STILIDA NEWS: All items | Greek ADD

STILIDA NEWS: All items

STILIDA NEWS Η καθημερινή σας ενημέρωση  Κρεμάστηκε σε μια ελιά στο αγρόκτημά του May 26th 2018, 08:46, by stilidanews ...

STILIDA NEWS
Η καθημερινή σας ενημέρωση 
Κρεμάστηκε σε μια ελιά στο αγρόκτημά του
May 26th 2018, 08:46, by stilidanews


ekab

Νέα αυτοκτονία στην Κρήτη. Νεκρός βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ένας 71χρονος, στη Ψαρή Φοράδα.
Ο άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε μια ελιά στο αγρόκτημά του. Οι πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι ο άνδρας έμενε μόνος του.
Το άψυχο σώμα του είδαν γείτονές του, σήμερα το πρωί και ειδοποίησαν τις Αρχές.

aftodioikisi.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_49.html#ixzz5GazUCWv8

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΥΜΝΑ – ΟΜΙΛΗΤΗΣ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
May 26th 2018, 07:07, by stilidanews


kke

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_26.html#ixzz5GaadywOl

Στυλίδα: Συνεδριάζει την Παρασκευή 1 Ιουνίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
May 26th 2018, 06:46, by stilidanews


dimos_stilidas

Σας προσκαλώ σε συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημαρχείο Στυλίδας, (Άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ τ. Α.' 87/07-06-2010)) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την 1η Ιουνίου 2018 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα: 11:00 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ: «Καθορισμός αριθμού παραγωγικών αδειών και θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2018».
Σε περίπτωση απουσίας τακτικών μελών παρακαλούνται να ειδοποιηθούν τα αντίστοιχα αναπληρωματικά για να παρασταθούν στην συνεδρίαση.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Ζ.

ΚΟΝΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/1_26.html#ixzz5GaVBmhO3

Στυλίδα: Η κ. Στεργίου Βιργινία ανακοινώνει την υποψήφιοτητά της για το Δήμο Στυλίδας στις επερχόμενες εκλογές
May 26th 2018, 05:40, by stilidanews


Βιργινία Α. Στεργίου

Με συνέντευξή της που θα δώσει στα ΜΜΕ την Τετάρτη 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο “Τσαμαντάνη” η κ. Στεργίου Βιργινία, θα κάνει γνωστό ότι θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Στυλίδας

Η πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Έχω την τιμή να σας προσκαλέσω στη συνέντευξη – ενημέρωση σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές για το Δήμο Στυλίδας.
Η συνέντευξη θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Τσαμαντάνη”.
Η παρουσία σας θα μου δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Βιργινία Α. Στεργίου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_84.html#ixzz5G27mENlJ

Στυλίδα: Επίσκεψη του Χρήστου Σταϊκούρα στο Δήμο Στυλίδας
May 25th 2018, 11:07, by stilidanews


1

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 

Σήμερα, στο πλαίσιο του νέου κύκλου επισκέψεων εργασίας του Βουλευτή Φθιώτιδας και Υπεύθυνου Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στις έδρες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε η έκτη, για το 2018, ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του Δήμου Στυλίδας, στη Στυλίδα.
Συμμετείχαν ο κ. Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής που εκλήθησαν από το Δήμο. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οικοδόμηση συστηματικής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή και τους φορείς, η αξιολόγηση της πορείας επίλυσης των ζητημάτων που ετέθησαν κατά την περυσινή συνάντηση, και η συμβολή του κ. Σταϊκούρα σε αυτή, η επικαιροποίηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της περιοχής, και ο σχεδιασμός βημάτων για την προώθηση, στο μέτρο του εφικτού, της επίλυσης τοπικών προβλημάτων.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν: 

· Ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.
· Ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση και θεσμική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
· Ζητήματα αστυνόμευσης της περιοχής.
· Προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Στυλίδας.
· Τρόποι ενθάρρυνσης και στήριξης της επιχειρηματικότητας.
· Ζητήματα χρηματοδότησης έργων του Δήμου με Κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Σταϊκούρας, συνεχίζοντας τη συστηματικότερη μεθοδολογία συνεργασίας με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, δεσμεύθηκε ότι θα εξακολουθεί να εργάζεται προς την κατεύθυνση προώθησης της επίλυσης των ζητημάτων.

