ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ: All items | Greek ADD

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ: All items

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ   Εμείς οι ανόητοι... May 26th 2018, 17:10, by kristien Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης   Δεν είναι "ανόητοι&quo...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ
 
Εμείς οι ανόητοι...
May 26th 2018, 17:10, by kristien

Περιγραφή: cid:image003.jpg@01D3F52B.975EAF00


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

 Δεν είναι "ανόητοι" οι Έλληνες που αντιτίθενται αποφασιστικά στο απλόχερο μοίρασμα πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρων χιλιετηρίδων, επειδή κάποιοι την καπηλεύονται για μερικές δεκαετίες.


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος από την Θεσσαλονίκη, έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (25 Μαΐου 2018), μίλησε για το Σκοπιανό. Είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και τα εξής: «Και μιας και βρίσκομαι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, να το πω κι αυτό, διότι ακούω ορισμένους που λένε "μην παραδώσετε"... Εδώ εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι, το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους, όχι από εμάς» .....«Κάποιοι ανόητοι λένε "πάτε να δώσετε"... Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε!».
Θα μπορούσε κανείς να δείξει κατανόηση για την εξαιρετικά δεινή θέση του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι βρίσκεται με τρία πιστόλια στον κρόταφο (Αμερικής, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ) προκειμένου να «λύσει» εδώ και τώρα, το πρόβλημα των Σκοπίων που δημιουργήθηκε από την δεκαετία του 1950. Πολύ βιαστικά, όπως-όπως. Πετώντας βορά σε ανιστόρητους, άπληστους και πονηρούς κλέφτες, ιστορική αλήθεια, πολιτιστική κληρονομιά και πραγματικότητα.

Δεν είναι όμως σωστό να αποκαλεί «ανόητους» τους Έλληνες που αντιτίθενται αποφασιστικά στο απλόχερο μοίρασμα πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρων χιλιετηρίδων, επειδή κάποιοι την καπηλεύονται για μερικές δεκαετίες.
Και η Ελλάδα χρησιμοποιεί για το εσωτερικό της δεκάδες ονόματα αλησμόνητων πατρίδων. Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Χαλκηδόνα και πάει λέγοντας. Για δική της, εσωτερική χρήση. Δεν διανοήθηκε ποτέ να μετονομαστεί σε Μικρά Ασία ή Νέα Μικρά Ασία για να δείξει φανερά και με συνταγματική κατοχύρωση, αλυτρωτικές βλέψεις παρ΄ όλο που υπάρχουν πραγματικές και υπαρκτές αλησμόνητες πατρίδες! Δεν είναι ψεύτικες, ούτε δημιούργημα φαντασίας όπως εκείνες των Σκοπιανών!

Εμείς οι «ανόητοι» μελετάμε το κατά Αριστοτέλη «Το όνομα μας, η ψυχή μας». Όπως ακριβώς είπε η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου στην Αμφίπολη πριν από λίγες μέρες: «Το όνομα είναι η αιχμή του δόρατος γιατί τα Σκόπια θα είναι Η ΧΩΡΑ Μακεδονία, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μια περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα Σκόπια θέλουν το μονοπώλιο του ονόματος; Υπάρχει και στην Βουλγαρία μικρή περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Βουλγαρία, όπως υπάρχει και η δική μας Μακεδονία που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Ελλάδα. Γιατί αυτή η εμμονή στο μονοπώλιο του ονόματος από τα Σκόπια;»

Εμείς οι «ανόητοι» λοιπόν βλέπουμε πως οι Σκοπιανοί κλέφτες της ιστορίας, προφανώς με πάρα πολύ γερές «πλάτες», επιμένουν να τοποθετούν νάρκες στην μελλοντική ειρηνική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών δημιουργώντας αλυτρωτικές υποθήκες με πλαστά οράματα προς μελλοντική χρήση.
Εμείς οι «ανόητοι» βλέπουμε πως μπορεί οι Σκοπιανοί να εξασφαλίζουν «αναγνώριση» από ολόκληρο τον κόσμο (είπαμε, έχουν πολύ "γερές πλάτες"), αλλά χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδος, παραμένουν διάσημοι κλέφτες της ιστορίας για κάθε μορφωμένο άνθρωπο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας!
Εμείς οι «ανόητοι» θεωρούμε πως κάθε εκλεγμένος πολιτικός είναι υποχρεωμένος να καταφεύγει σε δημοψήφισμα όταν τίθενται τόσο σοβαρά θέματα, όπως το μοίρασμα πολιτιστικής κληρονομιάς μερικών χιλιετηρίδων.


Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο δικός μας πρωθυπουργός, θεωρεί «ανόητους» τους περισσότερους Έλληνες οι οποίοι διαφωνούν με την «υποχρεωτική» λογική του. Αν φοβάται τους «πιστολέρο», απλά ας παραιτηθεί! Στην απίθανη περίπτωση που πιστεύει ότι οι «ανόητοι» είναι ελάχιστοι, ας κάνει δημοψήφισμα! Δεν μπορεί όμως να μοιράζει με το ζόρι την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρων χιλιετηρίδων. Δεν είναι ούτε προσωπική, ούτε οικογενειακή του περιουσία!

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό μας, όλοι όσους αποκαλεί «ανόητους», τυχαίνει να είναι αυθεντικοί, γνήσιοι και πραγματικοί Έλληνες πατριώτες. Είτε προέρχονται από την ανά τον κόσμο διασπορά (Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), είτε προέρχονται από την Ελλάδα (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας).  Με το συμφέρον της Ελλάδος πάνω από όλους και πάνω από όλα. Μακριά από κομματικές σειρήνες. Με συναίσθηση ευθύνης απέναντι σε πολιτιστική ιστορία ολόκληρων χιλιετηρίδων. Με σεβασμό απέναντι στην μοναδική πολιτισμική ταυτότητα που κληρονομήσαμε.

Οι «ανόητοι» δεν θα διστάσουν να ξαναβγούν αυθόρμητα στους δρόμους. Σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Και πιστεύω πως θα βγουν τόσοι, όσους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει για την Γάζα ούτε ο δικτάτορας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη - μια πόλη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων!




thumbnailΓΑΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΡΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕΡΟΣ Α- ΠΟΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ; -ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
May 26th 2018, 13:36, by kristien

Στην πατριδα μας για πρωτη φορα στα παγκομια χρονικα γινεται πολεμος χωρις παραδοσιακα οπλα. 

Εχουμε κανονικα νεκρους απο τον πολεμο, ομως αυτη
την φορα δεν ειμαστε αντιμετωποι με οπλα, αρματα, αεροπλανα, πλοια κλπ.

Οι παναρχαιοι εχθροι αλλαξαν τα μεσα του πολεμου και μετεφεραν τα πεδια των μαχων, σε αλλα επιπεδα.


Οι μαχες γινονται σε πνευματικο, ηθικο, κοινωνικο, οικονομικο, διαδικτυακο επιπεδο. 

Αυτο το εκαναν διοτι διαπιστωσαν επι τοσους αιωνες οτι ειναι πολυ δυσκολο να νικησεις ολοκληρωτικα τους Ελληνες. 

Για να εχουμε ελπιδες να επιβιωσουμε ως εθνος χρειαζομαστε συμμαχους. 


Η μοναδικη πραγματικη συμμαχος χωρα του εθνους μας εχει αποδειχτει οτι ειναι η Συρια. 


Ενας λαος που δεν γνωριζει την πραγματικη του ιστορια και ποιος ειναι ο πραγματικος του συμμαχος, τοτε δεν εχει καμια ελπιδα να επιβιωσει.  
Ποτε να μην ξεχναμε οτι ο Πατερας του Ασαντ ο Χαφεζ κατα την Ελληνοτουρκικη κριση του 1987 ηταν ο μονος αρχηγος κρατους ο οποιος παρεταξε τα συριακα στρατευματα στα τουρκοσυριακα συνορα ενω δηλωσε οτι εαν γινει πολεμος μεταξυ Ελλαδος και τουρκιας τοτε θα χτυπησει την τουρκια
Η Συρια λοιπον ηταν η μοναδικη χωρα στον κοσμο που κατα την κριση του Μαρτιου το 1987, οταν πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου ζητησε βοηθεια, και αμεσως ο Χαφεζ Ασαντ παρεταξε τα στρατευματα της πατριδας του, στα συνορα με την Τουρκια.
Κανενας αλλος δεν μας υποστηριξε σε αυτην την πολυ δυσκολη στιγμη.
Στο ιδιο μηκος κυματος και ο γιος του ο Μπασαρ Ασαντ με τον πατερα του Χαφέζ για αυτο εκτος των ενεργειακων και των οικονομικων συμφεροντων τα οποια εχουν οι νεοταξιτες στην Συρια, ενας ακομη λογος ο οποιος επιτιθονται στην Συρια ειναι οτι ειναι ο μοναδικος πραγματικος συμμαχος των Ελληνων.


Μεχρι να δημιουργησουμε τις νεες πραγματικες Ελληνιδες αυτες που ηδη υπαρχουν ειναι πολυ λιγες για την δημιουργια-επιβιωση του νεου πραγματικου Ελληνικου εθνους.


Με την καταπαυση του πυρος, αμεσως ολοι οι γνησιοι Ελληνες θα πρεπει να ενεργησουν ωστε να ερθουν σε επαφη με τον Συριακο λαο, για να ξεκινησουν οι γαμοι των Ελληνων με τις Συριες πολεμιστριες.


Οι ντυμενες, οι ηθικες, οι ηρωιδες Συριες θα ειναι τα θεμελια επανω στα οποια θα δημιουργησουμε το εθνος μας εκ του μηδενος. 
 

Για οσους δεν γνωριζουν στην Συρια υπαρχουν και Συριες χριστιανες. 
 

 
Σε αυτην την εποχη της απολυτης παρακμης υπαρχουν οι εξαιρεσεις οι οποιες επιβεβαιωνουν τον κανονα. 
 
 
 
 
Υπαρχουν γυναικες οι οποιες δεν εχουν σαπισει απο την σεξουαλικη διαφθορα. 
 
 
 
 
Το αποτελεσμα ειναι να στεκονται με πολυ μεγαλη ηθικη, με παρα πολυ μεγαλη αξιοπρεπεια και να συμβαλλουν τα μεγιστα στην επιβιωση της πατριδος τους.
 
 
 
 
Γυναικες οι οποιες με την γεναιοτητα τους εξευτελισαν πολλους απο τους δηθεν "αντρες" του δυτικου κοσμου, οι οποιοι εχουν σαπισει απο την μοδα-νεα ταξη και ειναι ανικανοι σε ολα.
 
 
 
 
Στην σημερινή εποχη υπαρχουν ακομη γυναικες ανθρωποι, με πολυ μεγαλη αξια και τιμη. 
 

 
Αυτές είναι οι Συριες γυναικες οι οποιες πολεμουν με μεγαλη γενναιοτητα στην Συρια την νεα ταξη πραγματων.
 
 


Γυναίκες σε διαφορες ηλικιες οι οποιες δεν κανουν σεξουαλικες ανωμαλιες για να μολυνθουν, αλλα ζουνε με την σκεψη πως θα πολεμησουν οσο το δυνατον καλυτερα ώστε να συνδραμουν στην απελευθερωση της πατριδος τους από τους νεοταξιτες.
 
 
 
 
 
Ολες αυτές οι γυναικες ζουνε με τον κίνδυνο να σκοτωθουν.
 
 
 
 
 
Τα βραδια δεν κανουν αισχρες πραξεις οπως οι ραγιαδοπουλες αλλά κοιμουνται μαζι με τα το οπλο τους.
 
 
 
 
 Αυτο γιατί το οπλα τις προστατευει απο τον εχθρό, και με αυτα θα υπερασπιστουν την Συρια.
 
 
 
 
Αυτες οι πανεμορφες γυναίκες αντί να επιθυμούν να γινουν μητερες, εκπαιδεύονται να αποφύγουν τον θάνατο, και παραλληλα το πως θα εξοντωσουν τους εχθρους της πατριδας τους.  
 
 
 
 
 
 
Γυναικες με τιμη και αξιοπρεπεια οι οποιες δεν σαπισαν απο την σεξουαλικη διαφθορα και την μοδα. 
 
 
 
 
Για αυτό είναι σε θεση να προσφερουν τα μεγιστα στην πατριδα τους, την Συρια.
 
 
 
 
Οι Συριοι παραμενουν ελευθεροι, σε αντιθεση με εμας που σκλαβωθήκαμε, εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας. 
 
 
 
 
 
Οι Συριες Γυναικες εχουν φυσικη ομορφια, και όχι ψευτικη με πλαστικες, μακιγιαζ κλπ. 
 
 
 
 
 
Μην ξεχνατε ότι συμφωνα με τους πατερες της Εκκλησιας το βαψιμο είναι εωσφορικη πλανη και κατα συνεπεια μεγαλη προσβολή προς τον Θεο.
 
 
 

Οι Συριες αμαζονες εχουν το καταλληλο dna, διοτι ειναι πολυ ηθικες, με υψηλες αξιες και εχουν το γονιδιο του πολεμιστη.
 



Ολα αυτα την ιδια στιγμη που οι ραγιαδοπουλες σερνονται μεσα στον βουρκο της σεξουαλικης διαφθορας και εγιναν η αιτια να αργοσβηνει το ιερο ελληνικο εθνος. *



















Οι ντυμενες γυναικες εχουν αξιοπρεπεια, ενω το πιο βασικο ειναι οτι δημιουργουν υγιεις ερωτικες επιθυμιες και γεννουν Ηρωες, Αγιους και Αγιες.  


Αυτο γινοταν εδω και αιωνες. 


Στον αντιποδα οι γυμνες γυναικες και οσες απο αυτες αξιζουν δημιουργουν ακαθαρτες ορμες με αποτελεσμα την ανεξελεγκτη σεξουαλικη διαφθορα. 


Οι συνεπειες τρομερες και Δυσβασταχτες. 


Αυτο διοτι προκαλουν ανηθικοτητα, χυδαιοτητα, αμαθεια, ανομια, αταξια, αδικια, απωλεια της εθνικης κυριαρχιας, παρανομα - προδοτικα
μνημονια,καταλυση του συνταγματος, ανεργια, αστεγους, αυτοκτονιες και εισβολεις.  



Η συμμαχια Ελλαδας και Συριας είναι κατι παρα πολύ σημαντικο για την επιβίωση και των δυο εθνων,  
 
 
 
 
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΛΩΝ
ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΠΛΑΝΗΤΗ.
 
 

Ενα ακομη ιστορικο παραδειγμα για την συνεχεια του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου στον μεσαιωνα ηταν η αντιγραφη των Σπαρτιατικων κοινωνικων προτυπων και νομων απο της ηρωικες Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της ΜΙκρας Ασιας.

Οι προγονοι μας αξιοποιωντας την τεραστια αγαπη τους και τις γνωσεις τους για τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο, στα πλαισια της επιβιωσεως του ενδοξου Ελληνικου-ρωμαικου κρατους υιοθετησαν το Σπαρτιατικο πρωτυπο.



Οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας αποτελουσαν τον κορμο του Ελληνικου (ρωμαικου) στρατου.
 


 
Εδωσαν  τους πιο γεναιους Ελληνες στρατιώτες σε κάθε εποχη,για την Ελληνικη αυτοκρατορια.




 
Οι οικογενειες αυτές κατειχαν μονιμος τα ανωτατα στρατιωτικα αξιωματα της αυτοκρατοριας.




 
Φυσικα αυτές κατειχαν και όλα τα αλλα ανωτερα, και των μεσαιων βαθμιδων αξιωματα της στρατιωτικης ιεραρχιας. 



Ολες αυτές οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μ. Ασιας στο περασμα των αιωνων εχασαν εκατοντάδες η και χιλιαδες συγγενείς στα πεδια των μαχων. 

 

Επισης καποια απο τα μελη των οικογενειων αυτων εμεναν αναπηροι σε ολη τους την ζωη.



 
 
Εκατοντάδες χιλιαδες μελη των οικογενειων αυτων πεθαναν αιχμάλωτοι στα χερια των Αγαρηνών.
 



Αυτό γινοταν διοτι οταν ηταν αιχμάλωτοι οι ιεροι προγονοι μας στα χερια των αγαρηνων δεν δεχοταν ποτε να αλλαξουν πιστη-εθνικοτητα, οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας και από Ελληνοχριστιανοι, να γινουν Αραβοσαρακηνοι.
 


Για αυτό πεθαιναν στα χερια των εχθρων μας κατω από φρικτα βασανιστήρια.
 



Οι ηρωες Ελληνες στρατιωτικοι της Μ.Ασιας, μαζι με τους εξωτερικούς, εχθρούς, ολους εκεινους τους αιωνες αντιμετωπιζαν και τους Εσωτερικούς εχθρούς.
 


Αυτοι ηταν οι Αλλοδαποι αξιωματούχοι, της πολιτικης "αριστοκρατιας" της Κωνσταντινουπόλεως.
 

Εκεινοι  χωρις να πολεμουν, επιθυμουσαν να ασκουν των ανωτατη εξουσια, για να διαλυσουν την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.
 



Ηθελαν οι πολιτικοι ευνούχοι, να δινουν διαταγες από τα παλατια, την ωρα που οι ηρωες Ελληνες  
ματωναν,εχαναν της ζωες τους, εμεναν αναπηροι και επεφταν αιχμάλωτοι, στα πεδια των μαχων για την Ελλαδα.
 

Οι πολιτικοι αλλοδαποι αξιωματούχοι, της Βασιλευουσας, είναι οι προγονοι , αρκετων σημερινων "πολιτικων ".



Οι ευνούχοι της πολιτικης 
αριστοκρατιας εκαναν ολους εκεινους τους αιωνες, ότι περνουσε από το χερι τους,για να καταστρεψουν οριστικα την αυτοκρατορια και το εθνος.



Οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας σε καμια περιπτωση δεν δεχοταν να θυσιάζονται, επι τοσους αιωνες για την Ελλαδα και να τους κυβερνουν ανθέλληνες εβραιοι αλλοδαποι προδοτες,

Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο, σε ολη την παγκοσμια ιστορια μια αυτοκρατορια όπως η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια,με βασεις τον Πλατωνα, τον Χριστο, την ηθικη ζωη, να διαλυθει ολοσχερως μεσα σε 42 χρονια αριθμος ρεκόρ.
 
 


Μεσα σε 42 χρονια από τον θανατο του Βασιλειου του β,οπου η Ελλαδα ειχε φτασει στο απογειο της δυνάμεως της ,από την ημερα που ειχε δημιουργηθεί το εθνος των Ελλήνων.
 



Η πολιτικη "αριστοκρατια", ειχε διαλυσει εντελως τον Ελληνικο στρατο ειχε αφαιρεσει την ανωτατη πολιτικη,στρατιωτικη εξουσια από της Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, κατεστρεψαν ολες της υποδομες του στρατου,και του κρατους. 
 
 



Εφτασαν μεχρι να βαλουν στον αυτοκρατορικο θρονο έναν δικο τους τον Κωνσταντινο Δουκα. 
 
 

Οι προγονοι μας οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας εκτος απο τους εξωτερικους εχθρους ειχαν και τους εσωτερικους.

Για αυτο για να προστατεψουν το dna τους, αλλα και την εθνικη τους υποσταση εκαναν παντοτε γαμους αναμεταξυ τους με βαση το παραδειγμα της αρχαιας Δωρικης Σπαρτιατικης πολιτειας. 

