pestanea: Πορείες ήταν και τελείωσαν - Σημαδεύτηκαν από κρανοφόρους, μπογιές και χημικά με πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ | Greek ADD

pestanea: Πορείες ήταν και τελείωσαν - Σημαδεύτηκαν από κρανοφόρους, μπογιές και χημικά με πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ

pestanea ...για όλη την οικογένεια Πορείες ήταν και τελείωσαν - Σημαδεύτηκαν από κρανοφόρους, μπογιές και χημικά με πετροπόλεμο με τα ...

pestanea

...για όλη την οικογένεια

Πορείες ήταν και τελείωσαν - Σημαδεύτηκαν από κρανοφόρους, μπογιές και χημικά με πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ
https://pestaneagr.blogspot.com/2018/05/blog-post_4101.html
May 30th 2018, 10:34

Πορείες ήταν και τελείωσαν. Σημαδεύτηκαν βέβαια από μικροεπεισόδια αλλά ήταν από τις πιο μικρές σε διάρκεια πορείες και ίσως σε συμμετοχή, κυρίως από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ όπως συνηθίζει είχε κόσμο και ήταν η πρώτη πορεία που έφτασε στην Βουλή. Ακολούθησε εκείνη της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, νεαροί πέταξαν μπογιές στο υπουργείο Οικονομικών, και στην συνέχεια κάποιοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στην οδό Φιλελλήνων. Εκεί έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης και τους απώθησαν.
Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια στην οδό Φιλελλήνων
Νωρίτερα, ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξαν μπουκάλια με μπογιές προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Αμέσως επενέβησαν τα ΜΑΤ και τους απώθησαν.



Νωρίτερα, ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκε στους διαδηλωτές και τους διοργανωτές της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αυγά. Οι άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έσκισαν το κεντρικό πανό. Μετά την καταδρομική αυτή επίθεση εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι διαδηλωτές ετοίμασαν όπως πάντα τα δικά τους συνθήματα για την σημερινή κινητοποίηση. Ξεχωρίζει το… «Αβάπτιστο Μνημόνιο» που είναι στο κραβάτι του Προκρούστη.


Το ΠΑΜΕ είχε πολύ κόσμο. Μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία ως συνήθως.

«Καμία αυταπάτη. Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και η Αλέκα Παπαρήγα στην συγκέντρωση


Ποιοι απεργούν σήμερα

– Σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων των Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

– Για την Πέμπτη 31 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

– Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Παράλληλα, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

– Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.


– Σε 24ωρη απεργία προχωρεί στις 30 Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

– Από την πλευρά της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018. Αυτό θα γίνει με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 – 13:00. Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμφωνούν και συνυπογράφουν την διεκδίκηση των αιτημάτων. Όπως αυτά αναγράφονται στην ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

– Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
πληροφορίες από newsit.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/9mD4j1

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item