Onlyfreegr.NET - Ελεύθερη και Αμερόληπτη Ενημέρωση.: All items | Greek ADD

Onlyfreegr.NET - Ελεύθερη και Αμερόληπτη Ενημέρωση.: All items

Onlyfreegr.NET - Ελεύθερη και Αμερόληπτη Ενημέρωση. ONLYFREEGR.NET .... Επειδή η ενημέρωση πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ !!  ...

Onlyfreegr.NET - Ελεύθερη και Αμερόληπτη Ενημέρωση.
ONLYFREEGR.NET .... Επειδή η ενημέρωση πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ !! 
thumbnailΗ Βυζαντινή Προέλευση Της Τουρκικής Σημαίας!
May 15th 2018, 17:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]


Η ημισέληνος, όπως απεικονίζεται στην τουρκική σημαία και τουρκικό εθνικό σύμβολο, έχει τις ρίζες του σε ένα σύμβολο ήταν σε χρήση σε όλη την έκταση του αρχαίου ελληνικού και βυζαντινού κόσμου.Στην αρχαιότητα και άλλοι λαοί το είχαν χρησιμοποιήσει. Όμως, η νεότερη καθιέρωσή του, οφείλεται στην υψηλή πνευματική ακτινοβολία και το κύρος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Ειδικά, οι Σελτζούκοι, είχαν υιοθετήσει πλήθος βυζαντινών στοιχείων, και προφανώς συνέβαλαν στην διάδοσή του ή εν πάση περιπτώσει στη διαχρονική του επιβίωση στο χώρο της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μεταξύ των Αράβων. Σε απεικόνιση χειρογράφου του 1299, στη μάχη του Χομς, μεταξύ Μογγόλων και Μαμελούκων, φαίνονται οι τελευταίοι να κρατούν σημαία με την ημισέληνο (βλ. Φωτο).


Είναι επίσης εύκολα αντιληπτό ότι τέτοιο σύμβολο ουδόλως συνδέεται με τις περιοχές προέλευσης των πρώτων τουρανικών φύλων (κεντρική Ασία). Δεν το μετέφεραν μαζί τους, αλλά το βρήκαν και το αντέγραψαν στη Μικρά Ασία από τους βυζαντινούς.. 

Το βυζαντινό νόμισμα όπου πεντακάθαρα φαίνεται η ημισέληνος, δεν χρειάζεται να το δείτε σε κάποιο ελληνικό ή ευρωπαϊκό μουσείο. Θα χρειαστεί απλώς να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης, δίπλα στο παλάτι του Τοπκαπί, όπου σε αίθουσα με τα βυζαντινά ευρήματα της Πόλης, εκτίθεται το νόμισμα αυτό και μάλιστα από την πλευρά όπου εικονίζεται η ημισέληνος, με την ένδειξη ότι πρόκειται για βυζαντινό.



Τα ίδια τα ευρήματα της Κωνσταντινού- πολης αποκαλύπτουν την αλήθεια. Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι θα έπρεπε να το έχουν σε ειδική θέση, με τα κατάλληλα επεξηγη- ματικά σχόλια, ότι δηλαδή σε αυτό το νόμισμα βρίσκονται οι ρίζες της σύγχρονης τουρκικής σημαίας.

Άλλο ένα κλεμμένο βυζαντινό σύμβολο

Το δεύτερο στοιχείο αφορά τη λαϊκή χρήση του ίδιου συμβόλου από τους ελληνικούς πληθυσμούς από την αρχαιότητα, το βυζάντιο μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Στη λαϊκή συνείδηση, αυτό το αρχαίο και βυζαντινό σύμβολο, επιβίωσε και διακόσμησε εικόνες κλπ.

Το σύμβολο απεικονίζεται σε ελληνική μαρμάρινη κρήνη του 1888 στο ορεινό χωριό Σωτήρας της Θάσου. Επί της κεντρικής πλατείας του μισο-εγκαταλελειμμένου ορεινού χωριού, σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση η αρχαιοελληνική/βυζαντινή απεικόνιση.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΓερμανία: Ανησυχία Για Τα Υποβρύχια Στην Τουρκία
May 15th 2018, 17:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Να μην παραδοθούν στην Τουρκία τα έξι γερμανικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον όμιλο Thyssesn Krupp σε σύμπραξη με τουρκική εταιρεία, ζητεί από την κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ το κόμμα της Αριστεράς Die Linke.

Με δηλώσεις της στο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σεβίμ Νταγκντελέν, προειδοποίησε ότι «η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτό το επιθετικό όπλο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εναντίον της Ελλάδας ή και της Κύπρου». Το συνοδευτικό ρεπορτάζ του ARD αναφερόταν, επίσης, στον εμβολισμό περιπολικού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, τον περασμένο Φεβρουάριο και στην ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γύρω από τα Ιμια.

Η Γερμανίδα πολιτικός εξέφρασε την έκπληξή της για την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθεί το Βερολίνο αναφορικά με τον εξοπλισμό της Τουρκίας. Στις αρχές του 2018, μετά την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στον κουρδικό θύλακο του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, η Γερμανία αποφάσισε να «παγώσει» την εκτέλεση συμβάσεων για την αναβάθμιση τεθωρακισμένων τύπου Leopard που παραδίδονται στην Τουρκία, ύστερα από την αποκάλυψη ότι παρόμοια τεθωρακισμένα χρησιμοποιούνταν εναντίον των Κούρδων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στο θέμα των υποβρυχίων.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως, το 2009, για την παραγωγή έξι υποβρυχίων της κλάσης 214, για λογαριασμό της Τουρκίας. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε κάποια ανησυχία στην Ελλάδα, η οποία ήδη διαθέτει τέτοιου είδους καταδιωκτικά υποβρύχια (όπως το «Παπανικολής»), γεγονός που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα τακτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έναντι του τουρκικού.

Στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε με οξύτητα σε πρόσφατο μανιφέστο Γάλλων διανοουμένων και πολιτικών, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Parisien και υποστήριζε ότι συγκεκριμένοι στίχοι του Κορανίου ενθαρρύνουν τη βία και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία. «Ε, εσείς στη Δύση! Συνεχίζετε να επιτίθεσθε στο ιερό μας Βιβλίο. Εμείς δεν θα επιτεθούμε στα δικά σας ιερά βιβλία, αλλά θα ανατρέψουμε εσάς τους ίδιους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Το επίμαχο μανιφέστο δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου και υπογραφόταν από προσωπικότητες όπως ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ και άλλοι.

Οπως αποκάλυψε χθες ο Τούρκος πρεσβευτής στη Βοσνία, Χαλντούν Κοτς, ο Ερντογάν θα μιλήσει στις 20 Μαΐου σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ομοεθνών του στο Σεράγεβο, ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν στη χώρα του, στις 24 Ιουνίου. Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία έχουν απαγορεύσει προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων στις χώρες τους. Η συγκέντρωση στο Σεράγεβο είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Μη κυβερνητική οργάνωση της τουρκικής ομογένειας γνωστοποίησε χθες ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε ανακαινισμένο ολυμπιακό στάδιο, χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων, αναμένεται δε να πάρουν μέρος σε αυτήν Τούρκοι από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΝέα Επίθεση Στους Εβραίους Από Τον «Ψευδομουφτή» Ξάνθης
May 15th 2018, 16:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



«Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη»
Ο «ψευδομουφτής» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος είχε πρόσφατα καταδικαστεί σε 8μηνη φυλάκιση επειδή είχε πει ότι είχε δίκιο ο Αδόλφος Χίτλερ «που έκανε σαπούνι» τους Εβραίους, επιτέθηκε ξανά στους Εβραίους σε ομιλία που έκανε εντός τζαμιού.

«Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη… Δείτε, και ο πατέρας μου αν σκότωνε βρέφη, εγώ και εκείνον θα κατηγορούσα» δήλωσε ο Μετέ στην ομιλία του στο τέμενος Κενταύρου της Ξάνθης. Ο Μετέ, ο οποίος παρά την καταδίκη του από το δικαστήριο συνεχίζει τον αντισημιτισμό του, στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και στο δεύτερο κομμάτι είχα κατηγορήσει τους Εβραίους. Οι Χρυσαυγίτες προσβάλλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή και δε γίνεται τίποτα! Στους δρόμους βρίζουν τις μητέρες των πολιτικών, βουλευτών και δε γίνεται τίποτα! Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη! Δείτε, και ο πατέρας μου αν σκότωνε βρέφη, εγώ και εκείνον θα κατηγορούσα. Γίνεται να σκοτώσει κανείς ένα βρέφος, ένα ανυπεράσπιστο βρέφος; Αν έρχονταν, σκότωναν, έκλεβαν και έκαναν ανεπίτρεπτα πράγματα στα παιδιά μας δεν θα μιλήσουμε δηλαδή εμείς;».

Και συνέχισε: «Η θρησκεία μας λέει ότι ως Μουσουλμάνος αν μπορείς να διορθώσεις κάτι με το χέρι σου να το κάνεις, αν δε γίνεται με το χέρι σου τότε να το διορθώσεις με τη γλώσσα σου, αν δε γίνεται με τη γλώσσα σου τότε να τον μισήσεις μέσα από την καρδιά. Και εκείνο είναι το πιο αδύναμο σημείο της πίστης. Δηλαδή εμείς για το κέφι του κόσμου θα παραιτηθούμε και από την πίστη μας; Ποιος είναι ο σκοπός; Τώρα έρχομαι σε αυτό. Ο σκοπός είναι να με εκφοβίσουν, να εκφοβίσουν τον βουλευτή στον οποίον επιτίθενται μέσα στη βουλή, να εκφοβίσουν τον δήμαρχο στον οποίον επιτίθενται οι ρατσιστές, οι εφημερίδες μέσω διαδικτύου, να δημιουργήσουν μια κοινωνία που φοβάται, μια κοινωνία που θα λέει πάρε και τον πολιτισμό μου, και τη γλώσσα μου και τη θρησκεία μου και θα λέει εμείς συμμορφωνόμαστε με όλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχμέτ Μετέ είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση λόγω των αντισημιτικών δηλώσεων που είχε κάνει στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης συμμετέχοντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, το 2014.

«Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ' αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας» σημείωνε στο κήρυγμα μίσους του ο Αχμέτ Μετέ τον οποίον στη συνέχεια καταδίκασε με ανακοίνωση του το Κεντρικό Ισραήλιτικο Συμβούλιο (ΚΙΣ) Ελλάδος.

Στο δικαστήριο παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα ο Μετέ καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης, με την ποινή του να είναι εξαγοράσιμη.

thumbnailΑΛΗΤΕΙΑ! ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 100 ΕΥΡΩ… ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΗ;
May 15th 2018, 16:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος; Το αριστερό; Το ηθικό Μνημονιακό; Που σκοτώνει αυτούς που δίνουν μάχη να επιβιώσουν, που μένουν στην Ελλάδα για να τη σώσουν;
Πόσο πόνο ακόμη θα μοιράσετε, σύμφωνα με τις προσταγές των Ξένων Αφεντικών σας; Τι θα κερδίσετε στο τέλος; Θα φύγετε από αυτή τη ζωή και θα πάρετε μαζί σας τις καρέκλες σας, την εξουσία σας ή τα λεφτά σας;

Αναγνώστης μας αναφέρει:

Συμπολίτες μου,

Σήμερα το πρωϊ (09/05/2018) και ενώ η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού μου ΕΥΔΑΠ (για συνολική οφειλή μικρότερη των 150 €), ήταν στις 14/05/2018, μου έκοψαν το νερό! Απευθύνθηκα στο αρμόδιο κατάστημα, όπου εκεί διαπίστωσα πως βάση «αριστερού» νόμου η διακοπή γίνεται για οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 100 €!!! Και χωρίς καμία ειδοποίηση!!!

Μιλώντας με την προϊσταμένη του καταστήματος, διαπίστωσα ακόμη πως η τιμωρία της διακοπής είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης. Δηλαδή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα 100, είτε στα 500, να υποθέσω για κάποιους «γνωστούς» στα 5.000 ευρώ ή καθόλου. Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. Με μόνο οδηγό τις ορέξεις και τις προτιμήσεις μίας «αριστερής» Προϊσταμένης που υπηρετεί το «αριστερό» ΦΕΚ, όπως θρασύτατα υποστήριξε.
Η κορυφαία απάτη βρίσκεται στο πρόστιμο επανασύνδεσης που είναι στα 37 €. Δηλαδή για χρέος 100 € πληρώνω νταβατζιλίκι πάνω από το 30%. Αυτό δεν είναι τοκογλυφία αλλά ληστεία!

Αν συνυπολογίσει κανείς τα όσα τραβάω ως μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας, που αντιμετωπίζομαι ως «εγκληματίας» και φορολογούμαι για έσοδα που δεν έχω εισπράξει, που μου δεσμεύονται οι λογαριασμοί για πλάκα, που εξαπατώμαι καθημερινά από τις συναλλαγές μου με το Δημόσιο, που μου χρωστάει το Κράτος και παρ' όλα αυτά ασελγεί εις βάρος μου, που με κυνηγούν οι Τράπεζες ενώ τους έχω πληρώσει τόκους για δύο ζωές, θα μπορούσε να πει κανείς πως το ότι μου κόβουν το νερό είναι ο επικοινωνιακός προθάλαμος για να μου πάρουν και το σπίτι. Και θα μου το πάρουν, γιατί είναι πολύς ο καιρός που ζω εγώ και η οικογένειά μου, με Ο € στην τσέπη. Πληρώνω ακριβά το τίμημα που προσπάθησα να δημιουργήσω πλούτο και θέσεις εργασίας στην ελεύθερη αγορά και μέχρι ενός σημείου το κατάφερα. Η τιμωρία, τώρα όμως, είναι αβάσταχτη (μαζί με την ανέχεια ήρθαν και οι αρρώστιες) και εκτελείται από αυτούς που ήρθαν στην εξουσία για να μας σώσουν από ακριβώς αυτό που υπηρετούν σήμερα. Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα αλλά ουσίας και επιβίωσης πλέον.

Κάθε μέρα που περνά, αυτοί, παίρνουν κάτι από τη ζωή μου, από τη ζωή μας.

Συμπολίτες μου, αντισταθείτε στους «σωτήρες», όποιας ταμπέλας, ξεσηκωθείτε!
Τα κάνουν γιατί τους το επιτρέπουμε.
Γιατί, δεν φορολογούν τους πλούσιους άραγε; Έχει αναρωτηθεί κανείς; Το χρήμα των πλούσιων Ελλήνων, φτάνει να σώσει την Ελλάδα από όλα τα δεινά. 300 δις € βρίσκονται στο εξωτερικό. Το 5% να φορολογούσαν…
Τα κάνουν (ή δεν τα κάνουν) γιατί μόνο έτσι θα μένουν στις καρέκλες τους.


«Ο κύριος Χωρίς Νερό»



«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

thumbnailΛάρισα: Συμπολίτης Ζητά Βοήθεια Για Να Σώσει Το Σπίτι Του Από Πλειστηριασμό!
May 15th 2018, 15:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]


Στο σφυρί βγαίνει  από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. διαμέρισμα πρώτου  ορόφου  στη Λάρισα, στη συνοικία Νεράιδα στην γωνία των οδών Σίφνου και Αντιπάρου. 
Το διαμέρισμα αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, έχει καθαρή επιφάνεια 107,60 τ.μ.  και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 88.500 ευρω.

Ο πλειστηριασμός αφορά  πρωτη κατοικία και το δανειο λήφθηκε για την ανέγερση της όπως ειπε ο ιδιοκτήτης  που επικοινώνησε με μέλη του κινήματος.



Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα στην Λάρισα σε συμβολαιογραφείο στην οδό  Κούμα 4 Λάρισα στις 16  Μαΐου 2018.

Αν και ειναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί πλέον η διενέργεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, η δημοσιοποίηση της τραγικής κατάστασης που βιώνουν συμπολίτες μας μπορεί και οφείλει να  προκαλέσει κοινωνική ευαισθητοποίηση και  αντίδραση.