Στην Μικρα Ασια κατοικουσαν εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες, μελη των στρατιωτικων οικογενειων. 

Οι μεγαλυτερες στρατιωτικες οικονενειες ηταν οι Φωκαδες, οι Δαλασηνοι, οι Μελισσηνοι, οι Αργυροι,
Οι Σκληροι, οι Κομνηνοι κλπ.


Επειδη ομως η Ελληνικη-Ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν το μοναδικο κρατος στον κοσμο που δεχτηκε τοσες πολλες επιθεσεις απο τοσους πολλους διαφορετικους λαους επι πολλους αιωνες εκαναν μια προσεκτικη επεκταση αυτου του μετρου δια λογους εθνικης επιβιωσεως. 

Ουδεποτε αλλη αυτοκρατορια δεχτηκε τοσες πολλες επιθεσεις απο τοσους διαφορετικα εθνη απο τον τεταρτο αιωνα μεχρι και τον Απριλιο του 1204 μ.χ.



Οι προγονοι μας για να επιβιωσουν εξαιτιας των αμέτρητων εχθρων, εκαναν συμμαχιες με ξενους λαους και ειδικα στο θεμα των γαμων με ενα μικρο μερος του Αρμενικου λαου.


Στα πλαισια των συμμαχιων αυτων παντρευοταν αλλοδαπες αρμενισες ηθικες χριστιανες γυναικες.
 


Οι γαμοι μεταξυ Ελλήνων και αλλοδαπών είναι μια παναρχαια επιτυχημενη συνταγή, που βοηθα τα μεγιστα στην επιβίωση του Ελληνικου εθνους. (1)



 
Ενα μικρο μερος των αρμενιων, που ειχαν γινει
χριστιανοι, για αρκετους αιωνες ηρθε εζησε μαζι μας, και πολεμησε γενναια διπλα μας στα πεδια των μαχων, για την ελευθερια, για την δοξα, για την προστασια,της Ελληνοχριστιανικης- ρωμαικης αυτοκρατοριας.
 

Μετα από τοσο καιρο διπλα μας οι Αρμενιοι,
απεκτησαν 
τον μεγαλυτερο τιτλο τιμης για το εθνος τους.

Αυτος ηταν το δικαιωμα να κανουν γαμους με τα μέλη των Ελληνικών στρατιωτικών οικογενειών.
 
 
Οι Αρμενιοι ειχαν αποδειξει επανειλημμένα,την γενναιοτητα τους στα πεδια των μαχων. 

Απο τετοιου είδους γαμους μεταξυ Ελλήνων και Αρμενιων, προεκυψαν οι γνωστοι Ελληνοαρμενιοι, Ιωαννης Τζιμισκης, ανηψιος του Ελληνα αγιου του Νικηφορου του β Φωκα, και ο Βαρδας Σκληρος.

 
Ενας μερος των αρμενιων διαπιστωσε ότι η μεγαλυτερη τιμη σε ολο τον κοσμο ειναι να γινεις χριστιανος και να εισαι σύμμαχος και συμπολεμιστης των κορυφαιων του κοσμου των Ελληνων-ρωμαιων του μεσαιωνα.
 

Οι αρμενιοι πολεμώντας γεναια διπλα στους Ελληνες,
απεκτησαν το δικαιωμα να κανουν γαμους και συγγενικούς δεσμούς με της Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας.



Μην ξεχνατε ποσοι αρμενιοι σκοτωθηκαν, στα πεδια των μαχων διπλα στους Ελληνες εκεινη την επόχη,  


 
Οι Αρμενιοι, το θεωρουσαν ως την μεγιστη τιμη που εχει γινει ποτε στην φυλη τους, ως την μεγαλυτερη ιστορικη επιτυχια ολων των εποχων για το αρμενικο εθνος.
 

Οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες, εδιναν πολύ μεγαλη σημασια στο να κανουν γαμους μεταξυ τους, ωστε να εξασφαλισουν, οτι θα συνεχισουν να βγαζουν ηρωες στο περασμα των αιωνων. 

Ηταν καθαρα θεμα προστασιας του dna


Διαφορετικα το Ελληνικο εθνος θα ειχε αφανιστει.
 

Από αυτους τους γαμους των αριστοκρατικων Ελληνικων οικογενειων της Μικρας Ασιας, αναμεταξύ τους, ειχαμε όλα τα εχεγγυα, για την δημιουργια τοσων πολλών Ελλήνων ηρωων.


Οι ηρωΐδες χριστιανες πολεμίστριες Γυναίκες στην Συρία.


Γυναίκες του Αραβικού Συριακού Στρατού


*Απο ολες τις προαναφερομενες εξαιρειται ενα μερος με βαση τις παγκοσμιες μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον και μηδεν αγαν. 

thumbnailΟ "ετερόκλητος όχλος" κατά Τσίπρα και οι "παραπληροφορημένοι, χαζοί και αμόρφωτοι" κατά Μπουτάρη, θα γεμίσουν τις πλατείες για το Σκοπιανό, τις 6 Ιουνίου.
May 26th 2018, 13:25, by kristien

Όσοι δεν σέβονται τη βούληση του λαού, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει τις 6 Ιουνίου - Νέα συλλαλητήρια 6 Ιουνίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Νέες κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό προετοιμάζονται για τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή τις εξελίξεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος και ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν εντατικά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
Η δήλωση Νίμιτς έγινε μετά την ολοκλήρωση του β' γύρου των συνομιλιών Κοτζιά-Ντιμιτρόφ υπό τον ίδιο στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Για τις κινητοποιήσεις τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους».
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία" δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».





infognomonpolitics

thumbnailΣυγχαρητήρια «κομμουνιστές» της «νομιμότητας»
May 26th 2018, 13:23, by kristien



Στο όνομα του «φασιστικού τέρατος» ηρωοποιήσατε το σύγχρονο τέρας: του 4ου Ράιχ…

 Η Λυδία Λίθος των λόγων είναι η ΠΡΑΞΗ… 

Και αν κρίνουμε από την ΠΡΑΞΗ που ακολούθησε την ΥΣΤΕΡΙΑ των Λόγων που καταδίκαζαν τον προπηλακισμό του Μπουτάρη εύκολα συμπεραίνουμε τούτο:
'Ότι το ενορχηστρωμένο θέατρο της λυσσώδους καθεστωτικής βίας και τρομοκρατίας εναντίον ενός βίαιου συμπτώματος της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ λαϊκής ΟΡΓΗΣ, δεν αποσκοπούσε μόνο στο στιγματισμό και αφορισμό των λαϊκών αντιδράσεων, αλλά και στην ηρωοποίηση των πιο μοχθηρών καθεστωτικών βιαστών (των πλέον πωρωμένων δωσίλογων και αδίστακτων ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ- Μπουτάρης)…

Αυτή η αφηνιασμένη στήριξη του Μπουτάρη και από τους «υποτιθέμενους» εχθρούς του (τους «κομμουνιστές» της «νομιμότητας» και τους «κομμουνιστές» σταρ της καθεστωτικής δημοσιογραφίας), στο όνομα της καταδίκης της ΒΙΑΣ (καταδίκη της αντι-βίας των θυμάτων και νομιμοποίησης της ΒΙΑΣ των θυτών), αλλά και στο όνομα της καταδίκης του «τέρατος» της «ακροδεξιάς» και του «φασισμού», αυτός ο σεληνιασμός τους, ηρωοποίησε το ΤΕΡΑΣ του σύγχρονου φασισμού, αυτού που ζούμε: της Νέας Τάξης… 

Και ήταν τέτοιο το ξέπλυμα και η ηρωοποίηση του Μπουτάρη,ανάλογη του βαθμού ΥΣΤΕΡΙΑΣ κατά των συμπτωμάτων της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, που φτάσαμε στη υπέρτατη βέβηλη πράξη των «αριστερών» πολιτικών απατεώνων: Στο εμπορικό και εμετικό πολιτικό σώου ΤΑΥΤΙΣΗΣ του Μπουτάρη με το σύμβολο της λαϊκής αντίστασης, το Γρηγόρη Λαμπράκη… 

Ιδού η ΠΡΑΞΗ των λόγων σας κύριοι της «κομμουνιστικής» σας «νομιμότητας»:
 Ένας πολιτικός τυχοδιώκτης και φανατικός εκτελεστής των «συμβολαίων θανάτου» του σύγχρονου φασισμού (4ο Ράιχ), ΟΧΙ μόνο να εμπορεύεται τα αγωνιστικά σύμβολα του αριστερού κινήματος, αλλά να επιδιώκεται και η ΤΑΥΤΙΣΗ του με αυτά τα σύμβολα: Δηλαδή ο ολοκληρωτικός εξευτελισμός και των αγωνιστικών συμβόλων της ιστορίας μας… 

 

Και το άκρων άωτον αυτής της δόλιας και γλοιώδους πλαστογραφικής αυθάδειας είναι η ΠΡΑΞΗ της αλητείας των «αριστερών» κυβερνητικών ανδρεικέλων: Η ΚΟΙΝΗ (Τσίπρα-Μπουτάρη) κατάθεση κόκκινων γαρυφάλλων στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη… 
Τέτοια πολιτική κερδοσκοπία και ασέλγεια στη Μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη: Οι δωσίλογοι του σύγχρονου φασισμού, οι καθεστωτικοί «μπράβοι» των νέων αποικιοκρατών να σφετερίζονται τη Μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε από καθεστωτικούς «μπράβους», μιας άλλης όμως εποχής… 

Και αυτά όλα με το ρητορικό ένδυμα καταδίκης της ακροδεξιάς…
 

Οι σύγχρονοι «μπράβοι» του 4ου Ράιχ επελαύνουν και κατασπαράζουν κακουργηματικά τα ΠΑΝΤΑ, με λάβαρο την πολιτική ΥΣΤΕΡΙΑ εναντίον των παλιών «μπράβων», εναντίον των ακροδεξιών κατασκευασμάτων… 

Αυτή την ΑΠΑΤΗ ζούμε σήμερα με χορηγούς και σκηνοθέτες τις δυνάμεις της νεοταξικής «αριστεράς» και αυτές του «κομμουνισμού» της «νομιμότητας»Οι πλέον χρήσιμες δυνάμεις για το κατοχικό μας καθεστώς. Ακόμα και τον Μπουτάρη κατάφεραν να ξεπλύνουν και να ηρωοποιήσουν… 

Το ΜΕΤΩΠΟ συναλλαγής Τσίπρα-Μπουτάρη, Μέτωπο της νέας αποικιοκρατίας, αποτελεί έργο δικό τους: Αυτών των «κομμουνιστών» της «νομιμότητας», οι οποίοι αναπαράγουν και κυκλοφορούν όλα τα σύγχρονα ιδεολογήματα του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου, της Νέας Τάξης… 

Από αυτήν την άποψη, εάν δεν υπήρχε το σύμπτωμα της λαϊκής ΟΡΓΗΣ (προπηλακισμός Μπουτάρη) θα έπρεπε να εφευρεθεί, αξιοποιώντας την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΡΓΗ των Ποντίων… 

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι όταν η λαϊκή ΟΡΓΗ κοχλάζει και δεν έχει ακόμα ανυψωθεί σε κάποια έμβρυα πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης, τότε οι καθεστωτικές προβοκάτσιες αποτελούν σύνηθες φαινόμενο… 





resaltomag

Άκουγα πριν λίγες μέρες τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου να λέει ….…
May 26th 2018, 13:20, by kristien

Κύριοι Βουλευτές

·       Άκουγα πριν λίγες μέρες τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου να λέει ….…

·       Έπρεπε όμως,  ο κατά τα άλλα συμπαθής Κρητικός βουλευτής  κ. Κεγκέρογλου  να γνωρίζει.
Ότι  από την εποχή του φασιστοειδούς γερμανο-βιετναμέζου Ρέσλερ, η Ελλάδα μετετράπη σε υπό διάλυση χρεωκοπημένη επιχείρηση της οποίας εκποιούνται τα υπάρχοντα.

                                                   

·       Μετετράπη σε υπό διάλυση χρεωκοπημένη επιχείρηση της οποίας εκποιούνται τα υπάρχοντα,  από την εικονιζόμενη Μέρκελ.

                                                       
·       Με την τότε Αυστριακή ΥΠ.ΟΙΚ. Μαρία Φέκτερ, την "κυρία" "επί των τιμών της  Μέρκελ, την πραγματική σε όλα της " Hund", ελληνηστί κύωνα,  (που θυμίζει γερμανίδα φύλακα κρεματορίου του έργου του Ρομπέρτο Μπενίνι «η ζωή είναι η ωραία») , να ουρλιάζει:
"the Greeks must starve".  
                                                   
·       Και με τον απόλυτα συμμετέχοντα εναντίον μας,  αμερικανό τότε υπουργό οικονομικών,  να μας παίζει τον καλό!!

·      Θυμίσω επίσης ότι το φασιστοειδές Ρέσλερ προσπάθησε να μας κλέψει ακόμα και τον ήλιο μας ..., κλέβοντας και όλα τα Ελληνικά χωράφια!!

·       Δεν αμφισβητείται  η καλή του πίστη του κ. Κεγκέρογλου,  όταν, αφού επιτυγχάνονται ως είπε τα (τερατώδη) πρωτογενή πλεονάσματα,  πρότεινε αντί του ξεπουλήματος,  την αξιοποίηση της περιούσιας και των πάντων για το ασφαλιστικό σύστημα .

·       Η δήλωση του όμως δείχνει πλήρη άγνοια των στόχων της κατοχής.  Που είναι η δήμευση των πάντων.
Δημόσιου και Ιδιωτικού πλούτου.   Με «σάλτσα» την  δήθεν έγνοια τους,  για άλλα  πλην των ξεπουλημάτων , χρήσιμα ή όχι διαρθρωτικά μέτρα.

·       Γι αυτό και συνεχίζεται η άγρια φορολογία και η νέα «αχρείαστη» και ούτε κανμε τον καταργηθέντα «αυτόματο  κόφτη» (που τον κατάργησαν γιατί ήθελαν οπωσδήποτε την)  νέα ληστεία των συντάξεων. Που η άγρια φορολογία και η κλοπή ληστεία των συντάξεων που «μηδενίζουν» την ρευστότητα στην αγορά,αποκλείουν κάθε ανάπτυξη.

·       Παράλληλα με την συνεχιζόμενη κοροϊδία των κατοχικών δημοκρατών για το (απόλυτα ψευδές) χρέος.

Θα επανέλθουμε στο θέμα.
Ευριπίδης Μπίλλης

Οι χρήστες κάνναβης ( χασίς ) είναι εκ φύσεως αντιεξουσιαστές .
May 26th 2018, 13:18, by kristien

​Είναι απόλυτα αποδεκτό να αντιμετωπίζει η πολιτεία ( και έτσι πρέπει ) τους συστηματικούς χρήστες κάνναβης – για τους οποίους ο λόγος -  ως ασθενείς και τους περιστασιακούς ( που είναι η πλειοψηφία ) ως εν δυνάμει ασθενείς . Είναι επίσης  κοινά αποδεκτό ότι , οι ψυχικά αδύναμοι είναι εκείνοι «που μπαίνουν» εύκολα και πρώτοι στον κόσμο της ναρκοκουλτούρας βάζοντας σε περιπέτειες τη ζωή τους  . Όλοι οι άνθρωποι  άλλωστε ( σύμφωνα με τη γνωστή έρευνα του ερευνητικού κέντρου ORYGEN ) είναι ευάλωτοι σε αλλαγές στον εγκέφαλό τους , σε προβλήματα με τη μνήμη και  σε εμφάνιση ψυχολογικών διαταραχών εάν καπνίζουν μαριχουάνα συστηματικά και μακροπρόθεσμα .


Οι μισοί από τους χρήστες άλλωστε ( που πήραν μέρος στην έρευνα αυτή ) ανέφεραν οι ίδιοι ότι εκδήλωσαν παράνοια και έλλειψη κοινωνικοποίησης .
Τι σημαίνει αυτό ;
Εάν οι συστηματικοί χρήστες κάνναβης στο Λεκανοπέδιο Αττικής είναι π.χ 100.000 , οι 50.000 θα έχουν συμπεριφορά μπαχαλάκηδων , χούλιγκαν , αντιεξουσιαστών γενικότερα  και θα είναι ευάλωτοι να ενταχτούν σε  « οργανώσεις των άκρων » με κύριο χαρακτηριστικό τη βία και την απείθεια στους νόμους .
Τι κάνει η πολιτεία που αγνοεί τη σχέση αυτή  ;
Η πολιτεία δυστυχώς έχει  χάσει αυτόν τον πόλεμο και πλέον , προσπαθεί να τον ρυθμίσει – διαχειριστεί την «πραγματικότητα των ναρκωτικών »  μετατρέποντας εαυτό σε διαχειριστή της πρέζας μέσω της νομιμοποίησης,  της «ιατρικής χρήσης »και αναποτελεσματικά , μέσω της δημιουργίας κέντρων σωματικής αποτοξίνωσης, κέντρων βραχείας φιλοξενίας άστεγων χρηστών κ.α
Λάθος κατεύθυνση που δείχνει παραδοχή και θέτει τους βαρόνους ναρκωτικών , «αξιοσέβαστους »παίκτες σε μια παρτίδα θανάτου.
Γιατί ; Άλλο η ρύθμιση μιας κατάστασης που υπάρχει γιατί έχει ξεφύγει εξαιτίας της χρόνιας αδυναμίας της πολιτείας να εξαλείψει τους εμπόρους ναρκωτικών κι άλλο νομιμοποίηση  και  ελεύθερη διάθεση της Ιατρικής κάνναβης.
Η κόκκινη γραμμή ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ . { H  πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τους ψυχικά αδύναμους και όχι να τους δώσει ελευθερία στη καταστροφή τους }
Η διάδοση της χρήσης της κάνναβης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , προκαλεί θανάσιμα τραύματα στην κοινωνική ομαλότητα , αφού συνιστά 
1-Κοινωνική αδυναμία που παραλύει πολλούς ανθρώπους
2-Ψευδαίσθηση ότι επειδή καπνίζουν , βελτιώνουν την ζωή τους ενώ στην πραγματικότητα , γίνονται πελάτες σε ένα  τεράστιο Σούπερ Μάρκετ κάθε λογής ναρκωτικών .
Μόνο η αστυνομία και η δίωξη των ναρκωτικών , μπορεί να κτυπήσει το κακό στην ρίζα του ειδάλλως , θα φτάσουμε σε μια κοινωνία βίας και αντιεξουσιαστών , όπου το κράτος , θα πολεμά με το παρακράτος ως ίσο προς ίσο , πραγματικότητα που  αμήχανα , ήδη βλέπουμε να διαμορφώνεται
Κτυπήστε λοιπόν  το θάνατο της κοινωνίας , εκεί που πρέπει
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

thumbnailΈνα γυναικείο χαμόγελο αξίζει περισσότερο από όλους τους θησαυρούς του κόσμου-Γραφει ο Άγγελος Γιαννόπουλος.
May 26th 2018, 13:15, by kristien

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.  


ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.


Ακομη και εαν εισαι ο πιο επιτυχημενος ανθρωπος στον κοσμο η ζωη δεν εχει καμια απολυτως αξια, εαν δεν εχεις μια αληθινη, ανθρωπινη χαμογελαστη γυναικα διπλα σου.  



