EPIRUS TV NEWS: All items | Greek ADD

EPIRUS TV NEWS: All items

EPIRUS TV NEWS Ειδήσεις απο τα Γιάννενα και την Ηπειρο.  Ιωάννινα:Tοπικά φαινόμενα... May 26th 2018, 20:18, by Epirus TV NEWS ...

EPIRUS TV NEWS
Ειδήσεις απο τα Γιάννενα και την Ηπειρο. 
thumbnailΙωάννινα:Tοπικά φαινόμενα...
May 26th 2018, 20:18, by Epirus TV NEWS

Κάδος σκουπιδιών επί της Λεωφόρου Δωδώνης. Ο κανονικός... έκανε φτερά
Το κάγκελο της λίμνης όλο και λιγοστεύει, θύμα κι αυτό των νεο-βανδάλων της πόλης μας
Εικόνες κεντρικής, σκεπασμένης λαϊκής Αγοράς. Ούτε... στο Τιμπουκτού 
Μια κανονική χωματερή δίπλα στην κατ' ευφημισμόν «Λεωφόρο Νιάρχου» προς Πανεπιστήμιο...
Σκουπίδια καθημερινής χρήσης αφημένα για μέρες στο ίδιο σημείο... πιο κέντρο δεν γίνεται. Θα είναι αόρατα, φαίνεται, για τους υπαλλήλους της καθαριότητας

thumbnail[Ελλάδα] Χτύπησαν Διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν να βοηθήσουν αυτόχειρα ...
May 26th 2018, 19:31, by Epirus TV NEWS

Θύματα ξυλοδαρμού για άλλη μία φορά έπεσαν διασώστες του ΕΚΑΒ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν κλήθηκαν να προσφέρουν την βοήθεια του σε περιστατικό αυτοχειρίας (απαγχονισμός) από συγγενή του θύματος.

Κατά την διάρκεια που οι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν στην ζωή τον αυτόχειρα ο θύτης τους επιτέθηκε πισώπλατα και τους κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι στην αυχενική μοίρα.

Κατά την παραλαβή του περιστατικού ο δράστης επιτέθηκε για δεύτερη φορά στο πλήρωμα χτυπώντας τους αυτή την φορά στο πρόσωπο παρουσία μάλιστα και αστυνομικής δύναμης που κλήθηκε και βρίσκονταν στο σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι δύο διασώστες δεν αντέδρασαν στις επιθέσεις του εξοργισμένου συγγενούς  και έκαναν με αυτοθυσία την δουλειά τους παρ ότι χρειάστηκε να μεταφερθούν και οι ίδιοι στον νοσοκομείο για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κυρία Χαριτίδου Στέλλα σχολιάζοντας το γεγονός στο facebook έγραψε:

Σήμερα δεν είναι καλή μέρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Ούτε χθες. Συγκεκριμένα χθες ήταν μια μαύρη μέρα για εμας.

Και αν κανείς με θεωρήσει υπερβολική, ΑΝ έχει φαντασία, ας κάνει εικόνα τους Διασώστες του ΕΚΑΒ, που κάνουν συμπιέσεις πάνω από θύμα ανακοπής, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, να δέχονται γροθιές από παριστάμενο συγγενή και ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ την αναζωογόνηση !!!!!

Να έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, απειλές τύπου "θα σας σφάξω όλους" και ύβρεις και να συνεχίζουν την δουλειά τους, στα όρια της αυτοθυσίας.
Οχι, αρνούμαι να δεχτώ την αυτοθυσία...Μετά την βάρδια μας ή την εφημερία μας, πρέπει να γυρνάμε ακέραιοι στα σπίτια μας&τις οικογένειες μας, όχι να συρόμαστε στο ΑΤ για μηνύσεις ξυλοδαρμού ή στα ΤΕΠ για εξέταση από Ιατροδικαστή και γιατρό εφημερίας. Θεωρώ αδιανόητο, τραγικό και απαράδεκτο να γρονθοκοπούνται άνθρωποι που παλεύουν να σώσουν κάποιον άλλον....

Είμαι εξοργισμένη, απογοητευμένη και νιώθω αηδία. Ναι! Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα έχω. Και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ του τύπου : "ο άλλος πάνω στον πόνο του, θόλωσε".

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙΣ, κανόνας ηθικής...
Για τους συνεργάτες μου, έχω μόνο να εκφράσω την λύπη μου και την συμπαράσταση μου...
Δεν ειναι μόνοι τους σε αυτό. Η υπηρεσία θα κάνει σίγουρα αυτό που πρεπει. Το ΕΚΑΒ είναι οικογένεια. Και όταν χτυπάνε έναν από εμάς, έχουμε φάει ξύλο ΟΛΟΙ...
πηγη ekabsfika.blogspot.gr

thumbnail[Ελλάδα]Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ
May 26th 2018, 18:20, by Epirus TV NEWS

Λαχτάρισαν οι  επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Έβρου που εκτελούσε σήμερα το μεσημέρι  το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 4 το απόγευμα όταν κεραυνός χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που βρισκόταν στο χωριό Μοναστηράκι λίγο έξω από τις Φέρες. Να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε ξεσπάσει μπόρα.

Ευτυχώς χάρη στην ηλεκτρική εκκένωση του λεωφορείου και την άμεση αντίδραση του οδηγού δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσαν  έξι οχήματα της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 18 πυροσβέστες οι οποίοι και κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να επεκταθούν στη γύρω περιοχή.
e-evros.gr

thumbnailΕμείς οι ανόητοι...
May 26th 2018, 17:01, by Epirus TV NEWS

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης



Δεν είναι "ανόητοι" οι Έλληνες που αντιτίθενται αποφασιστικά στο απλόχερο μοίρασμα πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρων χιλιετηρίδων, επειδή κάποιοι την καπηλεύονται για μερικές δεκαετίες.



Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος από την Θεσσαλονίκη, έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (25 Μαΐου 2018), μίλησε για το Σκοπιανό. Είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και τα εξής: «Και μιας και βρίσκομαι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, να το πω κι αυτό, διότι ακούω ορισμένους που λένε "μην παραδώσετε"... Εδώ εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι, το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους, όχι από εμάς» .....«Κάποιοι ανόητοι λένε "πάτε να δώσετε"... Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε!».

Θα μπορούσε κανείς να δείξει κατανόηση για την εξαιρετικά δεινή θέση του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι βρίσκεται με τρία πιστόλια στον κρόταφο (Αμερικής, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ) προκειμένου να «λύσει» εδώ και τώρα, το πρόβλημα των Σκοπίων που δημιουργήθηκε από την δεκαετία του 1950. Πολύ βιαστικά, όπως-όπως. Πετώντας βορά σε ανιστόρητους, άπληστους και πονηρούς κλέφτες, ιστορική αλήθεια, πολιτιστική κληρονομιά και πραγματικότητα.

Δεν είναι όμως σωστό να αποκαλεί «ανόητους» τους Έλληνες που αντιτίθενται αποφασιστικά στο απλόχερο μοίρασμα πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρων χιλιετηρίδων, επειδή κάποιοι την καπηλεύονται για μερικές δεκαετίες.

Και η Ελλάδα χρησιμοποιεί για το εσωτερικό της δεκάδες ονόματα αλησμόνητων πατρίδων. Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Χαλκηδόνα και πάει λέγοντας. Για δική της, εσωτερική χρήση. Δεν διανοήθηκε ποτέ να μετονομαστεί σε Μικρά Ασία ή Νέα Μικρά Ασία για να δείξει φανερά και με συνταγματική κατοχύρωση, αλυτρωτικές βλέψεις παρ΄ όλο που υπάρχουν πραγματικές και υπαρκτές αλησμόνητες πατρίδες! Δεν είναι ψεύτικες, ούτε δημιούργημα φαντασίας όπως εκείνες των Σκοπιανών!

Εμείς οι «ανόητοι» μελετάμε το κατά Αριστοτέλη «Το όνομα μας, η ψυχή μας». Όπως ακριβώς είπε η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου στην Αμφίπολη πριν από λίγες μέρες: «Το όνομα είναι η αιχμή του δόρατος γιατί τα Σκόπια θα είναι Η ΧΩΡΑ Μακεδονία, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μια περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα Σκόπια θέλουν το μονοπώλιο του ονόματος; Υπάρχει και στην Βουλγαρία μικρή περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Βουλγαρία, όπως υπάρχει και η δική μας Μακεδονία που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Ελλάδα. Γιατί αυτή η εμμονή στο μονοπώλιο του ονόματος από τα Σκόπια;»

Εμείς οι «ανόητοι» λοιπόν βλέπουμε πως οι Σκοπιανοί κλέφτες της ιστορίας, προφανώς με πάρα πολύ γερές «πλάτες», επιμένουν να τοποθετούν νάρκες στην μελλοντική ειρηνική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών δημιουργώντας αλυτρωτικές υποθήκες με πλαστά οράματα προς μελλοντική χρήση.

Εμείς οι «ανόητοι» βλέπουμε πως μπορεί οι Σκοπιανοί να εξασφαλίζουν «αναγνώριση» από ολόκληρο τον κόσμο (είπαμε, έχουν πολύ "γερές πλάτες"), αλλά χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδος, παραμένουν διάσημοι κλέφτες της ιστορίας για κάθε μορφωμένο άνθρωπο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας!

