, όμως σίγουρα αυτήν την αντίδραση των παιδιών δεν την περίμενε.

Μόλις το drone απογειώθηκε, τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν και έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Κάποια φοβήθηκαν, άλλα όμως γελούσαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είναι αυτή η ιπτάμενη συσκευή που τους κυνηγά από ψηλά και βουίζει!

«Έγινα μία τοπική δημοσιότητα! Είχε πάρα πολύ πλάκα. Από τότε τα παιδιά με κυνηγούσαν και μου ζητούσαν να πετάξω το drone. Ακόμα και κάποιοι ντόπιοι όταν με έβλεπαν τυχαία στο δρόμο με πείραζαν και μου έκαναν τον χαρακτηριστικό θόρυβο που βγάζει το drone!», περιγράφει ο Brandon Smith στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube.

Δείτε το βίντεο:

πηγη

thumbnailΈνα φέρετρο παρατημένο σε κεντρικό δρόμο!
May 25th 2018, 14:48, by VATOLAKKIOTIS


Επικράτησε πανικός, με τις υπηρεσίες να το μαζεύουν άρον άρον​!

Έχουν δει πολλά στη δημοτική αστυνομία αλλά αυτό ήταν άνευ προηγούμενου !


Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε από πολίτες πως κάποιος ή κάποιοι είχαν αφήσει στην οδό Χάνδακος ένα (αχρησιμοποίητο) φέρετρο. Ήταν στη μέση του δρόμου κι άγνωστο παραμένει ... τι ακριβώς γύρευε εκεί!

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε πανικός, με τις υπηρεσίες να το μαζεύουν άρον άρον και να το απομακρύνουν!

Αναζητείται, πάντως, εκείνος που το τοποθέτησε ή το άφησε με ... νόημα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης !

thumbnailΠως η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έζησε το χειρότερο εφιάλτη την ημέρα του γάμου της μέσα στο νυφικό της
May 25th 2018, 14:09, by VATOLAKKIOTIS

Τον Ιούλιο του 1981, περίπου 600.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά του πλανήτη στο Λονδίνο για να τον παρακολουθήσουν από κοντά το "γάμο του αιώνα".
Συγκεκριμένα, ήταν 29 Ιουλίου, όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την Lady Diana Spencer μπροστά σε 3.500 άτομα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η νύφη επέλεξε να φορέσει ένα μεταξωτό νυφικό, με ταφτά και δαντέλα του οίκου Elizabeth and David Emanuel, το οποίο ήταν στολισμένο με 10.000 πέρλες και είχε μια πολύ μακριά ουρά που έφτανε τα 7,5 μέτρα. Τα μαλλιά της Lady Diana κοσμούσε μια διαμαντένια τιάρα και η ανθοδέσμη της είχε γαρδένιες, κίτρινα τριαντάφυλλα και κισσούς.

Η μόλις 19χρονη τότε Νταϊάνα είχε πολύ άγχος τη στιγμή που θα ανέβαινε τα σκαλιά του καθεδρικού ναού με την επιβλητική ουρά του νυφικού της να ξεχωρίζει από μακριά. Παρόλο που έδειχνε αψεγάδιαστη και λαμπερή, πριν και κατά τη διάρκεια του γάμου, της έτυχαν κάποιες αναποδιές, που θα μπορούσαν να της καταστρέψουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την τελετή, θέλοντας να βάλει το αγαπημένο της άρωμα, έχυσε σχεδόν όλο το μπουκάλι σε ένα σημείο στο μπροστινό μέρος του νυφικού της, με αποτέλεσμα να γίνει λεκές. Καθώς ο λεκές όμως δεν υποχωρούσε, της πρότειναν να το κρατήσει από το σημείο αυτό, έτσι ώστε να μη φανεί στις φωτογραφίες. Επιπλέον, υπέφερε από απίστευτο πονοκέφαλο όλη την ημέρα, εξαιτίας της βαριάς τιάρας που φορούσε.

Εκτός των άλλων, δεν είπε σωστά το όνομα του Πρίγκιπα Καρόλου, την ώρα που αντάλλαζαν τους όρκους στην Αγία Τράπεζα. Βέβαια το λάθος της δεν ήταν τόσο κραυγαλέο, καθώς μπερδεύτηκε με τη σειρά, που θα έπρεπε να πει τα ονόματα, λέγοντας «Φίλιππος Κάρολος Αρθούρος Γεώργιος» αντί για το σωστό, «Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος».