Tιποτε απολυτως δεν εχει καμια αξια εαν δεν εχεις τον συγκεκριμενο τυπο γυναικας ως συζυγο-συντροφο.



Οι γυναικες ειναι ανεκτιμητα εως και σπανια ενιοτε εργα τεχνης αναλογα με την σωματικη τους εμφανιση και τον χαρακτηρα τους. 



Χαμογελουν και η ψυχη σου γινεται ενας πανεμορφος γαλαζιος ουρανος, μια αιωνια ανοιξη μεσα στις πιο ωραιες θαλασσες, τα πιο ξεχωριστα δαση και φυτα.  


Γεμιζει η ψυχη σου λουλουδια και με ολες τις ομορφιες του κοσμου απλα με ενα αληθινο-ζεστο  γυναικειο χαμογελο.


Αλλαζει ολος σου κοσμος, ολη σου η διαθεση. 


Ποτε δεν θα ξεχασω τον τριτο εφηβικο μου ερωτα τον καλοκαιρι του 1989 την Βασιλικη η οποια εκτος απο την μεγαλη φυσικη ομορφια σε κερδιζε με ενα παρα πολυ ζεστο και αυθορμητο χαμογελο. 


Η Βασιλικη ηξερε να σε κατακτα  με αυτο το πολυ  θηλυκο χαμογελο. 


Για αυτο δεν ηταν ευκολο να τις αρνηθεις


Θυμαμαι οταν πρωτογνωριστηκαμε πηγαινα να παρω απο το σχολειο τον μικροτερο φιλο μου τον Δημητρη.


Τοτε εκεινη με ενα παρα πολυ γλυκο χαμογελο εβγαινε απο την εξωτερικη πορτα του σχολειου ερχοταν προς εμενα και απροσκλητη ανεβαινε στο μηχανακι λεγοντας στον Δημητρη : 



Eμενα θα παρει σημερα ο Αγγελος εσυ πηγαινε μαζι με τα αλλα παιδια. 



Πραγματικα δεν γινοταν να μην  κανεις το χατηρι, σε μια τετοια υπαρξη, 
πως μπορουσες να τις πεις οχι κατεβα απο το μηχανακι ηταν εντελως αδυνατον. 

Ολος μου ο κοσμος ειχε γινει πλεον ενα χαμογελο. 


Αυτο ηταν το χαμογελο της Βασιλικης. 

Τοτε διοτι ημουν νεος δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι εκτος απο την πολυ καλη εμφανιση του κοριτσιου, αυτο το οποιο με κερδισε και με εκανε να την ερωτευτω
παρα πολυ ηταν το ζεστο γυναικειο χαμογελο της. 

Τι ειχα ερωτευτει πραγματικα. 


Γυναικα που δεν γελα ζεστα και θηλυκα δεν εχει καμια απολυτως αξια και ας ειναι η ωραιοτερη στον κοσμο.


Στο σημειο αυτο να αναφερω οτι τρια χρονια αργοτερα η Βασιλικη ελαβε μερος σε περιφερειακο 
διαγωνισμο ομορφιας και βγηκε πρωτη. 


Εκτος απο την σωστη παιδεια, τις ηθικες αρχες πολυ σημαντικο εξισου ειναι τ
ο αυθορμητο γυναικειο χαμογελο, το οποιο μας δινει την δυναμη 
και την υποστηριξη να εξελιχθουμε, να δημιουργησουμε, να προσφερουμε στην κοινωνια ωστε να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι ως ανδρες. 


Επισης ποτε δεν θα ξεχασω τον Ιουλιο του 1994 οταν ειχα επιστρεψει για καλοκαιρι. 


Μια μερα εκεινο τον πανεμορφο Ιουλιο με τα ισχυρα μελτεμια ηρθε στην παραλια μια οικογενειακη γνωστη η Μαρια, μια κοπελα μεγαλυτερη μου κατα τεσσερα χρονια μαζι με τις φιλες της. 

Μια εξ αυτων ηταν η Ολυμπια. Η Μαρια και η Ολυμπια ηταν καστανοξανθες. 


Τα πανεμορφα μακρια μαλλια των κοριτσιων ανεμιζαν στον ισχυρο βορια και σε συνδυασμο με τα ωραια τους σωματα αμεσως σκορπισαν λαμψη, ομορφια και ζωη. 



Αυτο που βιωσα ηταν κατι το μοναδικο. 


Λυπηθηκα παρα πολυ εκεινη την ημερα που δεν ημουν ποιητης ωστε να περιγραψω αυτο το μεγαλειο με υμνους και με στιχους. 


Αναρωτιεμαι εαν ποτε θα βρεθει ανταξιος ποιητης ωστε να υμνησει τον Θεο δημιουργο μαζι την γυναικεια ψυχικη και σωματικη ομορφια. 



Στην παρεα των γλυκων και χαμογελαστων κοριτσιων υπηρχε και μια τριτη ωραια κοπελα η Δημητρα.


Εκεινη αν και φορουσε ολοσωμο δεν υστερουσε  καθολου σε σχεση με τις αλλες δυο. 
 
Μεσα σε αυτο το περιβαλλον καθημερινα δοξαζα τον Χριστο γιατι με αφησε να γεννηθω Ελληνας ανδρας, στην πιο ενδοξη χωρα του κοσμου, αναμεσα σε τοσες πολλες ομορφες και πολυ ηθικες κοπελες. 


Στην περιοχη οπου μεγαλωσα τα κοριτσια μας οι αδελφες, οι εξαδελφες, οι φιλες, οι συμμαθητριες μας στολιζαν με ανεπαναληπτο και μοναδικο τροπο το γαλαζιο του Αιγαιου, τα μελτεμια, το καστρο και τα δαση. 


Η καθε μας στιγμη μετατρεποταν σε εναν ονειρεμενο παραδεισο διοτι στις παραλιες, στα δαση, στο καστρο, στο σχολειο, στον δρομο, στην γειτονια υπηρχαν εκεινες, οι πανεμορφες και ηθικες κοπελες. 


Κοριτσια με φυσικη ομορφια και πανω απο ολα ηθικα και ζεστα που σου χαμογελουσαν και νομιζες οτι ειχες  
ολο τον συμπαν στα ποδια σου. 


Ηταν ακομη η εποχη που τα κοριτσια ειχαν αρχες απο τις οικογενειες τους και το σχολειο παρα το γεγονος οτι καποια απο αυτα φορουσαν μπικινι.(1)



Η νεα ταξη πραγματων εισεβαλε στην πατριδα μας την δεκαετια του 1960. Εκτοτε αργα και σταθερα συνεχιζει το εθνοκτονο και ανθρωποκτονο εργο της.



Οπως εχω αναφερει προσωπικα ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να κανουν λαθη. 

 
Ουδεις τελειος και αναμαρτητος παρα μονον ο Θεος ομως μας διδαξε ο Υπατος των Φιλοσοφων ο Αριστοκλης.
 


Εντουτοις η αξια σε εναν ανθρωπο ειναι να αναγνωριζει τα λαθη του και να τα διορθωνει και οχι να τα συνεχιζει.
 


Διοτι τοτε δεν κανει κακο μονον στον ευατο του αλλα και θανασιμο κακο στην πατριδα την μητερα Ελλαδα.



Το πως θα ντυνονται οι γυναικες το καθορισαν οι αρχαιοι Ελληνες σοφοι και οι Αγιοι της Ορθοδοξιας. 
 



Οι ντυμενες γυναικες εχουν αξιοπρεπεια, ενω το πιο βασικο ειναι οτι δημιουργουν υγιεις ερωτικες επιθυμιες και γεννουν Ηρωες, Αγιους και Αγιες.  


Αυτο γινοταν εδω και αιωνες. 


Στον αντιποδα οι γυμνες γυναικες και οσες απο αυτες αξιζουν δημιουργουν ακαθαρτες ορμες με αποτελεσμα την ανεξελεγκτη σεξουαλικη διαφθορα. 


Οι συνεπειες τρομερες και Δυσβασταχτες. 


Αυτο διοτι προκαλουν ανηθικοτητα, χυδαιοτητα, αμαθεια, ανομια, αταξια, αδικια, απωλεια της εθνικης κυριαρχιας, παρανομα - προδοτικα
μνημονια,καταλυση του συνταγματος, ανεργια, αστεγους, αυτοκτονιες και εισβολεις.  


 
Η Θρησκεια του Χριστιανισμου μας δινει τα παντα ειρηνη, αγαπη, δικαιοσυνη, αλληλεγγυη, παιδεια, ηθικη, θετικη δημιουργια στις επιστημες, στις τεχνες.
 


Ο χριστιανισμος σε εξευγενιζει, σε ισορροπει,
διοτι
 
 ηρεμει,ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, τις γεμίζει με αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο. 
 
Η ταξη του Χριστου ειναι το αλφα και το 
 
ωμεγα για την εθνικη και την ατομικη μας επιβιωση.


Τις εποχες που ηταν ντυμενες οι Ελληνιδες το Ελληνικο εθνος μεγαλουργουσε και ηταν στην κορυφη του κοσμου.

Ημασταν ως εθνος στην κορυφη του κοσμου, και ειχαν την ψυχικη-ηθικη δυναμη οι προγονοι μας να υπερασπιστουν επι αρκετους αιωνες την πατριδα μας απο πολλους εξωτερικους εχθρους.


 
Εξαιτιας των χρηστων ηθων, του χριστιανισμου και της αρχαιοελληνικης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.


 
Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη) και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. 
 


Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. 
 


Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος. 


ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΕΩΣ. - YouTube



Ο νεοταξικος τροπος ζωης ειναι πολυ κενος και σαπιος. 
 
 
 
Αφηνει ολους τους ανθρωπους αδειους απο συναισθηματα και ηθικες αξιες. 
 
 
Οσοι το αντιληφθουν αυτο απομακρυνονται παρα πολυ γρηγορα απο αυτη την παρακμιακη κατασταση. 
 
 
 
Η συντριπτικη πλειοψηφια αυτην την εποχη αγεται και φερεται με βαση αυτα τα οποια θα καθορισει η νεοταξικη μοδα.
 
 
 
Τι ειναι ομως η μοδα ; 


Η μοδα ειναι μια σειρα απο κοινωνικες εωσφορικες συμπεριφορες, από την αρχαιοτητα, και την εποχη μας.


Την "μοδα" την διδαξαν  απο το το 1519 μ.χ., οι φοινικες σατανιστες δωδεκαθειστες οταν εισαβαλαν στην Ελλαδα.  


Απο ολες τις προαναφερομενες εξαιρειται ενα μερος με βαση της παγκοσμιες μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον και μηδεν αγαν.

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.


(1) Το καλοκαιρι του 1990 η Βασιλικη επελεξε ενα πολυ ωραιο πορτοκαλι ολοσωμο μαγιο. 


Πραγματικα ηταν πανεμορφη και πολυ ξεχωριτη, ομως τοτε εγω δεν το "εβλεπα" διοτι με στεναχωρουσε πολυ που δεν φορουσε μπικινι οπως την προηγουμενη χρονια την οποια ειχαμε γνωριστει.

Καποια στιγμη τον Ιουλιο του 1990 θα της πω : 


Ti χαλια ειναι αυτα, τι ασχημο μαγιο, μονον οι γριες φορανε ολοσωμο μαγιο και οι ασχημες. 


Τελικα τον Αυγουστο του 1990 ξαναεβαλε μπικινι.

Τα χρονια περασαν και διαπιστωσα οτι αυτο το οποιο μας ενθουσιαζε και μας ενθουσιαζει ως ανδρες το μπικινι μας σκοτωνει αργα και σταθερα ως κοινωνια και ως εθνος.

Πανω απο ολα για τον γνησιο Ελληνα ανδρα ειναι ο Χριστος και η πατριδα και οχι η προσωπικη 
ευχαριστηση.



ΟΣΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 
ΑΣ
ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ 
ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. 


ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 
ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ 
ΠΡΩΡΑ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 
ΕΡΩΜΕΝΕΣ.



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ 
ΑΝΩΜΑΛΙΑ 
ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ. 


ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ 
ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ 
ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΝ ΑΙΜΙΛΙΑ ΥΨΗΛΑΤΝΗ.

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΠΛΑ
ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.





thumbnailΟι Rothschilds χτίζουν μια πλωτή πόλη σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Τι ξέρουν που δεν γνωρίζουμε;
May 26th 2018, 04:54, by kristien

Ο καθένας ενδιαφέρεται πάντα για ό, τι αφορά την παγκόσμια ελίτ. Από τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους μπορεί να γίνει κατανοητό τι να περιμένει η ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον. Οι ανταλλαγές και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιδρούν σε κάθε δράση τους. Ένας από τους εκπροσώπους της παγκόσμιας ελίτ είναι η φυλή των Rothschild.

Έτσι, την άλλη μέρα οι Rothschilds έκαναν μια ενέργεια που σας κάνει να αναρωτιέστε ... τι θα μπορούσε να είναι;
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας από την Ιταλία, την Τετάρτη, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Rothschild & Co (χρηματοοικονομική εταιρεία χαρτοφυλακίου που ελέγχεται από τα γαλλικά και αγγλικά υποκαταστήματα της οικογένειας Rothschild) υπέγραψε μια πολύ περίεργη σύμβαση με τον Ιταλό σχεδιαστή Pierpaolo Lazzarini.
Γιατί παράξενο;
Το θέμα είναι ότι ο Pierpaolo Lazzarini ανέπτυξε το έργο Wayaland. Αυτό το πλωτό σπίτι με τη μορφή πυραμίδας, που παράγει ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες.
Εδώ είναι οι λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν από τον ανταποκριτή μας:
"Ο Lazzarini προσπαθεί όλο και περισσότερο να συγκεντρώσει κεφάλαια για την υλοποίηση του έργου του. Και τώρα η Rothschild & Co του έδωσε μια τέτοια ευκαιρία, αφού διέταξε για λογαριασμό του την κατασκευή μιας ολόκληρης πλωτής πόλης.
Το Wayaland θα αποτελείται από μια ομάδα πυραμιδωτών πλωτών κτιρίων που ονομάζονται Waya και είναι εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των Μάγια και της Ιαπωνίας. Θα έρθουν σε διάφορα μεγέθη και θα εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, έτσι ώστε κάποια μπορεί να λειτουργήσει σαν σπίτια, ενώ άλλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν θερμοκήπια, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι. Η μεγαλύτερη θα ανέλθει σε ύψος μέχρι 30 μ. (98 πόδια), πάνω από τη γραμμή του νερού.
Τα δομοστοιχεία Waya θα κατασκευαστούν από υαλοβάμβακα, ίνες άνθρακα και χάλυβα και θα τοποθετηθούν πάνω σε μεγάλες πλωτές πλατφόρμες με υπόγεια κατάλληλα για χρήση σαν προαιρετικά υποβρύχια υπνοδωμάτια. Οι κατασκευές θα μετακινούνται με κινητήρες και θα περιλαμβάνουν μια μικρή μαρίνα για σκάφη και άλλα σκάφη για να αγκυροβολήσουν. Το καθένα θα δέχεται ηλεκτρική ενέργεια από συστοιχίες ηλιακών συλλεκτών οροφής και υδραυλικούς στροβίλους.
Η μικρότερη μονάδα Waya θα χρειαστεί 350.000 ευρώ (περίπου 422.600 δολάρια ΗΠΑ).

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το ποσό αυτής της σύμβασης υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός και το μέγεθος των ενοτήτων που ζητήθηκαν δεν είναι γνωστά. Εκεί όπου θα κατασκευάζεται και θα επιπλέει αυτό το Wayaland, κρατείται επίσης μυστικό. Αλλά ήδη τώρα ονομάζεται η μελλοντική πλωτή πόλη των Rothschilds.
Και το πιο σημαντικό, όλα θα κατασκευαστούν για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. "
Και τώρα έχουμε μια ερώτηση ... Γιατί μια τέτοια διάσημη οικογένεια αποφάσισε να χτίσει μια πόλη για τον εαυτό της στο νερό; Γιατί μια τέτοια επείγουσα βιασύνη; Τι ξέρουν που δεν γνωρίζουμε;


ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

thumbnail«Η σύγκριση της Ελλάδας του 2014 με αυτή του 2019, θα είναι η νύχτα με τη μέρα»
May 25th 2018, 18:38, by kristien





ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ . 

ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 19 Η ΕΛΛΑΔΑ.


thumbnailΤΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ & ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!
May 25th 2018, 18:23, by kristien


Πότε θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν άλλο τον λαό; Για άλλη μια φορά προσπαθούν με την συνήθη πλέον γελοία και αήθη πρόφαση των τάχα στρατηγικών κακοπληρωτών (μιας ελάχιστης μερίδας δανειοληπτών) να δικαιολογήσουν ένα εθνικό έγκλημα, μια πράξη εσχάτης προδοσίας!!!


Σε ποιούς νομίζουν ότι απευθύνονται; Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι απέναντι τους έχουν αυτούς τους πολίτες που οι ίδιοι φτωχοποίησαν, αυτούς που τους παίρνουν τα σπίτια και τις περιουσίες των παιδιών τους!

Ποιούς προσπαθούν να κοροϊδέψουν, αυτούς που τους κλέβουν τις περιουσίες για να τις δώσουν στους επελαύνοντες στη χώρα λεηλάτες μας και μέντορες τους προδίδοντας τον λαό και τη πατρίδα τους;

Βγήκαν ξαφνικά χθες να πουν ότι σε λίγες μέρες θα ενσωματώσουν στον 3869/2010 ( νόμο Κατσέλη – Σταθάκη), 8 νέες τροποποιήσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ότι τάχα μ' αυτές θα σώσουν τα σπίτια του λαού.

Τις διαβάσαμε και ως συνήθως διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται περί μιας νέας προσπάθειας παραπληροφόρησης και εξαπάτησης. Μια αήθης πράξη ίδια με αυτές που συνηθίζουν να κάνουν πάντα προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά εξαπατώντας τους πολίτες της χώρας κάτι που κι εσείς φυσικά θα το διαπιστώσετε διαβάζοντας τες. Μια κίνηση αντιπερισπασμού αποτυχημένη εκ προοιμίου για να 'χουν να λένε τάχα κάτι προς τους δανειολήπτες που δεν θα τους προσφέρει απολύτως τίποτα!

Φίλοι μου, σε ότι έχουμε αναφερθεί απ' αυτό το μετερίζι έχουμε δικαιωθεί και εσείς οι παλαιότεροι το γνωρίζετε. Σας είπαμε πρώτοι ότι ο Ε.Μ. θα αποτύχει κι αυτό συνέβη. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα με αυτή τη νέα παρέμβαση όπως και τίποτα ουσιαστικό δεν θα αλλάξει επίσης με τις 27 αλλαγές του Ε.Μηχανισμού!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ & ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ Ν\Σ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΩΝ FUNDS ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

Και εσείς άθλιοι κι ανθέλληνες που μας κυβερνάτε, μάθετε τουλάχιστον ότι ο λαός γνωρίζει τις προθέσεις σας και τι ακριβώς κάνετε!
Πάψτε να εθελοτυφλείτε και να τροφοδοτείστε με απατηλά όνειρα πιστεύοντας ότι μπορείτε να γλυτώσετε τελικά από τα δίχτυα του Νόμου και το μένος του λαού!