Εμείς οι «ανόητοι» θεωρούμε πως κάθε εκλεγμένος πολιτικός είναι υποχρεωμένος να καταφεύγει σε δημοψήφισμα όταν τίθενται τόσο σοβαρά θέματα, όπως το μοίρασμα πολιτιστικής κληρονομιάς μερικών χιλιετηρίδων.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο δικός μας πρωθυπουργός, θεωρεί «ανόητους» τους περισσότερους Έλληνες οι οποίοι διαφωνούν με την «υποχρεωτική» λογική του. Αν φοβάται τους «πιστολέρο», απλά ας παραιτηθεί! Στην απίθανη περίπτωση που πιστεύει ότι οι «ανόητοι» είναι ελάχιστοι, ας κάνει δημοψήφισμα! Δεν μπορεί όμως να μοιράζει με το ζόρι την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρων χιλιετηρίδων. Δεν είναι ούτε προσωπική, ούτε οικογενειακή του περιουσία!

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό μας, όλοι όσους αποκαλεί «ανόητους», τυχαίνει να είναι αυθεντικοί, γνήσιοι και πραγματικοί Έλληνες πατριώτες. Είτε προέρχονται από την ανά τον κόσμο διασπορά (Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), είτε προέρχονται από την Ελλάδα (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας).  Με το συμφέρον της Ελλάδος πάνω από όλους και πάνω από όλα. Μακριά από κομματικές σειρήνες. Με συναίσθηση ευθύνης απέναντι σε πολιτιστική ιστορία ολόκληρων χιλιετηρίδων. Με σεβασμό απέναντι στην μοναδική πολιτισμική ταυτότητα που κληρονομήσαμε.

Οι «ανόητοι» δεν θα διστάσουν να ξαναβγούν αυθόρμητα στους δρόμους. Σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Και πιστεύω πως θα βγουν τόσοι, όσους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει για την Γάζα ούτε ο δικτάτορας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη - μια πόλη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων!


πηγή

thumbnailΒόρεια Ήπειρος: Οδοιπορικό στην ξεχασμένη Ήπειρο [Βίντεο]
May 26th 2018, 16:41, by Epirus TV NEWS



[video Updrones]
Κάποτε ήταν Ελλάδα. Κάποτε για αυτήν πολέμησαν και σκοτώθηκαν παλικάρια.

Σήμερα αποτελεί άλλη μια ξεχασμένη και χαμένη πατρίδα.Το οδοιπορικό μας στην Βόρεια Ήπειρο το προετοιμάζαμε καιρό τώρα. Για εμάς που η καταγωγή μας είναι από την Ήπειρο η λέξη Βόρεια Ήπειρος είναι μια λέξη που την ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια.

Περνώντας τα καλοκαίρια μας σαν μικρά παιδιά μαζί με τους Παππούδες μας δεν είναι και λίγες οι ιστορίες που έχουμε ακούσει για την χαμένη πατρίδα.

Αδέρφια, συγγενείς και φίλοι έγιναν σε μια νύχτα πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα. Βοσκοί που έβωσκαν τα ζωα τους οταν πηραν τον δρομο της επιστροφής προς το σπίτι τους τους ενημέρωσαν πως τα σύνορα έκλεισαν και πως πλέον λογίζονται ως πολίτες μιας άλλης χώρας. Μιας χώρας ξένης προς αυτούς που όμως πια θα ήταν η δική τους πατρίδα.

Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Όμως όταν οι πολιτικοί ηγέτες τραβάνε γραμμές και ορίζουν σύνορα τότε δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστείς προκειμένου να επιβιώσεις.

Σημειωση:
Η Αλβανία ήταν η δυτικότερη χώρα του επονομαζόμενου Ανατολικού μπλοκ και δυστυχώς για αυτή και τους κατοίκους της και η τελευταία που απέβαλε το σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς από την ηγεσία της.
 Όταν ταξιδεύεις σε αυτή συμμετέχεις παράλληλα και σε ένα αληθινό ταξίδι στον χρόνο καθώς οι εικόνες που βλέπεις μπροστά σου σε παραπέμπουν σε άλλες μακρινές εποχές.

Ας επιστρέψουμε όμως και πάλι στην σκληρή ιστορία των εγκλωβισμένων Ελλήνων.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς που τότε το έλεγαν φυλάκιο.

Αδέρφια, φίλοι και συγγενείς να τα λένε στα γρήγορα και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των Αλβανών στρατιωτών που τους πίεζαν να είναι σύντομοι.

Κάποιοι δεν άντεχαν και προσπαθούσαν να πηδήξουν την σιδερένια πύλη που τους χώριζε προκειμένου να αγκαλιαστούν.

Όλοι έφευγαν βουρκωμένοι και ανυπομονούσαν μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντούσαν και πάλι τους δικούς τους ανθρώπους.

Η ζωή όμως επιφύλασσε για αυτούς τους ανθρώπους έναν πόνο ακόμη και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από όσους είχαν ζήσει.

Όταν τα σύνορα άνοιξαν και τους δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους και τους ανθρώπους τους,τους υποδεχτήκαμε ως Αλβανούς και τους βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους εγκληματίες που αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι από το Αλβανικό κράτος ανοίγοντας παράλληλα μαζί με την πόρτα των συνόρων και αυτή των φυλακών.

Σήμερα 30 χρόνια σχεδόν μετά από το άνοιγμα των συνόρων οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία δεν τρομάζουν από της απειλητικές ενέργειες ακραίων ομάδων που τους στοχοποιούν. Όπως μας είπαν με την πλειοψηφία των Αλβανών πολιτών ζούν αρμονικά και αγαπημένα. Μοιράζονται της αγωνίες τους και παλεύουν όλοι μαζί να βάλουν αυτή τη χώρα σε έναν δρόμο ανάπτυξης.

Αυτό που τους πονά είναι πως τους έχουμε ξεχάσει και ας ανεμίζουν της γαλανόλευκες σημαίες στης αυλές των σπιτιών τους και στης κορυφές των βουνοκορφών.

ΠΗΓΗ apenadi.blogspot.gr

thumbnailΝέα διάκριση για την Ελλάδα - Πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών σε πάγκο ο Κουλούμογλου
May 26th 2018, 16:28, by Epirus TV NEWS

Σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα. Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των -59 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο στέφθηκε ο Πασχάλης Κουλούμογλου.

Στη διοργάνωση που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στην πόλη Μπερκ Σουρ Μερ της Γαλλίας, ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 179 κιλά και πρώτευσε τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και στο Όπεν όπου συμμετείχαν μερικά από τα κορυφαία ονόματα της κατηγορίας. Η επίδοση του Κουλούμογλου αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο δικό του ήταν 177 κιλά από τις 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Μεξικό.

Ο Κουλούμογλου είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες. Σήκωσε 168 κιλά στην πρώτη, 173 στην δεύτερη και 179 στην τρίτη. Ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο από τη Χιλή, που συμμετείχε στην Όπεν κατηγορία, σήκωσε επίσης 179 κιλά, όμως είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος στη ζύγιση (58.43 έναντι 57.79 του Έλληνα πρωταθλητή).
apo o pronews.gr

thumbnailΠεντακάθαρα τα νερά στις ακτές της Πρέβεζας
May 26th 2018, 15:07, by Epirus TV NEWS

Tην εξαιρετική ποιότητα των ακτών που περιβάλλουν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας επιβεβαιώνει η απόφαση χαρακτηρισμού ακτών κολύμβησης, για το έτος 2018 την οποία εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου. Όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία της πόλης ,επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις ακτές διότι (σύμφωνα με τις όλες εκθέσεις εξέτασης δειγμάτων διαπιστώνεται ότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με την ποιότητά τους). Τα μόνα σημεία στα οποία απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας η κολύμβηση είναι τα λιμάνια Πρέβεζας -Πάργας, τα μόνιμα αγκυροβόλια και τα αλιευτικά καταφύγια. Να θυμίσουμε ότι σε όλες τις μετρήσεις η ποιότητα των νερών στις ακτές της Πρέβεζας χαρακτηρίζεται εξαιρετική με τους σχετικούς δείκτες οι οποίοι μετρούν την ρύπανση να βρίσκονται πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της κείμενης νομοθεσίας.

thumbnailΞεχωριστό Γαστρονομικό Φεστιβάλ...Για 3η Χρονιά Το Παργινό Συμπόσιο Στις 31/05!
May 26th 2018, 15:01, by Epirus TV NEWS

Για  τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται  φέτος το Παργινό Συμπόσιο στις 31/05/18 και ώρα 20.00 στον παραλιακό πεζόδρομο της Πάργας από τον Σύλλογο Εστίασης Πάργας με την αρωγή του Δήμου Πάργας και την οικονομική στήριξη δεκάδων χορηγών στο
χώρο της εστίασης και της παραγωγής τοπικών προιόντων.
Πρόκειται για ένα μονοήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ, μια γιορτή  γεύσης που διοργανώνεται στα πρότυπα αντίστοιχων φεστιβάλ σε πόλεις της Ευρώπης για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, εν προκειμένω του γαστρονομικού τουρισμού, δράση που εντάσσεται στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού .
 Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο road event της περιοχής που προβάλλει την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προιόντα σε συνεργασία με τη  Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά επίδειξη μαγειρικής από έμπειρους σεφ , να γευθούν αντιπροσωπευτικά πιάτα της ηπειρώτικης κουζίνας αλλά και ελληνικά κοκτέιλ με βάση το ούζο ή το μπράντι.
Παράλληλα διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής για τους λιλιπούτειους μάγειρες.
Την εκδήλωση θα συνοδεύει ζωντανή μουσική και προσδοκούμε να καταλήξει σε ένα μεγάλο πάρτι.