2
3

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_67.html#ixzz5GViCK1Xb

Βίαζε και τις δύο ανήλικες αδερφές ο παντοπώλης – τέρας από τη Νέα Ιωνία
May 25th 2018, 09:45, by stilidanews


1

Είχε καταδικαστεί σε 20ετη φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας και την Πέμπτη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη, για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τον 56χρονο παντοπώλη από τη Νέα Ιωνία του Βόλου που τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη στην Κέρκυρα για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, την οποία είχε πάρει μαζί του διακοπές με τη συναίνεση της μητέρας της!

Στα μέσα Μαΐου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας τον καταδίκασε σε 20ετη φυλάκιση για απόπειρα βιασμού και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής και σε 14ετη κάθειρξη τη 40χρονη «μητέρα» της ανήλικης.

Την Πέμπτη (24/5) ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου, άσκησε σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που είχε συμπληρώσει τα 14 όχι όμως και τα 18 χρόνια υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της τέλεσης από πρόσωπο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με οικείο πρόσωπο του ανηλίκου και δεχόταν υπηρεσίες ανηλίκου.

Η περίπτωση αυτή αφορά τη μεγαλύτερη αδελφή (είναι εξαμελής οικογένεια), που είχε δεχτεί και κείνη τις περιποιήσεις του επιχειρηματία από τη Νέα Ιωνίας, όταν ήταν ανήλικη (τώρα είναι 18).

Η υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη είχε αποκαλυφτεί το περασμένο καλοκαίρι όταν ο 56χρονος είχε πάρει στις διακοπές του τη 14χρονη για να εκπληρώσει τις διαστρεμμένες ορέξεις του. Για κακή του τύχη όμως η παρατηρητικότητα των ανθρώπων του ξενοδοχείου είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να ξετυλιχτεί το κουβάρι της αμαρτίας. Από την πρώτη στιγμή εκτός της κακοποίησης της 14χρονης στο μικροσκόπιο των αρχών είχαν μπει στοιχεία που φανέρωναν ότι ο 56χρονος είχε ξεκινήσει τις άρρωστες ορέξεις του από τη μεγαλύτερη αδερφή, πάντα με τη συναίνεση της μητέρας που αρκούνταν σε λίγα χρήματα και φαγητό προκειμένου να εκδίδει τις κόρες της.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_39.html#ixzz5GVLTadTM

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών
May 25th 2018, 07:08, by stilidanews


Δασικές πυρκαγιές

Ερώτηση για μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και αντιμετώπισης των συνεπειών τους ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το τι θα μπορούσε να προκύψει κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου σε βάρος του δασικού μας πλούτου και των λαϊκών περιουσιών, αν συνυπάρξουν μία σειρά επιβαρυντικοί παράγοντες όπως ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι κ.λπ.Ανησυχία που εκφράστηκε και μέσα από την πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα μας για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία αλλά για ευνόητους λόγους δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Η αγωνία αυτή δεν είναι αβάσιμη, ήδη οι δύο πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία και την Νάξο την επιβεβαιώνουν. Πηγάζει όμως και από τα ίδια τα αποτελέσματα της επικίνδυνης πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση στην πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία, ως συνέχεια της πολιτικής των προκατόχων της από το 1998, που άρχισε να υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός αποδόμησης της πυροπροστασίας γενικότερα, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη επί των ημερών της, όμως για τις τρεις τελευταίες αντιπυρικές περιόδους από τα ίδια τα στοιχεία του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκριτικά με τα συνολικά στοιχεία της περιόδου 2000-2017 προκύπτει ότι:

Καταστράφηκαν 410.992 στέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, το 10% περίπου από το σύνολο των 4.164.701 στρεμμάτων καμένων εκτάσεων της τελευταίας 18ετίας. Ποσοστό που στην πραγματικότητα γίνεται πολύ μεγαλύτερο αν πάρουμε υπόψη ότι τα 2.365.898 στρέμματα το 57% δηλαδή των καμένων εκτάσεων αυτής της περιόδου, καταστράφηκε σε δύο έτη, 2000 και 2007.