Πάψτε να είστε αφελείς κι ανόητοι , η συγκεκριμένη πράξη τους σας το έχουμε πει χιλιάδες φορές, είναι μια πράξη ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

Μια πράξη που γι αυτή, σύντομα θα κλειθείτε να πληρώσετε με το βαρύτερο των τιμημάτων γιατί είστε οι κύριοι υπεύθυνοι!

Κάθε στιγμή που περνά ξεδιάντροπα Νενέκια χάνονται περιουσίες, σπίτια και ζωές, οικογένειες καταστρέφονται και συμπολίτες μας λιμοκτονούν κι αυτοκτονούν (δύο μόνο χθες στη Λακωνία), γιατί αρνείστε τη θεσμική και ιερή υποχρέωση σας απέναντι στη πατρίδα σας και στον λαό σας, να ψηφίσετε ΕΝΑ ΑΠΛΟ Ν\Σ!!!!!!

Ωστόσο μάθετε, ότι οι συνέπειες αυτής της πράξης σας θα σας ακολουθούν για πάντα εσάς και τις οικογένειες σας, δεν πρόκειται να ξεχαστούν και να διαγραφούν ποτέ από τις μνήμες των εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών θυμάτων σας, γιατί τους κλέψατε πραγματικά τη ζωή τους!!!

Τέλος να θυμάστε, τα ονόματα σας θα γίνουν μνημεία ντροπής και συνώνυμα της προδοσίας, περνώντας στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας όπως πέρασαν και όλων των άλλων ομοίων σας, Τσολάκογλου-Νενέκου και Εφιάλτη!

Μάθετε λοιπόν να ζείτε πνιγμένοι μέσα στη ντροπή σας περιμένοντας να 'ρθει η ώρα σας, καθώς "την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες κανείς" και αυτό μην το ξεχνάτε!!!





Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος

www.manifesto.com.gr

thumbnailΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ
May 25th 2018, 18:18, by kristien

Η απλή ανάγνωση του κυβερνητικού σχεδίου και του τέταρτου μνημονίου, αρκεί για να κατανοήσει κανείς πως η τραγωδία θα συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια – ενώ η πιθανότητα να έχει ξανά ανάγκη η Ελλάδα τη χρηματοδότηση της Τρόικα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να χρεοκοπήσει ή να οδηγηθεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν έχει μειωθεί καθόλου.
.
«(α) Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία. (β)  H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου. (γ)  Ηλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά. (δ) Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες. (ε)  O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό» (C. Cipolla)
.

Επικαιρότητα

Η έννοια «ολιστικός» αφορά την περιγραφή ή αντιμετώπιση ενός ζητήματος από όλες τις πλευρές του – η οποία προϋποθέτει τη σφαιρική αντίληψη της υγείας ενός σώματος στην ιατρική ή της κατάστασης της οικονομίας σε μία χώρα, με στόχο την υιοθέτηση των κατάλληλων μεθόδων εξυγίανσης της. Όσο και αν αναζήτησα τώρα κάτι ανάλογο στο «ολιστικό σχέδιο» του συμπαθέστατου υπουργού οικονομικών (πηγή, έγγραφο), δεν κατάφερα να το βρω – συμπεραίνοντας ότι, πρόκειται ξανά για μία προσπάθεια εξαπάτησης κυρίως των Ελλήνων, αφού οι δανειστές της χώρας κάθε άλλο παρά ως ηλίθιοι μπορούν να χαρακτηριστούν.
Για παράδειγμα, στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους (σ. 14), οι γενικολογίες είναι ολοφάνερες – ενώ το γεγονός ότι το Euro Group το Μάιο του 2016, αντί να αποφασίσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (σύμφωνα με τα υπεσχημένα όταν η Ελλάδα θα είχε πρωτογενή πλεονάσματα), υιοθέτησε το κριτήριο της μη υπέρβασης του 15% του ΑΕΠ βραχυπρόθεσμα και του 20% μακροπρόθεσμα, όσον αφορά τις ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Για παράδειγμα, σε ένα ΑΕΠ 180 δις €, σημαίνει πως η Ελλάδα με 15% θα ανακυκλώνει παλαιά χρέη δανειζόμενη, το ανώτατο 27 δις € ετησίως. Όταν όμως θα δανείζεται με 4% έναντι 1% από τον ESM, αντί να της κοστίζουν τόκους 270 εκ. €, θα δαπανά 1,08 δις €. Δηλαδή 870 εκ. € περισσότερα που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και θα απαιτούν νέα μέτρα – εάν βέβαια υποθέσουμε πως θα είναι πρόθυμες οι αγορές να μας δανείζουν 27 δις € το χρόνο, για να εξοφληθούν οι Ευρωπαίοι στα επόμενα εννέα περίπου έτη, ενώ θα καλύπτουμε τους τόκους και θα έχουμε πλεονάσματα.
Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η αναφορά στο ότι, από τα 86 δις € της τρίτης δανειακής σύμβασης (με την οποία κατοχυρώθηκαν όλες οι προηγούμενες και έχασε εντελώς την εθνική της κυριαρχία η χώρα, μαζί με τις τράπεζες),  έχουν μέχρι σήμερα εκταμιευθεί τα 39,4 δις € – από τα οποία τα 5,4 δις € οδηγήθηκαν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Επομένως μένει ένα υπόλοιπο ύψους 46,6 δις € – γεγονός που σημαίνει ότι, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσφυγής στις αγορές, με κόστος υψηλότερο κατά 870 εκ. € ετησίως. Επιβεβαιώνεται επί πλέον πως το δημόσιο χρέος έφτασε στα 328,7 δις € στα τέλη του 2017, από 319 δις € στα τέλη του 2015, παρά τις ιδιωτικοποιήσεις – οπότε προφανώς η χώρα δεν είχε αληθινά πρωτογενή πλεονάσματα.
Στο θέμα τώρα των μισθών (δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, βελτίωση της παραγωγικότητας, συλλογικές συμβάσεις), οι θεωρητικολογία είναι άνευ προηγουμένου – ενώ δεν αναφέρεται καν πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που οι μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι το 2017 σε σχέση με το 2008 (γράφημα).

Εάν προσθέσει εδώ κανείς την υπερβολική φορολόγηση, το αφορολόγητο που είναι το χαμηλότερο στον πλανήτη, ενώ θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, το αυξημένο κόστος υγείας (γράφημα) κοκ., θα κατανοήσει πως η μείωση των πραγματικών μισθών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από όλες τις άλλες χώρες – σημειώνοντας πως ενώ το ΑΕΠ μας έχει καταρρεύσει κατά 27%, των υπολοίπων εταίρων μας έχει αυξηθεί κατά 10% σε μέσο όρο, οπότε η απόσταση μας έχει εκτοξευθεί στο -37% το 2017 σε σχέση με το 2008.
Όσον αφορά δε την παραγωγικότητα, ακόμη και ένας ανόητος γνωρίζει πως δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αύξησης της μέσω της μείωσης των μισθών, εάν δεν διενεργηθούν επενδύσεις – οι οποίες είναι φυσικά απίθανες, όσο τα κόκκινα ιδιωτικά χρέη είναι στο ζενίθ, το δημόσιο χρέος μη βιώσιμο και συνεχίζουν να υπάρχουν τα «δομικά» προβλήματα στη χώρα (γραφειοκρατία, πελατειακό κράτος, διαπλοκή, κράτος αδίκου κλπ.).
Ολοκληρώνοντας, σε σχέση με το 4ο μνημόνιο που έχει μετονομασθεί σε «επικαιροποιημένο σχέδιο συμφωνίας με τους θεσμούς» (πηγή) και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο εξευτελίζοντας εντελώς την πατρίδα μας, η απλή ανάγνωση του αρκεί για να κατανοήσει κανείς πως τα μνημόνια θα συνεχιστούν για πάρα πολλά χρόνια – αν και η πιθανότητα να έχει ξανά ανάγκη η Ελλάδα τη χρηματοδότηση της Τρόικα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να χρεοκοπήσει ή να οδηγηθεί στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν έχει μειωθεί καθόλου.

 Για παράδειγμα, αναφέρεται ρητά πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει κανένα «αντίμετρο», όπως αυτά που αναφέρει – επομένως καμία «ολιστική ανοησία», χωρίς την έγκριση των δανειστών.







thumbnailΟ... προφήτης Λούλης
May 25th 2018, 18:11, by kristien

Είπε ότι ο πρωθυπουργός ακόμη κι αν ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει τις μεθεπόμενες


Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας ήρθε εδώ για να μείνει. Ακόμα κι αν χάσει τις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει τις μεθεπόμενες. Είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός». Αυτό εκτιμά ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης, ο οποίος από την περίοδο Σαμαρά χαρακτήριζε τη Ν.Δ. «φθαρμένο προϊόν» και αυτές τις ημέρες εκδίδει το βιβλίο του «Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση».

Oπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη, «είχαμε δύο παθογενή κόμματα που έγιναν ακόμα πιο παθογενή. Τα κόμματα αυτά τιμώρησε η κοινή γνώμη φέρνοντας στην εξουσία ένα πολύ μικρό κόμμα της Αριστεράς. Είναι φαινόμενο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει ριζώσει, κυρίως από την εποχή που στράφηκε στον ρεαλισμό, μετά την περίοδο Βαρουφάκη και τη διάσπαση».

Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε, «αυτό που συμβαίνει με τον Μητσοτάκη είναι ότι έχει συμβιβαστεί με ένα κόμμα το οποίο έχει μετακινηθεί σαφώς δεξιότερα από την εποχή Καραμανλή, μέσω του Αντώνη Σαμαρά. Το μεγάλο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι ότι, ακόμα κι αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα κουβαλάει στους ώμους του ένα φθαρμένο κόμμα και εξαιρετικά γυμνό σε ικανό πολιτικό προσωπικό». Εκτίμησε δε ότι «η τάση του κόμματος από την εποχή που άλλαξε ηγεσία ήταν σαφώς να στραφεί στα δεξιά - από την περίοδο Σαμαρά και μετά».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι θα ήθελε «να πάει το κόμμα του προς το Κέντρο», όμως «η αλλαγή των κομμάτων δεν γίνεται με χάδια. Ή θα το ταρακουνήσεις ή θα έρθεις σε σύγκρουση με το κατεστημένο του, με τις προβληματικές ρίζες του - ή, αν συμβιβαστείς, θα σε καταπιεί το κόμμα σου». Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Λούλης τόνισε ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά υποψιασμένη. Το να αλλάξει ένα όνομα δεν σημαίνει ότι αλλάζει η ουσία τού τι αντιπροσωπεύει ένα κόμμα. Ολος ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγο πολύ το παλιό ΠΑΣΟΚ με λίγο εμπλουτισμό, αλλά αυτά δεν αλλάζουν... Το προϊόν είναι παλιό. Είναι ΠΑΣΟΚ».







dimokratianews.gr

thumbnailΕπιχειρούν αμερικάνικο πραξικόπημα στην Ιταλία με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς & δεξιάς!
May 25th 2018, 18:08, by kristien

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
press
Το υπερεθνικό κεφάλαιο τρέμει την Ιταλία, τη νέα κυβέρνηση και το...
Κυβερνητικό Πρόγραμμα...


Μια χωρίς προηγούμενο σε δυτική δημοκρατία πράξη απέναντι στην απόλυτη πλειοψηφία του Ιταλικού λαού και την απόλυτη πλειοψηφία σε Βουλή και Γερουσία για σχηματισμό ιταλικής κυβέρνησης, διαπράττεται από την ευρωπαϊκή δεξιά κι αριστερά για λογαριασμό των ευρωκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Δόθηκε σε όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους κείμενο δηλώσεων του αναλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Giuseppe Conte, ου ουδεμία σχέση έχει με τις δημόσιες δηλώσεις του Conte προς τα ΜΜΕ μετά την έξοδό του από το γραφείο του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας.

Μια ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης του ανεξέλεγκτου πλέον πλειοψηφικού πολιτικού συστήματος στην Ιταλία, ως συνέχεια απειλών, εκβιασμών από ολόκληρο τον πλανήτη.
Έχουμε μια Ιταλία απέναντι σε όλους, χωρίς καμία φωνή να υποστηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα του ιταλικού λαού να επιλέγει ο ίδιος την κυβέρνηση του.

Η ομιλία του Giuseppe Conte έγινε δημόσια κι είναι συγκεκριμένη... το κείμενο που δόθηκε διέδωσαν ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, ποιος ή ποιοι συνέταξαν;
Μετά τις απειλές τώρα θέλουν να υποχρεώσουν τη νέα κυβέρνηση να πάρει πίσω όσα περιγράφει το "Σύμφωνο Διακυβέρνησης" μέσω επίδειξης δύναμης ελέγχου των ΜΜΕ;
Αν το κείμενο που δόθηκε σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους -απορία... πως δεν κατανόησαν πως ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που άκουσαν και είδαν οι ίδιοι-, γράφτηκε από τον προεδρία για να εφησυχάσει τους ευρωκράτες, τότε έχουμε ουσιαστικά ένα πραξικόπημα...
Αν το κείμενο (σημειώσεις) που είχε μπροστά του ο Κόντε ήταν το κείμενο που του επιβλήθηκε, τότε ο Giuseppe Conte αρνήθηκε να το διαβάσει!
Ας δούμε τι συμβαίνει:
Το επίσημο κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο "ANSA" στέλνει σ' ολόκληρο τον κόσμο τα εξής:

«Ο Giuseppe Conte δέχεται την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η πρώτη του δήλωση ΚΕΙΜΕΝΟ και ΒΙΝΤΕΟ. Η Ιταλία θα μείνει για πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού» [Giuseppe Conte riceve l'incarico, la sua prima dichiarazione TESTO e VIDEO. "L'Italia resterà sempre nell'Ue". "Sarò l'avvocato difensore del popolo italiano", βλέπε: ANSA]

Τη φράση «Η Ιταλία θα μείνει για πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που δεν ειπώθηκε ΠΟΤΕ, ποιος εφεύρε και πρόσθεσε ως δήλωση του Giuseppe Conte; 
Όλα τα ΜΜΕ μεταφέρουν «Θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού, η Ιταλία θα μείνει για πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η ναυαρχίδα της ιταλικής αριστεράς (La Repubblica), όπως κι όλες οι εφημερίδες της αριστεράς και δεξιάς προσθέτουν και μάλιστα αποδίδουν σε εισαγωγικά στη δήλωση του Giuseppe Conte φράσεις που ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκαν:

«Την αναγκαιότητα να εγγυηθώ στους Ιταλούς χρηματοπιστωτική ασφάλεια και στην Ιταλία την εμπιστοσύνη των αγορών... Την αναγκαιότητα σεβασμού των αρχών του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 81 για τους περιορισμούς του προϋπολογισμού» [«la necessità di garantire agli italiani sicurezza finanziaria e all'Italia la fiducia dei mercati...  la necessità di rispettare i principi della Costituzione, compreso l'articolo 81 sui vincoli di bilancio», βλέπε La Repubblica]
Βάζουν στο στόμα του αυριανού πρωθυπουργού δεσμεύσεις που ποτέ δεν διατυπώθηκαν, όπως πως θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική λιτότητας της αριστερής κυβέρνησης, χωρίς να θίξει τον προϋπολογισμό, να μην αυξήσει τις συντάξεις, να μην σταματήσουν τα φαραωνικά έργα τσιμέντου και μίζας, να μην θιγούν οι κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις κι ότι περιλαμβάνει το "Σύμφωνο Διακυβέρνησης".  

To "διασκεδάζει" o "μάγος" του χρηματοπιστωτικού συστήματος Claudio Borghi, βουλευτής της Λίγκας του Salvini, γνωστός ως υπέρμαχος του εθνικού νομίσματος μαζί με τον φίλο του κομμουνιστή και Γερουσιαστή επίσης της Λίγκας, τον Alberto Bagnai:
«Claudio Borghi A.‏@borghi_claudio 

Είναι υπέροχο να διαβάζεις τα άρθρα που μεταφέρουν προφανώς αυτά που ο Conte  όφειλε να πει και δεν είπε. Και το κάνουν σαν να τα είπε στ' αλήθεια! #Orwell repubblica.it/politica/2018/ "τον ισορροπημένο προϋπολογισμό που θεσπίζει το Σύνταγμα... συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 81 κ.λ.π.»
[Claudio Borghi A.‏@borghi_claudio 


E' fantastico leggere gli articoli che riferiscono di quello che Conte evidentemente avrebbe dovuto dire e non ha detto. E lo fanno come se lo avesse detto davvero! #Orwellrepubblica.it/politica/2018/ "il pareggio di bilancio sancito in costituzione" "compreso l'articolo 81" ecc.]

Ο Giuseppe Palma, κορυφαίος νομικός Συνταγματικού Δικαίου, με 21 βιβλία για αυτά τα θέματα, είναι απόλυτος:
«Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες απέναντι στο Κοινοβούλιο και τη Γερουσία, αφού ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά κι απέναντι στη χώρα τον λαό...
Το άρθρο 90 του Συντάγματος δεν επιτρέπει παρερμηνείες για τον ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις της κυβέρνησης...».

Ο Valerio Onida, πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας:
«Όταν υπάρχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιβάλει πρωθυπουργούς, υπουργούς...
Οι υπουργοί είναι καθήκον κι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού...».



Που έχουν ρίζα τους αυτές οι απόπειρες ενός πραξικοπήματος στην Ιταλία, όταν η πολιτική κι εκλογική εξαφάνιση της αριστεράς και της δεξιάς, βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικότητα που ξεπερνάει τη φαντασία;
Θα ανατρέξουμε στον Αύγουστο του 2013:
«Η διαταγή από την J.P. Morgan: Πολύ σοσιαλισμό στο Σύνταγμα, αλλάξτε το».
Da J.P. Morgan l'ordine: troppo socialismo nella Costituzione, cambiatela (byoblu, 9 Αυγούστου 2013)

Κι η πρώτη μεγάλη ήττα ήρθε στην Ιταλία με την απόρριψη από τον ιταλικό λαό της "αναθεωρήσης" του Συντάγματος, για την οποία μπήκαν στη μάχη της υπερψήφισης ο Ομπάμα, ο Γιούνγκερ, το Διευθυντήριο...

Σημειώναμε τότε, στο ξεκίνημα της επιβολής "ευρωπαίκού εκσυγχρονισμένου Συντάγματος στην Ιταλία (exΙΤ... η πρώτη μεγάλη ήττα της ευρωπαϊκής "δικαιωματικής"-συμβιβασμένης "αριστεράς";):
"Συνταγματικές αναθεωρήσεις"... το νέο πεδίο επίθεσης του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και των...
τραπεζών.

Δεν αρκεί η πολιτική της "λιτότητας", η καταστρατήγηση κάθε αστικού κοινωνικού δικαιώματος, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των κοινωνικών αγαθών, η εξαφάνιση των δικαιωμάτων σε Υγεία, Παιδεία... η "ελεύθερη αγορά", το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης απαιτεί τις αναθεωρήσεις όλων των κρατών-εθνών, μελών της "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας".