Έτσι τελικά  να μπει πίεση στους κυβερνώντες και  να δημιουργηθεί πολιτικό κόστος  ώστε να επαναφέρουν την αυτονόητο πλέγμα  προστασίας των  δανειοληπτών που ξήλωσαν για να εξυπηρετήσουν τις τράπεζες.

https://papaioannou-j.gr/archives/231923

thumbnailΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης Καταγγέλλει Το Νέο Όργιο Αυταρχισμού Της Κυβέρνησης Σε Βάρος Κινήματος Ενάντια Στους Πλειστηριασμούς
May 15th 2018, 14:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για άλλη μια φορά επιστράτευσε δεκάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, κλούβες, ασφαλίτες για να καταστείλει την κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας την Τετάρτη 9/5 σε συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της πόλης.

Η επιστράτευση της αστυνομίας υπό τις εντολές των συμβολαιογράφων και των συμφερόντων που εκτελούν τους πλειστηριασμούς, γίνεται στα πλαίσια της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρα αποφασισμένη να ρημάξει τα λαϊκά στρώματα για χάρη της κερδοσκοπίας των φαντς, των τραπεζών και των άλλων κορακιών που πλουτίζουν από το αίμα του λαού!

Σημειώνουμε τη σιωπή των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών που υποτίθεται αρνούνταν στα λόγια το ρόλο του εκτελεστικού οργάνου των κατασχέσεων, αλλά την κρίσιμη στιγμή επιβάλλουν την εκτέλεση των πλειστηριασμών με μοναδική σκληρότητα και επιθετικότητα ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία.

Η κυβέρνηση και ο μηχανισμός κρατικής καταστολής ξεπέρασε κάθε όριο, παραβιάζοντας ανοιχτά και το νομικό πλαίσιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που έχουν γίνει κουρέλι από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Έτσι εμπόδισαν στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο, μαζί με τον Ηλία Σμήλιο, ώστε να παρουσιαστεί για προκαταρτική εξέταση για τη νέα, τρίτη δίωξη εναντίον του με αφορμή τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στην πραγματική ζωή για τον Κοντονή και την κυβέρνηση Τσίπρα η περίφημη νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών, ακόμα και αυτή που φτιάξανε στα μέτρα της Τρόικας, μπορούν να περιμένουν όταν κρίνονται τα συμφέροντα των τραπεζών, των φαντς και των κορακιών-συμβολαιογράφων.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΣοκαριστικό Βίντεο Ιρανικοί Πύραυλοι Πέφτουν Βροχή Στο Ισραήλ, Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος Ξεκίνησε Στην Μέση Ανατολή!
May 15th 2018, 13:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Μέ το ποτήρι να έχει ξεχειλίσει από μεριάς του Ιράν, οι υπομονή τους έλαβε τέλος απέναντι στις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις του Ισραήλ στην Συρία, και σε βάσης των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, που τους στοίχισε με πολλά θύματα, τώρα ήρθε και οι ώρα της απάντηση τους πρός το Ισραήλ, όπως και είχα προειδοποιήσει με άρθρο μου με τίτλο: Συναγερμός Πέφτουν Απο Στιγμή Σε Στιγμή Οι Ιρανικοί Πύραυλοι Στο Ισραήλ!

Δείτε εδώ https://plus.google.com/+spyrospriftis/posts/XEzVbHRFeJP


Ιρανικές δυνάμεις στο Συριακό τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν εκτόξευσαν περίπου 50 ρουκέτες  (και όχι 20, όπως ισχυρίζονται τα διάφορα ΜΜΕ) εναντίον ισραηλινών θέσεων στην περιοχή, φέροντας πανικό και πιάνοντας στον ύπνο τον καλά οργανωμένο Ισραηλινό Στρατό, που δέν κατάφερε να τους αναχαιτίσει, παρόλου που ήχησαν οι σειρήνες του συστήματος αεράμυνας, σε βίντεο που διέρρευσαν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται καθαρά η πολλαπλές εκρήξεις στο έδαφος του Ισραήλ!

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα EXPRESS την πρώτη  επίθεση στο Ισραήλ την πραγματοποίησαν  η δυνάμεις του Ιράν, και ακολούθησε μια δέυτερη επίθεση απο τον Συριακό Στρατό. Σέ νέο αποκλειστικό βίντεο δείχνει την άμεση απάντηση του Ισραήλ με πυραύλους  cruise σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Δαμασκό, με τα αντιαεροπορικά πυρά να πέφτουν βροχή!

Δείτε εδω https://twitter.com/twitter/statuses/994365630915719168

Φαίνεται οτι ο Πόλεμος άναψε για τα καλά....και θα πρέπει να αναμένουμε απο ώρα σε ώρα και την Αντίδραση των ΗΠΑ!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης    email: spyros.priftis76@yahoo.gr


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΑπίστευτη Διάσωση: 69χρονη Βρέθηκε Στην Θάλασσα Πέντε Μίλια Από Τον Πειραιά - Καρέ Καρέ Η Διάσωσή Της Από Πλοίο (Φωτο)
May 15th 2018, 12:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Μία 69χρονη γυναίκα βρήκε και περισυνέλεξε το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» από την θάλασσα 5 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού του Πειραιά.

Το παράξενο είναι πως η 69χρονη δεν φορούσε μαγιό, αλλά κανονικά ρούχα και δεν ήταν επιβάτης του πλοίου «Αγιος Νεκτάριος» το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο Πειραιά- Αίγινα.

Επιβάτες κατέγραψαν με το κινητό τους την στιγμή της διάσωσής της, με το πλήρωμα να προσπαθεί να την προσεγγίσει πετώντας της ένα σωσίβιο.


Εν τέλει, η γυναίκα κατάφερε να πλησιάσει τον καταπέλτη, όπου και οι άνδρες την τράβηξαν πάνω. Η γυναίκα εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες, υπό τις οποίες βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.









http://www.ksipnistere.com

thumbnailΣυγκλονίζει Ο Νίκος Ξανθόπουλος: Πέρασα Τα Πάνδεινα Με Την Υγεία Μου - Ούτε Στον Εχθρό Μου
May 15th 2018, 12:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Ο αστέρας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Νίκος Ξανθόπουλος αποκάλυψε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και που τον έχουν αναγκάσει να κυκλοφορεί πλέον με μπαστούνι.


"Πέρασα τα πάνδεινα με την υγεία μου εδώ και τέσσερις μήνες. Ό,τι και να σας πω είναι λίγο. Ευτυχώς ο Θεός είναι μεγάλος" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Espresso.

"Ταλαιπωρήθηκα τόσο πολύ που ούτε στον εχθρό μου. Έπεσα από τη σκάλα, έσκισα το κεφάλι μου και πήγα σε νοσοκομείο, όπου με έραψαν. Ωστόσο, δεν πέτυχε το ράψιμο και το… ξήλωσαν, ξεκινώντας πάλι από την αρχή. Μεγάλη ταλαιπωρία, σας λέω. Με την αντιβίωση που έπαιρνα 'φαρμακώθηκα', χάλασε το συκώτι μου. Κι αυτό γιατί εγώ δεν έπαιρνα ποτέ ούτε ασπιρίνη. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπω ξανά στο νοσοκομείο. Από εκεί 'ψώνισα' ένα μικρόβιο, το οποίο μου προκάλεσε πνευμονία. Αυτά εν ολίγοις ήταν όσα βίωσα, αλλά δεν θέλω να τα θυμάμαι πια" ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

"Τόσο καιρό στο νοσοκομείο και με τέτοια ακινησία αδυνάτισαν τα πόδια μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να στέκομαι όρθιος, όπως με ξέρατε. Τώρα ξεκίνησα φυσικοθεραπείες και γυμναστική για να τονώσω τις κινήσεις των ποδιών μου. Ωστόσο, δοξάζω των Θεό. Κάθε ώρα προσεύχομαι σε Αυτόν".

Πηγή πληροφοριών: Espresso

thumbnailΔολοφονία Στην Καλλιθέα: Χτύπησε Μέχρι Θανάτου Με Ένα Μπαστούνι Τον Ηλικιωμένο Πατέρα Της
May 15th 2018, 11:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 56χρονη γυναίκα η οποία, προχθές το βράδυ, σκότωσε με μπαστούνι τον 88χρονο πατέρα της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα έγινε μέσα στο σπίτι που διέμεναν στην οδό Λυκούργου. Πατέρας και κόρη λογομάχησαν και τότε εκείνη φέρεται να πήρε ένα μπαστούνι και να άρχισε να τον χτυπά με μανία, έως ότου εκείνος ξεψύχησε.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΤραυματισμός 21χρονης Από Το Μαχαίρι Του Ζηλόφθονου Πρώην Της – Προσπάθησε Να Σώσει Τον Νέο Της Εραστή Από Τις Μαχαιριές!
May 15th 2018, 11:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Η 21χρονη τραυματίσθηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει τον νέο της σύντροφο από την εκδικητική μανία του 29χρονου πρώην συντρόφου της, ο οποίος δεν μπορούσε να διαχειρισθεί την απόρριψη και τον χωρισμό τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος επισκέφτηκε χθες βράδυ το διαμέρισμα στο οποίο η 21χρονη κοπέλα διαμένει με τον 20χρονο νέο της σύντροφο. Η κοπέλα φέρεται – σύμφωνα με την Αστυνομία- να διατηρούσε προηγουμένως σχέση με τον 29χρονο, ωστόσο πρόσφατα του ζήτησε να χωρίσουν, με τον 29χρονο όμως να μην αποδέχεται την απόφασή της.

Οι τρεις τους άρχισαν να λογομαχούν έντονα, όταν ξαφνικά ο 29χρονος ανέσυρε ένα μικρό μαχαίρι με το οποίο να τραυμάτισε, ευτυχώς, ελαφρά τον 20χρονο.  Παράλληλα, στην προσπάθειά της η κοπέλα να αποσπάσει το μαχαίρι από τον μαινόμενο πρώην σύντροφό της για να προστατέψει τον νέο της φίλο, κόπηκε στο δάκτυλο.

Οι τραυματίες μετέβησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου αφού της παρασχέθηκαν οι Πρώτες βοήθειες απολύθηκε, ωστόσο ο νέος της σύντροφος κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ουδεμία ανησυχία.

Ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου συνελήφθη από την Αστυνομία για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής βλάβης και παράνομης εισόδου σε οικία.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΤραυματισμός 21χρονης Από Το Μαχαίρι Του Ζηλόφθονου Πρώην Της – Προσπάθησε Να Σώσει Τον Νέο Της Εραστή Από Τις Μαχαιριές!
May 15th 2018, 10:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Η 21χρονη τραυματίσθηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει τον νέο της σύντροφο από την εκδικητική μανία του 29χρονου πρώην συντρόφου της, ο οποίος δεν μπορούσε να διαχειρισθεί την απόρριψη και τον χωρισμό τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος επισκέφτηκε χθες βράδυ το διαμέρισμα στο οποίο η 21χρονη κοπέλα διαμένει με τον 20χρονο νέο της σύντροφο. Η κοπέλα φέρεται – σύμφωνα με την Αστυνομία- να διατηρούσε προηγουμένως σχέση με τον 29χρονο, ωστόσο πρόσφατα του ζήτησε να χωρίσουν, με τον 29χρονο όμως να μην αποδέχεται την απόφασή της.

Οι τρεις τους άρχισαν να λογομαχούν έντονα, όταν ξαφνικά ο 29χρονος ανέσυρε ένα μικρό μαχαίρι με το οποίο να τραυμάτισε, ευτυχώς, ελαφρά τον 20χρονο.  Παράλληλα, στην προσπάθειά της η κοπέλα να αποσπάσει το μαχαίρι από τον μαινόμενο πρώην σύντροφό της για να προστατέψει τον νέο της φίλο, κόπηκε στο δάκτυλο.

Οι τραυματίες μετέβησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου αφού της παρασχέθηκαν οι Πρώτες βοήθειες απολύθηκε, ωστόσο ο νέος της σύντροφος κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ουδεμία ανησυχία.

Ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου συνελήφθη από την Αστυνομία για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής βλάβης και παράνομης εισόδου σε οικία.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΤρόμος Στο Ελληνικό: Κουκουλοφόροι Βασάνισαν 93χρονη Για 80 Ευρώ
May 15th 2018, 09:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Άγριο σκηνικό διαδραματίστηκε σε σπίτι 93χρονης στο Ελληνικό προχθές βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τρεις άγνωστοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν, λίγο μετά τις 22:00, στο σπίτι της ηλικιωμένης, όταν η 56χρονη οικιακή βοηθός της από τη Γεωργία, άνοιξε την εξώπορτα, προκειμένου να βγει η ίδια έξω.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, οι δράστες χτύπησαν την οικιακή βοηθό την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια απείλησαν με κατσαβίδι την 93χρονη προκειμένου να τους αποκαλύψει που υπήρχαν χρήματα και χρυσαφικά.

Τελικά, πήραν 80 ευρώ και λίγα χρυσαφικά και έφυγαν, έπειτα από περίπου δύο ώρες χωρίς να πειράξουν την ηλικιωμένη.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailTrikala Street Food Festival : Σας περιμένουμε από τη Πέμπτη 17 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 20 Μαΐου.
May 15th 2018, 08:54, by Onlyfreegr [ADMIN1]



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίκαλα 15/05/18

Το 1ο Street Food Festival στην Θεσσαλία είναι σχεδόν έτοιμο για να ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 17 Μαΐου και θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 20 Μαΐου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από τις 12:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ, στο Πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.
Καθημερινές εκπλήξεις με Dj's & Μουσικά σχήματα για 4 ημέρες
THE TEASERS - ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΑΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΙΑΒΑΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΤΙΤΣΙΟΣ - ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΧΟΣ - BOOGIE ROCKAZ - GEORGE NTEMOS - MARIOS BRONX - ENGINE•EAR - THOMEY BORS – FELYX - ARGY ROUS - ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ BAND - JOHNNY RUMBLE - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ - SOULFOOD Djs B2B - TOMMYBOY-EYEBROW


Σας περιμένουμε, για να ζήσουμε μοναδικές μουσικές και γευστικές στιγμές στο Trikala Street Food Festival.


thumbnailΚοσμογονικές Αλλαγές Στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις: Γίνεται Πράξη Η Διακλαδική Διοίκηση - Αλλάζουν Δόγμα Δράσης
May 15th 2018, 08:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Κοσμογονικές αλλαγές στις ειδικές δυνάμεις των τριών Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στο δόγμα δράσης τους, όπως και στο συνολικό δόγμα δράσης συνολικά των ΕΕΔ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.


To Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν μετά από πολύμηνες, συστηματικές διεργασίες, στην ολική αναδιάρθρωση της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων η οποία αποκτά πλέον καθαρά διακλαδικό χαρακτήρα στο σύνολο των ειδικών και επίλεκτων δυνάμεων της χώρας, πέρα από την περιορισμένη Δύναμη "Δ".

Αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες και οι λεγόμενες «βόρειες» μοίρες των καταδρομών θα γίνουν αυστηρά αεροκίνητες ώστε να είναι ικανές να υποστηρίξουν κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πριν την εκδήλωση της εχθρικής επίθεσης και όχι με αποβατικές ενέργειες, μετά την εκδήλωση της εχθρικής κίνησης, κάτι που πλέον θεωρείται ως «αυτοκτονία»

Δηλαδή εγκαταλείπεται οριστικά, όπως το pronews.gr είχε αποκαλύψει, το δόγμα των ενισχύσεων και των αποβατικών ενεργειών μετά την εκδήλωση της επίθεσης.
Στον σχεδιασμό του Διακλαδικού Σχηματισμού θα συμπεριληφθεί και το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται η αναβάθμιση στον τομέα των σκαφών στις αμφίβιες μοίρες κυρίως των νησιών, με πιο βαριά σκάφη και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας όπλων.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την τελική υπογραφή του, η οποία αναμένεται να τεθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το νέο στοιχείο στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων αφορά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, αλλά και την κοινή εκπαίδευση και κοινή προμήθεια υλικών πολέμου, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η λεγόμενη «Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου» διοικητικά θα υπάγεται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αλλά από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένας αντιστράτηγος (αντιναύαρχος ή αντιπτέραρχος) ο οποίος θα έχει την ευθύνη της Διοίκησης η οποία θα χωρίζεται σε δυο μέρη και θα είναι υπόλογος στον Αρχηγό του στρατεύματος.