Φέτος, μάλιστα,   το Συμπόσιο ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό. Εικόνες από την εκδήλωση θα κινηματογραφηθούν από το συνεργείο της Warner Bros Productions και θα προβληθούν στις Σκανδιναβικές χώρες μέσα από το πολύ επιτυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα «THE BACHELLOR» το ερχόμενο φθινόπωρο. Η Warner Bros και το Channel 4 επέλεξαν φέτος ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους εξωτικούς προορισμούς ανά τον κόσμο να κινηματογραφήσουν όλη τη σειρά των 25 επεισοδίων τους σε όλη την Δυτική Ακτογραμμή του Ιονίου και την ενδοχώρα της Ηπείρου με τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία.
Η σημασία της επιτυχίας του όλου εγχειρήματος έγινε αμέσως αντιληπτή από τους τοπικούς φορείς και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην  περιοχή και όλοι συμβάλλουν δραστικά στην ομαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων.

thumbnail[Ελλάδα]Αμφιλοχία: «Κλέφτηκε» με ανήλικη και κατέληξε με χειροπέδες
May 26th 2018, 14:55, by Epirus TV NEWS

Η ανήλικη επέστρεψε στην οικογένειά της ενώ ο 20χρονος συνελήφθη.

Στη σύλληψη ενός 20χρονου που κατηγορείται για αρπαγή ανήλικης και εκούσια απαγωγή, προχώρησαν χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός «έκλεψε» 17χρονη στην περιοχή της Αμφιλοχίας, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν στην αστυνομία, η 45χρονη μητέρα και η επίσης 45χρονη νονά της ανήλικης.

Η ανήλικη επέστρεψε στην οικογένειά της, ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί για τα περαιτέρω στον Εισαγγελέα Αγρινίου.
via:patrastimes.gr

Πηγή: sinidisi.gr

thumbnailΙωάννινα:Αύριο στην κεντρική πλατεία το 2ο Global Bubble Parade
May 26th 2018, 14:47, by Epirus TV NEWS

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου προσκαλεί  όλη την Κοινωνία της  Ηπείρου στην εκδήλωση << 2nd Ioannina
Global Bubble Parade 2018 >> που θα πραγματοποιηθεί  αύριο 27 Μαίου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ( απέναντι από την Περιφέρεια Ηπείρου ).
To << Global Bubble Parade>> είναι ένα διεθνές κίνημα που προωθεί την χαρά και προσπαθεί να φέρει την κοινωνία πιο κοντά.
Πέρυσι συμμετείχαν 86 πόλεις από 52 χώρες του κόσμου .Στην πόλη μας την ακολούθησαν χιλιάδες κόσμου.
Μέσα από αυτήν την εκδήλωση τα άτομα μοιράζονται την πεποίθηση ότι  ευτυχία είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.
 Έλα κι εσύ σε αυτή την όμορφη γιορτή χαράς, σκορπώντας παντού το μήνυμα της καλοσύνης και της θετικότητας.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί στην κεντρική παλτεία των Ιωαννίνων με μουσική,  χορό,  διαδραστικά και αθλητικά παιχνίδια, γελωτοθεραπεία, ανιματέρς,,κεράσματα και πολλές εκπλήξεις.
Στις 12:45 θα ξεκινήσει η  παρέλαση  Σαπουνόφουσκας  με κατεύθυνση την πλατεία Μαβίλη, όπου και πραγματοποιηθεί η μουσική μας συναυλία.
Αύριο ελάτε μαζί μας στην ομορφότερη παρέλαση για να φυσήξουμε χιλιάδες σαπουνόφουσκες ,με σκοπό να εξαπλώσουμε την θετική μας ενέργεια και χαρά στην τοπική κοινωνία !!
Η συμμετοχή σε όλη την εκδήλωση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ ,και το μόνο που πρέπει να φέρετε εί ναι το προσωπικό σας μπουκάλι σαπουνόφουσκας.

thumbnailΙωάννινα:Μια..Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πέραμα!
May 26th 2018, 14:46, by Epirus TV NEWS

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 6-8μ.μ.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Ιωαννιτών
γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το
Σπήλαιο Περάματος και το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
στο νέο παραλίμνιο πάρκο του Σπηλαίου στο Πέραμα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει περιβαλλοντικά παιχνίδια, αθλητικές
δραστηριότητες, ζωγραφική, και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το
περιβάλλον της λίμνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά 5-12 ετών

thumbnailIωάννινα:Εκδηλώσεις Για Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 29-31 Μαΐου
May 26th 2018, 12:41, by Epirus TV NEWS

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2018
ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 29 – 30 – 31
ΜΑΙΟΥ
   
     Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018. Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου και είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες. Αυτούς που προσφέρουν αίμα ανιδιοτελώς, χωρίς ανταμοιβή, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού και όλους αυτούς που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
     Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Συλλόγους και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χώρας, ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε διάφορες πόλεις όλης της Ελλάδας από τις 9 Μαρτίου ως τις 14 Ιουνίου.
     Η πόλη των Ιωαννίνων έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι μεταξύ των δώδεκα (12) πόλεων που επιλέχτηκαν να διοργανώσουν εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.
     Οι Σύλλογοι  και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου, τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων μας, τους paguristas, τους προσκόπους, το Σύλλογο Δρομέων, τον Α.Ο. Ποσειδώνα, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων και τους φορείς της Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις στις 29, 30 και 31 Μαΐου.
     Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.
     Την Τρίτη, 29 Μαΐου θα γίνει ενημέρωση στο κέντρο της πόλης πρωί απόγευμα και ανοιχτή αιμοληψία το πρωί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
     Την Τετάρτη, 30 Μαΐου θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Μαβίλη, στο Μώλο με παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα σχηματίσουν μια σταγόνα αίματος. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν ιστιοπλοϊκά στη λίμνη.
     Την Πέμπτη, 31 Μαΐου θα γίνει η σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών, αθλητικών συλλόγων, συλλόγων δρομέων και προσκόπων. Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει από τα δυο Νοσοκομεία της πόλης μας και θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία (απέναντι από την Περιφέρεια) όπου θα ακολουθήσει συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών.
     Τιμάμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους και τους παροτρύνουμε όχι μόνο να συνεχίσουν να είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες αλλά και να συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης όλων των Ελλήνων στην κατεύθυνση αυτή και στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
     Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις

thumbnailΚαλέντουλα ...η φαρμακευτική!
May 26th 2018, 12:36, by Epirus TV NEWS

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Η καλέντουλα είναι ένα από τα ποιο γνωστά και πολλαπλώς χρησιμοποιημένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία.
Λόγω της μεγάλης περιόδου ανθοφορίας της, από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι το τέλος φθινοπώρου, το βότανο έχει πάρει το όνομά του από το λατινικό calendulae που σημαίνει «όλους τους μήνες». Η λατινική ονομασία της είναι Calendula officinalis και προέρχεται από τη λατινική λέξη «calens», η οποία σημαίνει «η πρώτη μέρα κάθε μήνα», καθώς οι Ρωμαίοι ισχυρίζονταν ότι τότε ανθίζει. Είναι φυτό μονοετές ή διετές, ύψους 20-60 εκ. και άνθη κίτρινα ή πορτοκαλί. Δεν αυτοφύεται αλλά καλλιεργείται ως καλλωπιστικό στους κήπους σε όλη την Ελλάδα.
Ευδοκιμεί σε περιοχές με ήπιο κλίμα και σε χωράφια φτωχά-μέτριας γονιμότητας, ξηρικά ή ποτιστικά. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνεται σε σπορείο.
Το συναντάμε σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, συνήθως με το όνομα νεκρολούλουδο.


Η καλέντουλα έχει καλλιεργηθεί σαν φυτό κήπου για πολλά χρόνια σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Τα λουλούδια της καλέντουλας έχουν χρησιμοποιηθεί σαν φάρμακο για αιώνες, και βοτανικά ιάματα που βασίζονται στην καλέντουλα ήταν γνωστά επί γενεές.
Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και τις αντισηπτικές τους δυνατότητες. Έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές ασθένειες και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη. Όταν λαμβάνονται εσωτερικά ως τσάι, μπορούν να αντιμετωπίσουν έλκη του στομάχου φλογώσεις - φλεγμονές. Η καλέντουλα ερευνάται σήμερα για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.


H καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό και ινδικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε καλλυντικά και φαγητά· υπάρχουν αναφορές οι οποίες υποστηρίζουν πως κατά την αρχαιότητα οι Έλληνες και οι Πέρσες χρησιμοποιούσαν τα πέταλα του άνθους της σε κάποια από τα εδέσματα τους. Επιπλέον, οι λαοί της Κεντρικής Ευρώπης συνήθιζαν να προσθέτουν άνθη καλέντουλας στις σούπες για να τις «αρωματίσουν».
Αργότερα, την εποχή του Μεσαίωνα η χρήση του φυτού ήταν διαδεδομένη όχι μόνο στους κήπους των μοναστηριών άλλα και στον λαό. Με αυτό αντιμετώπιζαν πονόδοντους, παθήσεις του στομάχου, της χολής και του συκωτιού, ενοχλήσεις της εμμηνόρροιας καθώς και ευλογιά. Επίσης, οι γυναίκες της εποχής χρησιμοποιούσαν τα άνθη της καλέντουλας για να βάφουν τα μαλλιά τους.

Η καλέντουλα χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική, από τον 12ο κιόλας αιώνα, σαν αντισπασμωδικό, ιδιαιτέρως για το στομάχι, την δυσμηνόρροια, σαν τονωτικό του ήπατος, αλλά και ως εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισκορβουτικό κ.α.


Ευεργετικά συστατικά
Η καλέντουλα περιέχει ένα σύνολο ευεργετικών συστατικών, στα οποία οφείλονται οι πολλές της θεραπευτικές δράσεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι σαπωνίνες, τα καροτενοειδή, οι στερόλες, τα φλαβονοειδή, τα αιθέρια έλαια. Περιέχει ρητίνες, στερόλες, φλαβονοειδή, καροτένια, τριτερπένια, πτητικό έλαιο και γλίσχραμα.

Χρήση:
Η καλέντουλα είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενυδατική, καθαριστική, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, στυπτική, καταπραϋντική και επουλωτική της δράση, ενώ δευτερευόντως μπορεί να ληφθεί ως τονωτικό ή ήπιο αντισπασμωδικό. Για τον λόγο αυτό, θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων, ερεθισμούς, φλεγμονές, μολύνσεις, δερματικά έλκη, εξωτερικές αιμορραγίες, αλλά και για μώλωπες και διαστρέμματα.

Συνίσταται για την ακμή και τα σπυράκια, την τριχοφυτία του πέλματος, τους δοθιήνες και τα έλκη, τους μώλωπες, τα εγκαύματα, την επιπεφυκίτιδα, τα κοψίματα και τα τραύματα, το έκζεμα, τις αιμορροΐδες, τον έρπη, την ψωρίαση, τον πονόλαιμο, την μονιλίαση, την αμυγδαλίτιδα, τον πονόδοντο και τους κιρσούς.

Τις εξαιρετικές της ικανότητες δείχνει η καλέντουλα στους τραυματισμούς του δέρματος και των βλεννογόνων. Κομπρέσες με τσάι ή αραιωμένο βάμμα μπορούν να θεραπεύσουν πληγές που επουλώνονται δύσκολα, μολύνσεις των νυχιών, εγκαύματα, αποστήματα, ουλές και έλκη των κνημών. Οι γαργάρες με τσάι βοηθούν σε περίπτωση στοματίτιδας και φαρυγγίτιδας.

Τα αιθέρια έλαια αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και μυκήτων, οι δε σαπονίνες ενεργούν αντιφλεγμονικά. Η καλέντουλα ενισχύει επιπλέον το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργεί αντισπασμωδικά και ευνοεί την έκκριση χολής.


Στην σύγχρονη βοτανοθεραπεία, από τα άνθη ή τα πέταλα του φυτού, παρασκευάζονται : αλοιφή, έλαιο, βάμμα καθώς και αφέψημα. Εξαιρετικά χρήσιμο αποτελεί το έλαιο της καλέντουλας το οποίο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και καροτενοειδή, ουσίες με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Aποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές λοσιόν και άλλα καλλυντικά προϊόντα. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη επιπλέον αιθέριων ελαίων. Βοηθά στην θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Επίσης, συνιστάται στην περιποίηση της ακμής, της φλεβίτιδας, των εκζεμάτων και των κρεατοελιών.

Το βάμμα της καλέντουλας χρησιμοποιείται σε επιθέματα για πληγές, σε γαργάρες για φαρυγγίτιδα (1-2 κουταλιές σε μισό ποτήρι νερό) ή για κολπικές πλύσεις (2 κουταλιές σε μισό λίτρο αποστειρωμένο νερό).

Η κρέμα καλέντουλας είναι κατάλληλη για δερματίτιδες και ερεθισμούς του δέρματος, καθώς και για χρήση σε βρεφική και παιδική επιδερμίδα.

Επιπλέον, κομπρέσες με τσάι ή αραιωμένο βάμμα μπορούν να θεραπεύσουν πληγές που επουλώνονται δύσκολα, μολύνσεις των νυχιών, εγκαύματα, αποστήματα, ουλές και έλκη των κνημών.

Τέλος, η καλέντουλα θεωρείται εξαιρετικό βότανο για το έλκος, την γαστρίτιδα και τις λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος. Θεωρείται πως δρα και ως χωνευτικό. Παράλληλα, είναι αποτελεσματική στους έντονους πόνους και τις κράμπες της περιόδου.

Χρήσεις του για ομορφιά:
· Πρόσωπο: συνίσταται για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, ως υγραντικό ή στυπτικό με φασκόμηλο ή ως κομπρέσα με μέντα και κατιφέ για ανοιχτούς πόρους.
· Μαλλιά: συνιστάται για λιπαρά μαλλιά ή με πιτυρίδα, προσθέτει λάμψει στα μαλλιά. Βελτιώνει το χρώμα των κόκκινων μαλλιών.
· Μάτια: κομπρέσα για ανακούφιση των κουρασμένων, πρησμένων και ερεθισμένων ματιών.
· Σώμα: έγχυμα για το μπάνιο, για την ανακούφιση των κουρασμένων και πονεμένων μυών.
· Χέρια: μαλακτικό έγχυμα για τα χέρια. Καθαριστικό χεριών από κατιφέ και άλευρο βρόμης. Κρέμα χεριών από κατιφέ
 · Πόδια: δροσιστικό ποδόλουτρο. Καταπραϋντικό ποδόλουτρο. Λοσιόν από κατιφέ και τίλιο για τα πόδια. Βάλσαμο για τα πόδια, με μέντα.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ

Για την παρασκευή αφεψήματος αρκεί να βράσουμε το βότανο σε νερό για 10-15 λεπτά (υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί 5γρ. καλέντουλας ανά κούπα ροφήματος).

Για την προετοιμασία της κομπρέσας, τοποθετούμε μία ποσότητα του βοτάνου μέσα σε μία κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Στραγγίζουμε το βότανο και βουτάμε ένα καθαρό πανί (πετσέτα, γάζα κτλ.) μέσα στο αφέψημα. Τοποθετούμε το πανί πάνω στην επιδερμίδα (όσο είναι ζεστό).

Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κατάπλασμα τυλίγοντας το ίδιο το βότανο που έχουμε βράσει σε μία γάζα και στερεώνοντας την επάνω στο σώμα.  Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα άνθη του φυτού. Επίσης, μπορείτε να την πίνετε 3 φορές την ημέρα και σε μορφή βάμματος, διαλύοντας 30 σταγόνες σε ένα ποτηράκι νερό.

Μέτρα προφύλαξης


Όσοι παίρνετε ηρεμιστικά, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η λήψη της καλέντουλας σε συνδυασμό με αυτά μπορεί να επιδεινώσει την υπνηλία. Επίσης, αν είστε έγκυος, αποφύγετε τη λήψη από το στόμα, αλλά και την τοπική εφαρμογή, ενώ συνιστάται η αποφυγή της και στη διάρκεια του θηλασμού, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ασφάλειά της. Τέλος, μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε όσους έχουν ευαισθησία σε φυτά της οικογένειας Asteraceae/ Compositae, όπως είναι τα χρυσάνθεμα, ο κατιφές, οι μαργαρίτες.


thumbnailΧαροκόπι Ιωαννίνων: Η αλυσοδεμένη επί 18 χρόνια σκυλίτσα ...Εκλιπαρεί να φύγει απο εκεί! Ας τη βοηθήσουμε !
May 26th 2018, 12:29, by Epirus TV NEWS

