eXofitsio: ΗΠΑ: Μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40.000 δολάρια IGOR | Greek ADD

eXofitsio: ΗΠΑ: Μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40.000 δολάρια IGOR

eXofitsio eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις ΗΠΑ: Μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40....

eXofitsio

eXofitsio news and articles Συνεχής ενημέρωση με νέα και ειδήσεις

ΗΠΑ: Μαθητής συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40.000 δολάρια IGOR
http://exofitsio.blogspot.com/2018/06/40000-igor.html
Jun 1st 2018, 20:33



Μία ελληνική λέξη ήταν ο λόγος που ένας μαθητής από τις ΗΠΑ κατάφερε να διακριθεί σε έναν εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας και να κερδίσει το ποσό των 40.000 δολαρίων.


Ο νεαρός Karthik Nemmani συλλάβισε σωστά τη λέξη «κοινωνία» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω την 12χρονη Naysa Modi, με την οποία είχε αναμετρηθεί -και χάσει- στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο.

Ο Nemmani στο διαγωνισμό, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να συλλαβίσει πολλές δύσκολες λέξεις, μεταξύ των οποίων «aver», «ankyloglossia» και «koinonia», με την οποία μάλιστα κατάφερε να πάρει την πρωτιά.

Η συγκεκριμένη λέξη ήταν η τελευταία «πρόκληση» για το μαθητή, ο οποίος με περηφάνια έλαβε το έπαθλό του το οποίο εκτός των 40.000 δολαρίων ήταν και ένα κύπελλο, μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένας λογαριασμός αποταμίευσης με καταθέσεις 2.500 δολαρίων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 516 παιδιά από 8 έως και 15 ετών. Η δεύτερη νικήτρια Modi, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει συλλαβίζοντας λάθος τη λέξη «Bewusstseinslage» – καθώς ξέχασε να πει το δεύτερο σίγμα.[politis.com.cy]



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/4Yv/PLYc9p

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item