Στην πυραμίδα της διοίκησης θα έπεται ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων, με βαθμό υποστρατήγου, υποναυάρχου ή υποπτεράρχου, ενώ υπό την επιχειρησιακή ομπρέλα του νέου Διακλαδικού σχήματος θα τεθούν οι εξής μονάδες:

- Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)

- Ζ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών

- Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

- Όλα τα Ειδικά τάγματα εθνοφυλακής των νησιών

- Η 31 ΜΕΕ της Πολεμικής Αεροπορίας

- Η 1η Μεραρχία Καταδρομέων- Αλεξιπτωτιστών.

- Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πόντος

- Η 32η Ταξιαρχία ΠεζοναυτώνΘα υπάρχει ειδική μονάδα με εναέρια μέσα Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για αερομεταφορές τους σε όλο των ελλαδικό χώρο ή και εκτός αυτού, αν απαιτηθεί.Σε επίπεδο εκπαίδευσης θα αναβαθμιστεί κάθετα το Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας το σύνολο των σχολείων των ειδικών δυνάμεων και από τους τρεις Κλάδους, καθώς μέχρι τώρα ήταν «άβατο» του Στρατού.
Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει για την εκπαίδευσή τους ακόμη και προσωπικό από ξένους στρατούς που σήμερα συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΑσαντ Σε Παπαχελά: «Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος Μαίνεται Ήδη…» Τι Λέει Για Ερντογάν, Τραμπ, Πούτιν Και Ελλάδα
May 15th 2018, 07:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά στη Δαμασκό, απευθύνοντας παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Ντόναλντ Τραμπ και της Δύσης.

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε», υπογραμμίζει ο κ. Ασαντ, επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα». Ο πρόεδρος της Συρίας κατηγορεί ανοικτά τον Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ενώ χαρακτηρίζει τον τουρκικό στρατό «τρομοκράτες». Σχολιάζοντας την έκφραση «το κτήνος Ασαντ», που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει ότι «δεν ασχολείται, επειδή αντιμετωπίζει την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου» και προσθέτει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας οι ΗΠΑ στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

Ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου αναφέρει ότι ήδη μαίνεται στη Συρία, «με τρόπο διαφορετικό από τον πρώτο και τον δεύτερο».

Μεταξύ άλλων ο Σύρος πρόεδρος υπογραμμίζει:

Οι φόβοι ενός μεγάλου πολέμου

– Ανησυχείτε για την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος στη Συρία; Θέλω να πω, έχετε τους Ισραηλινούς που θέλουν να χτυπήσουν τους Ιρανούς εδώ, στη δική σας χώρα, έχετε τους Ρώσους αλλά και τους Αμερικανούς. Σας ανησυχεί αυτή η πιθανότητα;

– Οχι, και αυτό για έναν λόγο: γιατί, ευτυχώς, υπάρχει η σοφή ηγεσία της Ρωσίας, η οποία γνωρίζει πως η ατζέντα του βαθέος κράτους των ΗΠΑ είναι η πρόκληση σύγκρουσης. Από την αρχή της εκστρατείας του Τραμπ, η ατζέντα τους είναι εναντίον της Ρωσίας: είτε να δημιουργήσουν σύγκρουση με τη Ρωσία, είτε να ταπεινώσουν τη Ρωσία, είτε να υπονομεύσουν τη Ρωσία. Λόγω της σύνεσης των Ρώσων, μπορούμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση. Ισως δεν πρόκειται για έναν πλήρη τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ωστόσο είναι ήδη ένας παγκόσμιος πόλεμος, με τρόπο διαφορετικό από τον πρώτο και τον δεύτερο. Ισως δεν είναι πυρηνικός, αλλά σίγουρα πρόκειται για κάτι παραπάνω από ψυχρό πόλεμο και κάτι λιγότερο από πλήρη πόλεμο. Ελπίζω πραγματικά να μη δούμε καμία άμεση σύγκρουση ανάμεσα στις υπερδυνάμεις, διότι σε αυτή την περίπτωση θα τεθούν τα πράγματα εκτός ελέγχου για τον υπόλοιπο κόσμο.

«Ο Ερντογάν είναι με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους»

– Σχετικά με την Τουρκία, που πραγματοποίησε μια εισβολή σε ένα τμήμα της χώρας σας. Είχατε κάποτε μια πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Πώς είναι αυτή η σχέση σήμερα, μετά την εισβολή;
– Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για εχθρική πράξη, κατοχή. Κάθε Τούρκος στρατιώτης σε συριακό έδαφος εκπροσωπεί αυτήν την κατοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τουρκικός λαός είναι εχθρός μας. Μόλις πριν από λίγες μέρες ήρθε μια αποστολή από την Τουρκία. Πρέπει να διαχωρίσουμε ανάμεσα στους Τούρκους εν γένει και τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ισως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μία σκοτεινή ιδεολογία. Οταν οι τρομοκράτες έχασαν τον έλεγχο διαφορετικών περιοχών και δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την ατζέντα της Τουρκίας ή της Δύσης ή του Κατάρ ή της Σαουδικής Αραβίας, κάποιος έπρεπε να επέμβει. Σε αυτό το σημείο επενέβη η Δύση, κυρίως οι ΗΠΑ, μέσα από τις πρόσφατες επιθέσεις. Ταυτόχρονα επιστρατεύθηκε ο Ερντογάν, κυρίως από τις ΗΠΑ, για να κάνει την κατάσταση πιο σύνθετη. Χωρίς αυτήν την παρέμβαση η κατάσταση θα είχε επιλυθεί πολύ ταχύτερα. Ετσι το ζητούμενο δεν είναι οι προσωπικές σχέσεις. Το βασικό θέμα είναι πως στόχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλο τον κόσμο είναι να χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ελέγχει την κυβέρνηση μιας χώρας και να δημιουργεί πολλαπλές κυβερνήσεις αυτού του είδους, σαν ένα διεθνές δίκτυο από Μουσουλμανικές Αδελφότητες.

«Συρία και Ελλάδα»

– Εχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τότε που επισκεφθήκατε την Ελλάδα. Ο πατέρας σας είχε στενές σχέσεις με Ελληνες πολιτικούς ηγέτες. Πώς βλέπετε τις σημερινές σχέσεις Συρίας – Ελλάδας και τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον ελληνικό λαό;

– Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επισήμως σχέσεις μεταξύ των κρατών μας, γιατί οι πρεσβείες είναι κλειστές. Από την άλλη, η Ελλάδα δεν υιοθέτησε εχθρική στάση έναντι της Συρίας. Πάντα υποστήριζε την πολιτική λύση, ποτέ τον πόλεμο ή τις επιθέσεις εναντίον της χώρας μου, όπως ποτέ δεν έπαιξε κανένα ρόλο υποστήριξης των τρομοκρατών. Ωστόσο, ως μέλος –και μάλιστα σημαντικό– της Ε.Ε. δεν μπορούσατε να παίξετε ρόλο συγκράτησης άλλων κρατών, που υποστήριζαν την τρομοκρατία, παραβίαζαν τον διεθνή νόμο και πολιορκούσαν μια κυρίαρχη χώρα χωρίς κανένα λόγο, χωρίς εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Εκτιμάμε το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν επιθετική, ταυτόχρονα, όμως, νομίζω ότι έχει να παίξει ρόλο, γιατί ανήκει στην περιοχή μας. Είναι γέφυρα ανάμεσα στην Ε.Ε. και στην περιοχή και θα επηρεαστεί, ήδη επηρεάζεται από τις εξελίξεις μέσω του προσφυγικού. Επιπλέον, η τρομοκρατία επηρεάζει την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης. Επομένως, πιστεύω ότι είναι φυσικό η Ελλάδα να αρχίζει να παίζει τον ρόλο της εντός της Ε.Ε. για την επίλυση του συριακού προβλήματος και την προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας.

– Υπήρξε κατηγορία εκ μέρους των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων περί χρήσης χημικών όπλων και ακολούθησε πυραυλική επίθεση. Τι απαντάτε; Υπήρξε χημική επίθεση; Ευθύνεστε γι' αυτήν;

– Πρώτα απ' όλα, δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε το παραδώσαμε. Αν δείτε τα βίντεο, είναι εντελώς ψεύτικα. Εννοώ ότι όταν υπάρχουν χημικά όπλα, πώς είναι δυνατόν οι γιατροί και οι νοσοκόμες να εισπνέουν μολυσμένο αέρα χωρίς να φορούν μάσκα και γάντια; Ωστόσο τους είδαμε απλώς να ρίχνουν νερό στα θύματα, τα οποία υποτίθεται ότι ανάρρωσαν μόνο και μόνο επειδή πλύθηκαν με νερό.

Πρόκειται επομένως για φάρσα, για ένα πρωτόγονο παιχνίδι, μόνο και μόνο για να επιτεθούν στον συριακό στρατό. Γιατί; Αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο: μόλις οι τρομοκράτες ηττήθηκαν, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί τους, που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία, είδαν ότι έχασαν τα βασικά χαρτιά τους. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται στον συριακό στρατό, για να ανυψώσουν το ηθικό των τρομοκρατών και να εμποδίσουν την απελευθέρωση περισσότερων περιοχών.

– Ο πρόεδρος Τραμπ χρησιμοποίησε μια πολύ βαριά έκφραση σε τουίτ του. Είπε «το κτήνος Ασαντ». Ποια είναι η απάντησή σας;

– Οταν βρίσκεσαι σε αυτό το αξίωμα, όταν είσαι πρόεδρος μιας χώρας, εκπροσωπείς το ήθος του λαού σου πριν από το δικό σου. Εκπροσωπείς τη χώρα σου. Ερωτώ: Εκπροσωπεί αυτή η ρητορική την αμερικανική κουλτούρα; Αυτό είναι το ερώτημα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια κοινότητα στον κόσμο που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους γλώσσα. Δεύτερον, το καλό με τον Τραμπ είναι ότι εκφράζεται με έναν εξαιρετικά ευθύ τρόπο κι αυτό είναι πολύ καλό. Προσωπικά δεν ασχολούμαι, επειδή αντιμετωπίζω την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου. Δεν με θίγει προσωπικά. Αυτό που έχει σημασία είναι αν κάτι επηρεάζει τη χώρα μου, τον πόλεμο, τους τρομοκράτες και την ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε.


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΒαρεμένος: Δεν Λέει Κανείς Ότι Η Χώρα Θα Πατήσει Ένα Κουμπί Και Θα Φτάσει Στα Προ Κρίσης Επίπεδα
May 15th 2018, 06:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



«Μετά από 8 χρόνια η χώρα να βγει απ' αυτή την περίοδο, απ' αυτό το τούνελ και να αποκτήσει μια εθνική  κυριαρχία και να είναι στη δική της αρμοδιότητα η χάραξη του μείγματος της πολιτικής που θα επιλέγει κάθε φορά προκειμένου να επιτύχει συγκεκριμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Μνημόνιο σημαίνει μέτρα, αυτό σημαίνει μνημόνιο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμέος απαντώντας στο ερώτημα αν η μεταμνημονιακή επιτήρηση θα ισοδυναμεί με ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει μέτρα που θα ισχύσουν από το επόμενο έτος, όπως η μείωση του αφορολόγητου και το νέο «κούρεμα» στις συντάξιμες αποδοχές.

«Και το αδιέξοδο δεν μπορώ να το δω έτσι όπως το τοποθετείτε εσείς, ίσα-ίσα η χώρα περιμένει εδώ και 8 χρόνια να δει ένα φως στο βάθος του τούνελ που φαίνεται ότι θα βγούμε και δεν ξέρω αν ποντάρει οποιοσδήποτε στο να μην βγούμε από την κατάσταση αυτή των μνημονίων» είπε ο κ. Βαρεμένος στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Και τι σημαίνει μνημόνια; Σημαίνει η ασφυκτική αυτή καθοδήγηση ουσιαστικά, διότι η χώρα ουσιαστικά ουσιαστικά χρεοκόπησε και οι δανειστές ήρθαν εδώ για να ελέγχουν σε βαθμό χάραξης της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Και λέμε τώρα -μετά από 8 χρόνια- η χώρα να βγει απ' αυτή την περίοδο, απ' αυτό το τούνελ και να αποκτήσει μια εθνική  κυριαρχία και να είναι στη δική της αρμοδιότητα η χάραξη του μείγματος της πολιτικής που θα επιλέγει κάθε φορά προκειμένου να επιτύχει συγκεκριμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Δεν λέει κανείς ότι η χώρα θα πατήσει ένα κουμπί και θα φτάσει τα επίπεδα ζωής και συμπεριφοράς πριν το ξέσπασμα της κρίσης. δεν είπε κανείς αυτό. Και οι χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, μιας μορφής παρακολούθηση την έχουν» ήταν η επόμενη αναφορά που έκανε ο Γιώργος Βαρεμένος προσθέτοντας: «Έτσι κι αλλιώς, η ελληνική οικονομία  είχε μπει σε καθεστώς επιτήρησης και πριν τα μνημόνια».

Κληθείς να σχολιάσει την περιόδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή και την επισώρευση ελλειμμάτων, ο Γιώργος Βαρεμένος απάντησε: «Η πορεία προς τη χρεοκοπία δεν ήταν στιγμιαία, είχε μια διάρκεια».

Σχολιάζοντας την άποψη του Θόδωρου Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» αναρωτήθηκε: «Ποιος διέφθειρε ποιον στο φαγοπότι;»

«Ακόμη δεν έχει κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση, με ποιους όρους θα γίνει η ελάφρυνση του χρέους, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και εδώ φαίνεται να υπάρχει μια τοξικότητα στην αντιπαράθεση που δεν επιτρέπει καν να υπάρχει μια υγιής πορεία προς αυτό τον στόχο που είναι εθνικός στόχος. Δεν είναι κομματικός στόχος το να βγει η Ελλάδα επιτέλους από τα μνημόνια» είπε ο κ. Βαρεμένος 


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΜετανάστες Παρενοχλούν Ελληνίδες Στις Παραλίες: «Φοβόμαστε! Μας Βλέπουν Και Κάνουν Άσεμνες Χειρονομίες» (Βίντεο)
May 15th 2018, 06:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Ορδες Λαθρομεταναστών, παρενοχλούν Ελληνίδες στις παραλίες...Με πολυ χυδαιες προτασεις και χειρονομιες.

Δυστυχως υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος. 
Αυτες ειναι οι ραγιαδοπουλες που πηγαινουν με λαθρομεταναστες.




http://www.ksipnistere.com

thumbnailΣΥΡΙΖΑ¨Η Πιο Από-Νομιμοποιημένη Κυβέρνηση Που Υπήρξε Ποτέ!
May 15th 2018, 06:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Του Θανάση Κ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ στην Ελλάδα τις τελευταίες πολλές δεκαετίες…
Δεν συγκρίνεται με καμία από τις προηγούμενες.
Είναι πολύ χειρότερη απ' όλες τις προηγούμενες.

Από κάθε άποψη! Απ' όλες τις απόψεις…
Είναι χειρότερη πέρα από κάθε δυνατή σύγκριση…

Δεν θα επαναλάβω αναλυτικά σήμερα τους μαύρους δείκτες της εφιαλτικής αποτυχίας της. Συνοπτικά μόνο:

* Κόστισε – η κυβέρνηση Τσίπρα και μόνον αυτή – στους Έλληνες ένα τεράστιο ποσό: 86 δισεκατομμύρια (κατά Στουρνάρα) ή 100 δισεκατομμύρια (κατά Ρέγκλινγκ) ή και 200 δισεκατομμύρια (κατά Βίζερ).