Εκδηλώθηκαν 28.729 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ποσοστό 15,5% από το σύνολο των 184.006 αγροτοδασικών πυρκαγιών αυτής της περιόδου, καταδεικνύεται ότι ο δασικός πλούτος της χώρας όσο θα αποτελεί επενδυτικό πεδίο για τα ιδιωτικά συμφέροντα, θα συνεχίσει να μένει απροστάτευτος.

Στην εκτίμηση όμως αυτή συνηγορούν και οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί της δασικής υπηρεσίας και του πυροσβεστικού σώματος που διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφού το ποσοστό που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία των δασών είναι της τάξης του 0,035%.

Ενώ ο ΜΟ της μείωσης των δαπανών για το πυροσβεστικό σώμα, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τους προϋπολογισμούς των ετών 2015, 2016, 2017, 2018 της σημερινής κυβέρνησης, σε σχέση με τον τελευταίο προϋπολογισμό προ οικονομικής κρίσης του 2009, διαμορφώνεται στα 121.193.043, ευρώ και είναι μεγαλύτερος από τον μ.ο. των μειώσεων της τελευταίας 10ετίας που είναι 118.878.723 ευρώ.

Συνέπεια αυτών των μειώσεων είναι η παντελής απουσία προληπτικών μέτρων στα δασικά οικοσυστήματα με δασικούς δρόμους, αντιπυρικές ζώνες, υδατοδεξαμενές και η δυσχερή λειτουργικότητα του ΠΣ στον κατασταλτικό τομέα, αφού διατηρείται ένας επιβαρυμένος στόλος πυροσβεστικών οχημάτων με το 55% περίπου να είναι πέραν της 20ετιας, χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, με εργαζόμενους τριών ταχυτήτων και με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι από την εκδήλωση πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο και γενικότερα για τη θωράκιση της πυροπροστασίας της χώρας;».

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_25.html#ixzz5GUjoaYAm

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ 10.00 π.μ.
May 24th 2018, 13:46, by stilidanews


pako
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ 10.00 π.μ.

Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλους αυτούς που είναι θύματα της ίδιας βάρβαρης πολιτικής και συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στον κοινό αγώνα.

Να συσπειρωθούμε γύρω από το Σωματείο και να διεκδικήσουμε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, ούτε ένα δικαίωμα μας. Τώρα που η εργοδοσία προχώρησε στο πούλημα της εταιρίας. Κανένας μόνος του συνάδελφοι.

Τη δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζουν όλοι μαζί, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, τα επιμελητήρια με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες τη νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας.

Θέλουν να αποδεχτούμε την μοίρα που μας ετοιμάζουν και να μείνουμε γονατισμένοι, να θυσιάσουμε όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει ακόμα για χάρη της αύξησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ανάγκη να μην παρασυρθεί κανένας εργαζόμενος από την προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη δήθεν μεταμνημονιακή εποχή που έρχεται αφού δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή των μισθών και των δικαιωμάτων που τσακίστηκαν αυτά τα χρόνια.

Αντίθετα θα ενισχυθεί η αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια και την επιτήρηση της ΕΕ. Η ανάπτυξή τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Δεν θα αλλάξει η κατάσταση που βιώνουμε στους τόπους δουλειάς με τους μισθούς πείνας, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, την ανασφάλιστη εργασία. Θα συνεχιστεί η φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.