"Αυτή τη Συνταγματική αναθεώρηση μας την ζητάει η  Ευρώπη"... ομολογεί ο "αριστερός" δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας, το πρώην στέλεχος της δεξιάς και μασόνος Matteo Renzi. Σύντομα θα ακολουθήσουν -αν πετύχει ο ιταλικός στόχος- οι "Συνταγματικές αναθεωρήσεις" σε όσες χώρες-έθνη έχουν αστικά Συντάγματα, που όμως εμπεριέχουν εμπόδια για την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (διευθυντήριο) απαιτεί "μεταρρυθμίσεις" που στοχεύουν: τον περιορισμό της αστικής δημοκρατίας, ισχυρές κυβερνήσεις και κοινοβούλια σε ρόλο επικύρωσης αποφάσεων που λαμβάνονται εκτός των χωρών τους. Πρόκειται για τις "Συνταγματικές αναθεωρήσεις" που επιθυμεί το διεθνές τραπεζικό σύστημα και που οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υλοποιήσουν σχετικές "αναθεωρήσεις", πάντα με περιτύλιγμα τον "εκσυγχρονισμό", το "ρεαλισμό" και όλα όσα ακούμε και στην πατρίδα μας.

"Προφητικός" ο Θύμιος Παπανικολάου, που τότε συνέλαβε το μήνυμα στο περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ":
Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ καταρρέουν… 

Το βροντώδες «ΟΧΙ» των Ιταλών στο δημοψήφισμα (60%), ΔΕΝ αποτυπώνει, απλώς, το ορμητικό λαϊκό ευρωπαϊκό ρεύμα εναντίον των ληστών και δημίων της ΕΕ, αλλά και επιταχύνει τις διαδικασίες κατάρρευσης των μηχανισμών της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης: Τις διαδικασίες κατάρρευσης της ευρωζώνης και της ΕΕ του 4ου Ράιχ… 

Τις διαδικασίες αυτές ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν μπορεί να τις σταματήσει…
 Ποια είναι τα όπλα σας; Δεν τα βλέπετε;
Υπάρχουν! Βρίσκονται σ' εκείνο το βιβλιαράκι που οι πατεράδες σας
το ονόμασαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Pietro Ingrao
Κι ενώ ο Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα της δεξιάς, η iskra της ΛαΕ του Λαφαζάνη ανακάλυψαν τον κακό φασισμό στην υπό συγκρότηση κυβέρνηση της Ιταλίας, σφυρίζοντας αδιάφορα για την εξαφάνιση των αδελφών κομμάτων τους στην Ιταλία -πάντα ένοχος είναι ο λαός που δεν καταλαβαίνει αυτές τις επαναστατικές ηγεσίες-, λίγοι μπορούν και "διαβάζουν" τις εξελίξεις στην Ιταλία που μπορεί να φέρουν την ανατροπή.
Πηγή ανάλυσης και ενημέρωσης η Γεωργια Γκαρδαλινου. Δυστυχώς η δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ προσφέρουν απλώς υπηρεσίες στο υπερεθνικό κεφάλαιο (IL GIALLO DEL DISCORSO DI CONTE... για τους ιταλομαθείς τα λέει όλα...).
Σημειώνει η Γεωργία:

Πλάκα στην πλάκα ο Κόντε ξεσκίζει, ήδη μίλησε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις παρούσες στα κοινοβούλια κλείνει με ομάδα πολιτών πελατών της Banca d'Etruria που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους με το bail in, αύριο θα δει τον Ιταλό ομόλογο του Στουρνάρα και διαβεβαίωσε ότι όποιος εξαπατήθηκε θα αποζημιωθεί.

*  Banca Etruria, 35mila toscani hanno perso tutto [Τράπεζα Etruria, 35.000 πολίτες της Τοσκάνης έχασαν τα πάντα]

Ιδιοκτήτης της Τράπεζας που κατέκλεψε τους πολίτες ήταν ο μπαμπάς της αριστερής υπουργού... η οποία ήταν και μέτοχος... κι έγινε υπουργός της αριστερής κυβέρνησης για χατήρι του "αριστερού" τραπεζίτη μπαμπά της...

Καλά, οι εγχώριοι αναλυτές, οι περισπούδαστοι των "ταξικών αγώνων" που ανησυχούν για τους "ακροδεξιούς" της Λίγκας, "δεν διαβάζουν";

Το "όποιος εξαπατήθηκε θα αποζημιωθεί" είναι κρυπτογραφημένο; Η τράπεζα της αριστεράς που έστειλε στον τάφο πολίτες, που κατέκλεψε αποταμιεύσεις... πως θα "αποζημιωθεί" αν όχι από "εθνικό νόμισμα"; Θα τους δώσει χρήματα η ιδιωτική εταιρία στην οποία οι ευρωκράτες ανάθεσαν την εκτύπωση χαρτιού που βάπτισαν νόμισμα;
Σήμερα στην Ιταλία έχουμε μια ανοικτή σύγκρουση, μια μάχη με τις ΗΠΑ κι η Ιταλία είναι ταγμένη στις υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Όμως, ένα πλειοψηφικό σχήμα δίνει τη μάχη, ας βρεθούν κάποιοι, αν όχι κόμματα έστω ένα έλληνας πολιτικός που θα πάψει να στηρίζει τις ΗΠΑ και τον πόλεμο εναντίον της προσπάθειας στην Ιταλία.
Σ' αυτή τη μάχη είναι μόνοι τους στην Ιταλία...

thumbnailΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΣΤΟ "ΒΥΖΑΝΤΙΟ"- ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
May 25th 2018, 18:03, by kristien

Οι αρχαιοι Σπαρτιατες ηταν Ελληνες πολυ ανωτερης  ανωτερης ποιοτητας, στον τομεα των πολεμων και των μαχων.


Οι αρχαιοι Σπαρτιατες δεν επιθυμουσαν να ηγουνται αλλοι Ελληνες στις μαχες και στις εκστρατειες. 

Το θεωρουσαν αναξιο και προσβλητικο για εκεινους.

Ηθελαν μονον εκεινοι να ηγούνται των αλλων
Ελληνων στους πολεμους


Η αρχαια Σπαρτη ηταν σκοπιμα μια κλειστη Ελληνικη κοινωνια. Οι Σπαρτιατες μεσα απο  νομους και θεσμους φυλαξαν την γεννετικη τους ταυτοτητα.


Αυτο το εκαναν για να προστατευτουν απο τους Εβραιους δωδεκαθειστες οι οποιοι κατοικουσαν επι αρκετους αιωνες στην Πελοπονησο. 



Οι γαμοι στην αρχαια Σπαρτη γινοναν μονον αναμεσα σε  Ελληνες διοτι γνωριζαν πολυ καλα οτι εκεινοι ηταν σε θεση να δημιουργησουν 
πραγματικους Ελληνες που θα πολεμησουν για την πατριδα.



Στα πλαισια αυτα μεταξυ αλλων υπηρχε ο  νομος της Ξενηλασιας.

Αυτος ηταν ενας Σπαρτιατικος νομος  ο οποιος απαγορευε την φιλοξενια των ξενων. 


Για να φιλοξενηθει καποιος στην αρχαια Σπαρτη επρεπε να εχει  εγκριση απο την  Σπαρτιατικη πολιτεια. 

 
ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Ενα ακομη ιστορικο παραδειγμα για την συνεχεια του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου στον μεσαιωνα ηταν η αντιγραφη των Σπαρτιατικων κοινωνικων προτυπων και νομων απο της ηρωικες Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της ΜΙκρας Ασιας.

Οι προγονοι μας αξιοποιωντας την τεραστια απαπη τους και τις γνωσεις τους για τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο, στα πλαισια της επιβιωσεως του ενδοξου Ελληνικου-ρωμαικου κρατους υιοθετησαν το Σπαρτιατικο πρωτυπο.



Οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας αποτελουσαν τον κορμο του Ελληνικου (ρωμαικου) στρατου.
 


 
Εδωσαν  τους πιο γεναιους Ελληνες στρατιώτες σε κάθε εποχη,για την Ελληνικη αυτοκρατορια.




 
Οι οικογενειες αυτές κατειχαν μονιμος τα ανωτατα στρατιωτικα αξιωματα της αυτοκρατοριας.




 
Φυσικα αυτές κατειχαν και όλα τα αλλα ανωτερα, και των μεσαιων βαθμιδων αξιωματα της στρατιωτικης ιεραρχιας. 
 


Οι εκάστοτε στρατηγοι του κάθε θεματος, ηταν ταυτόχρονα και πολιτικοι διοικητες. 
 


Ολες αυτές οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μ. Ασιας στο περασμα των αιωνων εχασαν εκατοντάδες η και χιλιαδες συγγενείς στα πεδια των μαχων. 

 

Επισης καποια απο τα μελη των οικογενειων αυτων εμεναν αναπηροι σε ολη τους την ζωη.



 
 
Εκατοντάδες χιλιαδες μελη των οικογενειων αυτων πεθαναν αιχμάλωτοι στα χερια των Αγαρηνών.
 



Αυτό γινοταν διοτι οταν ηταν αιχμάλωτοι οι ιεροι προγονοι μας στα χερια των αγαρηνων δεν δεχοταν ποτε να αλλαξουν πιστη-εθνικοτητα, οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας και από Ελληνοχριστιανοι, να γινουν Αραβοσαρακηνοι.
 


Για αυτό πεθαιναν στα χερια των εχθρων μας κατω από φρικτα βασανιστήρια.
 



Οι ηρωες Ελληνες στρατιωτικοι της Μ.Ασιας, μαζι με τους εξωτερικούς, εχθρούς, ολους εκεινους τους αιωνες αντιμετωπιζαν και τους Εσωτερικούς εχθρούς.
 


Αυτοι ηταν οι Αλλοδαποι αξιωματούχοι, της πολιτικης "αριστοκρατιας" της Κωνσταντινουπόλεως.
 

Εκεινοι  χωρις να πολεμουν, ηθελαν να ασκουν των ανωτατη εξουσια, για να διαλυσουν την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια.
 



Ηθελαν οι πολιτικοι ευνούχοι, να δινουν διαταγες από τα παλατια, την ωρα που οι ηρωες Ελληνες  
ματωναν,εχαναν της ζωες τους, εμεναν αναπηροι και επεφταν αιχμάλωτοι, στα πεδια των μαχων για την Ελλαδα.
 


Οι πολιτικοι αλλοδαποι αξιωματούχοι, της Βασιλευουσας, είναι οι προγονοι , αρκετων σημερινων "πολιτικων ".



Οι ευνούχοι της πολιτικης 
αριστοκρατιας εκαναν ολους εκεινους τους αιωνες, ότι περνουσε από το χερι τους,για να καταστρεψουν οριστικα την αυτοκρατορια και το εθνος.



 
 
Ακομη μαζι με της προσπαθειες καταστροφης του Ελληνικου εθνους παντοτε επιδιδοταν σε αδικο, σε παρανομο πλουτισμο, εις βαρος του Ελληνικου λαου.
 


Είναι φανερο ,ότι αυτό το εχει η φυλη τους,απο τα αρχαια χρονια, να πλουτιζουν αδικα.
 
 

Οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας σε καμια περιπτωση δεν δεχοταν να θυσιάζονται, επι τοσους αιωνες για την Ελλαδα και να τους κυβερνουν ανθέλληνες εβραιοι αλλοδαποι προδοτες,




Οι πολιτικοι αριστοκρατες από την βασιλευουσα
το μονον που ηθελαν ολους εκεινους τους αιωνες ηταν να καταστρεψουν οριστικα το Ελληνικο εθνος του μεσαιωνα, μαζι με την αυτοκρατορια του.
 
 



ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ Β, ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ 
ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ 
ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
 
 
Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο, σε ολη την παγκοσμια ιστορια μια αυτοκρατορια όπως η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια,με βασεις τον Πλατωνα, τον Χριστο, την ηθικη ζωη, να διαλυθει ολοσχερως μεσα σε 42 χρονια αριθμος ρεκόρ.
 
 


Μεσα σε 42 χρονια από τον θανατο του Βασιλειου του β,οπου η Ελλαδα ειχε φτασει στο απογειο της δυνάμεως της ,από την ημερα που ειχε δημιουργηθεί το εθνος των Ελλήνων.
 



Η πολιτικη "αριστοκρατια", ειχε διαλυσει εντελως τον Ελληνικο στρατο ειχε αφαιρεσει την ανωτατη πολιτικη,στρατιωτικη εξουσια από της Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, κατεστρεψαν ολες της υποδομες του στρατου,και του κρατους. 
 
 



Εφτασαν μεχρι να βαλουν στον αυτοκρατορικο θρονο έναν δικο τους τον Κωνσταντινο Δουκα. 
 
 



Όταν ανελαβε εκ νεου αυτοκρατορας ενας εκ των Ελληνικων στρατιωτικών οικογενειων της Μικρας Ασιας, ο Ρωμανος ο δ Διογένης, βρηκε εντελως διαλυμενο τον Ελληνικο στρατο.
 



 
Οι στρατιώτες χωρις ασπιδες, χωρις σπαθια, χωρις αλογα, απληρωτοι, με σκισμένες σημαιες ,με κουρελιασμένες στολες.
 
 
Η πολιτικη αριστοκρατια ειχε καταστρεψει οικονομικα και κοινωνικα μεσα σε 42 χρονια,
ολους τους φτωχούς Ελληνες με συνεπεια να μην μπορουν καποιοι εξ αυτων να πολεμησουν.
 
 
 
Το αποτέλεσμα ηταν να παρει ο Ρωμανος ο δ, Ελληνες στρατιώτες από την Καππαδοκια,και απο την Μακεδονια.

Επειδη όμως δεν επαρκουσε ο αριθμος αυτων των στρατιωτών, αναγκαστηκε να παρει μεχρι αλλοδαπούς τουρκους μισθοφόρους, ως στρατιώτες του Ελληνικου- ρωμαικου αυτοκρατορικου στρατου.
 
 

Δυο φορες στην ιστορια πηραν πισω οι  Ελληνες στρατιωτικοι την εξουσια απο τους αλλοδαπους
Φοινικες-Σημιτες πολιτκους.
 
Εντουτοις και τις δυο φορες τους ανετρεψαν.
 
Την πρωτη φορα ανετρεψαν τον Ρωμανος τον δ Διογενη στο Ματζικερτ 1071 μ.χ. και την δευτερη τον Γεωργιο. Παπαδοπουλο στις 17 Νοεμβεριου 1973 μ.χ. 


Οι προγονοι μας οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας εκτος απο τους εξωτερικους εχθρους ειχαν και τους εσωτερικους.

Για αυτο για να προστατεψουν το dna τους, αλλα και την εθνικη τους υποσταση εκαναν παντοτε γαμους αναμεταξυ τους με βαση το παραδειγμα της αρχαιας Δωρικης Σπαρτιατικης πολιτειας. 

Στην Μικρα Ασια κατοικουσαν εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες, μελη των στρατιωτικων οικογενειων. 

Οι μεγαλυτερες στρατιωτικες οικονενειες ηταν οι Φωκαδες, οι Δαλασηνοι, οι Μελισσηνοι, οι Αργυροι,
Οι Σκληροι, οι Κομνηνοι κλπ.


Επειδη ομως η Ελληνικη-Ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν το μοναδικο κρατος στον κοσμο που δεχτηκε τοσες πολλες επιθεσεις απο τοσους πολλους διαφορετικους λαους επι πολλους αιωνες εκαναν μια προσεκτικη επεκταση αυτου του μετρου δια λογους εθνικης επιβιωσεως. 

Ουδεποτε αλλη αυτοκρατορια δεχτηκε τοσες πολλες επιθεσεις απο τοσους διαφορετικα εθνη απο τον τεταρτο αιωνα μεχρι και τον Απριλιο του 1204 μ.χ.



Οι προγονοι μας για να επιβιωσουν εξαιτιας των αμέτρητων εχθρων, εκαναν συμμαχιες με ξενους λαους και ειδικα στο θεμα των γαμων με ενα μικρο μερος του Αρμενικου λαου.


Στα πλαισια των συμμαχιων αυτων παντρευοταν αλλοδαπες αρμενισες ηθικες χριστιανες γυναικες.
 


Οι γαμοι μεταξυ Ελλήνων και αλλοδαπών είναι μια παναρχαια επιτυχημενη συνταγή, που βοηθα τα μεγιστα στην επιβίωση του Ελληνικου εθνους. (1)

 
 
Ενα μικρο μερος των αρμενιων, που ειχαν γινει
χριστιανοι, για αρκετους αιωνες ηρθε εζησε μαζι μας, και πολεμησε γενναια διπλα μας στα πεδια των μαχων, για την ελευθερια, για την δοξα, για την προστασια,της Ελληνοχριστιανικης- ρωμαικης αυτοκρατοριας.
 

Μετα από τοσο καιρο διπλα μας οι Αρμενιοι, απεκτησαν το ερο δικαιωμα να κανουν γαμους με τα μέλη των Ελληνικών στρατιωτικών οικογενειών.
 
 
Οι Αρμενιοι ειχαν αποδειξει επανειλημμένα,την γενναιοτητα τους στα πεδια των μαχων. 

Απο τετοιου είδους γαμους μεταξυ Ελλήνων και Αρμενιων ευγενών και αριστων πολεμιστων, προεκυψαν οι γνωστοι Ελληνοαρμενιοι, Ιωαννης Τζιμισκης, ανηψιος του Ελληνα αγιου του Νικηφορου του β Φωκα, και ο Βαρδας Σκληρος.
 
Ενας μερος των αρμενιων διαπιστωσε ότι η μεγαλυτερη τιμη σε ολο τον κοσμο ειναι να γινεις χριστιανος και να εισαι σύμμαχος και συμπολεμιστης των κορυφαιων του κοσμου των Ελληνων-ρωμαιων του μεσαιωνα.
 

Οι αρμενιοι πολεμώντας γεναια διπλα στους Ελληνες,
απεκτησαν το δικαιωμα να κανουν γαμους και συγγενικούς δεσμούς με της Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας.



Μην ξεχνατε ποσοι αρμενιοι σκοτωθηκαν, στα πεδια των μαχων διπλα στους Ελληνες εκεινη την επόχη,  


 
Οι Αρμενιοι, το θεωρουσαν ως την μεγιστη τιμη που εχει γινει ποτε στην φυλη τους, ως την μεγαλυτερη ιστορικη επιτυχια ολων των εποχων για το αρμενικο εθνος.
 

Οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες, εδιναν πολύ μεγαλη σημασια στο να κανουν γαμους μεταξυ τους, ωστε να εξασφαλισουν, οτι θα συνεχισουν να βγαζουν ηρωες στο περασμα των αιωνων. 

Ηταν καθαρα θεμα προστασιας του dna


Διαφορετικα το Ελληνικο εθνος θα ειχε αφανιστει.
 

Από αυτους τους γαμους των αριστοκρατικων Ελληνικων οικογενειων της Μικρας Ασιας, αναμεταξύ τους, ειχαμε όλα τα εχεγγυα, για την δημιουργια τοσων πολλών Ελλήνων ηρωων.


Οι  αγιοι προγονοι μας οι κορυφαιοι του κοσμου, οι σπουδαιοτεροι ανθρωποι ολων των εποχων στην ιστορια του πλανητη οι Ελληνες της ρωμαικης αυτοκρατοριας υπολογιζαν ως ανδρες και Ελληνες μονον οσους πολεμουσαν. 
 
Ολους τους υπολοιπους τους θεωρουσαν ανανδρους, δηλαδη θηλυπρεπεις για αυτο τους σιχαινοταν και τους περιφρονουσαν.
 
 
Oποιος δεν πολεμουσε εκεινους τους αιωνες με το σπαθι στο χερι δεν τον θεωρουσαν Ελληνα και ανδρα αλλα γυναικα.
 