Τις ζημίες που υπέστησαν οι Έλληνες μετά το 2009 (και μέχρι το 2015) τις προκάλεσε η κρίση…
Κι ήταν γύρω στο 23% του τότε ΑΕΠ (μέχρι που εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ). Δηλαδή γύρω στα 45 δισεκατομμύρια!
Τα μισά ή πολύ λιγότερο από τα μισά απ' όσο κόστισε το 2015 μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Ιανουάριο του 2015!

Καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν «κατάφερε» να χρεώσει μόνη της, μέσα σε έξη μήνες, τον Ελληνικό λαό με τέτοια ιλιγγιώδη ποσά!
Τα 86 δισεκατομμύρια ή 100 ή 200 δεν τα κόστισε η κρίση.
Τα κόστισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του!

Όσον αφορά τις απώλειες που προκάλεσε στους Έλληνες η κρίση, ευθύνονται όσοι ήταν αντίθετοι προηγουμένως στις μεταρρυθμίσεις!
Με τις οποίες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η κρίση, ή θα μπορούσε να είχε κρατήσει λιγότερο και να έχει κοστίσει πολύ λιγότερα…
Ανάμεσα σε εκείνους που πολέμησαν τις μεταρρυθμίσεις ήταν ασφαλώς και ο ΣΥΡΙΖΑ! Που δεν κυβέρνησε ως τότε, αλλά κραύγαζε στα πεζοδρόμια για περισσότερες «παροχές» από δανεικά.

* Ακόμα, επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν capital controls στις Τράπεζες. Και παραμένουν ακόμα…
Ποτέ στο παρελθόν δεν μπήκαν capital controls στις Τράπεζες! Αυτό το έκανε ο Τσίπρας και μόνον αυτός…

* Επί Τσίπρα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, χάθηκαν από τις τράπεζες 42 δισεκατομμύρια καταθέσεις! Επί προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, είχαν αυξηθεί οι καταθέσεις κατά 14 δισεκατομμύρια! Τι «σύγκριση» να κάνει κανείς…

* Η ανομία στη χώρα ποτέ δεν ήταν χειρότερη! Ποτέ δεν κάλυπτε η αστυνομία τους «Ρουβίκωνες». Ποτέ δεν είχαν τέτοιο «ελεύθερο» να χτυπάνε ξένες πρεσβείες, δημόσιους οργανισμούς, σπίτια πολιτών, γραφεία εταιριών, γραφεία εφημερίδων, ακόμα και τη Βουλή, ακόμα και το… Πεντάγωνο!
Ποτέ δεν υπήρχαν τόσα «άβατα» μέσα στις πόλεις. Ποτέ δεν κυκλοφορούσαν τόσοι εγκληματίες ελεύθεροι. Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα άνοιξε τις φυλακές κι έβγαλε χιλιάδες εγκληματίες βαρυποινίτες (Νόμος Παρασκευόπουλου).
Κανείς προηγούμενος δεν είχε ανοίξει ποτέ: τα σύνορα, να περάσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τις φυλακές, να βγουν χιλιάδες εγκληματίες!

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ. Αλλά δεν χρειάζεται…
Το ότι είναι η χειρότερη και πιο αποτυχημένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, το έχουμε εμπεδώσει. Και κυρίως το έχει καταλάβει η ίδια η κοινωνία. Γι' αυτό και ο Τσίπρας δεν μπορεί πια θα σταθεί πουθενά…

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, που δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα:
Εκτός από «χειρότερη κυβέρνηση» είναι και η πιο από-νομιμοποιημένη!
Δηλαδή έκανε ό,τι έκανε με τη μικρότερη στήριξη – άρα και τη μικρότερη νομιμοποίηση – που είχε ποτέ κοινοβουλευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα!

Και εξηγούμαι:

* Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα κυβέρνησαν με «εντολή στήριξης» (κοινοβουλευτικό ποσοστό εκλογής) πάνω από 42%!
(Ενώ η πρώτη μεταπολιτευτικά κυβέρνηση Καραμανλή το 1974 είχε ποσοστό εκλογής 54%!)
Και μέχρι το 2012 ήταν όλες μονοκομματικές κυβερνήσεις…
Τον Ιούνιο του 2012 ο Σαμαράς σχημάτισε τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με συνολικό «ποσοστό εντολής» 49,2% (29,66+12,33% +7,2)!
Το υψηλότερο «ποσοστό εντολής» μετά το 1974!
Μετά από ένα χρόνο (Ιούνιο του 2013) η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση και ο η κυβέρνηση Σαμαρά έμεινε με ποσοστό εντολής 42% περίπου.
Ο Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 μαζί με τους ΑΝΕΛ με ποσοστό εντολής 42% (36,5+5,4).
Αλλά έξη μήνες αργότερα τα έκανε τόσο «μπάχαλο» που του έφυγαν 43 βουλευτές και ξαναπήγε σε εκλογές. Όπου κατάφερε και πάλι να σχηματίσει κυβέρνηση – επίσης με τους ΑΝΕΛ – αλλά αυτή τη φορά με ποσοστό 39% (35+4). Το χαμηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ!
Με αυτό το «ποσοστό εντολής» κυβερνάει έκτοτε…

* Κι ακόμα χειρότερα: Τα υψηλά ποσοστά εντολής με τα οποία κυβερνιόταν ο τόπος στο παρελθόν ήταν σε πολύ μεγαλύτερο σύνολο «ψηφισάντων». Από 6,5 μέχρι 7,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους…
Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Τσίπρας επανεξελέγη σε εκλογές όπου ψήφισαν μόλις 5,5 εκατομμύρια. «Χάθηκαν» 1,5 με 2 εκατομμύρια ψηφοφόρων…
Άρα ο Τσίπρας είναι διπλά από-νομιμοποιημένος: Έχει το χαμηλότερο ποσοστό εντολής που υπήρξε ποτέ (39%), στον χαμηλότερο συνολικό αριθμό ψηφοφόρων που έχει καταγραφεί ποτέ (5,5 εκατομμύρια)…

* Υπάρχει όμως και τρίτη απόδειξη από-νομιμοποίησης:
Ποτέ στο παρελθόν, ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός δεν έχανε σε μέτρηση «καταλληλότητας»!
Πάντα μπορούσε το κυβερνητικό κόμμα να υστερεί σε δημοσκοπήσεις, αλλά ο Πρωθυπουργός παρέμενε σταθερά πρώτος σε μετρήσεις «καταλληλότητας»!
Αυτό έχει πλέον αντιστραφεί - όχι τώρα, εδώ και δύο χρόνια!
Ο Τσίπρας υστερεί μονίμως και υστερεί όλο και περισσότερο, σε όλες τις μετρήσεις «καταλληλότητας ως Πρωθυπουργός» σε σύγκριση με τον Κυριάκο…
Κι αυτό δεν δείχνει να αντιστρέφεται. Μάλλον διευρύνεται…

Έχουμε λοιπόν, όχι απλώς την μακράν χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ…
Έχουμε σήμερα και την πιο κοινοβουλευτικά από-νομιμοποιημένη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ!
Κανονικά θα έπρεπε να «βοά το σύμπαν» πλέον για πρόωρες εκλογές.
Ιδιαίτερα τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις (για την μετά το μνημόνιο εποχή), ενώ αντιμετωπίζει και κρίσιμες εθνικές απειλές (από την πλευρά της Τουρκίας)…
Τα έχουν κάνει θάλασσα σε όλα, δεν τους εμπιστεύεται κανένας, είναι εντελώς από-νομιμοποιημένοι μέσα στην ελληνική κοινωνία, έχουν χάσει τον έλεγχο παντού και τους έρχονται τα… «χειροτερότερα»!

Πράγματι, αυτή τη στιγμή η κοινωνία ζητάει εκλογές, εύχεται και προσεύχεται να γίνουν εκλογές.
Υπάρχουν όμως, μερικοί… «τζιτζιφιόγκοι» («ορφανά» της Δεξιάς ή του Κέντρου ή της Αριστεράς) που προσπαθούν να πουν ότι πρέπει όλοι να… «στηρίξουμε τον Τσίπρα»!
Ο οποίος βέβαια, εξακολουθεί να ψεύδεται, εξακολουθεί να βρίζει όποιον διαφωνεί μαζί του, εξακολουθεί να πασχίζει να διχάσει τον κόσμο…
Δεν το λένε ακριβώς έτσι, αλλά ουσιαστικά αυτό προτείνουν:
«Να στηρίξουμε τον Τσίπρα»!

* Άλλος λέει ότι δεν πρέπει να «επανέλθει η χώρα στην αβεβαιότητα» (που προκαλούν, υποτίθεται, οι πρόωρες εκλογές)…
Μα η χώρα βρίσκεται ήδη σε παρατεταμένη αβεβαιότητα! Την προκαλούν, μεταξύ άλλων, οι ανοιχτές πια διαφωνίες Τσίπρα-Τσακαλώτου. Και οι δημόσιες εξαγγελίες του Τσίπρα για «παροχές» μετά τη λήξη του μνημονίου και αθέτηση ψηφισμένων μέτρων, που προκαλούν την οργή των δανειστών!
Τα spreads των ελληνικών ομολόγων ανεβαίνουν και πάλι εδώ και μήνες!
Το χρηματιστήριο πέφτει.
Οι διεθνείς οίκοι περιγράφουν τα ελληνικά αδιέξοδα με μελανά χρώματα. Και όλοι αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της χώρας (και της περσινής, που ήταν τελικά η μισή από τις προβλέψεις και της φετινής και της επόμενης χρονιάς…)
Η αβεβαιότητα υπάρχει εξ αιτίας του Τσίπρα!
Και θα φύγει, όσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστεί ο Τσίπρας.

Ο οποίος, βέβαια, έκανε ό,τι μπορούσε για να επιστρέψει ξανά η αβεβαιότητα, αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο, δηλαδή ψηφίζοντας την απλή αναλογική (όμως, για τις μεθεπόμενες εκλογές).
Ο μόνος τρόπος να φύγει η αβεβαιότητα είναι, όχι μόνο να γίνουν άμεσα εκλογές, αλλά να ηττηθεί ο Τσίπρας με ταπεινωτικό ποσοστό.
Γιατί ο ίδιος είναι αρχιτέκτονας της αβεβαιότητας και τροφοδοτεί συνεχώς της αβεβαιότητα…

* Άλλοι υποστηρίζουν, ότι πρέπει η Κεντροαριστερά (εννοούν το ΚΙΝΑΛ, τέλος πάντων) να συνεργαστεί από τώρα και μετεκλογικά με το ΣΥΡΙΖΑ!
Για να ανασυγκροτήσουν, λέει τη… Σοσιαλδημοκρατία!
Η οποία, όμως, καταρρέει, μετά πολλών… επαίνων, σε όλη την Ευρώπη!

Ευτυχώς δεν τους ακούει κανείς…
Αλλά το τελευταίο τους «επιχείρημα» είναι ενδεικτικό του παραλογισμού που ζουν…
Πρέπει λέει – το είπε ο Μαρατζίδης, μάλιστα – η Φώφη να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει η… απλή αναλογική από τώρα – από τις επόμενες εκλογές!
Για όσους καταλαβαίνουν δύο στοιχειώδη πράγματα από Πολιτική (στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς), το πιο κρίσιμο ζητούμενο σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο: Η ΝΔ που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, να καταργήσει (μαζί με το ΚΙΝΑΛ, αν είναι απαραίτητο) την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως, έστω και για εφαρμογή από τις μεθεπόμενες κάλπες.
Αλλιώς η χώρα «κλειδώνει» για τα καλά σε ακυβερνησία!

Γιατί απλή αναλογική αυτό ακριβώς σημαίνει: παρατεταμένη ακυβερνησία…
Ακόμα κι όταν το όριο εισόδου στη Βουλή είναι 5%, όπως είναι στη Γερμανία, η οποία σήμερα έχει ουσιαστικά ακυβερνησία!

Όμως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις.
Και οι μεταρρυθμίσεις γίνονται από πάνω. Και μπλοκάρονται από κάτω…
Ο Μπίσμαρκ και ο Ρούσβελτ και ο Ντε Γκώλ και ο Κωνσταντινος Καραμνλής και ο Μιτεράν, επέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις από τα πάνω, κόντρα στις σφοδρές αντιστάσεις που προβάλλονταν «από τα κάτω» – από τα «εγκαθιδρυμένα συμφέροντα» που θίγονταν…

Γι' αυτό και μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται σε συνθήκες ακυβερνησίας!
Μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται όταν κατακερματιστεί το πολιτικό σκηνικό…
Μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ, αν κάθε τοπικός παράγοντας ή τοπικά συμφέροντα μπορούν και εκλέγουν στη Βουλή «δικούς τους», ώστε να ματαιώνεται κάθε μεταρρύθμιση που τους θίγει… 
Η απλή αναλογική απέτυχε στην Ελλάδα οικτρά όποτε εφαρμόστηκε.
Απέτυχε και διεθνώς οικτρά…
Γι' αυτό και εγκαταλείπεται παντού.

Ακυβερνησία λοιπόν, μας επιφυλάσσουν διάφοροι αυτόκλητοι «σωτήρες» του Τσίπρα…
Ευτυχώς, δεν τους βγαίνει και δεν τους ακούει κανείς πια…
Θέλουν να «σώσουν» την χειρότερη, την πιο αποτυχημένη, την πιο από-νομιμοποιημένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.
Με ένα και μόνο επιχείρημα:
Να μην κερδίσει η… Δεξιά!

ΥΓ.1 Ο Λαϊκισμός βρίσκει περίεργους υποστηρικτές, ανάμεσα και σε εκείνους που υποτίθεται τον «αναθεματίζουν»…
ΥΓ.2 Επικίνδυνες ιδεοληψίες, τελικά δεν έχουν μόνο κάποιοι πολιτικοί μας. Έχουν και κάποιοι πανεπιστημιακοί μας. Οι οποίο διαπρέπουν ακόμα στις «αντί-δεξιές εμμονές»…
ΥΓ.3 Εκτός από πολιτικό προσωπικό χαμηλού επιπέδου στην Ελλάδα, έχουμε όπως αποδεικνύεται, και πανεπιστημιακούς, ακόμα χαμηλότερου επιπέδου.


http://www.ksipnistere.com

thumbnail«Φευγάτος» Ιστορικός Από Τα Τίρανα: Οι Αλβανοί Δεν Υπήρξαν Ποτέ, Τους Δημιούργησαν Οι Τούρκοι
May 15th 2018, 05:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Καθόλου "φευγάτος" αλλά ειλικρινής...!!! Η αλήθεια θα βγει στη φόρα σε λίγο και το ψεύτικο "έθνος" των καλλικαντζάρων-σκιπταραίων φτάνει στη δύση του, μαζί με πολλά άλλα ψεύτικα ..
.Όσο για τον Γεώργιο Καστριώτη, δεν ήταν βέβαια Ελληνο-βούλγαρος, αλλά από πατέρα Έλληνα (Ιωάννη Καστριώτη) και μάνα Σέρβα πριγκίπισσα (Βοϋσάβα)....

Ο ιστορικός με διδακτορικό δίπλωμα στην Φλωρεντία, Ιταλία, για το αλβανικό έθνος, Όλσι Γιαζέτζι έδωσε συνέντευξη σε τηλεόραση των Σκοπίων γεμάτη με αντι-αλβανικές δηλώσεις και σλαβικές θέσεις κατά της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Στην εκπομπή «Βο Σένταρ» [στο επίκεντρο] ο Γιαζέτζι δήλωσε ότι ο Γκιέργκι Καστριότ Σκεντέρμπεη δεν ήταν Αλβανός αλλά Ελληνο-βούλγαρος.