Αυτά που χάθηκαν τα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ ΜΕΤΑ) έστησαν μια συμμαχία προθύμων και ετοιμάζουν φιέστα στις 30 του Μάη καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να παλέψει δηλαδή ο φτωχός λαός για τα αιτήματα και το πλαίσιο της μεγαλοεργοδοσίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη να περάσουν χωρίς αντιδράσεις όλα τα μέτρα της κυβέρνησης που περιλάμβανε το τρίτο μνημόνιο, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, οι περιορισμοί του δικαιώματος στην απεργία. Αυτόν τον δρόμο στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Για μας τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Από κάθε χώρο δουλειάς στέλνουμε ισχυρό μήνυμα: Η Ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας! Αγωνιζόμαστε με επίκεντρο τις ανάγκες μας για:

1. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

2. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

3. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

4. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

5. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

6. Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

7. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

8. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

9. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Όλοι στην απεργία στις 30 Μάη και στην συγκέντρωση Πλ. Πάρκου 10.00 π.μ.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/30-1000.html#ixzz5GQVofIZL

Άλλαξε χέρια η χαρτοβιομηχανία ΠΑΚΟ
May 24th 2018, 10:50, by stilidanews


pako

Αλλαγή σελίδας για μια ιστορική βιομηχανία της Φθιώτιδας – Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την ιδιοκτησία της επιχείρησης να έχει έρθει σε συμφωνία με ξένους επενδυτές για την μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

H Xαρτοβιομηχανία ΑΝ.ΒΛ.ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της ΠΑΚΟ Α.Ε. ξεκίνησε να λειτουργεί το 1960.
Η κεντρική μονάδας παραγωγής βρίσκεται στην Πελασγία Φθιώτιδος. Μεγαλομέτοχος της εταιρείας είναι η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ) Ελένη Κολιοπούλου, η οποία έκανε και το σημαντικό αυτό deal για το μέλλον της χαρτοβιομηχανίας.Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στην UNIPAK EΛΛΑΣ που ανήκει στον όμιλο Frem Industrial Group SAL.

Σχετική ενημέρωση έχει αποσταλεί από τις 9 Μαΐου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την οποία η UNIPAK ΕΛΛΑΣ που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και μεταποίηση συσκευασιών (χαρτοκιβωτίων) από κυματοειδές χαρτόνι, αποκτά τον έλεγχο του συνόλου της επιχείρησης ΠΑΚΟ ΑΕ που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χαρτιού συσκευασίας, κυματοειδούς χαρτονιού κ.ά.

H χαρτοβιομηχανία ΑΝ.ΒΛ.Κολιόπουλος Α.Ε. μια από τις ιστορικές εταιρείες του κλάδου –σ.σ. ιδρύθηκε το 1960- είναι καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής χαρτιού συσκευασίας, κυματοειδούς χαρτονιού (φύλλου) και χαρτοκιβωτίου όλων των τύπων, πρωτοπόρος στην ανακύκλωση ελληνικού παλαιοχάρτου. Το σύνολο της παραγωγής της προέρχεται από 100% ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και διατίθεται στην εγχώρια αγορά σε άλλες επιχειρήσεις χάρτου ή μεταποιείται από την ίδια. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί είναι τα αποκόμματα χαρτού από βιομηχανίες ή από κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία προμηθεύεται εξ΄ ολοκλήρου από την εγχώρια αγορά.

Στη χρήση του 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ο τζίρος της ΠΑΚΟ ανήλθε σε 21,34 εκατ. ευρώ από 21,1 εκατ. ευρώ το 2015, τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν σε 2,466 εκατ. ευρώ από 2,587 εκατ. ευρώ το 2015, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 18.328 ευρώ από κέρδη 279.564 ευρώ, ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας κατά την 31η/12/2016 ανήλθε σε 17,636 εκατ. ευρώ από 17,352 εκατ. ευρώ το 2015.