δείτε το βίντεο εδώ

Γράφουν οι εθελοντές της Animal Action Ioannina στην σελίδα τους στο facebook:
"Την αλυσοδεμένη 18 χρόνια γριούλα απο το Χαροκόπι, μας την είχαν έτοιμη να πάμε να την παραλάβουμε μιάς και υπήρξε ενδιαφέρον υιοθεσίας για εκείνη για να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο για εξετάσεις.
Για πρώτη φορά την είδαμε απο κοντά. Είναι γλυκύτατη. Τυχεροί εκείνοι που θα την κάνουν μέλος της οικογένειας τους, πολύ τυχεροί! Λατρεύει τον άνθρωπο, στην αρχή τον φοβάται, αλλά αν της μιλήσεις έρχεται κατευθείαν στην αγκαλιά σου μέχρι να βαρεθείς να την έχεις.
Το σχέδιο ήταν να φιλοξενηθεί για λίγες μέρες μέχρι να πάει στη νέα της οικογένεια.
Δυστυχώς διαπιστώσαμε πως η Μπέμπα δεν κάνει με άλλους σκύλους.
Δεν γνώρισε ποτέ άλλο σκύλο, δεν είχε ποτέ επαφή ή συμβίωση με το είδος της και είτε αρσενικό είτε θηλυκό βρεθεί μπροστά της επιτίθεται.
Το θετικό είναι πως διαπιστώσαμε και ο κτηνίατρος που έβλεπε τον χαραχτήρα της στο ιατρείο και εμείς που την κάναμε βόλτα στη πόλη πως τους φοβάται και έχει αυτή τη στάση γιατί αμύνεται. Είναι άκακη αλλά τρομοκρατημένη.
Όταν νιώσει ασφαλής και ζήσει μία άλλη ζωή σίγουρα θα δεχτεί να έρθει σε επαφή μαζί τους αλλά για αρχή δεν δέχεται σκύλους δίπλα της.
Τα δεδομένα για την υιοθεσία της άλλαξαν και αναζητούμε για εκείνη οικογένεια που δεν έχει σκύλους ή αν έχει να έχει την εμπειρία και την υπομονή να τους φέρει σε επαφή χωρίς να στρεσαριστεί η Μπέμπα ή οι άλλοι σκύλοι της οικογένειας.
Μετά την βόλτα στη πόλη και τον κτηνίατρο την γυρίσαμε πίσω στο χώρο που ζούσε.
Απο κανέναν δεν μπορούσε να φιλοξενηθεί καθώς όλοι είναι κάτοχοι σκύλου ή σκύλων και την ιδέα της φιλοξενίας σε πανσιόν την απορίψαμε γιατί πιστεύουμε πως περισσότερο στρές θα δίναμε στο σκύλο να τον πάρουμε απο τον χώρο που ζεί 18 χρόνια και να μπεί σε κλουβί με άλλους σκύλους δίπλα της να την στρεσάρουν. Έτσι απαιτήσαμε να μείνει ελεύθερη στο χώρο της μέχρι να βρεθεί οικογένεια.
Η Μπέμπα έκανε γενικές εξετάσεις αίματος, τέστ λεισμάνιας και ερλίχιας (αρνητικά) και βιοχημικές εξετάσεις.
Υγιέστατη στους παραπάνω ελέγχους.
Είναι 17-18 ετών.
Δεν ακούει καλά παρά μόνο δυνατούς ήχους.
Έχει ένα πολύ μικρό όγκο στο πόδι της, τίποτα ανησυχητικό για να γίνει επέμβαση μιας και η ηλικία της δεν το επιτρέπει.
Ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα οικογένεια γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της όμορφα."

thumbnail[Ελλάδα]Οργάνωσαν αγώνα ταχύτητας από 280 μοτοσικλέτες σε παραλία που γεννούν καρέτα καρέτα!
May 26th 2018, 12:18, by Epirus TV NEWS

Οι κάτοικοι και οι λουόμενοι στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας και οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έκπληκτοι βρέθηκαν, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 22/05/2018, αντιμέτωποι με 280 μηχανοκίνητα οχήματα (δίτροχες και τετράτροχες μοτοσικλέτες) που επί 5 ώρες διέσχιζαν την παραλία και καταπατούσαν τη βλάστηση, ισοπεδώνοντας τους αμμόλοφους. Οι διοργανωτές βρισκόντουσαν σε σημεία επί της διαδρομής, όπου υπεδείκνυαν στους διαγωνιζόμενους την πορεία τους ακριβώς επί της προστατευόμενης παραλίας και της ζώνης των αμμοθινών.
Είναι γνωστό ότι η παράκτια περιοχή του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου αποτελεί ένα πολύτιμο παράκτιο οικοσύστημα με αμμόλοφους και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πάνω από 1000 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα. Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και όροι για την προστασία της περιλαμβάνονται σε ειδικές αλλά και γενικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Ο αγώνας ταχύτητας διοργανώθηκε από την εταιρεία Hellas Rally, η οποία στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι η φετεινή διοργάνωση για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει την παραλία και τους αμμόλοφους. Παρά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν βάσει της νομοθεσίας, οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ότι έχουν λάβει σχετική έγκριση από την αρμόδια περιφέρεια, το αρμόδιο δασαρχείο και την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας.

Αγώνας ταχύτητας από 280 μοτοσικλέτες στην προστατευόμενη παραλία και τους αμμόλοφους του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί απειλή για τις παρακείμενες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και τα προστατευόμενα οικοσυστήματα των αμμολόφων, ενέχει όμως επίσης ενόχληση και κίνδυνο για τους λουόμενους και τους επισκέπτες της παραλίας. Οι αρμόδιες αρχές αστυνόμευσης, αν και ενημερώθηκαν άμεσα από κατοίκους και στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ, αρνήθηκαν να συνδράμουν στην προστασία της περιοχής.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, ο αγώνας ταχύτητας θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες στην ίδια διαδρομή, πιθανά την Παρασκευή 25/5. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζητάει κατεπειγόντως να εξαιρεθεί το τμήμα της προστατευόμενης παραλίας και των αμμολόφων από τη διαδρομή αυτή για λόγους προστασίας της φύσης βάσει της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, του άρθρο 13 του νόμου της βιοποικιλότητας, και των μέτρων της Υπουργικής Απόφασης που ισχύει από τον Μάιο του 2016 για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου.

thumbnailΚύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών εξαρθρώθηκε απο το Λιμεναρχείο Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας
May 26th 2018, 11:41, by Epirus TV NEWS

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, εξαρθρώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με τη συνδρομή προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Στο κύκλωμα μετείχαν πέντε (05) διακινητές, εκ των οποίων τρεις (03) ημεδαποί και δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό δεκατρείς (13) αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κ.Λ. Κέρκυρας, στη μαρίνα "ΓΟΥΒΙΩΝ" Κέρκυρας, τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία μετέφεραν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαπούς (εκ των οποίων 10 άντρες, 01 γυναίκα και 02 ανήλικα), οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος "PRINCES DILAY" σημαίας Παλάου, με προορισμό την Ιταλία.

Άμεσα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κ.Λ. Κέρκυρας, προσέγγισε το "PRINCES DILAY", το ακινητοποίησε και το συνόδευσε στη μαρίνα Γουβίων, όπου συνελήφθη ο 52χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης και πλοιοκτήτης του σκάφους.

Τα δύο εκ των τριών εμπλεκόμενων Ι.Χ.Ε. οχημάτων, τα οποία επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα, ακινητοποιήθηκαν κατά τον κατάπλου στον οικείο λιμένα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, όπου συνελήφθησαν οι ημεδαποί οδηγοί τους, ηλικίας 63 και 64 ετών αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, συνελήφθη 51χρονος οδηγός τρίτου Ι.Χ.Ε οχήματος, ο οποίος προηγούμενα είχε αποβιβάσει στον αερολιμένα Κέρκυρας, 29χρονο αλλοδαπό, φερόμενο ως μέλος του κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και ο οποίος συνελήφθη από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος "PRINCES DILAY", τα τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, δύο (02) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των έντεκα χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι ευρώ (11.420 €).

thumbnailΣυνήγορος του Καταναλωτή: Αυξημένες κατά 30% οι αναφορές το 2017
May 26th 2018, 11:12, by Epirus TV NEWS

Αυξημένες κατά περίπου 30% ήταν το 2017 οι υποθέσεις που έφθασαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αγγίζοντας τις 9.757, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής.
Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Χαρά Καφαντάρη και η αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδος, κ. Αθηνά Κοντογιάννη.
Παραδίδοντας την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Συνήγορος του Καταναλωτή δήλωσε: «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχουμε διπλασιάσει τις υποθέσεις μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πάρα πολύς κόσμος έρχεται σε μας πλέον και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων που κάνει τον κόσμο να διεκδικεί και το ελάχιστο, και λόγω της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, αλλά και χάρις στην αποτελεσματικότητα της Αρχής, επιτρέψτε μου να πω, καθώς μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες λύνουμε το 82% περίπου των υποθέσεων. Πέρσι είχαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν τα βλαστοκύτταρα, η οποία αφορούσε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και είχε να κάνει με τον πολύ ευαίσθητο χώρο της υγείας».