Μάλιστα δήλωσε ότι οι Αλβανοί είναι ένα έθνος που εφευρέθηκε από τους Τούρκους, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο κατοικούσαν Σέρβοι Ορθόδοξοι, πριν έρθουν σε αυτό οι Οθωμανοί.
Έκπληκτος ο δημοσιογράφος των Σκοπίων με τα αντιαλβανικά συμπεράσματα του, τον ρώτησε σε κάποιο σημείο εάν είναι πράγματι Αλβανός.
Ο Γιαζέτζι ανέφερε ακόμη ότι ο Σκεντέρμπεης (Αλέξανδρος- Σκεντέρ, Μπέης- οθωμανικός ανώτερος τίτλος) δηλαδή ο Γκιέργκι Καστριότ, έγινε ήρωας των Αλβανών, όταν αποφάσισε να κάνει έναν ήρωα για αυτούς η Αυστρο-Ουγγαρία.
«Οι Αλβανοί, οι Σλαβομακεδόνες και οι Έλληνες είναι νέα έθνη. Την εποχή που ο Σκεντέρμπεης άνοιξε τον πόλεμο με τους Οθωμανούς οι Αλβανοί δεν υπήρχαν».
«Αλβανία», ήταν ένας όρος που αναφέρονταν κατά το Μεσαίωνα στην Κροατία και το Μαυροβούνιο.
Στην Αλβανία οι περισσότερες ορεινές τοποθεσίες είναι σλαβικές, με την άφιξη των Τούρκων, ξεκίνησε ο εξισλαμισμός και αρναουτισμός-αλβανισμός.

«Οι Αλβανοί είναι αφομοιωμένοι Σλάβοι, η Αγία Τερέζα δεν ήταν Αλβανή αλλά Βλάχα. Δεν υπάρχουν τρία αλβανικά κράτη στα Βαλκάνια. Το Κοσσυφοπέδιο κυριαρχείται από τη μαφία. Ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα ήταν πράκτορας του Βατικανού», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

(Στοιχεία από InfoPress)
--
The Hellenic Information Team

thumbnailΤΑΜΑΜ! SIKILDIK!
May 15th 2018, 05:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



ΤΑΜΑΜ!  SIKILDIK!

Στην Τουρκία έχουν προκηρυχτεί διπλές «εκλογές», Προεδρικές και βουλευτικές για τις 24 Ιουνίου 2018, με σημαδεμένη τράπουλα  ώστε να εξασφαλιστεί με σχετική σιγουριά η «νίκη» του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Παρ΄όλο που η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία είναι πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς Ερντογάν, η κατ΄ όνομα προεκλογική περίοδος προσφέρει κάποιες ειδήσεις που παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μία από αυτές, είναι η απίστευτη επιτυχία που σημειώνει στο Twitter το hastag #TAMAM, το οποίο γεννήθηκε λίγη ώρα μετά την «εμπνευσμένη» ομιλία του μεγάλου ψευτο – σουλτάνου της Τουρκίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία μεγαλόψυχα ανέφερε πως «Μόλις ο λαός μας πει 'αρκετά' (ΤΑΜΑΜ) θα φύγουμε!».

Βέβαια ο άνθρωπος το είπε χωρίς φυσικά να το εννοεί, αλλά το κακό έγινε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με τα σύγχρονα μέσα που παρέχει η τεχνολογία, δημιουργήθηκε ένα κίνημα στο διαδίκτυο με την λέξη ΤΑΜΑΜ, το οποίο άρχισε να συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες «φωνές λαού» που απευθύνονται στον Γκαιμπελίσκο της Άγκυρας και του λένε, με μοναδική φαντασία και ποικιλία σχολίων Αρκετά! (ΤΑΜΑΜ).

Τόσο μεγάλη είναι η επιτυχία της απρόβλεπτης αυτής ιστορίας, ώστε παρενέβη ο Ιμπραήμ Καλίν, το πιστό εξαπτέρυγο του Προέδρου Ερντογάν και επίδοξος διάδοχος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  δηλώνοντας πως  «Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποσντάγ καταδέχτηκε να πάρει θέση αποδίδοντας, όπως είναι φυσικό, την αιτία του κακού (που αλλού;) στον ιμάμη Γκιουλέν και στο ΡΚΚ, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «στις εκλογές της 24ης Ιουνίου τον νικητή θα κρίνουν οι κάλπες, όχι το Twitter»!

Είναι ολοφάνερο πως ο Μπεκίρ Μποσντάγ μετράει από τώρα τόσο τους «ασφράγιστους φακέλους» που θα βρεθούν στις κανονικές κάλπες όσο και στις «μετακινούμενες» κάλπες που θα «ψηφίζουν» 100% Ερντογάν και ΑΚΡ παρ΄ όλο που θα προέρχονται από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας όπου «Ερντογάν» δεν ψηφίζει ούτε το 10% του πληθυσμού!

H «επιτυχία» των κυβερνητικών παρεμβάσεων οδήγησε στην δημιουργία και νέου hastag με την λέξη Sikildik (Σκάσαμε!) – και τα δύο ήδη ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια σχόλια!

Μια άλλη είδηση που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι η μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ότι στην συνάντηση που είχε πρόσφατα στο Προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, έλαβε προσωπική διαβεβαίωση του Ρ. Τ. Ερντογάν πως «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο». Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τερματίστηκε αιφνιδιαστικά από τους Κεμαλικούς το έτος 1971, κατά παράβαση ακόμα και των νόμων της ίδιας της Τουρκίας - έκτοτε έχουν δοθεί αμέτρητες υποσχέσεις Τούρκων επισήμων για την  επαναλειτουργία της, χωρίς όμως να τηρηθεί καμιά από αυτές.

Άραγε η καινούργια υπόσχεση Ερντογάν αποτελεί ένα απλό προεκλογικό ελιγμό που θα ξεχαστεί στο τέλος Ιουνίου ή μήπως θα εφαρμοστεί επιτέλους το αυτονόητο μετά από 47 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας; Όση δυσπιστία και αν υπάρχει, αποτελεί ευχή όλων να συμβαίνει το δεύτερο!

Στην «προεκλογική Τουρκία» αξίζει να σημειωθεί μια πρωτοβουλία ασυνήθιστου πολιτικού πολιτισμού του υποψηφίου των Κεμαλικών για την Τουρκική Προεδρία Μουχαρέμ Ιντσέ: Επισκέφθηκε εθιμοτυπικά όχι μόνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό παλάτι της Άγκυρας, αλλά και τον φυλακισμένο υποψήφιο Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχετίν Ντεμιρτάς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέσα στην φυλακή που κρατείται!

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση της Τουρκικής «προεκλογικής περιόδου», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ανατολή (11 Μαΐου 2018), αφορά την έκδοση 300 ενταλμάτων σύλληψης στρατιωτικών για «σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν». Από τους 300 στρατιωτικούς οι 211 είναι εν ενεργεία ενώ οι 150 έχουν ήδη συλληφθεί με συντονισμένες και «συνοπτικές» επιχειρήσεις της αστυνομίας!

Είναι προφανές πως η ανασφάλεια που αισθάνεται το καθεστώς της Φαμίλιας Ερντογάν στην Τουρκία, οδηγεί σε τσουνάμι συνεχών διώξεων με μια απλή υποψία ή αβεβαιότητα για την 100% «πιστότητα» του διωκόμενου, εντείνοντας τον διχασμό αλλά και την αντίδραση της Τουρκικής κοινωνίας.

Οι Τουρκικές φυλακές ξεχειλίζουν πλέον από κάθε κατηγορίας «εχθρούς» του καθεστώτος που βαφτίζονται αδιακρίτως σαν «τρομοκράτες»: Όλοι οι μη φιλικοί προς το καθεστώς στρατιωτικοί θεωρείται ότι «συμμετείχαν στο πραξικόπημα» (άσχετα αν είναι αλήθεια ή όχι), οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές, οι αστυνομικοί, οι ακαδημαϊκοί, οι φοιτητές, οι πολιτικοί, οι απλοί πολίτες – οι πάντες τέλος πάντων που ορθώνουν φωνή διαμαρτυρίας και δεν υποκλίνονται δουλικά στις επιθυμίες του ψευτο-σουλτάνου.

Ιδιαίτερη «αδυναμία» του καθεστώτος είναι το κυνήγι των αρχηγών, των βουλευτών και των πιο σημαντικών στελεχών του τρίτου σε δύναμη κόμματος του Τουρκικού κοινοβουλίου (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών - Halkların Demokratik Partisi - HDP) το οποίο καταδιώκεται αρειμανίως και απροκάλυπτα, με μοναδικό στόχο να μην εισέλθει αυτόνομο στο επόμενο Τουρκικό κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας το ελάχιστο ποσοστό 10% που απαιτεί ο Τουρκικός εκλογικός νόμος.

Ο χαρισματικός συν-αρχηγός του κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς βρίσκεται στις Τουρκικές φυλακές και σαν υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, διεξάγει «προεκλογικό αγώνα» πίσω από τα σίδερα της φυλακής και με ένα φίμωτρο στο στόμα!

Οι θέσεις όμως του HDP φαίνονται πολύ ρεαλιστικές και λογικές σε πάρα πολλά εκατομμύρια Τούρκων ψηφοφόρων: Απορρίπτει και καταγγέλλει όλες ανεξαιρέτως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο Τουρκικός στρατός στην Συρία και στο Ιράκ, επιδιώκει την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού προβλήματος μέσα στην Τουρκία με δημοκρατικό διάλογο, αμοιβαία κατανόηση και συνεννόηση, καταδικάζει απερίφραστα την Τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κατοχή του 40% του εδάφους της, υποστηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη, την συνεργασία και την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα και όλους τους γείτονες της Τουρκίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων.

Όλες βέβαια οι θέσεις αυτές αποτελούν «κόκκινο πανί» για το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας και τους ποικίλους πολιτικούς εκφραστές του, εξηγώντας πλήρως την μανία καταδίωξης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΗDΡ) από όλους σχεδόν τους μηχανισμούς εξουσίας που λειτουργούν μέσα στο Τουρκικό κράτος.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : Θα ήταν ευχής έργο αν οι ψηφοφόροι που θα λάβουν μέρος στο εκλογικό παιχνίδι με την σημαδεμένη τράπουλα στην Τουρκία,  δεν διστάσουν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα ψηφίζοντας υποψήφιους που βρίσκονται στις φυλακές με αστείες κατηγορίες – πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, στρατιωτικούς, ή απλούς Τούρκους πολίτες.

Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για να πουν ένα ηχηρό Αρκετά! (ΤΑΜΑΜ) , Sikildik (Σκάσαμε!) και να δυσκολέψουν έστω και λίγο, την προσχεδιασμένη «νίκη» του ψευτο – σουλτάνου της Άγκυρας! 

ΥΓ: Την ημέρα που εγράφη το άρθρο αυτό (14 Μαΐου 2018) συμπληρώνονται δυόμιση μήνες από την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο (1 Μαρτίου 2018). Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στον Άγγελο Μητραιτώδη και στον Δημήτρη Κουκλατζή – και θα παραμένει μαζί τους μέχρι και την τελευταία μέρα της βάρβαρης, αδικαιολόγητης και απάνθρωπης ομηρείας τους στις Τουρκικές φυλακές από το καθεστώς της οικογένειας Ερντογάν.

thumbnailΡεκόρ Αποποιήσεων Κληρονομιάς: Οι Πολίτες Αρνούνται Να Αναλάβουν Τις Περιουσίες Των Γονέων Τους Λόγω... Φτώχειας
May 14th 2018, 21:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Εκτινάχθηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιάς που αφορούν ακίνητα όπως καταγράφεται το 2017 καθώς έχουν αδυναμία οι πολίτες να ανταποκριθούν στην υπερβολική φορολόγηση.


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία οι αποποιήσεις κληρονομίας έφτασαν πέρυσι τις 130.000 όταν το 2016 τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης μιλούσαν για 54.422 αποποιήσεις.

Αν, δε, τα δεδομένα του 2017 συγκριθούν με αυτά του 2013, η αύξηση φτάνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 333%.

Συγκεκριμένα το 2013 καταγράφηκαν 29.199 αποποιήσεις κληρονομίας και έκτοτε η άνοδος ήταν συνεχής.

- Το 2014 καταγράφηκαν 41.388 αποποιήσεις
- Το 2015 έφτασαν τις 45.628
- Το 2016 καταγράφηκαν 54.422 και
- Το 2017 ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε στις 130.000


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
May 14th 2018, 20:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]


Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα παρουσία μέλους του σωματείου δανειοληπτών Υπέρβαση και δια του εκπροσώπου της ζητήθηκε από την αρμόδια διευθύντρια του υποκαταστήματος της ALPHA BANK να κοινοποιήσει στον εν λόγω δανειολήπτη αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και κινήσεων του λογαριασμού του.

Παρότι κοινοποιήσαμε στην τράπεζα εγγράφως αίτημα προκειμένου να μας δωθούν τα εν λόγω έγγραφα αχρεωστήτως όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία η εν λόγω διευθύντρια αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο και απαίτησε από το μέλος μας να καταβάλει το ποσό των 120 ευρώ για 20 φωτοτυπίες. Δεδομένου πως ακόμη και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που η ίδια η τράπεζα αναρτά στην επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο και μιλά ξεκάθαρα για την μη χρέωση των εν λόγω εγγράφων και δεδομένου επίσης του γεγονότος πως η ΠΔΤΕ 250/31.10.2002 ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΕΤ που καθορίζουν δεσμευτικές διατάξεις όπως επίσης τα άρθρα 259,222,404,405 του ΠΚ ο νόμος 2251/94 το άρθρο 47 παρ 3 του Ν2873/2000 και η υπουργική απόφαση Ζ1-798/2008 όπως επίσης και η γνωμοδότηση της Εισαγγελείας του αρείου πάγου  13 με αριθ. Πρωτ 4209/2008 και αποφάσεις του συνηγόρου του καταναλωτή αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά την απαγόρευση να χρεώνουν τα πιστωτικά ιδρύματα προμήθειες στην κοινοποίηση δανειακών συμβάσεων και κινήσεων, προβήκαμε στην νόμιμη καταγγελία στα αρμόδια αστυνομικά όργανα και στον εισαγγελέα προκειμένου να επιληφθούν  επί του θέματος..
Επίσης καταθέσαμε στον αρμόδιο τμήμα της ΑΑΔΕ την εν λόγω παραβίαση εκ μέρους της τράπεζας μια και παραβίασε την αγορανομική διάταξη(Α2-1145/ΦΕΚ 3313/Β/12-12-2012  όπου προβλέπει την μη πληρωμή στην οποιαδήποτε υπηρεσία εάν δεν εκδοθεί το νόμιμο παραστατικό πράγμα και το οποίο αρνήθηκε να μας προσκομίσει η τράπεζα.
Ο νόμιμος εκπρόσωπος της τράπεζας οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και εμείς ως σωματείο προβήκαμε σε όλα τα ένδικα μέσα όπου προβλέπει ο νόμος..