Η UNIPAK HELLAS S.A. που ιδρύθηκε το 2010 και διαθέτει εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου INDEVCO η holding εταιρεία του οποίου είναι η Frem Industrial Group SAL, ειδικεύεται στην κατασκευή και μετατροπή ευρείας γκάμας συσκευασιών από κυματοειδές χαρτόνι για τις ευρωπαϊκές αγορές. Στη χρήση του 2015 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η Unipak εμφάνισε πωλήσεις 22,748 εκατ. ευρώ από 22,695 εκατ. ευρώ το 2014, μικτά αποτελέσματα 3,162 εκατ. ευρώ από 2,993 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 342.206 ευρώ έναντι 129.663 ευρώ το 2014.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_71.html#ixzz5GPmmgrDh

Εκλογές : Απλό κουίζ λογικής!
May 24th 2018, 10:16, by stilidanews

1

Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη* 

Προ ημερών, στις 23/05/18 στη Βουλή, είχαμε πάλι πολύ ντόρο με τις γνωστές κομματικές αντεγκλήσεις. Και ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εκλογών. Οι μεν τώρα, οι δε τότε.

Αλήθεια, πότε θα γίνουν οι εκλογές; Μα είναι απλό κουίζ λογικής σε λαϊκό τηλεπαιχνίδι. Συλλογιστείτε και συμπεράνετε μόνοι σας: 
Α. ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ: 

1/ Αυγ 18 : «Βγαίνουμε» από τα μνημόνια . Μεγάλο επικοινωνιακό χαρτί (βέβαια οι πραγματικές συνέπειες για μετά το Μνημόνιο… άστα να πάνε, τα μέτρα ισχύουν, και ο δανεισμός με μεγαλύτερο επιτόκιο).

2/ ενδεχόμενο να επιτευχθεί μείωση του χρέους . Επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Εάν είναι μείωση, σημαντικό, εάν είναι επιμήκυνση υποδεέστερο, αλλά επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Υποβόσκει μία εκτίμηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πιέσεις συναλλαγής της μειώσεως του χρέους, με το όνομα των Σκοπίων και η εντύπωση είναι, ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. Το Οικονομικό και Κομματικό αντί του Εθνικού.

3/ Συμφωνία ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν θα γίνει, επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Θα προβληθεί σαν ΒΕΤΟ, ισάξιο του Καραμανλή.

4/ Ιαν 19 μείωση συντάξεων, αρνητικό επικοινωνιακό.

5/ Μάιος 19, Ευρωεκλογές, χαλαρή ψήφος, ευκαιρία για τιμωρητική ψήφο κατά των μεγάλων κομμάτων και αμέσως μετά από τη μείωση των συντάξεων, που όποιος είναι κυβέρνηση θα υποστεί και την μεγαλύτερη φθορά. Αρνητικό επικοινωνιακό.

5/ Αυτοδιοικητικές εκλογές φθινόπωρο του 2109. Με τοπικά κριτήρια, με μικρή σχετική επικοινωνιακή αξία, σε συνδυασμό με πιθανές βουλευτικές ενδεχομένως.

6/ Ιαν 20 μείωση αφορολογήτου, αρνητικό επικοινωνιακό γεγονός.

7/ Αρχές του 20 εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας, με δυνατότητα ανατροπής της κυβερνήσεως και εκ νέου βουλευτικές εκλογές. Κανένα κόμμα δεν θα ήθελε να είναι κυβέρνηση τότε. Το πλεονέκτημα επιλογής το έχει εν πολλοίς, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

8/ Κίνδυνος Ειδικού Δικαστηρίου. Εάν βγει η ΝΔ μπορεί να κινήσει διαδικασία Ειδικού Δικαστηρίου, για διαπραγμάτευση και 3ο Μνημόνιο. Με τη διεξαγωγή και δεύτερων βουλευτικών εκλογών, παύουν οι τυχόν ποινικές διώξεις πολιτικών. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το διάστημα μεταξύ των δυο βουλευτικών εκλογών να είναι μικρό, δλδ κοντύτερα προς την εκλογή του ΠτΔ.

9/ Όταν το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, είναι κάτω των 8 μηνών, δεν έχει δημιουργηθεί αντίδραση προς τους κυβερνόντες. Εάν θεωρούμε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε η διακυβέρνηση της ΝΔ, να διαρκέσει κάτι περισσότερο από 8 μήνες, έως τις επόμενες εκλογές.