Από ότι φαίνεται οι αναποδιές τυχαίνουν και στους καλύτερους γάμους.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο...


thumbnailΠρόσκληση στην 12η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών
May 25th 2018, 13:57, by VATOLAKKIOTIS

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 & 67 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010), να προσέλθετε  στην  12η  τακτική  συνεδρίαση του   Δημοτικού  Συμβουλίου  Γρεβενών, που    θα   γίνει    στις ...
     30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Θέμα     1ο
Καθορισμός θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών 
Θέμα     2ο
Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022
Θέμα     3ο
Έγκριση του 8ου σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2018, όπως προτάθηκε από την Οικονομική Επιτροπή
Θέμα     4ο
Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Γρεβενών
Θέμα     5ο
Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Γρεβενών
Θέμα     6ο
Έγκριση καταβολής εξόδων κίνησης και δέσμευση (διάθεση) πίστωσης για μετακίνηση του Δημάρχου Γρεβενών Γεωργίου Δασταμάνη και του Αντιδημάρχου Χρήστου Τριγώνη στην Αθήνα
Θέμα     7ο
Έγκριση καταβολής εξόδων κίνησης και δέσμευση (διάθεση) πίστωσης για μετακίνηση της Δημοτικής Συμβούλου Αικατερίνης Πέτρου στην Αθήνα
Θέμα     8ο
Έγκριση καταβολής εξόδων κίνησης και δέσμευση (διάθεση) πίστωσης για μετακίνηση του Αντιδημάρχου Ματθαίου Αδάμου στην Αθήνα
Θέμα     9ο
Αποδοχή τιμολογίων έτους 2017 (Τ.Ε. Σιαμίδης Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.)
Θέμα   10ο
Διαγραφή οφειλής από μίσθωμα Λαϊκής Αγοράς ετών 2007 και 2008 για λόγους υγείας (αίτημα Νικολάου Γιαζιτζίδη)
Θέμα   11ο

Μείωση μισθώματος καταστήματος στην Τ.Κ. Περιβολίου Δήμου Γρεβενών (αίτημα Παναγιώτη Βράκα)
Θέμα   12ο
Παραχώρηση χρήσης του προκατασκευασμένου κτιρίου εντός του αύλειου χώρου του 6ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών Δήμου Γρεβενών (αίτημα Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών)
Θέμα   13ο
Έγκριση ή μη εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου της Τ.Κ. Κυπαρισσίου Δήμου Γρεβενών (αίτημα Βασιλείου Νέστορα του Θεοδώρου)
Θέμα   14ο
Έγκριση χρήσης του ακινήτου που στεγάζονται σήμερα οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών με χειμερινή έδρα τη Λάρισα (Μετακινούμενες Ορεινές Κοινότητες) έως ότου ολοκληρωθεί η μεταστέγασή τους στο νέο κατάστημα
Θέμα   15ο
Έγκριση ή μη μίσθωσης ισογείου καταστήματος – γραφείου εντός της πόλης της Λάρισας για τη στέγαση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών με χειμερινή έδρα τη Λάρισα (Μετακινούμενες Ορεινές Κοινότητες)
Θέμα   16ο
Αποδοχή τιμολογίων έτους 2017


Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Θέμα   17ο
Έγκριση και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου: "Ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Γρεβενών με χρήση γεωθερμίας" (Α.Μ. 41/2018)
Θέμα   18ο
Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών -Τακτοποιητικού εκτέλεσης του έργου: "Ανάπλαση – Αναβάθμιση Οικισμού Τρικώμου"
Θέμα   19ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποπεράτωση Ι.Ν. Νησίου" (Α.Μ. 105/2004)
Θέμα   20ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αγροτική οδοποιία Δήμου Αγίου Κοσμά" (Α.Μ. 21/2005)
Θέμα   21ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Κατασκευή οδού Νεοχώρι - Δίπορο" (Α.Μ. 121/2006)
Θέμα   22ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Οδοποιία 2006" (Α.Μ. 31/2007)
Θέμα   23ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Συντήρηση – Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων ΤΕΕ Δήμου Γρεβενών" (Α.Μ. 56/2007)
Θέμα   24ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αναπλάσεις χώρων Δήμου Θ. Ζιάκα" (Α.Μ. 02/2008)
Θέμα   25ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Συντήρηση εξωτερικών επιφανειών 1ου Δημοτικού Σχολείου" (Α.Μ. 36/2008)
Θέμα   26ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Κατασκευή τριών στεγάστρων" (Α.Μ. 77/2008)
Θέμα   27ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Συντήρηση Δημοτικών Σχολείων Δ.Δ. Κοσματίου και Τρικώμου" (Α.Μ. 84/2008)
Θέμα   28ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Ύδρευση οικισμού Ποντινής" (Α.Μ. 103/2008)
Θέμα   29ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Ανάπλαση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων Δημοτικών Διαμερισμάτων" (Α.Μ. 43/2009)
Θέμα   30ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Βελτίωση Κοιμητηρίων Δ.Δ. Δήμου Γρεβενών" (Α.Μ. 61/2009)
Θέμα   31ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Συντήρηση Δημαρχείου" (Α.Μ. 33/2010)
Θέμα   32ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Μετόχι Σπηλαίου" (Α.Μ. 73/2010)
Θέμα   33ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση δρόμων από θεομηνίες Δ.Ε. Μεσολουρίου" (Α.Μ. 9/2011)
Θέμα   34ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Εσωτερική οδοποιία νότιου τμήματος Δήμου Γρεβενών (έτους 2011) (Α.Μ. 43/2011)
Θέμα   35ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Οικιστική αναβάθμιση και ανάπλαση Οικισμού Κιβωτού" (Α.Μ. 46/2013)
Θέμα   36ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης δυτικού Β τμήματος του Δήμου" (Α.Μ. 24/2014)
Θέμα   37ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Επισκευή φθορών οδοστρωμάτων (ασφαλτικά) διαφόρων οδών δυτικού τμήματος 2015" (Α.Μ. 9/2015)
Θέμα   38ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Επισκευή φθορών οδοστρωμάτων (ασφαλτικά) διαφόρων οδών ανατολικού τμήματος 2015" (Α.Μ. 10/2015)
Θέμα   39ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση τσιμεντοστρώσεων του δυτικού τμήματος του Δήμου" (Α.Μ. 13/2015)
Θέμα   40ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση τσιμεντοστρώσεων του ανατολικού τμήματος του Δήμου" (Α.Μ. 14/2015)
Θέμα   41ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Θ.Ζιάκα και Αγίου Κοσμά" (Α.Μ. 23/2015)
Θέμα   42ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Γρεβενών" (Α.Μ. 25/2015)
Θέμα   43ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Αποκατάσταση καθιζήσεων καταπτώσεων οδών από έκτακτες ανάγκες" (Α.Μ. 15/2016)
Θέμα   44ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Συντήρηση Βελτίωση Κοιμητηρίων του Δήμου" (Α.Μ. 33/2016)
Θέμα   45ο

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: "Συντήρηση επισκευή αθλητικών υποδομών του Δήμου" (Α.Μ. 40/2016)
Θέμα   46ο

Επιστροφή εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή χώρων δασικής αναψυχής στη θέση "Λάτνα" και ανάδειξη μονοπατιού "Παλαιοκνίδη – Κρεμαστός" Δήμου Γρεβενών" (Α.Μ. 65/2013)
Θέμα   47ο
Τροποποίηση Πίνακα Υλοτομίας Δημοτικού Δάσους "Τσερνόκι" Τοπικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων
Θέμα   48ο

Περιορισμός βοσκής που προβλέπεται από τον Πίνακα Υλοτομίας των δασικών τμημάτων 4 και 7 των ετών 2018 και 2019 του Δημοτικού δάσους Γόργιανης της Τ.Κ Κηπουρείου Δήμου Γρεβενών, Ν. Γρεβενών
Θέμα   49ο

Περιορισμός βοσκής που προβλέπεται από τον Πίνακα Υλοτομίας των συστάδων 11α, 11,β, 12α και 16β και των Δ.Τ. 8 και 14 των ετών 2018 και 2019 του Δημοτικού δάσους Μικρολιβάδου Δήμου Γρεβενών, Ν. Γρεβενών

Ειδικά Θέματα
Θέμα   50ο
Έγκριση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Γρεβενών (Δ.Ε.Υ.Α.Γ.), αναφορικά με την 1η τροποποίηση - αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, οικονομικού έτους 2018.
Θέμα   51ο
Έγκριση του απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού Δήμου Γρεβενών» οικονομικού έτους 2017, όπως ψηφίστηκε με την αριθμ. 15/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Κ.Α. & Α.
Θέμα   52ο
Αποδοχή της πρότασης για συνεργασία στο πρόγραμμα "Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας" για την απασχόληση αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων στον Δήμο Γρεβενών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
   Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item