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


http://www.ksipnistere.com

thumbnailΤι Έλεγαν Οι Αμερικανοί Για Το Πως Ο Ανδρέας Αντιμετωπίζει Την Τουρκία Και Τον Στρατό
May 14th 2018, 20:00, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Tο 1983 η CIA συνέταξε μια απόρρητη έκθεση με τίτλο «Greece: Papandreou and the Military» που αναφερόταν στην ικανότητα του Ανδρέα Παπανδρέου να αντιμετωπίζει την Τουρκία, όπως γράφει στο hellasjournal.com, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας κ. Θεόδωρος Καρυώτης.
Η ανάλυση του κ. Θεόδωρου Καρυώτη
Το Απρίλιο του 1983 η αμερικανική μυστική υπηρεσία CΙΑ συνέταξε μια απόρρητη έκθεση με τίτλο «Greece: Papandreou and the Military.» Στην έκθεση αυτή φαίνεται η εκτίμηση των Αμερικανών για τις ικανότητες του Ανδρέα Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού, Υπουργού Άμυνας και ως ηγέτη που γνώριζε πώς να αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Ήταν ο μοναδικός πολιτικός από την εποχή του Περικλή στον οποίον οι Έλληνες πάντα αναφέρονταν μόνο με το μικρό του όνομα και αναμφίβολα θα τον θυμούνται για την μεγάλη ευφυΐα και τις τεράστιες ηγετικές πολιτικές ικανότητές του. Στα τελευταία 100 χρόνια της ιστορίας μας, ένα μέρος του λαού μας μίσησε τους δυο μεγαλύτερους άνδρες αυτής της εποχής, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο τελευταίος, μάλιστα, κατηγορήθηκε ότι ήταν και πράκτορας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έκθεση είναι πολυσέλιδη, και έτσι η μετάφραση που ακολουθεί αφορά μόνο ένα τμήμα της και κυρίως την αξιολόγηση για τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με το στρατό ενάμισυ χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Διαβάστε τι έλεγαν οι Αμερικανοί, πριν 35 χρόνια για τον υποτιθέμενο πράκτορά τους:

«Η εκλογή του ηγέτη των σοσιαλιστών Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού τον Οκτώβριο του 1981 αποτέλεσε πηγή βαθιάς ανησυχίας για το ελληνικό σώμα των αξιωματικών, το οποίο είναι πολιτικά συντηρητικό, αφοσιωμένο στη Δύση και κληρονόμος μιας μακράς παράδοσης πολιτικής επέμβασης.

Έχοντας επίγνωση των ανησυχιών του στρατού, ο Παπανδρέου ως πρωθυπουργός έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα στο να καθησυχάσει τους αξιωματικούς ότι δεν είναι ένας απερίσκεπτος ιδεολόγος, αλλά ένας ρεαλιστής που θα ενεργήσει σθεναρά για τα ελληνικά συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι η επίδοσή του μέχρι στιγμής έχει αφήσει την πλειοψηφία των αξιωματικών του στρατεύματος ικανοποιημένους στα στρατόπεδα, θεραπεύοντας μια φήμη που είχε πληγεί άσχημα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του 1967-74, ανοικοδομώντας τις αμυντικές δυνατότητες και εστιάζοντας την προσοχή στην θεωρούμενη τουρκική απειλή.

Ο Παπανδρέου, μετά την εκλογή του, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της άμυνας και διόρισε έναν πρώην αξιωματικό με εξαιρετική φήμη (εννοούν τον Αντώνη Δροσογιάννη) ως έναν από τους αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας – κινήσεις σχεδιασμένες τόσο για να μετριάσουν τις στρατιωτικές ευαισθησίες όσο και για να στείλουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα κατά της «πολιτικής δραστηριότητας» στις τάξεις των αξιωματικών.

Σε γενικές γραμμές, έχει σεβαστεί τα κανονικά πρότυπα συνταξιοδότησης και προαγωγών και έχει επιλέξει επαγγελματίες με πολλά προσόντα για τις κορυφαίες στρατιωτικές θέσεις. Επιπλέον, ο Παπανδρέου διατήρησε υψηλές και αυξημένες αμοιβές και επιδόματα για τους αξιωματικούς και το στρατιωτικό προσωπικό, στέλνοντας έτσι σημαντικά μηνύματα προς τους στρατιωτικούς, που μερικές φορές είχαν κινηθεί εναντίον της κυβέρνησης εν μέρει για οικονομικούς λόγους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι, κατά την κρίση μας, η πλειοψηφία των αξιωματικών που υπηρετούν, έχουν ανακουφισθεί από τον χειρισμό της εξωτερικής πολιτικής από τον Παπανδρέου μέχρι στιγμής.Πιστεύουμε ότι ο στρατός θα ανεχτεί τη σκληρή του τακτική έναντι του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών με την ελπίδα ότι θα κερδίσει πρόσθετη βοήθεια, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι τακτικές δεν σηματοδοτούν αποχώρηση από το ΝΑΤΟ ή διακοπή των διμερών αμυντικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΕΝΟ ………………………………..

Παρά την έντονη προσήλωσή τους στη Δύση, πολλοί στρατιωτικοί εξακολουθούν να τρέφουν μια μεγάλη δυσαρέσκεια προς το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποτυχία τους να σταματήσουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εν ολίγοις, ο στρατός είναι πάνω από όλα έντονα εθνικιστικός και η φιλοδυτική του στάση δεν τον εμπόδισε να υποστηρίξει μια σκληρή στάση στις τρέχουσες συνομιλίες για τις βάσεις με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, το κάλεσμα του Παπανδρέου για εγγυήσεις ασφαλείας της Δυτικής Συμμαχίας κατά της Τουρκίας και υπέρ της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο αντικατοπτρίζει, κατά την κρίση μας, τις ανησυχίες της πλειοψηφίας των στρατιωτικών, οι οποίοι από το 1974 θεωρούν την Τουρκία ως την πρωταρχική απειλή για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Οι απόψεις του Παπανδρέου, των πολιτικών και των στρατιωτικών συγκλίνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο τουρκικό ζήτημα από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα .

ΚΕΝΟ ……………………………………. ……………………………………………………………. ……………………………………………………………………. ………………………………………………………………………..

Τελικά, η «αποπολιτικοποίηση» του στρατού θα εξαρτηθεί, κατά την άποψή μας, από το πολιτικό περιβάλλον εντός της ίδιας της Ελλάδας – την ανάπτυξη ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, τη δέσμευση τόσο των πολιτικών όσο και των στρατιωτικών ηγετών να εργαστούν εντός του συστήματος και μια γενική πεποίθηση στη αμεροληψία της πολιτικής διαδικασίας. Παρόλο που παραμένουν πολλά προβλήματα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι εξελίσσεται σταδιακά προς ένα πρότυπο που μοιάζει περισσότερο με τους δυτικοευρωπαϊκούς κανόνες . Αυτή η τάση, εάν συνεχιστεί μακροπρόθεσμα, θα αποτελέσει την πιο σίγουρη εγγύηση ενάντια στην πραιτοριανή πολιτική που επικρατούσε στο παρελθόν.

ΚΕΝΟ ……………………

Η νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις εθνικές εκλογές, πριν από 18 μήνες, προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών, οι περισσότεροι από τους οποίους πιθανότατα ήλπιζαν στην επανεκλογή του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο στρατός -που έχει μακρά παράδοση να παρεμβαίνει στην πολιτική – ανησυχούσε από καιρό για την αυξανόμενη δημοτικότητα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) του Παπανδρέου και η πύρινη προεκλογική ρητορική του πρωθυπουργού χρησίμευσε μόνο για να αυξήσει τις ανησυχίες του.

Ο Παπανδρέου και ο στρατός φαίνεται να έχουν καταφέρει ένα modus vivendi στους μήνες που μεσολάβησαν. Πιστεύουμε ότι οι επιδόσεις του πρωθυπουργού με την ανάληψη της εξουσίας τείνει να απαλύνει τους φόβους των στρατιωτικών, αν και πολλοί στο σώμα αξιωματικών θα συνεχίσουν να παραμένουν ανήσυχοι με τον Παπανδρέου και τους μακροπρόθεσμους στόχους του.»

Στην συνέχεια γίνεται μια ιστορική αναδρομή από την επανάσταση στο Γουδί το 1909 μέχρι την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, αναφορές σε πολιτικούς από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μια εκτενής ανάλυση της χουντικής περιόδου και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους δικτάτορες. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η αυξανόμενη απόκλιση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών κατέληξε στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Για να εξουδετερώσουν μια εκλογική νίκη από τον φιλελεύθερο πολιτικό Γεώργο Παπανδρέου, πατέρα του Ανδρέα, περίπου 20 μεσαίου βαθμού αξιωματικοί του στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο της κυβέρνησης. Οι εμπλεκόμενοι συνταγματάρχες ισχυρίστηκαν ότι η δράση τους ήταν απαραίτητη για να «σώσουν το έθνος» από το χάος και τον κομμουνισμό……

Οι συνταγματάρχες διενήργησαν μια εκτεταμένη εκκαθάριση των στρατιωτικών και πολιτικών αντιπάλων τους, απομακρύνοντας όχι μόνο εκείνους που υποπτεύονταν ότι εμφορούνταν από φιλελεύθερες ή αριστερές αντιλήψεις αλλά και εκείνους που χαρακτηρίζονταν ως βασιλικοί.

Περίπου 600 αξιωματικοί απολύθηκαν και αποστρατεύτηκαν στο πρώτο έτος μετά την κατάληψη της εξουσίας.



Αφίσα του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Κατά τη διάρκεια της επταετίας, που παρέμειναν στην εξουσία, οι συνταγματάρχες κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποιούσαν βασανιστήρια και άλλες μορφές βίας κατά των πολιτικών αντιπάλους τους με επακόλουθο οι ίδιοι , αλλά και οι στρατιωτικοί εν γένει να αποκτήσουν μια καταπιεστική εικόνα στα μάτια πολλών Ελλήνων.

Οι προσπάθειες φιλελευθεροποίησης ήρθαν πολύ αργά και το καθεστώς έγινε στόχος λαϊκής αντίθεσης. Τον Ιούλιο του 1974 η χούντα στήριξε ένα ανεπιτυχές πραξικόπημα στην Κύπρο που προκάλεσε την τουρκική εισβολή στο νησί. Στρατιωτικά η Αθήνα δεν ήταν εξοπλισμένη να ανταποκριθεί στην τουρκικήκίνηση-επτά χρόνια νομής της πολιτικής εξουσίας είχαν διαβρώσει την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό του στρατού. Μία ομάδα αξιωματικών στη βόρεια Ελλάδα αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές της χούντας για επιστράτευση ζητώντας, αντ' αυτού, την παραίτηση των ηγετών της και την αντικατάστασή τους από πολιτικούς.» (έμφαση δική μου).

Στη συνέχεια η έκθεση αναφέρεται στην περίοδο της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη και επανέρχεται στον Ανδρέα Παπανδρέου. Προκαλούν εντύπωση τα σχόλια τους που δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τους αξιωματικούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων την περίοδο από το 1950 μέχρι το 1974:

Η προσέγγιση του Παπανδρέου

«Ο Παπανδρέου άρχισε να μετριάζει τη ριζοσπαστική του ρητορική και να προσεταιρίζεται κεντρώα στοιχεία και στο εκλογικό σώμα και το στρατό ήδη από το 1977 – μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις οποίες οι Σοσιαλιστές έγιναν το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Παπανδρέου έδειξε έντονη ευαισθησία στα πρακτικά ζητήματα που επηρεάζουν το σώμα αξιωματικών και που, εν μέρει, είχαν προκαλέσει προηγούμενες στρατιωτικές επεμβάσεις. Πολλές από οι υποσχέσεις του για στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις, ειδικά όσον αφορά αμοιβές και τα επιδόματα, σχεδιάστηκαν για να είναι ελκυστικές στους αξιωματικούς.

Επιπλέον, οι έντονα εθνικιστές στρατιωτικοί βρήκαν την στάση του κατά των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία συμβατή με τις δικές του απόψεις. Ωστόσο, τα αιτήματα του Παπανδρέου για την "αποχουντοποίηση» των ενόπλων δυνάμεων, την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων συνέχισε να προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στο σώμα αξιωματικών. Από την εκλογή του, ο Παπανδρέου κινήθηκε γρήγορα για να μετριάσει τις ανησυχίες εντός του στρατού. Ανέλαβε το πόστο του υπουργού Άμυνας και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου αφιερώνει αρκετό χρόνο απευθυνόμενος σε στρατιωτικούς και παρακολουθώντας στρατιωτικές εκδηλώσεις.

Περιβάλλεται από τους πολύ σεβαστούς στρατιωτικούς συμβούλους οι οποίοι, ως επί το πλείστον, είναι απολιτικοί. Επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να διατηρήσει υψηλές τις αμυντικές δαπάνες και εφάρμοσε την υπόσχεσή του να αυξήσει τις αμοιβές και τα επιδόματα, αν και αυτό έχει προσθέσει σημαντικά στον ήδη υπερφορτωμένο προϋπολογισμό.

Τα κύρια θέματα

Οι περισσότεροι αξιωματικοί πιθανότατα θα δώσουν στον Παπανδρέου μια μεικτή βαθμολογία για την απόδοσή του μέχρι τώρα. Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύει κανείς ότι το σώμα αξιωματικών εγκρίνει ορισμένες από τις αποφάσεις του Παπανδρέου, ιδιαίτερα αυτές που αποσκοπούν να αυξήσουν τα στρατιωτικά επιδόματα και να υιοθετήσουν μια σκληρή γραμμή με την Τουρκία.

Ταυτόχρονα ανέχεται – και πιθανώς θα συνεχίσει να ανέχεται – την τακτική του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις για τις αμερικανικές βάσεις και τις σχέσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, αρκεί οι ενέργειές του να μην βλάψουν σημαντικά τις σχέσεις ασφάλειας με τη Δύση. Ωστόσο, σχετικά με ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σύνθεση και τον προσανατολισμό του στρατού, πιστεύουμε ότι το σώμα των αξιωματικών θα συνεχίσει να είναι καχύποπτο και ανήσυχο – ειδικά αν αντιληφθεί αυξανόμενη αριστερή επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις. Μέχρι στιγμής, ο Παπανδρέου έχει παραμείνει εντός των ορίων αποδεκτής δράσης που έχουν καθορισθεί σιωπηρά από το στρατό ………………… ………………………………………………………….

Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι ο στρατός θα συνεχίσει να παρακολουθεί πιο στενά τις επιδόσεις του Παπανδρέου από εκείνες των άμεσων προκατόχων του. Οι αναφορές της Πρεσβείας …… δείχνουν ότι οι περισσότεροι αξιωματικοί παραμένουν αβέβαιοι για τους απώτερους στόχους του Πρωθυπουργού.

Προαγωγές και Συντάξεις

…………………………………..

Ορισμένοι επικριτές του καθεστώτος Παπανδρέου έχουν ενοχληθεί για τον μεγάλο αριθμό αλλαγών στις ανώτερες βαθμίδες των ενόπλων δυνάμεων από τότε που οι Σοσιαλιστές ήρθαν στην εξουσία. Ως εκ τούτου, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κάνει αλλαγές προσωπικού στις ένοπλες δυναμεις βάσει πολιτικών και όχι επαγγελματικών κριτηρίων. Πράγματι, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Παπανδρέου αντικατέστησε όλους τους αρχηγούς των Επιτελείων. Επίσης, την περσινή χρονιά, αποστράτευσε περίπου 131 συνταγματάρχες που αποτελούσαν το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο του συνόλου του στρατού ξηράς…. …………………………..

Σύμφωνα με το ελληνικό σύστημα, ωστόσο, ένα υψηλό επίπεδο αλλαγών είναι φυσιολογικό. Η μετριοπαθής συντηρητική εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Καθημερινή», μία από τις πιο αξιόπιστες ελληνικές εφημερίδες, ανέφερε ότι οι αλλαγές του προσωπικού πέρυσι ήταν «εντυπωσιακή» …

Το Σώμα των Αξιωματικών: Συνέχεια και Αλλαγή Πολυετείς επεμβάσεις στην πολιτική, η κληρονομιά της περιόδου της Χούντας και οι μεταρρυθμίσεις της εποχής του Καραμανλή συνέβαλαν στο σύνθετο χαρακτήρα του Σώματος Αξιωματικών που κληρονόμησε ο Παπανδρέου.

Οι αξιωματικοί τους οποίους πρέπει να χειρισθεί αποτελούν μια σημαντική κοινωνικοπολιτική ομάδα συμφερόντων – που μοιράζεται την συντηρητική άποψη για τον κόσμο, κοινό κοινωνικό υπόβαθρο και συλλογικά επαγγελματικά συμφέροντα. Η επιλεκτική στρατολόγηση και η ιστορία έχουν καλλιεργήσει συντηρητικές απόψεις.