10/ Οι Πρόσφατες Κυβερνητικές υποσχέσεις για διακανονισμό αγροτικών χρεών, υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, επιστροφή αναδρομικών, και συνεχής παροχολογία δίνουν οσμή εγγύτητας προς τις εκλογές.

Β. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου των εκλογών το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ον: Δεν συμφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Συσσωρεύονται πολλά αρνητικά, μεγάλη φθορά και κανένα θετικό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ον: Δεν συμφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές (Μάιος 2019). Μειώσεις, αλληλεπίδραση χαλαρότητας ψήφου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ον : Η καλύτερη περίοδος θα ήταν από Σεπ ΄18 έως Δεκ ΄18.

-Συνυπάρχουν τα περισσότερα θετικά και απομειώνονται τα αρνητικά.

-Επειδή το μήνα Σεπτέμβριο αποφεύγεται να γίνονται εκλογές, ειδικά όσο επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος.

-Επειδή από τα μέσα Νοεμβρίου ερχόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του χρόνου, (κλείσιμο έτους, προϋπολογισμός, εορταστική περίοδος , εγγύτητα περικοπών).

-Επειδή οι εκλογές προκηρύσσονται τουλάχιστον 30ημέρες πριν.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Μας μένει το τέλος Οκτώβριου με αρχές Νοεμβρίου 2018 (προκήρυξη τέλη Σεπτεμβρίου), και αν λάβουμε υπόψη και την 28η Οκτωβρίου, οι Κυριακές που μένουν είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα περάσει από την δύσκολη βάσανο των αναφερομένων διαδικασιών. Μάλλον θα δούμε μια δεξιά παρένθεση.

Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει στις δυσκολίες του Ιανουαρίου του ΄19, με νωπή εντολή, σε μια επανάληψη του ΄15, φθαρμένος, κουρασμένος, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμη ένα επικοινωνιακό αφήγημα.

Μια Υπηρεσιακή, Οικουμενική Κυβέρνηση, 3 μηνών και πλέον, είναι μία περίπτωση που ευνοεί την ΝΔ, ίσως και το κοινωνικό σύνολο, αλλά δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ με στενά κομματικά κριτήρια.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ : Οι εκλογές τη περίοδο αυτή δεν ευνοούν την ανάδειξη και συγκρότηση νεοδημιουργουμένων κομμάτων και τον προεκλογικό αγώνα των μικρών κομμάτων, γεγονός που συμφέρει τα παλαιά μεγάλα κόμματα, περιορίζοντας τις παράπλευρες διαρροές.

Το ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Είναι πάντα υπαρκτός, αλλά απρόβλεπτος παράγοντας. Πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να αξιολογείται σαν εν δυνάμει παράμετρος.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ: Εκλογές στο τέλος Ιουνίου – αρχές Αυγούστου 2018, αποτελεί το σενάριο του απόλυτου αιφνιδιασμού, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει προβάλλοντας μόνο τους «αγαθούς» σχεδιασμούς και προθέσεις του.

Αυτό, ενώ είναι στην ψυχολογία του τυχοδιωκτισμού του, δεν είναι μέσα στην κυρίαρχη και βαρύνουσα ψυχολογία του, της πετυχημένης πρώτης φοράς αριστεράς. Μόνο μια τακτική αναγκαιότητα (μέσα σε έναν ευρύτερο στρατηγικό υπολογισμό) θα τους οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Η σφοδρή φιλόδοξη επιθυμία του να ολοκληρώσει την τετραετία, προσκρούει σε αντικειμενικά αδιέξοδα.

«Δεν βγαίνουν τα κουκιά» θα του έλεγε από τα βάθη του χρόνου και την αιωνιότητα, γραφική παλιά καπνισμένη καραβάνα, σύγχρονη των προπατόρων του.

Και το γλαφυρό: Οι μεν που φωνάζουν ΤΩΡΑ, θέλουν ΤΟΤΕ και οι δε που δηλώνουν ΤΟΤΕ, θέλουν ΤΩΡΑ!

Ευάγγ. Αθανασιάδης *Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/05/blog-post_32.html#ixzz5GPeoSI6c

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item