Δεν υπηρχε μεγαλυτερη ατιμωση και προσβολη για εναν γνησιο Ελληνα ανδρα απο το να τον διωξουν απο τον Ελληνικο-ρωμαικο στρατο για οποιαδηποτε αιτια.
 
Αμεσως εχανε την κοινωνικη του θεση και υποσταση.
 
 
 
 
 
 
 
Ο Ιωαννης Τζιμισκης συνεναισε στην δολοφονια του Αγιου Αυτοκρατορα Νικηφορου Φωκα, ο οποιος ηταν και θειος του διοτι οχι μονον του αφαιρεσε ολα τα στρατιωτικα του αξιωματα, αλλα τον εκανε απλο πολιτη και τον εθεσε σε κατ οικον περιορισμο.
 
Δεν του επετρεψε ο Αγιος Νικηφορος να πολεμα ουτε ως απλος στρατιωτης.
 
Εκεινους τους αιωνες δεν υπηρχε μεγαλυτερη προσβολη απο το να μην πολεμας για την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια, τον Κυριο Ιησου Χριστο αλλα και για την προστασια του αμαχου Ελληνικου πληθυσμου.
 
 
 
 
Ενδεικτικη ειναι η ενεργεια της μεγαλυτερης Ελληνιδας φιλοσοφου μαζι με την Υπατια, της Πριγκιπισσας Αννας Κομνηνης.

Η Αννα Κομνηνη μεσολαβησε στον πατερα της τον αυτοκρατορα Αλεξιο τον α Κομνηνο, να μην τιμωρησει τον αξιωματικο αρμενικης καταγωγης τον Αλεξιο Μουσελε, διοτι ηταν γεναιος στα πεδια των μαχων.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Το σημαντικο ειναι να συνυπαρχουν ειρηνικα ολοι οι λαοι του πλανητη. 
 
Για αυτο παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν .
 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους.
 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει;
 
Τι θα πρεπει να κανουν οι Ελληνες όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο μας ;
 
Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως 
   
  
;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου κρατους.
 
Από ολους τους προαναφερομενους εξαιρειται,
ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων  μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και          μηδεν αγαν.  
 
Αναφερομαι παντοτε στους φοινικες-σημιτες που απο μονοθειστες της Π.διαθηκης και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. 
 
Δεν αναφερομαι σε ολους τους Σημιτες. 
 
Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των Σημιτων. 

thumbnailΤο επικαιροποιημένο
May 25th 2018, 18:00, by kristien


Τέλος πάντων.
Τέλος τα ήξεις αφήξεις ου τις συντάξεις θνήξεις των βουλευτών του αριστερού Matrix.

Κομμένα. Όπως κι οι συντάξεις. Και μέτρα μέχρι το 2050 τουλάχιστον. 

Τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Σκέτη καύλα για την εξουσία το τι μπορεί να πετύχει στην χώρα που κακώς λέγεται Ελλάδα από κάποιους. 

Κι η χώρα βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Νάρκη που θα την πατήσει και θα ακρωτηριαστεί οριστικά και αμετάκλητα τον προσεχή Ιανουάριο.

Σας το χα πει από το Φλεβάρη του 15 (δείτε πχ εδώ αλλά και σε παλαιότερα άρθρα μου την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2015).
Έχουν μίσος ταξικό. Μισούν τη μεσαία τάξη. Και την καταστρέφουν.
Α ρε παππού Κάρολο έλα να δεις τα παιδιά της δεύτερης αλλαγής.
Το αίμα, τους αγώνες, τα κεκτημένα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων και δεκαετιών, τα γάμησε μια κωλοπαρέα.

Με βουλευτές ταλιμπάν που ζώνονται μεγατόνους ψεμάτων στα κανάλια της διαπλοκής…

Με ένα στρατό τρολ στο διαδίκτυο. Ευτυχώς για την αλήθεια, κάποιοι από αυτούς έφυγαν νωρίς, ατιμασμένοι για τα μισθά μερικών μηνών.
Τι θα κάνουν τώρα οι κυβερνώντες; Θα πετάξουν τους μισθούς ενός έτους για να παραδώσουν την νάρκη των συντάξεων στον βέλτιστο εκπρόσωπο των ανθρώπων με περιορισμένη αντίληψη που λέγεται Κούλης, τον Κούλη ρε που πάει στην ματοβαμένη, ξεριζωμένη από έλληνες Ίμβρο και μιλάει για ειρηνική ελληνοτουρκική συμβίωση ώστε μετά οι επίορκοι Συριζανέλ να το παίζουν οργισμένη αντιπολίτευση;
Πάρτε το χαμπάρι. Η ανηθικότητα νίκησε. Το κακό νίκησε.
Ήταν άδικο, παντελώς άδικο, το έκαναν πράξη.

Οι ντόπιοι πλιατσικολόγοι έχουν βγάλει φράγκα για δέκα γενιές και μεις, οι δουλοπάροικοι, πληρώνουμε τα γαμησιάτικα για να μπορούν οι ξένοι να κλέβουν το βιός μας και την γη μας.
Μην ξανακούσω την λέξη πολίτης. Πολίτες αυτής της χώρας είναι το 10%. Είναι οι μέτοχοι της κομματοκρατίας. Εμείς, ανήκουμε σε αυτούς και στους ξένους δανειστές τους.

Χιλιάδες ευρώ θα χάσει ο συνταξιούχος, από αυτά, τα δουλεμένα του. Του τα κλέβουν μπροστά στα μάτια μας οι κλεπτοκράτες.
Αν δεν υπήρχε η ανθρώπινη γλώσσα, η κομματοκρατία θα την είχε εφεύρει για να μπορεί να την διαστρεβλώνει.
Μιλάμε για θρίαμβο του Κακού.

Τι τα στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο; Τι τα παραπλανάτε; Το σχολείο της ζωής μίλησε. Στην Ελλάδα, οι κακοί, πάντα κερδίζουν στο τέλος.
Τα μεγάλα εγκλήματα ανταμείβονται.
Σώστε την ψυχή σας και φύγετε. Μιλάμε για καθεστώς, όχι για αστεία. Καθεστώς Κακίας.

Ριζοσπάστε μας τα αρχίδια κι άλλο. Το κρέας ψάρι, το ψάρι ρινόκερος, ο ρινόκερας σταφίδα. Το απόλυτο επικοινωνιακό σαμποτάζ. Τρομοκράτες κανονικοί.
Έχουν όλοι τους το ανήθικο πλεονέκτημα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα τους. Η ανηθικότητά τους.


ΠΑΡΑΚΜΗ ΑΠΟΛΥΤΗ.
Πόσες παραιτήσεις έχει γράψει το κοντέρ για την άθλια κομματοκρατία; Πόσοι αξιοπρεπείς άνθρωποι παραιτηθήκαν; Ακόμη και πρώην δικοί τους δεν άντεξαν την σαπίλα τους. Από τον Κιμούλη μέχρι τον Κριμιζή, ένα κόμμα δρόμος. Και πόσοι άλλοι ακόμη;
Αυτοκτονίες δεν συμβαίνουν πια με αυτή την καλή κυβέρνηση.
Και τώρα, μετά από δύο μνημόνια που μας χρέωσαν για το τίποτε, έρχεται το επικαιροποιημένο.

Δεν καταλάβετε ότι όταν τους ψηφίζατε και δεύτερη φορά ψηφίζατε για πρώτη φορά μνημόνιο,  ότι νομιμοποίησαν μέσω εκλογών τα μνημόνια;

Κοιτάξτε… το πετσόκομμα των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου δεν θα γίνει σε κάποιο δοκιμαστικό σωλήνα υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

Η επέμβαση θα γίνει υπαίθρια και θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα μεταλλάξουν για πάντα την ελληνική κοινωνία και οικονομία, προς το ασύγκριτα χειρότερο.
Καλό ψόφο να χουμε.
Η φτώχεια έγινε ξανά η νέα μας κανονικότητα.
Βίος τόσο λιτός που έγινε αβίωτος.

Μπράβο μας: Σώσαμε την κλεπτοκρατία με τις ίδιες μας τις ζωές. Τύφλα να χει ο Χριστός.  Δεν πειράζει που κυβερνούν αντίχριστοι. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι είναι Άχρηστοι. Και οι τρακόσιοι της ντροπής και της προδωσίας που τρακόσιες να ναι οι μέρες τους.

Είναι η κομματοκρατία ηλίθιε! 

thumbnailΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ
May 25th 2018, 10:23, by kristien

Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι καταδικασμένο σε διάλυση ,όποια ονομασία και έχει.Ακόμα και εάν υπό την διεθνή πίεση οι Σκοπιανοί κατοχυρώσουν το όνομα ΄΄Μακεδονία΄΄ και ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., ακόμα και τότε δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την διάλυση.


Επίλυση του προβλήματος της ονοματολογίας θα άρει το ελληνικό βέτο της ένταξης των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ .

Ας υποθέσουμε ότι τα Σκόπια θα πάρουν το όνομα΄΄Μακεδονία΄΄ ως συνθετικό σε οποιοδήποτε γεωγραφικό ή ιστορικό προσδιορισμό.

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει και ότι σε δεύτερο χρόνο θα άρει το βέτο της για την ένταξη των Σκοπών στην Ε.Ε . Αυτό που θα επακολουθήσει θα έχει ως άμεση συνέπεια την διάλυση του κρατιδίου. Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα θεωρηθούν Ευρωπαίοι πολίτες εφόσον το κρατίδιο θα είναι μέλος της Ε.Ε. Οι Αλβανοί της Αλβανίας θα προβούν σε γάμους είτε ΄΄λευκούς΄΄ είτε πραγματικούς αλλά σε κάθε περίπτωση ΄΄ευκαιρίας΄΄με τους ομοεθνείς τους των Σκοπίων , γάμους με τους οποίους θα λαμβάνουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Η αύξηση του πληθυσμού των Αλβανών των Σκοπίων θα είναι ραγδαία ακριβώς λόγω των γάμων με Αλβανούς της Αλβανίας που θα στοχεύουν σε ευρωπαϊκό διαβατήριο . Οι Αλβανοί της Αλβανίας που θα έρχονται σε γάμο με αυτούςτων Σκοπίων δεν θα έχουν πλήρη πολιτικά διακαιώματα αλλά σε κάθε περίπτωση ο πληθυσμός των Αλβανών θα αυξηθεί . Δευτερεύουσα συνέπεια θα είναι η περαιτέρω αύξηση της επιρροής της Αλβανίας στους Αλβανούς των Σκοπίων.

Το κρατίδιο των Σκοπίων απτό 2013 υποφέρει απο την μαζική έξοδο των σλαβόφωνων πολιτών του προς την Βουλγαρία. Οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους διάλεκτος της Βουλγαρικής με περισσότερους αρχαΐζουσες δομές και λίγο διαφορετική προφορά, όπως κατα αναλογία τα ελλαδίτικα ελληνικά και τα κυπριακά.

Από το 2013 η Βουλγαρία έχει επιτρέψει σε όλους τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς με μια απλή υπεύθυνη δήλωση να λάβουν Βουλγαρικό διαβατήριο ,κάτι που έχει προσελκύσει χιλιάδες Σκοπιανούς, ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς !!! Οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί λαμβάνοντας την Βουλγαρική υπηκοότητα και το διαβατήριο γίνονται ευρωπαίοι πολίτες και έχουν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν σε όλη την Ε.Ε.

Εάν τα Σκόπια ενταχθούν στην Ε.Ε.με την επίλυση του ονοματολογικού τότε τόσο οι Αλβανοί της Αλβανίας που θα έρθουν σε γάμο με αυτούς των Σκοπίων όσο και οι ίδιοι Αλβανοί των Σκοπίων θα έχουν το διακίωμα να μεταναστεύουν σε όλη την Ε.Ε.

Ωστόσο οι Αλβανοί έχουν αποδείξει ότι όταν μεταναστεύουν πάντα διατηρούν επαφές με την πατρίδα τους. Κατά την διάρκεια της κρίσης του Κοσόβου οι Αλβανοί Κοσοβάροι της διασποράς βοήθησαν χρηματικά και πολιτικά . Οι πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχαν την άδεια να μεταναστεύουν αλλά μόνο οι Αλβανοί έφευγαν στο εξωτερικό.Οι Σέρβοι παρέμεναν στην χώρα τους.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο οι Αλβανοί βοήθησαν αποτελεσματικά απτό εξωτερικό ενώ οι Σέρβοι δεν είχαν καμία εξωτερική βοήθεια.
Οι Αλβανοί των Σκοπιων αλλά και τα ζευγάρια Αλβανών των Σκοπίων και Αλβανίας μπορεί μεν να μεταναστεύσουν στην Ε.Ε. αλλά πάντα θα παραμένουν ενεργοί πολιτικά στα Σκόπια.

Η αποσταθεροποίηση των Σκοπίων θα έχει ως συνέπεια την διεκδίκηση των ανατολικών επαρχιών του κρατιδίου απο την Βουλγαρία και των δυτικών απο την Αλβανία.

Κατά το Β΄ΠΠ η Βουλγαρία ως σύμμαχος της Γερμανίας είχε καταλάβει τα Σκόπια τα οποία ως μέλος της τότε Γιουγκοσλαβίας ήταν στην πλευρά των ηττημένων. Οι Βούλγαροι ανέκαθεν θεωρούσαν του σλαβόφωνους Σκοπιανούς ως ομόαιμους και αυτό είναι σωστό.
Οι ΗΠΑ θέλουν την ύπαρξη του κρατιδίου ακριβώς για να αποφύγουν την ενδυνάμωση της Βουλγαρίας και Αλβανίας . Τόσο η Γερμανία όσο και η Αμερική ακολουθούν το δόγμα του κατακερματισμού των κρατών σε όλο τον κόσμο.

Για την Ελλάδα το καλύτερο θα είναι να μην διαλυθούν τα Σκόπια.Δεν χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή την μερική υλοποίηση του οράματος για την ΄΄Μεγάλη Αλβανία΄΄ και το ξύπνημα του αλυτρωτισμού των Βουλγάρων.

Το Σκοπιανό πρόβλημα κρύβει πολλούς περισσότερους κινδύνους απο ότι εκτιμούμε.







hellenicsunrise

thumbnailΠροετοιμασίες για κάλπες: Το Μαξίμου παραγγέλνει ψηφοδέλτια .
May 25th 2018, 08:26, by kristien

Το Μαξίµου έχει αποφασίσει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2018 και έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κινητοποιηθεί ο µηχανισµός για τις κάλπες.


Όταν πριν από µία εβδοµάδα έκανε την εµφάνισή του στους διαδρόµους του υπουργείου Εσωτερικών πολύ γνωστός εισαγωγέας χάρτου, κανείς από τους παρισταµένους εκεί δεν έδωσε ιδιαίτερη σηµασία στην παρουσία του. Ο λόγος όµως που βρέθηκε εκεί ο γνωστός επιχειρηµατίας του κλάδου δεν ήταν προσωπικός…

Συµµετείχε σε προγραµµατισµένη σύσκεψη µε το ανώτατο επιτελείο του υπουργείου, µε ένα και µοναδικό θέµα. Το πρωθυπουργικό γραφείο είχε αποφασίσει πρόωρες εκλογές και η εντολή στο αρµόδιο υπουργείο, το Εσωτερικών, ήταν να κινητοποιηθεί ο µηχανισµός του κράτους, µε ορίζοντα τον Οκτώβριο.



Πρώτη κίνηση λοιπόν, ή, µε όρους πιο υπηρεσιακούς, πρώτη σύσκεψη, αυτή για την παραγγελία και τη δέσµευση των προβλεπόµενων ποσοτήτων χαρτιού γραφής για το τύπωµα των ψηφοδελτίων. Και εκεί υπήρξε και η πρώτη δυστοκία, σύµφωνα µε τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Π».

Γιατί στη διεθνή αγορά χαρτιού υπάρχουν προβλήµατα και δυσχέρειες την παρούσα χρονική περίοδο στην προµήθεια τόσο µεγάλων ποσο-τήτων χαρτιού γραφής βάρους 60 γρ., που συνήθως χρησιµοποιείται για το τύπωµα των ψηφοδελτίων. Ο χρόνος όµως είναι τόσο ανελαστικός, ώστε δόθηκε εντολή για παραγγελία και δέσµευση χαρτιού βάρους 70 γρ. που διατίθεται προς εισαγωγή για τις ποσότητες που θα χρειαστεί η Ελλάδα προκειµένου οι εκλογές να εξελιχθούν κανονικά τον Οκτώβριο.

Ο κ. Τσίπρας από αυτό και µόνον είναι εµφανές ότι αποφάσισε πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο. Ο «κύβος ερρίφθη» και οι προβλεπόµενες διαδικασίες και συνεννοήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.










parapolitika.gr

thumbnailΚαληνύχτα και όνειρα γλυκά...
May 25th 2018, 08:10, by kristien

Του Γιώργου Κράλογλου

Ούτε στον ύπνο μας να δούμε όσα έρχονται, μετά τους χορούς... της εξόδου. Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα χωρίς κέρδη, στην εκτός μνημονίου εποχή.


Για το αναπτυξιακό κουρελόχαρτο του ΣΥΡΙΖΑ τα είπαμε χθες και προχθές. Υπενθυμίζουμε απλά, πως κανείς, σοβαρός παράγοντας της αγοράς και της οικονομίας, δεν ασχολήθηκε ούτε να το ξεφυλλίσει.

Η "αξία" του... θα ξεπεραστεί σε συντομότερο χρόνο και από τον ξυλοδαρμό του Γ. Μπουτάρη...

Οπότε χρήσιμο είναι να ρίξουμε μια ματιά στο τι μας περιμένει στην αγορά και τις επιχειρήσεις, φωτίζοντας λόγους για τους οποίους νέες μαυρίλες και μπόρες μας κυκλώνουν, (ταυτόχρονα) με το ελληνικό μεταναστευτικό ζήτημα που προσλαμβάνει εξωπραγματικές διαστάσεις.

Από τον Ιανουάριο του 2018, με έντονα ορατή την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο (ας το σημειώσουμε αυτό) η ιδιωτική "προσφορά τροφής" σε κοράκια εξαγοράς επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων (πέρα από τις λίστες των Τραπεζών) ξεπερνά τις 500.000.

Πρόκειται για επιχειρήσεις σε βαθύ κόκκινο οι οποίες αποκλείουν εξυπηρέτηση χρεών, μέσα στο σημερινό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Εκτιμάται δε, πως απασχολούν περίπου 100.000 άτομα και δίνουν, έμμεσα, δουλειά σε δεκάδες κλάδους που επίσης απασχολούν 100-150.000 εργάτες και υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση όχι μόνο τα ξέρει όλα αυτά (από διαβήματα Οργανώσεων, Συνδέσμων και Επιμελητηρίων της χώρας) αλλά έχει τρομοκρατηθεί σε σημείο να μελετάει (απλά μελετάει...) πώς να αλλάξει τις ρυθμίσεις χρεών ώστε να περισώσει την κατάσταση.

Η υπόθεση έχει βαλτώσει στις συνηθισμένες (στην Ελλάδα) κουβέντες, ενώ οι επιχειρηματίες που βγαίνουν από το παιχνίδι (μέγα μέρος από αυτές στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα, με κέντρο βάρους την Θεσσαλονίκη) θεωρούν βέβαιο το αδιέξοδο και οδηγούνται στην όσο-όσο πώληση.