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, τονίζοντας πως «οι ουσιαστικές συζητήσεις, με βάση τα συμπεράσματα της ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου, που θα γίνουν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα δώσουν την ευκαιρία στους βουλευτές να ενημερωθούν και να αποκτήσουν γνώσεις επί σοβαρών ζητημάτων, έτσι ώστε, όταν έρχονται τα νομοθετήματα στη Βουλή, να υπάρχει ενσωματωμένη αυτή η εμπειρία».
ΕΕΑ

thumbnailΦΡΕΝΤΟ-ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ...
May 26th 2018, 10:31, by Epirus TV NEWS

Α ρε Ελληνάρα κάθε τάξης και παράταξης, δεν πιάνεσαι πουθενά! Χάνεις από παντού, δεν σου έμεινε τίποτε, ούτε μισθός ούτε σύνταξη, οι δικοί σου σε κλέβουν, τα δικά σου τα παλικάρια άρπαζαν τα αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά εσύ φοβάσαι την επεκτατική πολιτική των Σκοπίων, και το όνομα Ιλιντεν ! Η Τουρκία δεν την κρατάει κανένας, μας ξεφτιλίζει κάθε μέρα δείχνοντας μας τους στρατιωτικούς μας με χειροπέδες, και εσύ μου κάνεις παρελάσεις με σημαίες και με ταμπούρλα και τρέχεις να ανεβάσεις δήθεν τη σημαία στη βραχονησίδα…! Ολα τα έχουμε υπογράψει για 60 χρόνια να τα έχουν υπό τον έλεγχό τους οι δανειστές, αλλά εσύ φοβάσαι μη γίνει καζίνο και ξενοδοχείο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού... Απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, αλλά έχεις οικολογικές ανησυχίες, μην τύχει και χαλάσει η εικόνα του βουνού από τις ανεμογεννήτριες... Παραπονιέσαι για το δρόμο που έχει στροφές και δεν μπορείς να πας γρήγορα και με ασφάλεια, αλλά όταν η κυβέρνηση πουλήσει το δρόμο στην εταιρεία και σου φτιάξει έναν καινούργιο, ευθύ και μοντέρνο, τότε κοιτάς τα ψιλά στην τσέπη σου που δεν σου φτάνουν να πληρώσεις τα διόδια! Πω- πω, βρώμικη πόλη, σκουπίδια παντού παραπονιέσαι! Όταν όμως πάνε να φτιάξουν ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών, τότε θυμάσαι ότι έχεις ένα αμπέλι του παππού σου εκεί πιο δίπλα, και κάτι αρχαία ξεχασμένα που δεν τα επισκέπτεται ούτε αρχαιολόγος, και γενικά είσαι της άποψης, «μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι»! Αρκετές ευκαιρίες για δουλειά τον τουρισμό υπάρχουν, και με καλά λεφτά το καλοκαίρι, όμως τα παιδιά μας δεν πάνε για δουλειά, προτιμούν να πάνε οδοκαθαριστές στο δήμο, γιατί εκεί πάντα θα έχουν την ελπίδα, ότι μπορεί να έρθει ο δικός τους δήμαρχος και από τα σκουπίδια να τους πάνε για διευθυντές του Δημοτικού Θεάτρου... Σε μία χώρα άνεργη και μπαταρισμένη άραγε πώς επιβιώνουν οι επιχειρήσεις που μουτζουρώνουν τα χέρια με τατουάζ, που τροχανε νύχια και άλλοι που πετάνε πυροτεχνήματα σε γάμους; Καλά δεν μιλάμε το τι ψηφίζει ο Ελληνάρας…. την υπογραφή του και την ψήφο του τη βάζει εκεί που δεν πρέπει ...Το αν η Αννίτα Πάνια δεν έγινε ακόμα υπουργός, είναι γιατί μάλλον δεν το θέλει... Συγχαρητήρια κερδίσατε.. μία βίλα όταν θα σε πάρουν τηλέφωνο και σε χρεώσουν εκατοντάδες ευρώ στο λογαριασμό του τηλεφώνου, και μία κυβέρνηση να την πληρώνετε μία ζωή με την ψήφο που ρίξατε…..

Θοδωρος Γαλανοπουλος

thumbnail[Ελλάδα]Κρήτη :Ένας χρόνος χωρίς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
May 26th 2018, 09:44, by Epirus TV NEWS

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες ώρες της 29ης Μαΐου του 2017 σε ηλικία 99 ετών.

Ο πρώην πρωθυπουργός κηδεύτηκε δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, παρουσία της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού αλλά και πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών βουλευτές της ΝΔ και φορείς της Κρήτης.
πηγη cretapost.gr

thumbnailΑλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για την υποβολή αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης.
May 26th 2018, 09:38, by Epirus TV NEWS

Υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υποβολής της αίτησης στήριξης των ενδιαφερόμενων (φάκελος υποψηφιότητας). Τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη δημιουργία νέων υποβολών παραμένει η 05/06/2018.
Η διαδικασία για τη δημιουργία νέας υποβολής έχει ως ακολούθως: πρώτο βήμα είναι η απόδοση όνομα χρήστη και κωδικού για πρόσβαση στο www.ependyseis.gr, στη συνέχεια  ο υποψήφιος, μέσα από το μενού του συστήματος, επιλέγει «Νέα Υποβολή». Η επιτυχής ολοκλήρωση της ενέργειας «Νέα Υποβολή» καταλήγει στη δημιουργία από το σύστημα ενός πενταψήφιου αριθμού ύστερα από το αρκτικόλεξο ΣΒΕΛ  (π.χ. ΣΒΕΛ-88000).
Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή αιτήσεων στα σχέδια βελτίωσης με τις αντίστοιχες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζεται ως ακολούθως:
α) δημιουργία νέας υποβολής (απόδοση αριθμού ΣΒΕΛ-ΧΧΧΧΧ) η 05/06/2018, όπως ίσχυε
β) υποβολή αιτημάτων στις ΔΑΟΚ για τη θεώρηση εγγράφων, τη χορήγηση βεβαιώσεων η 18/06/2018 όπως ίσχυε
γ)  υποβολή του πρώτου σταδίου και δεύτερου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 05/07/2018
δ) υποβολή στις ΔΑΟΚ του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/07/2018.
Geoponiprevezas

thumbnailΠανελλήνιο πρωτάθλημα αλιείας Κυπρίνου στα Ιωάννινα
May 26th 2018, 08:32, by Epirus TV NEWS

Από 1 έως 3 Ιουνίου το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Αλιείας Κυπρίνου στη Λίμνη Παμβώτιδα

Από 1 έως 3 Ιουνίου 2018 θα διεξαχθεί στη λίμνη Παμβώτιδα ο 2ος  αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγωνιστικής Αλιείας Κυπρίνου, με διοργανωτή τον  Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων «Ioannina Fishing Club». Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Χώρο διεξαγωγής: ο αγώνας θα διεξαχθεί στην παραλίμνια ζώνη που ορίζεται μεταξύ του παραλίμνιου χώρου μπροστά από το ξενοδοχείο Du Lac, του χώρου των παλαιών σφαγείων (αίθουσα Δ. Χατζή) και σε όλο το μήκος της παραλίμνιας ζώνης μέχρι και την περιοχή «Μάτσικα» (πλην της περιοχής ελλιμενισμού των καραβιών).
2. Χρονικό διάστημα διεξαγωγής αγώνα: από την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 15:00 (συγκέντρωση αθλητών) έως την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 17:00 (λήξη αγώνα).
3. Αλιευτικά εργαλεία: κάθε διαγωνιζόμενος θα φέρει δύο (2) καλάμια με κάθε καλάμι να διαθέτει ένα μόνο αγκίστρι.
4. Αντικείμενο διαγωνισμού (αλιευόμενο είδος): αποκλειστικά το ψάρεμα κυπρίνου.
5. Διάθεση των αλιευμάτων: τα αλιεύματα θα διατηρούνται σε θήκες ειδικών προδιαγραφών μέχρι τη ζύγισή τους από τους κριτές και στη συνέχεια παρουσία των κριτών θα γίνεται υποχρεωτικά απελευθέρωσή τους και ασφαλής επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον. Άλλα είδη ψαριών εκτός των κυπρίνων, που τυχόν θα αγκιστρώνονται, θα επιστρέφονται αμέσως στο νερό.
6. Όροι συμμετοχής: δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σύλλογοι της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον κανονισμό αθλητικής αλιείας της Ε.Ο.Υ.Δ.Α., τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα στην παρούσα απόφαση. Επίσης, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του αγώνα, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας.
7. Για λόγους ασφάλειας και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα (λόγω εκτέλεσης εκ μέρους των αγωνιζομένων μακρινών βολών με μολύβδινα βαρίδια και αγκιστρωτά μέσα), απαγορεύουμε τη διενέργεια επαγγελματικής αλιείας στον υδάτινο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το χώρο διεξαγωγής του αγώνα (όπως αυτός ορίζεται ανωτέρω στο Σημείο 1) και σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή. Η απαγόρευση ισχύει μόνο για το χρονικό διάστημα τέλεσης του αγώνα.
8. Αλυτάρχης του αγώνα έχει οριστεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ο πρόεδρος του συλλόγου «Ioannina Fishing Club» κ. Κωνσταντίνος Φρίγκας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα έχει τριμελής Επιτροπή Αγώνα στη σύνθεση της οποίας μετέχουν ο Αλυτάρχης και δύο μέλη (ένα μέλος ορίζεται από τον διοργανωτή και ένα από τον Υπεύθυνο Τομέα Κυπρίνου). 
Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/1970.

thumbnailΗπειρος:Συλλήψεις για ναρκωτικά και πυροτεχνήματα
May 26th 2018, 08:05, by Epirus TV NEWS