Φρανσουά Μιτεράν, Ανδρέας Παπανδρέου και Μάργκαρετ Θάτσερ. Φωτογραφία εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί που υπηρετούν σήμερα, μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια της εποχής του Μεταξά και πολέμησαν κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου Πολέμου. Κατά την περίοδο από το 1950 ως το 1974, αξιωματικοί με φιλελεύθερες ή αριστερές συμπάθειες συστηματικά αποκλείσθηκαν, από το στρατό και έμειναν έξω από τις στρατιωτικές σχολές.

Παρά την απομάκρυνσή πολλών πρώην υποστηρικτών της Χούντας, ο Καραμανλής δεν άλλαξε θεμελιωδώς το σύστημα προσλήψεων και δεν άλλαξε τη συντηρητική όψη των ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι σήμερα η στρατιωτική εκπαίδευση καλλιεργεί έντονα αντικομουνιστικά συναισθήματα, μια μόνιμη δυσπιστία προς την αριστερά και μία επιφυλακτικότητα προς τους πολιτικούς. Η κοινωνική σύνθεση του σώματος των αξιωματικών συμβάλλει επίσης στη συντηρητική πολιτική και κοινωνική στάση του στρατού. Από τις αρχές του αιώνα, η στρατιωτική σταδιοδρομία έχει προσελκύσει κυρίως νεαρούς άνδρες από αγροτικές περιοχές και μικρές πόλεις.

Σύμφωνα με ακαδημαϊκές μελέτες από τις αρχές έως στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένα μεγάλο ποσοστό σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών – οι περισσότεροι από τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα, είναι τώρα αξιωματικοί του Στρατού, προέρχονται από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Μακεδονία και η Πελοπόννησος.

Οι πατέρες των περισσότερων είναι αγρότες ή έμποροι. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι αξιωματικοί του ναυτικού, περίπου τα δύο τρίτα των οποίων προέρχονται από αστικές, μεσαίες και ανώτερης τάξης οικογένειες. Το κοινωνικό προφίλ των νέων σε αυτές τις σχολές και στα τρία όπλα, σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, είχε αλλάξει ελάχιστα από τις προηγούμενες δύο δεκαετίες. Αντίθετα, η πολιτική ελίτ προέρχεται κυρίως από το αστικό, μορφωμένο και ανώτερο μεσαίο στρώμα της κοινωνίας. Αυτή η απόκλιση στο κοινωνικό υπόβαθρο έχει διευρυνθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και συνέβαλε στην ένταση μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών.

Οι αξιωματικοί τείνουν να χαρακτηρίζουν την αποστολή τους με σχεδόν ιερούς όρους, μια τάση την οποία συχνά εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί, όταν επιδιώκουν να διεγείρουν το εθνικό συναίσθημα. Ο ίδιος ο Παπανδρέου, σε διάφορες ομιλίες του, αναφέρθηκε στον αξιωματικό όχι μόνο ως απλό πολίτη αλλά ως πολίτη επιφορτισμένο με ένα ιερό σκοπό. Στο παρελθόν, οι αξιωματικοί ερμήνευσαν μερικές φορές πολυ ευρέως την εντολή τους να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Οι εικαζόμενες εσωτερικές απειλές από την πολιτική αριστερά, η οποία συχνά κατηγορήθηκε για την «ηθική και κοινωνική παρακμή» της χώρας χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει στρατιωτικές επεμβάσεις. Στην πραγματικότητα, πάντως, διαφωνίες σχετικά με οικονομικά θέματα είχαν μεγαλύτερη σημασία.

Από το 1974, μια ορισμένη αμφισημία χαρακτήρισε τις αντιλήψεις του στρατού για το ρόλο του, τη στάση του απέναντι σε πολιτικές κυβερνήσεις και τις σχέσεις του με τους δυτικούς συμμάχους. Το ελληνικό εκλογικό σώμα έχει υποστεί βαθμιαία μετατόπιση προς τα αριστερά και, μολονότι το σώμα αξιωματικών διατηρεί το συντηρητικό του χαρακτήρα, πιστεύομε επίσης, ότι έχει επηρεαστεί από την μεταβολή των πολιτικών και κοινωνικών ρευμάτων. Το δυτικοευρωπαϊκό πρότυπο του επαγγελματία στρατιωτικού έχει αρχίσει σταδιακά να επικαλύπτει τις πιο γραφικές εικόνες στρατιωτικών αρετών και ιδανικών, που είχαν διαμορφώσει οι ίδιοι. Μια σταθερή προσήλωση προς τη Δύση έχει μετριαστεί από την αντίληψη ότι υφίσταται μια κλίση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια. Τέλος, και πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι ο στρατός προσπαθεί να ανακάμψει από την αρνητική εικόνα που απέκτησε κατά την διάρκεια της περιόδου 1967-1974. ……………………………………………….. ………………………………………. ……………………………………………………..

Ο Παπανδρέου προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του στρατού εισάγοντας ένα πακέτο παροχών που, αν και μετριοπαθές, έχει σίγουρα ενισχύσει το ηθικό τους, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης τόσο των αξιωματικών όσο και των κληρωτών. Η κυβέρνηση καθιέρωσε στις αρχές του προηγούμενου έτους τα στεγαστικά επιδόματα των αξιωματικών το περασμένο έτος, που κυμαίνονται από $50 έως $170 το μήνα, με τριμηνιαίες αναπροσαρμογές κόστους ζωής, ανάλογα με το την οικογενειακή κατάσταση, τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας……….



Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο. Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Από τότε που ήρθε στην εξουσία, ο Παπανδρέου έπρεπε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της αριστεράς για «εκδημοκρατισμό» των ενόπλων δυνάμεων με τις σιωπηρές πιέσεις από το σώμα των αξιωματικών για διατήρηση της συντηρητικής του ταυτότητας. Οι ενέργειες του πρωθυπουργού, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι θα ακολουθήσει μια βαθμιαία, αργή προσέγγιση – ιδιαίτερα στο ευαίσθητο ζήτημα των προσλήψεων στις ένοπλες δυνάμεις. ……………………………………………….. ………………………………………………………

Η κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε να εφαρμόζει αλλαγές σε αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες θα άνοιγαν τις στρατιωτικές ακαδημίες σε μια πιο πολιτικά διαφοροποιημένη ομάδα υποψηφίων αξιωματικών. ………………………………………………………. …………………………………………………………….. Μια κοινοβουλευτική τροπολογία που ψηφίσθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αυξάνει το μέγεθος των εισαγόμενων τάξεων. Τέκνα αξιωματικών και στρατιωτών κληρωτών, που σκοτώθηκαν στη γραμμή του καθήκοντος και παιδιά και αδελφοί των ανάπηρων βετεράνων του πολέμου εισάγονται τώρα με βάση την υψηλή βαθμολογική επίδοση του λυκείου, αντί για εισαγωγικές εξετάσεις. Ο τύπος αναφέρει ότι η έρευνα για δραστηριότητες του παρελθόντος δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για τους υποψηφίους των στρατιωτικών ακαδημιών. …………………………………………………. ………………………………………………………………..

Με βάση τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, είναι σαφές οτι ο Παπανδρέου θέλει να ανοίξει τις στρατιωτικές ακαδημίες στα μέλη του κόμματός του, αλλά ταυτόχρονα να αποκλείσει τους Κομμουνιστές, διότι είναι οι σφοδρότεροι εσωτερικοί αντίπαλοί του, αλλά και για να αποφύγει την αρνητική αντίδραση της δεξιάς παράταξης……

Προτεραιότητες άμυνας

Όπως οι κυβερνήσεις του Καραμανλή και του Ράλλη, η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίζει να δίνει έμφαση στις αμυντικές δαπάνες για να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, την επέκταση της κρατικής πολεμικής βιομηχανίας, που συμπεριλάμβανε συμφωνίες αδειοδότησης και συμπαραγωγής με ξένες εταιρείες, αυξημένη αυτάρκεια σε ανταλλακτικά και διαφοροποίηση των πηγών όπλων. Τον περασμένο χρόνο, …………….. οι αμυντικές δαπάνες ήταν περίπου 21% του συνολικού προϋπολογισμού της Ελλάδας και σχεδόν 7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), σημαντικά υψηλότερο από την περίοδο πού ήταν στην αρχή της δεκαετίας 1970. ……………………………………..

Ωστόσο, το αμυντικό βάρος έχει γίνει, σταδιακά, πιο δυσβάστακτο λόγω του βραδύτερου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης, υψηλότερου πληθωρισμού και μεγαλύτερων ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Αν και οι αμυντικές δαπάνες έχουν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και έχουν αφαιρέσει κεφάλαια από την χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων, ο Παπανδρέου έχει υποσχεθεί στο στρατό ότι δεν θα μειώσει τις αμυντικές δαπάνες. Δεδομένων των εντάσεων με την Τουρκία, ο λαός υποστηρίζει αυτήν την πολιτική.

Όπως και οι διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1974, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θέλει να αναπτύξει μια εγχώρια αμυντική βιομηχανία ώστε να εξοικονομήσει, μακροπρόθεσμα, συνάλλαγμα και να μειώσει την εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση ελπίζει επίσης να διαφοροποιήσει τις πηγές όπλων της Ελλάδας και από τις αρχές του περασμένου χρόνου έχει αξιολογήσει και συζητά τις πιθανές συμφωνίες αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας και τις αγορές εξοπλισμού. ……………………………………………………………………….. …………………………………

Μια αναφορά, από πηγές της αμερικανικής πρεσβείας, αναφέρει ότι ο στρατός είναι ικανοποιημένος με τον αμυντικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης και υποστηρίζει την έμφαση που δίνει στην εγχώρια βιομηχανία όπλων. Είναι, ωστόσο, πιο διφορούμενοι εκφράζοντας αμφιβολίες για την προσπάθεια διαφοροποίησης των πηγών προμηθειών.

Από τη μία πλευρά, οι αξιωματικοί έχουν εκφράσει την προτίμηση τους στο αμερικανικό πολεμικό υλικόκαι ανησυχούν ότι η διαφοροποίηση θα δημιουργήσει πρόβλημα στους τομείς της συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Σχέσεις με την Τουρκία

Κατά την κρίση μας, ο Παπανδρέου με τη σκληρή πολιτική του προς την Τουρκία και το Αιγαίο, που διαφέρει περισσότερο ως προς τον τόνο παρά στην ουσία απο τους προκατόχους του, έχει αγγίξει μια ευαίσθητη χορδή των αξιωματικών.

Από την τουρκική εισβολή της Κύπρου το 1974, ο στρατός ενθάρρυνε μια σκληρή στάση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μια στάση που διαθέτει λαική υποστήριξη και, όπως αντανακλάται στα δημοσιεύματα του Τύπου, βλέπει την Τουρκία ως μια ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη με σχέδια κατά της ελληνικής επικράτειας. Η στρατιωτική ανησυχία για την τουρκική απειλή αντικατοπτρίστηκε στα μετά το1974 αμυντικό πρόγραμμα το οποίο έδωσε έμφαση στον επανεξοπλισμό και εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Οι Ελληνικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη Θράκη και στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική απειλή και έχουν ενισχύσει την οχύρωση των νησιών κοντά στην τουρκική ακτή σε απάντηση της σύστασης ενός τουρκικού στρατού του "Αιγαίου".

Οι φόβοι των Ελλήνων προέρχονται κυρίως από αυτό που η Αθήνα θεωρεί ως Τουρκικές προσπάθειες, τα τελευταία οκτώ χρόνια, για να επαναπροσδιοριστεί το "status quo" στο Αιγαίο. Οι διαφορές επικεντρώνονται στα δικαιώματα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, στον ορισμό των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου, την στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, καθώς και στις αρμοδιότητες διοίκησης και ελέγχου του ΝΑΤΟ.

Με την απόσυρση της Ελλάδας από τη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ το 1974, η Τουρκία άρχισε να πιέζει για μερίδιο στη διοίκηση και έλεγχο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και επίσης στην ίση κατανομή των πόρων του βυθού. (δική μου έμφαση).

Οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1974, του Καραμανλή και του Ράλλη, ήταν πρόθυμες να μιλήσουν με την Τουρκία για τις διαφορές τους, πιστεύοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ελαχιστοποιούσαν τον κίνδυνο αντιπαράθεσης.

Αν και παραμένει μεγάλη η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στα θεμελιώδη ζητήματα, σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Στις αρχές του 1980 η Τουρκία απέσυρε τα αιτήματά της για τον έλεγχο της πολιτικής εναέριας κυκλοφορίας στο ανατολικό ήμισυ του Αιγαίου, και αργότερα συμφώνησε να αναβάλει την επίλυση θεμάτων που αφορούν στη διοίκηση και έλεγχο του ΝΑΤΟ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την Ελληνική επιστροφή στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα προσάρμοσε τους αεροδιαδρόμους για τη διευκόλυνση της εμπορικής κυκλοφορίας της Τουρκίας και χαλάρωσε μερικούς από τους μονομερείς περιορισμούς στις στρατιωτικές πτήσεις στο Αιγαίο.

«Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Ελληνική επανένταξη» το 1980 ανέθεσε την ευθύνη διοίκησης και ελέγχου στο Αιγαίο στον Αρχηγό του ΝΑΤΟ στο Νότο (CINCSOUTH), εκκρεμούσης της επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σε αντίθεση, ο ελληνικός στρατός προτιμούσε τις προτάσεις Haig-Ντάβος, οι οποίες θα είχαν επιτρέψει στην Αθήνα να διατηρήσει την διοίκηση και τον έλεγχο, ενώ θα συνεχίζονταν οι συζητήσεις με την Άγκυρα για μια νέα ρύθμιση. Επιπλέον ήταν αντίθετος με παραχωρήσεις στον εναέριο χώρο και τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. Το σώμα των αξιωματικών αντιτίθεται σε κάθε είδους κοινό έλεγχο που, στην πραγματικότητα, θα δώσει στην Τουρκία στρατιωτική ευθύνη για την ασφάλεια ορισμένων ελληνικών νησιών.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί φοβούνται πιθανώς ότι τέτοιος κοινός έλεγχος θα μπορούσε να δώσει στην Τουρκία, αργότερα, κάποια δικαιολογία για μια στρατιωτική κίνηση εναντίον ενός ή περισσοτέρων Ελληνικών νησιών. Η άκαμπτη στάση του στρατού προς την κατεύθυνση αυτή μετριάζεται σε κάποιο βαθμό από την πεποίθηση ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ θα ήταν αμοιβαία καταστροφική. (δική μου έμφαση) Πιστεύουμε ότι ο Παπανδρέου έχει την τάση να μιλά σκληρά, ενώ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο στρατός θα προτιμούσαν, πιθανότατα, να περάσει ο χρόνος διατηρώντας τις εντάσεις σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο και αναβάλλοντας τις ευαίσθητες αποφάσεις που απαιτούν συμβιβασμό.

Αυτή η επιδέξια αναβλητικότητα θα γίνεται σίγουρα πιο δύσκολη με την πάροδο του χρόνου.

Η γνώμη μας είναι ότι ο στρατός, τελικά, θα μπορούσε να αποδειχθεί το μεγαλύτερος εμπόδιο στην ικανότητα του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση των θεμάτων του Αιγαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ

Η υποστήριξη των Ελλήνων στρατιωτικών για στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ οφείλεται σε έναν συνδυασμό συναισθηματικών, ιδεολογικών και πρακτικών λόγων: Οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν στην αναδιοργάνωση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και υποστήριξαν τις δυνάμεις που αγωνίζονταν κατά των κομμουνιστών στον εμφύλιο πόλεμο.