Σχεδόν όλοι, από τους προσφερόμενους για πώληση με συνοπτικές διαδικασίες..., ξέρουν (από τις συζητήσεις) πως στις επιχειρήσεις τους δεν θα υπάρξει συνέχεια και επίσης πως οι εξαγορές των "κορακιών" στοχεύουν στα ακίνητα και κυρίως στην οικοπεδική αξία της θέσης τους...

Η άποψη, στο σημείο αυτό, ότι στην ελεύθερη οικονομία αυτά είναι νομοτελειακά δεν ευσταθεί όταν στην πλειοψηφία των λουκέτων παρεμβάλλεται μια 10χρονη κρίση ως "διάδοχος" της 40χρονης μανιώδους (φορολογικής κυρίως) καταδίωξης της ιδιωτικής οικονομίας για να καλυφθούν ανάγκες του κρατισμού, της ελεγχόμενης οικονομίας και πολιτικής μισαλλοδοξίας για ιδιώτες και κέρδος.

Σε άλλο επίπεδο της αγοράς τώρα. Σε αυτό που συνδέεται με επιχειρηματικές συνεργασίες επενδυτών, εκτός Ελλάδος, και με εξωστρεφείς στόχους προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, όπου τα μηνύματα είναι πέρα για πέρα απογοητευτικά.

Οι προτεινόμενες συνεργασίες συμπράξεων ή κοινών επενδύσεων, εντός του Ελλαδικού χώρου, θυμίζουν αποικιοκρατία με εργασιακές συνθήκες απαράδεκτες ακόμη και για τη ρημαγμένη ελληνική αγορά εργασίας.

Παράλληλα διαπιστώνεται πως κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να ρισκάρει σοβαρά δικά του κεφάλαια στην Ελλάδα ενώ το ενδιαφέρον του κινείται στη σφαίρα κρατικοδίαιτων αντιλήψεων και των συνεργασιών με τυχόν προσφερόμενες δημόσιες επενδύσεις, που, ως γνωστό, είναι παγωμένες λόγω πλεονασμάτων 3,5%, μέχρι το 2022.

Σε τρίτο επιχειρηματικό επίπεδο, δεκάδες επιχειρήσεων στις πρώην ναυπηγικές περιοχές Σκαραμαγκά, Ασπρόπυργου, Ελευσίνας, στον Πειραιά και στο όρος Αιγάλεω (που απασχολούν χιλιάδες εργάτες και υπαλλήλους) θεωρούν πως έκλεισε ο κύκλος αναμονής για καλυτέρευση της τύχης τους, καθώς οι περιοχές λειτουργίας τους δεν προσφέρονται για επενδυτικές ή άλλες επιχειρηματικές συνεργασίες με τη δεDομένη (πλέον) χωροταξική και πολεοδομική αδιαφορία του κράτους, τουλάχιστον για μια 20ετία.

Οι εικόνες που περιγράψαμε (απολύτως πραγματικές και σε μαύρη εξέλιξη) ασφαλώς και δεν σχηματοποιούν το όλον της πραγματικότητας που μας περιμένει.

Δίνουν όμως ένα, χειροπιαστό, στίγμα για την ταχύτητα της μεταστροφής της οικονομίας προς την "ατμομηχανή" των υπηρεσιών (τουρισμός, μεταφορές, υποδομές σε λιμάνια και άλλα κέντρα) η οποία είναι (βεβαιωμένα) αδύνατον να καλύψει τις σημερινές εργασιακές μας ανάγκες αλλά και τις αναζητήσεις των νέων που ολοκληρώνουν σπουδές Ελλάδα.

Ευχόμαστε να διαψευστούμε. Σημειώνουμε πάντως πως στις αποφάσεις της αγοράς, ανάμεσα στα άλλα, συνυπολογίζονται (πολύ σοβαρά) οι (χωρίς άλλο) νέες περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου (διαφορετικά η έξοδος παραμένει προς διαπραγμάτευση) ως έλλειψη ροής ρευστού (οικογενειακές ενισχύσεις) και οι επιπτώσεις (κοινωνικές και οικονομικές) από την αύξηση της μετανάστευσης.

Μην ξεχνάμε πως και το 2018 η αναζήτηση εργασίας εκτός Ελλάδος (αιτήσεις) ξεπερνά τις 200.000 περιπτώσεις, οι οποίες προστίθενται στις 500.000 των Ελλήνων μεταναστών της δεκαετίας 2008-2018.

thumbnailΠού θα βρείτε τα πρατήρια με τα φθηνότερα καύσιμα
May 25th 2018, 07:21, by kristien

Με την αμόλυβδη βενζίνη να έχει εκτοξευθεί στα 2 ευρώ το λίτρο σε ορισμένα νησιά και τη  μέση τιμή πώλησής της να διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και για το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο, η αναζήτηση του φθηνότερου πρατηρίου καθίσταται πλέον απαραίτητη.

Οι καταναλωτές σε όλη τη  χώρα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr και να ενημερωθούν σε ποια πρατήρια της περιοχής τους τα φθηνότερα καύσιμα.
Επιλέξτε τον σύνδεσμο «Εάν είστε Καταναλωτής, ψάξτε για πρατήρια, διευθύνσεις, καύσιμα και τιμές σε όλη την Ελληνική Επικράτεια» που θα σας βγάλει σε χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

thumbnailΤρεις σφαλιάρες σε τρεις υπουργούς για αρχή
May 25th 2018, 06:54, by kristien



Δεν έφτανε το νέο μνημόνιο 40 σελίδων που υπέγραψε προχτές η κυβέρνηση με τους δανειστές, με μέτρα λιτότητας και αφαίμαξης μέχρι αποπληρωμής των δανείων, εισέπραξε και τρεις σφαλιάρες για τις συντάξεις, τους διορισμούς και τα δημόσια έργα από την τρόικα, που την υποχρεώνει να πάρει πίσω ό,τι έχει νομοθετήσει κατά παράβαση των συμφωνημένων. Για να ξέρουμε ποιος κυβερνάει δηλαδή!

Η τσεκουράτη αυστηρότητα της τρόικας ξεκίνησε ήδη, πριν τον Αύγουστο, εξ αιτίας των λεονταρισμών του πρωθυπουργού και υπουργών, που εδώ και μέρες προαναγγέλλουν ανατροπή των συμφωνημένων σε κάθε επίπεδο, επιχειρώντας να πουλήσουν σανό στους Έλληνες για αυξήσεις, ματαίωση των περικοπών, διευκολύνσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ομάδες πληθυσμού και άλλα ψηφοθηρικά.

Η τρόικα αποφάσισε να δράσει καταδρομικά, αδιαφορώντας αν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι παραμύθια ή ευσεβείς πόθοι. Και υποχρέωσε τρεις κορυφαίους υπουργούς κατ αρχήν σε υποταγή, αλλαγή νομοθεσίας και συμμόρφωση «προς τα υποδείξεις». Χωρίς να βρει ίχνος αντίστασης από τους σκληρούς διαπραγματευτές και επαναστάτες…

Πρώτο θύμα ο μαρξιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος που υποχρεώθηκε να περιλάβει στο πολυνομοσχέδιο της 6ης Ιουλίου μια λεπτομερή καταγραφή της περικοπής των συντάξεωνπου έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή με τον νόμο Κατρούγκαλου. Και τις οποίες οι απληροφόρητοι ή ψεύτες υπουργοί της κυβέρνησης εξακολουθούν να προπαγανδίζουν ότι θα διαπραγματευτούν!

Είναι τέτοια η σπουδή των δανειστών, που υποχρέωσαν τον υπουργό Οικονομικών – και εκείνος συμφώνησε!- να πληροφορήσει τους συνταξιούχους ποιες πραγματικά θα είναι οι νέες συντάξεις τους από 1/1/2019 με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Κι αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από τα υπερπλεονάσματα που μαζεύει ο υπουργός.

Επιπλέον, το ΔΝΤ θα αξιολογήσει αν αυτές οι περικοπές φτάνουν ή χρειάζονται και παραπανίσιες! Αυτά ως προς τον επαναστάτη υπουργό Οικονομικών.

Δεύτερο θύμα της τρόικας ήταν η υπουργός Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη και η στημένη διαδικασία επιλογής 77 μόνιμων τομεακών γραμματέων που θα αντικαταστήσουν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων. Η τρόικα, που απαιτεί την αποκομματικοποίηση του κράτους στα προαπαιτούμενα, υποχρέωσε σε κατάργηση των στημένων προκηρύξεων και συμφώνησε με την κυρία υπουργό να ανατεθεί η διαδικασία σε… Γάλλους εμπειρογνώμονες για τεχνική βοήθεια!

Η τρόικα έμαθε από τα δημοσιεύματα του Τύπου για τις κομματικές αλλαγές που προωθούσε το υπουργείο και κάλεσε την υπουργό και το ΑΣΕΠ στο Χίλτον (!) για εξηγήσεις.

Εκεί αποκαλύφθηκε ότι η προωθούμενη διαδικασία ευνοούσε κομματικούς φίλους και τα διαφορετικά τυπικά προσόντα που απαιτούνταν ανά υπουργείο έβγαζαν μάτι για φωτογραφικές διατάξεις που εξυπηρετούσαν ημέτερους, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας! Ο τρόπος μοριοδότησης επίσης ευνοούσε καραμπινάτα όσους είχαν κάπου θέση εδώ και 3 χρόνια (επί ΣΥΡΙΖΑ) και παραβίαζε την αρχή της ισότητας ευκαιριών.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η πρόταση της κ. Γεροβασίλη να ανατεθεί ο έλεγχος σε μια ακόμα επιτροπή αξιολόγησης των προσόντων υποψηφίων, πράγμα που η τρόικα δέχτηκε, μέχρι τη μέρα που διαπίστωσε ότι η... ανεξάρτητη νέα επιτροπή ήταν μια υπηρεσία του υπουργείου, στην οποία ήταν επικεφαλής η σύντροφος του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Ν Παρασκευόπουλου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!


Τα στελέχη των δανειστών κατάλαβαν ότι τους δουλεύουν και υποχρέωσαν την υπουργό να συμφωνήσει σε Γάλλους εμπειρογνώμονες, πράγμα που η ετέρα επαναστάτης της κυβέρνησης έκανε χωρίς αντίρρηση!

Τρίτο θύμα των ημερών ήταν ο θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη Χρήστος Σπίρτζης και οι διακηρύξεις του για δωρεάν χρήση της Εγνατίας από ομάδες πολιτών, καθώς και για εφαρμογή δορυφορικών διοδίων σε όλο το μήκος της, χωρίς τους 38 κανονικούς σταθμούς διοδίων.

Η τρόικα, στο 4ο μνημόνιο, που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και αναρτήθηκε πριν από δυο μέρες στις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζει ότι οι 38 σταθμοί διοδίων θα μπουν, ότι θα τους καθορίζουν οι ιδιωτικές εταιρίες σύμφωνα με τις αρχικές συμφωνίες του υπουργείου, και ότι καμιά ομάδα πολιτών δεν θα εξαιρείται από αυτά από 1/1/2019.

Μάλιστα, ο υπουργός, χωρίς να αντιστέκεται σθεναρά, όπως απαιτεί η επανάσταση που πουλάει, υποχρεώνεται να εκδώσει νέα υπουργική απόφαση που δεν θα εξαιρεί κανέναν από την πληρωμή διοδίων. Και υποχρεώνεται να εφαρμόσει κατά γράμμα την εδώ και ένα χρόνο δική του υπουργική απόφαση που εγκαθιστά τους 38 σταθμούς διοδίων.

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί μετά τον Αύγουστο η παρακολούθηση της εφαρμογής της πολιτικής λιτότητας και των συμφωνημένων για τις (ξένες) επενδύσεις (λέγε με ξεπούλημα) προμηνύεται η σκληρότερη εδώ και 8 χρόνια. Γιατί απούσας της χρηματοδότησης ως μέσου πίεσης για εφαρμογή του 4ου Μνημονίου, θα χρησιμοποιηθεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιος είναι ο συσχετισμός δυνάμεων στο οικονομικό σύμπαν. Και παρ' όλο που λέει ότι αυταπατήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 στο θέμα, εξακολουθεί και κάνει κουτοπονηριές ενώ δεν έχει κανένα όπλο απέναντι στους δανειστές. Ούτε καν τη στοιχειώδη γνώση οικονομικών και πολιτικών.

Το κυριότερο: Δεν έχει ούτε καν την τσίπα να αρνηθεί τον εξευτελισμό και να πάει σπίτι του. Ίσως γιατί δεν έχει πια σπίτι. Κοιμάται σε όποια καρέκλα βρει εύκαιρη.





thumbnailΗ Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης συμμετέχει στην Απεργία στις 30/5 (Αγ. Σοφίας με Εγνατία 10:30πμ)
May 25th 2018, 06:49, by kristien


thumbnailΗ μυστηριώδης επιστολή για το αριστερό εφιαλτικό μέλλον που είχε λάβει ο Τζορτζ Όργουελ.
May 24th 2018, 18:34, by kristien

Στις 21 Οκτωβρίου 1949, ο  Τζορτζ Όργουελ έλαβε μια μυστηριώδη επιστολή από έναν παλιό γυμνασιακό καθηγητή του. 

Ο Όργουελ είχε μόλις δημοσιεύσει ένα αριστουργηματικό βιβλίο που ονόμαζε «1984» και λάμβανε συνεχώς συγχαρητήριες επιστολές, την ίδια ώρα που οι κριτικές ήταν διθυραμβικές σε κάθε γωνιά του αγγλόφωνου κόσμου.
Όσο για τον καθηγητή της γαλλικής, δεν ήταν άλλος από τον ογκόλιθο της επιστημονικής φαντασίας Άλντους Χάξλεϊ, τον οποίο είχαν φέρει οι ευτυχείς περιστάσεις για ένα μικρό διάστημα στο Ίτον, όπου και γνώρισε ως μαθητή τον Όργουελ. Κατόπιν βέβαια ο Χάξλεϊ θα έγραφε τον «Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο» (1931), τον άλλο σταθμό στη δυστοπική μυθιστορία του 20ού αιώνα!
Ο δάσκαλος διάβασε το βιβλίο του μαθητή του και θέλησε να μοιραστεί μια σειρά από ειλικρινείς σκέψεις. Περιττό να τονιστεί ότι μιλάμε για δυο πονήματα-ορόσημα στη λογοτεχνία του φανταστικού, κάθε επεισόδιο έχει λοιπόν τη δική του σημασία του και αποτελεί εξάλλου Ιστορία.
Ο Χάξλεϊ ξεκινά χαλαρά την επιστολή του ευχαριστώντας τον Όργουελ για το αντίτυπο του «1984» που του έστειλε ο εκδοτικός του οίκος. Κατόπιν απολογείται που άργησε τόσο να το διαβάσει, καθώς δούλευε λέει πάνω σε ένα νέο πόνημα που του έτρωγε όλο τον χρόνο, την ίδια ώρα που η κακή του όραση δεν του επέτρεπε πια πολύωρες μελέτες.
Στη συνέχεια εγκωμιάζει το «1984» χαρακτηρίζοντάς το «αληθινά σημαντικό» και λέει πως συμφωνεί με τόσους και τόσους κριτικούς λογοτεχνίας που το έχουν πολυπαινέψει. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, μιλά για το μεγάλο διακύβευμα του βιβλίου, την απόλυτη επανάσταση, «αυτή που κείται στο περιθώριο πολιτικής και οικονομίας και στοχεύει στην απόλυτη υποταγή της ψυχολογίας και φυσιολογίας του υποκειμένου», αναλύοντας τον επαναστατικό λόγο του Μαρκήσιου ντε Σαντ.
Υπό αυτή την έννοια, «η φιλοσοφία της κυβερνώσας μειονότητας στο ''1984'' είναι ένας σαδισμός που έχει τραβηχτεί μέχρι τη λογική του κατάληξη, πηγαίνοντας πέρα από το σεξ και αρνούμενο το σεξ». Μέχρι εδώ όλα καλά, δεν είναι παρά η ανάλυση ενός μεγάλου πνεύματος για ένα εξίσου μεγάλο σύγγραμμα.
Και τότε ο Χάξλεϊ αλλάζει ρότα και αρχίζει να κριτικάρει το βιβλίο, λέγοντας: «Αν θα μπορούσε να συνεχιστεί στην πραγματικότητα αυτή η πολιτική της μπότας-στο-πρόσωπο επ' άπειρο, αυτό φαίνεται αμφίβολο. Η δική μου πεποίθηση είναι ότι η κυβερνώσα ολιγαρχία θα βρει λιγότερο επίπονους και πολυδάπανους τρόπους διακυβέρνησης και ικανοποίησης της δίψας της για εξουσία, και αυτοί οι τρόποι θα μοιάζουν με αυτούς που έχω περιγράψει στον ''Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο''»!
Κι αυτό γιατί στο Παγκόσμιο Κράτος του «Γενναίου Καινούριου Κόσμου» (έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και με αυτή την εκδοχή τίτλου) η ελίτ των Μεγάλων Διαχειριστών παγιδεύει τις μάζες στην απόλυτη υποταγή μέσω ελεύθερου και αχαλίνωτου σεξ («οι πάντες ανήκουν στους πάντες») αλλά και ενός διεγερτικού ναρκωτικού που ο Χάξλεϊ ονόμασε «σόμα» και προκαλεί στον γενικό πληθυσμό αισθήματα ηδονικής ευφορίας. Από την άλλη, η Ωκεανία του οργουελικού «1984» κρατά τις μάζες τιθασευμένες υπό το ολοκληρωτικό καθεστώς του συνεχούς φόβου, τον οποίο συντηρούν βασανιστικά τόσο ο ατέλειωτος πόλεμος όσο και η πανταχού παρούσα κρατική επιτήρηση του Μεγάλου Αδερφού. Ο Χάξλεϊ επιχειρηματολογεί ότι η δική του δυστοπία είναι πιο διακριτική και λιγότερο παρεμβατική, άρα και πιο πιθανό να επικρατήσει τελικά.
Ο Άλντους Χάξλεϊ εξηγεί ότι έχοντας ερευνήσει τεχνικές ύπνωσης αλλά τον λεγόμενο «ζωικό μαγνητισμό», τεχνικές που αμφότερες είχαν περάσει στα ψιλά επιστήμης και υλισμού στον 19ο αιώνα, αλλά και «την ψυχολογία του πρακτικού ανθρώπου» -όπως λέει στην επιστολή του-, είναι πια πεπεισμένος ότι ο υπνωτισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρέως για την απόλυτη ολοκληρωτική επανάσταση, την καθυπόταξη του πληθυσμού σε μια κατάσταση χαύνωσης κοντολογίς.
«Μέσα στην επόμενη γενιά πιστεύω ότι οι ηγέτες του κόσμου θα ανακαλύψουν ότι ο χειρισμός των βρεφών και η ναρκω-ύπνωση είναι πιο αποδοτικά ως εργαλεία διακυβέρνησης από τα γκλομπ και τις φυλακές και ότι η δίψα για εξουσία μπορεί να ικανοποιηθεί εξίσου καλά κάνοντας τους ανθρώπους να αγαπήσουν τη σκλαβιά παρά μαστιγώνοντας και κλοτσώντας τους στην υποταγή».
«Με άλλα λόγια», καταλήγει ο κορυφαίος δυστοπικός οραματιστής, «νιώθω ότι ο εφιάλτης του ''1984'' προορίζεται να αφομοιωθεί στον εφιάλτη ενός κόσμου που ομοιάζει περισσότερο με αυτό που οραματίστηκα στον ''Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο''. Η αλλαγή θα έρθει ως αποτέλεσμα μιας αδήριτης ανάγκης για αυξημένη αποτελεσματικότητα. Εντωμεταξύ, θα μπορούσε φυσικά να συμβεί ένας βιολογικός ή ατομικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας και στην περίπτωση αυτή θα έχουμε άλλου τύπου εφιάλτες που δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί».
Βέβαια, παρά τη φαινομενική και εκ διαμέτρου αντίθετη διαφοροποίησή τους, τόσο το σύμπαν του Χάξλεϊ όσο και η δυστοπία του Όργουελ παραμένουν δυο διαφορετικές όψεις μιας ολοκληρωτικής καταπίεσης. Προς τα πού θα κινηθεί η ανθρωπότητα και αν θα θριαμβεύσει τελικά η διαβόητη νέα παγκόσμια τάξη, αυτό μένει να φανεί.
Ακούστε τον Χάξλεϊ να απαγγέλει ένα τμήμα του «Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου» (ήταν τον Ιανουάριο του 1956 όταν ο σπουδαίος συγγραφέας του φανταστικού εγκαινίασε το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Workshop» του CBS απαγγέλλοντας στις δύο πρώτες εκπομπές του εκτενή δραματοποιημένα αποσπάσματα του μνημειώδους βιβλίου του) και βρείτε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή που έστειλε στον Όργουελ το 1949, η οποία φιλοξενείται στον τόμο με την επιστολογραφία του Χάξλεϊ που κυκλοφόρησε το 1969 (Letters of Aldous Huxley).
Η περιβόητη επιστολή:
Wrightwood. Cal. / 21 October, 1949
Dear Mr. Orwell,

«Δεν βρίσκω κανένα νόημα στη ζωή μου»
May 24th 2018, 18:30, by kristien

του Καλλίστου Γουέαρ (Επισκόπου Διοκλείας)
Κατά την άποψή μου, το σοβαρότερο πνευματικό πρόβλημα του σύγχρονου Ευρωπαίου είναι η απώλεια νοήματος και σκοπού.