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συνελήφθη, χθες (25-05-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
συσκευασία με ηρωίνη, βάρους -1- γραμμαρίου,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -4,3- γραμμαρίων και
δύο τρίφτες κάνναβης
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη, χθες (25-05-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
ΑΡΤΑ
Συνελήφθη, χθες (25-05-2018) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 48χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη, χθες (25-05-2018) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο διότι κατελήφθη να κατέχει είδη πυροτεχνίας και ψηφιακές συσκευές δεκτών τηλεχειρισμού για πυροδότηση πυροτεχνημάτων, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

thumbnailΙωάννινα:Αλβανός μετέφερε Αλβανούς ..Συνελήφθη στο Κεράσοβο
May 26th 2018, 08:02, by Epirus TV NEWS

Συνελήφθη 58χρονος αλλοδαπός στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο ομοεθνείς του μη ν
όμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, χθες (25-05-2018) το μεσημέρι στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 58χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο ομοεθνών του μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 58χρονου, διαπιστώθηκε ότι αυτός  μετέφερε δύο ομοεθνείς του,  ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

thumbnailΕπιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στη Διατροφή
May 26th 2018, 07:54, by Epirus TV NEWS

του Γιάννη Χρύσου//mednutrition.gr

Η οικονομική κρίση έχει άμεσο αντίκτυπο και στις διατροφικές μας συνήθειες. Το ερώτημα που τίθεται είναι λιγότερα χρήματα και άρα πιο φθηνές επιλογές όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και λαδερά (τα οποία προάγουν την καλή υγεία) ή φθηνό γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, που κάθε άλλο παρά υγιεινό είναι;

Δυστυχώς, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις επιστημονικές μελέτες σήμερα και έρχονται σε απόλυτη αντιστοιχία με την εμπειρία των ειδικών στο χώρο της διατροφής μέσα από την επαφή και τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών του πληθυσμού, δείχνουν ότι η οικονομική στενότητα και αβεβαιότητα έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στον περιορισμό των δαπανών του, ακόμη και για βασικές του ανάγκες, όπως αυτή της διατροφής. Κατά συνέπεια, παρατηρούμε έντονη στροφή προς την κατανάλωση γρήγορου φτηνού φαγητού, το οποίο είναι πλούσιο σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, προτίμηση κατεψυγμένων προϊόντων σε σχέση με φρέσκα, μείωση της κατανάλωσης τροφών όπως το ψάρι και το κρέας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το μειωμένο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας που επίσης παρατηρείται, έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη μεγάλου ποσού μη υγιεινών θερμίδων, δημιουργώντας όπως λέμε αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας και αυξάνοντας την πιθανότητα για εμφάνιση παχυσαρκίας, υπέρτασης, καρδιαγγειακών προβλημάτων κ.λπ.

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία από τη μελέτη ΑΤΤΙΚΗ, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την 1η Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το χαμηλό οικονομικό επίπεδο του πληθυσμού σχετίζεται άμεσα και ισχυρά με κακές – μη υγιεινές διατροφικές συνήθειες και παχυσαρκία.

Αλλά και εκτός συνόρων τα στοιχεία δείχνουν σήμερα ότι το χαμηλό οικονομικό επίπεδο και η οικονομική δυσχέρεια στην Ευρώπη έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διατροφή και κατ' επέκταση στο επίπεδο υγείας του πληθυσμού. Στοιχεία που προκύπτουν από μια μεγάλη ανάλυση των περισσοτέρων μελετών που έχουν γίνει και σχετίζουν την οικονομική κατάσταση με τις διατροφικές συνήθειες, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι και δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Public Health Nutrition, δείχνουν ότι η οικονομική πίεση μειώνει την ποιότητα της διατροφής. Συγκεκριμένα, στα φτωχότερα οικονομικά στρώματα και σε περιόδους έντονης οικονομικής δυσχέρειας, ο κόσμος τρώει λιγότερο υγιεινά, δεν έχει ποικιλία στις τροφές που καταναλώνει, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις σε βιταμίνες και συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το φυλικό οξύ, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο, κυρίως λόγω χαμηλής κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών, κρέατος και ψαριών.

Η άλλη όψη του νομίσματος, ότι δηλαδή η καλή οικονομική κατάσταση σχετίζεται με πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, έρχεται να πιστοποιηθεί από πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. Στη προσπάθεια διερεύνησης της επιρροής του κοινωνικοοικονομικού status στη παιδική παχυσαρκία και στη διαμόρφωση διατροφικών συνηθειών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) διεξήγαγε τη μελέτη PROGRESS σε 2.233 παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, μαθητές πρότυπων ιδιωτικών σχολείων. Ποσοστό της τάξεως του 19% φάνηκε να έχει πρόβλημα με το βάρος του, περίπου δηλαδή 1 στα 5 παιδιά. Το ποσοστό αυτό είναι σαφέστατα χαμηλότερο από αυτό που υποδεικνύουν άλλες μελέτες, στις οποίες το δείγμα δεν αναφέρεται εξειδικευμένα σε παιδιά υψηλότερου κοινωνικοοικονομικού status.

Σημαντικό είναι επίσης να τονισθεί πως στη συγκεκριμένη μελέτη εμφανίζονται αυξημένα ποσοστά παιδιών με βάρος χαμηλότερο του φυσιολογικού. Πιο συγκεκριμένα στα αγόρια, το 10% παρουσιάζεται λιποβαρές, ενώ για τα κορίτσια το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 16%. «Το γεγονός πιθανώς οφείλεται στην αυξημένη τάση των κοριτσιών υψηλότερου κοινωνικοοικονομικού status, για την προσοχή της σιλουέτας και της εικόνας τους» σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΙΔ, Χάρης Γεωργακάκης. Παράλληλα, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά με υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό status επιλέγουν ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό - απογευματινό) υψηλότερης διαθρεπτικής αξίας και έχουν αρκετά υγιεινές συνήθειες, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικά εποχές.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΚλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γενικός Γραμματέας ΕΙΔ

thumbnailΤα Έθιμα του Αγίου Πνεύματος στην Ελλάδα
May 26th 2018, 07:47, by Epirus TV NEWS

Έθιμα Αγίου Πνεύματος στην Ελλάδα

Πεντηκοστή ονομάζεται κατά την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την πεντηκοστή ημέρα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, οι Χριστιανοί εορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της Πεντηκοστής και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.
Την ημέρα της Πεντηκοστής έλαβε χώρα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους 120 μαθητές (περιλαμβανομένων και των αποστόλων του Ιησού) οπότε, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, έλαβαν Άγιο Πνεύμα μιλώντας σε ξένες γλώσσες (γλωσσολαλιά) «για τα θαυμαστά έργα του Θεού», γεγονός που έγινε αντιληπτό από Ιουδαίους και προσήλυτους που ήταν στην Ιερουσαλήμ για τη γιορτή των Εβδομάδων. Ως αποτέλεσμα, έπειτα και από το κήρυγμα του Πέτρου, βαφτίστηκαν εκείνη την ημέρα 3.000 νέα μέλη της χριστιανικής εκκλησίας.
Τα έθιμα που εξακολουθούν να τηρούνται στην Ελλάδα είναι:

Ψυχοσάββατο προ της Δευτέρας Αγίου Πνεύματος:
Το Σάββατο προ της Κυριακής της Πεντηκοστής θεωρείται ένα από τα τρία μεγαλύτερα «Ψυχοσάββατα» του χρόνου. Σε όλες τις εκκλησίες τελούνται μνημόσυνα για τους νεκρούς, ενώ οι συγγενείς τους συνηθίζεται να προσφέρουν κόλλυβα ως ένδειξη ενός σπουδαίου θρησκευτικού συμβολισμού: τα κόλλυβα είναι βρασμένο σιτάρι. Όπως ο σπόρος του σιταριού πέφτει στη γη, θάβεται χωνεύεται και στη συνέχεια ξαναφυτρώνει, έτσι και ο άνθρωπος μετά την ταφή περιμένει την ανάστασή του.

Ταφικό έθιμο Θρυλορίου στην Κομοτηνή:
Πρόκειται για ένα έθιμο που ξεπερνάει τα 2500 χρόνια ζωής, που ταξίδεψε με τους πρώτους έποικους στον Πόντο από την μητροπολιτική Ελλάδα, οι οποίοι ανάμεσα στις άλλες συνήθειές τους πήραν μαζί τους και το ταφικό έθιμο και το οποίο διατηρήθηκε και μετά τον εκχριστιανισμό του Πόντου από τον Απόστολο Ανδρέα, εκφράζοντας πλέον την πίστη για την ανάσταση των νεκρών με την Ανάσταση του Κυρίου. Το έθιμο αναβίωσε το 2001, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης.
Μετά την λειτουργία όλοι παίρνουν διάφορα φαγητά και πηγαίνουν «σα ταφία». Ο παπάς του χωριού κάνει τρισάγιο και μετά στρώνεται το τραπέζι έξω από τα νεκροταφεία. Και τι δεν έχει αυτό το τραπέζι! Φελία, πισία, πιροσκία, λαβάσε, ριζόγαλο, χασίλ, κεράσια, ταν, ρακί για τους άντρες και ότι άλλο παραδοσιακό και νέο φαγητό μπορεί να φανταστεί κανείς. Τρώνε, πίνουν, μιλούν για τον νεκρό τους, χαίρονται μαζί με τις αναστημένες ψυχές. Όλοι συμμετέχουν στο κοινό τραπέζι ζωντανών και νεκρών. Κανείς δεν νιώθει θλίψη, κανείς δεν λυπάται, δεν κλαίει, είναι μέρα χαράς, είναι μια γιορτή. Χαρά που απορρέει από την πίστη στην ανάσταση των νεκρών, από την χριστιανική πίστη για την Ανάσταση. Υπήρχε μάλιστα η πεποίθηση ότι αφού οι ψυχές μετά το τραπέζι αυτό, κατά τις 12 το μεσημέρι επέστρεφαν στον τόπο τους, μπορούσε κανείς να τις δει μέσα στα πηγάδια. Έπαιρναν έτσι ένα καθρεφτάκι και προσπαθούσαν να δουν στο νερό του πηγαδιού τις ψυχές των δικών τους ανθρώπων, κάτι βέβαια που σχετίζεται με την αρχαιοελληνική δοξασία σύμφωνα με την οποία η κάθοδος των ψυχών στον Άδη γινόταν μέσα από το νερό.