Από το 1946 η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει το ποσόν των $6,1 δισ. σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Αμερικανική και δυτική στρατιωτική βοήθεια έχει επίσης εισρεύσει μέσω του ΝΑΤΟ. Παρά τις αμφιταλαντευόμενες λαϊκές και κυβερνητικές διαθέσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, οι Έλληνες αξιωματικοί συνέχισαν να συνεργάζονται στενά με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους. Πολλοί εκπαιδεύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ένοπλες δυνάμεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ανταλλακτικά και συντήρηση. Περίπου ένα 80 με 90% του καταλόγου των ελληνικών όπλων είναι αμερικανικής προέλευσης. Παρά τα γεγονότα του 1974, οι αξιωματικοί βλέπουν τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μία από τις πιο αποτελεσματικές εγγυήσεις κατά της τουρκικής επιθετικότητας. ……………………………………………………………..

Υποτασσόμενοι σε ένα ισχυρό αντιαμερικανικό δημόσιο συναίσθημα, οι κυβερνήσεις μετά το 1974 προσπάθησαν να μειώσουν την στρατιωτική εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωναν τη δέσμευσή τους στα αμυντικά συμφέροντα της Δύσης. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας του Καραμανλή ως πρωθυπουργού οι στρατιωτικοί ήταν ενοχλημένοι με πολλές κυβερνητικές πολιτικές.

Κατά τη γνώμη μας, δέχτηκαν την επίδειξη ανεξαρτησίας του Καραμανλή, κυρίως επειδή ήταν ένας πολιτικός με άψογα συντηρητικά διαπιστευτήρια και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για την φιλοδυτική του στάση. Ο στρατός είναι λιγότερο σίγουρος για τους απώτερους σκοπούς του Παπανδρέου και κατά συνέπεια, θα ενοχλούνταν περισσότερο, εάν η σημερινή κυβέρνηση προχωρούσε μακριά από αυτό το μονοπάτι.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Παπανδρέου δεν έχει παρέμβει στις καθημερινές στρατιωτικές σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Για παράδειγμα, πολεμικά πλοία των ΗΠΑ επιτρέπεται να επισκέπτονται ελληνικά λιμάνια συχνότερα από ό, τι στο παρελθόν. Τον Σεπτέμβριο του 1982 ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σε ένα αίτημα των ΗΠΑ να επιτρέψει μεγάλου βεληνεκούς αναγνωριστικές πτήσεις από την Κρήτη για την υποστήριξη της ειρηνευτικής προσπάθειας στον Λίβανο – αγνοώντας την γνώμη της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας. …………..



Το έγγραφο της CIA για τον Ανδρέα

Οι σχέσεις μεταξύ των Αμερικανών και Ελλήνων αξιωματικών συνεχίζουν, ως επί το πλείστον, να είναι ανοιχτές και φιλικές… …………….. Ο Παπανδρέου έχει επίσης απομακρυνθεί από τις προεκλογικές του απαιτήσεις για την άμεση κατάργηση των αμερικανικών βάσεων και αντιθέτως μίλησε για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για την μελλοντική απομάκρυνσή τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η μετατόπιση αντικατοπτρίζει, εν μέρει, την αυξανόμενη συνειδητοποίηση του Πρωθυπουργού ως προς τα οικονομικά οφέλη καθώς επίσης ως προς τα πλεονεκτήματα για την ελληνική άμυνα, που θα προέλθουν από τη συνέχιση της λειτουργίας των βάσεων.

Νομίζουμε ότι αντικατοπτρίζει επίσης την ευαισθησία του για τις θέσεις του στρατού. ………………………………………

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ούτε ο Παπανδρέου αλλά και ούτε ο στρατός θα είναι λιγότερο σκληροί σε συγκεκριμένα σημεία στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση σηματοδότησε τη δυσαρέσκειά της προς την Ουάσιγκτον, σε σχέση με τις προτάσεις για την στρατιωτική βοήθεια του οικονομικού έτους 1984 για την Ελλάδα και την Τουρκία απειλώντας να αναστείλει τις αναγνωριστικές πτήσεις των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση του Ελληνικού. Η διατήρηση της αναλογίας 7 προς 10 στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα και Τουρκία ήταν μία βασική ελληνική απαίτηση κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η συμπεριφορά των στρατιωτικών κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνομιλιών για τις βάσεις, αφήνει να εννοηθεί ότι θα ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να θέσει υψηλές απαιτήσεις, και πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξουν την τακτική για περιορισμένη πίεση. ………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αν και οι σχέσεις Ελλάδας-ΝΑΤΟ είναι περισσότερο προβληματικές υπό τον Παπανδρέου, παρά στο πρόσφατο παρελθόν, φαίνεται ότι ο Παπανδρέου διαθέτει ως επί το πλείστον την συμπαράσταση των στρατιωτικών συμβούλων του. Πριν αποσυρθεί από δύο ασκήσεις του ΝΑΤΟ, τον Μάιο του 1982, από μια άσκηση έξι μελών τον τελευταίο Νοέμβριο και ακυρώνοντας τη συμμετοχή σε μια ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ φέτος το Φεβρουάριο, ο Παπανδρέου σίγουρα διαβουλεύτηκε με τους στρατιωτικούς του εμπειρογνώμονες, που εμπιστεύεται, όπως ο αρχηγός του ΓΕΑ, Πτέραρχος Κουρής.

Η απογοήτευση που εκφράστηκε από ορισμένους ανώτερους αξιωματικούς του Στρατού για την απόσυρση του Νοεμβρίου πιθανότατα προήλθε λόγω της ακύρωσης, την τελευταία στιγμή και την απώλεια εκπαιδευτικής εμπειρίας, παρά από τις διαφορές με την κυβέρνηση σχετικά με την τουρκική πτυχή του θέματος.

Κατά την κρίση μας, οι Έλληνες αξιωματικοί θεωρούν ότι η συνεχιζόμενη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι ζωτικής σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν την αποδοκιμασία του ΝΑΤΟ για να υπογραμμίσουν τη δική τους θέση για τα ζητήματα του Αιγαίου και να παρακινήσουν τη Συμμαχία σε πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.Υποψιαζόμαστε ότι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι – αλλά πρόθυμοι να αποδεχτούν – την πιο επιθετική προσέγγιση του πρωθυπουργού για τα πολιτικά ζητήματα στα φόρουμ του ΝΑΤΟ, εφόσον δεν επηρεάζει σημαντικά τη μακροπρόθεσμη σχέση ασφαλείας με τη Δύση. ……………………………………………………………………………..

Βλέπουμε σήμερα τις περισσότερες τάσεις στην ελληνική πολιτική να λειτουργούν κατά μιας επιτυχημένης στρατιωτικής επέμβασης. Το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της Ελλάδας σήμερα είναι σταθερό. Οι σοσιαλιστές κέρδισαν τις εκλογές του 1981 με ευρεία διαφορά, και η προσωπική δημοτικότητα του Παπανδρέου παραμένει υψηλή.

Κατηγορίες για νοθεία, που συχνά συνόδευαν τις εκλογές στη δεκαετία του 1960, δεν έχουν συμβεί από το 1974 και μετά και ζητήματα που διαίρεσαν την χώρα στο παρελθόν – όπως η τύχη της μοναρχίας και η νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, έχουν διευθετηθεί.»

Η Έκθεση καταλήγει αναφέροντας:

«Αν ο Παπανδρέου συνεχίσει την τρέχουσα πορεία του, αναμένουμε ότι οι Σοσιαλιστές θα αποκτήσουν αυξημένη αποδοχή ως ένα υπεύθυνο κόμμα, μειώνοντας στην διαδρομή τις ανησυχίες στις τάξεις του στρατού.

Επιπλέον, η τελευταία στρατιωτική επέμβαση κατέστρεψε την υπόληψη των αξιωματικών τόσο βαθιά, που αμφιβάλουμε ότι υπάρχει σήμερα κάποιος σοβαρός Έλληνας πολιτικός που θα έδινε την υποστήριξή του σε ένα πραξικόπημα. Χωρίς πολιτική υποστήριξη, μια απόπειρα επέμβασης θα μπορούσε να μετατραπεί σε αιματηρή αντιπαράθεση και εμείς πιστεύουμε ότι λίγοι αξιωματικοί θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν ένα τόσο μεγάλο τίμημα. Κατά την άποψή μας, τα ρίσκα στρατιωτικής επέμβασης θα συνεχίσουν με τον χρόνο να μειώνονται.

Ο στρατός φαίνεται να υιοθετεί μια ολοένα και πιο «ουδέτερη» στάση σε πολιτικά θέματα και γενικά γίνεται μία πιο επαγγελματική υπηρεσία.

Σε τελευταία ανάλυση, η «απολιτικοποίηση» του στρατού θα εξαρτηθεί, βέβαια, από το αν η Ελλάδα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου δυτικού κράτους με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, με την δέσμευση των πολιτικών και στρατιωτικών ηγεσιών να εργαστούν εντός του συστήματος, και με μια γενική πίστη στην αμεροληψία της πολιτικής διαδικασίας. Aν και πολλά προβλήματα παραμένουν, η Ελλάδα φαίνεται να εξελίσσεται σταδιακά προς ένα πρότυπο, που ευθυγραμμίζεται με τους δυτικοευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτή η τάση, αν συνεχιστεί μακροπρόθεσμα , θα είναι η πιο σίγουρη εγγύηση κατά της πραιτωριανής πρακτικής, που κυριαρχούσε στο παρελθόν.» ………………………………………………………………….. ……………………………………………………………….

Είναι σβησμένες οι δυο τελευταίες σελίδες…

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Διαβάζοντας αυτή την απόρρητη έκθεση της CIA αντιλαμβανόμαστε πόσο χρειαζόμαστε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας όταν έγινε Πρωθυπουργός, τον Οκτώβρη του 1981, με την μεγάλη οξυδέρκεια που τον διέκρινε, δεν ανέλαβε μόνο την πρωθυπουργία αλλά, ταυτόχρονα, ανέλαβε και το Υπουργείο Άμυνας! Είναι εύκολο να δούμε που θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα, εάν στο τιμόνι της, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο, βρισκόταν ο μεγάλος ηγέτης που κάποιοι συνεχίζουν, σήμερα, να τον αποκαλούν «καταστροφέα της Ελλάδας», όπως αποκαλούσαν «ολετήρα» της χώρας τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς.
Πηγή: hellasjournal.com

thumbnailΣεισμός Στα Κόμματα: Παρασκηνιακές Κινήσεις Αλλάζουν Τον Πολιτικό Χάρτη!
May 14th 2018, 19:30, by Onlyfreegr [ADMIN1]



Αιφνίδια αντιπαράθεση κορυφής προέκυψε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές.



Αιτία αποτέλεσε το αυστηρό μήνυμα που έστειλε η κυρία Γεννηματά «προς πάσα κατεύθυνση», όπως χαρακτηριστικά σημείωναν πηγές του κόμματος, με αφορμή τις εντεινόμενες παραφωνίες. Κι αυτό γιατί η κυρία Γεννηματά ζήτησε πρόωρες εκλογές και ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ακριβώς τα αντίθετα, κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της (Πρώτο Θέμα), σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο τον οποίο δεν έχει συνηθίσει ως σήμερα, ανέφερε πως δεν θα δοθεί «καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας», καταλήγοντας με τη χαρακτηριστική φράση «ώς εδώ».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνιζε πως «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα». «Πολύ περισσότερο όσους αναζητούν την επόμενη εκλογική στέγη».

Η εξαιρετικά σκληρή τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά -ίσως αποτελεί προειδοποίηση για μελλοντικές διαγραφές στην περίπτωση που εξακολουθήσουν στελέχη του κόμματος να διαφοροποιούνται- προκάλεσε αντιδράσεις.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν δέχεται εντολές από κανέναν

Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει να σηκώνει το γάντι.
«Το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν», ήταν η πρώτη φράση της ανακοίνωσης. «Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε», κατέληγε χαρακτηριστικά.

Η διένεξη Γεννηματά-Θεοδωράκη προέκυψε όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγες ημέρες μετά το αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για πρόωρες εκλογές, διατύπωσε ακριβώς την αντίθετη θέση.
Ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, σημείωνε ότι «οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ένας επανακαθορισμός της πορείας της χώρας με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, δουλειές και εξαγωγές. Είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση».
Εκτίμησε, μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία ή έστω να φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέτωπο παρά τις ρωγμές δεν σπάει. Η εξουσία είναι ισχυρή συγκολλητική ουσία, πόσω μάλλον για βουλευτές που ξέρουν ότι δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή».

ΔΗΜΑΡ: Οχι δημόσιες αντιπαραθέσεις

Αντίδραση για τη δήλωση της κ. Γεννηματά υπήρξε και από τη ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, από την Αγίου Κωνσταντίνου σε «άτυπη ενημέρωση» ανέφεραν, λαμβάνοντας αποστάσεις από όλες τις πλευρές, πως «οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες» και «όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Για Ραγκούση «χτυπά η καμπάνα»

«Πρόκειται περισσότερο για έκκληση αυτοσυγκράτησης και υπευθυνότητας, παρά για απειλή» σχολίαζαν συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι δεν προσωποποιεί κάποιον αλλά απευθύνεται σε όλα τα στελέχη. Ωστόσο, τα πυρά της Φώφης Γεννηματά στρέφονταν όπως φαίνεται κατά στελεχών που «θολώνουν» το στίγμα του νεοσύστατου κόμματος και κυρίως κατά του Γιάννη Ραγκούση.

Η Χ. Τρικούπη δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης» που έκανε την Κυριακή, ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ στην οποία μετείχαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Βούτσης, Παππάς, Παπαδημούλης κλπ. Μάλιστα, εκεί, ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε». Επέμεινε ότι «οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία» και πρόσθεσε πως «αν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα παρατήσουν τελευταία στιγμή, αν αντέξουν και δεν δραπετεύσουν από τις εθνικές και ιστορικές τους ευθύνες και αυτοί, και αν παράλληλα αναλάβουν επίσημες πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις μέσα στις οποίες αυτονόητο είναι πως δεν συγκαταλέγονται οι ΑΝΕΛ ή η ΝΔ, τότε ναι, η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά».

Χριστοφιλοπούλου: Να σταματήσουν τα παιχνίδια προσωπικών φιλοδοξιών

Πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν αιχμηρά τις δηλώσεις Ραγκούση. Η Ευη Χριστοφιλοπούλου με μια αιχμηρή ανάρτηση στο twitter τόνισε:

«Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην χώρα. Γεγονός που ανησυχεί τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ και εκφράζεται είτε με επιθέσεις από διάφορα στελέχη τους είτε με προσπάθειες προσέγγισης. Το κακό είναι ότι καμιά φορά τους βοηθούμε κι εμείς. Ορισμένοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ και τις ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ που «κλείνουν το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος της Παράταξης ΔΕΝ μπορεί να ανεχθεί περίεργες ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, όπως το πότε ή αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές! Ας μετράμε όλοι το μπόι μας ντάλα μεσημέρι…».

«Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει κλείσει με ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο συμβόλαιο να κλείνει και εκδηλώσεις;» έγραψε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο twitter.

Λοβέρδος: Οσοι αλληθωρίζουν να πάνε εκεί που κοιτάνε

«Οσοι αλληθωρίζουν από εμάς να πάνε εκεί που κοιτάνε», δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, στέλνονας μήνυμα προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και «φωτογραφίζοντας» τόσο τον Σταύρο Θεοδωράκη, όσο και τον Γιάννη Ραγκούση ότι αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη και αυτοτελή πορεία και χαρακτηρίζεται από τη βασική του επιλογή που είναι άμεση προκήρυξη εκλογών.
Σημείωσε παράλληλα ότι «όποιος ετεροκαθορίζεται είναι μοιραίος» και πως χθεσινή η φράση «ως εδώ» της Φώφης Γεννηματά τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

http://arouraios.gr/

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item