Στη σύγχρονη Δυτική Ευρώπη οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν μεγάλο βαθμό υλικής ευμάρειας, σαφώς μεγαλύτερης απ' ότι στο παρελθόν, αλλά όπως είπε ο Κύριος «ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος», καθώς το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα είναι πως δεν βρίσκουν λόγο ύπαρξης, δεν βρίσκουν κανένα σκοπό η κατεύθυνση στη ζωή τους, και αυτό συμβαίνει όχι μόνο μ' εκείνους που έχουν απωλέσει την πίστη τους, μεγάλος αριθμός χριστιανών αισθάνεται το ίδιο. Ως ένα βαθμό αυτό συνδέεται με μία μεγάλη μεγαλύτερη αποδόμηση της κοινωνίας.

Στο παρελθόν, στη Δυτική Ευρώπη, όπως συμβαίνει ακόμη σε άλλα μέρη της γης, οι άνθρωποι γεννιόντουσαν σε μια ζώσα κοινότητα, σε μια ευρύτερη οικογένεια, εντός πολλών δικτύων, εκείνων του χωριού η της κωμόπολης, και ένοιωθαν ότι κατείχαν μία θέση στην κοινωνία. Σήμερα, ο σύγχρονος Ευρωπαίος νοιώθει μόνος, είτε –συχνότατα-, ακόμη και εάν δύο άνθρωποι συζευχθούν, πρόκειται απλώς περί δύο προσώπων, δεν υφίσταται η ευρύτερη οικογένεια, θείοι, θείες, εξαδέλφια, φίλοι, να τους στηρίξουν.


– Ο,τι αποκαλούμε πυρηνική οικογένεια.
Ακριβώς, πυρηνική οικογένεια. Νομίζω δε ότι αυτή [η κατάσταση] υποβάλλει το γάμο σε μεγάλη πίεση και εξάλλου, στη σύγχρονη δυτική κοινωνία μας, ως ένα βαθμό άγνωστο στο παρελθόν, έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν συζευχθεί, που πιθανόν να είχαν περιστασιακές σχέσεις με άλλους, αλλ' όχι σταθερές με την έννοια της μακρόχρονης δέσμευσης, καθώς επίσης έχουμε γύρω μας τόσους ανθρώπους των οποίων οι γάμοι είναι διαλυμένοι.

 Όταν κοιτώ στην εκκλησία μου, εδώ στην Οξφόρδη, εννοώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αναλογίζομαι πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν πραγματική οικογένεια. Φυσικά, υπάρχουν άλλοι στους οποίους τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, υφίστανται μητέρα, πατέρας καθώς και οικογένειες με παιδιά, αλλά ακόμη βλέπω τόσους ανθρώπους απομονωμένους.

Όταν δέχομαι τις εξομολογήσεις τους, αντιλαμβάνομαι ότι συνήθως οι άνθρωποι δεν έχουν διαπράξει ασυνήθιστα είτε υπερβολικά μεγάλα αμαρτήματα, και εάν αφουγκραστώ όχι τόσο αυτά που λένε όσο τη σιωπή τους, αυτά που δεν λένε, εκείνο που πραγματικά εξαγορεύουν στην εξομολόγηση είναι το εξής: «Δεν βρίσκω κανένα νόημα στη ζωή μου» . Και κατά συνέπεια, ένας από τους πρώτιστους σκοπούς του πνευματικού πατρός, σήμερα, είναι όχι να επιπλήττει τους ανθρώπους για την κακία τους, όχι να συντρίβει την υπερηφάνειά τους. Πολύ συχνά δεν έχουν ικανή αίσθηση της προσωπικής τους αξίας και νοήματος.

Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους την αίσθηση ότι ο Θεός τους αγαπά, ότι κάθε ανθρώπινο πρόσωπο είναι μοναδικό, ότι ο Θεός έχει ένα ειδικό σκοπό για κάθε ένα μας και ότι δεν είμαστε απλά πιόνια επιτραπέζιου παιχνιδιού, που μπορούν να αντικατασταθούν. Σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο υπάρχει ένας θησαυρός, ο οποίος δεν ανευρίσκεται σε κανέναν άλλο. 

Όμως, για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο πνευματικό πρόβλημα. Φέρνω στη μνήμη μου κάποιον, ο οποίος μου εκμυστηρεύτηκε εδώ και λίγες εβδομάδες: «Εάν πέθαινα αύριο, δεν θα το έπαιρνε είδηση κανείς». Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την αίσθηση της μοναξιάς, της απομόνωσης, η οποία συχνά είναι δυνατόν να αποτελεί ένα είδος απόγνωσης.


Κατά συνέπεια, εάν θα μπορούσα να προσθέσω δυό λέξεις ακόμη, σύμφωνα με την ορθόδοξη διδασκαλία για το ανθρώπινο πρόσωπο, είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού, τουθ' όπερ σημαίνει, πρωτίστως κατ' εικόνα Χριστού. Αυτό όμως ενέχει επίσης την έννοια κατ' εικόνα της Αγίας Τριάδος. Και αν αναρωτηθούμε ποιο είναι το βασικό νόημα της Τριάδος, σαφώς πρόκειται περί του ότι ο Θεός είναι αγάπη, όχι απλά αυταγάπη. 

Ο Θεός είναι αμοιβαία αγάπη. Δεν είναι ο Θεός απλά η ενδοστρεφής αγάπη του ενός, είναι η συνενωτική και συμμετοχική αγάπη των τριών, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αυτό που οι Έλληνες Πατέρες καλούν «περιχώρηση». Ώστε, εάν εμείς, τα ανθρώπινα πλάσματα, είμαστε κατ' εικόνα του Τριαδικού Θεού, αυτό σημαίνει ότι είμαστε πλασμένοι να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και ότι αδυνατούμε να είμαστε πλήρως ανθρώπινοι εάν είμαστε απομονωμένοι, εάν είμαστε μόνοι. Μέσω των σχέσεών μας με τα άλλα ανθρώπινα πλάσματα φτάνουμε στην ολοκλήρωσή μας.

– Διαφορετικά παραμένουμε απλά σαρκικοί.
Ακριβώς. Και θα συμφωνούσα με τον Γάλλο συγγραφέα Bernanos, που γράφει ότι «Κόλαση είναι να μην μπορείς να αγαπήσεις πλέον». Αυτό όμως είναι το πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Υπάρχει ασίγαστη δίψα μεταξύ των ανθρώπων, ασίγαστη δίψα για αγάπη. Ίσως δεν το έχουν αντιληφθεί, ίσως θεωρούν ότι υπάρχει δυστυχία, αλλά εάν μπορούσαμε να βρούμε τρόπους στη σύγχρονη κοινωνία μας να πληρώσουμε τη δίψα τους, ώστε οι άνθρωποι να γίνονται πραγματικές Τριαδικές εικόνες…

vimaorthodoxias.gr 

orthodoxathemata.blogspot

thumbnailΒάζουν τον Τσακαλώτο να ξαναψηφίσει τον νόμο Κατρούγκαλου!
May 24th 2018, 18:08, by kristien

Δεν έχει τέλος ο ευτελισμός της διαδικασίας «σκληρής διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης με τους «θεσμούς».


Στο περιβόητο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στις 6 Ιουνίου στη Βουλή - θεωρείται προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης- ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε τη δέσμευση να περιλάβει λεπτομερή καταγραφή της περικοπής των συντάξεων που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή με τον νόμο 4387/2016 που έχει μείνει γνωστός ως «νόμος Κατρούγκαλου».

Ειδικότερα, για να αποφευχθούν παρερμηνείες και δικαστικές επιπλοκές με το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι «θεσμοί» απαίτησαν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής 2019-2022 που θα καταθέσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τα προ-απαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, να περιλαμβάνεται ρητή και αναλυτική περιγραφή των περικοπών στις συντάξεις από την 1/1/2019 με τη δικαιολογία ότι ο ήδη ψηφισμένος πρώτος νόμος 4387/2016 αποτελούσε «νόμο-πλαίσιο» και γι' αυτό υπάρχει ανάγκη για νέο βεβαιωτικό νόμο με αναλυτική περιγραφή των περικοπών.

Όπως προκύπτει από το Supplemental MoU (Επικαιροποιημένο Μνημόνιο) προαπαιτούμενο (prior action) ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, θεωρείται ότι:

«Η κυβέρνηση θα υπολογίσει και θα εκδώσει όλες τις συντάξεις με βάση τις αιτήσεις κύριας σύνταξης που υπεβλήθησαν το 2016, καθώς και το 30% των αιτήσεων κύριας σύνταξης του 2017, αλλά και τουλάχιστον 13.800 αιτήσεις επικουρικής σύνταξης που κατατέθηκαν από 1/1/2015 έως και 31/12/2016».

Με απλά λόγια, οι «θεσμοί» υποχρέωσαν την κυβέρνηση να πιει το «πικρό ποτήρι» και να πληροφορήσει αμέσως όλους τους χιλιάδες συνταξιούχους ποιες πραγματικά θα είναι οι νέες συντάξεις από το 2019 με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς όπως προβλέπεται από τους δύο νόμους: τον ν.4387 (νόμος Κατρούγκαλου) του Μαΐου του 2016, αλλά και τον ν.4472 (νόμος Αχτσιόγλου) του Μαΐου του 2017.

«Η περικοπή θα αποφέρει καθαρή εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ ετησίως) το 2019-2022», γράφει το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο για να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία επί του θέματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η περικοπή των συντάξεων θεωρείται «διαρθρωτικό» και όχι «δημοσιονομικό» μέτρο.

Εξάλλου, οι δαπάνες για τις συντάξεις θα περικοπούν ανεξαρτήτως των αιματηρών υπερ-πλεονασμάτων που παρουσιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την υπερ-φορολόγηση και αναστολή πληρωμών στις δημόσιες δαπάνες. Η μείωση των συντάξεων εξυπηρετεί το στόχο της μείωσης της ασφαλιστικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ και όχι την «υγεία» των δημοσίων οικονομικών.

Τέλος, το ΔΝΤ θα αξιολογήσει αν η εξοικονόμηση που προκύπτει από τις πρώτες αυτές εκδόσεις οριστικών συντάξεων είναι επαρκής για το ασφαλιστικό σύστημα, όπως είχε προϋπολογισθεί -ή και αν θα απαιτηθούν και πρόσθετες παρεμβάσεις.










liberal

thumbnailΗ επανάσταση του Πανταζή
May 24th 2018, 18:05, by kristien

Του Γιάννη Αθανασιάδη

Μια συμμορία από αδέσποτα σκυλιά είχε στήσει τη γιάφκα της στα οικόπεδα δίπλα στο εργοτάξιο της ΕΘΕΛ.
Ήταν τακτικοί επισκέπτες της γειτονιάς και αφού έπαιρναν τα πεσκέσια τους από τα αποφάγια της προηγούμενης μέρας, άραζαν μακάρια κι ευτυχή,στο πεζοδρόμιο μπροστά από το παράθυρο του σπιτιού μου, κάτω από την θεριεμένη αγγελική που με τα χρόνια είχε γίνει ολόκληρο δέντρο.

Αρχηγός της συμμορίας ήταν ο Πανταζής!

Εγώ τον βάφτισα έτσι, από την ώρα που τον άκουσα να γαυγίζει με ένα ιδιαίτερα ένρινο γαύγισμα συνοδευόμενο από λυγμό στο τέλος.

Ο Πανταζής ήταν ένα μπάσταρδο λαμπραντόρ, σωματώδες και για να πω την αλήθεια λίγο ατσούμπαλο στο περπάτημα του. Όποτε με έβλεπε κουνούσε την ουρά του και κουνούσε μαζί και το κεφάλι του δεξιά αριστερά με ένα συντονισμό, που μου θύμιζε κάτι κοκάλινα σκυλάκια που βάζανε παλιά στα αυτοκίνητα μαζί με τις κορνιζούλες «μπαμπά μην τρέχεις» και που μόλις έπεφτε το αυτοκίνητο στις πολυπληθείς λακκούβες των λεωφόρων, κουνούσαν το κεφάλι δεξιά αριστερά, προκαλώντας τον θαυμασμό των μικρών παιδιών και το καμάρι του οδηγού για το σπουδαίο γκατζετάκι.

Μετά όμως ήρθαν τα κασετόφωνα αυτοκινήτου κι ύστερα τα mp3 και τα gps, τα δε παιδάκια παίζουν συνέχεια με τα κινητά τους, κι έτσι τα καημένα τα κοκάλινα σκυλάκια μείναν άνεργα και κατέληξαν στους κάδους ανακύκλωσης ως μάρτυρες στο βωμό της τεχνολογίας και της οικολογίας.

Τελοσπάντων. Ο Πανταζής ήταν μεγάλος διώκτης των κινούμενων τροχών των αυτοκινήτων.
Μόλις περνούσε κάποιο αυτοκίνητο από το δρόμο μας, ως υπεύθυνος ηγέτης ο Πανταζής, τιναζόταν επάνω και αμέσως η μικρή του αγέλη ακολουθούσε κυνηγώντας τον παρείσακτο περιστρεφόμενο εχθρό γαυγίζοντας και δείχνοντας τα μυτερά τους δόντια.

Όσο οι οδηγοί πανικόβλητοι επιτάχυναν, τόσο η συμμορία λυσσομανούσε. Μέχρι που έστριβαν στο βάθος του δρόμου και ο Πανταζής έδινε το παράγγελμα της επιστροφής στην βάση.

Μετά την ένδοξη νίκη του ο Πανταζής,περπατούσε περήφανος οδηγώντας την αγέλη του στη μέση του δρόμου ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα γύρω σπίτια με την βεβαιότητα ότι έπραξε το αγωνιστικό του καθήκον, δικαιολογώντας την ανταμοιβή του με τα καθημερινά κόκαλα και τα αποφάγια από την γειτονιά!

Ώσπου αλίμονο ήρθε η αποφράδα μέρα!

Ήταν Παρασκευή μεσημέρι που από το βάθος του δρόμου ακούστηκε να έρχεται ένα περαστικό αυτοκίνητο!

Ο Πανταζής μισάνοιξε το μάτι του ανασήκωσε το αριστερό αυτί του ενώ τα υπόλοιπα σκυλιά τον κοιτούσαν με αδημονία περιμένοντας το παράγγελμα της επίθεσης.

Μόλις είχε φάει ο ταλαίπωρος ο Πανταζής και ψιλοβαριόταν, αλλά βλέποντας τις ρόδες από το μαύρο Seat να πλησιάζουν, ένιωσε το βάρος της ευθύνης απέναντι στην αγέλη του και απέναντι στους χορηγούς της γειτονιάς.

«Ευκολάκι» σκέφτηκε προφανώς. «Άντε να τον ξεπετάξουμε μέχρι την γωνία και να την πέσουμε»
Πετάχτηκε επάνω και με την γνωστή πλέον στρατηγική άρχισε να κυνηγά τα λάστιχα του αυτοκινήτου, έχοντας μοιρασμένη την αγέλη δεξιά και αριστερά.

Ξαφνικά το σύμπαν του μεγάλου μας ηγέτη Πανταζή κατέρρευσε. Το αυτοκίνητο αντί να επιταχύνει, επιβράδυνε την ταχύτητά του και δέκα μέτρα πιο κάτω σταμάτησε…

Η αγέλη σταμάτησε τα γαυγίσματα και τα σκυλιά κοιτάζονταν αμήχανα. Οι ρόδες ήταν εκεί μπροστά τους ακίνητες!

Ο Πανταζής παρά την πείρα και την δύναμη του δεν μπορούσε να κατανοήσει το αναπάντεχο γεγονός που ανέτρεπε τα μέχρι τώρα ειωθότα!

Ήταν προφανές ότι όλα αυτά τα χρόνια που κυνηγούσαν τις ρόδες, δεν είχαν σκεφτεί την πιθανότητα να προλάβουν να τις πιάσουν. Έτσι τώρα διαπίστωσε ότι παρά το κυνήγι και την αγριάδα στην ουσία δεν περίμενε ποτέ ότι θα τις έπιαναν.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Πανταζής έκανε καριέρα κυνηγώντας κάτι που δεν πίστευε ότι θα το πιάσει. Κι όταν του δόθηκε η ευκαιρία, μάζεψε την αγέλη του και επέστρεψε στον ίσκιο της αγγελικής κάτω απ' το παράθυρό μου, περιμένοντας το επόμενο αυτοκίνητο, ελπίζοντας ότι δεν θα σταματήσει κι αυτό.
Εκείνη την ώρα γέλασα πικρά, γιατί σκέφτηκα πόσο μοιάζει η συμπεριφορά του Πανταζή με τους επαναστάτες πολιτικούς μας. Αγορεύουν πύρινους επαναστατικούς λόγους κάνουν πορείες και διαδηλώσεις αλλά όταν βρεθούν απέναντι στις… «σταματημένες ρόδες» γυρίζουν στα γραφεία τους ετοιμάζοντας την επόμενη διαδήλωση.

Φτάνει να βγαίνει το μεροκάματο απ' τα πεσκέσια της «γειτονιάς».

Πού να μπλέκεις τώρα με επαναστάσεις…

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item