Αναβίωση επικοινωνίας δικτύου αρχαίων πύργων-φρυκτωριών στη Σίφνο:
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος αναβιώνει στη Σίφνο ένα από τα ομορφότερα ελληνικά έθιμα! Μετά από παράδοση 10 χρόνων, και φέτος το νησί αναβιώνει την επικοινωνία του δικτύου των αρχαίων πύργων-φρυκτωριών & ακροπόλεων της Σίφνου (6ου έως 3ου π. Χ. αι.), μέσω καπνού και κατόπτρων, των οποίων χρήση για αυτό τον σκοπό έγινε για πρώτη φορά πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Το έθιμο υποστηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και το Δήμο Σίφνου και την ευγενική συμμετοχή δεκάδων εθελοντών.
Ταξιδεύοντας στην ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πύργοι αυτοί, χτισμένοι σε στρατηγικά σημεία σε όλη την έκταση του νησιού, αποτελούσαν ένα δίκτυο με σύστημα ανταλλαγής σημάτων, αφού είχαν την δυνατότητα να λαμβάνουν και να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους καθώς και από και προς τις 4 αρχαίες ακροπόλεις του νησιού. Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 75 αρχαίοι πύργοι-φρυκτωρίες και σε σχέση με το μέγεθος του νησιού, που είναι μόλις 74 τ. χλμ., η αναλογία είναι εντυπωσιακή!

Ιππικοί αγώνες στο Βώλακα Δράμας:
Η δημιουργία προστατευτικού κύκλου παίρνει τη δική του ξεχωριστή μορφή στο Βώλακα. Το έθιμο συνδέεται με τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος και στην τοπική εθιμολογία είναι γνωστό ως «μουλαροδρομίες». Σύμφωνα με ανέκδοτη περιγραφή:
«Την παραμονή της γιορτής δύο παλικάρια, το ένα από τη μεριά του χωριού και το άλλο από την άλλη (από τον πάνω μαχαλά και τον κάτω μαχαλά όπως λένε), πήγαιναν στην εκκλησία, τους ευλογούσε ο παπάς και τους έδινε ένα χαρτάκι που το πήγαιναν στο εκκλησάκι του αγίου Πέτρου στα σύνορα του χωριού. Τα δυο παλικάρια ξεκινάνε το απόγευμα και κάνουνε τον περίγυρο του χωριού έχοντας σαν τελικό προορισμό τους το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται στο Φαλακρό. Με τον περίγυρο αυτό θέλουν να λάβει υπόψη του το Άγιο Πνεύμα ολόκληρο το χωριό και τα χωράφια τους, να τους φωτίσει και να τους βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Οι γυναίκες κρατούν στα χέρια τους τα "δάκρυα της Παναγίας" (ένα φυτό της περιοχής - με αυτό στολίζουν και τον Επιτάφιο το Πάσχα).»
Τα παλικάρια τα ονόμαζαν «συνουργίες» γιατί γύριζαν τα σύνορα. Το πρωί που φθάνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος τους περιμένει ο παπάς καθώς και πολλοί άλλοι προσφέροντας τους ούζο και μεζέ. Ο παπάς τους μυρώνει και ξεκινάει τη λειτουργία στο εκκλησάκι. Στη συνέχεια παίρνουν όλοι αγιασμό. Πολλοί είναι ταγμένοι στο Άγιο Πνεύμα και έτσι πάνε αποβραδίς και ετοιμάζουν το γνωστό «κουρμπάνι». Μετά το φαγητό στήνεται ένας μεγάλος χορός που κρατάει μέχρι το μεσημέρι.

Αλλαγή μαντηλιού στα Μετέωρα:
Οι αναρριχήσεις στους ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΥΣ βράχους είναι μια πολύ παλιά υπόθεση για την περιοχή. Από πολύ παλιά ντόπιοι, βοσκοί και κυνηγοί κινούμενοι από βιοποριστικούς λόγους αλλά και από το ερευνητικό τους ένστικτο, επιχειρούσαν και κατάφερναν αναβάσεις σε πολύ δύσκολους βράχους. Το έθιμο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΜΑΝΤΗΛΑ, όπως και αυτό του ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, δείχνει επίσης τη σύνδεση του ντόπιου πληθυσμού με τις αναρριχήσεις: Κάποιος Τούρκος πήγε να κόψει ξύλα στο μικρό δάσος που υπήρχε κάτω από το ασκητήριο του Αγίου Γεωργίου. Κατά τη διάρκεια της κοπής ένας κορμός τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Η γυναίκα του βρίσκοντάς τον τραυματισμένο έταξε το φερετζέ της στον 'Αγιο προκειμένου να γίνει καλά ο άντρας της. Αυτό έγινε και η γυναίκα αφιέρωσε το φερετζέ στον Αγ. Γεώργιο. Από τότε κάθε χρόνο του Αγίου Γεωργίου οι νέοι ανεβαίνουν μια αρκετά επικίνδυνη ανάβαση, αλλάζοντας τα παλιά μαντήλια με νέα που προσφέρονται ως τάματα. Παρόμοια, την ημέρα του ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ντόπιοι νέοι αλλάζουν το μαντήλι που υπάρχει στην κορυφή του ημίκορφου του ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μετά από αναρρίχηση ΙV βαθμού.

Πανηγύρι στο Άγιο Πνεύμα Σερρών:
Στις Σέρρες, στο ομώνυμο χωριό Αγίου Πνεύματος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, διοργανώνεται κάθε χρόνο την Κυριακή του Αγίου Πνεύματος παραδοσιακό πανηγύρι. Στο πλάτωμα κάτω από το ομώνυμο μοναστήρι οι νέοι του χωριού χορεύουν συνοδεία παραδοσιακών οργάνων μέχρι το μεσημέρι. Το απόγευμα, μετά το τέλος των αγωνισμάτων που οργανώνονται, ο χορός μεταφέρεται στην πλατεία του χωριού. Παραδοσιακά, χορεύονται κυρίως ο συρτός και ο αντικριστός. Οι γηραιότεροι ηγούνται του κύκλου του χορού, ακολουθούν οι νέοι και τον κύκλο κλείνουν οι αρραβωνιασμένες.

Πρωινό Πανηγύρι Αλιμπίστας Αιτωλοακαρνανίας:
Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος γίνεται ένα πρωινό πανηγύρι στην Αλιμπίστα, ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατοικούν μόνο δύο οικογένειες. Μετά το τέλος της λειτουργίας εκατοντάδες άνθρωποι σχηματίζουν ουρά μπροστά στον πλανόδιο χασάπη, που κόβει ψητά αρνιά με το μπαλτά. Πολλοί φέρνουν για συμπλήρωμα πίτες, τυριά και άλλα φαγητά από τα σπίτια τους. Το πρωινό πανηγύρι, του οποίου οι ρίζες χάνονται στον χρόνο, δεν αποκλείεται να αποτελεί συνέχεια αρχαίων εθίμων, που σχετίζονται με την ανατολή του ήλιου και λατρειών αφιερωμένων στον θεό Απόλλωνα.

Αρχή καλοκαιρινών εκδηλώσεων στη Σμίξη Γρεβενών:
Τα έθιμα του τόπου αναβιώνουν με μεγάλο ζήλο οι Σμιξιώτες κάθε καλοκαίρι, αρχής γενομένης του Αγίου Πνεύματος. Τότε οι γυναίκες του χωριού μοιράζουν πίτες, γλυκά και επταζιμίτικο ψωμί (με μυρωδικά) στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου και του Αγ. Αθανασίου.

Επιμέλεια κειμένου: Σοφία Μπουρνατζή

 πηγη pass2greece.gr

Περί  πηγών
http://www.impantokratoros.gr/B3F24AD6.el.aspx
http://www.kalampaka.com/gr/meteora/climbing_history.asp
http://paremvasikomotini.blogspot.gr/2012/05/blog-post_1672.html
http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=8100
http://www.nevrokopi.gr/Ekdiloseis.htm
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE
http://smixi.gr/smixi-kai-giorti-tou-agiou-pnevmatos/
http://www.travelpaths.gr/content/%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item