Άνεμος Αντίστασης: Ανακλήθηκαν 3 απολύσεις στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ...Ήθελαν να τους διώξουν γιατί έφτιαχναν σωματείο | Greek ADD

Άνεμος Αντίστασης: Ανακλήθηκαν 3 απολύσεις στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ...Ήθελαν να τους διώξουν γιατί έφτιαχναν σωματείο

Άνεμος Αντίστασης Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας Ανακλήθηκαν 3 απολύσεις στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ...Ήθελαν να τους διώξουν γιατί έ...

Άνεμος Αντίστασης

Αντίσταση μέχρι την τελική νίκη του λαού μας

Ανακλήθηκαν 3 απολύσεις στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ...Ήθελαν να τους διώξουν γιατί έφτιαχναν σωματείο
http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/06/3.html
Jun 1st 2018, 19:26


Σωματείο εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ
Σήμερα μετά την άμεση, δυναμική και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στη Μ.Κ.Ο άρσις ανακλήθηκαν οι τρεις απολύσεις μελών του υπό σύσταση σωματείου εργαζομένων και της προσωρινής διοικούσας. Οι συνάδελφοι συνεχίζουν από σήμερα κανονικά τη δουλειά τους. Μας ανακοινώθηκε ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν για 2 μήνες, ενώ για τους υπόλοιπους/ες συναδέλφους στις ίδιες δομές θα ανανεωθούν για 6 μήνες. Η επιλογή αυτή εξακολουθεί για εμάς να αποτελεί, προφανώς, διακριτική μεταχείριση. Στο σύνολο έξι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί και η Διοίκηση έχει προχωρήσει σε δίμηνη ανανέωση των συμβάσεων προκειμένου να «αξιολογηθεί» εκ νέου το έργο τους και να «συμμορφωθούν» ως προς τις υποδείξεις της εργοδοσίας.
Ανοίγει λοιπόν σήμερα αντικειμενικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για όλους τους εργαζόμενους/ες, οι οποίοι/ες προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς το . Οι συνεχείς (και συνεχόμενες) συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εργασιακή ανασφάλεια δυσχεραίνει την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων μας, σε μια εργασία που σχετίζεται με ανθρώπινους πληθυσμούς και έχει αναβαθμισμένη σημασία.
Η ανάκληση των απολύσεων είναι νίκη των εργαζομένων, που οφείλεται στα άμεσα αντανακλαστικά, την οργάνωση και τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.Δεν αποδεχόμαστε την υπογραφή συμβάσεων πολλών ταχυτήτων μεταξύ των εργαζομένων.Διεκδικούμε συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους/ες.
Τι αφορούσαν οι απολύσεις
Εχθές 31.5.2018 ανακοινώθηκε η απόλυση τριών συναδέλφων μας. Δύο συνάδελφοι από το safe zone Σχιστού και ένας εργαζόμενος από το home project, πρώην εργαζόμενος Σχιστού. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε σε άλλους τρεις εργαζόμενους των Safe Zones ότι η σύμβασή τους θα ανανεωθεί αρχικά για δύο μόνο μήνες, προκειμένου να «αξιολογηθεί» εκ νέου το έργο τους και να «συμμορφωθούν» ως προς τις υποδείξεις της διοίκησης.
Θεωρούμε ότι οι απολύσεις και η διακριτική αυτή μεταχείριση είναι εκδικητική καθώς οι εργαζόμενοι είναι ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση Σωματείου εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις, μέλη της προσωρινής διοίκησης του και η μη ανανέωση αυτή γίνεται δύο βδομάδες μετά τη συνάντηση του υπό σύσταση σωματείου με τη Διοίκηση. Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι κατά βάση εργαζόμενοι στο safe zone του Σχιστού και έχουν αποδείξει εμπράκτως την υπεύθυνη στάση τους κατά την παροχή της εργασίας τους στο δύσκολο πεδίο των safe zones και ακολουθώντας πιστά τον κώδικα δεοντολογίας της Άρσις σχετικά με την προστασία των ανηλίκων.
Καμιά σύσταση ή προειδοποίηση δεν προηγήθηκε, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι εν μία νυχτί να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία ενώ είχαν ήδη δηλώσει τη θέληση τους να συνεχίσουν την εργασία τους μετά από σχετική πρόταση της Διοίκησης.
Θεωρούμε τις απολύσεις άκυρες και εκδικητικές λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης ως μέλη του υπό σύσταση Σωματείου.
Η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δεν θα περάσει!
Απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων και θέλουμε τους συναδέλφους πίσω στις θέσεις εργασίας τους. Η υπεύθυνη στάση τους απέναντι στους εξυπηρετούμενους στα safe zone είναι γνωστή σε όλους μας και τέτοιες κινήσεις θα μας βρουν απέναντι νομικά και αγωνιστικά.
Το νέο οργανωτικό μοντέλο της Διοίκησης προτάσσει προσχηματικές «αξιολογήσεις» για να φιμώσει τους εργαζόμενους που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που απολύονται εκδικητικά.
Ανάκληση των απολύσεων
Συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όλους τους εργαζόμενους
Υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/h6dwSf

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item