MATI GR: Ιταλία όπως Ελλάδα - "Πραξικόπημα" του προέδρου - Για εσχάτη προδοσία μιλούν τα "5 αστέρια" | Greek ADD

MATI GR: Ιταλία όπως Ελλάδα - "Πραξικόπημα" του προέδρου - Για εσχάτη προδοσία μιλούν τα "5 αστέρια"

MATI GR Τα βλέπει όλα...  Ιταλία όπως Ελλάδα - "Πραξικόπημα" του προέδρου - Για εσχάτη προδοσία μιλούν τα "5 αστέρι...

MATI GR
Τα βλέπει όλα... 
thumbnailΙταλία όπως Ελλάδα - "Πραξικόπημα" του προέδρου - Για εσχάτη προδοσία μιλούν τα "5 αστέρια"
May 27th 2018, 22:58, by blogsitegr

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Είχε διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ - Είναι αβέβαιο αν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης - Λουίτζι Ντι Μάιο στη Rai: Θα ζητήσω να κινηθεί σε βάρος του Ματαρέλα η διαδικασία για εσχάτη προδοσία

Όπως διέρρευσε από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα πρόκειται να συναντήσει αύριο το πρωί τον οικονομολόγο Κάρλο Κοταρέλι για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ο Κοταρέλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.

Είναι πιθανόν, βέβαια, η κυβέρνηση αυτή να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, να διαχειριστεί μόνον τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.



Το πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει πως το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας μελετά το ενδεχόμενο να κινήσει την διαδικασία κατά του προέδρου Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία. Αναμένεται η θέση του κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Λουίτζι Ντι Μάιο: «Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι. Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι».

Οι δηλώσεις στη RAI

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.

Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται την εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά ίδιου του Συντάγματος.

Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δεν αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυτό θέμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, αντιθέτως, υπερασπίσθηκαν τις θέσεις και τους χειρισμούς του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζονται τα δυο τρίτα των ψήφων βουλευτών και γερουσιαστών. Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να επιτευχθεί 
protothema.gr
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item